Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. DAC-ot szeretnék venni, mert az egyik gépemnek nincs hangkimenete, csak s HDMI-n tud hangot kinyomni. A monitoromnak koax digitális kimenete van a HDMI bemenethez, erre szeretnék aktív hangfalpárt kötni. Sokat nem költenék erre, de azért használható megoldást keresek. E-bay-en a következők tűntek szimpatikusnak:
[link] (a fehér)
Szerintetek ezek közül melyik felel meg leginkább az elvárásoknak?
A másik kérdésem, hogy ezeket megéri-e burkolat meg körítés nélkül venni? Van több ilyen-olyan tápegységem, ezek minősége ronthatja jelentősen a hangminőséget? -
Imifej
senior tag
válasz
vodkaboy22 #30090 üzenetére
Ez mintha félre ment volna.
-
bkercso
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30092 üzenetére
Igen, ez a pár száz ezer Ft kevés, ebben az árkategóriában még ilyen szarvashibás dolgokat kapni félvezetős fronton is. Pár milla kell, úgy látszik.
Azért itt már ezek a dolgok nagyon sokat számítanak. Nekel a kimenőkondi cseréjétől pl. (Wima MKP4 --> ARCO MKT) teljesen más erősítőm lett. -
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #30091 üzenetére
Kevésbé szép dobozba ugyan de én egy ilyet 44k-ba adtam fél éve...
De ennek is tudod mi a baja... Az a nagy rút 285uF-os kimenő kondi ami még nem is low-esr Illetve azok a nem túl szép mkp kondik. No meg a fojtó tekercs hiánya, ami a jó nagy táp ellenállással van orvosolva... -
bkercso
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30090 üzenetére
Nincs benne olyan vészesen sok anyag. Te mennyiért készítenél el egy hasonlót?
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Imifej #30089 üzenetére
Itt egy remek csöves fejhallgató erősítő
Nagy impedanciás fejesekhez OTL. SRPP+White-féle katódkövető. Csináltam már ilyet rendelésre jó hangja van nagyon. -
mrobes
tag
válasz
vodkaboy22 #30084 üzenetére
Köszi az infót!
Az alaplapomon van digit coax kimenet, akkor arra kellene valami kombót kerítenem, de nem akarok túl sokat költeni rá, 15k körül gondoltam.
Eleinte Xonar dgx-et nézegettem, de szerintem nem lennék sokkal előbbre a mostani Realtek alc892-höz képest, rájöttem, hogy ezen is van külön fejhallgató erősítő az előlapi kimenetre, csak nem volt egyszerű előcsalogatni, és nagyságrendekkel jobban szól, mint a hátlapi kimenet.
Azért gondoltam valami dobozolatlan erősítőre, mert beépíteném a PC házba.
Nincs valami tipped, hogy mivel tudnám ezt kivitelezni? (valami occó kis kínai)
Bodz:
Nem mérted meg a Beyer párna belsejét? -
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #30077 üzenetére
De jó lenne egyszer egy ilyet összeengedni a Musi 01 USD-vel.
-
contaxg
veterán
-
vodkaboy22
addikt
válasz
mrobes #30083 üzenetére
Nekem volt olyan verzióm is. DAC-ként line-out-al nem volt rossz. De kicsit mélyhiányos. Azt mondanám a HRT MS2-vel volt egy szinten olyan 20k-ért. Sajnos hangban lehet ott volt, de gondolj arra hogy dobozolatlan nyáklemezt kapsz 20k-ért gari nélkül driver támogatás nélkül, míg a HRT-nél van gari és nem kell driver illetve igényes a dobozolás. Ez van. Valamit valamiért.
Az xmos fejhallgató kimenete meg értékelhetetlen... Egy fejessel se jó szerintem... Ezek az xmos kit-ek SPDIF forrásnak jók. -
matyi94
senior tag
válasz
vodkaboy22 #30081 üzenetére
Talán végre nem csak én vagyok a kínai manufaktúra eme csodájának a híve
Egyébként nekem kernel streamingnél megszűnik a sípolás win 8 alatt.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #30077 üzenetére
Nagyon jó kis beszámoló! Vártam már hasonlót.
Én sajnos nem tudtam más spdif forrással összehasonlítani mivel nem volt, de a MYTEK96-ot megtudtam más spdif forrással hallgatni és az xmos-al is. Már ott is éreztem hogy az xmos-al nincsen hátrányban a mytek ez pedig nagy szó szerintem.
Kösz a leírást ez hasznos. -
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #30076 üzenetére
Megoldódott az XMOS sípolása: ki kell lépni a tálcán lévő ikonnal jelzett programból (aminek egy piros Tau az ikonja).
Szóval akkor kínai XMOS USB-SPDIF transzport élménybeszámoló (a tesztet MomentDAC, X-Szekeres prototípus és vodkaboy22-féle AKG K240-el végeztem):
Nagyon tiszta hangja van! Eddig egy Asus Xonar DG koax-kimenetét használtam, és meg voltam róla győződve, hogy egy nagyon tiszta hangú rendszerem van. Nagyon szórakoztatott, tiszta volt, részletes, dinamikus, le se tudtam venni a fejest a fejemről.
Aztán bedugtam az ócó kicsit és felraktam az Emotiva drivert hozzá (ez az egyik szóbajöhető driver). Nem túlzás, hogy 2s alatt meggyőzőtt. Ez igen! Mit írjak? Jól szól. Nagyon tiszta nemcsak a háttér, de a hangszerhangok is mások, és él a zene. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mikor visszaváltok az DG-re, műanyagosabb lesz a zene. Olyan, mintha halkabb is lenne, pedig nem az, csak érdektelenebb - ez a legjobb kifejezés, amit találok rá. Nem mértem ugyan, de itt már kicsi jitter-szintekről beszélünk, szerintem 10 ps alatt (hangfrekin), szóval nehéz tetten érni a dolgot úgy, hogy pl. "kevésbé hallom a hátteret", vagy hogy "mos". Egyszerűen a jelenlétérzet nő meg, és még képtelenebb vagyok másra figyelni zenehallgatás közben. És megfordítva is igaz: a DG már kevésbé köt le, vele már inkább tudok másra figyelni.Az beszámoló elején elhallgattam egy kis kalandot, nevezetesen, hogy az Emotiva driver összeakadt valamivel és pár perc után leállt. Ezen aztán Win7-reboot se segített. "Code 10" hibával leállt a driver és nem mondta, kivel van baja. Ha uninstalláltam, rebootoltam, majd újra csatlakoztattam, újra feltette "valahonnan" a régi drivert. Ennyit az uninstallról. Aztán uninstall után elkezdtem telepíteni a gyártótól származó WeiLiangHiFi_XMOS drivert, majd mikor csatlakoztatást kért, ekkor csatlakoztatva először már felment és működött is. Csak a netet dobta el minden Win-sleepből való kiébredéskor. Na, akkor valamit állítottam a LAN-driveren és így tolerálhatóan ritkává vált ez az esemény.
Már csak egy zavaró dolog maradt: fix 5 percenként egy kb. 0,5 másodperces sípolás jelentkezett ezzel a driverrel, amit vodkaboy22 is tapasztalt. Hangos, ekkor minden más el is hallgatott ez időre. Ezt végül úgy lehetett kikerülni, hogy a tálcán lévő piros Tau ikonnal reprezentált programból kiléptem.
Megemlítendő, hogy vodkaboy22-nál az Emotiva driver jól működik, nincs baja.Ja, és USB-tápról ment, majd kap egy rendes tápot a jövőben - a panelt erre is felkészítették.
Mondanám, hogy köszönöm a lehetőséget (ami igaz is), de ez csak féligazság lenne, mert nem tervezem visszaadni.
-
bkercso
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30075 üzenetére
Az jó lenne!
Amúgy tévedtem, fix 5 percenként csinálja.
Ezt a drivert már úgy se tudom lerobbantani, amivel az előzőt. Hiába az uninstall és reboot: amint csatlakoztatom az eszközt, újra a régi van fennt...A forgalmazó nem tud jó drivert adni hozzá, ami nem sípol?
-
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #30074 üzenetére
Próbáld meg a legelső drivert (emotiva honlap) felrakni újra úgy ahogy a legutóbbit. Sajnos ez driver "feature". A gyári xmos driver-t is meglehet próbálni csak az xmos honlapon egyetemi dolgozó vagy hallgatóként kell regelni. Hozzá. Megpróbálom megkeresni az enyém és elküldeni. Nekem az emotiva driverrel jól ment.
-
bkercso
nagyúr
Mitől lehet, hogy a kínai XMOS USB-SPDIF transzport időnként sípol egyet? Random, hogy mikor, van, amikor 1-2 perc elteltével és van, amikor 10-20 per után.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Toobee #30070 üzenetére
Köszi a felajánlást. Lehet élek vele, hátha van tartalék még az alaplapi kimeneten. De igazából most 1-2 hónapig szeretném így használni a rendszert, aztán forrás oldalon fejlesztgetni.)
Összehallgattuk egy mytek-firewire-l az emotiva-coax-t. Nem tudom, hogy az előbbi szólt-e annyival jobban, mint amennyivel drágább, de szép hangja volt. (nem mintha az emotiva rossz lenne az áráért, sőőt
)
-
krichd1
addikt
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
Volt most alkalmam kipróbálni az emotiva xda-1 mindhárom bemenetét vegyesek a tapasztalataim.
Két láncon hallgattam meg:
- rotel ra-03 + philips legend II
- jbl LSR 308Az USB vesztett, nem is akár hogy. Ezen mondjuk nem lepődtem meg, egy sima belkin USB kábelt használtam.
Viszont, ami meglepett az az optika vs coax... (mindkettő alaplapi)
Coax-nak a most kapható legolcsóbb kácsát használom, optikának meg vettem a TV-hez egy sima hama kábelt.
Windows alatt a két forrás között nem hallottam különbséget.
Mivel nem hagyott nyugodni, átmentem ubuntu studiora és ott már a coax javára hallottam némi többlet részletet és kiegyenlített a hang is. Néha az optika, mintha "fakóbb" lenne középen, de a mélyeket meg megtolja. De annyira pici különbség, hogy akár placebo is lehet. Ha nem figyelek rá, nem hallom.
Az eddig olvasottak alapján arra számítottam, hogy nagyobb különbséget hallok majd. De vagy a lánc vagy a fülem vagy együtt az egész ennyit tud nálam.
(Azért maradok a coax forrásnál a magam megnyugtatására, de alaplapi coax szintű usb transportra egy fillért se költök sztem.
)
-
Ribi
nagyúr
Nincs valakinek egész véletlen 1 100MHz-es oszcillátora?
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
szaszayanou #30057 üzenetére
Szerintem igen.
Semmi extra nincs benne. -
Ribi
nagyúr
válasz
szaszayanou #30057 üzenetére
Mit rendeltél kintről?
-
Imifej
senior tag
Kecskemét környékiek ki tudják nálam próbálni az essence one-t.
-
bkercso
nagyúr
válasz
szaszayanou #30052 üzenetére
Nem adódik össze, és amúgy sem a stabok zaja a baj, hanem a táp zaja, amit így 2 fokozatban nyomsz el. Ha az egyik csillapít 60 dB-t és termel egy kis felharmonikust, akkor a másik is csillapít 60 dB-t, ráadásul az első felharmonikusain is, szóval a baj nem duplázódik, mint 2 soros erősítőnél.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
szaszayanou #30042 üzenetére
Ez bonyolult ?
És mitől drága? Nem kell nyákot venned megcsinálhatod próbanyákra ugyanúgy. Pár ezer forintból kijön.
Ahogy érzed persze. -
krichd1
addikt
válasz
slick-adam #30051 üzenetére
Ebből a hozzászólásból következtetve valószínűleg nem állná meg a helyét ezekhez a Beyerekhez DAC+Ampként, de ki kell próbálni, hátha mégis.
-
slick-adam
aktív tag
meg mindig keresek fejes erösitöt kb 200 euro körül, de ha DAC is van a keszülekben, akkor 300 vagy kicsit felette is jatszik. amiket az elöbb irtatok, a ket Audio GD modell (11.32 & 15.32) meg beleferne a keretbe.
hogy passzolnanak ezek a Beyer DT880/990-es (600 ohm) fejhallgatokhoz)? -
vodkaboy22
addikt
válasz
szaszayanou #30049 üzenetére
nanokristályos-amorf magos fojtó 1-2mH Elé mögé 200nF fólia azt csók
-
bkercso
nagyúr
válasz
szaszayanou #30047 üzenetére
Találsz kapcsolást a 78XX adatlapján.
Igen.
Nem kell kideríteni, csak legyen a szekunderáram min. 2x akkora, mint a max. igényed, és 5-7V-os trafó elég. A kondi meg 5-10.000uF. -
rhonin
senior tag
válasz
matyi94 #30035 üzenetére
Szerintem is marad a 15.32-es. A hangfal viszont amit kinéztem annak csak unbalanced rca bemenete van.
Hangzásba lehet különbség e között és a között hogyha szimmetrikus xlr-el kötném össze a dac-el?
Ha meglesz akkor esetleg akit érdekel és Zala megye közelében lakik az kipróbálhatja, összehasonlíthatja más dac-ekkel. Hogy tegyek is kicsit a köz javára...bkercso: Pedig éppen, hogy a DAC részét dícsérik jobban mint a fejes részét. Mármint az essence one-nak.
RCA vagy USB kábelből mennyire érdemes a drágábbak felé tapogatózni? Egyáltalán a melyik a bevált módszer? Optikai, coax vagy USB?
-
bmakszim
senior tag
válasz
#16820480 #30037 üzenetére
Én kb fél éve vettem egy 11.32-t. Azért nem írtam róla véleményt, mert nem igazán tudom mihez viszonyítani. Mindössze egy Musiland US 01 DAC-om, ill. egy ASUS U1 hangkártyám volt előtte. Annyit el tudok róla mondani, hogy saját erősítőjéről a Sennheiser Amperiort élmény hallgatni, nagyszerűen egészíti ki.
Utána kötve az adatlapomon megtalálható -igencsak belépőszintű- stereo szettem megtáltosodott.
A leírások alapján a 15.32-höz képest ez kiegyenlítettebb hangkarakterrel rendelkezik, ami meg is látszik, ha egy HD580-t, vagy HD540-t csatlakoztatok rá. Azokat kevésbé volt jó hallgatni, nekik szvsz szükségük lenne egy meleg/testesebb hangú erősítőre is.
Mindent összevetve én nagyon meg vagyok vele elégedve. Bár csak belépőszintet képvisel az Audio-GD palettáján, ez egy olyan DAC számomra, melyre bátran építek egy jövőbeni hangfal, vagy erősítő upgrade során. -
CaNNa3IS
senior tag
válasz
szaszayanou #30039 üzenetére
salas
[link] -
szaszayanou
aktív tag
Sziasztok!
USB-s táppal rendelkező dacomhoz szeretnék építeni egy külön tápegységet úgy, hogy egy Y usb kábellel leválasztom a digit jelet és a tápfeszt. Tudnátok esetleg ajánlani egy jó kapcsolást?
-
törölt tag
válasz
bkercso #30036 üzenetére
Azon csodálkozom amúgy, hogy az Audio-gd elvileg nagyon jó cuccokat gyárt, van is magyar képviseletük, nem is eszeveszeten drágák, és mégse tudunk szinte senkiről, aki venne. A vicc amúgy, hogy hiába kínai cég, itt sem tudom meghallgatni őket, mert nincs senkinek, csak a gáyrtótól lehet közvetlen venni, és csak előreutalással, még csak Taobao.com-on sincsenek jelen.
-
bkercso
nagyúr
válasz
rhonin #30034 üzenetére
Megtisztelő, hogy ezt írod. Talán annyira már értek hozzá, hogy nem "specifikációk alapján" nézem a hangszereket. Merthogy azokról beszélünk.
Amibl valamit sejteni lehetne a hangra nézve, azt a speckók nem tartalmazzák (TIM, sokadikharmonikus torzítás, hőtorzítás stb.). Vagyis jelenleg egy specifikációból semmit nem tudok mondani egy eszközről: lehet bármilyen számok mellett bármilyen a hangja.
(Persze, 1 % THD színezett hangot jelent, de hogy ezt torznak vagy részletesnek hallod-e, és hogy milyen a hangkaraktere, arról semmit sem mond!)Az Essence One-t untam, az Audio GD-nek meg nagyon jó az ár/érték aránya is, és jó kapcsolásokat építenek meg szépen, és értelmesen.
DE:
A One-t nem hallottam tuningolatlanul csak DAC-ként, hanem csak a fejeserősítőjéről; az említett GD-ket meg sehogy sem. -
rhonin
senior tag
válasz
bkercso #30033 üzenetére
Te mint hozzáértő szerint specifikációk alapján éri a 2x-es árát a 17.32-es a 15.32-höz képest?
Hangkaraktere alapján tetszik az audio-gd.
Gari is rendben van. Külsőre max a hangerő-poti hiányozna az audio-gd-ről. Vagy adnak mindhez távirányítót?Essence one is már az az árkategória amit nehéz szívvel költenék el és akkor még a tuningal kerülne vagy 3x annyiba mint a kisebbik audio-gd.
Tegyük hozzá, hogy nem vagyok profi, így elsőre nem is a legprofibbat keresem, csak valami minőségi előrelépést az eddigitől. ( s530d + x-fi ) -
bkercso
nagyúr
válasz
rhonin #30032 üzenetére
Nem tudom, ki ismeri itt. De ezekből a bejegyzésekből is láthatod, hogy kb. milyen a DAC-olás...
Az Essence One-ból nekem (is) alapban hiányzik a "wow-faktor". Szól, de nem érdekel. Ezért azt erősen ajánlott tuningolni. (Bár én alapban csak a fejeskimenetéről hallottam, a DAC részét jobbnak mondják, így inkább majd valaki más leírja, mit tapasztalt
).
Meghallgatás nélkül viszont semmit ne vegyél, szerintem lehet letét ellenében próbára kérni a magyaroktól is.
-
rhonin
senior tag
Sikerült nekem is rátalálnom az audio-gd termékeire...
Elég meggyőzőek.
3-at néztem ki. Ezek rendre az nfb-17.32, nfb-15.32 és a 2014-es nfb-2-es.
Az első és utolsó között nincs sok árbeli különbség emiatt nem értem, hogy miért hagyták el a szimmetrikus csatlakoztatás lehetőségét? Studió hangfalakat szeretnék használni, ide gondolom az lenne az ideális nekem.
A fele annyiba kerülő 15.32-es mennyivel gyengébb mondjuk egy essence one-tól? Ha egyáltalán gyengébb.Árban nagyon meggyőző a 15.32-es, de ha esetleg meg tudtok győzni akkor lépek egyet feljebb, bár már így is csak tolom a keretet kifelé...
Valaki rendelt már a Magyar képviselettől? Mennyi az átfutási idő?
-
Ribi
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30030 üzenetére
Szinkronnál kommunikáció? Ez nekem új.
-
bkercso
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30025 üzenetére
Bocs, a szinkronnál lenne mindegy. Akkor én is kíváncsi vagyok. Szinkronos nincs is? Vagy az már drága dolog?
-
bkercso
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30023 üzenetére
azonkron? Mert akkor mindegy az USB.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #30022 üzenetére
Erre én is kíváncsi leszek!
Az xmos-nak ott az előnye hogy nagyon jó kis jitterű több órás SPDIF kimenete van és az usb-ről jövő jelet újraórázva adja ki és ez nagyon jó, de mégis Usb-ről kapja a jelet...
Míg a PCI slot-ban lévő DG lehet nem ad annyira jó spdif-et de ott nincs egy felesleges pciadatbusz-usb-spdif konverzió!
Persze ez csak elmélet az eredmény a lényeg! -
bkercso
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30019 üzenetére
Annyian mondjátok, hogy lehet, megcsinálom eladható verzióra is az X-Szekerest... Tervben van, csak még nem érzem véglegesnek, pl. tegnap is találtunk egy kis gerjedést.
Az XMOS-ra én is nagyon kíváncsi vagyok. Majd beírok (nem beszólok).
Ja igen, az Aurórát hiba volt nem említenem. Összenézhettem volna az enyémmel, hogy ne legyek olyan elégedett, de szerencsémre erre nem került sor.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #30018 üzenetére
Köszönöm hogy itt voltál. Remek kis tali voltamit csak az állapotunk rontott. Kár hogy faradt voltam.
De pár dolog azért megmaradt bennem:
A szekeres olyan fejlettségi szinten van hogy mint erősítő lazán ott hagyja a szeren a kis sonym. A sony-t dac ként bekotve a szekeres elé tisztán a dac hibáit tudtam csak hallani! Pedig a sonyt nem tartom rossznak... Amint elérhető lesz a szekeres nálad azt kell mondjam lesz egy erősítő ami ugyan nem lesz 70-100k szerintem de lazán elkél majd alá egy 100ks dac... Lehet nem csak azert mondom ezt a szekeresrol mert tenyleg teccet hanem mert hasonlóan tiszta alapokra épít és hasonló hangja van mint egy otl csővesnek.
A moment meg kíváncsi leszek hogy fog muzsikalni az xmos transporttal.Persze azt azért lehagytad hogy a pushpull "lábas csovesem" az auroráròl szolt igy ki is tudta hozni azt amit tudott.
-
bkercso
nagyúr
Köszönöm a mai meghívást vodkaboy22 barátomnak, ismét öröm volt egy kicsit együtt zenélni! A múltkor se voltak rossz erősítőid, de ma a 18W-ot fűtő "lábascsöves" maradandó élményt hagyott a 600 ohmos limited DT770-el. Csak, hogy hű legyek magamhoz elgondolkoztam, mibe lehetne belekötni - már ez is erőfeszítést igényelt, mert nem volt kedvem hozzá - , de nem találtam fogást rajta. Ha nem lettünk volna mindketten ilyen nyúzottak, biztos ottfelejtettem volna magam előtte.
Nelson Pass úr egyik cikkének végén olvastam, hogy már nem írja le és innentől nem is fogja, hogy szól az erősítő, mert úgyse lehet. Hát én se írom le.
-
.DLL
veterán
válasz
krichd1 #30014 üzenetére
Csak a Dac Card V2.1 jumperelhető, az viszont nem megy bele a Modular széria tagjaiba, így a Dactilusba sem.
Én már szerintem túl sokszor is leírtam mim volt, lépésről lépésre, aki a Dactilus szóra keres a fórumban az megtalálja mind.
(Röviden: Dactilus Plus és S-PSU coaxról hajtva majd tuningolva) -
krichd1
addikt
válasz
vodkaboy22 #29998 üzenetére
Essence Oneban CM6631 van, ami azért ma már nem számít olyan jó USB chipnek. A Canamp egy kezdő, belépő szintű erősítő, K701-hez legalább Canalot szintű erősítő kell, vagy vmi még jobb.
Amikor Dactilusról beszéltek, még mindig nem írjátok oda, melyik változatról, generációról beszéltek, pedig erre már felhívtam a figyelmet. Ugyanis nagyon nem mind1 melyik verzióról van szó, milyen D/A kártya van benne, legújabbaknál a jumper állítása is számít. Tuningolni is szokták.
Nekem Dactilusok közül a legelső és a legújabb változatról van tapasztalatom, a kettő között nagy a különbség. -
.DLL
veterán
(#30010) Falconer: Sokan szeretik, pl. a vevőm egy CD futóműhöz vette, hangdobozos rendszer elé, és oda valószínűleg tökéletesen passzol, mert rendszerben gondolkodott, és azt mondta már csak ez hiányzik.
(#30011) zsocy: ez így volt, de az is lehet hogy a Presenterrel való párosítás miatt szólt jobban, nagy (általában >100K) bemenő imp. alig terhelte a DAC-ot, invertáló kapcsolás... ki tudja, de ebben a felállásban jobban szólt úgy.
Viszont visszaalakítottam eredeti állapotába, hiszen úgy nevezhető csak Heed Dactilusnak. -
Falconer
aktív tag
No, kinek van itt dactilusa DLL-en kivul, olyan fejessel amivel jol szol?
Megyek hallgatozni, mert frusztral a dolog -
Falconer
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #30003 üzenetére
Haha nem ajanlom, pont az a konkluzio, hogy e miatt nem lehet ajanlani a dactilust SEM
Szinergia miatt lehet az, hogy egy a900x-szel hallgatva bkercso fele presenterrel ill invertoryval is kisebb a tere a dactilusnak mint az x-finek a reszletessege meg ugyanolyan? A xonar essence st meg lealazza reszletessegben es terben is? o.0
Azt gondoltam, hogy a szinergia "csak" finomhangol a dolgokon.
-
bkercso
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30003 üzenetére
Karakterben fontos a szinergia, de technikailag nem ár/érték bajnokok a Heed-ek (persze nem szabad általánosítani és én sem hallottam sz összeset, ill. a végfokaik pl. jók). De a Canamp akkor is nagyon mos.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Falconer #30001 üzenetére
Szinergia... Szinergia...
Én hallottam jó rendszerben és ott jól muzsikáltPersze azt elfogadom, hogy nem feltétlen ár/érték bajnok. De ha egy fejeshez keres valaki valamit akkor hozzá illőt kell ajánlani. Na most a heed rendszer amit írtam illik ahhoz az AKG-hez a következő hasonló minőség ami illik és hasonlóan jó színvonal már mást tészta...
Hát igazán mulis hogy egy K701-hez xfi gamer csodát ajánlasz, de rád hagyom
Tudod rosszabb kaliberű fejessel lehet egy xfi gamer is olyan jó mint egy mytek192...
-
Falconer
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #29998 üzenetére
A Dactilus szerintem alapbol nagyon nem eri meg, legfeljebb ha tuningolod es van hozza egy komoly tapod. (ugy meg nem hallottam) Alapbol nagyjabol egy x-fi xtreme gamer szinten van, ami hasznaltan 6k korul beszerezheto. Az x-finel meg sokkal de sokkal jobb minden teren a xonar essence st ami meg ujonnan annyi mint a dactilus hasznaltan.
Szoval, hogy oszinte legyek, egyaltalan mem ertem honnan ez a dactilus mania :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest