Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Az X-Fi HD helyett (ez már csak egy ilyen nap
) milyen értelmes, valóban feljebblépést jelentő alternatívák vannak 30-50k között? Jelenleg úgy érzem, hogy az X-Fi HD a "gyenge pont", hagy tartalékot a rendszer többi elemében.
Használat: USB-ről menne, lenne mellé egy fejhallgatóerősítőként használt Digidesign 882 Studio (RCA-val rákötve), valamint jelenleg vintage 600 Ohm-os Beyerdynamic DT770 és Philips N6330. Zenéből főleg indie rock, blues, jazz, némi metál, pop (értve ezalatt pl. Depeche Mode-ot és Zola Jesus-t) és klasszikus zene.
Lesz mellé hamarosan Fostex T20 v1 - ha végre eljut hozzám -, esetleg még más vintage Beyer-ek, valamint a Digidesign balanced TRS kimeneteire lenne kötve majd aktív hangfalpár.
Előnyök:
- magyarországi vagy legalábbis EU-n belüli beszerezhetőség,
- nem kötelező, de jó, ha van az USB-n kívül optikai bemenete is,
- jó, ha van, de nem fontos, hogy legyen beépített fejhallgatóerősítő/kimenet.Ami nem lényeges:
- DSD - a zenéim nagy része 16/44-es flac, elhanyagolható részük meg 320kbps mp3.Hátrányok:
- gyenge minőségű táp,
- nem out-of-the-box használhatóság (gondolom, ezekkel kb. kiestek pl. a "kis-közepes-nagykínai" DAC-ok és jó pár SMSL termék is).Én a következőket néztem eddig:
- Focusrite Scarlett Solo: Bodz említette, hogy ugyan jobb, de nem lesz igazán nagy ugrás az X-Fi-hez képest
- Steinberg UR-12: eddig még csak annyira volt említve a topikban, hogy "jó a hangja", gondolom, kb. a Solo ligája lehet
- Musical Fidelity V90-DAC: ezt még a kereten belül maradva meg tudnám szerezni (nem Mo., de EU), ez gondolom, azért tényleges előrelépést jelentene az X-Fi-hez képest, még úgy is, hogy elavultnak mondott Tenor USB van benne.Mit lenne érdemes még hozzátenni a listához, vagy melyik ezek közül a legjobb választás? Nézegettem Bodz ajánlóját, de az egy picit nagyvonalú a 10-100.000 Ft-os árkategóriás ajánlással.
Köszönöm előre is az észrevételeket, tanácsokat.
-
thornadoj
aktív tag
Sziasztok!
X-fi HD minőségű dac-ot keresek, amin van usb és optikai bemenet, és fejhallgató kimenet. Annyi különbséggel, h menjen gép nélkül is az optikai bemenete. -
Archttila
veterán
válasz
batagy #44079 üzenetére
SMSL Sanskrit 6th:
1) Update version of Sanskrit. Support Android/Apple phone input.
2) Convert USB/Optical/Coaxial signal into Analog signal
3) Input signal includes Smart phone/Computer/TV .etc
4) Output signal can connect to amplifier/multimedia speakers /Headphone amplifier
5) Optical/Coaxial input support 24bit/192kHz sampling rate. Computer USB input support 32bit/192kHz sampling rate , asynchronous transmission.Also support 88.2Khz Sampling rate. -
krichd1
addikt
válasz
Rasiel #44082 üzenetére
Szia. Egy valódi szimmetrikus kimenetű DAC valószínűleg megoldja a problémát. Például Teac UD-301, vagy olcsóbban valamelyik belépő kategóriás stúdió interfész, amelyen van szimmetrikus kimenet. Vagy még olcsóbban egy optikai bemenetes DAC, bár ez nem olyan biztos megoldás, mert saját gagyi tápról még össze szehet zajt a hálózatról.
-
Rasiel
senior tag
Üdv!
DAC vagy külső hangkártya vásárlásán gondolkodom. Jelenleg egy PreSonus Eris E8 aktív studió monitort használok egy ASUS Xonar Essence STX hangkártyával általános felhasználásra (játék, zenehallgatás, stb.). A két eszköz RCA-RCA kábelekkel van összekötve. A problémám az, hogy a jelenlegi hangkártyám hallhatóan összeszedi a gépházból a különböző zajokat: pl., ha a desktopon mozgatom az egeret, azt a hangfalakból valamelyest visszahallom, stb. A másik dolog, hogy nem tudom egy hálózati elosztóba dugni a hangfalakat, illetve a PC-t, mert mihelyst Windows logonál a "kattan" egyet a Xonar hangkártyám, egyből elviselhetetlenül zajosak lesznek a hangfalak, külön elosztóban minden rendben van. E problémákra esetleg megoldás lehet egy külső interfész?
Árban annyira nem szeretnék elszállni feleslegesen, tehát a monitorok árát nem szeretném rákölteni egy hangkártyára vagy DAC-ra, de természetesen a nagyon olcsó kategória sem játszana nálam. Az elvásárom, hogy a Xonar szintjét legalább hozza majd az új eszköz, illetve a fentebb említett problémákra szeretném, ha megoldást nyújtana.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Bodz
nagyúr
Jah, jut eszembe, a kinai eladok szoktak sd1955+ upgrade neven becezgetni a sima Sanskrit dac-ot, de ez nincs rairva termeszetesen sehol.
(#44077) btomi9: Akad. Pl Audinst hud-mini, tobbfele Musiland, Prodigy Cube, SMSL M6 (bar ez mar 40k) esetleg a Scarlett Solo, ha nem zavar, hogy megnyirbalja a melyeket.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
SMSL Sanskrit DAC-ot szeretnék régóta. Most nézegettem, de össze vagyok zavarodva, annyi féle van. Valaki össze tudná foglalni hogy melyek a típusok és mik a különbségek?
Régebben volt SD1955+
Aztán volt Sanskrit SD1955+ Upgrade
Most meg van valami Sanskrit 6th.Hogy van ez?
Kösz -
btomi9
aktív tag
Apukám részére vettem karácsonyi ajándék gyanánt egy Soundmagic HP150 -es fejhallgatót. Otthon, késő estei filmnézéshez, zenehallgatáshoz használná, ezért zárt, hogy ne zavarja vele a külvilágot.
Jelenleg a forrás egy hagyományos AMD -s PC, alaplapi hangkártyával. Ennél szeretnék jobbat. Kérdés, hogy inkább mondjuk egy Fiio X1 -es DAP, és akkor hallgassa azon keresztül a zenét, filmre pedig rádughatja az alaplapira, vagy kb. ebben a 30e környéki árban van-e valamilyen ajánlható szintű DAC+fejhallgató erősítő esetleg?
-
.DLL
veterán
Jahj, látom nagy a baj.
"gondolom én hogy: X-fi -> digital out a dacba -> a dac meg usb-sen megy a gépbe, és akkor pla fejhallgatót az X-Fi be dugjam?"A most vett Fostex HP-A3 készüléked egy komplett eszköz, van benne DAC és fejes erősítő is, gondolom ezért vetted. Tehát ha az X-Fi-be dugnád a fejhallgatót akkor a Fostex részt sem venne a játékban.
A HP-A3-nak két bemenete van: USB és S/PDIF, ami egy külön szabvány PCM jel digitális továbbítására. Mivel szabványos, ezért tudja ezt pl. a korábbi Creative hangkártyád is. Tehát képes arra, hogy USB-n megkapja a zenét és átalakítja szabványos S/PDIF jellé, amit más fogadó eszközök meg tudnek enni, és tovább alakítani pl. analóg hanggá, ami a végső cél lenne ugye.
Tehát két utad van jelenleg:
USB -> Fostex -> fejhallgató
USB -> Creative X-Fi -> optika -> Fostex -> fejhallgatóA második esetben van egy plusz átalakítási lépcső, ami általában nem előny, és az optikai átvitel is gyakran jitteresebb mint a koax. Tehát hacsak nem Qrták el nagyon a Fostex USB bemenetét, akkor az első esetet célszerű használni. Szerintem.
-
-
Bodz
nagyúr
válasz
pendre54 #44069 üzenetére
Próbáld ki magad! Tápkábelre csak ennyit tudok mondani, vitát gerjesztő téma.
Az biztos, hogy a Supra kábelek minőségével nincs baj.
Régebben én is szórakoztam tápkábelekkel, változó eredmények születtek, hol hallottam különbséget, hol nem... Jó ideje pár Oehlbach C13 szolgál, nem is tervezem őket lecserélni. -
Dorian
félisten
válasz
Kékes525 #44060 üzenetére
1. Ha nem akarsz sokat költeni, akkor Klotz. De érdemes tudni, hogy azért van feljebb, bár jóval drágában, ez nem mindenkinek éri meg. Talán elsőre nem is érdemes bevásárolni, ha megtanultad hogyan szól a rendszer azzal, tudsz már mihez viszonyítani és ha feljebb lépsz, nem nagy tanulópénz.
2. AVX-en Cables topikjába nézz be, van szórás minőségben, (egy típusból többfajta kialakítással kísérletezik) több fajtát ki kell próbálni, és előfordulhat, hogy kifogsz nagyon jót, jó áron, nekem sikerült.
3. Gyári drága kábelek.
-
-
krichd1
addikt
válasz
GabeszHUN #44062 üzenetére
Ahogy gondolod. Szerintem USB DAC-ként használva jobb hangja van a Solonak, mint a 02 US Dragonnak.
(#44063) hm74: Ez is rendszer és fülfüggő, kinek mi a minőségi USB kábel. A Carbonnál maradva, hallottam olyan rendszerben ahol egyértelmű javulást mutatott Foresthez képest, volt ahol világossá tette a hangot valami Suprához képest, volt ahol nem lehetett megkülönböztetni egy Klotz kábeltől.
-
hm74
aktív tag
Attól függ mennyit vagy hajlandó rákölteni. Amit már használtam és jónak tartok, az Audioquest-től a Carbon, vagy szolidabb áron - és persze szolidabb hangminőséggel - a Cinnamon. Kaphatóak a Kácsa Audio-nál. Ezeknél olcsóbban minőségi USB kábelt legfeljebb használtan lehet kifogni. Lehet, hogy kapsz tippeket "ultrakiváló" hangú 10k alatti kábelekről, én is így kezdtem, aztán amikor hallasz egy jobbat, akkor rájössz hogy hoppá van.
-
Kékes525
félisten
Apropó minőségibb USB kábel. Tudnátok egy jót mondani, ami itthon is kapható?
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
Archttila #44056 üzenetére
Szerintem is-is
Biztos részben nagy marketing a cél, mert gondolom ők az elsők ezzel. Részben meg lehet némi javulást eredményez, de akiknek eddig voltak jó cuccai és nincs ilyen MSI cucca, akkor nem hiszem hogy olyan sokat veszítene. Szerintem kevéske javulás lehet, annál nagyobb marketingfogással.(#44058) .DLL Arra gondoltam ez alatt, hogy egyáltalán megoldható-e hogy beiktassam az X-Fit ( nem a HD változatot ). Az X-fin van digitális kimenet. a fostexen van digitális bemenet. ezért nem tudom, hogy hogyan is lehetne összekötögetni őket. ( gondolom én hogy: X-fi -> digital out a dacba -> a dac meg usb-sen megy a gépbe, és akkor pla fejhallgatót az X-Fi be dugjam?
( mivel nincs bemenet csak analóg maximum az x-fin így mást nem tudok elképzelni ))
-
.DLL
veterán
Mint említettem én semmi spéci kábelt nem használtam hozzá, minden más dolgot előbbre valónak éreztem és lépkedtem is szépen felfelé a minőségi létrán, és jelenleg is baromi elégedett vagyok. Szerintem lesz majd minőségibb USB kábelem is, de az majd egy impulzus-vásárlás lesz, amikor egyszercsak beüt, hogy vennem kéne valamit. A többiek leírásai alapján egy Klotz (szürke-narancs, nem tudom a pontos típust) sokat hozott hangban, és nem is drága. Mindenesetre a Musihoz adot USB3 kábel egész korrektnek tűnt, szóval ez megint olyan hogy egy csomó idő próbálgatni, és amelyik tényleg jobb azt megtartod/megveszed.
(#44045) schawo: A bal-felső relé is meg van barnulva, valszeg a tekercs ahogy megy termeli a hőt, be van zárva abba a kis műanyag házba, lassan kikészíti, de amíg működik, addig ilyet nem okozhat, hogy a zaj is hirtelen átmegy rajta, az valami más, szűrő fokozat defektje lehet, akár félvezetőé, opampé is. Nekem egy LM4562 csinált olyat, hogy egyszerűen sistergett. Eleinte csak egy halk pattanással indult, jött a fehérzaj, majd ha gondolt egyszet újabb pattanás, és újra tisztán szólt. Nem tudtam akkor még mi a franc lehet, gondoltam a gép felől jön valami. Később már bekapcsolástól kezdve zúgott, aztán végigpróbáltam mindent és egy másik opával nem csinálta. Nemhiszem hogy gerjedés volt, mert nem volt meleg az IC.
(#44054) GabeszHUN: A Musi biztos minőség, bár a 02 Dragon-ban lévő PCM5102-es IC kicsit szárazabb hangú, mint a "nagyobb" Texas chipek, így adnék egy esélyt a másodiknak is. Az Xmos egy jó transport, a 1796 pedig egy jobb fajta IC a Texastól, asszem a Denon DA300-ban is ilyen van csak PCM előtaggal. (persze ez nem mond el semmit a végső minőségről
Sajnos az sokkal többmindenen múlik, így nem ilyen egyszerű a helyzet.)
-
Archttila
veterán
Azt szeretnem kerdezni toletek, hogy az MSI ezen megoldasanak van valami jelentosege a minosegre nezve, vagy csak marketing bullshit ami jol cseng:
Golden USB Audio Power: Serve Stable 5V Power & Better Signal Transmission over USB
USB Audio Power PRO
The new and improved MSI USB Audio Power Pro continuously delivers a stable 5V to the USB ports, making sure you can continue to enjoy the crystal clear high quality audio standard you expect when using a premium DAC or Professional USB headset.
BenefitsEnhances USB audio quality
Lowest peak-to-peak voltage difference for perfect 5V
Golden USB connector for the best signal transmissionSMSL Sanskrit 6TH DAC / SMSL sApII PRO
-
GabeszHUN
tag
Megvan a két végső jelöltem, mérlegelve az igényeimet.És egy végső kérdésként megkérdeném hogy ki melyiket venné az alábbi kettő közül?
1. Musiland Monitor 02US
2. http://www.ebay.com/itm/Hi-Res-384K-32bit-XMOS-USB-DSD1796-DAC-Portable-Preamp-Headphone-Amp-SPDIF-RCA-/251480070292?hash=item3a8d615894:g:mqoAAOSw5VFWKYm6
-
Bici
félisten
válasz
bkercso #44043 üzenetére
DAC: XMOS U8+PCM5102+TDA1308 U8
Erősítő: p87 kolléga által készített BB OPA 2132U + TPA6120Mindkettő tápja még építés alatt áll.
Alkatrész beszerzési stádiumban vannak éppen.
A dac a beépített erősítőjével elég nagyot rúg a fejesen, amikor bekapcsolom a gépet. Igaz, most még csak USB-ről veszi a tápot.
-
válasz
Kékes525 #44039 üzenetére
Hú ha, ez egy kicsit hosszabb történet. Jó egy évvel ezelőtt azt a drivert raktam fel az NFB-15-höz, ami a DAC gyártási szériájához tartozott (2014, júniusi gyártási széria). A képen az alsó, piros soros. Ezzel tökéletesen működött a 64 bites Win 7 alatt, viszont ez a driver nem támogatta az ASIO-t. Augusztus elején frissítettem a Win 10-re, egy kicsit páráztam is, hogy lesznek gondok driverügyileg, de szerencsére minden működött a 10-es alatt is. Ez a kegyelmi állapot október elejéig tartott, amikor kijött néhány frissítés a 10-eshez, és ezek közül valamelyik totál gallyravágta a DAC-ot, mert ezután nem volt hajlandó megszólalni ezzel a driverrel, bármit is mókoltam vele.
Mielőtt visszaraktam volna a Win 7-et, megpróbáltam a legújabbal, ami elvileg nem ehhez a gyártási szériához készült, és kb. a negyedik-ötödik nekifutásra, ilyen kompatibilitási telepítési módban sikerült valahogy felvarázsolni, és azóta használható újra a DAC, és ezzel már az ASIO is használható. A képen látható 2-es verzió. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Dorian #44020 üzenetére
Említetted a Wasapi-t korábban. Nnnna, kipróbáltam ( Event módban) és valóban jobb, mint a "foo dsd asio".
Melegebb, nyitottabb, magasban is szebb. Persze finom változások, nem drasztikusak, de egyértelműek. Maradni fog szerintem. Nem is tudom, eddig miért kerülte el a figyelmemet.
De, tudom már...annyira a DSD-re koncentráltam, hogy közben elfelejtettem, nem az a legfontosabb hogy natívban szóljon, ha közben a "normál" zenéimet "rosszabb" minőségben hallgatom.Kösz az ötletet. DA300-hoz nagyon bejött.
-
.DLL
veterán
válasz
krichd1 #44037 üzenetére
Szerintem 50K-ért is megéri, 30e-ért pedig a legjobb vétel volt, amit az elmúlt időszakban tettem. Önmagában is verte a HRT MS2-t, Heed Dactilus Plus-t koax-ról etetve, meg még sok mást. Igen, 50-ért már nem ár/érték bajnok, csak egy DAC a sok közül, jó hanggal, de a digitális része miatt így is jár a piros pont, ez egy jó alap, az analógot könnyebb tuningolni. És akkor vegyük még azt hozzá, hogy ehhez nem használtam semmilyen spéci USB kábel, ezzel mégtovább növelhető lenne a hang minősége.
-
.DLL
veterán
Mivel adott a lehetőséged hallgasd meg, de ha normális a Fostex USB vevője, akkor az optikának nem kéne jobbnak lennie. De mivel a Creative áramkörei akár más karaktert is adhatnak a hangnak, így lahat hogy az fog jobban tetszeni, ezért mondtem, hogy próbáld ki.
(#44026) GabeszHUN: A 03 Dragonnak elvileg jobb a táp szekciója, ami jót tesz a jitter ellen is. Tényleg nem mondanám jitteresnek a hangját, traszparens és mély a színpada. Nyilván van ettől feljebb is, szóval nem azt mondom, hogy ez a nonplusz-ultra, de árához képest...
Az analóg oldalon elvileg csak az opamp a különbség, de az analóg szekciót én már egy az egyben kihagytam, lecseréltem, így ugrott kategóriát a hangja, ezért tudom még ma is hallgatni.
Alap állapotban csak a kategóriájában egy jó hangú jó ár/érték arányú DAC, de sokkal több is kihozható belőle. -
Van egy komoly gondom a Mytek 192-vel. Tegnap hallottam egy elég hangos pukkanást a jobb hangszóró felől. Azóta a jobb hangszóróba mindenféle digitális zajok keverednek. Zúgást hallok, ha megy bármilyen net forgalom, kerreg, ha görgetem a böngésző ablakát, csörömpöl, ha mozgatom az egeret, de még a játék fps-e is behallatszik. Csak a jobb oldalról érkezik, a bal oldal tökéletes. A jelenség csak akkor van jelen, ha a számítógép és a DAC össze van kötve. De az már mindegy hogyan. Csinálja USB2-n, csinálja FW-n, és csinálja az alaplapi SPDIF kimenetről is. Ha viszont egyik sincs bekötve, akkor nem csinálja. (Ha nincs semmilyen aktív bemenet, nyilván a központi vezérlő lekapcsolja a kimenetet.)
Leszedtem a fedelét, és kerestem valami kondit, mert arra gyanakodtam, de nem találtam semmi púposat. Találtam ellenben 2db púpos Axicom P2 relét.
Csináltam egy fotót az analóg részről: itt középen jól látszik a két púpos relé, és van egy magányos ugyanolyan relé a bal oldalon, ami viszont nem púpos. Még mindig a kondikra gyanakszom, de semmi sem látszik kívülről.
Ötlet?
-
Kékes525
félisten
Megtaláltam a probléma okát erre: (#43950) Kékes525 "a foo_dsd_asio-ot nem tudom használni, mert az ASIO Driver beállítása között nincs az VIA ASIO Driver."
Egyszerű, be volt kapcsolva az ASIO-nál a 64-bites driver használata, viszont a VIA-nak csak 32-bitese van. Persze, hogy nem volt látható. Kivettem a pipát és rögtön megjelent a felsorolások között. -
PuMbA
titán
válasz
Kékes525 #44029 üzenetére
Ez egyébként azt jelenti, hogy valamilyen BIOS vezérlési hibád van
Nekem sem magától a BIOS frissítéstől javult meg, mert csak memória kompatibilitást javítottak benne, de valahogy úgy resetelődött a BIOS, hogy elkezdte rendesen kezelni a tárhely kontrollereket, hiszen drivert nem cseréltem mögötte és magától leesett a storport.sys és az usbport.sys késleltetése ugyanazokkal a BIOS beállításokkal
Esetleg megpróbálhatsz egy BIOS resetet, majd beállítani ugyanazt a beállítást, ami most van, talán így nem kell ezeket kikapcsolni
-
Bici
félisten
Sziasztok!
Milyen módszerrel lehet legegyszerűbben megszüntetni a fejes erősítő bekapcsolásakor keletkező tranziens kimeneti jelet, ami gondolom nem tesz jót a hangszórónak.
Egy RC tag segítségével időzített relére gondoltam első körben, de nem tudom, hogy ez menniyre számít kőkori megoldásnak, és van-e jobb. -
Kékes525
félisten
-
PuMbA
titán
válasz
Kékes525 #44024 üzenetére
Segíthet, de nem biztos, mert a hangot ugyanúgy adagolni kell folyamatosan kimenettől függetlenül
Az már más kérdés, hogy, ha az optikai bemenet minősége jobb az USB-nél, akkor természetesen valamivel jobb hangminőséget kaphatsz, de pl. egy Win10-re váltáshoz képest kisebb ez a különbség
-
GabeszHUN
tag
Sziasztok!
Mi a különbség a musiland monitor 03 us és 03 dragon verziók között? Vagy ugyanaz a kettő?
-
EXIEZ
aktív tag
Hasonló kérdésem lenne, mint az alattam levőnek.
Hogyha a DACot digitális kimeneten a külső creative X-Fi surround 5.1-es hangkarihoz kötném az jelentene bármiféle változást? vagy ebbe nem sok értelme van belekeverni a creative-ot és azt hagyjam meg filmezésre? -
EXIEZ
aktív tag
Pár nappal ezelőtti hsz-ekre reagálva, végül a fostexnél maradtam szerintem ennyiért jó vétel volt, még sikerült alkudni belőle egy kicsit
Mivel nincs tapasztalat ezzel a termékkel, teszt után beszámolok majd.
-
Kékes525
félisten
Nekem nem is a recsegéssel van a baj, hanem megdöccen, megakad, szaggat egyes albumoknál, pedig biztos hogy nem az album, a felvétel a hibás, mert akkor konzekvensen mindig az adott pozíciónál, időnél kellene jelentkezni, viszont ez a hiba véletlenszerű, független a lejátszás pozíciójától.
-
Tim82
félisten
válasz
dgyuri0123 #44016 üzenetére
De....bocsánatodért esedezem, nagyúr, hogy ellent mertem mondani neked, illetve, hogy másik alternatívát is meg mertem említeni.
Egyrészt a PH!-s, hozzászólásszám- és súlyozás alapján automatikusan megkapott "ranggal" "érvelni" szerintem elég fura dolog (tökéletesen mindegy, melyikünknek mi a rangja, semmit nem jelent a dolog, "nagyúr" "rangom" nem fog természetesen megmenteni attól, hogy ne írjak potenciálisan hülyeséget), másrészt sem a #44004-ben, sem később sem írtam olyat, hogy ne lenne jó a Málna, vagy hogy egyedül nálam lenne a kizárólagosan üdvözítő válasz - akkor nem úgy fogalmaztam volna meg.
De mivel az alapvetés szerint fontosnak tűnt a Windows, ezért írtam azt, hogy ezt figyelembe véve lehet, hogy a Málna kevésbé felel meg a feltételeknek (Windows-os zenelejátszó célú másodgép kis pénzből, kis fogyasztással).
De rendben, túltárgyaltuk, részemről amúgy sem volt támadó szándék, még ironikusan sincsen miért bocsánatot kérned.
Ja, csak a rend kedvéért...én a hsz első részében "Zsocinak" válaszoltam DLNA kérdésben.
Csak a rend kedvéért, én meg a nekem szóló második részre válaszoltam, erre jött tőled ez, nem zsocy-nak írva... Ezt bizony nem én kevertem meg.
-
Dorien
veterán
válasz
dgyuri0123 #44005 üzenetére
"De Windows alatt szerintem nemigen' találni jobb programot a Foobar-nál."
Jó cucc, én is sokáig használtam, de szerintem a JRiver egyértelmű előrelépés hangban. Testesebb, dinamikusabb ugyanaz a zene rajta. A kezelőfelületet meg meg lehet szokni.
-
dgyuri0123
nagyúr
(#44004) Tim82 : Ezt írtad: "Szerintem is egyébként a Win 8-as tablet (lehetőleg külön töltőcsatlakozóval) eléggé jó megoldás lehet erre a feladatra, amire keresgélsz most gépet."
A HSZ-ed ezen részére írtam, hogy akkor inkább Málna, szerintem.
De....bocsánatodért esedezem, nagyúr, hogy ellent mertem mondani neked, illetve, hogy másik alternatívát is meg mertem említeni.
Részemről vita lezárva.
Ja, csak a rend kedvéért...én a hsz első részében "zsocy (#43998)" -ra válaszoltam DLNA kérdésben.
-
.DLL
veterán
Szerintem minden letisztázódott, úgyhogy nyugi!
A válaszok iránya, hogy kire ment az keveredett össze, ennyi, de mostmár minden ok. Úgy érzem az én hibám ami történt, szóval inkább hagyjuk abba. A "Zenelejátszó építése a kiváló hangminőségért" topikot én is linkeltem, ismerem, ha aktuális lesz majd oda írok. Köszi mégegyszer!
-
Tim82
félisten
válasz
dgyuri0123 #44012 üzenetére
Idézlek a #44005-ből, ha már meg sem nézed a saját hozzászólásodat.
#44004) Tim82 : Inkább "MÁLNA", mint egy tablet. Ráadásul Volumio-t használva már komoly lejátszó válik belőle és nagyságrendekkel olcsóbb, mint bármi más. Mobilról vezérelhető, így még kijelző sem kell hozzá.
Hangsúlyozom, szerintem.Én a #44004-ben egy szót sem ejtettem a DLNA-ról. Totálisan külön szál, amit mással folytatsz, nem velem.
A fent idézett mondataidra válaszoltam, abszolút nem támadóan (gyakorlatilag csak leírtam, hogy miért írtam a Win 8-as tabletet, mert az eredeti felvetésben mintha alap elvárás lett volna a Win). Hogy aztán hogyan kevered össze-vissza, hogy kinek mire válaszolsz és mit próbálsz belemagyarázni abba, amit írtam, az tényleg hadd ne az én gondom, saram legyen.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ezt DLL írta: "Ha vennék egy olcsó windowsos tableT, amin vannak persze rendes USB portok, felnyomom rá a Win10-et és kinevezem egyszerűen zenelejátszós gépnek, az jóságos dolog lenne"
Erre jött egy válasz hogy DLNA-val minden megoldható. Erre válaszoltam, hogy az nem jó.
Erre jössz te, hogy miket hordok össze? Nem értem mit akarsz.
De, fenti felvetésre akár "Málna" PC-t is ajánlhattam volna DLL-nek, így abszolút nem értem mi a bajod?
Mire akarsz kilyukadni? Mi nem tetszik? Mi kivetnivaló van abban, amit mondtam? Nincs rajtam sapka?
-
GabeszHUN
tag
Focusrite Scarlet Solo -ról mi a véleményetek?
Nemrég írtam Dac kereséssel kapcsolatban, elég jó kis cuccnak tűnik, és a kérdésem az lenne, hogy esetleg van-e mindenképp hangban jobb választás ebben az árkategóriában?Mivel ugye én csak a digitális-analóg átalakításra használnám, más funkcióját nem használnám ki, azonban lehet később hasznát venném.Szóval a kérdésem az lenne, hogy ebben, a kerek 30 ezer körüli kategóriában, van e olyan készülék, ami hangban egyértelműen megveri a Solot?
-
Tim82
félisten
válasz
dgyuri0123 #44008 üzenetére
Saját hozzászólásod második fele kimaradt neked? Oké.
-
Tim82
félisten
válasz
dgyuri0123 #44005 üzenetére
Az eredeti felvetés az volt, hogy gép Win 10-zel. Win 8-as tabletnél meg adott az ingyenes frissítés.
Raspberry Pi 2-re is van ugyan W10, de az nem egészen triviálisan használható...
Magamnak amúgy valamikor lesz málna + HifiBerry DAC, de nem az én igényeimről volt szó. -
bkercso
nagyúr
Félteljesítménynél jobban ne terhelj egy trafót sem! Nem hiszem, hogy 100mA elég neki. Én vennék egy 12V-os adaptert (jó a kapcsüzemű is), mögé tennék 1 vagy 2 cap-multit, és az utolsó bázisát leterhelném annyira, hogy 7-9V között legyen a kimenete. Ha több cap-multit használsz, tegyél közéjük egy elkót (100-1000uF)!
Jó lehet a 10k, de az 50k még jobb.
-
dgyuri0123
nagyúr
Rossz a zenelejátszási képessége. Hogy írjam másként?
Win "médiapléjer" jó? Nem. Nekem nem, ha pontosítani szeretnék. Ezért nem mindegy, milyen programmal játszol le zenét.
A DLNA szerepe adatátvitel, amit meg is tesz... pont.
De Windows alatt szerintem nemigen' találni jobb programot a Foobar-nál. De ha neked a DLNA elegendő, hát használd elégedetten.
Ez nem hit kérdése......
(#44004) Tim82 : Inkább "MÁLNA", mint egy tablet. Ráadásul Volumio-t használva már komoly lejátszó válik belőle és nagyságrendekkel olcsóbb, mint bármi más. Mobilról vezérelhető, így még kijelző sem kell hozzá.
Hangsúlyozom, szerintem.
-
Tim82
félisten
Úgy, hogy a TDP nem egyenlő a valós fogyasztással.
Ha jól emlékszem, a TDP egy körülbelüli, gyártó szerinti fogyasztási "kategória", jellemzően a terhelés alatti tartósan maximum környéki fogyasztás alapján megadva.
Mondjuk igen, azért az furcsa lenne, ha a teljes gép kevesebbet fogyasztana a proci TDP-jénél, de ha szinte csak üresjáratban vagy kis terhelésen megy, egyáltalán nem lehetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- E-roller topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gitáros topic
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Xbox Ultimate előfizetések