Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz
lowzor #112694 üzenetére
Készíttethetsz RCA-XLR kábelt is, azzal is műxik az erősítő szimmetrikus bemenetének zajkioltása; nem kell hozzá szimm. DAC. Kácsánál biztos tudják, hogy kell egy ilyen kábelt korrektül elkészíteni (azonos impedanciával kell lezárni mindkét "meleg" eret: a meghajtottat (+) és a földeltet (-) is).
-
lowzor
veterán
Igen, én is azért tettem fel a kérdést, mert nem nagyon találkoztam ilyennel. Nem muszáj egy doboznak lennie, és használt is lehet.
Tudom, a jelenlegi DAC-omra (Tempotec Serenade iDSD) is unbalanced-ben van rákötve. Alapból rengeteg zajt összeszed úgy, ezért szükség volt egy iFi iDefender+-ra hozzá.
-
stellaz
veterán
válasz
lowzor #112694 üzenetére
IFi ZenDacon van hátul 4.4, de pre out módban zavaróan sokat veszít a minőségéből, ahogy ezzel együtt a fejes erősítője sem az igazi. Szóval ez a mit ne kategória.
Én is most vettem JBL monitorokatat és egy K9 AKM-re van kötve, az fasza, pre out módban sincs minőségromlás.
Egyébként unballanced is rá lehet kötni, nekem is úgy volt most 1 hétig kábel hiányában (jack + 6.3). -
proci985
MODERÁTOR
válasz
bkercso #112692 üzenetére
attol fugg. azert ha valami komoly baj van (pl izolacios hiba), az egyertelmuen szokott latszani. marmint azon felul, hogy hallatszodik is.
nekem pl meressel sikerult kiloni, hogy miert szol furan pl a Tool par dala a main setupban: 3dB beszakadas volt egyik pozicioban kozeptavon. modern surround setupoknal meg muszaj a szobakorrekcio tobb ulespozicional. sima stereo rendszereknel (amik azert a fules DACokkal atlognak) a sub illesztes szokott problema lenni. fules lanc mondjuk az ember anatomiaja miatt bonyolult merni, meg bejon par faktor, mint a parnak allapota.
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
100k-ig keresnék valami DAC/AMP-ot, amire egy Adam T8V stúdió monitort dugnék rá, tehát legyen rajta balanced kimenet, valamint egy Beyer DT 770 Pro X-et, tehát legyen normális minőségű fejes kimenete. Létezik ilyen?
-
proci985
MODERÁTOR
ja, lattam az Asus mereseit, reszben emiatt gondolkodtam el. persze jol tartja magat es realisan mai szemmel is elfogadhato a THDje es a funkcionalitasa is. mas kerdes, hogy az emlitett RAW-MDA MSRPt nezve fel aron korbefutja - koszi a valaszt, ez volt foleg a kerdes
illetve van egy olyan opcio is, hogy az Asus valtja az irodaban a Korg DS-DAC100at.
egyelore window shoppingolok, de mindket dac 10 eves, az Asus meg a tetejeben mindig is kezmeleg volt. es folyamatosan megy.
meres nekem valamennyire fontos: main setupnal umik-1 kellett az utolso simitasokra, de az egy 5.2.4 / 5.4.4es setup. plusz sokkal olcsobb volt az umik-1 es a sajat utankalibracio, mint feljebb valtani a Marantz SR6012rol valamelyik Diracos modellre.
-
Pityu.
nagyúr
Más is használ windowson hangkártyának dac-ot?Másnak is volt problémája windows frissítés után,hogy a dac windows indulásakor nem érzékelhető tehát nincs hang?Én egy ideje ezzel küzdöttem nekem egy FiiO E10K dacom van,de ma úgy néz ki megoldódott a probléma.A biosban kikapcsoltam a fast bootot és a windows eszközkezelőben az usb vezérlőknél ,energiabeállításoknál kikapcsoltam a gép kikapcsolhatja ezt az eszköz lehetőséget.Most minden indulásnál van hang és a rendszer indításon sem érzek semmi lassulást.Aztán lehet éppen csak a fastboot kikapcsolása jelentett megoldást de ez már nekem nem érdekes a lényeg,hogy indulásnál van hang tehát felismert az eszköz.
-
Rick3D
senior tag
Egy Shure SM7B milyen amp/dac-ot javasoltok? ami kaliberben megfelelő lenne hozzá. Feltételezem egy Focusrite Scarlett solo mk3 nem az
Több helyen is láttam, javasolnak hozzá external phantom powert a builtin mellé.
-
Rick3D
senior tag
válasz
bkercso #112665 üzenetére
+ Beri
TL;DR: Azt gyanítom, hogy a gond a Focusrite szoftverével, az amp+DAC-kal vagy a mikrofonommal van.
Készítettem 4 rövid felvételt, amit itt meg tudtok hallgatni
2 db direct input, 2 db VB-Cable input az OBS-ből. Audacityben vettem fel mindet. Jól hallható, hogy bár van légkondi meg egyéb háttérzaj, a torzítás, amit keresek, ezen a két felvételen nincs jelen.
Viszont a másik két felvételen – amikor nagyot sóhajtok, meg a végén filterekkel is és azok nélkül is – ott van a zaj. Direkt ezért csináltam meg és töltöttem fel őket, hogy egyértelmű legyen, miről beszélek. Szóval az OBS-ből kihúzott inputtal van a probléma.
A VB-Cable-es felvételek alapján szerintetek minek lehet nevezni ezt a zajt?Tovább mentem. Rengeteg YouTube videót és fórumot átnyálaztam, és talán egy ember írt hasonlót 8 éve, de még az sem pont ilyen volt.
Felcsaptam a másik MBP-t, rákötöttem a teljes rendszert, letöltöttem a drivert, OBS-t, és teljesen "vanilla" állapotban kipróbáltam – és itt is megjelent ugyanaz a zaj, mint amit a felvételeken hallani.Letöltöttem az Audacityt is és végigcsináltam vele ugyanazt a tesztkört. Tehát nem az MBP a hibás. Sőt, lehet, hogy nem is a mikrofon vagy az interface, hanem az OBS.
Windowson még nem volt lehetőségem tesztelni.Mindkét gépen kipróbáltam AirPods Pro 2-vel is. Azt a konkrét zajt ugyan nem hallottam, de a felvétel borzalmas lett – lehet, hogy egyszerűen eltorzította.
Szóval a jelenlegi konklúzió: valószínűleg a Focusrite szoftver és az OBS aktuális verziója nem kompatibilis egymással, vagy fordítva.Ugyanazzal a setupal Audacityben minden rendben, OBS-ben viszont folyamatosan jelen van ez a zaj.
Ráadásul ez nem egy sima háttérzaj, mint a légkondi zúgása, amit utómunkával le lehet szedni – ezt nem lehet.Offline felvételeket egyelőre Audacityvel meg tudom oldani, viszont a live-ok miatt kénytelen leszek venni egy új XLR-es mikrofont, hogy ezzel is leteszteljem az interface + szoftver kombót. Ha ez sem segít, akkor megy a kukába az amp+DAC is.
Az OBS-t muszáj használnom, nem akarok másik streaming szoftverrel szívni.
Mi a véleményetek? -
Bodz
nagyúr
válasz
proci985 #112678 üzenetére
Most sem vacak a Xonar One... De nyilván ha azt is cserélni akarod, akkor ebben a topikban senki sem fog megakadályozni. Lehet venni jobbakat.
Ott van pl a RAW-MDA 1. Az nem olyan vészesen drága és körbepislantja a Xonart. Mérve (is). Úgy érzem neked ez (is?) számít.
-
stellaz
veterán
Megjött a K9 és a JBL monitorok közé az Adam Hall crystall akármi XLR kábel.
Aranyozott, fém csatlakozók, árnyékolás, elvileg valami jobb réz, mint a hasonló árú Cordialban. 7 ezer körül volt párban a 1,5 méteres. Természetesen nem hallgattam össze az RCA -val, így bátran mondom, hogy jobbEgyébként jóval hangosabb is, ezt határozottan állítom. Jópár fokkal lejjebb van a hangerőállító most a szokásos hangerőhöz. Persze kimenet függő is lehet, ezt nem tudom. A K9 erősítöje teljesen szimmetrikus felépítésű, de hogy ez a vonal kimeneten számítana -e, az passz. Mondjuk eleve előerősítő módban van, szóval lehet, hogy számít. Viszont a PC miatt sok egymáson futo kábel van, lehet, hogy itt már eleve jobb a ballanced.
Az érzés viszont megvan, hogy profi.a cucc ezzel a csatlakozóval
-
proci985
MODERÁTOR
a valto Fidelio X3 itt a polcon
, szoval lanc szinten gondolkodom. kenyelmes, neutralis, pontos es strapabiro.
igazabol azt neztem, hogy a xonar one a maga idejeben az araban nagyon jo volt, de eltelt 10 ev.
fulesnel nehezebb a kalibracio is, pedig egy umik-1 van itthon a main setup miatt.
Gzula[HUN]: koszi
X3 marad, meg valamikor black fridaykor lottem egy masodikat 80 eur (!) korul ujonnan (avagy majdnem olcsobb volt, mint uj parnak es kabel). amikor az elsot vettem tudom neztek a fules topikban, hogy kb 5000+ oranal szo szerint szetesett a Beyer DT990 Edition, de nekem ezek munkaeszkozok. akkor is, ha az ar nekem masodlagos es ezek elsodlegesen hifi cuccok. igen, a 400 euro MSRPs kabeles fules is le fog esni. nekem viszont kenyelmesebb, mint a hasonlo kategoriaju AKG, Beyerdynamic vagy Audio Technica.
es persze, probalok rajuk vigyazni, de kabelesek, szoval ilyen felhasznalasmod mellett sajnos neha lerantom a fulest az asztalrol (a DACot persze nem). vagy ha nem en, akkor a robotporszivonak is sikerult mar.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
proci985 #112673 üzenetére
Volt neki mind a kettő. Szerintem is maradj ezen a vonalon. Aprón pl. van mind a kettőből. Fülpárnák kompatibilisek. Annyi, hogy a gyári állapotú X2HR-t nem tudod használni balanced-ban.
Ha maradsz az X3-nál, akkor lehet már egy balanced-ot is tudó DAC/AMP-ot néznék hozzá.
-
Varoz
addikt
válasz
proci985 #112669 üzenetére
"szoval a kerdes nem annyira mennyibe kerul, hanem hogy kibirja, ha havi egyszer leesik "
9 éve megvan a DT770, egyszer sem esett le, pedig aktívan használom. Mondjuk nem is nézem focilabdának.
Amúgy szerintem egyik sem, nem arra találták ki.
szerk: Akkor te még erősen eel is tévedtél, mert ez a Fejhallgató erősítő és DAC topik.
Bodz"Mennyit szeretnél költeni?"
Hát ez nem mindig jön össze, én pl. semmit se szerettem volna költeni, de azért 48 ezret otthagytam a DL200-ért, mondjuk ennyiért ajándék volt azt hiszem. -
Dorien
veterán
Proci985: Olyan DAC/AMP kell, aminek nem gond, ha havi egyszer leesik?
Ez mondjuk fejeseknek sem tesz jót. Ott is van érzékeny membrán, driver, elektronika, forrasztások, stb. Drágát, planárt ne vegyél. Philips Fidelio X2HR pl., az egy masszív cucc. De igazából ilyen felhasználásra (pl. gyerekeknek) Invotone HD2000 - 9k és nem rossz, nekem ez volt az irodai fejesem anno... Mondjuk én nem dobáltam. -
Bodz
nagyúr
Na várj, várj, akkor fejest keresel, nem a Xonar helyett valamit? Jól értem?
-
proci985
MODERÁTOR
a Fidelio X3 a masodik, az elso kb 5000+ oraval esett szet. miutan egy Beyer DT990 Edition 250 szetesett elotte. az Asusban valahol 15000+ ora van. munkahelyi setupban egy ATH + Korg DAC100 setup van: nem ugyanaz (zartat akartam), de mukodik.
szoval a kerdes nem annyira mennyibe kerul, hanem hogy kibirja, ha havi egyszer leesik es kibir heti 40+ ora hasznalatot par evig.
a main setup egy 13 hangszoros Klipsch + XTZ + Yamaha + Marantz rendszer, ha ez szamit. termeszetesen kalibralva az ulopoziciokra.
-
proci985
MODERÁTOR
Asus Xonar Pro DACom van Muses upgradevel, egy Philips x3 fejest hajtva.
10 eves, mostanaban mire lenne ertelmes valtani?
Koszi elore is
-
-
Rick3D
senior tag
Google driveba feltöltöttem egy mintát, szinte pontosan a zajról. A felvétel utolsó 1/3-ban hallható. Amikor elkezdek beszélni folyamatosan, akkor jön elő de inkonzisztens. Van amikor az első szónál, van amikor csak a második mondatnál.
Egyébként mbp-re van rádugva usb-c-vel.
FYI: OBS-ben zajszűrőt szándékosan nem használtam, helyette ezeket a filtereket használom:
- Noise Gate, 3_band Equalizer, Gain, Expander, Compressor, Limiter és VST Marvel EQ. Amikor monitorozom se OBS-ben nem hallok ilyen zajt se a DAC-ból directben. Az lett volna a cél, hogy olyan felvételt készítsek amivel nincs sok utómunka
Még esetleg az jutott eszembe, hogy VB-cabelel húzom ki OBS-ből a mikrofont inputot, lehet az okozhatja?
A felvételt éppen vágom szóval ha kell még sample tudok kivágni.Már több napom elment, hogy utómunkával megpróbáljam kiszedni, esetleg ha van valami javasolt fizetős plugin final cut prohoz az is jöhet. Azon a ponton vagyok, hogy költenék is rá. Legalább tűzoltásnak a felvételre aztán long term kiokoskodok valamit a következő felvételekre.
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #112660 üzenetére
Rögzítsd a drivert (az N52/N55 mágnesek egész messziről rávetik magukat a pákahegyre), egy csepp forrasztóolaj a célpontra az oxigénmentes, tartós kötésért, aztán hajrá. Az igazán jó hangú cuccok alkatrészárban is zsebbenyúlósabbak, és erősítésigényesebbek, de eléggé átkalibrálják a világot :)
-
btraven
őstag
Addig reklámozzátok ezeket a pákákat, amíg veszek egyet és neki állok fülhallgatókat gyártani
Csak ez tart vissza hogy ne süssem meg a drivert amíg ráforrasztom a kábeleket.
-
bkercso
nagyúr
válasz
lapalapa #112658 üzenetére
+1
Régi ATTEN állomásom is volt, de az se elég erős: nem elég a hőkapacitása, vagy visszahűl, vagy égeti ki a gyantát. Már csak a hőlégfúvóját használom, és vettem egy régi Weller EC2002M-et. 40W, de annyi és elég.
A hegy eBay-es utángyártott, de nagyon jó minőség. Már vagy 5 éve megvan... -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bogyó bá' #112654 üzenetére
Próbáltunk hasonlót használni melóban, az is JCD volt, de a több réteges nyákokon forrasztással már nem birkózott meg, egyszerűen nem volt elég hozzá a teljesítménye, kénytelenek voltunk beszerezni rendes Thermaltronics forrasztóállomást. A hőlégfúvó részét viszont továbbra is használjuk, az frankó.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #112652 üzenetére
Én ilyet használok, 2 évvel ezelőtt még szállítással együtt került 14 ezer forintba. A páka is korrektül szabályozható, lehet venni póthegyeket mindenfélét, külön fűtőbetétet, és a hőlégfúvója is bevált - igaz, én csak zsugorcsövet melegítek vele, a remegős kezem nem alkalmas SMD forrasztásra.
-
bkercso
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #112652 üzenetére
Én a kékkel voltam elégedett, 12 év után kellett kikötnöm a szabályzóját, mert elromlott, de utána is ment max-on 3 évig. Alkatrészt nem tett tönkre - de igaz, ismerni kellett, mikor hova érdemes tekerni.
A piros sz@rabb, azt tudom. Mindenesetre, vastag vezetéktől a 0603 SMD-ig vitt mindent, beleértve a DAC-chipeket is. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bkercso #112648 üzenetére
A piros kínai Fahrenheit az nem egy szerencsés találmány, 2 vezetékes, mindössze egy nagyon egyszerű teljesítményszabályzó van benne, hőfok kontroll nélkül. Az enyém hamar szét is égett... A fehér Fahrenheit kicsit drágábban már frankó 4 vezetékes, hőmérséklet szabályzott. Azt már simán ajánlom otthoni forrasztásra.
-
bkercso
nagyúr
válasz
nLali #112647 üzenetére
Az enyém "40W", de mérve csak 18, és a többiek is ezt írják ezekről. Ugyan ez a páka kismillió kiszerelésben kapható, van róla tapasztalat... SMD-re jó, máshoz alig.
A régn 5000Ft-os kék, majd piros kínai asztali szutyok volt jó, az egyszerűen műxik és kész.És ez valóban 50W; a nagy alkatrészket is beforrassza. Hőkapacitása is van, mert "tömeges".
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Tuco78 #112638 üzenetére
Szerintem kár aggódnod. Hallottam már Openheart kábelről fejhallgatót, és ha megjön a fizu, magamnak is rendelek egyet, már be van tervezve. 1-2 fejest át szeretnék alakítani balancedba, ahhoz kell.
De AKG K550mk3-hoz is ilyenem van (a 16eres szürke színű). Nagyon jó az is. -
bitrograde
senior tag
válasz
alaves #112635 üzenetére
Ehhez vigyázni is kell rá, meg nyilván adottság is, de azért én ezeket az adatokat a "romlásról" egy kicsit túlzásnak érzem. Harmincegynéhány évesen bőven 19KHz fölött hallottam, így ötven felett is bőven 17kHz fölött, már ha lehet ezeknek mérőhangoknak egyáltalán hinni. És hát megint keverjük az észlelést az érzékeléssel, amikor a frekvenciatartományt tesszük meg a hallás egyetlen ismérvének. A jó erősítő és DAC sem attól jó, hogy 20-20.000 Hz-ig szól, mert akkor történetesen mindegy lenne, melyiket vesszük.
-
alaves
addikt
válasz
alaves #112629 üzenetére
[link] "Az ember körülbelül 30 évesen a 15 000 Hz-nél, 50 évesen a 12 000 Hz-nél magasabb frekvenciákat nem képes meghallani, míg 70 év felett ez a szám már 6 000 Hz-re csökkenhet."
Azért ez elég fontos szempont hangeszköz vásárlásnál (amp/DAC-nál is). Akinek ennél jobb marad a füle, az szerencsés. -
Dorien
veterán
válasz
Tuco78 #112576 üzenetére
Én is vettem "16 core 99% pure 7N (ez már magában fogalomzavar) OCC copper" szerelt kábelt Aliról 3m hosszban a HD580-hoz ~11e Ft-ért, és nyilván nem hétkilences (99,99999%-os) tisztaságú rézből van, mert úgy a sokszorosába kerülne. Ettől függetlenül szeretem, könnyű, jó a tapintása, nem tekeredik, nem mikrofonikus, ez még nálam a megindokolható árkategóriában van. [link]
-
Akkor írom konkrétabban. Aki folytatja ezt a topikrombolást, az szankcionálva lesz.
-
alaves
addikt
válasz
CPT.Pirk #112628 üzenetére
+1 Amíg fiatalok vagyunk, addig kellene a 'high end' hangminőséget kiélvezni, azért vettem a 80-as években Nakamichi LX-7/Sennheiser HD230 kombót. Így 58 évesen az alapzaj kb. olyan, mint annak idején ha a kazettás deck-en minden dolby-t kikapcsoltam, arról nem is beszélve, hogy max. ~9500 Hz-ig hallok
úgyhogy a HD560S/dragonfly black bőven jó sajnos. Mindez úgy, hogy különösebb zajterhelés az eddigi életemben nem is volt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
stellaz #112626 üzenetére
Ezzel mondjuk az amplitúdómenetet lehetne vizsgálni, de jellemzően egyik félnél sem szokott előfordulni ilyenre alkalmas mérő mikrofon. A Linus Tech Tips rakott össze ilyen rendszert, egy fél ház ára volt nekik, igaz ott nem csak odatoltak egy mikrofont a driverrel szemben, hanem egy fej szimulátort vettek meg.
Nehezebb kérdés az eltérő kábelek fázismenetre gyakorolt hatásának vizsgálata, már pedig mikor olyan különbségekről beszélünk, hogy pl. ezzel a kábellel "nagyobb tere van" meg "ez a kábel azzal a zenével jobb", akkor a fázismenettel is tisztában kellene lennünk, hogy valamilyen következtetést le lehessen vonni.
Már jó pár éve tervezgetek egy műszert ami legalább is erősítők esetén megmérné a freki és a fázismenetet is, de nem egyszerű a téma, lehet sosem készül el...Aztán ott van, hogy tegyük fel, 30 éves kor alatt kihallod a különbséget egyik-másik kábel között... Aztán eléred a 40 éves kort és a füled khm. alapzajos lesz... És akkor még nem vettük figyelembe a fülre hallgatásnak a buktatóit, hogy pl. felhúztak-e előtte a melóban, vagy full nyugodtan ülsz le zenét hallgatni, esetleg épp környékezik egy migrén.
-
Légyszi ne kelljen már srácok naponta törölgetni ilyen 10+ hozzászólásokat. Ne egymást minősítsétek már, hanem a topik témájával foglalkozzatok. Most már ne legyen folytatása.
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #112624 üzenetére
Nem a mérésről beszélek, hanem arról, hogy ha a fejesből más hang jön ki, akkor azt rögzítve a felvétel is más lesz, tehát egy - megfelelő minőségű - készüléken visszahallgatva az eredeti és a rögzített felvételt hallani kell a különbséget.
Ha valaki csinálna egy ilyen felvételt, akkor azt utána bárki meg tudja hallgatni. Nyilván korlátos a dolog felbontásra, meg ilyesmi, de pl ha több mély kerül a felvételre, az mindenhol több mélyet kell, hogy eredményezzen. -
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #112620 üzenetére
Jó, de a hangbéli különbséget értelmezni, azt nem tudod két dimenziós pillanatgráfon, meg egy-egy tiszta, egyedülálló frekvencia magányos ábrázolásán. Időbeli összefüggések elemzéséhez meg a világ kapacitása is mehet rá, mire általad felfogható egyértelmű formátummá áll össze valami. Ez nem túl értelmes akkor, amikor egyszerűen az is működik, hogy meghallgatod a saját füleddel. Neked sikerült, nem bonyolult, csak fel kell állni a gép elől, a végén úgyis te hallgatod a zenét, nem a műszer.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
stellaz #112620 üzenetére
Na jó, elismerem, de gondolom, ki tudod hámozni belőle a lényeget...
Egyébként többször volt már róla szó, hogy minden embernek más a hallása/ízlése/igénye, amit mikrofonnal nem lehet mérni. Két nő között milyen méréssel teszel különbséget? Hiába a szőke/kékszemű a zsánered, de ha egy barnába zúgsz bele, akkor mi van? Déja vu a Mátrixban?
-
exciplite
tag
Legyen egy kis DAC-olás is itt.
Lampucera projekten kattogok, a CS4397 DAC csöves buffer kimenőt kapna, 4x-es erősítéssel.
Valószínűleg ez a kapcsolás a befutó, Mundorf Silvergold Oil kondikkal a jelútban (hogy melyik az még kérdés nekem is), Gold Lion csövekkel. Ezzel idén elszöszölök. Ha kész lesz egyszer... Jó volna légszereléssel megcsinálni, mert miért is ne. Már csak meg kell tanulnom pár (értsd az összes) dolgot, hogy képes is legyek rá. Az elhatározás megvan, a dac már itt csücsül a fiókba. -
Beri
addikt
-
stellaz
veterán
válasz
bitrograde #112611 üzenetére
Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy az aliról 16 ezerért egy fejes kábel azért annyira nem nevezhető olcsónak, ha azt nézem, hogy itthon egy Fiio ballanced kábel 27%-os Áfa mellett is megvan egy ötösből és az is normálisan szól, vagy éppen egy komplett Koss PortaPro, ami azért nem is a legszarabb fejesek közé tartozik.
Meg aztán egy rakás fejes volt/van, aminek nem is cserélhető a kábele, aztán nem volt a hangjukkal semmi probléma.
-
bitrograde
senior tag
A helyzet az, hogy az emberek többségét leginkább önmagától kellene megvédeni, és az se nagyon szokott sikerülni.
Ami viszont a vita menetét illeti, továbbra is válaszra vár néhány felvetés, például arra vonatkozóan, hogy az eltérő elektronikai tulajdonságokkal, anyaggal, szigeteléssel, felépítéssel, stb. rendelkező kábelek miért is ne befolyásolhatnák a kapott hangot, nem is beszélve a lehallgató lánc egyéb aktív és passzív elemeiről.
A "laposföldben" hinni nem csak azt jelenti, hogy van egy kézenfekvőnek tűnő elképzelésünk, ami szerint márpedig így van (amit nem lehet mérni, az nincs is), hanem hogy adott esetben nem sikerült még csak elindulni sem a körbehajózásra (a tapasztalat számottevő hiánya ebben az esetben, amit a mások pénztárcáját olyan lelkesen védők egy része rendszeresen megerősít az ezt firtató kérdésekre érkező beszédes hallgatásával, vagy a beszélgetés vicces kisiklatásával).
Elmagyaráznom sem kell, hiszen elég csak visszaolvasni, hogy értse, aki akarja.
Valaki olcsón vett egy HD800-ast. Szeretett volna ehhez egy kábelt a tönkrement helyett. Kapott néhány ajánlatot. Az egyik legolcsóbbat választotta ezek közül. Vajon kíméltük a pénztárcáját? Lehet, hogy igen, mert elégedett lesz vele, és soha nem is akar mást. Vagy nem, mert ha el akarja adni, rájön majd, hogy eredeti vagy komoly kábel nélkül az olcsó kábelen is bukhat. Vagy ha rájön, hogy a HD800 jobbat (is) érdemelne, és az olcsóbb kábeltől megint csak szabadulna, de sem vevője nem lesz rá külön, sem a füles mellé adva nem lesz árképző tényező.
Néha az olcsó a drága.
De semmi baj: a lényeg, hogy megint született néhány teljesen félrevezető, a témához és a kéréshez alig-alig tartozó hozzászólás. -
nLali
őstag
Évekkel ezelőtt elterveztem, hogy a régi dacom usb kártyáját megpróbálom jobbítani. Akkor meg is vásároltam a jobbnak mondott oszcillátorokat, de az MFD2 majd MFD3 érkezésével elment a kedvem.
Nemrég újra kedvet kaptam és megcsináltam a forrasztást. Drukkoljatok, hogy a beavatkozásom ellenére is bekapcsoljon a dac -
lapalapa
senior tag
válasz
bkercso #112604 üzenetére
Jó, kicsit füllentettem, ezzel az optikai felállással nem próbáltam, hogy van e különbség ferritesen és nélküle, de a digirescue bemenetén és kimenetén a koax kábeleken van és a tetején néha megjelenő kis éles torzítást tünteti el, kb olyan mintha drágább kábeleim lennének.
Szóval nem veszem le, elfér, ártani nem árt, viszont használ.. -
lapalapa
senior tag
válasz
bkercso #112599 üzenetére
[link]
Én is gondolkodom kettőben egymás után ebből...
Lehet, hogy én nem vagyok elég ügyes, de spdif-reklokker hatásosabbnak tűnik mint az usb-s próbálkozásaim.
Meg valahogy hangra az spdif jobbnak tűnik nekem, usb nyomtatóhoz, meg egér, billentyűzet csatlakoztatására való...
Kicsit olyan mint a diesel, az amerikaiak arra használják, amire való, szántásra...
De meggyőzhető vagyok, csak nem lesz egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest