- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Dell notebook topic
- Notebook hibák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz krisz242 #107252 üzenetére
krisz242 jóvoltából ma kaptam kipróbálásra egy powerdac-ot amíg az enyém kína és a számítógépem között megteszi azt a néhány kilométert
Elsőre volt egy kis anomália, mert gondolom rajta maradt egy beállítás, és elég halk volt.. de rájöttem, hogy ez lehet, szóval bluetooth-on rákapcsolódtam, ami automatikusan resetelte.
Aztán utána tényleg jött a döbbenet, munka előtt-közben próbáltam néhány számot meghallgatni meg néhányba belehallgatni.. nem tudok rá más kifejezést, nevetségesen jó, hangosan felnevettem néhány intronál Próbáltam klasszikust, jazzt, metált, rock-ot, pop trash-t, mindent..
Nyilván nem tudnám semmihez hasonlítani ezt így, az Xfi HD-val nagyon nem lenne fair, a korábbi agybadugós budget füleseimmel (Vsonic) szintén nem egy liga..De ezt tudtam is; azt, hogy a forrás gyenge, azt meg csak nagyon erősen sejtettem de ezzel a szettel szerintem megjöttem
Innentől csak annyi a feladat, hogy ennél jobbat ne hallgassak meg, és örökre elleszek vele
az pedig valahol megdöbbentő, hogy ezt ~65k huf-ból ki lehet hozni. Nyilván ez így egy célszerszám, kb a fejhallgató vezeték végére forraszthatnám a powerdac-ot"... and I hope you have a great day!"
-
szaki58
aktív tag
válasz krisz242 #92555 üzenetére
Olvasgatom a Head-fi.org-ot, mert szemezgetek az EF400-al. Ezt találtam: mine arrived yesterday and finally something that drives my HE6se-V2 well.
És még ezt: The more I listen to this, the more impressed I am by its performance for the price. Driving my HE6SEV2 right now with pretty darned nice capability.
[ Szerkesztve ]
-
-
szaki58
aktív tag
Megjelent a Hifimannak egy új DAC+erősítője: EF400. Sajnos, nagyon kevés a hír róla, tesztet még nem is találtam, annyira új. Az ára elfogadható, Hymalaja DAC van benne, és combos az erősítése is. Azt nem tudom, hogy 4,4W elég lehet-e a fülesedhez. Várom én is a teszteket.
-
Patice
nagyúr
Akkor szokott ilyen lenni, amkor “szennyezett” a környező elektromos hálózat magas frekis zajokkal. Nem üzemeltek be a környéken napelem rendszert (inverter zajos), vagy nem érkezett saját háztartásba új gép?
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
válasz krisz242 #92522 üzenetére
Azt nem írtad, hogy a régebbi NFB-29 vagy az újabb NFB-29.28 van neked. Az előbbi még egy 2015-ös modell ES9018-al, utóbbi meg egy újabb ES9028Pro DAC-al.
Én nem hallottam egyiket sem (R28-at se), régen volt NFB-15-ösöm, az nem volt egy nagy durranás, igaz belépő modellje volt a cégnek, illetve ami most van, az meg kb. a csúcs készülék volt 2016-ban.
Ha megnézzük a technikai paramétereket, akkor az R28-nak jobbnak kell lennie. Szerintem az R28-ban lévő R-2R DAC, az Accusilicon órák, a dupla táp, a jobb USB (kb. a DI-20 konverterrel egyenértékű), illetve az utólagos firmware upgrade mind a mellett szól, hogy jobb hangúnak kell lennie. Az erősítő rész már kérdéses, kitudja módosították-e azt, ami eleve jó volt előtte is.
Érdekes egyébként ez az Audio-GD, mint márka, mert túl nagy felhasználó tábora nincs neki. Itthon még csak-csak ismerik, de külföldi tesztet, fórumokon véleményt, leírást nem sokat találni.
AVX-en néha felbukkan egy-egy Audio-GD termék, ha lesz lehetőséged, próbálj rá egy újabbra. Nyilván próba nélküli vásárlásra nem foglak buzdítani.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
válasz krisz242 #92519 üzenetére
Sokra nem mész azzal, amit írtam. Annyit azért én is tudok, hogy ahhoz a fejeshez sok erősítő eleve nem jó, hogy mi való hozzá igazán, azt itt biztos meg tudják mondani a nálam értelmesebb fórumozók. A HEDDphone óta tudom, hogy nekem még egyszer nehezen hajtható fejes nem kéne. Nem tudom mennyire ragaszkodsz ahhoz a fejeshez, de lehet egy másikkal könnyebb lenne elektronikát is cserélni. Ha meg megvagy vele elégedve, akkor vagy megnyugszol, vagy esetleg rápróbálsz egy újabb R-2R Audio-GD-s cuccra, amikben szintén combos az erősítő rész, de a DAC rész szerintem jobb, mint a te mostani Sabre DAC-od. Pl.: [link]
Nem tudom milyen más gyártó elektronikája jöhetne még szóba, amiben elég erő van a HE6-hoz és nincs elborult ára. Nyilván egy Schiit, Topping, stb. is elég lehet hozzá, de a maximumot biztos nem hozzák ki belőle."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
válasz krisz242 #92503 üzenetére
A NOS-11 magasabb kategória, mint az NFB-29, viszont ha csak a fejhallgató erősítő részét nézzük, akkor számok alapján nem erősebb a NOS-11. Én személy szerint a régi Sabre DAC-okat eleve kerülöm, de (ahogy olvasom) ma már azért azok között is találni szerethetőt.
A HE6 SE v2 azért nem egy egyszerű fejes, bár nézzük a jó oldalát, sok erősítő eleve kiesik, így túl sok közül már nem kell válogatni.
Az Edition XS és a NOS-11 remekül szól együtt, nem érzem, hogy bármiféle összeférhetetlenség lenne a hangjukban. Erőből nyilván nincs hiány, az XS hangja meg olyan, amilyen. 500 dollárért nem keresem a hibákat. Amiket idáig próbáltam zenei stílusokat, azokkal mind élvezhetően szólt. Hogy van-e feljebb? Persze, de nem hiszem, hogy a jövőt Hifiman vonalon képzelem el. Az Arya az olvasottak alapján nem hiszem, hogy jó döntés lenne az XS után, feljebb meg már az árak veszítik el az észszerűségüket (még használtan is). Így belátható távolságon belül nem látok más opciót az XS után, egyedül az Empyrean mozgatja a fantáziámat, de remélem az is letörik, miután meghallgattam.
-
válasz krisz242 #92420 üzenetére
Azért nem írtam ez idáig, mert nem volt mit. Amik eddig itthon voltak eszközeim, azokat vagy eladtam vagy kölcsön vannak. Egyedül egy OTL csöves erősítő és a Fiio M11 Pro van most itthon. Az előbbi a 18 Ohm-os Hifiman fejeshez nem jó, utóbbi meg egy DAP, ami nem egy kategória egy asztali cuccal.
Gondolom azzal nagy titkot nem árulok el a NOS 11-ről, hogy XLR kimeneten jelentősen jobban szól fejessel, mint 6.3-as Jack-en. Utóbbi esetében egy jóval tompább hangot kapok, míg XLR esetén "kinyílik" a zene.
Mivel egy Genius kis aktív hangfalam van, azzal nem sok értelme lenne bármivel is összehasonlítani a DAC részét. Hangfalas rendszernél meg szét kéne szedjem a beépített szekrény miatt az egész rendszert, ahhoz meg még nem volt kedvem.
Ha barátom végez a ház átalakítással, akkor nála ki fogom próbálni a DAC részét, neki is TMP Ant DAC-ja van illetve egy elég komoly vintage rendszer.Eladni nem fogom, mert jó áron szereztem és megkockáztatom, hogy 500 ezerig nem nagyon találnék jobbat, esetleg mást.
-
Zoliee
senior tag
válasz krisz242 #80627 üzenetére
Pontosabban kellett volna írnom: hd660s volt nekem (amit már eladtam), jelenleg egy hd58x-et használok huzamosabb ideje. Talán még ez is az általam említett hd6... vonalba sorolható.
Audio-gd nfb-11.28, amivel nekem nagyon bejövős a hangja.
Szerk: aztán érdekes ez a hallás/ízlés dolog, mert ugyanez a dac/amp már nem tetszett annyira egy itteni fórumtársnak a hd6xx-hez, hogy megtartsa. Kb ennyi, nincs mindenkire érvényes sablon.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz krisz242 #63976 üzenetére
Ennyi nem volt elég? Igyekszem erőt venni magamon.
(#63977) funkmester: Elfogadsz egy tanácsot? Pontosan kérdezz, akkor lehet valaki még tud válaszolni is. A Samsung vs iPhone az kevés. Melyik Samu, melyik iPhone? De legalább a múltkor már a Dragonfly-ról kiderült, hogy Black vagy Red. Ez a kettő egyébként mindegyik iPhone hangjánál jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz krisz242 #62734 üzenetére
Mindig az legolcsóbb és legjobb, ha csak hallgatod a zenét. Amúgy nem tudom, lehet. Esetleg próbálkozhatsz a Kercso Audio Audiophile Pure High End Power Purifier MKIII Black Editionnel (tápszűrővel) is. Kellemes emlékeim vannak róla, meg legalább majd mindenhez tudod használni a jövőben is.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz krisz242 #60136 üzenetére
Abszolút nem gond. Ez mindenképp elmegy, csak ár/idő kérdése. Akár meg is tarthatnám standard gyanánt mint sok tesztelő teszi, csak manapság már nem érdekel annyira a zenehallgatás, kütyücsereberélő meg sose voltam (pénz és időpazarlás)
(#60134) Sinesol: Schiit is idén, a Gen 5 USB-vel lépett nagyot az ügyben. Ismétlem: Szerintem ezen a területen volt/van a nagy fejlődés, amit ez is csak megerősít.
(#60133) Bodz: Schiit is, Chord is elismeri hogy a filterjük az, ami különlegessé teszi a DAC-jaikat. Soekris-sel is az egyetlen gond, hogy a filterjei átlagos, közismert fajták, nem világklasszis algoritmusok. Talán ezért is dob nálam a HQPlayer akkorát a hangminőségen
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Bodz
nagyúr
válasz krisz242 #60124 üzenetére
Mint dac/amp egyértelmű az NFB28 fölénye, csak dac-ként teljesen rendben lenne (bár én nem vagyok oda érte) a Benchmark is. Ahogy nézem viszont az AVX-en lévőkön nincs usb. Szegény GT40 jelen esetben nem
játszik szerintem, kivéve ha mégis szűkösebb lesz a keret, de még akkor is akadna jobb alternatíva. Pl. R2R 11, NFB-11.28. Neked inkább utóbbi a részlet vadászat jegyében.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz krisz242 #39365 üzenetére
Mindenképpen próbáld ki úgy is, hátha neked bejön. Én most az aláírásomban levő kombinációt hallgatom napi rendszerességgel, és ez így eléggé tetszik. Viszont az AD szériához szerintem nem annyira erősítőteljesítmény, hanem inkább egy nagyon részletes, penge DAC kell, úgy jön ki inkább a tudása. De ez attól is függ, hogy milyen hangot keresel persze. Az AD1000X például a Mytek96-ról szólt legjobban számomra, minden külön erősítés nélkül. AK100 vagy P1 és utána eadflow például nem adott igazán semmit a hanghoz, de cserébe elvesztek részletek, nem annyira illett a lánc össze.
-
krichd1
addikt
válasz krisz242 #39365 üzenetére
Nem tudom milyen lehet az a Denon a fejhallgatóddal, a Teac UD-301-et azért javasoltam, hogy bővüljön a listád, ha a kereted megengedi. Egyébként én az UD-301-et jó DAC-nak tartom, szerintem tisztább, semlegesebb, kiegyensúlyozottabb hangot ad, mint a nagyobb UD-501 (ezen amúgy meglepődtem, most, hogy nálam van mindkettő), a beépített erősítője is jobb az átlag beépítettnél.
(#39367) .DLL: Audio-gd kínálatában nem könnyű eligazodni. Főleg úgy, hogy nem igazán van egységes hangzásviláguk. Ugyanarra a chipre is többféle hangú DAC-okat építenek, nehéz választani, a termékpaletta is viszonylag gyorsan változik. Most is van új DAC-uk a DAC-19. A HE szériája is elég komoly így képről.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Returnal (PS5)
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Ukrajnai háború
- Milyen notebookot vegyek?
- Építő/felújító topik
- Automata kávégépek
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Topping d70s kettős ak4497dac
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest