- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Akciókamerák
- OLED TV topic
- RAM topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz CoroStar86 #110071 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom szinte semmivel fejhallgató témában Réges régen volt egy a30, d30 és Final sonorous IV, de ki emlékszik már arra
Nálunk a fő vonal az autohifi[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz CoroStar86 #110041 üzenetére
A mélyek nekem is túltengtek néha a mostani Aeon Flow Open X-en. Eszembe jutott, hogy a Topping D30 Pro PCM filter beállítása a "Slow roll off linear"-on van. Átraktam "Fast roll off linear"-ra és egyből jobb lett az egyensúly. Majd még próbálgatom - van 9 féle - de ezzel most tetszik. A "Fast roll off minimum (default)" nem volt jó.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Exodius
őstag
válasz CoroStar86 #110037 üzenetére
Azt tudod, hogy hány kondi lett cserélve?
Izgalmasan hangzik amúgy. Kíváncsi vagyok, hogy szilveszterre tényleg eléri-e a kívánt hangzást! -
Exodius
őstag
válasz CoroStar86 #109997 üzenetére
Miről milyen kondikra váltottál? És miben hallottad a változást?
[ Szerkesztve ]
-
exciplite
tag
válasz CoroStar86 #109841 üzenetére
Egy próbát megérhet
-
Rexton
tag
válasz CoroStar86 #106987 üzenetére
Rendeltem tőlük többször is, 1x sem számoltak fel postaköltséget (mondjuk mind 100 eurón felül volt). Sőt, DHL Expressel küldik, szóval következő munkanap mindig meg is kaptam. Van, hogy magyar cégtől, magyar raktárból nem kapom ilyen gyorsan meg a csomagot...
-
furminc
csendes tag
válasz CoroStar86 #106985 üzenetére
Szerintem:
Az árak ÁFÁ-val együtt. Ingyenes szállítás Németországon belül 25,00 €-tól, az EU-n belül 49,00 €-tól. -
fehér_ember
addikt
válasz CoroStar86 #103651 üzenetére
Van akinek a cobalt alapból nem bejövős. Én pl. nem tartozok közéjük.
-
fericske
addikt
válasz CoroStar86 #103629 üzenetére
Én letudtam most a kényelmes (és minőségi) mászkálós zenehallgatást egy Final ze3000-el.
Meglepő mit tud szólni egy tws manapság. -
nobela
senior tag
válasz CoroStar86 #103629 üzenetére
"Ha szeretnék a Tisztelt Fórumtársak, egy beszámolót rittyenthetek róla 1-2 héten belül"
Naná hogy szeretnénk, annak idején én is nézegettem a cuccot. Dongle-ök között talán az egyik legjobbnak tűnik.
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
bkercso
nagyúr
válasz CoroStar86 #103529 üzenetére
Jó lesz a Múzeumba, a székházunk aulájában - én is ezt szoktam gondolni!
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-NoVa-
addikt
válasz CoroStar86 #103518 üzenetére
Tapasztalatom szerint nem. Ok, nem teljesen veszteségmentes, amiből az alaphazugság megvolt, amihez nagyon ragaszkodtak. Ettől még nagyon jó hatásfokú minőségi veszteséges tömörítés nagyfelbontású zenékre, ami mind tárolásnál, mind stream esetén adatforgalmazásnál egy jó komprimisszum volt, és lenne is az a világ kevésbé jó internettel rendelkező részein.
Esetemben pl a Shine like a Diamond Tidalról MQA streamből akár az ifi Gryphonon, akár a HiBy RS2-n át HW dekódolással 192KHz-es formátumban nem szólt hallhatóan rosszabbul, mint a hasonló felbontású, nagyobb bitrátával tárolt flac. Persze mindkettő elmarad a DSD128 dinamikája mögött, de akadt rengeteg valóbsn jó minőségű MQA album. Meg sok olyan is, ami standard 44 / 48KHz-es formátum, csak az azonosítási metaadatréteg miatt MQA.
Maga a technológia nem rossz, csak a kapzsiság és a ködösítés körülötte megalapozta a népharagot. Veszteni nem vesztünk nagyot, bár az eddig 352KHz-es MQA fent lévő Nordic 2XL felvételek 192KHz -es flacban lesznek máshogy fantasztikusak talán.
-
Ba cy lus
addikt
válasz CoroStar86 #103518 üzenetére
Soha nem próbáltam, pedig most már elvileg a DAC nem akadály nálam. Kicsit le vagyok maradva ilyen téren, még igazi DSD-t nem PCM-re kódolva is csak tegnap hallgattam először. Nem mondom, hogy elakadt a lélegzetem, sima CD-minőségben hallottam már jobbat is. De majd még hallgatok néhányat, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #103094 üzenetére
Valószínű hogy az a tmp táp q.jó, nem azzal van a baj, csak Ba cy lus kollégánál valami egyéb gond van, amit nem tudunk. Vagy a füle nem szereti a nyugodtabb analógos hangot.
Passz. Próbáltam neki ötletelni, de nem túl fogékony erre.
A fekete bumszli egy ferrit, rf zajokat szűr a kábelen. Nálam nem volt jó ötlet tápkábelre ferritet tenni, de ez az én helyi bajom valószínűleg, tompa, kicsit lassú lett a hang tőle (hogy erre mi lehet a magyarázat azt csak a jó ég tudja).
A nálad tapasztalható jelenségek mondjuk elég érdekesek. A kikapcsolásnál valami tranziens keletkezhet a hálózaton (Bkercso majd megmondja talán). A zajosodás meg lehet valami (túl-) melegedésre bekövetkező jelenség?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #103036 üzenetére
Sejtettem, csak arra céloztam, hogy össze tudod hallgatni a kettőt, és fogod hallani, mennyivel gyengébb a pc optikán, mint az Auralic.
Még egy alternatíva szóba jöhet nálad is: Auralic USB-n, a pc és a dac közé pedig teszel egy ddc-t, ami usb-ről coaxot csinál. Személyes tapasztalatom kevés van ilyen téren, csak arra tudok hagyatkozni, amit összeolvasgattam erről. Sokaknak tetszik, hogy a zajos usb kimenetet a ddc gyakorlatilag újraórázza. Majd látod...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #103033 üzenetére
A pc optikai kimenete általában (mindig) vacak. Gyenge minőségű elemek és ugye rögvest ott a plusz konverzió küldésnél és fogadásnál is a fény miatt. Szóval jól hangzik, de a megvalósítás gagyi. De próbáld ki és ha tetszik, akkor rendben van. A belső kártya nem szól bele, mert nyers adatot küldesz tovább.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #103033 üzenetére
A random otthoni PC egy zajos környezet még hdd nélkül is. Persze alkalmas lesz zenét hallgatni, de az Aries hallhatóan jobb kellene, hogy legyen, ha minden más (lejátszott zene, dac, erősítő, fejes, drótok) változatlan.
-
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #102174 üzenetére
Erősítőként az Ant nyilván jobb, nem vitás. Nekem az alap Ant dacnál jobban tetszett a Soekris, a külön tápos verziót nem hallottam, azt az összehasonlítást szerintem Ear (vagy maga Tompi) fogja tudni megejteni.
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #102161 üzenetére
Én az ilyen nuanszokra nem megyek rá, főleg, hogy vannak napok, amikor a jó sem teszik vagy éppen a gyengébbet is élvezem. Valaki írta, hogy egy sör csodát tett, lehet, hogy el kéne mozdulnom ebbe az irányba
-
bkercso
nagyúr
válasz CoroStar86 #102045 üzenetére
A tápszűrés is csökkenti a jittert (az is van benne), az adatvonalon lévő meg csak közös módusban kéne szűrjön (szűr is, az javítja a jittert), de minden km szűrő szűr differenciális módusban is, innen jöhet bithiba.
De csak nagyfrekvenciát szűrnek, hangfrekvenciát nem, mert túl kicsik. Ezért nem látszik a mérésen.[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #102039 üzenetére
Passzív eszköz, tehát valami jelszint veszteséget biztos okoz. A notebookom egy jitterbugot tud "meghajtani", de a rendes pc-m usb-je combosabb, az átnyomja kettőn is és még marad jelszint a túloldalon.
Nem tudom, hogy ha lesz mögötte ipurifier, akkor javul e a helyzet, az aktív eszköz, lehet hogy helyreállítja a jelszintet valamennyire.
Most csak fantáziálok, lehet hogy tök más a gond, és nem is így van..Ear001: ha kettőt, vagy hármat veszek, adnak rá kedvezményt?
[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Ear001
addikt
válasz CoroStar86 #102035 üzenetére
Én nem. Igazából azt, amit ezek a kis izék tudnak, a legtöbb közepesen tisztességesen megépített D/A meg streamer tudja. Nálam az Sotm-en mindegyik csak ront.
Ha igazán jobbat akarsz, akkor egy szuperpontos órajelgenerátor lehet a következő lépés, persze olyan eszközökkel, ami tudja fogadni a jelét. Mondjuk egy Mutec Ref10.
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #102027 üzenetére
A zajmassza szerintem komunikációs probléma volt, nem jól beszéltek össze az interfészek.
Pattogást én még nem tapasztaltam két fmj-m van. Ki kéne más cuccon próbálni.Nálam két fmj-n keresztül nem megy a laptop, egy még megy.
Milyen laptop ez?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #102035 üzenetére
Főleg, most, hogy ilyen jól bevált
-
Ear001
addikt
Az is lehet, hogy az USB kábelben, amit használsz nincs bekötve a táp szál. Az enyémben sincs, mert minek, a streamer meg a DA is megoldja magának, így a drótban csak zavarforrás lenne, de ahogy Bkercso írja, a Jittebugnak kell.
Ja igen, a rendes lemezjátszóról szóló zene nem pattog.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz CoroStar86 #102030 üzenetére
A Jitterbug egy közös módusú passzív szűrő az USB adat- és tápvonalán is, és tud bithibákat okozni. Az lehet a pattogás.
-
RetepNyaraB
veterán
Táp probléma esetleg? A bugnak kell nafta, vagy passzív? Ha kell és a hangyának is, akkor az usb drótos kevés lehet. Időbe telik feltölteni a kondikat. De találgatok és nem is értek hozzá.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #101966 üzenetére
Az usb szűrőkkel és wtfplay-el (ha összehangolod a daccal rendesen), lesz a legjobb laptopról a hang, de kényelmetlen és csak helyi zenét tudsz vele hallgatni.
Nem hallottam de tippre az spdif-es auralic durván más kategória lehet.Fehér_ember:
sboosterrel vigyázni kell, én jól megszívtam. Jó tervezés, botrányos kivitelezés. Rátesznek a stab ic-re egy 4x4 cm-es "hűtőbordát", ami 2-3A-es terhelésnél, tűzforró lesz, mindezt egy rosszul szellőző házban. Melegben elment a basszusom, hűvösben kicsit jobb volt, de nem az igazi, mert a stabilizátor leszabályoz, ha melege van, szegény dacom nem kapott elegendő áramot. Szét kellett szednem, kapott nagyobb hűtőbordát, ami még mindig kicsi, a bordára meg egy kis ventillátort hangtalan üzemmódban (12V-os, 10V-ról megy).
(Tanulság, ha analóg tápunk van és tűzforró üzem közben (belül), akkor esélyes hogy nem ad ki elegendő áramot, hiányos lesz a hang.)
A tápban van több tekercs, kondi, amik vékony drótlábon fityegnek, meg lehet őket pengetni mint egy húrt. Mindegyik a saját rezonanciáján beleénekelget a tápfeszbe, amit hallgatok. Ezeket is rögzíteni kellett. Szóval be kellett fejezni a félbehagyott terméket.
(Régi hifi cuccokban még rögzítették az alkatrészeket vajon miért..)
Így már jó.
Az újabb továbbfejlesztett verzióban (fotóról) ugyan ezek a hibák megmaradtak, ok aranyozott a nyák meg ezüst van a forraszban, csak a lényeg hiányzik.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #101960 üzenetére
A müanyag jitterbug is jó, használd azt is, nekem is van, az fmj hatásosabb.
Régi jitterbug a laptop kijáratára, az új a kábel másik végére, arra jön közvetlenül az ipurifier, ami megy a dacba. Nekem így jó.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #101955 üzenetére
Nagy eséllyel fogsz hallani, de ha most nem, akkor a későbbiekben jól jöhet.
-
Zoliee
senior tag
válasz CoroStar86 #101955 üzenetére
"... Utána majd az összes cuccommal elégedetlen leszek... ;]..."
Sajnos nagyon is elképzelhető. És itt konkrétan a fejhallgatódra gondoltam. A lánc többi eleme szvsz rendben.
Viszont meg tudom erősíteni szaki58 szavait: A Budapesti HiFi show-n a töredéke nincs/nem volt kint annak, amit Zolinál meg tudtam hallgatni
És ami a legfontosabb volt a számomra: így már el tudom helyezni a saját rendszerem/ízlésem/stb abban a bizonyos "fejhallgatós koordináta rendszerben".
Szóval mégegyszer egy hatalmas érte a Zolinak. -
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #101951 üzenetére
Attól függ, mi a baja. Ha valahol a kábelezés szakadt meg, azt megoldja a kolléga. Egy esetlegesen döglött driver már más lapra tartozik, ahhoz alkatrész (is) kéne, és nem tudom, hogy úgy lehet-e alkatrészt szerezni, hogy az Oppo befejezte a fejesek gyártását.
-
szaki58
aktív tag
válasz CoroStar86 #101931 üzenetére
Ha összejön, és sikerül meghallgatni a cuccait, az egy meghatározó élmény lesz! Egy mérföldkő, egy támpont, amihez tudsz majd viszonyítani.
Ne hagyd ki! -
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #101949 üzenetére
Az Oppót vidd el darvinya kollégához, ha itthon jársz. Vagy küldd neki haza, ha vállalja, hogy ránéz. Mindenesetre a PM-3 egy sötét hangú, V hangolású fejes, nem rossz, de szerintem azzal sem jönne el a nirvána... A láncod szerintem jobbat érdemel.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #101943 üzenetére
Meg volnék lepve, ha a tmp stack nem bírná a zúzást. A fejes lesz ott a szűk metszet, keresztbe. Messze nem elég gyors (ha még a kis Seni van).
-
emiki6
veterán
válasz CoroStar86 #101946 üzenetére
Ja, igazad van, azt hittem ear, nem néztem a nevet, csak a rózsaszínes avatar miatt összekevertem őket.
Kitartást!"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz CoroStar86 #101938 üzenetére
Nem akartalak megsérteni, nem tartalak bunkónak, csak amit earnek írtál, az szerintem nem volt helyénvaló és korrekt, meg amúgy is karakteridegen tőled (szerintem). Biztos rossz hangulatodban olvastad, magadra vetted, előfordul.
Hálás vagyok a bocsánatkérésedért, tesztellek érte!Ami Remuszt illeti... Igazából ő sem bunkó, csak egy soft troll, aki
mintha be is vallotta volna, hogyszándékosan kelti a feszültséget (flame-el), de épp csak annyira, hogy ne kapjon ejnyejnyét. Az hamar kiderült számomra, hogy az ő provokatív megnyilvánulásaira reagálni nem szabad semmilyen formában, azon túl, hogy megkéri az ember a többieket: ők se reagáljanak."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #101943 üzenetére
Zenei kultúrát Aki sok minőségi zenét, dalt hallgatott, netán élőben is, az később is tudja értelmezni a hallott zenét, és ráadásul fel is tudja idézni a hallottakat egy akár nem is olyan jó eszközön hallgatva is. Eleve azt halljuk harmonikusnak, amit gyerekkorunkban hallunk. Egy keleti zene nekünk nagyon idegenül hat, olyan kellemetlen katyvasz tud lenni.
De egy hozzáértő biztosan jobban meg tudja fogalmazni.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #101938 üzenetére
Szerintem a zene élvezetéhez nem kell jó zenei hallás, hanem inkább a zenei kultúra a fontos.
A halloszervi értelemben jó hallás meg nyilván magától értetődik.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
szépen, normálisan
Már ne haragudj, de ez abszolút nem sikerült. Elég bunkó módon "kérted meg", hogy hagyjon. Ráadásul mindkétszer.
Nem kekeckedésből írom, csak visszajelzés, hogyha neked ez nem tűnt fel, akkor szólok, hogy mindenki más számára nyilvánvaló volt.Ha érdekel leírhatom példaképp, hogy hogyan lehetett volna ezt szépen, normálisan megírni.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
nagyúr
-
btraven
őstag
Én most a (Marantz DAC)->Kácsa RCA->Massdrop Cavalli Tube Hybrid->Monolith M565C láncot fedeztem fel metálra. Ez nagyon jól szól.
Az MCTH külön érdekes mert csöves hibrid létére semmi köze az "elektroncsöves" hanghoz, legalábbis amit én elképzeltem. A Loxjie P20 antitézise hogy úgy mondjam. -
RetepNyaraB
veterán
Csak lazán kapcsolódva; elgyengültem és vettem egy hempet a germánoktól. Azóta kikapcsoltam a high gaint, némi prôbálkozás után. S nem azért, mert túl hangos lett, hanem mert mintha finomabb és részletesebb lenne nélküle. A HD600 mellett meg nagyon kellett a hg. És korábban mikor nálam volt NoVa hempje, az is jobban tetszett hg állásban. Igaz nem is hallgattam sokat, mert egyértelműen jobb volt a sajátomnál és nem akartam rákapni. Ez nem sikerült
A kapcsolódási pont: halkan is szebb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CoroStar86 #101923 üzenetére
Nem történt "rádszállás", ha így érzed, fordulj moderátorhoz, kíváncsi vagyok, hogyan értékelik a szerinted a rádszálló posztomat, amit rögtön mérges falba harapással jutalmaztál. Szerinted mégis, ki a bánat "kergeti a placebót, és akarja átverni magát"??? nnek ellenére megtörténik, persze mindenki azt gondolja magáról, hogy ez csak mással történhet meg. A megfogalmazásaid egyértelműen jelzik, hogy lövésed sincs a placebo témáról, viszont magabiztosan jelented ki, hogy mi lehet az, és mi nem. Grat.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #101910 üzenetére
Az abszolút hallás azt jelenti, hogy valaki referencia hang nélkül is felismeri az adott hang magasságát. A jó hallású ember a hangok egymáshoz képest való magasságát ismeri meg, az olyan botfülű mint én - aki szintén hallottam az extrém magas tartományokat még pár éve is - pedig teljesen fogalmatlan ez ügyben, ezért nem tudok még egy ismert dallamot sem visszajátszani.
Ezt pár éve egy gépen is teszteltem, hiába hallottam minden hangot jól, az egymáshoz való viszonyukat szinte képtelen voltam azonnal felismerni.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #101920 üzenetére
Szépen kérem srácok, ne kezdjük el.
Olyan békés topik ez, egész kevés ezotériàval és egész kevés erre ugró emberrel. Maradhatna?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nagyúr
Na akkor. Első körben nem "válaszoltam egy ilyen régi posztra", hanem reagáltam egy ilyen "régi" (2 hetes) posztra. Most olvastam vissza jó nagy adagot a termésből, mert egy ideig nem tettem.
Második körben a placebo-cáfolatoddal az a baj, hogy egyáltalán nem cáfolja a placebo esetleges akkori lehetőségét. Ráadásul a szövegem nyomokban sem tartalmazott placebo-belédbeszélést, kizárólag arra reagáltam, hogy az a körülmény, amit te szilárdan placebobiztosnak gondolsz ("három különböző alkalommal/napszakban/fáradtsági szinten próbáltam ki") az egyáltalán nem placebo-biztos körülmény. És még külön kiemeltem, hogy nem állítom, hogy biztosan csak erről van szó, és tudat alatti előítélet befolyása alá kerültél, de továbbra is tartom, hogy a vélt vagy valós pszichés hatást IS bele KELL venni a képletbe. Ezek alapján a dühösen falba harapó negatív szmájlit, hogy finoman fogalmazzak, kissé indokolatlannak érzem."Az abszolút hallással kapcsolatban valószínűleg én nem vagyok tisztában a fogalmakkal."
Igen. Sajnos nem vagyok gondolatolvasó, hogy kitaláljam, mire gondolsz, amikor épp abszolút hallásról írsz.Szerintem.
-
btraven
őstag
Én újra hallgatom a "rossz" metál felvételeimet új cuccokkal és hirtelen kiderül hogy tudnak azok nagyon jól szólni.
Egy fejhallgatóval nem fogsz minden létező stílust jól hallani. Még metálon belül se. -
-NoVa-
addikt
A denevérek sem csak ultrahangot adnak ki, akad náluk 9KHz-től 200KHz-ig minden. 24KHz az ultrahang alsó határa, 20 évesen teszteszközön azt még érzékelte a fülem. Mostanában nem teszteltek, de gyanús, hogy a sok túlegyszerűsített elektronikában "bennefelejtett" 15KHz körüli nagyon halk, de hallható tekercsrezonancia torzítja a tesztelést. Szóval ha jó is a fülünk, a mennyire rész kb mérhetetlen. Meg összehasonlíthatatlan, mert a szókincs a hallott dolgok érthető megfogalmazására egy nagyon, nagyon veszteséges tömörítés.
-
bkercso
nagyúr
Nagyot szór egyénileg, ki meddig hall el felfelé. Hivatalosan 20kHz fölött számít ultrahangnak, de 40-es emberek már nem szoktak 16-18kHz fölé hallani. Viszont (!) biz. ősi kultúrákban megvolt a módja, hogyan lehet hallani az ultrahangot, vagy jól látni a sötétben. Szóval a test képes rá; az elme szab szűkebb korlátot az érzékelésnek is.
Azt,hogy meddig hallanak az emberek, humántesztekből állapítják meg leginkább. Szerintem azt nem tudják, hogy 25-30kHz-nél mozognak-e a kis hallószőrök a belső fülben vagy sem (?).A placebo meg egyrészt egy létező jelenség, másrészt meg egy kézenfekvő (és sokszor az egyetlen elérhető) magyarázat azoknak, akik mindent érteni akarnak - itt és most.
-
nagyúr
válasz CoroStar86 #101699 üzenetére
"Először természetesen placebora gyanakodtam (ismét), de három különböző alkalommal/napszakban/fáradtsági szinten próbáltam ki a dolgot és mindig ugyanaz volt az eredmény"
Attól, hogy három különböző alkalommal/napszakban/fáradtsági szinten próbáltad ki a dolgot és mindig ugyanaz volt az eredmény, attól sajnos simán lehetett placebo. A placebo simán át tud ívelni nemhogy 3, de még 13 alkalmat/napszakot/fáradtsági szintet is.
"A hang változását Gedeon nagyon jól megfogalmazta már négy évvel ezelőtt...."
Kérdés, láttad-e Gedeon videóját a tápszűrős elosztó kipróbálása előtt. Mert ha láttad, vagy olvastál már az övéhez (vagy az övéből kiinduló) hasonló "tapasztalatokat", akkor máris megvan az egyik lehetséges magyarázat arra, hogy miért "hallottad" te is gyakorlatilag ugyanazt. Felhívnám a figyelmedet a fogalmazásomra, miszerint EGYIK lehetséges magyarázat. Mert nem állítom, hogy biztosan csak erről van szó, és tudat alatti előítélet befolyása alá kerültél, de a vélt vagy valós pszichés hatást IS bele KELL venni a képletbe, nem csak az eszköz vélt vagy valós fizikai hatását.
"Nekem pár éve még abszolúthallásom volt, nekem kicsit költségesebb a móka…"
Az abszolút hallásnak semmi köze sincs az általában, és a hifizéshez is használt halláshoz. Akinek abszolút hallása van, annak egy hangyafitymányit sem "jobb" az általános hallása fiziológiailag, "teljesítményében", sávszélességében, tartományában. Az abszolút hallás egy specifikus agyi működés, és igen hasznos zenészek számára, de egy abszolút hallással rendelkező simán lehet pl. sávhatárolt 10kHz felett.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz CoroStar86 #101706 üzenetére
A francot. Hifiman hd560 hez pl közé nem volt.
Szvsz tisztán felvezetossel kezdenék, majd ha minden klappol, akkor próbálnek ki csövet. Fűszernek. De egy jó csöves olyan mint egy felvezetos, csak akkor tűnik fel, h mi a karaktere, amikor felvezetőre valtasz. De alapban olyan mint egy felvezetos.
A rossz csöves meg ráül mindenre, és megszabja kivel hajlandó zenélni.
[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz CoroStar86 #101701 üzenetére
Ausztria melyik részén laksz? Én Tirolban. Ha nem vagy messze, akkor megmutatnám, hogy hogy szólaltatja meg az ANT a Final D8000-est. Az utolsó fejestalira fericske hozta el és nem volt nehéz beleszeretni.
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #101706 üzenetére
végül is akkor valóban mindegy
Abból (légvédelmi sziréna) egyébként láttam olyat, amin egy 5.7 V8-as blokk volt és az hajtotta
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #101701 üzenetére
Egyébként hogyhogy az dac/amp felől kezdted a vásárlást és nem a fejes oldaláról? Értem ez alatt, hogy a fejes karaktere a legmeghatározóbb, amihez érdemes a többi dolgot illeszteni a közvélekedés szerint.
-
nLali
őstag
válasz CoroStar86 #101699 üzenetére
Szia!
Milyen környéken élsz? Mármint sűrűnlakott, paneles környék, vagy inkább családiházas, ahol távolabb vannak egymástól a fogyasztók? Egy ilyen megfigyelésnél szerintem nagyon nem mindegy, hogy mennyi inverteres klíma, hűtő, mosó- és mosogatógép, stb van a közelben.
Simán lehet, hogy a 15 éves tapasztalatod is helyénvaló volt, de változhatott a környék/környezet is.
Köszi, hogy megosztottad.Bérelhető reklámfelület
-
letoltobeze
aktív tag
válasz CoroStar86 #101560 üzenetére
Én is szeretek barkácsolgatni és a málnában ez volt a legjobb (van is kettő valahol Volumioval meg Moode-al a fiókban) de hangra köszönő viszonyban sincs a SOtM-el.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz CoroStar86 #101574 üzenetére
Máshol árul.
Az Sms 200-at már elég rég használom. Kicsi is egyszerű streamert kerestem, alapvetően Roon hálózati végpontként. Nálam teljesen bevált, de itt a fórumon többen is használják. Roon alól a kezelése végtelenül egyszerű én nagyon másképp nem is használtam, de itt a fórumon ha jól emlékszem van aki más protokoll alól vezérli.
Én annyit tettem vele, hogy kapott egy külső lineáris tápot, meg egy kondi cserélődött a tápban - ez a gyári tuning továbbgondolása volt. Ezzel lefelé nyílt még egy szubtartomány, amit én kedvelek, még lineárisabb, áradó, analógosabb lett a megszólalás. Amit én hallottam Pi-ket, azok mind gépiesebben, mesterségesebben szóltak, kisebb dinamikával, szűkebb sávszélekkel, és valamiféle állandó bizonytalansággal, kiépítéstől függetlenül. A Node meg bambább, bénább, hamarabb fárad el tőle az ember.
Nem mondom, hogy a világ csodája lenne az SMS 200, a nagytesó például sokkal többért sokkal hifibb, de én már jó ideje a hosszan hallgathatóságot próbálom kombinálni az időnkénti akusztikai élményszerűséggel meg a zenei mondanivaló könnyű felismerhetőségével, és ilyen téren nálam bevált.
-
bitrograde
senior tag
válasz CoroStar86 #101574 üzenetére
Nézz rá az avx-en, ott (is) fenn van.
-
Ear001
addikt
válasz CoroStar86 #101558 üzenetére
Nem lenne jó. Elég bambabéna hangja van még a te D/A-dal is. Sokkal jobb egy Sotm SMS200, vagy az s4tch által árult Auralic.
-
Gijon
senior tag
Szerintem jobban járnál egy NAS + Wiim pro kombóval. Árban kb. 150e-ből az is kijön. A DSD-t nem tudod natívan lejátszani egyébként sem, itt a szűk keresztmetszet a TMP, 44/16 tud, ha minden igaz.
-
nobela
senior tag
válasz CoroStar86 #101560 üzenetére
NODE tud USB-ről lejátszani, de akkor csak a koax vagy optikai digit kimenetet tudod használni. Esetleg az analógot, az sem annyira rossz.
Van érintő panel a tetején a vezérléshez, de a telefonos app az igazi, kb mindent tud.
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
s4tch
veterán
Node tud külső meghajtóról lejátszani, ez nagyjából alap mindenhol. Mennyi a keret? Új, használt?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz CoroStar86 #101033 üzenetére
No offense, de nem ezt írtad...
(ez egész pontosan azt jelenti, hogy 4 találatból 5ben benne lesz az elsők között... Tehát mindenhol IS )
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
belashx
senior tag
válasz CoroStar86 #101018 üzenetére
Nem a Sony-t akarom védeni, mert az az 1 perc tapasztalat, amit vele szereztem az semmi.
Szerintem is helyén kell kezelni. Utazáshoz vidd el a príma cuccod, és hallgasd közben. Ja, ez nem fog menni...
Én is úgy gondolom, hogy túlárazott az XM4, ebben egyetértés van.Nem vagyok fejhallgatós, mert megszoktam az otthoni hifi által nyújtott térérzetet(előttem a színpad), de utazásokhoz szoktam használni fülest. Ott kifejezetten jó a zajszűrés, és nincs macera, nem meríti a telefonom a meghajtása.
A G Astra meg egy... Azt pláne nem szeretem.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz CoroStar86 #101009 üzenetére
kíváncsivá tettél (hogy a fórum szimpla olvasása elég-e ahhoz, hogy ennyire ilyen jellegű találatokat adjon nekem gugli), de "sajnos" nem.
leteszteltem, és az első 5 találatból az általad írt szövegre 1 tartalmazza az XM4-et... 1 pedig az XM5öt. a másik 3 meg sem említi ezeket...#101013 Melorin nem akarok beleszólni nagyon, mert nem ismerem a Sony cuccait, de szvsz rosszul közelíted meg a dolgot. itt szerintem nem arról van szó, hogy adott high end set-ekhez képest rossz, hanem az árához képest, vagyis persze vannak, akiknek megfelel stb, de aki sok mindent hallott az tud(hat)ja, ha adott összegért (amennyit a sony-ért kérnek) sokkal jobbat is lehet kapni (vagy ugyanezt a "tudást" sokkal alacsonyabb áron).
nekem IEM-mel kapcsolatban van ilyen élményem a Sennheiser Momentum-mal illetve valamelyik Monster cuccal. mind1ik esetén az árából lecsípve egy 0-át kapod kb a reális árát a hangjának."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Melorin
addikt
válasz CoroStar86 #101002 üzenetére
Kimondtad a lényeget: az új szetteddel szemben hulladék.
De nem ebben a kategóriában játszik ez a Sony.
Az a baj néhányotokkal, hogy mivel ebben a topikban a tökéletes hangra törekedtek, ezért ami le van maradva ettől a szinttől, rendesen kifigurázzátok, gyűlölitek, túlzásokba estek.
Mintha csak a legjobb fejeseken lehetne zenét hallgatni. Nekem van egy HD 681 EVO-m, Jay-Z fejesem, ezek mellett teljesen elfogadható hangja volt a Sony-nak. -
bkercso
nagyúr
válasz CoroStar86 #101009 üzenetére
Egyik vásárló még régen áthozta a csúcs Beats fejesét, hogy a szalonban végighallgatott mindent és ez tetszett neki a legjobban. Mondtam, hogy darabos és álrészletező: nem folyik a zene, hanem minden hangszer mindem hangja külön van. Nem alkot egységet; hallgassa meg az AKG Sextettet. Utána levette és "tényleg, van benne valami, én is hallom..."
Szerintem jó elektronikája se volt alá az szalonnak...[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #100997 üzenetére
Nálad valami nagy elektrovihar lehet akkor!
Maxra tekertem mindent (mobillal az asztalon a cumó melett), kiesett volna a membrán az ablakkal együtt, ha véletlenül jelet kap. Nincs se súgás, se szötymörgés, se brumm, se szisz.
Nem védem a Sonyt, csak én bírom a hangját bizonyos fokig. A magashiánya jobban zavar a melegített felső basszusánál."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #100993 üzenetére
Mindig ekézitek szegény sonyt. Más a felhasználási területe. BMW-t nem a Mégane kombival hasonlítgatunk 🤷
Nálam semmiylen fizikai zaja nincs a pc-nek. Ettől még nyilván nem "jó" de ahol hallani direkt zajt, ott azért jelentős gond van, nem?
-
Ear001
addikt
válasz CoroStar86 #100982 üzenetére
Mondtam neki, hogy írtál róla.
Azért a Gradókkal óvatosan. A Hemp és felette mind önálló, és eléggé eltérő egyéniségek, nem úgy van, hogy a nagyobb számú egyértelműen jobb.
-
kNG
senior tag
válasz CoroStar86 #100974 üzenetére
Gratula a stackhez! Nekem TMP Audio réz ribbon IC-im és TMP Audio USB kábelem van, és Bkercso MicroFluentAmp+MicroFluentDac-kal használom őket, nagy elégedettséggel. Mindkét "cég" termékeit, mesterembereit kedvelem! A MicroFluentDac-ba a napokban bekerült egy OPA Blue, aminek köszönhetően az eddigitől is szélesebb lett a színpad, dinamikusabb, mikrorészletesebb, még zeneibb a hang. A K712 PRO nagyon szépen megmutatta a különbséget, jót tett neki az OPA csere. Nekem is van HD560S-em, szerintem is jó kis fejhallgató az! Nyugisra hangolt OPA-kkal nagyon szépen szól! Azért én még vágyom egy HD600/650-re, de majd egyszer, később, most nyugi van. Az OPA Blue-val megérkeztem.
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
Dorien
veterán
Grat!
A köv. tanács úgyis az lesz, hogy cseréld le villámgyorsan azt a HD560S-t, mert nagyon visszafogja a láncot.
Mondjuk a D5200-nak sem kell erőmű... De jó fejes, azt aláírom."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Ear001
addikt
Hű, neked külső tápos láncod van? Akkor még inkább gratulálok. Az már a nem kedvesen-barátságosan mindenről kellemesen elzenélgetek szint, azt már ki kell szolgálni, meg érteni sem árt, miért így zenél.
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #100968 üzenetére
Egy másik pendrive-ra másolj át pár zenét és dugd be bekapcsolás előtt.
Arról sem látja a fájlokat?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Melorin
addikt
válasz CoroStar86 #100963 üzenetére
Mi az a TMP stack?
-
Zoliee
senior tag
Üdv a klubban! Örülök, hogy Te is megérkeztél.
Azért innen is van feljebb, de már tudod/érzed miről is beszéltek itt sokan.
(a feljebb-nél a forrás és fejes oldal jól átgondolt fejlesztésére utaltam)
Látod az 560s többféleképpen is tud zenélni.
Ezért értékelhetetlenek az olyan véleményezések, ahol nem tudjuk milyen lánc utolsó állomása az a bizonyos fejes. (szinergia, kihajtás/meghajtás, stb) -
Ear001
addikt
Gratulálok hozzá. Jó volt olvasni, hogy ennyire jól közvetíti számodra a lánc a zenét! Meséld majd el Tamásnak is, fontos számára a visszajelzés, az sem baj, ha az pozitív!
-
Remus389
veterán
válasz CoroStar86 #100893 üzenetére
Amennyiben az 5 centes csavar éppolyan jól ellátja a feladatát mint a 10 centes, akkor miért ne keressenek másik beszállítót?
stellaz: Kicsit számomra érthetetlen ez mértékű ekézés, a fórumtárs vett egy nem olcsó DAc-ot, használja PC-ről, neki tetszik, elégedett (vagy annyira nem is), aztán jónapot. Hogy lehetne-e növelni a hangminőséget dedikált lejátszóval, szűrővel, kábellel, újraórázóval, miegymás, az egy - nem alaptalan - feltételezés, a mértéke pedig jobbára találgatás. Innentől leginkább meg kéne hallgatni a cuccot.
Végre egy korrekt, értelmes megfogalmazás.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #100893 üzenetére
ok, de azért azt is tegyük hozzá, hogy ha egy DAC gyártó árul 30-50 ezerért is DAC-ot és árul 200 ezerért is, akkor elvileg kéne lennie különbségnek a kettő között, a kényelmi funkciókat leszámítva is
Kicsit számomra érthetetlen ez mértékű ekézés, a fórumtárs vett egy nem olcsó DAC-ot, használja PC-ről, neki tetszik, elégedett (vagy annyira nem is), aztán jónapot. Hogy lehetne-e növelni a hangminőséget dedikált lejátszóval, szűrővel, kábellel, újraórázóval, miegymás, az egy - nem alaptalan - feltételezés, a mértéke pedig jobbára találgatás. Innentől leginkább meg kéne hallgatni a cuccot.
A legtutibb rendszerépítés az lenne, ha az egyes komponensek élményre gyakorolt hatását pontosan be lehetne lőni egy abszolút skálán, mellé rendelni egy pénzösszeget és az egészet az operációkutatás módszerével megvizsgálni, hogy akkor tulajdonképpen mi az a tényleges optimum, amit adott pénzösszegből ki lehet hozni.
Ezt elméletileg is nehéz lenne megcsinálni a különböző eszközök szinergiái és a tesztelő szubjektivitása miatt, gyakorlatilag pedig esélyt sem látok rá, innentől kezdve mindenki választ egy módszert, hogy melyik komponensre költ többett. Nyilván vannak ökölszabályok, de még azok is borulnak néha, itt is olvastunk éppen olyat nem is egyszer, hogy a telefonról jobban szól egy drága fejes, mint egy profi fejhallgató dac/amp-ről, stb.[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #100705 üzenetére
Nyaralok éppen, nem tudom megnézni, de úgy emlékszem, hogy minden drive minden particiója külön mappaként jelenik meg, és ha az egyikben elindulok befelé, akkor a winben megszokott mappa strukturában megtalálom a fájljaimat. Szóval meghajtó betüjeltől eltekintve minden a helyén van.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #100702 üzenetére
Hát passz, marad a gugli, vagy valaki okos itt.
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #100697 üzenetére
Nekem minden látszik a helyén.
A /media utvonalon a megfelelő mappád, amiben a zenék vannak, üresnek látszik, vagy a mappát sem látod?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #100694 üzenetére
Sima flacok sem jelennek meg?
Akkor más gond van.
Nem vagyok gép előtt..Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #100681 üzenetére
Linuxban nem meghajtó betük vannak, hanem mindent a könyvtárrendszerbe tesz bele. Szóval a könyvtárakat nyitogasd..
Olvasd el a leírást, wtfcui-ban megtalálod a zenéideta bal oldali könyvtár rendszerben..[ Szerkesztve ]
-
sas55
aktív tag
válasz CoroStar86 #100443 üzenetére
Én is ezt éreztem "egészen jól szól fejessel is, de mikor hanfalra kötöttem, akkor csusszant be igazán a sportszelet!"
Eladó Harman/Kardon AVR-355
-
emiki6
veterán
válasz CoroStar86 #100443 üzenetére
Lehet, hogy headfin írtak hülyeséget és az itteni kolléga igazat, én sem tudom, csak ezt olvastam:
I thought a lot about the 501, because it is not very expensive here in japan and there are many used units around. Most of the reviews mentioned that the price differential between 301 and 501 was due to the 501`s filter sections, and visual display. Some reviewers claim the 301 is actually superior in the SQ department, which is basically all I`m after. They share some specific functionality: DSD2.8 and 5.6 and full-balanced construction. The build quality of the 301 is completely on par with the 501 - the same all metal flawless box, just smaller.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz CoroStar86 #100320 üzenetére
Szerintem csak akkor járatódik jól, ha van rádugva fejes és a fejest valaki hallgatja, különben elszivárog a bejáratás.
-
Ear001
addikt
válasz CoroStar86 #100311 üzenetére
Én hagytam hónapokig bekapcsolva.
Nem kell áramtalanítani, elég ki-be kapcsolni. Ebben a dög melegben nem érdemes tovább fűteni vele a szobát. És úgy érdemes járatni, hogy valami ra van kötve, ami szól. -
emiki6
veterán
válasz CoroStar86 #100308 üzenetére
Mondjuk szerintem az ember többet változik, mint maga az eszköz és fluktuáció is van. Eleget aludtál e, mikor ettél, fáradt vagy e vagy kipihent stbstb. Néha annyira jól szólnak a cuccaim, hogy földhöz ver, máskor meg kiábrándító és nem tetszik.
NoVa Phoenix-énél nagyon kijön ez. Egyszer nagyon adja szivaccsal, máskor meg hányni tudnék tőle és le kell vegyem a szivacsot róla, hogy tetsszen. Van hogy nem tetszik szivaccsal, de hallgatom kicsit, akkor megtetszik. Hangulat, megszokás, állapot.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy csöves erősítőt nem szabad terhelés nélkül hajtani (bekapcsolni sem volna szabad....) - ha van kimenőtrafó a végén! De ezt a gyártó úgyis megmondja szerintem.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
RetepNyaraB
veterán
Kammerer (béke poraira) szerint (de sztem Ear is bejátszik) szólnia kell, nem elég a birkózógépet rákötni. Csak van valami zárt fülbevaló otthon... Pár törölközőbe csavarva
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz CoroStar86 #100290 üzenetére
Három dolog. Az első, hogy ott nálad mindennek sokat kell járódnia. A kondiknak, kábeleknek pláne sokat, és az elején, olyan 50-80 óráig még meglepően komoly mozgások vannak. Hol elmegy a mély, hol visszajön, a magas is nyújtózkodik. Várjál még nyugodtan, amíg össze nem érik a rendszer, ahhoz kell 200 óra kábé.
A második, hogy a D/A és az erősítő a rendszered közepe. Amit te most tapasztaltál, hogy mekkora változás következhet be a hangban a fejes/fülse cserével a végén, na ugyan az elérhető a mások oldalán, a forrás cseréjével. A laptoptól egy jó streamerig vagy CD futóműig, és azok kiszolgálásáik igen sok lépcső van.
A harmadik, hogy elosztót, pláne tápszűrőset csakis több napos próba után szabad venni. Nagyon erősen környezetfüggő a hatásuk, nálam például minden tápszűrő csak ront és öli a dinamikát, máshol szinte nem tudnak nélküle élni.
-
s4tch
veterán
"Szóval az erősítőn van két jack kimenet: egy az alacsonyabb és egy a magasabb impedanciás fülesekre optimalizálva. Elvileg. Mert nekem olyan, mintha két különböző hangzású DAC lenne beépítve a rendszerbe."
Ezt nem tudom, hogy érted. Mindenesetre az impedancia illesztés a frekimenetet is befolyásolja, úgyhogy az "elvileg" sokkal inkább "gyakorlatilag".
Illetve a dac hangzása nem függ attól, hogy a fejes erősítőbe mit hogyan dugsz, a két aljzat csak az erősítőre és annak hangjára van befolyással.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ne pánikolj: egy csöves cuccnak napokat-heteket kell bejáródnia, mire elérik a végleges hangjukat. Sokat fog az még javulni, finomodni.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
stellaz
veterán
Ami tapasztalom van Grado vs planár fejesekkel, az alapján azt mondanám, hogy próba nélkül ne válassz.
Esetleg a Sennheiser HD8xx szériát is talonba tenném, outletből kijön 1500 euróból az is. -
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #100135 üzenetére
Nem hiszem, hogy sikerült mellélőnöd
-
letoltobeze
aktív tag
válasz CoroStar86 #99758 üzenetére
És nincs már rá gari? (Az Oppóra)
Vagy nem lehetne írni a gyártónak?
Nekem is van pár planár, eddig egyikkel sem volt gondom. Én szerettem az Anandát az ANT-okkal. Annál már csak a Final D8000 passzolt jobban hozzájuk az én fülem szerint. De van itt, aki Denon D5200-al párosítja elégedetten.
Amúgy, hogy kicsit ontopic is legyen: szerintem a TMP ANT ár-érték arányban eléggé verhetetlen. (Az AMP az kiemelkedően jó, a DAC szerintem lehetne jobb is, de összességében nagyon rendben van.) -
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #99772 üzenetére
Mármint a Clear?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Revolut
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Politika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robotporszívók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest