Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Übergyors Samsungnak próbál látszani egy hamisított NVMe SSD
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #36098 üzenetére
Köszi, a napokban megpróbálom! Elsőre jónak tűnik. Ez az egyetlen ff beállításod amit használsz? Milyen sűrűn lősz vele?
lugosi - betápláltam a paramétereket, de ma nem volt már nap, így elmaradtak a képek amikkel lehetett volna tesztelni. Meg itt még minden tökre zöld, nincsen semmi ősz szín egyelőre, csak a a reggeli hőmérséklet tükrözi a hónapot, meg a korán lemenő nap, 7:20-kor már vége a fénynek, lement a nap.
Beltéren nem működik.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
-
kerobi
senior tag
Ezt az X-H2-t jol kiherélték. Levették a tárcsákat, a top display bezzeg maradt. Soha nem néztem reája. Itt meg lehet nézni a sample képeket persze nem 40 megapixelben mert miért is. A zöld még mindig kásásnak, vizuvegesnek tunik.
868e ft a vázé'. Lehet inkább xt vonalra kellene áttérnem. -
addikt
válasz Mr.Csizmás #36093 üzenetére
Köszi!
re: lugosi
Az classic neg hi vagy classic neg std?[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #36090 üzenetére
Ez elvileg az Agfa APX 400 lenne?
re: lugosi
Mikor használod, napfényben, felkelő nap, lemenő nap, kb bármi?Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
MODERÁTOR
-
addikt
Ti használtok valami jól bevált monochrome receptet? Ha igen, milyeneket és milyen körülmények között?
Esetleg tudtok ajánlani valamit a FujiWeekly-ről?Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
MODERÁTOR
iPad OS 15.7 alatt továbbra sincs xt-30 II raw support (se hivatalosan, se ténylegesen).
-
addikt
válasz madgie #36085 üzenetére
Szar fujis színek, pfejj
Gratula. Az egész a te munkád? Mármint vágás, fények és rendezés is?
Nem kifogás vagy negatív kritika, csak 5let: stroboszkópos vakuzást el tudnék képzelni még a banda jeleneteknél símán.
Át linkelem a gitáros topikba is, had örüljenek a metál arcokMos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
madgie
titán
Pici önpromó, ha nem bánjátok: Fujis videoklip 🤘
X-T3, X-T4, X100V, 10-24, 16/1.4, 33/1.4, elég sok mindent használtam ezekben az AF-fingatós fényekben
-
addikt
válasz Rusher4587 #36074 üzenetére
Erről a Godox Lux Senior-ról van itt valakinek valami tapsztalata? Vagy hallottatok róla valamit?
Qrva jól néz ki és vaku gondban vagyok. Napos ellenfénynél, ha rajta van az 50mm-es feltét (Fuji TCL X100), akkor a beépített vakuval árnyékot rajzol a gép (X100V). Túl nagy a lencse és nem tudok vele jól fotózni, le kell szedni és 35mm-eren kell lőni a fotót.
Amúgy a Junior is lehet jó lenne, de ez a retro dizájn nagyon qrva jól mutat! Totál megvett és szülinapomra, vagy karácsonyra kérhetekMos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Rusher4587 #36082 üzenetére
Munkánál szerintem ez nem is igazán kérdés, mert egyre több a felsőkategóriás rendszervakuk meg a hordozható stúdióvakuk között a Li-Ion akkus. Szerintem ez érdekesebb kérdés amatőr/hobbi szinten.
Tegyük fel valaki szeret akár amatőr módon portrézni, tárgyfotózni, ételfotózni. A Godox TT600 az egyik legjobb ár/érték arányú cucc, igaz teljesen manuális, de ez pont erre a felhasználásra szerintem nem gáz, beállítod és viszonylag nagyot durran 30k körüli pénzért. Ha az illető akar hasonló teljesítményt Godox V-sorozattal, akkor kell egy V860II-es, aminek az árából nagyon könnyedén lehet venni egy TT600 + X2T kombót meg egy csomó jó minőségű AA akkut vagy ha már van mivel kioldani, akkor 2db TT600-at.
Egyébként egyetértek, hogy a Li-Ion akkus vakuk sokkal praktikusabbak, csak van az a felhasználói réteg, aki adott pénzért inkább vesz 2db "butább" vakut. Náluk az újratöltési ciklusok ideje miatt ez lehet érdekes mivel etetik.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Stauffenberg #36079 üzenetére
Ha fontos az újratöltési idő, akkor oda az akksis Godox V széria kell (szerintem).
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Ereshkigal
őstag
válasz Stauffenberg #36079 üzenetére
Ha ez kritikus, akkor az 1900-as Laddát kell venni, az kb. 2 amperrel többet tud.
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz lugosi #36075 üzenetére
Alkalmi használatra jó lesz. Az IKEA Ladda (2450) akksikat én is csak dicsérni tudom, vakuban állva se nagyon szoktak lemerülni.
Szerk.: Nekem van hogy hónapokig nem használom és utána működik szépen. De én nem vagyok nagy felhasználó.[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
vakablak93
őstag
Ezek a retro vakuk egy fujin ami valami régimódi bőrtokot visel, nagyon adnák a hangulatot az tuti
-
vihartigris
őstag
"én még nem nagyon láttam USB-s ceruza-akksi töltőt"
Tessék: itt van egybármi reciproka a semmi
-
MODERÁTOR
Köszi szépen, ez nagyon hasznos volt. Nekem relatíve ritkán kell majd a vaku, az is főleg családi dolgokhoz, így szerintem nekem passzolni fog a cerkaelemes.
-
Rusher4587
tag
válasz lugosi #36064 üzenetére
Szeretném előre leszögezni, én csak hobbi fotós vagyok, azt is csak félállásban űzöm, így nincs komoly összehasonlítási alapom, összesen 3 rendezvényen, haver esküvőjén, meg családi eseményeken "idétlenkedtem" vakukkal, én csak ergonómiában, használhatóságban érzem egyelőre, hogy mi a jó, mi a rossz, ha egyszer kipróbálom.
Nem tudom, neked mire kéne az a vaku, de ha, hobbira minél kisebb legyen, Godox 350 fasza lehet, a nagyobbak pár óra után le akarják törni a csuklód, vállad, portrémarkolat nélkül egyre nehezebb lesz tartani a vázat!Ennek ellenére én tavalyi békebeli árak és ~350-es euro árfolyam mellett, hatalmas nyári német akcióban lecsaptam egy Godox V1+tartalék akksi+AK-R1 kiegészítős szettre pofátlanul olcsón, mert hülye maximalista vagyok, az a legfejlettebb vakujuk, mágnesesen rögzülnek az előtétek (tehát pillanat műve cserélni), táskádban, akkubankról tölthető, és nagyon komoly -cserélhető- akksi van benne, nagyon gyors újratöltést, sorozatos villantást tesz lehetővé, ha nem max fényerőn használod, simán követi a 10+ FPS sorozatokat is, és egész éjszaka bírja!
Szóval én akku-párti vagyok, gyorsabb és könnyebb lesz tőle a vaku, cserélni is gyorsabb, könyebb.
A TT-vel kezdődő típusaik a ceruzaelemesek, és megoszlanak a vélemények róla, hogy mennyire szeretik a tölthető elemeket (a kioldók pl. kifejezetten nem, bár azokban ritkán kell cserélni), mert hát ugye van 0,3V feszültségkülönbség elemenként, sokan ragaszkodnak az 1,5 Voltos szárazelemhez, ami viszont lemerülés után kuka, veheted mázsaszámra az évek alatt. (itt jegyzem meg, IKEA-ban kapható tölthető elem az ár/teljesítmény bajnok, átcímkézett japán akkukat árulnak saját név alatt). Ha elemest veszel, akkuként 2-4 elem+még egyszer vagy kétszer ennyi tartalék cipeléséről kell gondoskodnod, ami ott gurul össze-vissza a táskában, ha nincs egy normális elemtartó dobozod. Tölteni csak fali aljzatnál fogod tudni őket, lehet, hogy van, de én még nem nagyon láttam USB-s ceruza-akksi töltőt.Ezzel szemben a V-vel kezdődő Godox vakuk a li-ion akkusok, tehát neked a V350F-et, vagy ha igény van rá, V1-et kéne keresgélned!
Az akku gyorsan cserélhető, könnyebb, kevésbé fordulna ki a váz a kezedből (bár nagy különbség nincs), a töltőik sajnos csak a V1-nél kaptak USB-s csatlakozást, de összességében a régebbi lítiumos akksik is gyorsabban töltődnek, nagyobb áramot vesznek fel, mintha ceruza akksikkal szórakoznál.Arra figyelj, hogy bármit veszel, F-re végződjön a neve, értelemszerűen ezel a Fujifilm rendszerhez készülők.
Jó hír (bár lehet, hogy csak szerencsés darabjaim vannak), hogy sem az akkus V1-nél, sem az XPro kioldómnál nem tapasztalok kisülést/tárolás közbeni lemerülést sok-sok hónap után sem!A V350F 290 gramm akkuval együtt!!! (V1 530g)
És van nekik két új, retro vakujuk, eskü, már csak dísznek is veszek majd!
Godox Lux Junior
Godox Lux Senior
[ Szerkesztve ]
Si vis pacem, para bellum!
-
randras_83
addikt
válasz lugosi #36058 üzenetére
Anno beszélgettem a fujis ismerősömmel, inkább a Godox vonalat mondta vaku ügyben nekem van két tt685f tökéletesen mennek illetve szoktam manuális tt600at is használni meg van a fiókban 3db ds300 de az más tészta. Szóval szerintem a Fuji vaku felejtős godoxot neki
https://www.flickr.com/randras83/
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #36070 üzenetére
Azt neked kell kérni az eladótól, ha nem megy a német írj priviben segítek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz vakablak93 #36063 üzenetére
Áhh már látom is. Mondjuk ezer euró alatt nem láttam egyet sem, aminél be lenne kapcsolva a biztonságos fizetés, de jó tudni. Fogom nézegetni ezt is, de most lehet csak le kéne ülni szépen a fenekemre és megvárni az X-T5 érkezését. Az még csiszolni fog az X-T3 árakon.
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #36059 üzenetére
kleinanzeigen.de-n nemrég vezették be a vásárlás biztosítást. Tudsz az eladónak ajánlatot küldeni stb, illetve ha ezt a funkciót választjátok az hasonló egy ebay vagy paypalos vásárláshoz. Azaz igen, magánembernek is mostmár kínál biztonságos vásárlási módot.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Rusher4587 #36061 üzenetére
A kérdésem a ebay-kleinanzeigen.de-re vonatkozott Buyer Protection kapcsán.
-
Rusher4587
tag
válasz Stauffenberg #36059 üzenetére
MPB egy ismert bolt, ha nem tetszik valami, visszaküldheted. Nem ismerem a pontos feltételeket, még nem rendeltem tőlük.
@Lugosi: mert negyed annyiért megkapják Godoxban az emberek az adott méretet, csak esetleg még nagyobb tudással is! Szóval én szeretem a márkahűséget, én is szívesebben veszek olyat, ahol biztos lehetek a teljes kompatibilitásban, de a Godoxok tényleg fölöslegessé tették a Fuji vakukat.Si vis pacem, para bellum!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Rusher4587 #36055 üzenetére
"Ha ráérős neked, legyen kéznél a pénz, hogy azonnal lecsaphass, és várd meg a következő pár hónapot, jönnek az újdonságok, megindul a létrán lefele önmagát gerjesztő használtcucc eladás."
Itt a zsebemben a pénz, még arra sem kell várnom, hogy a meglévő MFT felszerelésem eladjam (azt majd azután ha megvan az új), már az X-T30II-t is majdnem megrendeltem, aztán ugrott az ára egy újabb 50-est és letettem róla ennyiért. Viszont ha még idén jön az X-Trans 5, akkor lehet tényleg megérné még kicsit a seggemen maradni. Nem sürgős a dolog amúgy, maximum csak olyan szempontból, hogy még aránylag jó idő van, még kicsit kihasználnám egynapos utazásokra, meg néhány modellfotózásra, de van mivel fotóznom.
"MPB-t nézd meg, ott megbízhatóan osztályozzák kopottság alapján a holmikat, és a konkrét termékről készült fotót rakják fel, profin körbefotózva, 6 hónap garanciát is adnak, illetve az ebay-kleinanzeigen.de még a nagy német használt holmis oldal is, onnan is rendelhetsz!"
Előbbit megnéztem, de 1030€ volt a legolcsóbb váz, igaz adnak rá 12 hó garit. Utóbbin találtam viszont szimpatikus darabokat 700-750€ körül, de a legtöbben nem szállítanak külföldre. Na majd nézegetem még őket, egy megkímélt ezüst X-T3 eléggé íncsiklandó lenne, de láttam (esztétikailag megkímélt) feketét 8 ezer körüli expóval (meg láttam az egyik magyar FB csoportban már eladott, még garis X-T3-at 280-ért, szóval lehet inkább itthoni lehetőségekre várok). Btw van itt is valami olyan Buyer Protection, mint a nagy Ebayen? Nem szívesen utalok el három kilónyi eurót úgy, hogy csak az eladó jóindulatában bízhatok. -
MODERÁTOR
Vakukról nem sokat olvastam itt eddig, de hátha tudtok segíteni.
Én őszintén megmondom, hogy nem is tudtam róla, hogy van a Fujinak saját gyártású rendszervakuja, mert minden olyan videóban, amit fujival kapcsolatban láttam, a Godoxokat mutatták be. Úgy voltam vele, hogy biztos nincs saját.
Most látom, hogy van többféle is, nekem az EF-42 tűnik szimpatikusnak. Körülbelül a régi nikonos világból az SB-600 megfelelőjét látom benne, azzal meg voltam elégedve annak idején, amit tudott.
Vagy másikat ajánlanátok helyette? -
madgie
titán
válasz Rusher4587 #36056 üzenetére
Nemá', a "sima" H2 igazán megkaphatná a régi, jó kihajtós kijelzőt, nem kell a flippy-izé egy alapvetően fotós gépre.
-
Rusher4587
tag
Úúú, most látom csak, milyen csatlakozó-dömping van a H2-eseknél (a simának is ma szivárogták ki a specifikációi)!
Teljes méretű HDMI, külön 3,5mm jack be és kimenet a szokásosokon kívül.
Hát, remélem, a T5 is megkapja mindezt!
Flippy screen viszont marad...
56mm 1.2 mkII is holnap lesz bemutatva![ Szerkesztve ]
-
Rusher4587
tag
válasz Stauffenberg #36054 üzenetére
Mindennel egyetértek, csak sajnos a piacot nem a mi vágyaink diktálják, még a használtat sem.
Ha ráérős neked, legyen kéznél a pénz, hogy azonnal lecsaphass, és várd meg a következő pár hónapot, jönnek az újdonságok, megindul a létrán lefele önmagát gerjesztő használtcucc eladás.
MPB-t nézd meg, ott megbízhatóan osztályozzák kopottság alapján a holmikat, és a konkrét termékről készült fotót rakják fel, profin körbefotózva, 6 hónap garanciát is adnak, illetve az ebay-kleinanzeigen.de még a nagy német használt holmis oldal is, onnan is rendelhetsz!Idehaza pedig ne csak a FB csoportot, hanem az indexes fuji használt fórumot, ill. hardveraprót is nézd, mert néha nincs átfedés, néhányam lusták mindenhol meghirdetni a portékájukat!
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Rusher4587 #36052 üzenetére
Hát most beléptem a Fujis adok-veszek zárt facebook csoportba is, hogy minél több forrásból lássak hirdetést, de azért X-T30II nem bukkan fel túl sűrűn, de nem is olyan nagyon rég került piacra. Az X-E4 szintén zenész.
A gyakrabban felbukkanó X-T3 sem lenne rossz opció kellően jó áron, mert az legalább a 4K/60p és a 10-bit internal miatt beljebb van az X-T30II-hoz képest videóban és annak még "jó irányba" hajtogatódott a kijelzője. Csak itt van egy olyan tradeoff, hogy 30k+ expós gépeket látok 300k körüli áron garancia nélkül, sok esetben esztétikailag sem olyan jó állapotban (főleg az ezüstök tudnak csúnyán öregedni). Ha most még mindig 320k körül lenne a vadiúj X-T30II (ami még mindig bő 50 ezerrel van a korábbi sima X-T30 ára felett) , akkor azzal van 3 év garim is mellé és én vagyok az első tulaj, olyan esztétikának örvend majd 1-2 év múlva is, amennyire vigyázok rá (persze tudom nem egy súlycsoport a két váz, akkor sem ha utóbbi tudja a Classic Neg-et vázon belül is).
A Kaizen részre még reagálva két mondatban: Voltak idők, amikor a Fujifilm nem méretezte alul a firmware memóriát. Könnyű kibúvó a részükről, de őszintébb lenne megmondani, hogy szeretnék ha új vázat vennél, mert abban van az éppen aktuális hype filmszim.
-
Rusher4587
tag
válasz kerobi #36035 üzenetére
Ezek már sok hete megerősített tények, belsős infókat kap, és igen, 1999 lesz a sima H2.
T5 nem kap portrémarkolatot, egyetlen (40MP) szenzoros kiadása lesz, és még idén be lesz jelentve!
A 40MP bő fél éve meg van erősítve. 125 lesz a base ISO. Fejlettebb lesz az új szenzor zajtűrésben, bár nem tudom, hogy csinálják a kisebb pixelméretekkel, k*rva földönkívüliek. Azt is ígérik -ezt konkrétan a Fujifilm mondta-, hogy amennyire a hardver engedi, az új AF képességből is próbálnak majd átültetni az X-Trans 4-es gépekbe valamicskét, de korlátozottak a lehetőségeik.
Ritkítják a portfóliót, H, S, Tx, Txx, E és Pro vonal marad, PSAM-el nem csak át akarnak csábítani másokat, de szerintük létjogosultsága is van, bizonyos helyzetekhez, ill. szerintük munkához praktikusabb, a tekergetős szerveket meghagyják nekünk, hipsztereknek![ Szerkesztve ]
-
Rusher4587
tag
válasz Stauffenberg #36046 üzenetére
Van/volt most T30 II és S10 is hazai használt piacon, de német használtat, vagy MPB-set is megkaphatsz jó áron, illetve minden hazai bolti árnál érdemes 10%-ot levonni, mert a nyílt napokon (jövőhéten is lesz egy csomó) lehet kuponokat szerezni, bár most asszem, csak H2-re, meg az új obikra.
AF a nagy különbség!
T30 II új, nagyobb memóriát is kapott, vannak ott a külsőn kívül változások, amik a szoftveres lehetőségeket is bekorlátozzák! Vannak, amiknek az okait nem érthetjük, mert nem tudatják velünk a háttérbeli korlátokat, de pl. a spórolás miatt elégtelen belső memória is meggátolhatja egy fejlettebb algoritmus telepítését! Olyan ez, mint az informatika többi ága, irreális elvárás a mindennel való kompatibilitás, meg a régi cuccok örökös támogatottsága, de a PC gyártóknak legalább óriási bevételeik vannak, pazarolhatnak ilyesmire erőforrást, ezzel szemben a kamera gyártók pont olyan helyzetben vannak, hogy ott spórolnak, ahol tudnak!
Egy időben én is gondolkoztam egy ilyen kis minimalista vázon, párat felpróbáltam szalonban, de még az S10 is bántja az amúgy apró kezeim, az E sorozat teljesen kilőve, Txx alá semmiképp sem mennék.
A sensor flare jelenségre is figyelj oda, ami X-Trans 3 korai darabjainál volt!T-3 beleférne még? Az sem egy óriás azért...
-
levy1983
aktív tag
Azt tudja valamelyikőtök, hogy az új kiadású obik (18mm F1.4, 23mm F1.4, 33mm F1.4) kompatibilisek-e az X-Pro1 vázzal és ha igen, akkor milyen AF sebességre lehet számítani?
Mert a jóidőhöz munka kell!
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #36043 üzenetére
"Ez komoly, hogy a II-eshez kiadott filmszimeket nem kapta meg utólag a szintén X-Trans IV-es original modell? Rá sem ismerek így a gyártóra."
Ez nem is volt kérdés hogy nem kapja meg, hisz a nagy T3 sem kapta meg őket ha jól tudom, miért pont az olcsósított kistesó kapná meg?
Elmondom mit kapott a T-30 az eddigi 5 firmware frissítésből:
1. Q gomb érzékenységét
csökkentették mert idegesítő volt hogy ha súrolod is a Q menüben találod magad.2. Minden egyes firmwarerrel rosszabbul teljesítő AF-et, holott AF javításnak voltak írva többségében.
3. Pár hülye bugot, mint pl az elmentett Auto Iso beállítások nem hajlandóak ott maradni ahova tetted őket, és állandóan leugrik a maximum 3200-ra....
Tök őszintén én már nem merek több frissítést feltenni, es nem is fogok.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz madgie #36045 üzenetére
Na ez már egy pozitív fejlemény, mert Youtube videók kommentjében meg Redditen nem fejtik ki mire gondolnak a költők, mikor azzal jönnek, hogy nem bírja túlmelegedés nélkül. Akinek volt a kezében notóriusan túlmelegedős Sony, az rögtön arra gondol ilyenkor, hogy még vágóképezés közben is képes eldobni a kapát. Nem interjúkat meg szertartásokat akarok egyben felvenni.
Btw így főleg az ár tud döntő lenni, használt piacon kb nem létezik az X-T30 II és most, hogy már 380-nál jár az újnak az ára, így erősen véleményes akarok-e ennyit költeni rá, de hacsak nem erősödik egy nagyot a forint, esély sincs az árcsökkenésre. Eladták már, de a napokban került fel az irányjelzőre egy sima 30-as 225-ért, de azért szomorú, hogy az a Kaizen időszak, amitől a Fuji olyan nagyra nőtt a szememben, már véget ért.
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #36042 üzenetére
A rövid videókat nagyon bírja a Fuji, nekem még soha, egyiket sem sikerült úgy túlmelegíteni, pedig volt olyan, hogy mondjuk egy bútorgyárban vagy fémmegmunkáláskor egész nap így toltam nekik. Max az akku merül le, de az X-Trans IV nagyon erős az elődökhöz képest ebben is, sokkal-sokkal jobb a fogyasztása.
CPU: sajnos mindig a Fuji Achilles-ína a proci, még a négyes is képes 1-2 másodpercre megzakkanni attól, ha egyszerűen eltekered a Clarity opciót.
[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
válasz Stauffenberg #36043 üzenetére
Már az Eterna i s csak a H1-nek jutott, a többi X-Trans III nem kapta meg.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz vakablak93 #36040 üzenetére
"a T-30 II -höz képest a minimális vastagságbeli, illetve a classic neg és az azóta megjelent filmszimek hiánya a külömbség."
Ez komoly, hogy a II-eshez kiadott filmszimeket nem kapta meg utólag a szintén X-Trans IV-es original modell? Rá sem ismerek így a gyártóra.
Az alap melegedés amit lugosi is említ feljött már több Reddit thread-ben is, nem tudom mi a valóságalapja, de az egyikben írták, hogy viszonylag gyenge ARM processzort használnak, ami folyton magas fordulaton pörögve már attól fűteni kezd, hogy bekapcsolod a gépet. De ez nem Fujifilm sajátosság, szinte minden gyártónál így méretezik a kapacitást.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz madgie #36039 üzenetére
Amit én videóznék az főleg utazós vagy rendezvényes történet, sok-sok vágóképpel, szóval főleg rövid, maximum pár perces klipekre kell gondolni. De anno kölcsön Sony A6500-at sikerült ezzel is odaverni a falhoz szabadtéri eseményen, mert gyűlik-gyűlik a hőség ha két klip között nem tud teljesen visszahűlni és egy ponton ledobja a láncot és mehetsz vele pihenni fél-egy órát, addig minden további videózást lehet elfelejteni.
A powerbank-es mókolással ugyanaz a bajom, mint a gimballal, hogy ha valahova tervezetten videózni megyek, akkor oké. Ha valahova rendezvényt élvezni megyek, ahol mellesleg videóznék is, akkor az lesz a vége, hogy nyűg, lemaradok magáról a rendezvényről is és inkább nem csinálom.
Mint amikor kint voltam a veterános Totalcar Parkoló Parádén, lógott a vállamon a G80, néhány érdekesebb autóról vettem fel pár b-rollt handheld kameramozgásokkal, de inkább azzal foglalkoztam, hogy beszélgessek. Az más kérdés, hogy lusta szar voltam azóta is befejezni a videót, ott áll a Resolve projekt 80%-os készültségben azóta is... De majd jó lesz elővenni a veterán Porsche 911 seggén megcsillanó napfényes snitteket télen a fűtetlen lakásban vacogva.
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #36037 üzenetére
Igazából lövésem sincs milyen az xtrans-3 átugrottam. Lehet, hogy az a pár filmszim amúgy annyira nem must have, és amúgy bőven jó és örömteli lesz.
Videó/melegedés témához nem tudok hozzászólni."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
vakablak93
őstag
Nekem a sima T-30 van, kipróbáltam hogy lehet túlmelegíteni.
200 Mbit/s 4K nyáron folyamatos felvétellel 20 perc után dobja le a láncot, hosszú videókra valóban nem de rövid snittekre oké. Viszont a kis melegedést jelző ikon 5 perc után ott van a kijelzőn.Alapvetően én azt mondanám inkább az bosszantó benne hogy nyáron folyton ráizzad az ember keze, iletve ahogy lugosi írja ha csak be van kapcsolva már akkor is melegszik, de annyira nem gáz szerintem.
5-600 eurért mennek kint a használt vázak, a T-30 II -höz képest a minimális vastagságbeli, illetve a classic neg és az azóta megjelent filmszimek hiánya a külömbség.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
A videós melegedés olyan szinten lehet érdekes - és újdonság - számodra, hogy külső powerbank-kel ugyan tudod etetni, de érdemes kitapasztalni, melyikkel és hogy jó az adott célra. Mondok két egyszerű példát: ha egy gyors, korszerű USB-C PD-s power bank-kel eteted, a hozzá való kábellel, könnyen lehet ,hogy nem is igazán engedi merülni a belső akkut, ellenben jóval melegebbet csinál "házon belül". Egy lassabb opcióval (ami sajnos az összevissza USB szabványok miatt sok kísérletezést kíván) meg lehet azt csinálni, hogy a saját akkuja ugyan merüljön, de mondjuk két órás videót is kibírjon. Ebben az esetben az USB-n etetett gép is jóval később melegedik túl.
Én három géppel riportoztam most párat, nyáron, melegben, másfél-két órás felvételek, az X100V csak úgy bírta, hogy lassú power bank-kel, régi, egyszerű Samsung kábellel etettem. Ha PD-s power bankre tettem, 20W-ot is tudó USB-C kábellel, fél órán belül már gondja volt (nem csak jelezte a melegedést, le is állt).
Ugyanitt az X-T4 persze jól bírta a Power Delivery-s cuccot is, úgyhogy ott használtam azt (és nem is nagyon merült így a T4 saját akkuja a riport végéig).
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A II-es nekem a Q gombnál alap használat közben is melegszik néha, tehát menü nyomkodása, fotó vagy videó készítése nélkül.
-
Stauffenberg
nagyúr
Egy 16 megapixeles MFT gépről váltanék, amellett egyébként, hogy szenzorban a 24 mpx X-Trans III is már bőven előrelépés, nem is feltétlenül emiatt fogalmazódott meg a váltás bennem, hanem az AF miatt. Egyre nehezebben viselem amikor a CDAF baromságot művel. Egy dolog, hogy ellenfényben a fekete macskát nem találja, de sajnos modellfotónál is szívok vele, pedig amit amúgy a szenzor tud, az oda elég.
De azért amikor azt látom, hogy egy X-T20 legyen mondjuk 100k és az X-T30II meg már 380-nál jár, sőt Fotoplusnál már a 390-et közelíti, akkor elgondolkozom rajta, hogy biztosan épelméjű gondolat-e most beleugrani az újba. Most ettől az újabb áremeléstől nem lettem jó kedvű, mert szerintem a héten megrendeltem volna.
Felmerült még bennem a használt X-T30 (II-es nélkül) gondolata is, de nem tudom mennyire igaz az infó, hogy a II-es már csak azért jobban megéri, mert kevésbé túlmelegedős videó alatt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz lugosi #36034 üzenetére
"Hát, nem tudom, hogy ilyenekre gondoltál-e."
Nem baj, hogy leírtad, de nem. Konkrétan az X-T20 és X-T30II közötti különbségekre gondoltam úgy, hogy X-T20 esetén a legutóbbi elérhető firmware-t figyelembe véve (két gyári állapotú tesztet én is össze tudok nézni). Praktikusan azok tapasztalata jönne jól, akik X-T20 után váltottak az újabbra és ismerik a korábbi generációt abban a formában is, amilyen firmware fejlesztéseket megkapott.
Mondok egy példát, mert ilyen vázam volt: Az X-E2 utólag kapta meg a Classic Chrome filmszimulációt, mobilos távvezérlést és az elektronikus zárat is. Ha én abból indulok ki, hogy a megjelenésekor készített teszteket elolvasom, akkor ezek az infók kimarad(hat)nak és az jöhet le, hogy ezt már csak az X-E3 tudja (vagy X-E2s, mert hát ezt az altípusos hülyeséget nem most játszotta el először a Fuji). -
kerobi
senior tag
A fujirumors oldalára beirtam kommentnek, hogy a pletykáitok alapján Az X-H2 nem 1800 hanem 4000 dollar lesz. Erre a modi visszaírt se nem 1800 se nem 4000, hanem 2000
(Nem tudom honnan az info, de akkor már inkább 1999 dollár.) Engem szét dislikeoltak őt meg istenítették...
Az ilyen 120000-es záridő pletyka nekem marhaság. Kihasználni sem igen lehet. Még a 40 Mpx-ben sem nagyon hiszek.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #36032 üzenetére
Pana GX80 és Fuji XT-30 II kapcsán tudok neked mondani pár saját gondolatot, véleményt. (Mind a kettőt használom. A Fujit alig valamennyi ideje, abban egyáltalán nem érzem magam otthon még.)
Amit jobban szeretek a Fujiban, a jobb jpg kimenet (ugyanakkor én a panáét is beállítottam olyanra ami szerintem nagyon jó volt, kontrasztban, részletben, színben stb., csak ott egyféle ilyen beállításom volt - lehetett volna 3, de a másik kettőt ellőttem másra). A kezelőszervekben nagyon jó az xt30, a 7 custom módon beállítottam, és itt használom is őket, valami hasonló, de csak 3 móddal volt a panán is, de sokkal körülményesebben használható módon.
A filmszimulációk nagyon jók, 2 hónap alatt is még csak kísérletezgetek, állítgatok. A Fujixweelky app is segítség lehet, de magadtól szerintem kísérletezni még jobb.
Ami nagyon tetszik, a D-Range Priority lehetősége, így a kontrasztosabb szimulációk is használhatóak lesznek. Az AF nekem nem volt problémás a Panán se.
A kihajtható LCD a Fujin is nagyon jó, viszont rosszul találták el az automatikusan bekapcsoló EVF érzékelő érzékenységét, felfelé billentett kijelzőnél nagyon sokszor ahogy odabökök, átkapcsol evf-re.
Az AF pont választó joystickja nagyon kézreáll, de még annál is jobb, ha úgy állítod be, hogy az LCD jobb oldalát használja tapipadnak amikor az evf-et használod, így hüvelykujjal sokkal gyorsabban, pontosabban és természetesebben kiválasztható az af pont.
Nagyon tetszik a szimuláció bracketing lehetősége.
ISO-ban minimum 1 értékkel jobb mind a Pana, de inkább többet mondanék.
A GX80 kisvakuja (én használom) jobb, az felfelé dönthető, az xt30-é nem (vagy csak egyszer ).
Az AF-c/s/M mód választás lehetősége nagyon jó a Fujin, de sokkal kevesebbet használom, mint a Panán. A több gomb miatt egyébként minden jobban kézre állítható.Tudom hogy tök evidens dolognak tűnik de megszokást igényelt nekem mft után az eltérő képarány, holott régen meg a 3:2-höz voltam szokva.
Az IBIS hiányzik, videónál nagyon, fotónál nem vészesen. A videó képminősége jobb és jobban beállítható, mint a GX80-on, de ott is elég volt amit tudott nekem. Az akkuidő rosszabb a Fujin.
A fizikai rekeszgyűrű nagyon hiányzott mindig is a digitális világban, most végre megvan. Csak olyan obit veszek, amin van.
A Pana gyorsmenüje nekem használhatóbb volt, vagy csak jobban megszoktam.
Ami még fura a Fujin, nekem minden fordítva van (filmes és dslr-es időkben is nikont használtam, azóta olvastam, hogy tán azon volt fordítva minden), azaz rekeszgyűrű, élességállítás, de emlékeim szerint még a bekapcsoló gomb is az expógomb körül. Ja igen, ez nagyon hiányzott a panánál, hogy a mutatóujjammal tudjam bekapcsolni az expógomb alatt, nikonon nagyon megszoktam, a Fujin ott van.
Hát, nem tudom, hogy ilyenekre gondoltál-e.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #36032 üzenetére
X-E2 -ről felfelé váltás esetére gondoltam (amúgy én is arról váltottam).
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Stauffenberg
nagyúr
"amit még a 16 vs. 26 mpix méretet figyelembe véve is nagy javulás"
Ezt most az MFT vs Fuji X összehasonlításra mondod? Mert Fujinál volt még a kettő között egy 24 mpx köztes állomás is.
"Nomeg az új filmszimek, amik rohadtul nincsenek meg a régiekben"
Alapvetően ilyen infókat vártam.
Btw most eléggé rosszul lettem, mert hajlok az X-T30 II-re, de egyik pillanatról a másikra 330-ról felugrott az ára 380 ezerre (miközben ez "békeidőben" egy 270 ezres váz és már a 330-ra is kicsit szívtam a fogam). Ez már eléggé verdesi a fájdalomküszöböm egy IBIS nélküli gépért (főleg úgy, hogy pár hónapja még az X-S10 került 330-ba, most egy százassal több). Ki akarom próbálni a napokban az X-E4-et is, csak időt kéne szánnom valamilyen bemutatóterem felkeresésére, de már látom a lelki szemeim előtt, hogy túl sokat vágott a Fujifilm a kezelőszerveken. Ha csak és kizárólag street/utazós fotóra kéne egy kicsike gép, akkor persze nem zavarna, de nem csak arra használnám. Ráadásul ahogy fogynak abból is a régi árfolyamon beszerzett készletek, ez is 380 ezernél lesz pillanatok alatt árban.
Úgy érzem magam, mint amikor egy éve PC-t akartam fejleszteni és ott álltam a nyár végén csillagos égbe elszállt GPU árakkal és néztem ki a fejemből (végül így lett MacBook, mert a nagyon alkalmi játékot megoldom konzollal).
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #36029 üzenetére
Miért xtrans-4? és nem korábbiak?
Mert annyival jobb, mint az elődök. Persze amíg nem szereted meg, nem is fog hiányozni .
Lényegesen több infót tartalmaz, szemben a régiek 4-5 megás fájlmérete helyett itt 15 mega a fájlméret, amit még a 16 vs. 26 mpix méretet figyelembe véve is nagy javulás. Simán elég a jpeg, nem kell raw-val buzulni, amúgy sem tudják egzakt módon az asztali szoftverek. Ettől persze raw még elengedhetetlen, ha később valami más filmszimben is kéne a kép.
Nomeg az új filmszimek, amik rohadtul nincsenek meg a régiekben. Hozzátéve, hogy még több minden és még finomabb lépésközzel finomhangolható."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #36029 üzenetére
"Olykor szoktam kézből lőni elég gyenge fényviszonyok között 1/2s körüli záridővel" - Igen, erről a szituról beszélek, oissal itt már jobb a fuji (pl 1/5 sec) mint az mft + ibis, de persze ha nem tervezel ois üveget akkor nem szóltam
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz vakablak93 #36027 üzenetére
"Szerintem csak videóra hiányolnád az ibist, fotóra egyaltalán nem fogod hiányolni."
Olykor szoktam kézből lőni elég gyenge fényviszonyok között 1/2s körüli záridővel, ezeknél a szituknál fotóban is hiányozna az IBIS. Főleg ha nincs OIS sem.
De mindegy, ezt már nekem kell megszülnöm, hogy elfogadom-e ezt a kompromisszumot. De ha azt szeretnétek, hogy bejelentsék az IBIS-es X-T40-et, akkor drukkoljatok, hogy vegyek egy X-T30II vázat, garantáltan rá egy héttel bemutatkozik majd az utódja (amikor a G80-at vettem, akkor pont azon sopánkodtam, hogy az istenért sem akar jönni az X-T30, rá egy héttel bemutatták és az IBIS-t leszámítva pont olyan volt, mint amire vágytam).
Btw amikor utoljára néztem, akkor az X-S10 volt ~330k, ha vennék mellé másodváznak valamit használtan 100k körül, akkor lennék ott, mint amibe most egy X-S10 önmagában kerül. Király ez az árfolyam és infláció dolog, csak egy százast (30%) drágult fél év alatt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz madgie #36026 üzenetére
Vennék én MFT-n belül is másodgépet csak street fotóra, de számomra teljesen értelmezhetetlen árakat látok. Panasonic GX80-ak és E-M10 Mark II és III-asok mennek 110-130k körül, kitben már verdesik a 140-160 ezreket, miközben végignéztem Evo fórumtárs küzdelmét, hogy hónapokig hirdette 1-2 éve a patika GX80-at és 80-ért alig akarták elvinni, mert a többségnek inkább 60-70 körül vitte az átlagos állapotú darabokat. Öcsém négy éve (!) vett egy GX80 12-32mm kitet 130-ért vadiújonnan, most innen indulnak használtan és 160-ig van itt minden. Mondjuk az jó hír, hogy láttam már GX9 vázat 200k alatt használtan, miközben lehet venni 230-ért újonnan.
Aztán eközben itt visszakérdeztek nekem, hogy mégis mi a fenét gondoltam, amikor rákérdeztem milyen vétel egy X-T20-as 100k körüli áron, miközben szenzorban és AF-ben űrtechnológia ezekhez képest...
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #36025 üzenetére
Én csak egy nagyonamatőr hobbista vagyok, ha valamit rosszul értek akkor elnézést hogy beleszóltam de ha megengeded hozzaszólnék.
Én is anno mftről váltottam, egy GX80-ról X-T30-ra, iletve a G80-at is fogtam már, van is egy a családban máig.
Szerintem csak videóra hiányolnád az ibist, fotóra egyaltalán nem fogod hiányolni.
Portréra az xf 50 f/2 esetén nem fog hiányozni, túl éles ez ahhoz.
Ahol meg lehetne pl hosszú záridőkkel ezt-azt kiexpózgatni, ott is simán jobb egy olcsó ois üveggel a Fuji. (Én ha tudtam hogy ilyen helyre megyek, akkor rendszerint bérelgettem egy 16-50-et és viszont látásra, pl: templomok stb)
Legalábbis nekem ez jött le. -
madgie
titán
válasz Stauffenberg #36025 üzenetére
Mondjuk ja, én könnyen beszélek a szerelemgépről, ott van a két igáslovam (T3, T4), azok tudnak mindent, azok mellett könnyen szeretgetek bármit, ami korlátozottabb dolgokkal rendelkezik
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz madgie #36024 üzenetére
Nekem anno az X-A1 és az X-E2 is úgy lett patent, hogy raktam rá bőr tokot és az adott annyi gripet, amivel nekem nagyon kényelmes lett (meg szexibb).
Az XF 50/2 amúgy jól hangozna, meg rekeszgyűrű (❤️) is van, de én vagy nem vagyok eléggé öreg vagy úgy érzem kéne az a plusz fényerő ha már IBIS amúgy sincs*. A 35/2 esetén kisebb érvágásnak érzem (de azért hiányozna, na).
*=Meg egy csomó más sem amivel az MFT kompenzálja a kisebb szenzort: Időjárásállóság, nem túlmelegedős videó, 4K/60 jóval alacsonyabb árszinten kezdődik, hangtompított mágneses mechanikus zár, stb. Pont ezen nyekeregtem a MILC-es topikban nemrég, hogy nincs igazán jó választás váltásra és a maradás sem kifizetődő, mert szintén nincs mire váltani, még Olympus/OM oldalon sem. Ha a Sony A6600 nem lenne ennyire iszonyúan túlárazva (hat kilóért nincs 4K/60p), akár lehetne az is a sweet spot. Áhh na mindegy, csak túl sok időm van éppen panaszkodni...
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #36023 üzenetére
Jaja, érdemes kipróbálni, mert - mint minden - ez is szubjektív. Én pl tuti nem raknék rá plusz markolatot meg semmit, pont az az alap vékony minimál kivitel, ami tetszik, ezeknek az apró, “dudor” marcsáknak szerintem amúgy sincs sok értelme, X-Tx sorozatból is az egyes volt méretileg a kedvencem, azóta egyre nagyobb próbál lenni, miközben ha markos gépet akarnék, akkor az X-H1/2 és az X-S10 kialakítása lenne az, amerre kopogtatnék.
Jut eszembe X-H2S: a pici X-E4-nél még elfogadom, hogy nincs fizikai AF kapcsoló, na de az X-H2S-ről miért kellett lecserélni egy sima programozható gombra? Ott erős visszalépésnek érzem, mert az egy igásló, ott szvsz nehezen fér bele, hogy megbonyolítsuk azt, ami eddig tök egyszerű volt.
Más: X-E4 méretek. Szerintem a Sigma 56/1.4 nem vészesen óriási rajta (napellenző nelkül pláne nem), de én biztos a Fuji 50/2-t venném rá. Minél vénebb vagyok, annál kevesebb értelmét látom az extrém DoF-nal, egy ideje bőszen rekeszelem az 56/1.2-t is. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz madgie #36018 üzenetére
Kézbe akarom majd venni az X-E4-et, mert azért megosztó lett a kezelőszerv csupaszítás. Utoljára X-E2 volt nekem, azon szerettem az AF módválasztót és azóta sem voltak olyan vázaim, amin ne lett volna fizikai kapcsoló rá.
Nem biztos, hogy csak utcáznék vele, ha beújítok hozzá egy Sigma 56mm f/1.4-et is, akkor portréznék is, akkor meg lehet az X-T30II egy racionálisabb döntés (bár a jó ég tudja miért kellett kivezetni azt a szuperszexi sötét ezüst színt, ami az alap X-T30-nál még volt).
-
Flashback
addikt
válasz Ereshkigal #36021 üzenetére
Olaszország
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #36015 üzenetére
A DaVinci is frankón repeszt M1-en
Egyébként én X-E4-et néznék a helyedben, eszméletlen, milyen kicsi és szuper gép az, nem akartam elhinni, mekkora “élőben”, itt egy kép, ahol a V-hez raktam oda.
[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
válasz Stauffenberg #36016 üzenetére
A bőrtokos az kb pont 1 éve volt, a gripes meg egy hete
-
Stauffenberg
nagyúr
"Kizárólag Xtrans4-et válassz többit nyugodtan felejtsd el."
Ezt kifejtheted, mert az elmúlt 4 évet egy barlangban töltöttem, aminek a postaládájára Panasonic van írva. De nyugodtan belemenősen! Nem azért kérdezek mert kezdő vagyok, hanem mert távol voltam a rendszertől és vannak azok az árnyalatok, amiket nem tud átadni egy teszt, csak egy "fellow Fuji user". A régiek még emlékeznek, hogy törzstag voltam errefelé pár éve.
Az X-S10 nekem biztosan nem lesz jó streetre, kb akkora sziluettje, mint a Pana vázamnak és gyűlölök vele streetezni és ez főleg az oldalra kicsomagolós LCD-nek köszönhető (az X-T4-re is fintorogva nézek emiatt). Ennyi erővel lengethetnék egy táblát is a fejem felett, hogy "helló emberek, most fotózlak titeket"!
---
Mazsi: Lehet teszek majd próbát a Final Cuttal is, de egyelőre a Davinci Resolve amivel aprítom az anyagokat. A Lightroom amúgy egy szar technikailag, de nálam is az van, hogy ezen legalább fénysebességű szar. Asztali PC projekt maradt el a kis gyösz M1 Air kedvéért (na azért a 27" 4K monitorom megmaradt, végre tudom mire használni a (DP Alt) Type-C portot, ami 98W töltést is tud, meg maga a monitor egy USB HUB is egyben, egyetlen Type-C kábel becuppantásával kész a desktop munkaállomás, amúgy meg tehénkedek a kanapén ha úgy tartja kedvem).
-
Matska
senior tag
válasz Stauffenberg #36009 üzenetére
Értelek
Kb 120 lehet a T20 reális ára, a 150-et sokallom, 170-ért adtam el T2-t bőrtokkal, makulátlan állapotban, 220-ért T2+Vpb gripet akkumulátorokkal. (Mondjuk én eladni akartam, nem heteket ülni rajta )
Amúgy valóban elég ritka jószág mostanában.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #36010 üzenetére
Maces Fotók alkalmazás az xt30 II rawjait nem nyitja meg. Lightroomot nem tudom.
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #36010 üzenetére
16 gigás M1 Air-em van, de soha semmin nem futott még ilyen gyorsan a LR
Nem mellesleg videóvágásra is egy állat, Final Cuttal repül rajta mindenféle "beteg" videoformátum (a Mavic 3 5.2K/50p videója azért nem gyenge) -
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #36009 üzenetére
Kizárólag Xtrans4-et válassz többit nyugodtan felejtsd el. A streetelés meg szokás kérdése. Egyik váz se batár, nincs különbség e tekintetben, nem releváns. Én most x-s10-zel nyomom, kellett szoknom a PSAM tárcsát, de megszoktam. Amit kinézetél egyik se nagyobb, barmelyikkel jól elleszel. Ergonómia, méret alapján válassz. Modern pc/mac-nak nem okoz gondot, és ha ez "megnyugtat", az Adobe szoftverek szarságán/direkt butításán több múlik.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Stauffenberg
nagyúr
Ja meg még egy kérdés (Mazsi ebben talán expert lesz), hogy az M1 MacBookok mennyire emésztik könnyen az X-Trans RAW fájlokat? 8GB-os ha ez számít.
Eddig főleg 16-24 megapixeles hagyományos bayer RAW-okkal etettem (Lightroom, CaptureOne) és azokkal simaliba ha nem kezdek mindenféle háttér cucclikát futtatni, amik lefogják még a swapot is, nem csak a RAM-ot.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Matska #36007 üzenetére
Az odáig megvan, hogy egy generációval fiatalabb, nem ma kezdtem, meg az X-E2 volt az utolsó Fuji vázam, bejelentések szintjén meg követtem az újdonságokat is.
Úgy vetődött fel, hogy azt matekozom ér-e annyival többet az új generáció, ha IBIS abban sincs és videóra a túlmelegedés miatt amúgy is nehézkesen váltaná ki a Panasonic rendszerem.
Nem tudom mennyiért mennek most az X-T20-asok, mert alig van eladó példány (van mivel fotóznom és annak sem kell az árát beleforgatnom, nem sietek), de ilyen 100-150k között látom felbukkanni itt-ott.
Szóval ha azt mondom, hogy kell egy nem nagyon feltűnő gép, amivel tudok street fotózni, akkor engem érdekel, hogy kb egy normális objektív árát megspórolva várjak-e X-T20 ajánlatra vagy sem. Mérlegre tenném mindenképpen, látni akarom mivel kapok többet ha X-T30II/X-E4 lenne helyette.
-
Matska
senior tag
válasz Stauffenberg #36006 üzenetére
Ég és föld a különbség, a T20 az eleve egy generációval fiatalabb, mint a másik kettő, és árban, tudásban is nagyon messze elmarad, más szenzor, más processzor, nincs benne Eterna, Eterna Bleach Bypass, Classic neg., nem állítható a clarity, a color chrome, és még kismillió egyéb apróság.
Hogy vetődött fel az összehasonlításuk? Olyan mintha dönteni kéne az F Astra meg egy új hibrid Corolla között
-
Stauffenberg
nagyúr
Valaki össze tudja foglalni, hogy jelenlegi friss firmware verziók mellett milyen különbségre lehet számítani az X-T20 és az X-T30II/X-E4 viszonyában? Nyilván a firmware frissítések miatt a megjelenéskori állapotokat nem akarom összemérni.
Gondolok itt elsősorban hiányzó filmszimulációkra, videós módokra, AF rendszer különbségekre, stb. -
-
Flashback
addikt
Nem lehet rá valami képnézöt rakni ami támogatja?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- DIGI kábel TV
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 4
- Übergyors Samsungnak próbál látszani egy hamisított NVMe SSD
- Autós topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.