Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
válasz Matska #39672 üzenetére
Wow. Nem semmi üveg...
Az ilyen eladhatatlan tételeket ismerem, max gombokért lehet tőle megszabadulni, azaz örök darab!
Tájfotózásra viszont jó lehet, f8, jónapot. Streetre túl széles, viszont elég extra ez a boké."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
pethob
aktív tag
válasz Matska #39431 üzenetére
Megnéztem a képeidet, nagyon jók. Főleg az astro fotókra irigykedem. Ebben a műfajban még mindig a Samyang 12/2 király, vagy a Viltrox 13/1.4 is jó astrora is?
A Viltrox 13/1.4-nek mik a gyengeségei? Milyen használni? Akinek van, írjon már róla pár mondatot! Köszi.
viltrox.com-on is 15% black friday van...[ Szerkesztve ]
-
Oldmobil
aktív tag
válasz Matska #38923 üzenetére
Aminél magán az akkun van az aljzat és nem kell hozzá külön töltő, pl ez:
https://meike.hu/patona-akkumulatorok-fuji-platinum-w126s-usbc -
randras_83
addikt
válasz Matska #38875 üzenetére
Én is így szoktam. Ha munka van akkor RAW aztán pikk pakk megcsinálom. Minden másra ott a jpg. És így is fele annyi időt teszek bele, mint anno a Nikon D750 mellett.
@Hobbiphotos: továbbra sem hiányzik az FF érzékelő. Az 50 F1 brutál, hogy a 90F2 is szóval én boldog vagyok így. Mondjuk ha ma FF re kéne váltani nem tudom mit vennék a jelenlegi obi park is elég borsos lenne FF-re.https://www.flickr.com/randras83/
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Matska #38574 üzenetére
Nekem az X-T5-tel az egyetlen bajom, hogy nincs belőle X-T5s a frissített 26 megapixeles szenzorral. Én is imádom az X-T3-am, élmény kezelni, nagyon szeretem, de az új 40 megapixeles szenzornak sajnos olyan rolling shutter kocsonyásodása van, hogy nem annyira szimpatikus. Az X-T4-et meg az oldalra kihajtós kijelző miatt nem kedvelem, pedig manapság már nem egy ökör árát kellene rádobni a váltásra és lehetne IBIS-em meg LUT preview videó alatt.
Az X-H2s pedig drága, nagy, nehéz és nem fun, hanem egy szerszám.
Talán az X-T6-ban már lesz olyan erős CPU és kiolvasási sebesség, ami lekezeli rendesen a 40 megapixelt. Legalábbis nagyon remélem.
-
madgie
titán
válasz Matska #37909 üzenetére
8 éves gyári akkujaim is voltak, mielőtt átálltam a W235-re, egyiken repedt meg a burkolat, mindegyik már hibátlanul ment, sok-sok év után is. 4K/50p videóban, tűző napon, hosszú timelapse-eken, akárhol. Ugyanebben az időintervallumban 5 utángyártott puffadt fel, abból három Patona volt. Részemről ezzel el is dőlt akkor ez a kérdés.
laskr99: a gyári W126(s) egyik oldala homorú. Épp hogy észrevehető, de ennek egyszerű oka van: ha a melegben, nagy hajtásra kicsit megdagadna a cella, nem ragad bele a gépbe. Amíg ezt az egyszerű "trükköt" sem hajlandóak lemásolni a külsős gyártók, csak azért, hogy minél nagyobb mAh számot írjanak a termék dobozára, addig menjenek oda, ahova gondolom
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz Matska #37888 üzenetére
Igen, ugyan ezeket tudom én is, illetve volt kezemben Sami és Laowa is, csak a Viltroxról tudok keveset.
A Fuji nekem (asztro nem érdekel) tökéletes lenne, ha felébe kerülne, de így too much.
Laowán nem gondolkodnék, de ordenáré módon vinyettál és nem tudom előre eldönteni, hogy megbarátkozom-e vele..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Matska #37205 üzenetére
Szerencsére engem megvéd az, hogy úgyis nehéz beszerezni.
Időnként fellángol bennem, hogy kell az XF 35mm f/1.4, miközben zajos az AF, nem is annyira fürge, mint a modernebbek, videóhoz nem annyira ajánlott, stb, stb.
De ha mégis fellángol bennem, úgysem találok éppen eladó példányt.
-
sonikon
csendes tag
válasz Matska #36815 üzenetére
Szó szerint így jártam velük én is nemrég: egy befejezetlen megrendelés után kb. két órával nekem is küldték ugyanezt az aggódó levelet, 6%-os kuponnal bíztatva, hogy nyomjam meg a "COMPLETE ORDER" gombot. Megnyomtam. Mellesleg eredetileg nem az ár miatt halasztottam el. Semmi más nem jött rá, csak a szállítási költség.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz Matska #36470 üzenetére
40MPX-en hogy mutat a 10-24 WR, a gyártó nem rakta az ajánlottak közé, miért? Gondolom a sarkok, szélek még így is szebbek lehetnek a 9-18-tól, de csak gondolom...
Így elsőre lehet az UWA-val kezdenék, meg egy pici 23/2-vel városban rohangálni illetve kevés fényhez, az ekv. 50-t szerintem elengedem, azt MFT-ben is ritkábban használtam. A 45 és 60-as macro-t megtartom, ha beválik a Fuji akkor pedig az a 90/2 nagyon érdekesnek tűnik... -
MODERÁTOR
válasz Matska #36470 üzenetére
Megnéztem ezt az mpb-t, mostanában a youtuberek is nagyon promotálják. Egy 23/2-t néztem, újszerűben 400 EUR, vagyis 160 ezer (+?). Ehhez képest itthon vadi újan 180. Hát nem az az árdifferencia amiért megkockáztatok egy használtat. Pláne ha cégre veszi az ember és lejön az ÁFA, akkor újonnan még olcsóbb is. Többi obit nem néztem még, amit elsőre kerestem az nem volt.
-
Rusher4587
tag
válasz Matska #36156 üzenetére
T5-ről már tudni lehet, hogy kisebb lesz a T4-nél, nagyrészt visszakapja a T3 méreteit, viszont nem lesz olyan lapos, szerintem nagyobb, ergonomikusabb lesz maga a markolat rész az új akksi miatt. D-pad is megmarad, ez is tuti már, ja, és NO CFexpress, marad a két SD-s slot kialakítás! <3
A 3 irányú tilt screen LCD-ről már írtam.
Már csak az EVF, és a csatlakozók a kérdésesek, de idáig nagyszerű váznak ígérkezik!Si vis pacem, para bellum!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Matska #36007 üzenetére
Az odáig megvan, hogy egy generációval fiatalabb, nem ma kezdtem, meg az X-E2 volt az utolsó Fuji vázam, bejelentések szintjén meg követtem az újdonságokat is.
Úgy vetődött fel, hogy azt matekozom ér-e annyival többet az új generáció, ha IBIS abban sincs és videóra a túlmelegedés miatt amúgy is nehézkesen váltaná ki a Panasonic rendszerem.
Nem tudom mennyiért mennek most az X-T20-asok, mert alig van eladó példány (van mivel fotóznom és annak sem kell az árát beleforgatnom, nem sietek), de ilyen 100-150k között látom felbukkanni itt-ott.
Szóval ha azt mondom, hogy kell egy nem nagyon feltűnő gép, amivel tudok street fotózni, akkor engem érdekel, hogy kb egy normális objektív árát megspórolva várjak-e X-T20 ajánlatra vagy sem. Mérlegre tenném mindenképpen, látni akarom mivel kapok többet ha X-T30II/X-E4 lenne helyette.
-
mikrofon
veterán
válasz Matska #35777 üzenetére
A Fuji esetében az tűnt fel hogy a Fuji objektív kezdő fényereje kb 2FE -vel kisebb. Nem tudom hogy ez jelent-e gyakorlati használat közben jelentős különbséget mert nem tudom hogy alakul a fényerőkülömbség mondjuk 28mm és 35mm környékén.
Van jelentős különbség az Olympus tg6 és és a Fujifilm xp140 objektíve között, képalkotási minőségben? Egyáltalán ezen a szinten van értelme ennek a kérdésnek?Illetve úgy látom nem igazán beszerezhető már. Sajnos....
Ez azt jelenti hogy lesz belőle újabb?Az nagyon jó lenne ha kb ugyan azt a kimeneti jpg-et tudnám előállítani és a családik albumokban nem lenne jelentős megjelenítési különbség aszerint hogy melyik géppel készült...
-
Imilenni
addikt
válasz Matska #35571 üzenetére
Köszönöm, nagyon szép a videó egyébként
Most kaptam egy elég jó ajánlatot az XE2-re, szóval egyenlőre maradok nála.
Néztem a Fuji obikat, szép áruk van.
Más:Memória kártyából mit ajánlotok bele?
Ezt találtam, itt írja hogy a microSD adapterek kissebbek vagy nagyobbak lehetnek mint az ajánlott kártyák, erről viszont nem találtam semmit..
Ezt néztem ki, szerintetek ez jó lehet?[ Szerkesztve ]
Press "F" to pay respects.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Matska #35480 üzenetére
A Sigmákat még csak előrendelni lehet és azt hiszem április 11 a határidő a vásárlásra (ebben nem vagyok biztos, megkérdem még). Az xc 35mm f2-őt is nézegettem, de annak ellenére, hogy már nem vagyok annyira bokeh fan, az f1.4-esek képe a dof miatt jobban tetszik.
sheratan: igen, ezt észrevettem, de nem hiszem, hogy zavarna.
Viltrox store-vel tapasztalat? Számlát küldenek? Vagy emailben küldik?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
-
Flashback
addikt
válasz Matska #35300 üzenetére
Na nézzük csak:
- Sokkal érzékenyebb a szenzor
- dupla SD (UHS-II támogatással)
- nagyobb kijelzö
- jobb VF
- jobb üzemidö
- idöjárás álló váz
- Focus Stacking
- állatok esetében is van követö AF
+ van pár jó fix lencséjük 2.8F-el ami nem túl drága.1.2, 1.4-es obik a Fujinál sem olcsók! Viszont a Fuji meg kisebb...
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Gondwana
addikt
válasz Matska #35239 üzenetére
Hozzám meg nemrég érkezett meg a Laowa 9mm, még bejáratós nálam. (Az UWA az nem, mert Pana LX3, Canon 16-35/2.8 még negatívra, meg még a Samy 7.5mm MFT halacskája is megvoltak). Eddig sokkal jobban tetszik, mint a 14/2.8, ami nagyon közel volt a 16-55/2.8-hoz, illetve a 10-24-gyel nagyon nem barátkoztunk össze, az a példány nem volt éles, a Pana LX3 + DMW-LW46 szebbet karcolt.
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
addikt
válasz Matska #34543 üzenetére
Nekem még új, de az utóbbi van. Sok tapasztalat nincs, de egész használhatónak tűnik.
Baromi jó képminőség, dönthető monitor, az átnéző baromi jól működik. Az új optika kellett neki nagyon. Nagyobb mint az előző modellek, de nem annyival hogy zavaró legyen. Könnyen használható.
Én X100T-ről váltottam, nekem az kezelhetőbbnek tűnt sokkal, ez elég idegesítő, de szerintem ha nincs megszokás meg összehasonlítás akkor talán nem gáz.
Nekem a view mode gomb baromira hiányzik. Meg egyel kevesebb programozható gomb van annál mint ami kellene, az előzőn meg annyi volt mint az állat.E4 cserébe jobban kihajtható kijelző, cserébe nincs hagyományos valós átnéző (ovf), de legalább kisebb. De nem tud F2-re lemenni, csak F2.8. Illetve ez 41mm eqv, míg az x100 az 35mm.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
-
vakablak93
őstag
válasz Matska #33915 üzenetére
Én a német mpb-től többször is vettem obikat, asszem 18 f/2 és 35 f/2-t gyorsak és korrektek voltak, adtak bolti garit mindkettőre, a 35-ösben volt pár porszemcse de nem is titkolták odaírták rendesen.
Szerintem meg lehet bízni bennük .Szerintetek van remény hogy ezt az új filmszimet a T-30 számára ha nem is a vázba firmware-ral, de mondjuk C1-ben mint a classic neg-et elérhetővé teszik utólagos konvertálással? Előbbiről nem is álmodozom.....
[ Szerkesztve ]
-
Freerider89
tag
válasz Matska #33519 üzenetére
Nekem ennyi elég is az eredeti terv amúgy canon dslr volt, az még egy nagy kérdés, hogy aki canonról váltott fujira vajon mit gondol.
"Délelőtt óvatosan, délután megfontoltan, este nyugodtan" "A siker a munkád azon 1%-át reprezentálja, mely abból a 99%-ból ered, melyet hibának neveznek." "ne hidd el amit hallasz és csak a felét annak amit látsz"
-
soldier2
őstag
válasz Matska #33505 üzenetére
Kétségtelenül nagy, de piszok kényelmes használni, és a jobb fogás kárpótol a + 100-200g-ért. (a 16-55 meg szinte mindegy melyik vázon van, a szett már nehéz és nagy mindenképp ).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
s4tch
veterán
válasz Matska #33490 üzenetére
- T2 + 18-55 (ez nem WR) + 35/2 wr
Nekem pont ez van, imádom. Freerider89 kollégának javaslom, hogy nézelődjön facebook csoportokban és index fórumon jó vételek után. Szerencsés esetben ilyen árakkal találkozhat:
- T2: 180e
- 18-55: 80e
- XF 35mm f2: 80eEz eddig 340e, szóval ha muszáj elkölteni a keretet, akkor még nyugodtan lehet venni egy XC 50-230 zoomot 60e körül, vagy ha a nagylátó lenne a prioritás, akkor egy Samyang 12mm (manuál) üveg is belefér, ez 70e körül indul.
Ha meg megfelel az X-T1 (részletes összehasonlítás itt; fotózni én simán vennék T1-et a T2 elvitathatatlan előnyei ellenére is; videózni nem szoktam), akkor 100e körül megvan a remek váz, és a többi lét nyugodtan lehet üvegre költeni.
-
törölt tag
válasz Matska #33466 üzenetére
Csak mondjuk a 16/1.4 egy 1000$-os obi, azért az messze van a sokak számra élhetőtől, ráadásul fókuszban sem villám. Meglátjuk mennyi lesz ez a 18/1.4, de ha olyan 5-600$ környéke max, az nem is lenne vészes talán.
madgie: Szerintem elfért volna középkategóriás H vázként. Aztán majd ha a H2 is PASM tárcsával jön, akkor lesz nagy nézés
-
deathtania
senior tag
válasz Matska #33425 üzenetére
T20/T2-n igazából nem, mert a T3/T30 volt az első ötlet az ilyen marhaságok miatt, mint a bluetooth meg a tapikijelző, amik nagyon megfogtak az E3-ban, a T2-ben meg ugye egyik sincs. Az X-H1 utólag jött be a képbe.
Igazából egyre inkább úgy érzem, hogy még egy kis várakozás, és a T3 lesz az előrelépés, valószínű jövő tavasszal... -
törölt tag
válasz Matska #33388 üzenetére
Mondjuk szerintem a T20-on nagyon rossz volt a hátlap ergonómiája a sok gomb miatt, alig lehetett úgy megfogni a vázat, hogy ne nyomjál meg valamit, szóval a kis méret ellenére nem igazán volt egykezes váz nekem Az E3-at sokkal jobban szerettem, bár a joy sajna nem olyan kellemesen tactile, mint a d-pad gombok.
-
madgie
titán
-
szenesember
aktív tag
válasz Matska #32749 üzenetére
Ez igaz! Ha működik valami, arról nem írkálnak :D
madgie (#32752): én sem gondolnám, hogy tömegesen lenne gond velük, kb több, mint egy tucat esetről olvastam. Viszont sokan írták, hogy a képe sem teljesen olyan, mint a japánnak. Erről nem tudok mit mondani, nincs összehasonlítási alapom. (garanciáztatni meg még egyelőre nincs lehetőségem).
-
Ébri
senior tag
válasz Matska #32749 üzenetére
Illetve a gyártásnak is van egy finomhangolása, azaz indulás utáni hónapokban, rosszabb esetben években nagyobb a "selejtarány". S Fuji nem olyan régen mozgatta ki a termelését.
(Viszont a nem tökéletes obiknak nem kéne átmenni a minőségellenőrzésen, ha azt normálisan csinálják.)
-
Ébri
senior tag
válasz Matska #32574 üzenetére
OK, de én ezekben tartom, tehát ha felkapom, már benne van. Ill. a maradék a kis fotós hátizsákomban (alja fotós, teteje hátizsák). Nem bízok magamban, hogy nem teszek kárt benne, ha szabadon, ill csak sapkákkal van. Pláne a 35/1,4 sapkája, ami néha kézben fogva, hozzá nem érve is leugrik.
-
Gercsa
senior tag
válasz Matska #32564 üzenetére
A 27-esnek szerintem két esetben van nagy jelentőssége.
-Ha kicsi vázra teszed, (E3, vagy a kereső nélküli vázak)
-És ha 45 ezer forint újonnan.Önmagában csak az objektívet vizsgálva nem egy nagy dobás.
A fennt említett környezeti tényezők esetén must have, hiszen kapsz egy kabátzsebben hordható kvázi kompaktgépet apsc szenzorral, és egy olcsó kínai manuál objektív árából van egy AF-es originál fujid ami még ráadásul éles is.Egy x-e3+ jóáras 27mm például kb. fele áron megkapható mint az x100f, nyilván nem lesz ugyanolyan a 2 gép de ilyen áron értelmes alternatíva.
(Egyébként dupla közgyűrűvel majdem 1:1 makrót is tud ez a kis obi)
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
s4tch
veterán
Én elsőként a 27 pancake-et vettem az XT2-re, annál az egyszerű oknál fogva, hogy ebből volt épp eladó, és valamit muszáj volt gyorsan vennem egy utazás előtt. A képminősége szerintem kiváló, és az átfogást is meg lehet szokni. (Nikon APS-C-ről jöttem, azon gyakorlatilag csak a 35mm f1.8 volt évek óta.) A mérete is tökéletes, még a manuális rekeszgyűrű hiánya sem volt nekem zavaró.
Viszont lassú és hangos a fókusz, illetve az én objektívem tönkre ment, elvileg nem is gazdaságos javítani. Itt a hiba leírása, ami nálam is jelentkezett:
https://www.fuji-x-forum.com/topic/6412-xf-27mm-error/
Szóval én gari nélkül még egyszer nem venném ezt az üveget, és ha egy garis pancake, illetve egy XC 35mm közül kellene választani, akkor a fejlettebb fókusz miatt valószínűleg a műanyag 35mm mellett döntenék. -
MC Pite
veterán
válasz Matska #32567 üzenetére
Nem a hely, a fény miatt nem annyira jött be nálam bentre. Rendes világításnál még ok, utána a 2,8 is 2,8, isoban és lépked fel a váz, de kevesebb fénynél meg huntol is az obi, mert a pici kis üvegen nem megy be sok fény.
Ja a 35/1.4 az más tészta, az első X fixem, és egyben az utolsó is ez lesz. Nem hibátlan, de ha összesen 1 obim lehetne, ezt tartanám meg.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Kicsi, kicsit sótlan.Éles, de sem a 23/2 mellé, sem helyett nem venném. Ez se a kedvencem, de túrázni(egy obival) vagy a pici mellé jobb mint a 27es (beltéren meg főleg).
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Gercsa
senior tag
válasz Matska #31893 üzenetére
Nem rettenetes dolog, lágyítja a képet minimálisan.
Mikor objektív oldalról százezreket jelent egy pixelkukkolva kicsit éleseb kép, és mikor más gyártók már dobtak piacra 20+ megapixeles bayer mátrixos apsc gépeket aluláteresztő szűrő nélkül, akkor nekem már nem kellene ilyen.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest