Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
Ez brutálisan szubjektív kérdés.
A magam reszéről nagynak találom a külömbséget, de neked azt mondanám ha már eleve úgy indulsz hogy, a T50 nem tűnik sokkal kompaktabbnnak akkor szerintem neked a T5 való.
Az ár kapcsán ugyanezt mondanám, én marha dragának láttam a T5-öt ahhoz képest amit nyernék vele, de ha téged vonzanak a képességei és a T50-est drágállod akkor nincs miről beszélni, vedd a T5-öt. -
vakablak93
őstag
Én célotientált preseteket tartok a vázban.
Amíg a téma olyan, amire már van presetem; legyen az portré, játtszó kisgyerekek, street, vagy kirándulás, statikus téma pl. múzeum vagy városnézés éjjel és nappal, addig pillanatok alatt megvagyok én is.A többit, kitettem a programozható gombokra, hogy ne tartson soká semmi.
Azt viszont készséggel eliserem, hogy ez így nem hagy teret hibáknak, így be van nálam is kapcsolva a raw, ha hibáznék.
A mobillal pont azt szeretnéd tenni, mint én, csak ugye nincsenek beállítási lehetőségek, vagy csak nagyon minimálisan. Nincs lehetőség előre felkészíteni az eszközt (presetek), csak az van, amit a gyártó ad. Így elég nehéz az tény.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz madgie #39662 üzenetére
Nekem sosem sikerül a gyári jpgt felülmúlni. (Elismerem balf@sz vagyok én is, hogy eddig se sikerült megtanulni rendesen az utómunkát.)
Ha rawozok is valamiért, alap hogy egy filmsimet választok ki ott is...Az X-T50 esetén meg a clarity/bőrsímítás effekteket is sokkal jobban szeretem mint LR-ben szarakodni és szelektíven maszkolgatni meg a többi nyavaja...
Oké megvannak a határai, van amihez mindenképp raw kell, de elég sokszor ki lehet ezt így hozni, némi tudatossággal.
A magam reszéről inkább hejben vakarózom kicsit, mint otthon a pc előtt... Azelőtt ülök eleget az irodában...
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #39626 üzenetére
Alapvetően értem amit mondasz, ha azt mondod reális rátenni azokat az FF üvegeket, akkor akkor oké, elfogadom.
Azt is értem hogy a kevesbé fenyerősek esetleg egyeseknek nem tettszenek, a fényerő hiánya miatt elvesztett előnyt is.De tudod az újabb fuji X üvegek is marha dragák, 50 f1 1500? új 16-55 1400??
Amikor ezek használtan ennyik, akkor szerintem akkora külömbség nincs:
Márpedig én erre céloztam És ez egyaltalán nem példátlan.
p_adam: legyen, ha ketten mondjátok elfogadom
Bár szerintem egyszerűen fura, ekkora gépekkel manuálozni, oké stúdióban állványon oké, tájfotónál se számít de kézből ekkora masinákkal kicsit furának hat.pethob:
A cserélhető objektíves retró tárcsás piac egy részét fel fogja zabálni a Nikon Zf
Ez csak azokra igaz, akiknek a fujis kezelés/retro kinézet kell, a többi dolgot nem kapod meg a nikonnál. A többi dolog miatt fujit használókat nincs mivel csábítsa a nikon.
De persze lehet igazad lesz, majd elválik.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #39621 üzenetére
Néztem én is de nekem úgy tűnik a használt gfx obik egy része nem vagy alig drágább mint az új X-es 1.4-es fixek... Sőt...
Pl. GFX sii váz 2200€ körül megy 35-70-el meg 2600 körül...
Ha valakit a szenzorméret érdekel, annak ez akar elgondolkodtató is lehet, főleg annak fenyében ahogy az FF rendszerek meg újabb ff obik meghíztak.Nyilván persze csak akkor, ha elég a kínálat.
Ez a fullframe obikat KF gépre dolog engem nem érdkelt sosem. Ha van pénz majomra legyen banánra is. Mft obikat se teszünk fuji X-revnem igaz?
Csak érdekesség szintjén hoztam fel.
-
vakablak93
őstag
Egyre több a pletyka amik szerint jövő év 1. negyedevében jön egy KF szenzoros kompakt fuji [link] A forrásuk nekik is a Fujirumors, illetve azt írják FF evk. 28mm 2.8 lenne a beépített obi.
Szerintetek megvalósul? Ha igen, lesz aki benevez rá?
Bevallom engem érdekelne -
vakablak93
őstag
Megtörtént. Ott a kis automata kar, átkapcsolom és körbe szokták adni a gépet.
Csak megérintik a kijelzőt és kész a kép, a T50-en meg jót lehet játtszani a filmszim tácsával is.
Miért lenne ez nekik bonyolult? Fontosabb, ha nem tettszene nekik jobban, mi a fenéért adnák körbe???
Miért szólítanák le az embert a buliban ha ott a mobiljuk???Ne keverd a lustaságot, meg a mire költsek kérdést az ízléssel, mert nem ugyanaz.
Madgie: Te magad írtad le számtalanszor, hogy mire es miben, de az átlag ember tényleg nem tudja hogy oda kell koppintani a világosra hogy, kiexpózza az iPhone a sötétebb részt....
Igen, van az a bennt vagyok a sötétben, kinnt világos van, és jobb a mobil HDR szitu, de az átlagember mikor hozza ezt össze?
Te ezt fotósként tudod, mert érted mit miért és mikor.Alapvetően tudod mit látok a nagyobb össznépi bulikon itt? 5-7 tini hoz egy rendes gépet, és azt adják körbe...
Ha megkérdezek egy 15 éves tinilányt, hogy mért nem mobillal nyomják, csak a fintorgás megy, hogy nem elég szép...Hidd el en nem kétlem hogy, te össze tudsz vele profi anyagot hozni, de a legtöbb mobilos user nem képes rá.
hito: elnézést kérek érte.
Na de befejeztem, lehet csak kultúrális külömbségeket miatt látok/hallok mást.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Mindig lenyűgöz hogy milyen zseniális ismerőseid lehetnek.
Nekem az iPhone felhasználó ismerőseim képein vagy kiég az egész, vagy ők vannak totál feketébe bukva a sajá szelfijeiken is, mert fényt mérni egyszeri user kezében nem tud.A másik jellemző, ez a portrévideó szerű izé, amin a válluk éles, ők maguk nem stb...
Képtelenek odakoppintani.... Mert már azt se tudják hogyan kezeljék a mobil kameraját...
Ellenben a Fuji jpg-n ámulnak, az összejöveteleken már elő se veszik a csoda iPhonet vagy egyéb mobilt, ha ott vagyok...
És tudod mit? Mobilon nézik ők is, mobilon is mind láttják a külömbséget, csak a mai embert nem érdekli túlzottan.
Lehet nagyon kirájat kihozni a mobilból is, de azt rawból fogod ott kidolgozni.
Nem látom azt az egyszeri mobilos usert aki szerint jobb lenne a mobilja, legalábbis nem találkoztam még ilyennel, az utóbbi (5-6) években.
-
vakablak93
őstag
válasz pethob #39494 üzenetére
Hát igen, kiráj lenne direkt összeköttetés.
Mondjuk elvileg már 1-2 géppel elindult az hogy képes wifin keresztül valami fujiféle felhőbe tölteni a képeket, de bevallom sose próbáltam még.
(X-T50)Mondjuk a mobilos képbuzeráló izéket inkább ne, nekem tettszik amit a fuji direktben kiköp.
Na meg ahogy te is írod olyan hardver kéne ezekhez a dolgokhoz, ami tippre egy kamerában sincs, meg merülnének mint az K.u.K. Szent István egykoron....
Bár az 5Ghz wifis gépekkel, a leméretezett 10Mp fotókat tegnap a tábortüzes buli közben simán ádobtam az embereknek, 1 perc volt az egész. Mobikra majd messengeren tovább nekik...
Onnantól hogy elkattintottam kb 2 percen belül akármelyik baráom megosztgatta volna maga a fotókat instán.
Szerintem is lehetne mindenképpen jobb, de annyira nem brutálisan tragikus a szitu.Persze lehet csak én vagyok öreg/hülye.
Stauffenberg: ilyen pár hónapos gépek cseréjénél, soknál az is bejáttszik, hogy nem elégedettek az iso teljesítménnyel, nagyon sokan gondolják meg magukat, és inkább a fullframe.
Valamint még azokon a vázakon is, ahol a gyári firmware rendben van, valahogy ott sem alapbeállítással tökéletes.
Nekem az X-T50, vakamiért szeretett szempillákra élesíteni szem hejett. Annyit tettem hogy, átdobtam a 2-es beallításra es fura mód egyből talál majd' mind.
Mind1 mennyire mocorgó kis izéről van szó:
[kép] [kép] [kép]Nehány ismerősömnél ha az AF szidás volt a téma, ha rákérdeztem hogy, próbáltál-e akár minimálisan is a beállításokkal kísérletezni, azt se tudták hogy, van ilyen...
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Igen, erről beszélek, a képeket megnézve jött át az hogy, gyenguszok kicsit. A kicsi f 1.7-es fix obik meg mind régebbi ma már. Mikor jöttek az utolsók? 8 éve?
A zoomok nem érdekelnek.hemaka: Markolatot biztos nem tennék ra, rühellem, azokat a nyüveket. Nem is vennék azzal gépet. De mind1 is, már meghoztam a döntést mikor megvettem az X-T50-et.
Valamint mint írtam, hogy nekem túl rövid.[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz bongeszo #39475 üzenetére
Vagy úgy, jahhogy te dolgozol, akkor elnézést. Én csak egy amatőr vagyok, nem tudhatom mire van nektek profiknak szükségetek. Elnézést ha hülyeséget beszéltem volna.
A pici f2-es obiknak fanatikusa vagyok , de leginkább mert régen M4/3 fan voltam, csak az ugye ma már nagyobb nehezebb rendszer, roszabb képminőséggel. Főleg összehasonlítva pici fujikkal, ma már azt érzem hogy az f1.7-es fix sor max középszerű volt ott.
Az X100vi szerintem is szuper, ha egy picit hosszabb telekonverter is lenne rá, lehet olyat használnék magam is.
hito: megértelek, nagyon nehéz ez, én kb 2 évig kínlódtam X-T30-al, mire in cam azt kaptam amit akartam Rawból máig nem tudok ilyet : [kép]
Az X-T50-el meg az az érzésem hogy komplett előlről kell kezdenem, annyira más a gép. Még nem tudom mennyire merjem az élesítést elengedni, meg a zajszűrést: [kép]Lugosi: köszi
-
vakablak93
őstag
A sok az ilyen: [kép] , és itt még kettő bele se fért ezek a német fiatalok, mindig az asztalon táncolnak kb.
Néha ezért lenne jó egy modern 18mm f2, mert a 23-as néha már pöppet szűk. Ugyanakkor azal meg az lenne a bajom hogy, már sokat torzít... Sehogy se jóIgen, ezt a rekeszgyűrűs megoldást én is imádom, annyival jobb mint valami mini izé tárcsát tekergetni és a kijelzőn/keresőben egy apró számot sasolni. Ezt nem cserélném el semmire.
#39470 hito: esetleg X-Raw Studióban nem próbáltad az élesítést zajszűrést kikísérletezni? Sokat tud segíteni, ha közben aktívan látod, ha megvan mi tettszik, akkor utána talán be tudod úgy lőni a vázat, hogy soc jpg tettszen.
#39468 Elektrosokk: Köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
vakablak93
őstag
válasz bongeszo #39454 üzenetére
Jah, vagy úgy, akkor kissé felreértettelek.
Na igen, a régi 18mm f/2 hejett jöhetne már valami újabb darab.
A régi nagyon lassú, és elég rusnya CA-t tol a képekre... Persze lehet csak az enyém volt olyan.F/2-es zoomok? Hát ha erre vágysz ott a canon féle szörny, amit arn fórumtárs is linkelt.
Nem tudom mi kell zoom felhasználóknak, sajnos én nem tudok velük fotózni, túl béna vagyok hozzá.
Persze a gondolatot értem, hogy milyen jó lenne 1-2 obival mindent lefedni, és még fényerő is van.. -
vakablak93
őstag
válasz bongeszo #39450 üzenetére
Még nagyobb és fényerősebb üvegeket szeretnél? Az nem olyan lenne már mintha a Fuji is átmenne Olympusba kb?
Egy bizonyos méret felett már nem sok értelme van, mert olyan nagy és drága lesz hogy olcsóbb lesz kb fullframeből építkezni...Az élességhajszolás karakter hejett meg modern divat, most ez van
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
X-T50, XF 23mm f/2, XF 50mm f/2 illetve mivel elment az eszem, teleobinak (egy szerencsés véletlen fojtán) Viltrox 75mm 1.2.
De legtöbbször csak a két f2-es üveget viszem.
Imádom hogy minden mással, egy pici övtáska szerű izében a hátamon elférnek[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
-
vakablak93
őstag
Fórumtárs feljebb összehasonlította a T5-el is, csak viccből néztem meg, vajon a kistesóhoz képest mekkora.
Egyébként megértelek , nekem is nagy már az X-T5 (meg az árát is sokallom), miközben fullra elég a kis T50.
#39328 Elektrosokk: igen, hamar hegyomlás méretű lesz az egész. Mázlinak érzem hogy, nekem elég a mini croprendszer képminősége, AF teljesítménye.
De persze megértem azokat is akik rámozdulnak a ZF-re, szuper lehet azért az ff mindenképpen.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Elektrosokk #39325 üzenetére
Bunkó nagy gép meg kell hagyni, mondjuk nagyon jól néz ki. Aztán még ha normális obikat is teszel rá...
Nem csodálom hogy nem indít be, de azt is meg tudom érteni ha valakit igen.Viccből megnéztem a kis X-T50-hez képest:
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #39307 üzenetére
Ha nem írod oda hogy ez film, azt hittem volna hogy, Classic Chrome. Fuji X Weekly oldalán van egy recept ami full ezt adja, rég használtam már, majd kikeresem meginnt.
-
vakablak93
őstag
válasz vadkörte #39295 üzenetére
Szia 😊,
LR-ben es C1-ben Fuji rawokkal elérhetőek a filmszimek. Bármelyik fuji rawra rátehetem akármelyiket.
Neked lehet nem tesznek hozzá, nekem viszont ezerszer jobban tettszenek akármi másnál.A legjobb képeim szinte mind Soc jpg-k, a gépből kieső a jpg-t állítgatva. A raw nekem sosem ad annyira szépet.
(Tudom hogy, van aki meg tudja csinálni, de én nem tudom. Valamint nem fogok olyan kamerát venni amivel többet kell szenvedni..
Pardon LR-ben color gradingelni. Eleve minek ha van olyan gép ami alapból tudja?!)Ez a több rendszert használós adapterrel az FF obit a croppora dolog engem nem érint.
Hobbista vagyok, nem tartok több gépet, csak egyet.Egyesek hiperszuper AF-et meg markolatot várnak el, én olyan színeket hogy, ne nekem kelljen szenvedni vele. Prioritások beli a külömbség, semmi több.
Én szeretem a picuri gépeket fogni, tettszik hogy hüvejt és mutatóujjam közé becsúszik.Ahogy a cosplayerek a képen állnak nekem tettszik. Ha azt jelenti rossz az ízlésem, nos elfogadom.
Mint írtam csak hobbista vagyok. Valószínűleg nem értem hogy kellene rendesen állniuk.
Úgy gondolom nekem kellett volna jobban rekeszelni.
FF/KF-en még kevesebb lenne éles...Nem lennék bajban a KF obioarkkal. 2 apró fixel elvoltam évekig, most is csak 3db van és annyi.
Ezeknek megvanvak a megfelelői, a többi felőlem a Mikulás nyári zoknijában is lehet, nem érdekel. 😊Ez a fullfrém innen-onnan jövő obikat KF-re ráadaptálás nekem érdektelen. Vennék gyári üveget, normálisat...
A külsős gyártók obijaival legnagyobb részt csak szívtam eddig. Valahol mind vacaknak éreztem a gyáriakhoz képest.
Akkora értekű gépre mint egy GFX vagy hasonló, eszembe se lenne mindenféle vackot ráaggatni....Írtam hogy, nem érdekel a sebesség, sorozat nekem csak annyit jelent többet kell válogatni... Felesleges szenvedés.
#39296 hemaka: gratulálok az új szerzeményhez. Szép fenyeket hozzá
-
vakablak93
őstag
válasz hemaka #39291 üzenetére
Nincs bekapcsolva, de nem számít annyit mint a régi gépeknél. Gondolom a sok megapixel is számít valamit, de alapvetően nem érdekel. Nem zavar.
De mivel sokszor jpgbe fotózok csak, így sokszor bekapcsolom, a végeredmény érdekel nem a sebesség. A végeredményen meg tettszik amit művel, ezek azok a dolgok ami miatt Fujim van
Egyébként ami nagyon furcsa hogy, sorozatban bezzeg nincs gondja vele... Gondolom akkor mindent is utólag mókol a váz íráskor.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz hemaka #39287 üzenetére
Eggyenlőre ez a távoli jövő, amibe nem látok. Nem vágyom KF-re sem. Ami a lassúságot illeti az nem érdekelne különösebben, a T50 is tetű lassú, a majd' 2 másodperces feldolgozás- képmentéssel....
Csak arra céloztam, ha le kéne mondani valamiről, a film szimekről nem tudnék. -
vakablak93
őstag
Nekem az a bajom a fullframe vázakkal, hogy mindegyiknél le kéne mondani a fuji filmszimekről, és a kompaktságról is, képminőségben meg akárhogy nézem nem olyan óriási ugrás mint én azt akkora ár és méretnövekedés mellé elvárnám.
Közben meg egy GFX 50Sii olcsóbban van használtan...
Ha egy nap nem lesz 1,6-os crop, akkor nekem jó lesz a 0,79-esAmi mindig hallgatok hogy iso meg boqeh... Én nem nagyon szoktam még buliban se 2000 fölé menni, nekem emiatt bőven elég a Fuji.
A háttérmosósdi meg inkább irritál mintsem hogy furnék utána...
Állandóan kifutok belőle így is, pedig rekeszelek azért: [kép] [kép]Persze lehet velem van a baj.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Atomizer #39280 üzenetére
Teljesen eredeti, előrendelés volt. A legelső, amivel kijött. Azóta lenne rá már frissítés, de telepítse a fene.
#39281 s4tch: ja, értem.
Most látom hogy két féle van, ezt eddig nem tudtam. Én voltam lemaradva, köszi szépen a pontosítást.Így már értem mit írt a kolléga, ez fullframe? Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Atomizer #39273 üzenetére
Viccen kívül, most komolyan tényleg ilyen fos a Fuji AF?
Csak mert ha hazajövök ezekrő a hétvégi animekonokról vagy 300 képpel akkor azt látom hogy 300/297db-on (3db a szempillát/szemüveget kapja el, de az is a Viltrox hibája, a fujikkal nem megy mellé) tökéletesen talált az eye af...
Szóval annyira csak a nem tragikus a szitu.Például egy fórumtárs akinek Z6ii-je van, panaszkodik abban az AF-re, közbe meg irigy a Fuji Af-re amit nálam lát....
Mondom neki hogy, alapvetően az övé kéne jobb legyen, de valahogy nekem betalál az
eye af, neki meg jónéhányszor mellé megy...Oké hogy, ez csak 1 aspektusa a dolgoknak, de azért nah...
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #39210 üzenetére
a kapcsolható rekeszvezérléshez FW update kell
- Ezzel meg is oldotta a Fuji, hogy a mesterséges AF rontást az emberek elkövessek maguknakMázli hogy, zoom és nálam a kell a fenének kategóriában van.
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #39169 üzenetére
"Ha van trend érzékük, akkor most adnak ki kompaktot. " - ezzel kb bizonyítják is hogy, a Fuji az egy hipszter izé.
Jövő hónapban elvileg megjelenik az XM5 az is mintha ezt a divatot akarná kihasználni... Persze várhatóan horror áron kb mint a T50...
Persze egy cégnek profit kell, ezt meg is értem, ha el tudják adni csinálják csak.
Csak aztán ne az legyen hogy, amikor a divat egy nap lecseng. Akkor a csak amiatt egekbe tolt áraik meg a közben elhanyagolt normális gépeik miatt, pár fanatikuson kívül nem marad senki aki választaná őket, hisz addigra mindenük veszett drága lesz.
Ezzel kb. átmennének Leicába..Már most is van pár negatív dolog amit a fujisokról mondanak, és ez csak roszabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Az a baj ezzel, hogy Fujinál nem nagyon van ilyen hogy, "kifutó váz".
Csak a méregdrága vázaknál, mert abból a kutya se vesz régit újonnan. A kisebb csili-vili hobbicuccoknál, egyik napról a másikra eltűnés van.
A régebbiek simán nem kaphatóak, és használtan is egekben az áruk.[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Gondwana #39101 üzenetére
Nekem még nem volt X100-as gépem, így nem tudhatom, csak furcsának találtam, amit a fórumtárs írt, mivel elvileg megújult az üveg.
Persze ha azt mondod így sem a legjobb - főleg mivel van összehasonlítási alapod - akkor elhiszem.Amúgy így álltalánosságban, miért ilyen negatív a többség a 40 Mp szenzorral szemben?
Nekem kifejezetten tettszik a T50-ben. -
vakablak93
őstag
válasz hemaka #39075 üzenetére
Nem pont az X100V-nél újult meg az X100 sorozatban lévő objektív? Elvileg nem a régi már.
#39074 mikrofon: nekem a kis T50-ben gyári obikkal szuper, futkarozó fogócskázó kisgyerekeken sorozatban is majdnem hibátlan.. De már hallani, hogy a legújabb firmwarrel ez is butul.
#39076 Stauffenberg: a német FB Fuji csoportban is sokszor előkerült ez a téma, nem csak itt, pedig abban több ezren vannak, és a vélekedés ugyanez kb.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz madgie #39061 üzenetére
Ez érdekes, valahogy pont a cosplayereknél mindig a Classig Neghez lyukadok ki végül, valamiért az tettszik a legjobban. Mostmár akkot tudom miért [kép]
Egyébként lehet hülye vagyok de mintha ez a Nostalgic Neg elég jó átmenet lenne a kettő között szerintem. A CN pirosaiból is van már valami meg a CC lágyságából is. Állatira tettszik ez is.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz mikrofon #39027 üzenetére
Nekem volt mindkettő, a kisebb fuji most is van.
Hogy milyen portréra? Csak te tudhatod, hogy elég-e ez a hossz illetve az f/2 adta háttérmosás. Nekem bejön, de én élesség/kontraszt fanatikus vagyok.Amit nekem feltűnt a két üvegről egymáshoz képest:
Fuji XF 50 f/2:
-faltól falig penge
-nincsenek taknyolások, se CA vagy egyéb
-nagyon erős kontrasztja van
-az AF villámgyors vele, talán még a 23 f/2-nél is gyorsabb
-kicsi
-drágábbViltrox 56mm f/1.4
-élesnek éles ugyan de nem annyira mint a fuji
-ahogy hallom szóródik honnan tisztul, ami nekem volt pl: f/2.2 alatt JPG-re hazsnálhatatlan volt, olyan mennyiségű CA volt a képeken
-az AF nyitva volt gyors és pontos, de ott sem annyira mint a Fuji, viszont kicsit rekeszelve hamar átment motorzajos hántolásba
-nagy és nehéz
-képileg legjobb esetben is olyan semmilyen
-olcsóbb
-F 1.4-ről indul, ami ha neked fontos, akkor lehet így is jobbÉn visszaváltottam a kicsi fuira, de az gazság az, hogy ezzel kisebbségben vagyok. simán lehet, hogy én fogtam ki a két legrosszabb Viltroxot ami van.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Atomizer #38973 üzenetére
Én ugyan nagyon szerettem a T30-at, de nem vonz vissza, csak külsőleg volt szexibb, de a baromságai amiket a fujinál fimrwaren keresztül elcsesztek benne azok nem hiányoznak, nagyon nem (nem csak az AF, az tán' a legkevesbé zavaró).
Pedig 2db T30-am is volt, és mindkettő ugyanazokat a baromságokat csinálta...
(egy ideig azt hittem, hogy az én gépemnek ártott meg a Panamai köderdő vagy tudomisén, akármi, de nem, a második is ugyanolyan volt)Egy ideig agyaltam egy T2-re váltáson is, a nagyobb kereső miatt, de aztán a mérete miatt dobtam az ötletet.
A magam részéről csak örülök hogy hibálanul teszi a T50 dolgát, így marad majd ezen a firmwaren. (Amúgy sem hiszem a korábbiak alapján hogy az X-TXX gép bármi újat is megkapna, T30 se kapott meg semmit.)
Főleg annak fenyében, hogy pont azok az apróságok változtak benne, amik picit zavartak a T30-ban. Semmi egetrengető, de azért hasznos kis apróságok.
-
vakablak93
őstag
válasz Atomizer #38970 üzenetére
Ezt a márkát sosem az AF miatt szerettük szerintem. Legalábbis én még embert nem láttam aki csak az AF miatt vett Fujit.
Alapvetően az AF temában a Fuji kicsit mindig hátrébb volt a többieknél, talána Panasonicot leszámítva...Egy barátom esküvőjén játtszani elvittem a T50-est, ott fogócskáztama 4-6 éve sforma gyerekek.. Konkrétan sorozatmódban az összes kép éles volt, és végig rajta volt az AF az egyik picúr arcán... Konkrétan felröhögtem örömömben, mondom ilyet eddig kb cdak Sonys videókban láttam youtubeon...
Én biztos nem fogok frissíteni, kamuzzon a Fuji akármit.
De pl pont ez az, hogy annak ellenére hogy legszívesebben elküldeném őket az északi sarkra nyári ruhában gondolkodni kicsit, mégis meginnt mellettük döntöttem, és nagyon nem az AF az oka, hanem a többi fujis dolog amik meg máshol nincsenek.
-
vakablak93
őstag
válasz Atomizer #38966 üzenetére
Szerintem ilyet hiába vársz... Max kihoznak valami firmwareupdatet amitől mégszarabb lesz és idaírják AF javítva
A T30 kapcsán 5 évig javítgatták, mire a tapadós eye afből, működő követőből fokozatosan: kézfej/homlok/a fa a háttérben AF lett...
De frissítésről frissítésre rosszabbodott.A T50 esetén már nem követem el ezt a hibát, nem eresztek rá semmilyen firmware frissítést.
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #38818 üzenetére
Én csak Fujiban gondolkodom, a Viktroxos kör után elment a kedvem a külsős üvegekkel való kísérletezéstől (esetleg manuális játtszós üvegek jöhetnek szóba).
Persze tudom, a Sigma úgy álltalában nem egy liga a kínai cuccokkal de akkoris, kétszer is meggondolnám.De alapvetően értem mit mondasz, a fényerő teljes hosszon, meg a kedvező ára is jó pont a Sigma mellett.
OIS engem se érdekelne, az X-T50 ibise nekem érzésre jobb mint annak idejen ami a GX80-amban vagy a hugom G80-ában volt.
Fotóra meg amúgy se veszem hasznát.Személy szerint nekem a felbontoképesség a legfontosabb, fenyerőre vannak fix üvegeim, de amikor egy obi körbe csak ken azt ki nem állhatom.
Jobb felbontoképességért én egy konstans f/4 megoldást is simán elfogadnék.(Mondjuk én szinte kizárt hogy zoom üveget vegyek a kövi években, a rövid kör a 18-55-el tavaj, elég jó emlékeztető volt arra, hogy miért nem akarok zoomozni)
Mindettől függetlenül, én valszeg' kibérelném és kipróbálnám a kettőt.
Egy ideje ha kell valami más vagy csak kíváncsi vagyok csak kibérlem egy-két napra az adott üveget. -
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #38802 üzenetére
Azért ha várunk pár évet hogy legyenek kitből kibontott darabok használtan, esetleg az új
16-50 2.8-48 a belső zoomjával jó alternatívává válhat esetleg majd a jövőben.
Agyaltam is rajta a T50 vasárlásakor, hogy esetleg azzal kéne venni, hátha...( ha mégsem, akkor legfeljebb beadtam volna egy boltba mint a 15-45-öt egy boltnak amivel viccesen jól jártam)
Ráadásul könnyebb is: [link][ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Egy kérdés a mobilos appnál ez valami új, hogy engedi a rawokat is áthúzni mobilra?
Csak mert pár napja az X-T30-al még nem ment, de most a az X-T50-el simán átjönnek a rawok is:
Vagy csak az app frissült, és a T30-al még nem vettem észre?
Csak mert ez így elég király , a csatlakozás is sokkal gyorsabb mint az X-T30 esetén, ahol még mindig volt hogy párszor ki-be kapcsoltam, meg az appot bezár/újraindítottam, hogy csatlakozzon.
A T-50-el meg vakarózás nélkül is azonnali az egész.
Kb mire hazaérek a képeket mobilon keresztül akár driveba is felrakhatom.[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Sziasztok,
kérdeznék valamit a kis XC-35mm f/2 obi kapcsán. A gépem még mindig egy kis X-T30 (első gen.)
Nemrég vettem egyet, mert anno hallottam, hogy optikailag ugyanaz mint az XF 35mm f/2 aminek én a fókuszát illetve azt amilyen szépen kontrasztosan az ellenfényt és a napsugarakat kezeli (főképp az utóbbi kettőt) hiányoltam az XF 35mm 1.4-es üvegből.
Ez utóbbi fantasztikus üveg, de a kis f/2-es lencse valahogy jobban bejött.Ennek okán vettem a kis XC változatot. Ez képileg és egyebként is hozza azt amit az XF tesó, így nagyon tettszik.
De felmerült valami amit nem értek, ebben kérném a segítségetek, hogy vajon mit rontok el.
Mivel a kis XC üvegen nincs rekeszgyűrű, erre a kis háttsó tárcsára kitettem a rekeszbeállítást hogy kézre essen.
Ezek után hogy még az Auto Isonál mind a háromban megadtam egy zársebességet, a hülyebiztosság kedvéért
(arra az esetre ha véletlen eltekerném egy másik autoisora, mindbe ugyanazt írtam) és nehogy esetleg túl lassú legyen, és az emberek emiatt mozduljanak be.
Ezek után, a tárcsát benyomva még kiválasztottam a manuális rekeszérték megadást.
Gondoltam innentől csak annyi a dolgom hogy tekergetem az expozíciótárcsát, és a rekeszt, meg kattingatok.
A gond itt kezdődik hogy ezen beállítások ellenére úgy viselkedett mintha a fenti
auto + manuális állásban lenne, valamint az
auto iso-nak megadott záridő alá is beugorgatott random.Vagyis hiába állítottam be pl:.f/4-et, amint félig lenyomtam az expogombot, hogy fókuszáljak, átváltott a rekesz másik állára, mintha autómata lett volna...
Pedig a rekesz manuálison volt, csak a záridő és az iso volt automatikus.Azaz be tudtam állítgatni a rekeszt, csak az expo pillanatában nagyban tett arra amit én kértem tőle, és bedobott egy másik értéket, egy az auto isoban megadottnál hosszabb záridővel párosítva
Egy ideig egyáltalán nem volt hajlandó ésszerűen működni, majd később többszöri újraindítás után, már igen.Először arra gondoltam talán a beállított
auto iso max 6400 a túl kevés és esetleg a zárral kompenzálja az expozíciót vagy ilyesmi, de mivel ki sem volt használva az ISO tartomány (2000-3200 fölé nem mentem egész este) így ez sem tűnik valószínűnek.Meg tudnátok mondani hol hibázok?
Van esetleg valami amit ennek a kis üvegnek a használata előtt tudni kell?
Meg tudjátok mondani mit kell még beállítsak hogy csak és kizárólag az álltalam megadott rekeszértékkel foglalkozzon?
Előre is köszönöm
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #38701 üzenetére
Szia,
kupakot azt sajnos nem tudom van-e rá egyáltalán.
De annyit elmondhatok hogy,
én már több tucatszor repültem félmarék (értsd: 3 vagy több) W126S akkuval a táskámban. Nem érdekelt senkit, a kamerát kellett kirakjam, az akku sosem érdekelte őket.Legutóbb 2 napja, és kedden meginnt repülök.
-
vakablak93
őstag
válasz jjeahh #38200 üzenetére
A pana tapis af reszponzivitása nekem is olyasmi amit nagyon hiányolok fujin.
Az X-T30 esetében állandóan fél képernyővel le van maradva az af pont ahhoz képest ahol már az ujjam jár a kijelzőn. A panához képest nagyon lassú.
Pedig én csak egy ősöreg GX80-hoz hasonlítom nem is valami drágább géphez. -
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #37816 üzenetére
Igen, erre céloztam hogy valszeg' velem van a baj, hogy évekig fixeztem egy szál zoom obim nem volt. És bár tudatosan csak nagyon alkalmi használatra vettem, ha egyszerűen nincs eséjem a fixhez úgy mozdulni, akkor legyen valami tartalék.
Erre a pár alkalomra lehet inkább le kéne nyeljem a békát.
#37817 Ébri: én évekig használtam a 23mm f/2 + 50mm f/2 kombót.
Ami nekem volt 23-as, az csak nyitva volt picit lágy képű, de képileg homogén volt a sarkokban is, picit rekszelve nekem oké volt.
Az 50mm f/2-meg a legjobb cucc volt amit valaha próbáltam.Lehet hagynom kéne a fenébe mindent és visszaváltani arra a kettőre, csak azok azért elég drága üvegek.
Nyomorult egy dilema ez
-
vakablak93
őstag
Szia!
köszi a választ.
Hát akkor asszem kétszer is meggondolom, pláne amilyen ára van f/4-es sötétzoom létére. Ez alaján, egyszerűbb lenne venni egy
XF50 f/2 +16mm f/2.8 duót a hejére. Még árban se látok akkora külömbséget.
Elég drága még használtan is ez a zoom, amin agyalnom kell hogy megéri-e, mert nem sokat használom a 18-55-se.Ezen el fogok még gondolkodni, mégegyszer köszi a választ.
-
vakablak93
őstag
A 16-80 milyen obi?
Mármint azt tudom róla hogy állati jó a stabija, de képileg és af kapcsán jobb a 18-55-nél?
Utóbbit nem sikerült megkedvelnem, mert amíg mondjuk egy xf 35 1.4 esetén azt mondom oké a lassú af, mert a képe nagyon szép, de egy széleken mosó zoomobinál már kritikusabb vagyok a hántoló traktor af-et illetően.Persze lehet velem van a baj, mert túl sokat használtam olyan üvegeket mint a faltól falig borotváló xf f/2 sorozat. (évekig nem volt zoom obim)
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #37770 üzenetére
Nem arról van szó hogy megengedhetném-e.
Őszintén szólva a X-T30 árából akarom a cserét megtenni, ha nem muszály, nem akarok plusz pénzt invesztálni az egészbe.
Megaztán, én sima, egyképes expókat csinálok, egypontos AFS-el, azt is, hogy egyszerűbb dolgom legyen 117 pontra állítva...Tök őszintén az X-T30 tudása is felesleges, nem használok semmi komoly dolgot amit a gép pl tud: szem/arc fókusz se a videós képességek, követőfókusz, 425 Af pont stb...
Ha el tudok legalább 4 presetet menteni, meg van Classic Chrome és ugyanezek a beállítási lehetőségek a jpeg kimenethez az nekem elég.
Már a classic neg sem érdekel, arra tartom a C1-et kb.Máskülömben az a ~700 EUR ami kb egy használt T3 ára, nem lenne gond, tán ha ~200 euróval kellene megtoldani az X-T30 eladási árát hozzá.
Egyedül attól félek kissé, hogy nagyon régiek az X-T1/2 vázak és esetleg megkotlik miután megveszem, illetve hogy a fókuszálást megszokom-e.
-
vakablak93
őstag
Sziasztok,
egy kérdésem lenne hozzátok. Ne haragudjatok ha nagyon idiótán hangzik de aki szemüveges annak van külömbség egy X-T30 meg mondjuk a nagyobb egyszámjegyűek közt?
Gondolok itt arra hogy szemüveggel a keresőbe tudok-e nézni.
Eddig elvoltam a kereső beállításával is, de romlik a szemem, szóval gondoltam használnám a keresőt szemüveggel is, ehhez viszont mintha kicsit kicsinek érezném a X-T30 keresőjét.
Ha vennék egy X-T2-t vagy X-T1-et az segítene ez ügyben?
-
vakablak93
őstag
Rövid hír az esetleg érkező X80-ról: [link]
Lesz akit érdekel? -
vakablak93
őstag
válasz Zilko87 #37689 üzenetére
Sokan használják az új appot itt, én is a T-30-al, klasszisokkal jobb, nagyon frankón megy a képátvitel, kapcsolódás, de még a távvezérlés is.
Pont a hétvégi kirándulásomon tudtam igazán kipróbálni, 1 percel azután hogy leültem egy étteremben az aznapi túrafotókat a haveroknak már küldtem is telefonról tovább.
Szerintem próbáld csak ki, egy lapon se lehet a régi katasztrófával említeni.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Zilko87 #37659 üzenetére
Szia,
ez ugyan X-T30 de lennie kell nálad is ennek, itt több presetet is el tudsz menteni:
Bepötyögöd az x weekly féle receptet ami tettszik, adsz neki egy nevet és mented.
Ha akarod akkor ki is teheted ezeket gyorsgombra, én a kis Fn gombot használom a gép tetején erre, nálad is van.Firmwarenél én a T-30 esetén gond nélkül frissítettem 1.30 ról a legutóbbira.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz lugosi #37389 üzenetére
Valami hasonlót tapasztalok én is, és egyre többet és többet használom az X-Raw Studiot a Capture One ellenében, egyedül kb a Classic Neg miatt használom meg ha olyasmi kell ami nem direkt raw híváshoz kapcsolódik, vagy ki kell pucolni valamit.
Az a király az X-Raw Studioban hogy egy csomó neten látott receptet el lehet benne menteni, amire a vázban nem lenne hely.
Kísérletezésre is tök jó, csak ne lenne ilyen tetű lassú, ez az egy baj vele. -
vakablak93
őstag
Hát elkezdtem használni ezt az új appot, mázli hogy a sima X-T30 is kompatibilis, hát jól írtátok a kapcsolat felállása tényleg gyorsan megvan.
És nagy örömömre az AF is hajlandó ezzel a firmwarerral normálisan működni, konkrétan a 35 1.4 is mintha kevésbé traktorozna a nyilvánvaló hangján kívül.
Az hogy az adatátvitel továbbra is lassú én lenyelem, mert végre működik, valami ilyesmit szerettem volna mindig.
Nem tökéletes de amire kell arra jó lesz.(Végre marhagyorsan oda tudom majd adni a képeket a haveroknak, akár útközben is, és nem kell őket azzal szivatnom hogy otthon a gagyineten fél éjjel driveba töltögetem fel őket amiket hiába osztok meg, akkor is lesz amit a kugli nem enged egyből szabadon)
-
vakablak93
őstag
Hali,
tudna valaki egy linket dobni honnan lehet androidra az új XAppot, kíváncsi vagyok X-T30-al hogy működik.
Simán a google play storeban nem találom. -
vakablak93
őstag
Nah itt van az XF 35mm 1.4 nálam.
Megkell mondjam pozitív csalódás, kicsit traktor de AFS-ben egypontos fókusszal harap ez, én legalábbis kellemesen elleszek vele.
Kifejezetten tettszik mennyire jól néz ki a T-30-on, mint valami nagy bociszem az elülső a frontlencsével
Attól féltem hogy mint gyári 1.4-es üveg biztos marhanagy lesz, de váratlanul kompakt cucc.A 18-55-öt pedig az ünnepnapon volt szerencsém jobban kipróbálni, tartaléknak a
35-ösmellé jó lesz.
Mondjuk a tekergetés kissé idegesít -
vakablak93
őstag
Esetleg meghallgattattak imáink: [link]
Remélem hogy ez igaz, jó lenne egy tényleg frankón működő modern app. -
vakablak93
őstag
[link] Ha valakit érdekel, nyilván mindjárt itt van a bemutató dátuma de azért pár infó az XS-20-ról.
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #37164 üzenetére
Hát majd elválik, őszintén szólva ha csalódnék az legfeljebb azért lesz mert túlságosan rászoktam a fixekre.
De nem került sokba, kétlem hogy buknék ha el kéne adjam.Itt németeknél kb 150-160 euró egy 16-50 sok agyalás után jutottam oda hogy annyiért azt inkább nem.
De majd elválik emez megért-e 214-et.
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #37160 üzenetére
Amire nekem kell remélhetőleg oké lesz, aztán majd elválik, ha nem jön be ennyiért talán el tudom majd adni.
Belső térben sokat fotóztam eddig is házibulikon a 23 f/2-vel és nem volt bajom, magukat a tereket nem fotózom.
Néha kell csak egy "nagyobb" látó ha a fixhez nem tudok hejezkedni, esetleg ha megnézek vmi templomot utazáskor.
Ilyenkor úgyis rekeszelek, meg kell a stabi is.
Nem érzem fontosnak a 24mm-es látószöget, korábban volt az is, meg próbáltam egy 18mm f/2 obit is. Nem volt vele bajom.Igazából mivel próbáltam eszembe jutott 3 dolog a 16-50-el szemben:
1. kitekerve elégmosott képe van
2. a rekeszgyűrű hiánya
3. átlag 80-100 euróval olcsóbb csak, gondoltam talán ez jobb lesz(elválik).A 16-80-on én is sokat gondolkodtam korábban, de az bazinagy és marha drága is.
Évekig nem volt zoomobim, most is csak spórolás miatt lesz ez.
Ha nem jön be akkor meg meginnt eladok, és más választás nem lévén tényleg visszamegyek a 23+50 f/2-re.
-
vakablak93
őstag
válasz vakablak93 #37154 üzenetére
Na még megfogam MBP-n
214 euróért egy 18-55-is, fenébe is, de ennyiért nem tudtam megállni.[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #37151 üzenetére
Én alapvetően AF-S-ben egypontos AF-el Area módban gondoltam használni, én nézelődök a kutyaházban, és egy ujjal húzom a fókuszmezőt.
Esetleg a sima arc érzékelés van bekapcsolva még nálam - már amikor, mert direkt kitettem azt is egy külön gombra.Ilyen felállásban is lassú lesz vele az af vagy csak folyamatos módban?
Nyilván megszokom majd, anno a Pana 20mm-es palacsintával sem zavart a fókusz....
Na mind1 elviszem majd pár körre, aztán elválik.16-50-et béreltem egyszer,
16mm-en nem volt rossz olyan f5.6-on egész oké képe volt.
Ami megragadt, hogy a stabija is elég volt nekem 1/5-másodpercre
( így már hülyére verte a GX80am ami előtte volt), pár kirándulós/templomfotóra remélem jó lesz -
vakablak93
őstag
Nah, sikeresen megszabadultam a kínai hulladékoktól.
És sikeresen szerváltam egy XF 35mm f1.4-et, remélem nem lesz túl overkill egy kis X-T30-hoz 😬Régen bírtam az 50-es látószöget az xf 35mm f/2 nagyon sikáig volt a vázon. Remélem szeretni fogom ezt is.
Eddig tartottam a távolságot az ilyen komolyabb lencséktől mondván meghagyom a profiknak az ilyesmit, de 2db f/2 xf lencse többe lenne, és nem akarok többet bekeforgatni a dologba, csak amit a 2 hulladekért kapok/eleve kiadtam értük.
Talán szerzek még max 100-120 euróért egy kitobit, 16-50 talán?, arra a pár alkalomra amikor kellhet valami más látószög.
-
vakablak93
őstag
Nah,
a hosszúhétvegén volt alkalmam próbálgatni a másik Viktrox üveget is amit vettem, az 56mm 1.4-et.Ez annyiból más, hogy nincs vignetta, torzulás, sem kromatikus aberráció stb.
Teljesen tiszta a kép.
Csak épp nyitva annyira életlen, hogy nem tudom hol kezdődik a fókuszált részPortrénál nem zavarna, kevesebb vakarás kell utána , de telének igen. Mennek is apróra.
Aztán jönnek az XF f/2-es üvegek, de ezúttal agyalok még egy 16mm 2.8-on is.
Valamint kezd az gyanúm lenni, hogy a régi T-30-nak valami baja lehetett.
A mostanin eddig nincs meg az irritáló Auto ISO bug sem, illetve az eye af sem orra, fülre, szájra akar állni szem hejett.
Pedig azon is mindig a legfrissebb firmware volt.Na mind1 örülök hogy a mostani legalább értelmesen működik.
#37076 Vaze: [link] régi, de jó kis könyv, sok és szép képpel.
Ui.: látom közben megelőztek
És üdv a Fujis klubban[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz lugosi #37023 üzenetére
Ez az összes többinél így van asgoodasnew, rebuy stb....
Valahogy össze kell hozniuk a hasznot, de amúgy tényleg nevetségesen alacsony árat kinálnak.
Én egyszer adtam el így egy ilyen boltnak azóra inkább hirdetem pár hétig a cuccot kleinanzeigen ha eladok vmit.De venni szerintem tök jó ilyenektől, kapsz némi garit, ha mégse tetszik a normál használtvásárlásnál nem tudod simán visszaküldeni, stb...
Na meg mindig az összes cucc be van fotózva rendesen nincs zsákbamacska, mindent odaírnak az utolsó karcig.
Asgoodasnew esetében pedig szerintem az árazásuk is elég korrekt, a sima kéz alól árakon vettem eddig tőlük mindent.
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #37003 üzenetére
"egy jóárasított X-E4-et" - Egy micsodát???
Most amikor januárban újra gépet kezdtem nézni, erre csorgattam a nyálam leginkább, kiderült mint X100V pótlék konkrétan a pár hazsnált drágább mint újonnan, ahogy meg kb nem is rendelhető....Pedig hogy sóvárogtam egyre, na mind1, legalább így 4 év után megfogtam egy
antracit T-30-at.
Már ennek is örülök, anno mikor előrendelő voltam a T-30-ra (2019 febr.) már akkor arra is hetekkel többet kellett várni mint a sima ezüst/fekete darabokra.
Fujinál vannak ilyenek, részben igaza van annak aki ilyen hájpolt hipszter izének tartja a fuji gépeketEgy ideje nézegetem a régi 27mm obikat, azokkal a T-30-at én se venném am ki a táskából, hiába van itt a kezemben a Pixel 7, a hűdejónak mondott kamerájával összzhasonlítva a T30-al, úgy vagyok vele ezzel inkább meg se lövöm a képet...
Tudom, tudom.... Nem vagyok normális
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Én eggyenlőre PC-n, de korábban próbáltam ipaden is.
Ez az ipad dolog újra és újra előkerül nálam is, főleg az Affiniti/C1 okán, de próbáltam az LR-t is, de mikor kipróbálom hamar rájövök hogy ez kb a pro verzióval reális, na meg nem is túl kényelmes.
Pedig nagyon vonzó a kanapén heverés gondolata, én is ülök melóban eleget a gép előtt...De hosszútávon bosszantóvá válik a kicsi kijelző, meg nekem anno a kevés ram miatt állandóan gondok voltak vele.
Ami meg az ipad os filekezlését, meg az adapterekkel a fileok rátételét illeti, jó kérdés neked bejön-e.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #36680 üzenetére
Szia,
köszi a tippet.
Igen, az is feltűnt hogy egyáltalán nem mindig jön elő a színhiba, na meg szűrhető is rawból, szóval a gond nem olyan óriasi.Lőttem számos képet és csak páron ütötte fel a fejét a színhiba.
Na meg a 23mm nálam általános maszkálós obi + bulifotó
(utobbinál kéne a fényerő), így az idő nagyreszében rekeszelve van.200 euróért jutottam hozzájuk/db a sigma inkább 400 körül mozog amerre lakom, annyiért inkább fujit veszek.
Alapvetően csak meglepett mert utoljára ilyen mértékű képhibát egy 20 eurós tt artisian manuál obin láttam
Korábban meg se fordult volna a fejemben hogy ne gyári fujit obit vegyek, csak mivel a fotózni mostanság sokkal ritkábban tudok így gondoltam spórolok egy kicsit.
Szépen próbálgatom őket még, aztán meglátom hogy érdemesek-e a megtartásra vagy mehetnek apróra.
Szóval majd meglátjuk. -
vakablak93
őstag
Nah,
szereztem a T30 mellé még egy obit, egy viltrox 23mm 1.4-et, mert elég olcsón láttam használtan.
Tegnap este el is mentem vele sétálni egy kört a városban, és hááát elég brutál CA-ja van nyitva.
Asszem az éjszakai jpg ezzel az obival kb felejtős, na mind1 akkor estékre marad a rawozás.
Mondjuk ennyiért nem meglepő hogy nem perfekt.Az 56-ost még nem próbáltam élesben remélem az jobb lesz, ha nem akkor mennek apróra és jönnek meginnt a fuji f2-sek.
Bár azt el kell ismernem az AF jól működik velük.
Na mind1, jó játéknak ígérkezik hozzájukszokni.
-
vakablak93
őstag
Hali,
akinek van aktívan X-T30-a, a gépen amit most vettem jelenleg az 1.30-as firmware van. Ezzel jelenleg működik normálisan.
Közben viszont látom hogy időközben bugfixnek kihoztak egy 1.51-et is már.Az lenne a kérdésem hogy az auto ISO bug, azaz hogy a beállítás után visszaugrik max iso 3200-ra a beállításaimtól függetlenül jelen van-e a legfrisebb firmawareel?
Azaz hogy szabad-e frissíteni, illetve az AF romlik-e?
Korábban sokat kínlódtam a frissített firmwarek miatti auto iso buggal meg hogy az AF utána gyengébbnek érződött.
Előre is köszi!
-
vakablak93
őstag
Na szevasztok,
ismét csatlakozom a topikhoz.
Meginnt egy T30-alEzúttal egy Viktrox 56mm obit vettem mellé. Kicsit benga méretű az obi, a 23mm-es Viltrox is ilyen benganagy?
Mert az a másik látószög amit korábban használtam, és az árukat látva mentem a Viktroxra, de kissé aggódom a méretük miatt.Akarok egy általános üveget és arra keresgélek vmi olcsóbb alternatívát, és a viltrox már 200-250 euró közt elcsíphető használtan, de félek hogy állandó használatra kicsit nagy lenne ezen az apró vázon.
Van aki próbálta hasonlóan kicsi vázon esetleg? -
vakablak93
őstag
Érdekes ezt most a T-30 fókuszgondjairól olvasni. Anno mikor nekem volt akkor már egy idő után negszoktam hogy érthetetlenül meghülyül néha.
Egy idő után már ott voltam hogy visszasírtam a Pana DFD-tNa de majd most , nem bírtam a seggemen ülni és a tavaly ősszeli eladás után meginnt úton egy X-T30
Ezúttal viszont csak egy Viltrox Obi jön hozzá, kíváncsi leszek a Fuji gyáriak után milyen lesz képileg.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Ezt a cikket már láttam....
De ami a képeket illeti, nekem nem tűnnek átlaguseresnek.Valamint nem értem mire célzol látványos alatt, ezek inkább unalmasak, elég laposak a színek pl.
Vagy mi ezekben a különleges? Nekem inkább az átlaguserekre jellemző problémas szituk kerülése ami feltűnik.
Kerülve vannak az erős ellenfények, és a problémás napszakok is.Én inkább ilyesmiket látok az ismerőseimnél:
Az egyik mutogatná a macskaját az 13Promax mozis modjával vagy mivel, de az egybites usernek nem sikerült megértenie hogy meg kéne érinteni a kijelzőt hogy a szerencsétlen macskán legyen a fókusz helyette az egész vidiben az asztal sarkán volt a cicából semit nem láttam...
A másiknál egy sima csoportkép lett volna, de az iphone 13nak még egy fénymérésig se sikerül eljutnia, így aztán a fehér embereket sikerült feketének ábrazolni a hátteret meg kiégettnek...
Ezt úgy 20 képen mert így szokás.A háttéren lévő fókuszos szelfikről, illetve a totál bebukott naplementés képekről nem beszélve.
Ezek nem kirívó hanem mindenapos esetek.
De befogom, remélem nem vetted támadásnak vagy ilyesmi, béke!
Lehet csak szerencsém van és jól sikerült belőni a fujit.
Mégegyszer elnézést, többször nem jövök ezzel.
-
vakablak93
őstag
" Egy hozzanemerto ember jobb kepeket csinal manapsag mobillal, mint fenykepezovel. Az postprocessing reszeben a mobilok nagyon erosek, ezt gepnel neked manualisan kell " - és ezt te komolyan gondolod pont ebben a topikban?
Most ugye csak viccelsz ugye???
Próbáltad te már a filmszimeket esetleg?A fujikkal szemben pont a szoftveres részen buknak el a mobilok hiába jobbak már konkrétan sokszor akár zajban is mint a fuji apsc.
Pl: a t-30-am beltérben gyengébb volt mint a telefonom.Mégse ér a nyomába jpgben ha elmentesz pár presetet egyik sem...
Itt a kezemben a pixel 7, de kutyának nem ajánlanám point&shot fotózásra egy fujihoz képest.....A sima átlagembernek házibulikon megmutattam jatékból odaadtam a T-30-at, megmutattam 2 gombot:
1.Kiold
2. pici Fn gomb ahol a mentett presetek vannak.A végeredmény? Ebből szokás lett.
A képek? Mindenesetben szebbek lettek, a mobilos dolgokhoz képest.
Az ismerőseim már elő sem vették az utóbbi 3 évben a mobilt a szombat esti bulikon, hiába van a többségüknek az aktuális csúcsmodellek egyike......
Ha meglesz az új szetted akkor próbáld ki te is valami családi összejövetelen vagy hasonlón, lehet megváltozik a veleményed.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Hali Fujisok!
a tél elején eladtam a T30-am meg az xf f2 üvegeim, mondván hagyom a hobbit, kovid stb kihagyások után.
De a viszketés hogy legyen egy gépem nem akar alábbhagyni.
Ennek okán minimálba keresgélek de csak használtban.
Nézegetem használt üzletekben mi van olcsón, így most a kövi cuccok felé hajlok:
X-T2 + XC 35mm f/2 + 2 akkuAmi igazán érdekelne, a T30-ról
AF -ben, meg a gép alapvető működésében a T2 mekkora visszalépés lenne?
(alapvetően csak egy pontos af kapcsán, sima szobai portrékra)Sokáig agyaltam egy X-E4-en mert az nagyon tettszik.
Egyrészt hogy ne kutyaházas legyen, meg hogy legyen benne classic neg alapból, és hogy olyan szuperkicsi, meg van benne
classig neg.KB mindent is abba rakok át C1-en keresztül, bosszantó ugyan hogy ezért rawokat konvertálni kell, de 1000-1300 euró plusszt ennek elkerülése ha végiggondolom nem ér.
Szóval érdekelne ha a T2 és a kis xc35 f/2 valamiért kerülendő lenne.
Előre is köszi a válaszokat.
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #36247 üzenetére
Ha kipróbálod utólag rawból szerintem nagyon szép a classic neg is , én kifejezetten szöszikhez használom
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #36123 üzenetére
Mivel itt élek ismerem a heji hozzállást, ezek csak hirdetések, tessék nagypofával alkudni.
Hogy példát is mondjak, mindefelé 700-800 euróért hirdetgetik az X-T30-akat párévesen használtan, én most próbálom eladni de konkrétan 500 euróért se kell a kutyának se.....
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Rusher4587 #36074 üzenetére
Ezek a retro vakuk egy fujin ami valami régimódi bőrtokot visel, nagyon adnák a hangulatot az tuti
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #36070 üzenetére
Azt neked kell kérni az eladótól, ha nem megy a német írj priviben segítek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen SSD-t vegyek?
- Windows 11
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest