Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Stauffenberg #36032 üzenetére

    Pana GX80 és Fuji XT-30 II kapcsán tudok neked mondani pár saját gondolatot, véleményt. (Mind a kettőt használom. A Fujit alig valamennyi ideje, abban egyáltalán nem érzem magam otthon még.)

    Amit jobban szeretek a Fujiban, a jobb jpg kimenet (ugyanakkor én a panáét is beállítottam olyanra ami szerintem nagyon jó volt, kontrasztban, részletben, színben stb., csak ott egyféle ilyen beállításom volt - lehetett volna 3, de a másik kettőt ellőttem másra). A kezelőszervekben nagyon jó az xt30, a 7 custom módon beállítottam, és itt használom is őket, valami hasonló, de csak 3 móddal volt a panán is, de sokkal körülményesebben használható módon.
    A filmszimulációk nagyon jók, 2 hónap alatt is még csak kísérletezgetek, állítgatok. A Fujixweelky app is segítség lehet, de magadtól szerintem kísérletezni még jobb.
    Ami nagyon tetszik, a D-Range Priority lehetősége, így a kontrasztosabb szimulációk is használhatóak lesznek. Az AF nekem nem volt problémás a Panán se.
    A kihajtható LCD a Fujin is nagyon jó, viszont rosszul találták el az automatikusan bekapcsoló EVF érzékelő érzékenységét, felfelé billentett kijelzőnél nagyon sokszor ahogy odabökök, átkapcsol evf-re.
    Az AF pont választó joystickja nagyon kézreáll, de még annál is jobb, ha úgy állítod be, hogy az LCD jobb oldalát használja tapipadnak amikor az evf-et használod, így hüvelykujjal sokkal gyorsabban, pontosabban és természetesebben kiválasztható az af pont.
    Nagyon tetszik a szimuláció bracketing lehetősége.
    ISO-ban minimum 1 értékkel jobb mind a Pana, de inkább többet mondanék.
    A GX80 kisvakuja (én használom) jobb, az felfelé dönthető, az xt30-é nem (vagy csak egyszer :DDD).
    Az AF-c/s/M mód választás lehetősége nagyon jó a Fujin, de sokkal kevesebbet használom, mint a Panán. A több gomb miatt egyébként minden jobban kézre állítható.

    Tudom hogy tök evidens dolognak tűnik de megszokást igényelt nekem mft után az eltérő képarány, holott régen meg a 3:2-höz voltam szokva.

    Az IBIS hiányzik, videónál nagyon, fotónál nem vészesen. A videó képminősége jobb és jobban beállítható, mint a GX80-on, de ott is elég volt amit tudott nekem. Az akkuidő rosszabb a Fujin.

    A fizikai rekeszgyűrű nagyon hiányzott mindig is a digitális világban, most végre megvan. Csak olyan obit veszek, amin van.

    A Pana gyorsmenüje nekem használhatóbb volt, vagy csak jobban megszoktam.

    Ami még fura a Fujin, nekem minden fordítva van (filmes és dslr-es időkben is nikont használtam, azóta olvastam, hogy tán azon volt fordítva minden), azaz rekeszgyűrű, élességállítás, de emlékeim szerint még a bekapcsoló gomb is az expógomb körül. Ja igen, ez nagyon hiányzott a panánál, hogy a mutatóujjammal tudjam bekapcsolni az expógomb alatt, nikonon nagyon megszoktam, a Fujin ott van.

    Hát, nem tudom, hogy ilyenekre gondoltál-e.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák