Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mathiask
senior tag
Tripontnál előrendelhető az X100V 550e forintért.
-
gorgo
őstag
A zoomokkal nehezen jövök ki, mert sok az elvárás. Minőség, átfogás, méret. Azaz először ki kellene próbálom. Szerencsére olcsó, így nem nagy bukó, nem úgy mint a 16-80, az izgatna, de ott is reális az esély hogy nem szeretném v használnám. Nehéz ügy.
Eddig csak a 12-40/2.8 amit szerettem, de az Fujira nincs[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
wms
senior tag
válasz pepeSTAAR19 #32094 üzenetére
Nyugodtan vedd meg, ennyiért nagyon megéri!
-
törölt tag
válasz pepeSTAAR19 #32094 üzenetére
Szerintem ennyiért simán. Itthon ilyen 50-60 között szoktak menni a használtak (amikor utoljára néztem az árakat)
-
pepeSTAAR19
csendes tag
Sziasztok!
XT-20-am van, az alap 18-55-ös obi mellé szeretnék egy 50-230-as obit, hobby szintre. Eglobalon 44500-ra jönne ki egy új, szerintetek érdemes megvenni ?
Mate 20 Pro
-
|AP|
veterán
szerintem 45-55k a reális ára egy kitből bontott darabnak. Annyiért viszont már megfontolandó, hogy érdemes-e egyáltalán eladni.
Nekem a kedvenc utazós/városnézős obim a mérete és a súlya miatt. A 10-24-et szinte soha nem viszem magammal, a 18-55-öt pont a mérete miatt adtam el (ráadásul nekem a 18-as indulás már szűk), a 16-55 meg még nagyobb, nehezebb, az áráról nem is beszélve.
Szóval szerintem tök jó kis rohangálós mindenes, tavalyról két kép vele a jobban sikerültek közül: -
gorgo
őstag
válasz Mirman #32091 üzenetére
Ezt mondjuk nem tudtam, hogy nettóban hirdetnek...
Nade, mennyiért lehet eladni egy új 15-45-öt?
Sajnos mostanában sehová nem utazom, így kénytelen leszek várni egy darabig, vagy valakire, aki megvette de nem jött be neki..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mirman
őstag
Teljesen korrekt az ára , ugyanannyi "ebbe a fostos országban" mint USA-ban (középárfolyam +ÁFA-val számolva).
Ne ahhoz hasonlítsuk hogy kb mindenki eglobalról vette a fuji cuccokat.
-
gorgo
őstag
Na "hál' Istennek", megjenetek az x-t200 kitek.
Kurvára nem megy ez a matek ebbe a fostos országban, 300k indulóár, hát kinyalhatják a hónaljamat!
Csak váz pesze nincs. Új 15-45 mennyiért megy mostanság?"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
mikrofon
veterán
Az X30 tud olyan beállítást hogy autoISO esetén mennyi legyen a min. záridő?
Közben megtaláltam a választ és igen tud...
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
X-T3 firmware pletyka, állítólag jön hamarosan: [link]
colorizer.net
-
Mathiask
senior tag
Madgie által emlegetett szögletes irányba való elmozdulást magamtól nem láttam az X-Pro3-nál és az X100V-nél, csak miután mondta, de most az X-T4-nél elég egyértelmű a fujirumorsos highres képek alapján. Most értettem meg igazán mire gondolt.
-
madgie
titán
Kint az
X-T3sizé, X-T4 teljes speckója a rumorson. -
Gercsa
senior tag
Ebayen feltűntek az első XC 35-ök.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
i400
senior tag
E-infinen paypalos vásárlás után smsben kéne megerősítenem a paypal felé a vásárlást, viszont nem lehet arra számra küldeni! WTF más is tapasztalt ilyet?!
-
Gercsa
senior tag
válasz szenesember #32059 üzenetére
Vágom, nekem is volt. Azért is írtam, hogy minden megállná a helyét még ma is benne csak azt az öt évnyi szenzorfejlődést kellett volna alá tenni, minden mehetne a régiben.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Gercsa
senior tag
válasz mikrofon #32056 üzenetére
Sajna nincs, X-trans II után leálltak vele, pedig ha csak annyit fejlesztettek volna rajta az elmúlt 5-6 évben, hogy 1Fé--t még húznak a jel-zaj arányon, ma is kiváló gép lenne.
Az EVF, az LCD, az optika, az akksi, a fogás/dizájn, mind megállná a helyét egy mai kompakt gépben is.
Esetleg egy kis fókuszsebesség, meg a fullHD videóját ha kicsit reszelik még max annyi kellett volna.
Kár érteNem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
mikrofon
veterán
A fujifilm x10 gépnek mi az aktuális változata? Egyáltalán van belőle valami mostani update cucc?
-
Mercutio_
félisten
válasz sasNAXO #32049 üzenetére
Én visszasírom a Pana G3 origamis kijelzőjét, soha annyi street- és keresztgyerek lesifotót nem lőttem mint azzal.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gorgo
őstag
válasz #16820480 #32048 üzenetére
Neked még nem volt ilyened, és aggódsz, mert hát ilyen az ember.
Ha lett volna, megszeretted volna. Nekem volt teljes origamis, az a legjobb, a csak dönthető sem rossz, legkevésbé pedig a fix használható. De az is használható.
És egyébként tényleg faszán rá lehet fogni majdnem akárhogy egy befordított, tehát védett kijelzőre, ez is további előny!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
sasNAXO
aktív tag
válasz lugosi #32050 üzenetére
X100V-ben szerintem példaértékű ahogy megcsinálták, nagyon szépen belesimul a vázba.
Egyébként persze tudom van igény az ilyen kihajtogatós megoldásra is, csak én azt gondoltam volna, hogy az nem pont az X-Tx sorozatban van.[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
sasNAXO
aktív tag
válasz #16820480 #32048 üzenetére
Befelé hajlítva védett is a kijelző, néha az sem egy utolsó szempont.
Nekem régen a Nikon D5500 volt ilyen origamis. Most Fuji T sorozat van, szerintem sokkal kényelmesebb, hogy az objektív síkjában van a dönthető kijelző és nem kell origamizni vele ha picit ki akarom nyitni, főleg ha az ember éppen nem tudja eldönteni mit és hogy akar fotózni.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
törölt tag
Az, hogy teljesen ki kell forgatni hogy akár egy picit is le vagy felfelé döntsél rajta. Hogy bal kézzel átnyúlva jobb oldalra kell kihajtani (kényelmetlen), ahelyett, hogy fotózós fogásban egy ujjal megdöntenéd. Hogy majdnem kétszer olyan széles lesz tőle a gép. Hogy az ilyen jellegű szalagkábelek nem szokták jól bírni a strapát.
Egyetlen előnyét tudom felhozni, mégpedig hogy befele fordítva kikapcsol a kijelző. De ezt egy gombnyomással meg lehetne oldani, csak az a bizonyos gomb 6 kijelzőmód között lépked körbe körbe, akkor is, ha kettő használnék közülük sajnos. -
HÁZIGAZDA
válasz #16820480 #32041 üzenetére
micsoda, a kihajtható-forgatható? mik az ellenérvek? ha elrakod a gépet, befelé fordítva védve van, amúgy meg bármilyen helyzetben magad felé tudod irányítani. számomra pozitívum van, negatívum egy sem.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
faki_
senior tag
-
s4tch
veterán
-
bigsee
addikt
Hali? Akksit (NP-W126) honnan érdemes beszerezni? Ilyen: [link] cuccokat felejtsem el...?
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
|AP|
veterán
válasz Ereshkigal #32030 üzenetére
méretben/súlyban azért számíts növekedésre. Nekem is kellett egy kis idő m43 után, hogy megszokjam.
-
Ereshkigal
őstag
A porig alázást azért kétlem, nem olyan "szarok" azok a pana leicák. Mindenesetre örülök, ha ennyire jó a fuji obipark.
gorgo: A kérdés igazándiból az, hogy eladjak-e mindent, és váltsak fujira, vagy csak a vázat (g80) adjam el pár nem használt obival, és vegyek egy g9-et. Igazándiból az utóbbi is elég lenne nekem szerintem (na meg egyszerűbb lenne a történet), de hajt a kíváncsiság + a g9 nekem már túl nagy, még ha kényelmes is, na meg a fuji színek azért elég jók.
Az elkövetkezendő időszakban főleg a kisfiamat fogom fotózni/videózni, aztán majd jöhetnek (megint) a kirándulások, nyaralások. Az xt3-at néztem ki, bár az ibis-t lehet hiányolnám videónál. Az xt4 felára viszont nem hiszem, hogy nekem érne annyit, plána, ha az előbbi ára esetleg még zuhanna is.[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Azért csak lassan a testtel, a Lajkás panák egészen jók ám!
Viszont a Fuji obik is tutira jók!!Ereshkigal:
A kérdés esetedben, hogy a rendszerek közti különbség milyen. X-trans, jpeg motor (ebben garantáltan sokkal jobb a Fuji), vázak tudása (az új Fujik valszeg szintén jobbak).
Egy biztos, meg nem bánod ha váltasz (ha hardkór természetfotós vagy nem biztos hogy igaz, bár vannak Fujisok is).
Miben vagy hajlandó kompromisszumot kötni, pl.? Drágább és kicsit nagyobb/nehezebb, ez gondolom megvan. Amúgy a Fuji üvegek szinte kivétel nélkül k* jók. Egyedül az oly 12-40 aminek esetemben nincs ekvivalense (van, de a 16-55 nálam már batár nagy).
16-80-at csak szeretnék, de jókat mondanak róla."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Clemi
veterán
válasz Ereshkigal #32027 üzenetére
A Fuji obikat minőségben a Canon L szériához tudom hasonlítani. A pana obikhoz még nem volt szerencsém, de gyanítom porig alázza mindkettőt a Fuji párjuk
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Előfordulhat, hogy a közeljövőben fujis leszek. A pana lajka 8-18-cal és 12-60-nal nagyon meg vagyok elégedve, az itteni 10-24 és 16-80 vajon hozza azt a képminőséget?
-
bercsi
aktív tag
Köszönöm fiúk, akkor nyugodt szívvel rendelem meg. Bár jobban örültem volna ha találok itthon, de gyorsan elkapkodják a használt példányokat
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Eglobal-nál a White box megnevezés mire utalhat? -
i400
senior tag
Felmerült egy lehetőség, hogy jó áron jussak egy 18-135ös obihoz az eredeti terv az 16-80 lett volna, viszont ahhoz képest féláron van. Ér annyival többet az új? Használta már valaki mindkettőt?
-
Mercutio_
félisten
-
madgie
titán
Jött egy Adobe update, végre képes arra a hatalmas tudásra a Lightroom (Classic), hogy az adott, fényképezőn belül választott filmszimuláció legyen a default profil RAW importálás után (nem bonyolult megkeresni, de ha nem menne, itt egy rövid leírás)
Tudom-tudom, C1 rég tudja, LR-hez is volt fiezős plugin, de végre a LR-ban is működik, gyárilag. -
i400
senior tag
Nem tudom kinek lehet aktuális, de a német Media Markt akciózza a Fujikat március 31ig (persze nem eglobalos áron de pl egy XT20 szettnél 200 euro a kedvesség)
-
taranis
addikt
válasz madgie #32000 üzenetére
X-T4-el amúgy lehetne olyan transzformációt csinálni, amit egy RAW-ból készült lineáris TIFF-re ráhúzva Classic Neg-et kapnánk. De nem ilyen C1 módon, hanem megtévesztésig ugyanazt kapnánk, amit a váz csinál. És akkor ezt át lehet vinni utána X-T3-ra. Mondjuk sok értelme nem lenne, mert ki pöcsölne ilyesmivel.
colorizer.net
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest