Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz lugosi #35998 üzenetére
Sajnos nem tudja az sem, fehér valamit jelenít meg (iPad Pro, iOS 16 beta)
-
MODERÁTOR
válasz madgie #35997 üzenetére
És sajnos ahogy utánaolvastam a neten, minden esély megvan rá, hogy soha nem is fogja támogatni. Írtak olyan vázakat, amik hasonló kisebb frissítést jelentettek, és sosem kerültek be a támogatottak közé. Reménykedek, hogy ez most nem így lesz.
Bár, ha valaki ipad OS bétát használ, esetleg megnézhetné, hogy abban támogatott-e. -
madgie
titán
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #35993 üzenetére
Nekem a régi olympusomhoz volt egy utángyártott akksi, aminek csak annyi lett a baja, hogy rövid idő alatt annyira lecsökkent a kapacitása, hogy pár percet bírt teljes feltöltéssel.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Flashback #35992 üzenetére
Tavaly vettem utángyártott akkut Panasonichoz, mert aznapra kellett egy fotózás miatt +1 backup akku és választhattam, hogy 6k körül egy utángyártott, vagy 25k egy eredeti Panasonic (ami egyszerűen nonszensz ár egy 15+ éve forgalomban lévő buta BLC12E-ért).
Nem került bele 6-7 töltési ciklus sem, mire felpúposodott, kicserélték, majd a második is felpúposodott. Az elsőt alig bírtam kiszedni a vázból, mert abban méltóztatta a mutatványt bemutatni és egy IBIS-es gépet nem fogok a tenyeremhez csapkodni még finoman sem, hogy kiköpje az akkumulátort, ami beleszorult.
Eközben én rendszeresen veszek 18650-es lítium cellákat, amellett, hogy egyetlen cellának is nagyobb a kapacitása, mint a legtöbb fényképezőgép akkunak, ezek érdekes módon sorba kötve tökre megfelelnek laptop akkunak, elektromos autó akkunak, elektromos cigaretta akkunak, RC autó/repülő/drón akkunak és sorolhatnám sokáig. Kár, hogy a fényképezőgépek nem ebbe az irányba mentek, helyette megy a lehúzás a túlárazott aprócska kis akkukkal és tökre megértem, ha valaki nem akar gyárit venni, olyan mocsok drágák (cserébe alacsony kapacitásúak).
-
Flashback
addikt
válasz neevous #35991 üzenetére
A régi Canonomhoz vettem egy "premium" utángyártott akksit.
Feltöltöttem, majd október körül elraktam a gépet. Februárben mikor elövettem gondoltam megnézem mennyit bír az utángyártott akksi. Viszont állásban annyira lemerült hogy mikor beraktama vázba akkor az utolsó vonáson volt. Míg a gyári teljes töltést mutatott.Ebböl következik hogy sokkal nagyobb a belsö ellenállása = terhelés hatására jobban melegszik.
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
neevous
tag
válasz Flashback #35978 üzenetére
Én mindenkinek javaslom, hogy eredetit vegyen
[link] Német cikk, de be tudod dobni translatebe. Olympus akksikkal hasonlitotta össze a premium patonat. Van különboző szétkapós, kimérős cikk a srác oldalán hasonló konklúzióval. A TL;DR az, hogy érdemes a gyárit venni.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Rusher4587
tag
válasz Flashback #35974 üzenetére
Semmilyennel, fotóztam! És itt a baj, hogy fotóztam, videónál elfogadnám.
A Napra tudok csak gondolni, hogy túlhevítette a gépet. Meg azért én nem 400-at lőttem.
Csizmás: legújabbal.
sasNAXO: Nem, a sajátja, ami a vázzal jött, plusz késő délután cseréltem akksit, akkor került bele a vásárolt, de már az előtt sem produkálta.Si vis pacem, para bellum!
-
laskr99
addikt
válasz Rusher4587 #35972 üzenetére
Egész napos állatkertes fotózás volt kb. Lett 400 kép, gép volt közben töltőn is, én hamarabb leolvadtam mint ő. 1x talán mikor folyton napon voltunk írta az ikont de nem volt semminek se jele azon kívül, kb 5p nem használat után nem láttam már. 32-34 fok volt ha jól emlékszem.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Stauffenberg #35982 üzenetére
Nekem nem ment bele, de nem is használom agyon. Akárcsak a nagy tesónak, ennek is belül van minden mozgó része, szóval nem is gondolom hogy nagyon belemenne a por.
(Tehát nem lélegzik mint egy XC15-45 vagy mint egy XF35/1.4. Jut is eszembe, utóbbiban nekem nem csak por, hanem valami belehalt papucsállatka is van. )Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz lugosi #35985 üzenetére
Félreértettelek akkor. MacOS-en a sima képnézegető megjeleníti amúgy? Nem használom a Photos appot, mert nekem tök felesleges, sem cloud backupra nem használom, sem pedig más Apple cuccom nincs.
Windowson volt az, hogy a Panasonic RAW fájlokat nem tudta megnyitni a képnézegető, de MacOS-en tök simán.
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #35984 üzenetére
Nem az átvitel a gond, a képeket kábelen másolom át. Magát a raw fotót nem tudja megjeleníteni a fotók app, tehát egy üres fehér képet mutat, mert nem támogatja még a vázat.
Ja és a Mac OS fotók ugyanúgy nem tudja megjeleníteni.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz lugosi #35983 üzenetére
Nem tudom van-e olyan fényképezőgép, aminek az iOS/Android appja át tud vinni RAW-t is, már évekkel ezelőtt is ilyen volt a Fuji app (Androidon is), meg használom a Panasonic applikációt is, de az sem tudja.
Mondjuk engem nem zavart annyira Fuji esetén, mert a Jpeg bőven volt annyira jó, hogy elég volt azt egy picit megmasszírozni lágyan és mehetett Instára.
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #35980 üzenetére
Én a kettő közül az XT30 II-t választottam a fizikai kezelőszervek miatt. Szerintem jó gép, egy gondom van hogy az iPad os fotók appja a raw file-ját még nem ismeri.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz sasNAXO #35981 üzenetére
Azt tudom, hogy beltartalomban olyan, mint az XF, még a WR hiánya sem annyira zavar, mert ez nem munkagép lenne és kb csak egy kicsit szemerkélő esőig bezárólag érzem komfortosan magam odakint. De nem akaródzik belemenni a por? Ez a nem időjárásálló, olcsó műanyag objektíveknél elő-elő tud fordulni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Stauffenberg #35980 üzenetére
XC 35mm f/2 - Pont mint az XF 35/2 nagy tesó (egyszóval: jó ), csak műanyag (érzésre nem olyan minőségi) és nincs rajta rekeszállítás. Nekem utóbbi hiányzik, de nem tudtam még rávenni magam hogy kb. kétszer annyiért vegyem meg újra a nagy tesót. Ja meg WR sincs.
Most éppen nem tudom milyen áron megy, én még 45-ért lőttem használtan, annyiért kb. bestbuy volt.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Stauffenberg
nagyúr
Csőcsákány, rég nem jártam erre!
Viszket a tenyerem és folyton beszélem le magam, de szemezek az X-E4 és X-T30 II gépekkel, mert hiányzik a Fujizás, meg néha jó lenne kicsit többet kipréselni RAW-ból is, mint a 16 megapixeles MFT szenzorok szintje.
Borítsatok rám néhány pro-kontra gondolatot egyik és másik váz mellett/ellen! Főleg olyasmik érdekelnek, amik a tesztekből nem annyira derülnek ki (pl: gyakran elromló dolgok, firmware anomáliák, videós túlmelegedés, stb).
Leginkább az IBIS hiánya és a túlmelegedősnek mondott videó miatt akarom lebeszélni magam ezekről, az X-S10 meg jelentősen drágább és formára sem tetszik, inkább valami kis kevésbé feltűnő gépet keresnék. Van egy Panasonic G80-am, csodálatos igásló, azt még nem tudom megtartom-e (meg van pár MFT objektívem hozzá), hiába nem nagy gép az sem, de a "DSLR-szerű" kinézet és az oldalra kihajtogatós LCD miatt nem annyira utcai fotós gép. Viszont cserébe azzal a végtelenségig tudok videózni amíg bírja az akku és az IBIS is messze jobb, mint amit a Fuji valaha csinált.Egyúttal jöhetnek vélemények XC 35mm f/2 és Sigma 56mm f/1.4 témakörben is (utóbbinál főleg az érdekel, hogy ez is olyan bénácska-e videó alatt, mint a Viltrox, mert azt tudom, hogy fotóra jó cucc és már sok más rendszeren is van).
-
sasNAXO
aktív tag
-
-
MODERÁTOR
válasz lugosi #35970 üzenetére
Az tűnt fel, hogy akkor jelentkezett sokszor az AF hiba, amikor nem az EVF-et, hanem a hátsó lcd-t használtam. A fókuszpontot ilyenkor úgy állítom, hogy rányomok az lcd-n, nem a joystickkal. A touch AF olyanra volt állítva, hogy egyben AF lock is a megadott helyen, ezt átállítottam és onnantól rendben van a dolog. Gyakorlatilag nem volt újrafókuszálás, miután kiválasztottam az AF pontot.
-
sasNAXO
aktív tag
Nem pont a túlmelegedős hölgytől vett akksi volt a gépben?
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Mr.Csizmás
titán
melyik firmware-vel csinálta ezt?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Flashback
addikt
Kipróbálom én is az S10-en a videózást.
Milyen beállításokkal videóztál?profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
gorgo
őstag
Nekem s10-nél sose fordult elő. Igaz, azért én nem tolom olyan intenzíven, de aug elején Görögországban azért rendesen meleg volt.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Rusher4587
tag
És most, hogy a Sony-sok elmentek, beszéljünk a túlmelegedésről!
Pár hete vettem egy akkut egy hölgytő, aki mesélte, hogy 14 napon belül élt az elállás jogával T4 vásárlása után, mert negyed óra alatt túlmelegedett neki jegyes fotózás közben!
Hitetlenkedtem, mert idáig én erről csak videózással kapcsolatban hallottam, és bár az én korábbi vázam augusztusban érkezett, sokat voltam vele napon is, de csak túrázáskor, szeles időben, talán ezért sem volt szembetűnő a probléma.
A minap viszont Bugacon (innen is pacsi a sok fujis márkatársnak, akik szembe jöttek) az első bekapcsolást követő 5 percen belül jött a túlmelegedésre figyelmeztető sárga, majd piros üzenet, folyamatos ki-be kapcsolgatással tudtam fotózni, az indulás, ikonok megjelenése, EVF képfrissítés nagyon belassult, utólag visszagondolva ezt már az első T4-nél is tapasztaltam bizonyos körülmények között, de az akkori egyetlen akksim lemerülésének tudtam be.
Nem is volt egy kiemelkedően meleg nap, szórt fény is volt, nem értettem a jelenséget, de igen, a szokásos módon felforrósodott a váz alja.
Az IBIS miatt lehet? Magamnak sem tudok választ adni a kérdésre, mert később már nem jött elő a hiba, átállítottam az IBIS-t csak exponálásnál működőre, viszont be is felhősödött az ég, így nem tudom, mi oldotta meg!
Sajnos azóta nem volt időm/lehetőségem/kedvem további teszteket végezni, és igazából nem is releváns, arra vagyok kíváncsi, hogy ez egy általános jelenség-e T4-eknél, vagy S10-nél, esetleg T3-nál vagy T30-nál is?
Ti mit tapasztaltatok?Si vis pacem, para bellum!
-
Rusher4587
tag
válasz DonRazzino #35963 üzenetére
Üdv a világomban! Én ezért adtam el tavaly a frissen vásárolt T4-et. És igen, a vlogger búzavirágok miatt szívunk!
(Az más kérdés, hogy azóta újra vettem egyet... )Si vis pacem, para bellum!
-
MODERÁTOR
Ez a 35/1.4 is egy jó kis obi, de az autofókuszából kihagyhatták volna a beépített saccográfot, mert AF-et közelre legalábbis szerintem inkább tippel, mint talál. Csomó olyan képem van, hogy a váz szerint éles (focus priority van, nem release), és egyébként tényleg az, csak valahol máshol, mint a fókuszpontban. Más képeken meg hibátlan. Lehet, hogy annyira lassú az AF, hogy a mérnökök úgy döntöttek, hogy kap egy határidőt minden AF kéréskor, és ha addig nem sikerül, akkor rámondja, hogy oké akkor megvan?
-
madgie
titán
Az X-T4 egy fix LCD-s gép, aminél ha véletlenül mégis ki szeretnéd hajtogatni a kijelzőt, akkor minimum egy szolid ejjb+ mormolásával teszed azt, pont az általad sorolt okok miatt.
A legmókásabb az egészben az, hogy szerintem az X100V filigrán kis mechanikája is ezerszer jobb megoldás.
Nagyon remélem, hogy az X-H2 nem az X-H2S megoldását kapja meg, hanem visszanyúlnak az X-T3-ig (vagy X-H1-ig, ugyanaz) -
Flashback
addikt
válasz DonRazzino #35965 üzenetére
Pedig nekem már jött jól egyszer kétszer hogy oldalra tudtam dönteni az LCD-t az XS10-en.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
mikrofon
veterán
Ha már kijelző a téma, nekem is lenne egy kérdésem. Régóta szenvedek egy problémával. az e4-en csak fel le hajtható a kijelző. Ha felfelé van hajtva egy bizonyos szögnél jobban akkor gyakran átfordítja fejjel lefelé a képet. Erre van valami megoldás vagy beállítás?
-
DonRazzino
senior tag
válasz lugosi #35964 üzenetére
Én 99%-ban fotózok, ott már a vásárlás utáni 1. percben megállapítottam, hogy ezt azért rakták ide, hogy engem akadályozzanak a fényképezésben. A sokkoló az, hogy ugyanezt éreztem a videózáskor is. Na mindegy, nyilván én megyek szemben az autópályán. Nem az első eset lenne
-
MODERÁTOR
Számomra is értelmezhetetlen az oldalra kihajtható lcd, én is a felhajthatót szeretem. Ez választási szempont volt nálam is, mind a két gépemnél. Mondjuk én főleg fotózok, de videónál sem láttam semmi hátrányát a felfelé hajtható lcd-nek, sőt, nem hirdeti, hogy "heló, videózok, szójjába lécci".
-
DonRazzino
senior tag
Gyerekek, régen voltam itt anyázni. Főleg videós kollégáktól kérdezném, akik pusholták, hogy a T4-nek kihajtható kijelzője legyen. Hát mitadisten, pont videóztam vele egy délelőttöt. Gimballon egy fos, hogy nem csak felbillenthető mint a T3-nak, ha pedig kézből szerettem volna egy-két b-rollt csinálni a nyakamba feszített pánttal, akkor konkrétan szart se látni az oldalra hajtott kijelzőből a pánt miatt, úgyhogy még szerencse, hogy van T3-am is, amit lehet erre is használni.
Szeretném megkérdezni, hogy tényleg csak a sok önvideózós pöcsnek kedveztünk ezzel a bazárian kivitelezett, fotós és videósellenes megoldással? Mert akkor kabbe a kaizent Fuji! -
addikt
válasz robi1979 #35950 üzenetére
Nekem még mákom volt, 912 fontért vettem az enyémet tavaly áprilisban használtan, tökre új állapot.
Aztán néztem idén egy évre rá és már 1300-1500 körül mentek ugyanezek. Láttam már 2000-ért is. Mondjuk az lehet csak hirdetve volt, eladva nemMos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
cousin333
addikt
válasz Flashback #35931 üzenetére
A lenstip szokott felbontóképességet mérni: [link]
Szinte minden Fuji üvegről van tesztjük. A módszerük nem tudom, mennyire tudományos, de elvileg legalább egységes.Ezek alapján az új XF 18 WR a király, legalábbis középen. De a 90-es sem rossz... kb. semmiben.
"We spared no expense"
-
robi1979
aktív tag
válasz neevous #35948 üzenetére
Biztos 1100 ért vetted e-infin? Most ezenyócccá!?
-
neevous
tag
válasz lugosi #35947 üzenetére
Leginkább az van az X100V-vel, hogy nem nagyon lehet kapni újat, mert a legtöbb helyen out of stock, de a hype az egekben van. Én több, mint egy éve vettem E-infin 1100 EUR-ért, aztán pár hete adtam el használtan már bolti gari nélkül 1400-ért. Soha semmire nem kaptam annyi megkeresést, mint amikor felraktam az X100V-t.
[ Szerkesztve ]
-
neevous
tag
Tudom, hogy nem adok-veszek topik, de van valakinek tippe hol találok jó állapotú X100-at (bayer, első generáció)?
Már hetek óta vadászok EU-n belül lehetőleg 2-vel kezdődő sorozatszámú gépet (SAB nélküli generáció) sajnos nem sok sikerrel.
-
gorgo
őstag
válasz madgie #35940 üzenetére
Barbit lecserélni!? Az már olyan mint 20-ra lapot húzni...
Amúgy meg csak a 100v-vel készült képeid teszed ki, tehetnél ki az új babával készülteket is! (netán egy rawot kiteszel valahova?? )[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Melyik az a filmszim, amelyiket csak az új (na jó, már ennek is vagy 1-másfél éve) GF-ek kaotak meg??
-
mikrofon
veterán
válasz robi1979 #35925 üzenetére
"Egyébként hogyhogy E4 lett az A9-ből?"
Hát ez már nagyon régen volt el is felejtettem. De talán pont azért mert nem használom munkára untam a nagy és nehéz cuccokat. Amúgy meg az e4 is kielégít és mostanában viszonylag keveset fotózok és rengeteg pénzt kiszedtem a felszerelésem eladásakor amit "értelmetlenül" tettem bele....Én szeretem a 15-45-öt, mert kicsi és könnyű, de a képminősége nem éri utol a 16-80/4 objektívet csak az időnként túl nagy....
Volt egy korábban aztán lecseréltem a 16-80-ra, de mostanában meg szereztem újra egyet mert hiányzott egy kicsi és rugalmas szett...[ Szerkesztve ]
-
robi1979
aktív tag
válasz mikrofon #35922 üzenetére
Ez a 15-45 használhatóságban milyen? Érdekelne valami kis pici utazós - vagy valami nagy de baromi penge obi az X-T3-hoz. Ez a 15-45 mennyire használható? Képminőség, AF, élesség stb?
Egyébként hogyhogy E4 lett az A9-ből? Ha jól tudom te munkára is használod nem csak hobbira? Milyen objektíveket használsz még Fujin?
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz lugosi #35921 üzenetére
Nekem a fujifilm 27mm f2.8 is igen hangos. Régen használtam már aztán most nyáron rászoktam arra hogy x_e4 + 15-45 + 27/2.8 be egy kis táskába a pénztárcámmal, telefonnal, forgalmival, még a kulcsommal aztán mindenhová is viszem.
Így hosszú idő polcon pihenés után felraktam aztán mikor hallottam a hangját csináltam pár teszt képet hogy jó-e mert azt hittem baja van... Úgy tűnik minden rendben, gyors is, meg pontos is csak hangos..... -
MODERÁTOR
válasz robi1979 #35919 üzenetére
Igen, sok videóban mondták, hogy lassú, meg hangos az AF. Én a Pana 20/1.7-hez vagyok szokva, szintén hangos és lassúnak titulált AF, nekem teljesen megfelel. Én ennél a 23-asnál se érzékeltem semmit, amivel problémám lenne. Videóztam is vele, igaz vonatot, szóval az obi hangja nem jutott szóhoz
Csináltam pár képet 1.4-en is, de nem gondoltam, hogy ennyivel kisebb az élességi sík azonos rekeszen, mint m43-on. De egyébként 2-2.8-4 körül próbálgatom a legtöbbet, 1.8 alatt ritkán. -
robi1979
aktív tag
válasz lugosi #35916 üzenetére
Nem meg mondták hogy ne vedd meg mert lassú meg mittomén?! :-) Közben az enyém is megjött - a régi 23 1.4. Előre, hátra fókuszálásnál olyan hangja van sokszor mint egy KV darálónak. Voltam bent Innsbruckban a Lamprechternél kipróbálni egy zsír új polcon lévőt, mondom nehogymár az enyém gyári hibás legyen. De annak is olyan gangja volt. A fülem Sonyhoz van szokva...
2.8-on, spontán próba és ugyan abból a képből egy mittomén hány %-os crop - majd PSben export for web:
-
MODERÁTOR
Ez a Fuji 23/1.4 valószínűleg a legjobb objektív amim valaha volt (bármilyen rendszeren).
-
MODERÁTOR
Segítsetek már, milyen beállítást rontok el, hogy nem tudom P-be tenni a gépet (XT30).
Az obin a rekesz A állásban van (18-55), záridő tárcsa A-n van. (iso is auto-n, de ha fixre állítom, akkor se P lesz a mód, hanem A, és várja, hogy az első command dial-lal állítsam a rekeszt.)
Találtam egy olyat a neten, hogy a DR Auto és a P összeférhetetlen, DR 100-ra tettem, de továbbra sem P, hanem A.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Parfüm topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest