Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Fire TV stick/box
- SSD kibeszélő
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Igazából Lovegrove majdnem mindig monopodozik beltérben, szóval ez nem akkora újdonság. Nyilván zseni a koma, imádom a képeit, de ahány fotós, annyi hozzáállás
Nekem ennyi volt az elvárásom a Fuji szoftverrel, amit tud, ezt már egy éve megírtam a blogban. Persze örülnék, ha többet tudna, de ez bevallottan csak egy PC-re kitett kezelőfelület, máskülönben pont ugyanazt tudja, mint a fényképezőgép.
-
b.vr
őstag
jaja, számomra bőven elég feature az apsc-re kitalált objektívpark, a sok "analóg" tekerentyű a vázakon, meg hogy a gyártók közül számomra a Fuji és az Olympus ad rögtön szép színeket a további munkához.
Az xtrans nekem nem hiányzik, na meg ki kellene hozniuk raw-feldogozáshoz minimum egy olyan szoftvert mint az OlyViewer. Ha meg lesz majd a jövőben jó stabijuk, én azt is örömmel veszem."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
HÁZIGAZDA
szerintem is necces ez a workflow téma náluk, eladják feature-ként, de igazából ez elég nikonos hozzáállás... amiről tudjuk, hogy hosszútávon hova vezet... elnikonosodáshoz... remélhetőleg a fuji inkább nyitni akar és nem zárni a jövőben.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
b.vr
őstag
válasz Matska #22090 üzenetére
"a fényerős fixekkel is hasznos lesz"
Így van, csak ebben a topicban ebből állandó vita van Nemrég olvastam az egyik kedvenc portréfotósomtól Daniel Lovegrove-tól hogy amióta átállt a GFX50-re, azóta visszatért ahhoz hogy megint _állványról_ fotózik... (lent a harmadik kommentben írja) (korábban az ilyen fotósokon is ment itt a nagy vigyorgás, de persze mit is tudhat mondjuk egy Daniel Lovegrove a fotózásról... ) Régebben írta hogy a gf120/4 előnyének pont azt tartja a gf110/2vel szemben hogy az stabilizált, de hát ahogy látszik idővel inkább bevállalta az állványozást a 110/2ért cserébe (mondjuk megértem , az állványozás ugyan nem feltétlenül hiányozna, de az az obi+váz azért igen )
Kézből a GFX50 felbontásánál a 110eshez egyébként minimum 1/500as zársebességet mond.[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Matska
senior tag
válasz MrChris #22085 üzenetére
Piaci nyomás. Muszáj megerōszakolni vele (szerintem jól teszik egyébként), akár mit is mondtak előtte.
Akkor lesz számomra érdekes ha idővel az alsóbb kategóriába is beleteszik.
Azt írják OIS meg IBIS nem lesz egyszerre, de gyanítom ez is változik idővel. Ahogy olvastam a videósoknak akarnak kedveskedni elsősorban a stabival, de a fényerős fixekkel is hasznos lesz.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
KuZo
tag
válasz DonRazzino #22082 üzenetére
Olyan szép lenne ha ilyesmik érkeznének T20-ra is.. T2-re már annyi frissítés volt, hogy csak na..persze tudom, hogy a T20 később jött ki és már javították benne az első bugokat, de azóta is volt már pár újdonság.
-
b.vr
őstag
madgie: na akkor mivel nekem x-transII gépem van ez nem lesz segítség. Viszont annyiból meg úgyis tökmindegy hogy mivel 16 bites tiff-et nem tud így egyébként sem túl érdekes a számomra (a batch feldolgozás nálam nem szempont, fotózásonként 1-2 képről van szó, ha egyáltalán)
taranis: számomra egyértelmű hogy biztonsági szempontból nem csináltak tisztán desktop verziót (asszem ezt írtam is a bejelentéskor amikor kiderült hogy vázon belüli konvertálás lesz) És abból a szempontból igazuk is van, hogy a filmszimulációs módok (a helyből pofás jpg-k ) az egy fontos plusz amit nem akarnak kiadni a kezük közül. Csak éppen amiben meg nincs igazuk hogy a workflow-juk miatt meg vásárlókat veszítenek (az x-trans demozaik na meg a filmszimuláció miatt a bevett raw-feldolgozók hátrányban vannak az in-camerához képest, sajátot meg a Fuji csak nagysokára és akkor is csak ilyen faramuci módon csinál...)
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
MrChris
nagyúr
válasz Matska #22075 üzenetére
Ez furcsa, még tavaly más volt a helyzet 'a Fuji nem csak azt állítja, hogy szerinte rosszabb lenne a képminőség IBIS-el, hanem hogy ők részletesen megvizsgálták ezt a kérdés, modellezték, és végül úgy döntöttek hogy nem! És ennek megfelelően az X-mount sem alkalmas az IBIS fogadására, és az XC/XF optikák sem tudnak olyan leképezést adni, amit IBIS vázak használhatnának. Szóval elég keményen elkötelezték magukat amellett, hogy nem kell IBIS.'
Hasonló mint bő két éve m4/3 vonalon, hogy nem lehet IBIS-t és OIS-t egyszerre használni különféle indokok miatt, pl akkora számítási kapacitás kell... Ez mára már megdőlt.
Kíváncsi vagyok hogy egyből duál stabival jönnek e. -
Somansky
aktív tag
válasz Alabástrom #22045 üzenetére
Einfin vételre is adna garanciát a fotóparadicsomban?
www.somansky.com
-
DonRazzino
senior tag
1.New AF tracking algorithm for moving subject
Thanks to the newly developed image recognition algorithm, the update enhances AF-C to track moving subjects twice as fast as previous firmware. In addition, the update also enhances tracking to be able to capture up to 50% smaller moving subjects than before.Minden egyéb hisztogram hiszti ma hidegenhagy
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez az, nem? [link]
madgie: Ez igaz, de attól még elég jól le tudja fedni az alap igényeket.
Amúgy most próbálgatom az 50/2-t, és valami nem okés vele, mert most (napok óta bent van, tehát nem hideg-meleg miatt) közeli dolgokra fókuszálva villámgyors, onnan átfókuszálva távolira meg 1-2 másodperc alatt tekeri csak végig magát Ez mi lehet...?
-
Mercutio_
félisten
-
madgie
titán
Visszajátszásra gondoltam, live view-ban nem néztem még, munka előtt csak fw frissítésre meg az X RAW Studio-ra volt egy kis időm
Kora délután meg előadást fogok tartani egy szakközépsuliban a koncertfotózásról... az is szép halál lesz, biztos nem a kisorsolandó fesztiválbérlet miatt maradnak majd ott a pulyák
sheratan: a bracketing-gel az a baj, hogy csak filmszim módok között ugrálhat, nem a saját beállításaid között. Nem tud olyat, hogy lő egy -1 shadows-os CC-t, mellé egy +4 shadows, -1 highlight Acros Red meg mondjuk egy alap nullás Astia.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz madgie #22072 üzenetére
Nem kell profi workflow, nem vagyok profi fotós, még amatőr is alig De azon gondolkozom mostanában éppen, hogy legközelebbi úton mit csináljak inkább: film simulation bracketing vagy raw+jpg. Méretben kb hasonlóan foglalhat a kettő(talán raw+jpeg kicsit nagyobb 3 jpeg-nél). Mert bracketingnél kb menne a Provia, CC és Acros (mást kb nem is használok soha), viszont raw-nál meg bármi lehet belőle utólag, csak ugye azt vázban kell akkor konvertálgatni, ami lassú nagyon. Ha most egy 2-3 hetes úton lövök 4-5 ezer képet, azt utólag franc se fogja egyesével visszanézni a vázon és konvertálgatni, erre lenne jó egy hasonló szoftver mondjuk.
-
Matska
senior tag
X-T2s helyett, X-H1 néven jön az első IBIS-el ellátott gép, '18 első felében: [link]
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
madgie
titán
válasz #16820480 #22071 üzenetére
Ha egy Nikon vagy Sony képtelen egy épkézláb programot összeütni a gépeikhez, akkor gondolod a sokkal kisebb Fuji fog ezzel foglalkozni? Ha neked profi workflow kell, egy programon belül, akkor van C1, LR, PS... nyilván nem ez a No 1 prioritás a Fujinál.
Most például kaptunk RGB hisztogrammot, wow, szerintem 2005 óta minden gépemen volt ilyen a Fuji kivételével De most sem ám a a kis thumbnailes, sok infós menüponthoz csapták, ahol nyugodtan elfért volna a lumi hisztogramm mellett, hanem külön még egy menüpont van, ahol opacity-vel kerül a teljes méretű kép jobb oldalára. Nyilván jó ez is, de annyira nem szeretem, ha visszajátszáskor négyszer kell megnyomnom a fel gombot, hogy körbeérjek.
-
törölt tag
válasz madgie #22068 üzenetére
Nekem mondjuk akármelyiket csinálnák, tök mindegy lenne, mert Linuxra úgyse lesz sehogy sem
De amúgy azt viszont egyszer kell megcsinálni, és utána minden gépen megy, a régieken és újakon is. Nem kell hozzá fw-t frissítgetni meg külön betenni az új vázak támogatását a programba.
-
madgie
titán
válasz #16820480 #22067 üzenetére
Nincs gond a teljesítménnyel, sokkal gyorsabb, mint a LR. Portolni meg x86-ra jóval macerásabb lenne. Igazából nekem ez tök jó, így biztos ugyanazt kapom, amit a vázban, csak szabadabban, gyorsabban, preview-val.
Ja, hogy úgy érted, hogy akkor régebbi vázakkal is működne! Az biztos. De még mindig ott tartunk, hogy sokkal munkásabb teljesen átportolni PC-re, Macre egyesével a gépek filmmódjait, mint egy “külső skint” írni hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Van, amiért az Acros sincs régebbi gépekre: az X-Trans III-ban van az első értelmes teljesítményű processzor. Addig azért sem volt normális videó, mert a proci nem bírt normális demosaicot összehozni. Nyilván más is közrejátszott, de az X Processor Pro sokkal erősebb, mint a régi cuccok.
És hát látod, azonos processzor mellett is mennyire eltökölnek egy-egy gép támogatásával. Nem hiszem, hogy túl nagy kapacitást szán erre a programra a Fuji, az nem férne amúgy sem bele, hogy visszamenőleg optimalizálják vagy 10 gépre. Saccra ötvenszer akkora meló lenne.
-
madgie
titán
Köszi, javítottam
Majd jön a Pro2, meg remélhetőleg az összes X-Trans III váz támogatása is.
taranis: most azért használok OOC JPG-et, mert a Lightroomban pontatlanabbak a profilok és tudom, hogy mondjuk a kreatív -1 shadows CC-vel lesz úgy jó, hogy kap egy kis LooksLikeFilm csúszkacibálást. Ugyanez RAW-ból, CC profillal nem lesz olyan "puha", hiába játszok a shadow/black csúszkákkal. De van, hogy egy adott helyszínhez más kellene, plusz shadows, más filmmód... ez mind megoldható most RAW-ból, otthon, nyugiban. Az expókorrekció is, ami JPG-nél azért valószínűleg hamarabb roncsol (nem mintha pixelkukkolnék).
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz taranis #22057 üzenetére
Nincs. De nekem ez pont jó, lagzinál vagy enteriőrnél kikeverem otthon a gépen, amit kell, batch convert, aztán mehet finomításra. Meg ugye pikk-pakk tudok Acros JPG-eket gyártani, kreatívnál úgyis kell BW. Nyilván a TIFF jó lett volna, de most is JPG-ezek, nincs kedvem akkora fájlokkal szivatni magam.
-
madgie
titán
-
Clemi
veterán
válasz Alabástrom #22045 üzenetére
Az infinin melyik futár cég a szállító?
-
Gercsa
senior tag
válasz Alabástrom #22043 üzenetére
Ha már szóba jött, e-infin milyen postai opciók vannak és mennyiért Magyarországra?
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Alabástrom
senior tag
Ha már eglobal...
Én november elején rendeltem tőlük drága-biztosított postával. A fizetés után 8 nappal adták postára, onnan még bő egy hét volt. Így a beígért max 8 munkanapos határidőt nem tartották, de végülis megérkezett... Minden esetre megfogadtam, hogy először és utoljára rendeltem tőlük, máskor inkább e-infin, ők eddig mindíg maximálisan nyújtották, amit ígértek.Hogy van ez a DPD dolog? Mifelénk is az a legrosszabb, abszolut kerülendő csomagszállító. Csak a sima csomag DPD-s, vagy a biztosított is? (ki tudja, lehet rákényszerülök még, hogy mégis rendeljek tőlük... )
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
fundaluk
tag
Az ezt megelőző rendelésemmel nekem sem volt semmi gond. Egy 35mm F/2-t rendeltem ugyanígy Free Economy postával tőlük október elején és 10 nap alatt itt volt. Tracking és sms ahhoz is járt, úgy tűnik tényleg csak a biztosítás ami eltér az "Insured Shipping"-hez képest. Fogok én még egész biztosan az Eglobalról vásárolni de tényleg rá kell szánni azt a plusz 2 százalékot ha már ilyen megbízhatatlan a fuvaros cég.
-
Mercutio_
félisten
válasz #16820480 #22038 üzenetére
Kinti hidegből belépve az 50/2 fogja magát és szép komótosan végigjárja a teljes fókusztartományt oda-vissza.
Nem lehet, hogy ilyenkor vlaamennyi pára lecsapódik a frontlencsén és ezért bizonytalan a fókusz?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz total90 #22037 üzenetére
Eléggé gyors Az f2-es WR obik azok mind nagyon gyorsak, kb a leggyorsabbak a rendszerben. Bár amúgy azt vettem észre, hogy mintha ilyen hideg-párás időben be tudna lassulni a fókusz. Kinti hidegből belépve az 50/2 fogja magát és szép komótosan végigjárja a teljes fókusztartományt oda-vissza. De majd még tesztelnem kell, eddig csak kétszer csinálta
Videóban? Hm, videót is tud ez a váz...?
-
-
taranis
addikt
válasz taranis #22034 üzenetére
Amúgy a maximum biztonság érdekében lehet, hogy érdemes erre odafigyelni, ő végülis azt állítja, hogy az esetleges feszültség ingadozások miatt károsodhat az alaplap. Az XT-2 grip manualjában is az van, hogy a töltője nem tölti az akksikat, ha a grip a vázon van, és a váz be van kapcsolva. Én nem próbáltam, mindig leszedem töltés előtt a gripet, de ha tényleg így van, akkor lehet, hogy az is hasonló megfontolásból működik így.
colorizer.net
-
taranis
addikt
válasz DonRazzino #22029 üzenetére
Apropó, remélem senki sem tölti a vázba dugott USB kábellel az akksit, mert a kopasz megmondta, hogy az úgy gáz, aki úgy tölti, az magára vessen.
colorizer.net
-
g_g_g
őstag
válasz fundaluk #22020 üzenetére
Sajnos az én csomagom is elveszett, csak nekem még Angliában.
Kétszer jeleztem az Eglobal-nak, hogy kérjenek vizsgálatot a DPD-nél, de semmi választ nem kaptam.
Ma indítom a PayPal a refund-ot. Nagyon remélem, hogy visszakapom a pénzemet, már eléggé idegállapotba vagyok..... -
törölt tag
válasz Mercutio_ #22013 üzenetére
De. Azért olyat vettem meg olcsóbb volt jóval...
total90: Pedig de Oké, azt még E2 vázon próbáltam, az nincs olyan gyors, mint az E3/T2/T20, de mire fokuszált, már régen nem ott járt a téma... Ha épületet fotózol utcán, vagy előre beállított/megkért embereket, akkor persze oké, de gyors snapshotokra nem nagyon.
18 sem villám, de azért az gyorsabb nála emlékeim szerint. Azzal csak annyi bajom van, hogy kicsit drága lett az utóbbi időben Én tavaly vettem ebayen 80-ért újszerű állapotban dobozzal, mindennel. Most 100 alatt nem találni belőle sehol, annyira meg szerintem nem jó cucc
Illetve nekem a 18mm olyan semmilyen fókusztáv, alig volt a gépen, nem tudok vele mit kezdeni. A 23 jobb, 27 még jobb, 35 legjobb, csak a 35 kicsit szűk általános használatra már. -
fundaluk
tag
Vigyázzatok az Eglobalos rendelésekre. Az Egloballal magával nincs baj de DPD-vel küldik és nekem most a budapesti depóban eltűnt a 240 eurós Samyang 12-es obim. Egy hónapos várakozás után kaptam ma emailt a DPD-től hogy most már biztos hogy nem lesz meg. A csomagolás megsemmisítéséről kaptam egy hivatalos jegyzőkönyvet. A Paypalnál beindítottam már a pénz visszaszerzést közvetlenül az Eglobaltól, remélem nem lesz gond és nem a DPD-től kell kártérítést igényelnem. Mintha az Eglobal olyat írna az oldalán hogy a futárcég által okozott károkért ő nem felel a "Free Economy Express Shipping" esetén, csak akkor ha a 2%-os felárral járó "Insured Economy Express Shipping "-t választod. És még akkor is mindenféle feltételek vannak hogy hány napon belül kell jelezni meg ilyesmi. A DPD-nél meg azt hiszem csak 520 EUR a maximális kártérítés. Valahogy nekem most ilyen vagy olyan módon csak visszakerül a pénzem (remélem legalábbis) de ha nagy értékű obit vagy gépet vesztek válasszátok inkább a biztosított szállítást.
-
gorgo
őstag
relatíve sok új hsz, mondom magamban, na csak nem 33/f1.0 lesz mégis...?
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
madgie
titán
-
total90
veterán
Baromi jó cucc, sőt... de én érzem, úgy járok vele mint a Sigma 50 f1,4 Arttal a Nikonon, hogy majd nemhasználás miatt eladom
Tényleg baromi penge, de nagyon keveset használom. Most, hogy van a 80-as, azt is tudnám majd portréra használni a makróbuzulás mellett.
Streetre akarom a 18-ast most, csak jó lenne már leállni a költekezéssel(#22011) sheratan
Én nem mondamá annyira lassúnak fotózáskor. Videónál érezhetőbb.
Egyébként a 18/f2 mennyire gyors?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
|AP|
veterán
válasz papaya #22012 üzenetére
igen, én is eljutottam a régi, manuál üvegekig, de ez a Kamlan cucc is lehet érdekes, 150$-ért meg pláne
(#22015)total90: hát igen, ha visszanézem a képeim szinte egy kezemen meg tudom számolni hány portrét lőttem a 45/1.8-cal Olyn. Arra azért kicsit pazarlás egy 2-300 ezres üveg
A 18 viszont nekem is a listán van.
[ Szerkesztve ]
-
-
|AP|
veterán
válasz total90 #22009 üzenetére
hát igen, kipróbálnám, de úgyis csak arra jutnék, hogy 56/1.2
Most azért jelentősen kiköltekeztem, úgyhogy egy ideig nem lesz ilyesmi és amúgy is a portré a legritkább felhasználás nálam, ezért is nézegetek más alternatíva után.
Csak hát ha már Fujira váltottam jól jönne egy kis mosoda is -
total90
veterán
válasz #16820480 #22003 üzenetére
Mert kevésbé ért hozzá és szimpatikus neki a nagy fényerő+a keret szűkös.
Én azt mondom, hogy az 56-os mellett nem rúg labdába, de lehet csak nekem nagyok az igények az 56-ossal a táskámban.(#22006) |AP|
Megérné kipróbálni, akár mindegyiket, hogy dönteni tudj.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
faki_
senior tag
Biztos nem egy liga, de most említették a rumorson a KamLan 50mm f1.1-et:
https://alikgriffin.com/kamlan-50mm-f1-1-review-sample-photos/
Kb. 170 USD Kínából.Más. Megakadt a szemem az alacsony költségvetésű makrón is, "natívvá" tették egy tubussal:
Meike 85mm f/2.8 Macro (1.5:1)
https://www.ephotozine.com/article/meike-85mm-f-2-8-macro-review-31461
~265 USD, szintén Kínából.[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Holnap érkezik az új firmware X-T2-höz, új AF rendszeren túl olyan finomságokkal, mint RGB hisztogram és highlight overexposure blinkies -"villogó kiégett csúcsfények"
-
törölt tag
válasz total90 #22001 üzenetére
Ha csak f4-től oké, akkor mi a bánatnak venne ilyet valaki? Arra ott az 50/2 is akkor már, és legalább natív obi. Vagy ha fényerősebb kell és manuál, akkor ott egy rakás régi manuál m42 meg egyéb bajonettel sokkal olcsóbban a Samyangnál.
Hasonló problémák vannak például amúgy ennél a 7artisans 50/1.1 obinál is, bár a Samyang azért jobbnak tűnik. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen GPS-t vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest