- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- E-book olvasók
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
bluobluo
aktív tag
-
cszn
őstag
Na erről én nem találtam így hirtelen semmit csak a srác hirdetését. Nem tudom milyen a vezérlője, de sebességben nem tűnik rossznak ez a Samu se. A 4k azért hagy némi kívánni valót maga után. Az írásmennyiséggel nem nagyon lehet gond, ha tényleg SLC-s... Én azért inkább az újra szavaznék, de talán meg lehet kockáztatni ezt is.
-
mv
aktív tag
Sziasztok!
Ti melyiket választanátok kb azonos árak mellett?
50GB Samsung SLC - használt
40GB Intel X-25 V - újKöszi
-
cszn
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Pont amit írtál azt inkább ne, de egyébként nagyon már nem lehet melléfogni. A 32 gigásakat én inkább nem szoktam ajánlani, mert néha szűkös lehet, ezért inkább megéri legalább egy 40-eset venni, árban nincs nagy különbség. Árban még mindig az Intel X25-V a legjobb.
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
ssd szeretnék a gépembe venni,rendszernek,nem kellene nagy ,semmi nem lenne rajta csak op .rendszer.30-32-40 gigás méreteket néztem.
Meg tudná nekem valaki mondani melyiket éri meg megvenni,vagy .hogy melyiket nem?
Figyelnem kell valamire a sebességen kivűl?
Pl ez milyen lehet? Kingston SSD SATA2 30GB 2,5" (SNV125-S2/30GB)
Elég sok féle fajta van már mostanában és ehhez a témához nem nagyon értek,de olvastam hogy valamelyik ugyan ugy bepuszilja a 5-8 wattot mint egy hdd,ilyet persze nem szeretnék. -
Hello. A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy az SSD-k mennyire tolerálják a játékokat? Pl: WoW, Mafia II, stb.
-
-
tomic
addikt
Le tudná írni valaki , pontosan mit kell csinálni ,hogy az ssdlife kiírja a becsült élettartalmat?
Jelenleg kék a fejléc de látom ,hogy a linkekben szereplők zöldek. -
NOD
senior tag
Most sikerult megint kicsi gépeznem és egy dologra jöttem rá, ez a hdd ez ocsmányság
4-5 órát volt egy vertex a gépembe pár napja de annyi elég volt hogy megszokjam a sebességet.
Ment is egy rendelés egy Corsair Force 120gbs-re (abbol még ugysincsen sok itt a ph forumon). Ha egyszer az életben megjön majd irkálok kicsit róla.Tetszik a mostani forintárfolyam. De a tapasztalatok szerint 1 honap és megint 290 lesz az euró

-
Gézengúz
addikt
Hello.
Nem érzem magam különösebben bátornak... Anno 2 db samu 160-som ment raid 0-ban 2 évig csak kinőttem aztán 2db. 500-as ment vagy 2 évig amit szintén kinőttem, most ez a 2 F1-es tavaly április óta,amit nem növök ki mert elég...
Gépet menet közben nem rugdosni, mozgatni csak kikapcsolt állapotban ennyi...Nem lesz azoknak a samuknak semmi baja..Ja egy Atto..A pontokat pedig az előbb egy kolléga kitűnően vázolta.....pontpontpont
Mondjuk én mindig jeles voltam nyelvtanból

-
VGYke
addikt
Köszönöm a rendszernek való SSD tanácsaitokat! Más: egyszer valamikor kellene egy NAS is, amiben ugye a háttértár sebesség nem sokat számít. Inkább a fogyasztás, melegedés, zaj ami fontos. Van erre megfelelően olcsó SSD alternatíva?
-
megint én
őstag
-
-
megint én
őstag
Emberek, normális, hogy az "SSDlife Free" azt írja, hogy a becsült élettartam 2 hónap???

-
pg1966
senior tag
Nem tudja valaki, hogy mit jelent az OCZ Vertex 2-nél az "Extended Capacity"?
Pl. a "OCZSSD2-2VTXE90G" - 90 GB-os, vagy tán kisebb ennél, mennyi fér rá? -
Gézengúz
addikt
-
Gézengúz
addikt
Operációs rendszernek kell jobb, nagyobb és olcsóbb?
-
DV
senior tag
Manual 25. oldal.
You may clear the CMOS values by removing the battery:
1. Turn off your computer and unplug the power cord.
2. Gently remove the battery from the battery holder and wait for one minute. (Or use a metal object like a screwdriver to touch the positive and negative terminals of the battery holder, making them short for 5 seconds.)
3. Replace the battery.
4. Plug in the power cord and restart your computer.Ki kell huzni a tapkabelt a gepbol, utana elemet kivenni, vagy a CLR_CMOS jumpert rovidre kell zarni kb. 5 masodpercen keresztul, majd mehet vissza az elem es a tapkabel.
-
Viry
tag

Az eredményeket látva már megértem miért olcsóbb ez a fostaliga Kingstone!
Hááát ez nagy csalódás volt...látva itt a sok tesztet azt hittem rossz az enyém...de akkor nem...abba is hagyom a tesztelgetést...FCUK!De akkor már azt az egyet mondjátok meg miért logol be kb 2 percig az első indításnál????
újraindítás sitty sutty kikapcsol bekacsol feláll a rendszer, csak az első indítás kurva hosszú!Az az alignálás vagy mi a tököm jelent valamit? mert kiszámoltam, hogy nem osztható 4el a bite ami hely van (a fórum elején olvastam) ! Rendszervinyón lehet csinálni, nem baszódik el a win???
-
megint én
őstag
Hát nekem, ha egyedül vagyok fenn a mapon, és beírom, hogy fps_max 0 akkor felmegy 1000ig

De nem panaszkodom, gyors...
Amit furcsáltam, hogy ez a 2 alsó érték az a Raid0os F3asnál nagyobb érték, De kb lesz@r0m... Mert süvít mint a szél...
Nagyon baba. Thx...Amikor kiteszik kommentbe az IP-PW-t akkor CS indítással együtt 5-6sec

-
echterion
nagyúr
-
NOD
senior tag
Van itt valakinek személyes tapasztalata a Corsair Force 120gb-vel?
-
Matamata
aktív tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Mindig fejlesztgetem a gépem, de most úgy érzem igazándiból egy jó darabig felesleges. Itteni teszt alapján mindennapos használatra elég egy kétmagos proci, mert a programok nagy része nem gyorsul a plusz magoktól. Ramot sem érdemes venni mert 8GB-ram (4x2GB) csak jobban terheli a proci memóriavezérlőjét és lassul tőle a gép. (Ez nem lényeges ha valakinek tényleg nem elég a 4GB ram.) Videokártya is bőven elég ahhoz a pár játékhoz amikkel nagy ritkán játszok. Gondoltam veszek egy új SSD-t mert papíron sokkal gyorsabbak mint a jelenlegi és talán hoz egy kis gyorsulást, de ezek szerint annak se lenne semmi értelme.
(Hely miatt lehet mégis szükségem lesz egy nagyobbra.) -
echterion
nagyúr
Nos, te miről beszélsz? Ezt honnan veszed? Mert az a divat? Ki nem sz*rja le a divatot? A WoW-ról meg annyit, hogy ha játszottál volna vele valaha is, akkor tudnád, hogy folyamatosan használja a merevlemezt. Ha bejársz egy nagyobb területet, tölt. Ha bemész egy városba, tölt. GTA IV egyébként dettó.
Talán az elhamarkodott véleményalkotás helyett egy kicsit tájékozódni kellene.Mondhatnám úgy is, hogy leülhetsz, egyes.
(#9915) DV: Köszi, megnézem, amint tudom. Amúgy ez mivel jobb, mint amit én linkeltem?
-
megint én
őstag

Ebben is gyéres az írásom... :S Majd 1 óra múlva re....
-
NOD
senior tag
Akkor meg kapcsold át randomról a test data-t illetve használj más progit.
Amugy azt tudja valaki hogy ez az ajánlott 20% szabad hely az a formázatlan terulet 20%-a kell hogy legyen? Szal egy 64gb-s cuccnál ami formázva 59.5 annál az 52gb telítettség az okés még?(#9936) megint én : Még valamit nem nyomtál be mert a 4k irás illetve 4k random írás az vagy 40 fölött kéne hogy legyen.
Test data-t tedd a 00-ra vagy 01-re illetve nézd meg hogy bevan e nyomva egyáltalán a TRIM.
Mindjárt elökeresem hogy miután benyomtam a cuccot mennyit értem el az ssd-vel de azt hiszem 40-60.
A TRIM-et meg ugy lehet ellenörizni hogy a parancssort megnyitod rendszergazdaként és beirod hogy : fsutil behavior query disabledeletenotify : Ha 1et ir vissza a cucc akkor nincs benyomva a TRIM
Ha 0 akkor bevan.A legegyszerubb amugy hogy ATTO-t letöltöd és azzal méred (tesztekben sem szokták a crystal-t használni) és azzal 512 byteos fájloktól egészen az 1mb-s fájlokig leméri. Azt linkeld majd be.
-
Viry
tag
van rajta 16 GB szabad hely!!!!
a 15M az a kisebbik partíció (rendszer számára fentartott helyből a maradék)
fasz tudja mi ez a win7 csinálta partíciók!
Semmit nem csináltam csak feltelepítettem rá és kész! Ment egy darabig aztán befosott!PL ezt írja ha kisebbik partíciót akarom tesztelni!
Megnézem mi van rajta és tök üres csak egy ass-ssd teszt.bin file van rajta....
-
NOD
senior tag
-
Matamata
aktív tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Megnéztem Soluto-val is. Valamelyik félremér vagy mást mér.
Milyen új SSD-ket vársz?(memrisztoros?) Mert ha a mostani legújabbak se hoznak érezhető gyorsulást akkor egy PCI-E csatolós csúcs SSD-se fog elvileg. Ha jól értem akkor a sebességérzetet az alacsony írási-olvasási késleltetési idő okozza. Abban viszont nem túl nagy a fejlődés.
Jó lenne egy valós körülmények közötti SSD-teszt fLeSs-től. Olyan mint az 500GB-os merevlemezekről szóló. -
megint én
őstag

Emberek, így néz ki nálam. Ez jó, rossz, közepes???
-
pszihó
aktív tag
4 GB-os ssd re fel lehet rakni egy xp-t?
-
Viry
tag
válasz
echterion
üzenetére
Sose értettem minek olyan embernek ssd aki csak azért veszi meg mert "most az a divat" és "me gyorsabban bootol a gép..."

Haszontalan dolgokért többszörösét fizetni.....hááát te tudod!
Na, most 10 másodpercel hamarabb WOW-ozhatsz! Kurvára megéri az SSD!
De ez csak egy személyes vélemény tőlem vehetsz! De szerintem ha van rá kess akkor inkább ne Kingstone-t ! .....sajna az enyém is szar...vagy kitudja de egyenlőre nem adja azt amit kell.... -
Viry
tag
Hi! Most értem haza! időm semmi tesztelni egyenlőre így használom

Az első boot kurva lassú még mindíg, az újraindítások ált. gyorsak.
Ebből a PIO4 es hablatyból semmit nem értek!
Örülnék ha segítenél, de azt inkább privátba!
Bááár nem árt ha látja a többi user is a problémát (és a megoldást), hátha előfordul másnak is!!!
-
echterion
nagyúr
Szaisztok!
SSD vásárláson töröm a fejem, mivel a raid0 tervem sajna dugába dőlt. Kinéztem magamnak egy 64 GB-os Kingstone SSD-t. Ez szerintetek az SSD-k között mennyire éri meg? Win7 64bit menne rá, meg a WoW. Találtam róla (illetve egy 128 GB-osról)egy tesztet, ami alapján nekem bejönne. Viszont írnak egy olyat is benne, hogy a tárhely 10-20 %-át leveszik a lemez karbantartásához meg a wear leveling-hez. Ez nem gáz, ha emellett a maradék tárhelyet telerakhatom, mert azért az 50 gigára nagyjából szükségem is lesz a jövőben, azért keresek 64-eset. Árban meg kb. erre gondoltam, max. egy 5-össel többre.
Üdv.
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Nemsoká szeretnék én is beszerezni egy SSD-t, mit ajánlanátok rendszeremhez?
Ami nekem kéne az minimum 60GB
Minnél gyorsabb írás (az olvasás tudom, hogy gyors)
Minnél stabilabb, hosszú élettartamú legyen.
Keret: lehetőleg 40ezertől nem drágább
Köszönöm! -
Peace
nagyúr
Végső elhatározásra jutottam, és a jövő héten veszek is egy Intel X25-V 40 gigás SSD meghajtót. Elolvastam anno itt PH-n a teljes SSD áttekintő tesztet, és elsőre nagyon félelmetesnek tűnik a sok beállítás meg trim macera. Kérdésem, hogy mi lenne a legfontosabb, amire figyelnem kellene?
Azt tervezem, hogy engedélyezem az AHCI beállítást BIOS-ban, majd telepítem rá a win 7 64bit-et(win 7 telepítésénl tervezem megformázni), és használom. Ez gyakorlatban is működhet ilyen egyszerűen, vagy vannak lépések, amiket semmiképp sem szabadna kihagynom? Köszi előre is!
-
LW
őstag
Megint én, már megint te?

Tartottam egy kis rendszerdiagnosztikát, íme 2x30GB OCZ Vertex 2010.07.10 óta (lassan 1 TB írás) TRIM nélkül (ámde manuális szemétgyűjtéssel), Raid0ban.
Nem egy Ferrari, de még mindig ügyesen és jól wörkszölnek.
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Battlefield 6
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Lexus, Toyota topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Konteó topic
- One mobilszolgáltatások
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Igaz lassabb, mint a Force, de rendszernek tökéletes lesz 
Gépet menet közben nem rugdosni, mozgatni csak kikapcsolt állapotban ennyi...Nem lesz azoknak a samuknak semmi baja..Ja egy Atto..

Emberek, normális, hogy az "SSDlife Free" azt írja, hogy a becsült élettartam 2 hónap???

Nagyon baba. Thx...
(Hely miatt lehet mégis szükségem lesz egy nagyobbra.)