Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Projektor topic
- Mini PC
- Milyen alaplapot vegyek?
Aktív témák
-
LW
őstag
válasz
attila9988
üzenetére
Pedig egyszerű. SSD energiafogyasztása használattól függően ~0.078-0.1W(500GB), míg egy HDD(1.0-2.2W) fogyasztása magasabb.
Következmény:
- Nagyobb notebook üzemidő
- Kevesebb disszipáció -> Kevesebb hőtermelésui: Tudom, hogy utálod az SSDket, de ezen most ne állj le vitatkozni, mert fizikáról nálunk nagyobb emberek írtak.
-
LW
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
Nem tényeken vitatkozunk, hanem hardverhasználati szokásokhoz érvelünk.
Jómagam csak ott használok backupot, ahol szükséges. Kollégiumban futó gépem teljesen önálló életet él, ha elmegy az áram újraindul, csatlakozik, elindítja a szerver szolgáltatásait és csinálja a dolgát. Ezt bekonfigurálni nem egy órás meló ezért, ezt heti egy alkalommal lementem Norton Ghosttal és amióta beállítottam nem volt vele gond. Jelenleg 3 visszállítási pont foglal 45GB-ot. 2TB merevlemezen szerintem elveszik.
Otthon nincs system backup. (szerk: és nem azért mert nem férne el 5,5TB-on)
Ha van is fontos dolog a rendszerpartíciómon azt egy bootolható fájlkezelővel átmásolom másikra és máris tudom formázni, amennyiben szükséges. Egy óra alatt húzok rá windowst, drivereket, programokat és öröm bódottá, legalább a gép is felfrissült.
Az meg hogy van visszaállítási pont, nem garancia, hogy megszűnik a hibajelenség.
Kipróbáltam és tényleg lényegesen több az írás a rendszerpartícióra, ha be van kapcsolva.Kérdés: Norton Ghost mivel lassítja a gépet?
Attila9988:
"miért javasolnak egyesek ilyen marhaságokat"
FLAME? -
LW
őstag
válasz
attila9988
üzenetére
1. Norton Ghost
2. Megfelelő mennyiségű memória esetén(8gb) ritkán nyúl swaphez a rendszerHa tudsz vezetni, akkor nem lehet gond.
Utóbbi 2 évben nem halt meg windowsom és mint láttad a fenti képen sokat megy a gépem. 
-
LW
őstag
válasz
attila9988
üzenetére
Pap és papné esete.
30 gigából van kényelmes 8,4 gigabyteom. Nem muszáj kímélni...ui: Szerintem a SWAPeléssel is sokat ír rá.
-
LW
őstag
Sziasztok!
Egy Gigabyte P55-UD3 lapom van, amin Intel Sata2 vezérlő van csak.
Szemezgetek egy 120-as Agility3al és a szekvenciális olvasás is csak 220 körül van a tesztekben, ami szerintem benne van a Sata2 végső tempójában, ha 3gbpsnél lényegesen lassabb, akkor is.Érdemes hozzá Sata3 vezérlőkártyát venni, vagy nem lesz érdemi lassulás Sata2vezérlővel sem?
ui: A specifikációban 500 körüli értékek szerepelnek, amit még szekvenciális olvasásban sem produkál, ez hogy van?
üdv. LW
-
LW
őstag
Őőő, egyszer frissítettem őket, talán 1.6 vagy 1.7 ha van ilyen, még utána járok. Olvastam régebben, hogy új korukban is változatos a kondíciójuk, nagyon nagy jelentősséget nem tulajdonítok neki, ha bexarik, akk megy garanciába.
60 giga másolata meg elfér a többi 5,5 TB-n xD -
LW
őstag
Sziasztok.
Egy gyors és annál fontosabb kérdésem lenne.
Meg tudjátok mondani, hogy manapság mi a bestbuy termék (ill. hol).
(szóba jöhet rambazár is)
Méretben 60-80 giga vagy felett kellene, és természetesen minél gyorsabb.
Notebookba(2,5) lenne rendszer és nagyobb programok alá (Visual Studio, Photoshop, stb...)
A segítséget előre is köszönöm.
üdv. LW -
LW
őstag
Hey-ho!
Valaki meg tudja nekem mondani SOSben, hogy hol találom a legfrissebb firmware-t 30GB OCZ vertex(OCZSSD2-1VTX30G) SSDhez?
Hogyan frissítsem? Mi ne csináljak, mit csináljak?üdv. LW
-
LW
őstag
Megint én, már megint te?

Tartottam egy kis rendszerdiagnosztikát, íme 2x30GB OCZ Vertex 2010.07.10 óta (lassan 1 TB írás) TRIM nélkül (ámde manuális szemétgyűjtéssel), Raid0ban.
Nem egy Ferrari, de még mindig ügyesen és jól wörkszölnek.
-
LW
őstag
Egy kis kedvderítő a kollégáknak.
[link] -
LW
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Nálam a Raid0 miatt nem látszik, de jobb is.

OCZ meghajtók mókás kondíciókat produkálnak. (ahogy így sokadjára olvasom)
Úgy emlékszem volt olyan is, hogy fóliás meghajtó csak 89%ot írt.
Én nem aggódok, 3 év gari elviekben van rá, ha elhasználódik, kérek újat.

-
LW
őstag
Amíg azt a rendszert használod igen, de amúgy semmit sem érne szerintem. Viszont vannak SSDoptimalizáló programok. Jómagam is Vertexeket(2x30GB) használok Raid0ban, Diskeepernek fut a HyperFast szolgáltatása és néha(hetente) lefuttatom rajta az Optimize eljárást.
Összes Olvasott Adat,"467 MB, 474 856 MB telepítés óta (2010.07.10.)"
Összes Írt Adat,"63 MB, 368 066 MB telepítés óta"Nem érzek semmi lassulást azóta, tesztekben mindenhol kb 15-20%-ot lassult a telepítés óta, de nem érezhető.
Üdv. LW
-
LW
őstag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Én sem voltam. De olyan olcsón adta a vertexeket (kettőt vettem), hogy ha az egyik behal, még úgy is megéri, szinte fél áron adta a többi helyhez képest.
Gyártói gari meg esetemben(OCZnél) azt hiszem Hollandiában van, 1-2 ezres a posta, és küldik az újat pár héten belül. Fórumtárs tapasztalatait osztottam meg. -
LW
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Decide:
Végül kiderült, hogy egyáltalán nem.----
"Csakúgymondom":
Egy kis idő elteltével gyönyörűen elkezdte lehagyni az összes írt adatot az összes olvasott adat HDsentinelben mért SSDtömbömön. Juppiájé, le a rendszer visszaállítssal. Max gyakoribb a reninstall.
Valóban érdemes volt megválni a tőle. -
LW
őstag
ez kicsit félre ment.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
decide: kösz, physx témában valóban jobb lett volna.

-
LW
őstag
9400GT-t lehet használni dedikált PhysX kártyának? Van lehetőségem kö'(c)csön venni egyet.
5 nap múlva mafia 2 demó.
-
LW
őstag
Biztos hogy AHCI módot preferálja, és csak azon megy a TRIM.
Alapvetően nem szerencsés rendszermeghajtóra nagy mennyiségben dolgozni, másolgatni. Biztos, hogy nem az egyidejű műveletekkel van gond, mert 1 perces akadás állati sok.
Azt mondom, hogy ne a rendszermeghajtóra renderelj, amúgy sem egészséges és nem a merevlemez a szűk keresztmetszet, és minden gond megoldódik. És amennyiben lehet, akkor térj át win7re a TRIM miatt is. Meg hátha 30 gigás OCZn lévő rendszer is megzakkant azért csinál ilyen anomáliákat (most hogy kiderült, hogy a cucc jó).
Van most egyel újabb emlékeim szerint az 1.6. Én nem merek frissíteni a Raid miatt, nehogy aztán meglepődjek, ha újrarakom a rendszert, akkor biosfrissítés mellett, lehet rávetemedek.
-
LW
őstag
Ha vállalkozó kedvű vagy, próbáld ki azt, hogy húzz fel winyóra egy rendszert és úgy renderelj SSD-re, és ha úgy is csinálja(akkor a rendszereszközökhöz is hozzáférsz amikor beakadsz), akkor van
. Monitorozhatod is közben a lemezhasználatot.
A poén kedvéért win7et rakj, hátha megbarátkozol vele és működik alatta a trim. XP tortáján lassan 10 gyertya csücsül. -
LW
őstag
25 nap alatt közel 300 GB-t írtam a 30as OCZ-imre(Raid0), trim nélkül nem éreztem lassulást. A tesztek szekvenciális és 4k-s értékek is 20%-t estek a zsír új állapothoz képest, de ilyen sebességnél az már elenyésző.
És úgy néz ki beállt erre a szintre. Diskkeeper fut a háttérben, elvileg az hasznos. 
Végül kikapcsoltam a rendszervisszaállítást, valamennyivel lehagyta most az olvasás az írást, de a kényelmes asztalra kicsomagolok egy gigát majd áthelyezem szokásaimról nem vagyok hajlandó lemondani.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért van, hogy használjam, nem azért, hogy simogassam. Úgy se az elhasználódásba döglik bele. Természetesen attól függetlenül nem futtatok rajta sebességtesztet gigabájtokkal percenként.

-
LW
őstag
Szia.
Tisztán látszik, vezérlő.
Két Satavezérlő van a lapomon. Először a gigabyte Satavezérlőre kötöttem rá a 2 ugyan ilyen OCZ Vertexemet, nálam 160nál volt a limit. Átraktam Intelre, a 440 jobban hangzott.szerk: Bár nem rosszak ezek az eredmények sem szingliben. Meg is néztem, 230 a maximális, úgyhogy nagyon nagy redundancia nincs a cuccban, lesz az még lassabb is.

220 vagy vagy 200, nem érzed meg.
Üdv. LW -
LW
őstag
Elhatároztam, hogy csökkentem a lemezhasználatot, vagyis inkább csak az írást.

Első nekifutásra nem találtam meg guglin, hol tudom áthelyezni a rendszer visszaállítás szolgáltatás fájljait? -
LW
őstag
2010.07.10 óta az OCZ vertexeimre Raid0ban Írtam egy keveset, ami nem is annyira kevés. E'(n)normális?
Átvitel Információ
Összes Olvasott Adat,"1 912 MB, 441 273 MB telepítés óta (2010.07.10.)"
Összes Írt Adat,"599 MB, 425 134 MB telepítés óta"
Napi átlagos olvasás,"33 944,08 MB"
Napi átlagos írás,"32 702,62 MB"Ha így folytatom, akkor 1 év alatt 6TB lazán meglesz
-
LW
őstag
Ismer valaki olyan programot, ami heti egyszer rendbe teszi a TRIMnélküli (esetemben raidtömbben lévő) SSD meghajtókat?
-
-
LW
őstag
Találkozott valaki olyan progival ami méri az olvasott és írott adatforgalmat egyed meghajtoknál?
-
-
LW
őstag
válasz
robotjatek
üzenetére
Kösz.

Bumbi-kutya pont a másik fele lakik
-
LW
őstag
Köszi, meglesz amint feltotlam mindent.
Jaj, nem is meséltem!A győr-szentiváni postás a hatalmas intelligenciájával az összes ajánlott, nem ajánlott, bubis, nembubis levelet begyömöszöli a postaládába.
A rend kedvéért a 2 meghajtóval se tett másképp, ám jött a probléma, nem fért be. Sokadik próbálkozás után csöngetett és úgy adta át a csomagot mint ha a szomszéd spániel szájából tépte volna ki.
Kész szerencse, hogy be volt szépen csomagolva.

-
LW
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Nemsűrűn, ám egy 8MB feletti rar kibontása igen csak fürgének ígérkezik. Amúgy 2x30GB.

-
LW
őstag
A telepítő csinált egy 100 megás partíciót, feltételezem Szvep gyanánt. Az egészséges SSDnél?
-
LW
őstag
AZTAKUTYAMEGAMACSKA

Átraktam Intel vezérlőre, először azt hittem káprázik a szemem.
8megás olvasás 433MB/s

Driver, alapprogik és jelentkezem.
NAGYON ÁLLAT! -
LW
őstag
Visszatértem. Ki mit mond a jelenségre?

-
LW
őstag
'reggelt!
Wááá, a postás bármelyik pillanatban itt lehet.
-
LW
őstag
És... ki mit mond arról, hogy külön partíciókként viselkednek TRIM-el? Egyiken a rendszer, másikon a photoshop, és nagyobb cuccok?
Raid0:
pro:
Állati gyors (inkább szekvenciális műveleteknél)
Egyben van a partíció
kontra:
Sérülékeny
Nincs trim -
LW
őstag
-Mindig rossz gombra kattintok-
-
LW
őstag
Ez sokadjára is furán sikerült.

A törénet az, hogy van egy kis befektetni való pénzmagom, és eltöprengtem egy SSD-n, hmm milyen jó lenne gyors rendszer. Igen ám, de ami igazán jó lenne az úgy megszorongatná a zsebem, hogy nem maradna másra(jelen esetben adattárolásra).
Elővettem már mindent, kingstont, x25-v 40, x25-m, OCZ Vertex 30, OCZVertex30-Raid0
Valami mindig beletojt volna a levesbe.Gyors, de lehetne gyorsabb is, <40ak kicsik(számomra), nagyobbak és gyorsabbak meg drágák.
Közben elfogyott az adattár is, szal legalább egy terás HDD még képben van.x25-v 40GB
Kingston SSDnow V 64
OCZ Vertex 30+ 1.0TB HDD
Maradt és hát végül úgy döntöttem, revízióra ítélem a dolgot ősz közepe környékén. Hozzáveszem azt is, hogy valóban csak (a tesztben is írt) úri hóbort lenne számomra, fenetudja. Így egyenlőre a szép nagy 2.0TB "kőkori HDD" mellett döntök. Még nem rendeltem meg (van is pár potyagigám), változhat a véleményem, keverek mint a mozigépész.
-
LW
őstag
Ezt az SSD témát azthiszem pihentetem, inkább bevásálok egy 2TB-s kőkori HDD-t.

1 óra - pár hónap, egyszer visszatérek.
Szerk: ez offtotyik
-
LW
őstag
Tolok fel egy virtualBoxot, meglesem hogyan férek el 40 gigán.

-
LW
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Hát ez a gyerek valahogy nagyon ellenszenves. Újgazdag igénytelen majom.
A bootidő meg nekem nem mond semmit. Nem újraindítgatni fogom 24/7. De valóban látványos.
Am manapság ott tartok, hogy vagy veszek egy WD 1.0TB Green HDD + X25-v 40GB SSD-t vagy csak egy WD 2.0TB green HDD-t.
Már annyit agyaltam, hogy belefáradtam.

-
LW
őstag
Ha veszek egy 64es SSD-t annak mekkora része használható partícionálás után?
Olvastam már mindenféle rémtörténetet. -
LW
őstag
Mennyi szabad hely kell a rendszerpartíción, hogy Windows jól érezze magát?
-
LW
őstag
-(ezt püben akartam)-
-
LW
őstag
Hihetetlen. Amit helyi nagykerben kifizetek +6e(annyi a különbség 3 év garral) huf legrosszabb esetben is szállításra megy el. Érdeklődök mind a 2 helyen.

Akk annyi a különbség, hogy ott a nagyker végzi a piszkos munkát. -
LW
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Kis/nagyker válogatja. Nagybátyám a kiskerében gyakran azonnal ad másikat, ha van raktáron vagy másnap jön pakk rak bele egyet.
De bízzunk benne, hogy stabil része lesz rendszeremnek
SSDvel egyidőben kiegészítem a cuccost még egy terás WD HDDvel is. 100-200 gigám van a 3,5TBből.
Ha már lúd... -
LW
őstag
Valakinek volt szerencséje gyártói garügyintézéssel?
Ősember viszonylag jó áron kínálja. Mindenképp BP-ről hozom, szal gyártói, nemgyártói. Ez itt a kérdés. -
LW
őstag
Ami azt illeti pár hónapra el-el férek 40 gigán, karácsonyra meglepem magam egy SSDtesóval. Ollállá
Jut eszembe a windózom fele (a teljes 20< giga) kb biztonsági mentés. Letiltom vagy áthelyezem, azt jónapot.Arról nem is beszélve hogy kisebb partíción összehúzza magát a win, ami persze a sebesség rovására megy.
-
LW
őstag
Áh, már mindent értek.
Köszi.
Igen, intél szép és jó, na meg kicsi. És akárhogy számolom 40 giga nekem édeskevés.
Még megoldás lehet, ha később Raid0ban lenne haverja. De akkor lőttek a TRIMnek.25-30 giga alapvetően a windowsom(kicsit duzzadva), és még nem számoltam bele a 4 gigás PS-t és cimboráit.
-
LW
őstag
Végül Kelzsoval kitárgyaltuk a témát.
Kingston 64GB 2,5" SATA MLC V-Series Desktop - SNV425-S2BD/64GB
Kingston 64GB 2,5" SATA MLC V-Series Desktop - SNV425-S2/64GB
Intel 40GB 2,5" SATA MLC X25-V - SSDSA2MP040G2R5
Ők jöhetnek szóbaKizárásos alapon Kingston fele húzok idáig, 40 giga kevés nekem.
Intel, miért?

-
LW
őstag
Sziasztok.
Elgondolkoztam a címlapos cikk hatására egy SSD-n. Rendszernek használnám, tehát a RandomRead számít az olvasottak alapján.
Kérem tanácsotokat, hogy milyen 40-80GB közötti meghajtókat ajánlotok max 60K(de inkább 30-50k) áron.
Ki mit mondd? Légyszi boltokat, helyeket is ajánljatok.
Ha nem akartok reklámot gerjeszteni, PÜ-be is várom a bizniszhelyeket.
Üdv. LW
Aktív témák
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Parfüm topik
- Formula-1
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AliExpress tapasztalatok
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Utóbbi 2 évben nem halt meg windowsom és mint láttad a fenti képen sokat megy a gépem. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Monitorozhatod is közben a lemezhasználatot.