Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Sea Edge
tag
válasz
Neovenator #8295 üzenetére
Eleg durva fizikai behatasnak kell ernie egy SSD-t hogy meghaljon. Az olvasas nincsen hatassal a cellak elettartamara. A jol megtervezett SSD-k (pl Intel) pedig tudjak, hogy mikor hal meg egy cella, a jo wear leveling algoritmus meg biztositja, hogy az osszes cella gyakorlatilag ugyanakkor romoljon el. Intelnel ezt ugy csinaltak meg, hogy a cella megprobal elromlani a kovetkezo torlesnel - nincs adatvesztes. Ha torleskor nem romlik el, akkor a kovetkezo irasnal fog elromlani - meglevo adatot ekkor sem veszitesz.
Fajl mentesekor legrosszabb esetben azt kapod vissza az OS-tol, hogy a mentest nem tudja vegrehajtani. -
hati
addikt
válasz
Neovenator #8295 üzenetére
Nem a megbízhatatlanság miatti olcsóságra gondoltam, hanem a tömeg termelés miatti alacsonyabb piaci árra.
-
Neovenator
senior tag
Nekem simán megér 50-60K-t, hogy végre (jópár év után) ki tudnám használni a gépem megközelítően teljes teljesítményét, nem csak a felét.
Az viszont marhára nem érné meg, ha egy megnyekkent SSD-ről kéne többszázezer forintért adatmentést végeztetnem mondjuk egy-két évente...
Inkább legyenek egyre gyorsabbak, kis kapacitásúak és drágák, mint nagyok, olcsók és megbízhatatlanok. -
hati
addikt
válasz
Neovenator #8292 üzenetére
inkább az árán "javítanának" már
-
Neovenator
senior tag
-
fagy53
nagyúr
válasz
Neovenator #8289 üzenetére
-
WiZARD
addikt
válasz
Neovenator #8289 üzenetére
intel roadmap szerint 2010 Q4
gyorsabb lesz mint a mostani, dupla kapacitással. -
Neovenator
senior tag
Üdv mindenkinek!
Lehet tudni valamit a harmadik generációs intelek megjelenési idejéről, tulajdonságairól, ne adj' isten teljesítményéről?
Túrtam a netet egy ideig, de néma csönd, ahol én néztem...gondoltam hátha van itt valakinek valami jobb forrása... -
LW
őstag
válasz
Dr. Romano #8286 üzenetére
Nálam a Raid0 miatt nem látszik, de jobb is.
OCZ meghajtók mókás kondíciókat produkálnak. (ahogy így sokadjára olvasom)
Úgy emlékszem volt olyan is, hogy fóliás meghajtó csak 89%ot írt.Én nem aggódok, 3 év gari elviekben van rá, ha elhasználódik, kérek újat.
-
Nemreg írtam, hogy az AMD gépemmel az AHCI driver nélkül baszott lassú a boot, de működik a trim! Ha felrakom az AMD AHCI driverét minden ok, gyors csak nem működik a trim...
Na most kijött egy új bios az alaplapomhoz (GB MA770-UD3), amit fel is rakta, majd reinstall Win7 is és a gyári Windowsos AHCI driverrel is gyors a boot és a legfőbb, hogy még a trim funkció is működik!
Nem tudom, hogy az új bios mit csinált, de többször újrahúztam a gépet és semmi... Most meg minden szép és jó! -
Ha így halad akkor lassan új ssd-m lesz
89%
3-4 naponta esik 1%-ot. -
DV
senior tag
Az ezen az oldalon talalhato progival sikerult leszoritanom a boot-idot 42mp-re.
Ezutan feltettem az Intel 9.6 RST drivert es 28mp-re csokkent a boot-ido (-14mp!). -
DV
senior tag
válasz
fenergie84 #8277 üzenetére
Itt van a valasz megerositve: #.
-
fenergie84
addikt
Valaki világosítson fel!
A Kingston SNV125-S2/64GB SSD most támogatja a TRIM-et vagy sem?
Mert itt a gyári oldalon írja a tulajdonságok között, vagy én értem félre? -
NOD
senior tag
Na kicsit körulnéztem hogy árban mi az ami jó. Melyik ssd a jobb sebességben és minöségben? Intel 40gb-s ssdje vagy ocz vertex/agility
-
NOD
senior tag
Sziasztok, egy kis segítség kéne ssd ügyben. Szeretnék venni egyet de hogy pontosan melyik tipust érné megvenni azt nem tudom.
Rendszermeghajtónak kéne nem akarok rajta adatot tárolni, maximum egy játékot tennék rá.
Amiket néztem : OCZ 30gb-sböl több fajtát néztem iletve az intel 2. generációs 40gb-sét.
Melyik érné meg erre a feladatra?
Ja és mégegy kérdés : Igaz az hogy célszeru max 70-80%- adatot tárolni egy ssd-n? Ez mért van? -
Nordic
Közösségépítő
Üdv!
Gondolkozom egy sdd beszerzésén rendszermeghajtónak, viszont nem fogalmam sincs mi alapján kellene választanom/keresnem(márka, milyen tulajdonságokat nézzek). Annyi a biztos, hogy két rendszer kerülne rá, szóval kapacitásban olyan 60GB-ra gondoltam.
-
proof88
addikt
azé mondja mert raidnél az elérési idő nő egy minimálisat magyarán a raid tömböd elérési ideje nagyobb lehet mintha 1 ssd-t használnál. Ettől függetlenül én raidben használok 2 ssd-t, mert a gyakorlat azt igazolja hogy gyorsabb... a telepítések és társai kicsit lassabbak, de a betöltések gyorsabbak, ezért használom raidben.
-
DV
senior tag
válasz
concret_hp #8261 üzenetére
Host writes: #.
-
DV
senior tag
válasz
kleinguru #8264 üzenetére
Az Anandtech-en van egy nagyon jo cikk pont errol. Ket 40GB-os Intel SSD gyorsabb, mint egy 80GB-os (a sebessegek osszeadodnak). Itt el lehet olvasni a cikket.
RAID0 ellen a Trim hianyat tudom felhozni, meg azt, hogy egy picit instabillabb lehet a rendszer (a RAID0 felepitesebol adodoan).peete88
Semmi gond, csak neha felhuz, hogy 1-2 szemely nem veszi a faradtsagot, hogy visszaolvasson, vagy esetleg hasznalja a keresot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dluinet #8265 üzenetére
Raid 0 lassítaná? Akkor szted mi értelme a Raid 0-nak?
Kis segítség:
"A RAID 0 az egyes lemezek egyszerű összefűzését jelenti, viszont semmilyen redundanciát nem ad, így nem biztosít hibatűrést, azaz egyetlen meghajtó meghibásodása az egész tömb hibáját okozza. Mind az írási, mind az olvasási műveletek párhuzamosítva történnek, ideális esetben a sebesség az egyes lemezek sebességének összege lesz, így a módszer a RAID szintek közül a legjobb teljesítményt nyújtja."
by Wiki
Pont az a gond már itt, hogy a Raid 0 feleslegesen gyors jelenleg és a Sata2-es átviteli port/kapu lesz a szűkkeresztmetszet, így kb felesleges Sata2-es lap esetén Raid 0 tömböt építeni SSD-ből (kivéve ha vmi belépőszintű MLC-s SSD-t vesz az ember, de akkor már inkább egy gyorsabbat vegyen szvsz).
-
Sziasztok!
Biztos kérdezték már sokan, de mi lenne a jobb választás?! 2db 40Gb intel (raid0)
Vagy 1 db 80Gb-os (szintén intel)Elsősorban win7 és programok tárolására kell, semmi másra, a többi cuccra veszek 2*1,5Gb vinyót (raid0)
Olvastam, hogy raidnél nincs trim...
Mi szól egyik illetve másik mellett?!Válaszotokat előre is köszönöm
!
-
cimbi186
aktív tag
válasz
concret_hp #8262 üzenetére
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #7203 üzenetére
másfél hónap használat után:
seq: 222 / 51mb
512K: 139 / 56mb
4K: 18.5 / 36 mb
4k qd32: 21/40 mbaz írások 1 hajszálnyit gyorsultak
azt mivel tudom emgnézni, hogy hány gb írás volt rajta? (nme a "kopástól" félek, hanem adatbázis van rajta és kiváncsi vagyok mennyi írást generál szumma
) érdekes mód az adatbázis (zsír üresen, mint új korában) egy 20-30%al lasabb valamitől, mint volt
-
cimbi186
aktív tag
válasz
peete88 #8257 üzenetére
Csa!
10 hónapja teszi a dolgát rendesen.
SSD toolbox havonta lefuttatva,rendszer ssd-re optimalizálva.
Tesztekben gyakorlatilag semmi változást nem mutat ezen idő alatt,olyan mintha új lenne,bár hozzá kell tenni,hogy én csak 1 hétköznapi felhasználó vok.
Ha van rá kes,ne habozz -
peete88
tag
Akinek Intel X-25M 80GB SSD-e van milyen véleménnyel van róla? Ajánlja vagy sem, meg van e vele elégedve?
Köszi előre is -
luciferk
senior tag
Egy ismerős 32 ropi ellenében megválna 4 hónapos még 32 hó kisker garis (ipon) SNVP325-64GB SSD-jétől, azon dilemázok, hogy ezt vegyem e meg vagy inkább egy vadi új ugyancsak kiskergaris SNV425-64GB SSD-t ugyanezen az áron. Szerintetek melyik lenne a jó döntés?
-
peete88
tag
Üdvözlet!
Kérdezni szeretném hogy az Intel X25-M 80GB ssd-nél mi a különbség a SSDSA2MJ080G2C1 és a SSDSA2MH080G2C1 kód között egy betű ugye a J és a H. Csak árban találtam differenciát specifikációban nem nagyon...
Valamint h akinek esetleg ilyene van milyen véleménnyel van róla. Ajánlja vagy sem meg, van e vele elégedve?Köszönöm előre is
-
C64
őstag
Sziasztok! Szerintetek van értelme lecserélni az Intel X25M G2 80GB-os SSD-t egy új sandforce-os SSD-re?
-
vis.p
aktív tag
Értem, megkeresem ezt a Link State Power Management opciót.
Köszönöm.
Nem akarom tuningolni, csak megnézném milyen 13-as szorzóval.
Szeretném úgy beállitani a notit, hogy ha csak netezek stb. akkor 9-10-es szorzó legyen a minimum és ne 7-es.
Persze lehet, hogy ez csak álom.
Nem tudom lehet-e ilyet. -
AceTom
aktív tag
Hello!
Nem tudom aktuális-e még, de én anno így csináltam az intel-microsoft ahci driver cserét:
eszközkezelő \ IDE ATA/ ATAPI vezérlők ott kiválasztod a megfelelőt(gondolom vmi AMD AHCI driver lehet) illesztőprogram frissítése, és ne hagyd, hogy keressen magának, hanem saját gépről válaszd ki a keresést, majd a listát válaszd a következő kérdésnél. Elvileg ott kell lenni a "szabványos ahci " drivernek, ami a gyári microsoftos.
-
DV
senior tag
Ezt en is eszrevettem... "Maximalis teljesitmeny" beallitason porgosebb a gep, a masik kettohoz kepest.
Valaki irta itt ezen a forumon, hogy a reszletes energiabeallitasoknal van a "PCI Express"-en belul a "Link State Power Management" opcio, amit ha kikapcsolsz, akkor meg egy picit tovabb gyorsul az SSD.Tuningolni szeretned a procit, vagy csak a gyari max. frekvencian jaratni?
-
Morden24
nagyúr
Sziasztok!
Megválnék alig fél éves SSD-mtől. Ha valakit esetleg érdekel, akkor ne habozzon megkeresni.
Elnézést az önreklámért, üdv -
vis.p
aktív tag
Valaki tudna ajánlani olyan programot, amivel lehet állítani a processzor fsb-szorzót win7 64bit-re?
Esetleg ami meg is tartja a beállításokat a sz.gép kikapcsolása után is.
Köszönöm.
Nem adtam fel, és idáig jutottam. Az energiatakarékosság miatt "nem jók" a random 4k eredmények.
Szerintem, van különbség. Bár nagyobb lett az órajel is, ezért nem tudom pontosan megmondani miért lett sokkal pörgősebb a laptop. -
DV
senior tag
válasz
Lacika001 #8236 üzenetére
Brutto 25K-38K kozott van a ket SSD. A te helyedben inkabb rendelnek egyet Osembertol... egy Intel 40GB 29K-ert, vagy egy Crucial C300 64GB-ot ((#, regisztralas utan lathatoak az arak) ennek az arat nem tudom, de jo vetel).
wutuka
A te helyedben irnek egy privit Rollee-nak.
-
Lacika001
aktív tag
SSD vételén gondolkozom, de úgy a konkrét típusokkal/árakkal, nem nagyon vagyok tisztában.
Kecskeméten nem igazán nagy a választék, így ezt a kettőt találtam [link] [link]
Igazából a nagyobb méret nem igazán számít, azt leszámítva érdekelne, hogy melyiket érdemes megvenni, (egyáltalán érdemes e valamyiket)?üdv
-
wutuka
aktív tag
válasz
Flashcash #8233 üzenetére
Én is hajlok az Intel SSD felé.X-25V,csak éppen a 40GB tűnik kevésnek,főleg,ha 20%-ot illik szabadon hagyni.
A Crucial Real SSD C300-ról (64GB) van valakinek véleménye?
E kettő között gondolkodom. Az utóbbi már SATA 3 felületű. Hoz ez valamilyen gyorsulást ahhoz képest,mintha SATA 2 felületre van csatizva? -
Flashcash
Közösségépítő
Én több mint 1 éve használok Intelt. Nagyon jó SSD-k ezek, szerintem ár/kapacitás tekintetben az áruk is versenyképes. (40GB kb. 30K / 80GB kb.50K)
-A megbízhatóságuk is a legjobbak között van ebben a témában.
-SSD SSD között nezhéz észrevenni a különbséget, persze ha valami spec. alkalmazást nagyon sok párhuzamos műveletet végző programot használsz, akkor biztosan érzékelhetőbb, hogy egy erős vezérlő van az SSD-n. -
hati
addikt
ősembernél 29k az Intel X25-V!
-
wutuka
aktív tag
Mindenki az Intel mellett van.
Az Intel ennyire ver mindenkit az SSD területen?
Van valami érzékelhető különbség is a gyakorlatban,tartósságban vagy csak a tesztekre alapoz mindenki.Gondolom,hogy nem sokaknak van gyakorlati összehasonlítási alapja. -
Gabe123
aktív tag
Szerintetek melyiket válasszam?
Intel X25-M SSDSA2MH080G2R5
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+ SNVP325-S2/64GBRendszernek+ programoknak kellene. 2 db kell 2 gépbe.
üdv Gábor -
Márton
nagyúr
20%.-ot én megérzem..
Mert nem csak oprendszer fut róla, hanem renderelek is rá,
utána muxolok, stb. és ott igencsak számít már a 20%.
Tehát te 368 gigát írtál már rájuk? Szépen tolod
SSDLife mit becsül élettartamnak?
Nekem 116giga írt adat után, már csak 8 hónapot..
Ez igencsak szomorú lenne, tekintve hogy közel 2 évig használtam
egy első generációs buffalot minden gond, trim és GC nélkül.
És nem azért cseréltem mert bármi gondom lett volna a 2 év után.
Szóval alaphangon is min. 3-4 évet jósolnék a Vertexnek ez a tesztprogi
meg 8 hónapot mond. A pesszimista.Tehát a win7 telepítése után a bekapcsolt trim mit is csinálna?
Ha már többször, trim nélkül tele lett írva az ssd, akkor a w7 is
csak úgy tud írni ha előtte kiolvassa a cellák tartalmát, mivel nem szűz területek vannak már. És ahhoz hogy ő trimmelni tudjon, egy teljes cellát kellene törölnie amit már kérdéses, milyen sűrűn talál. Mármint amiből minden törölhető. Merthogy az adatok már szanaszét vannak. Vagy erre való a GC?Egyáltalán miért nem tudják azt megoldani, hogy egy format parancs után ne kelljen kiolvasni a cellák tartalmát írás előtt, viselkedjen úgy mint egy új ssd, hiszen tudott, hogy semmire nincs már szükség a cellákból?
-
LW
őstag
Amíg azt a rendszert használod igen, de amúgy semmit sem érne szerintem. Viszont vannak SSDoptimalizáló programok. Jómagam is Vertexeket(2x30GB) használok Raid0ban, Diskeepernek fut a HyperFast szolgáltatása és néha(hetente) lefuttatom rajta az Optimize eljárást.
Összes Olvasott Adat,"467 MB, 474 856 MB telepítés óta (2010.07.10.)"
Összes Írt Adat,"63 MB, 368 066 MB telepítés óta"Nem érzek semmi lassulást azóta, tesztekben mindenhol kb 15-20%-ot lassult a telepítés óta, de nem érezhető.
Üdv. LW
-
Márton
nagyúr
Ha most használok trim nélkül egy Vertexet, párszor teleírom, majd után mondjuk
formázás után felteszek egy win7-et, ahol korrekten működik a trim, akkor "helyrehozza" az ssd-t? Újra a régi sebességet fogja hozni? Hogy működne ezesetben a dolog, valaki le tudná írni? -
indigo
aktív tag
A Wikipedia szerint az ICH7 már tartalmazott "an accelerated SATA Controller for up to 300 MB/s data transmission rate", ami nem lehet SATA1, hanem SATA2 lesz - szerintem.
AZ ICH8 ezeket örökölte, tehát a tied már támogatja a SATA2-őt, ha a fentiek igazak. Így nem lehet gondod semmilyen SSD-vel.
Az én alaplapomon a lapkakészlet Intel i915GM + ICH6M, de ehhez hozzájön a VIA VT6421 RAID Controller, ami által tudja SCSI meghajtónak látni a SATA HHD-t és SATA SSD-t. És elméletileg itt van a kutya elásva -
indigo
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Van egy FS Amilo M3438G laptopom. VIA VT6421-es RAID Controller chippel szerelt, ami csak SATA1-et támogat. Szeretnék venni SSD-t rendszervinyónak a laptopomba és nem tudom, hogy melyik márkát fogja támogatni. Tegnap kipróbáltam egy Kingston SNV125-S2/30GB-osat. Először másoltam rá egy filmet és elindítottam róla. A Media Player azonnal megjelent, viszont csak kb. 2-3 perc után töltötte be a filmet és kezdte lejátszani. Itt már gyanakodtam. Ezután partíció eltolás, format, WinXP telepítés. A telepítés a szokásosnál több időt vett igénybe, telepítés után ugyanaz volt a helyzet, megakadt az SSD, több perc alatt töltötte be még a képernyő beállításait is (jobb gomb->tulajdonságok panel).
Interneten kutakodva megtaláltam, hogy a VT6421-esnek baja van a SATA Auto Negotiation feature-rel. Itt leírják.
Azt is írják, hogy Samsung, Hitachi esetében olyan programokat biztosít a gyártó, amellyel le lehet korlátozni az SSD-t SATA1-re.
Mit tudtok tanácsolni? Járt már valaki hasonlóképpen? -
DV
senior tag
válasz
LordDarkness #8210 üzenetére
4K irasi sebesseg a fontos.
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
Tibiajax #8207 üzenetére
Úgyis hó végén veszek ha veszek addig átgondolom, honnan szerzek. Végülis melyik adat a legfontosabb egy ssdnek írás vagy olvasási sebesség? Olvasom hogy van valami ahci driver ami az amdnél nem műkszik pár embernek akkor azt ne is tegyem majd fel? Meg még mire érdemes figyelni?
-
Senki nem tudja hogyan lehetne leszedni ezt az undorító AMD AHCI drivert a gépről és visszatérni a gyári W7-esre?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
LordDarkness #8205 üzenetére
hát de miért?..... gyártoi gari, a legjobb. ne viccelj.
elküldi, megnézik, rossz/hibázik, már tolják is vissza az ujat, postán.
(kis mákod van, még ujabbat is kapsz. ha épp, a régiből már nincs..)no para.
ja, és ösember intézi a sztorit ugyis, ha ne adj isten' tényleg behalna... -
LW
őstag
válasz
LordDarkness #8205 üzenetére
Én sem voltam. De olyan olcsón adta a vertexeket (kettőt vettem), hogy ha az egyik behal, még úgy is megéri, szinte fél áron adta a többi helyhez képest.
Gyártói gari meg esetemben(OCZnél) azt hiszem Hollandiában van, 1-2 ezres a posta, és küldik az újat pár héten belül. Fórumtárs tapasztalatait osztottam meg. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
LordDarkness #8202 üzenetére
én inkább picivel még megpótolnám, és inkább ezt gyorsabb. ..vagy ocz vertex turbot, vagy ha igazán jot akarsz, sandforce-osat vegyél, vertec/agility2-t, vagy ősember ssdi között nézz szép, vannak szép példányok, 40-45-között, azok már sand-esek mind
-
DV
senior tag
válasz
LordDarkness #8202 üzenetére
#8187 - Crucial C300 64GB.
Aktív témák
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest