Hirdetés
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Aktív témák
-
ThodEE
őstag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Engem is érdekelne

-
adorjant
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Na igen,én sem voltam benne biztos,ezért leteszteltem pár perce: (ahogy az ssd tesztben is írják), teleírtam alaposan,kétszer,majd küldtem neki sok szeretettel egy sebességtesztet
(nem mondom,hogy nem imádkoztam közben...
)
Az eredmények pedig azt mutatták,hogy működik a TRIM
Majd 1-2 hét múlva lemérem megint,hátha hazudik
(Hogy azért rosszat is tudjak mondani,eléggé elszomorító tempót produkált másolás közben...voltak iso fileok,és apróbb cuccok is,de mindkettőnél 30 mega körül "száguldott"
) -
AndrewTdi
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ebből 2-t raid0-ba!
-
SpongyaBob
veterán
Egy kis brutalitás
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SpongyaBob
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Most akko' van Trim AMD alatt vagy nincs trim

Ezt jó lenne már eldönteni

-
Jakuu
őstag
válasz
Nordic
üzenetére
Ha IDE modban telepitetted a Win7-t, akkor ha szimplan csak atallitod ACHI modra a BIOSban, akkor blue screen lesz a vege a dologbol.
Ugy kell ilyenkor megoldani a helyzetet, hogy a windows 7 regeditjeben eloszor a HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesMsahci bejegyzes erteket 0-ra kell allitani es csak utana atallitani a BIOSt IDE modrol ACHI-re.
-
edward2
addikt
válasz
viharhozo
üzenetére
2-es kérdésedre tudok most per pillanat választ adni, mert én is 2 napja raktam SSD-t.
Hát bizony ez a dolog nem olyan mint a vinyot berakom azt kész téma
rendesen utána kell olvasni mit hogyan konfigolni stb.Rendszer átrakásánál is eltolás mértéke megfelelő-e pl. Acronis True Image-el át lehet rakni rendesen. Paragon backupről tudok nyilatkozni még az jól pofánver és szépen eltolja magától.
-
adorjant
őstag
Egy újabb epizód a Corsair Nova 32GB életében: új gépbe került,amd 870/sb850 chipkészlettel,kapott egy új win7-et,ekkor még lassabb volt picit,mint korábban a p45/ich10 lapban.
Aztán frissítettem új AMD AHCI driverre,aztán a teszt kedvéért az összes sata csatira engedélyeztem a sata3 vezérlőt,és tádámmmm,megtáltosodtunk
30-40mb/s-el emelkedett az olvasás (4K nagyjából ugyanannyi,mint inteles lapban),az írási értékek gyakorlatilag hajszálra egyeznek.
A boot egy picit jobbnak tűnik,menet közben nem vettem észre változást.Ismét egy piros pont az SSD nevű nagyszerű találmányak

-
Nordic
Közösségépítő
Ma este nekiállok az SSD-mre feltolni egy friss rendszert. Mivel eddig nem volt SSD-m gondoltam végigviszem fejben, hogy mit kell csinálom.
1. Bios-ban átállítani ACHI módra
2. Telepítés előtt particionálni(gondolom ezt normálisan oldja meg a win7 telepítője), majd telepítem.
3. Itt jön egy kérdés. ACHI drivert kell feltennem külön, vagy az felkerül amikor a win7 feltelepül?
4. Telepítés után letiltom a következőket: töredezettségmentesítés, prefetch(mondjuk ezt nem tudom hogy kell
), törlöm a swap fájlt, hibernációs fájlt, indexelés(ezt sem tudom hogy kell
), meglesem működik e a TRIM parancs.Jó lesz ez így, vagy kihagytam valamit? Remélem nem.
-
zack
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Linkelek egy mérést amit RST driver nélkül ill. RST driverrel csináltam. Papíron mindenen látszik a javulás, de gyakorlatban szinte lehetetlen észrevenni. A teszt teljesen egyforma környezetben történt. Kb. ennyit lehetne észrevenni a gyakorlatban ha 10 fajta különböző sebességű SDD-t egymás mellé tennénk. Az az nem sokat.

10.0.0.1046. RST driver nélkül:
10.0.0.1046. RST driverrel:
-
Chesterfield
őstag
válasz
Cickánykoma
üzenetére
Érdemes megcsinálni a firmware frissítést?
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Kingston V- és V+ között mi a lényegi különbség? Láttam, hogy ez utóbbi nagyobb sebességekre képes, de rendszermeghajtóként is jelentős az eltérés? Mert árban kb 50%-kal többet kell fizetni a pluszos verzióért.
-
Cickánykoma
tag
Tegnap került a gépembe a 60 GB-os OCZ Vertex 2-esem, kösz ismét a tanácsokat és ajánlásokat. A javasoltak szerint swap, prefetch, superfetch, hibernálás, indexelés kikapcsolva, igy kaptam ezeket az értékeket a szűz Win7-en.
Az SSD gyárilag 1.22-es firmware-ral jött 23-asra már én frissítettem. Nem tudom, szerencsére nálam nem 9x%-ot hanem 100-at mutat az SSDLife.

-
Nordic
Közösségépítő
Na beszereztem egy SSD-t végre. Addig gondolkoztam a jelölteken, míg megvettem egy teljesen másikat, ami tervbe sem volt
.A tervezett OCZ-Intel-Kingston trióból végül egy Crucial RealSSD C300 128GB-os lett az áldozat. -
Colos1
őstag
válasz
Kissjeno
üzenetére
Amit megadsz elérési útvonalnak, nem abba teszi a mappát, hanem az lesz maga a mappa. Csinálj egy olyant - ha nem a gyökérbe akarod rakni - , hogy pl. XY:\<főmappa neve>\dokumentumok, XY:\<főmappa neve>\képek, stbstbstb. Én nem szaroztam, egy partíciót kiválasztottam, és annak a gyökerébe tettem mindent. F:\dokumentumok, F:\képek, stbstbstb.
(#11275) Jakuu:
"A Kingston a leglassabb csak 230/180as. Valaszd inkabb az OZC-t az 285/275-s."Ha visszaolvasol a topikban, láthatod ezen sebességeknek a jelentőségét. Az a szekvenciális sebesség, ami egy rendszerlemez esetén csak tájékoztató jellegű. A 4k írás-olvasást kell nézni, amely igaz, hogy a jelenlegi piacon lévő SSD -.k között elég változó, de itt 3 kategória van: nagyon gyors, nagyon-nagyon gyors, és kib@szottúl gyors. Egy átlagos felhasználó a nagyon gyors -at sem tudja 100% -ban kihasználni, és az egyes SSD -k között a különbségek tizedmásodpercben mérhetőek. Ahol érzékelhető pl. a Vertex 2 előnye, az a rendszerindítás, és több program egyszerre történő indítása. A többi műveletben nem tűnik fel, esetleg a fent említett tizedmásodpercekben.
-
viharhozo
addikt
Mivel mar a masodik Raptorom is megdoglott, valtanek SSD-re.
1. Szukitettem a kort harom drajvra. Intel X25-M G2 (80G, ~48k), OCZ Agility 2 (60G, ~32k), Corsair Force (60G, ~38k). Van-e erezheto kulonbseg ezek kozott altalanos hasznalat eseten? Az ar tekinteteben viszonylag rugalmas vagyok, ha nagyon megy, lehet draga.
2. Mivel sose volt ilyenem, hulye kerdes kovetkezik. Ezek teljesen hdd-kent viselkednek (ergo megveszem, berakom, regi rendszert atghostolom ra es keszen vagyok), vagy ennyire nem egyszeru a helyzet?
-
Kissjeno
tag
válasz
Colos1
üzenetére
Hát nekem ez a mappa áthelyezgetés nem jött össze. Csináltam egy könyvtárat egy másik meghajtón és abba próbátam belehelyezni a könyvtárakat. Az első áthelyezésénél (pl. képek) átírta annak a könytárnak a nevét ahová áthelyezni akartam, utánna az is képek könyvtár lett. Következő áthelyezésnél pedig ugyanabba a könyvtárba nem engedett áthelyezni semmit vagy kiírta hogy a mappák összekeveredhetnek és utánna mér nem lehet szátválasztani őket.
-
edward2
addikt
Na újabb kérdés:
HDtune alatt health: Ultra DMA CRC Error Count <- na ez megyeget felfelé folyamatosan.
Azt írja kábel probléma lehet, de azt cseréltem és a helyzet változatlan.
Ötlet?
-
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
A dokumentumok könyvtárt hogy lehetne áthelyezni a HDD-re? Csomó játék oda ment és rengeteg helyet foglal. Nem szeretném hogy plusz helyet foglaljon meg csak az SSD-t terheli.
Tudtok segíteni???Köszi
-
BullKoxa
őstag
válasz
Colos1
üzenetére
Megcsináltam csak kicsit gondolkozni kellett.. beírtam a Win7 topikba és 5 perc múlva már meg is csináltam.
Más:Te multizol a MOHA-val?
-
Bodor
veterán
válasz
edward2
üzenetére
Esetleg ez segíthet...
-
edward2
addikt
Sziasztok,
vettem egy SSD-t és a cikket átolvastam. Na most köv. a probléma. A partíció offset nem jó (win7 és clear install volt így gőzöm sincs miért van ez így....)
Na most paragon backup & recovery 10et használtam eddig. Valakinek ezzel a progival tapasztalata?
Netán próbálkozzak a cikkben említett 2 progival? Vagy van valami teljesen eltérő ötlet metódus arra, hogy a win7et átrakjam SSD-re, de ne clean install, mert nincs kedvem bogarászni mindent előröl
Köszi az információt. Ha szokásosat kérdeztem elnézést, de az agyam besokalt a sok információtól

-
Matamata
aktív tag
Mindkét ssd-n vannak indukciós tekercsek és azoknak a hangját hallhatjátok. Asszem ez úgy szokták megoldani hogy beöntik szilikonnal a tekercset.
IT alapismertekból, a memóriákról szóló előadás kiegészítéseként fLeSs Átfogó elemzés az SSD-k természetéről cikkét linkelte be a tanár.

Pár év és kötelező tananyag lesz. -
AndrewTdi
addikt
válasz
Chesterfield
üzenetére
Én a X25-M-el is hallok ilyet.
Kissjeno thx
-
Colos1
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Nálam is volt anno ilyesmi a steam -el, a C -re telepítettem, és senki sem mondta, hogy ha a játékokat máshova teszem, akkor ezt is oda kell.
Úgy tudtam áttelepíteni, hogy SIFT+DEL, majd Regedit: HKCU\software\valve kulcsot kidob, kijelentkezés-visszamegy, és telepít a jó helyre. Ha nem akarod a játékokat is újrarakni, akkor megpróbálhatod, hogy csak a regisztry -ből szeded ki, és rátelepítesz a megfelelő elérési útvonallal.(#11249) deicide: Beethowen süket volt.
-
Gorneck
legenda
válasz
Chesterfield
üzenetére
Sztem teljesen jól hallod...ilyet tapasztaltam már én is...
-
deicide
veterán
válasz
Chesterfield
üzenetére
Szerintem biztosan, mert én nem hallok semmi ilyesmit, mondjuk nem is vagyok egy Beethoven.
-
Chesterfield
őstag
Én ennél a vertex 2-nél is hallok néha ilyen ultra magas frekvenciás sípolást. Más nem?
Denevér is lenne az őseim között? -
master90
aktív tag
sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy mostan Ság szeretnék venni
egy ssd-t meg van már a kiszemelt nova 32GB. És ha az ssd-re felrakom a windows 7-et és
egy sata 2 wincsesztere a játékokat még akkor is fog rajta gyorsítani az ssd mert azon van a Windows? vagy hogy van ez?előre is köszi a válaszokat

-
Intel fan11
őstag
köszönöm a megnyugtató választ
! Akkor megveszem az intel x25-v -t és csak rendszert rakok rá játékot akkor inkább vinyóra és így bőven beleférek a 30-32 gigás limitbe!Most foglal a rendszer partícióm 20 gigát pedig már vagy fél éve telepítettem wint
Még1szer köszönöm a segítséget
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Nem nagyon befolyásolja az SSD élettartamát, a meghibásodni inkább a vezérlőjük szokott.
-
cszn
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Szerintem tökmindegy melyik SATA portra van dugva. Max akkor gond ha másik vezérlő is van a lapodon és annak a portjára dugod. Egy vezérlő (pl ICH9) portjai között nincs különbség.
A dvd betűjelét simán átnevezheted bármi probléma nélkül. Vinyónál is csak az jelenthet problémát, ha a rendszerből valami oda van telepítve, illetve valaminek az elérése oda van megadva. Nekem is alapból más sorrendet adott be, de átnevezgettem őket.(#11232) Intel fan11 Az X25-V-t 37 gigásnak tudod formázni és célszerű 30-32 gigát tartani csak rajta. A játékokat nem lényeges az ssdre tenni, csak a betöltések lesznek gyorsabbak, maga a játék nem. Egyébként nem kell aggódnod az élettartam miatt, azért van hogy használd. Ha azt a pár alap beállítást megcsinálod amit 57746573478534X leírtunk akkor nem lesz gond vele.

-
Intel fan11
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
ha azt nézem a mostani vinyómon a rendszer partícióm 30 gb-s ebből 10 giga a szabad!40 giga ssd esetén ez 20 giga maradna ebből 12 lenne még felhasználható!A mai új játrékokat nézve maffia 2 ,Medal of honor ,fifa 11, max 1 játék férne el!Ha mondjuk uninstallálgatok játékot és felteszek újakat azzal nagyon megrövidítem az ssd-m életét?
Vennék szívesen nagyobbat 64 gigás kingstont de az már 30 felett kapható és azt sajnos most nem fér bele a keretembe

-
Colos1
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Azt is át lehet nevezni, csak a lemezkezelőben a "CD-ROM" szövegre kell kattanni:

Ezt én is csak a win súgójából tudom, a dinamikus lemez arra jó, hogy tudsz átnyúló köteteket, csíkozott köteteket, meg ilyen egyéb dolgokat csinálni. (Ezt én sem tudom pontosan mi, de talán a RAID -ről beszél...
)Partíciós progit nem tudok, én telepítéskor szoktam partícionálni, azt is ritkán.
Egyszerű partícionálási műveleteket a win7 lemezkezelőjéből is meg tudsz csinálni. (Kötet törlése, zsugorítása, létrehozása, stb...Én is ezzel egyesítettem a win7 által örökölt 100MB -os partíciómat a régi C -vel.)Megkérdeztem az öcsémet, ő a Paragon Partition Manager -t szokta használni, ennek van x64 -es változata. Az a gond, hogy az7 x64 -es változat asszem nem free, de ez gondolom nem probléma
(Ezt természetesen úgy értem, hogy meg fogod venni
) -
válasz
Intel fan11
üzenetére
Arra figyelj, hogy 32GB-nél többet ne rakjál rá.
-
Intel fan11
őstag
üdv!Jó ez az átfogó elemzés ssdk-ről cikk!
Eldöntöttem intel x25-v 40 gb-set veszek a rendszerem alá! 20-30 k közt van és ez még belefér!
A kérdésem az volna ha ide rakom a rendszerem meg alap progijaimat mellé elfére 1-2 játék install mert ugyebár csak az indul el gyorsabban mint hdd-n amit ide telepítek???
-
AndrewTdi
addikt
re
Az Extended Capacity-s Vertex2-nél is ugyanúgy szabadon kell hagyni 20-25%-ot? -
Jakuu
őstag
Na teszteltem a mar leirt reserved particio torlese utani allapotot, hogy nem e nyuglodik a win7. Elvenitsuk fel mit is csinaltam.
"1. nyissuk meg cmd promtot administratori joggal
2. bcdboot c:\windows /s c:parancsot irjuk be ami a C: meghajton bootolashoz szukseges fileket/adatokat lekrealja.
3. Menjunk a Disk Managementhez (compmgmt.msc) es a C: particion jobb klikk utan valasszuk ki a Mark "Partition as Active" menupontot, majd okezzuk le.
4. Reboot
5. Reboot utan menjunk ujra bele a Disk Managementbe es jobb klink a System Reserved particion, majd toroljuk."Azota semmi problema nem tortent.
Annyi az egesz, hogy a 100MB-s particio eltunt, de a C: meghajtora kerult egy Boot konyvtar.
Semmi lassulast nem erzekelek, semmi hibat es a 100MBs particio torlesevel nyertem 85mb-t, mert kb 15mb-nal nem lett nagyobb a Boot konyvtar a meghajton.Azert meg tesztelek, de ugy tunik semmi gaz nincs.
-
Colos1
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Az jó úgy.
Ettől átnevezheted, csak mint mondtam, egyes programokat lehet, hogy majd újra kell rakni. Pl. DVD író, illetve a progik alatt ha átnevezed a partíciót, akkor elszáll mind.
Igen, DV kollégának sztem is igaza van, azon a lemezen tényleg van egy aktív partíció, lehet hogy nálam ez zavart be, erre eddig nem gondoltam.
Nálad meg most nézem, a HDD dinamikus, lehet hogy azért rakja 0-nak. -
BullKoxa
őstag
válasz
Colos1
üzenetére
Átnevezném,de nálam a Sata3 ba van dugva a DVD író és azt látja D meghajtónak.A felállás az SSD előtt, 1 Sata a lapon HDD, 2 Sta Felső DVD rom, 3 Sata 2. DVD rom, 4 Sata Mobil Rack, 5 Sata a Háznak a cucca.
Most. 1 Sata SSD, 2 Sata HDD, 3 Sata alső DVD rom, 4 Sata üres,Sata kábel hiány miatt a feső DVD rom, 5 Sata Mobil Rack, 6 Sata a házé.
Cseréljem fel a DVD romot a HDD vel?
Lehet igaza lesz DV-nek a HDD-n volt a rendszerem régebben és ott volt két külömbözö particiózás
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Nagyon sokszor.
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Egészen pontosan 15621-szer.
-
fagy53
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Próbáld ki a harmadikkal, CrystalDiskInfo !
-
Colos1
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Mondjuk nálam is volt olyan, hogy napokig egyféle számozása volt, de te nem állítottad át a lemezek betűjelezését, mint én. Amit a helynél ír, az az, hogy a lemez fizikailag hol van (gyakorlatilag az, hogy hova van dugva), a win7 meg a saját logikája szerint elnevezi 0-nak, 1-nek, stbstbstb. Általában olyan sorrendben, mint ahogy a csatlakozók vannak, de pl. nálam is a 2-esben lévőt hátrébb sorolta, mint a 3-asat. Ezért lett bonyodalom az átbetűzésből...
Ha nálad is elkezdi cserélgetni, akkor meg nem az átjelezésből volt nálam a gond. Ez esetben a HDD -t átdugod a 3-asba, és akkor már jónak kell lennie.(#11217) Intel fan11 Egy win7 13 GB, ha mondjuk 64 gigás SSD -d van, amelynek az élettartama 10000 írás, akkor 49230,76923 -szor, +/- 50%, szóval lehet, hogy csak 24615,38462 -ször, ha jól számoltam.
És akkor feltételeztem, hogy csak win -t telepítgetsz, és nem használod. Ha használod is, akkor kevesebbszer. 
-
Intel fan11
őstag
egy ssdre hányszor lehet windowst telepíteni kb?
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Chesterfield
üzenetére
Win7 alapból formázza az új tárat amikor felteszi magát.
-
DV
senior tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Akkor jo az alignalas.
-
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Ez csúnyának tűnik, bár ha SSDlife jónak írja akkor én inkább annak hinnék, de nézd meg más progikkal is pl Crystal diks infoval, Trim megy? Mod: Látom megy. Nekem a hd sinetl is 99%-ot ír, szal lehet nem ismeri a phoenixet.
Viszont az ssd life nem tudja mutatni a hibás szektorokat tudtommal azért másik progival nézz rá mindenképp.
-
DV
senior tag
válasz
Intel fan11
üzenetére
Az Intel jobb.
cowboy_bebop
Az SSD-life-ot nezd.
-
Intel fan11
őstag
melyik ssd a jobb??
intel x25-v
kingston snv425 64 gb
???????
-
DV
senior tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
-
Colos1
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Nálam is hasonlót művelt! Pont neked írtam.
Csak nekem újraindításonként véletlenszerűen cserélgette őket.Próbáld meg, hogy a HDD -t a 3-asba teszed, akkor mit csinál.
Amúgy teljesítménybeli problémát nálam nem okozott, csak zavart.
Előtte nézd meg az eszközkezelőben, a lemez tulajdonságainál, az általános fülön írja a lemez helyét.
(#11201) szepsy: Akkor AHCI módban van. Csak hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy AMD AHCI -t szeretnél telepíteni, vagy nem állítottad át telepítés előtt a BIOST. Ezt lehet utólag, csak registry, vagy újabban nevén beállításjegyzék módosítás kell hozzá.

Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezért sorolta hátrébb? A helye is nem a 2-esen volt, hanem az 1-esen