Hirdetés
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Cickánykoma
tag
"de én a 40-esen 19 gigával tengődök. Szóval ha az igényeidet figyelembe véve döntesz akkor tudsz spórolni. "
Ha már felmerült helyfoglalás téma, nekem is lenne erről kérdésem, amit nem értek és emiatt dilemmában vagyok hogy mely méretűt válasszam.
A kiszemeltem egy OCZ Agility 2 SSD, de ebből van már 3x ezerért 40 Gigás és van 60 Gigás modell olyan 5x körültől.Nekem most a C-n W7 x64 Prof. van fent, illetve programok, amikkel dolgozok naponta (az Adobe pakk jó sokat cca 12 gigát le is zabál a helyből) játék, film, zene ezen a partición semennyi sincs, játszani amúgy sem játszok semmivel. Nem tudom miért van, de az 51 Gigás C paritciómon igy is csak 9 Giga hely van, gondolom a W7 foglal sokat. Emiatt gondolkoztam úgy, hogy mivel jó, ha a cikk szerint jó, 20-25% szabad helyet hagysz az SSD-n, akkor ilyen foglalás mellett el fog kelni egy 60 Gigás.
Nyilván egy 40-es az ára miatt szimpibb lenne, de nem akarok kockáztatni, hgoy nem fogok elférni rajta, a mostani helyfoglalást látva.
Valaki meg tudná erősíteni, hogy nekem bőven elég lenne egy 40-es is?
Vagy inkább ruházzak be abba a +tizenvalahányezres különbségbe +20 Gigáért ?
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
régi jmicron vezérlővel szerelt SSD-t készülök venni (ThinkPad X41-be lesz, amiben 1,8-as vinyó van, abból is valami spéci változat és elfogadható áron csak ilyen SSD van hozzá).
Partició alignálás segíthet valamit laggolás ellen? Vagy nincs valami trükk amivel kiküszöbölhető a hiba? Visszaolvasva 16-32k-s cluster méretet említették többen, esetleg FAT32-es fájlrendszerrel, valami egyéb megoldás?
-
DV
senior tag
Win7-el sokkal jobban jarnal, ki se kellett volna jonnie a Vistanak.
Hardverelem szempontjabol a chiset a legfontosabb szerintem, mert azon keresztul megy az adat, (nem mindegy, hogy AMD vagy Intel), fLeSs cikkeben (+ a kov. oldal) lathato, hogy kulonbozo processzorokkal mas sebesseggel indulnak a programok (hogyha ilyen tesztre is gondoltal).
-
Razor1
aktív tag
ok, megnézem. lassan kezdek ráhangolódni a win7-re, azzal megoldódnának az ssd bajaim.
köszönöm az eddigi segítséged

még egy kérdés: ezekben a benchmarkokban csak az ssd teljesítménye számít, vagy a többi hardver elem is közrejátszhat? néztem pár tesztet a cuccomról, de azokban jóval erősebb konfigokkal végezték a teszteket.
-
DV
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Tedd fel a Soluto progit es nezd meg azzal, hogy melyik progi mennyi ido alatt toltodik be.
-
wutuka
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Hát ez megnyugtató! Ez egy nagy blöff! Átverés!

-
SpongyaBob
veterán
No srácok feltettem ismét a win7-et immár AHCI módban de továbbra is mostmár lemértem, 78(!) másodperc a boot idő. Ez nem normális. Nem tudom mit csináljak

-
Pontosan nem így ahogy leírom, hanem valami hasonlóan végzik ezt a tesztet:
Vesznek például 10000db egyforma SSDt, majd elindítják őket.
Az első beadja a kulcsot 1,5 óra után, a második 201,5 óránál döglik be. Tehát a két meghibásodás között 2000000 óra üzemidő telt el.
Végeredménybe az MTFB teszt számunkra sz@rt se ér. -
Khelben
nagyúr
válasz
james008bond
üzenetére
CrystalDiskInfo-ban.
-
Szerintem senki sem tudja meddig mennek, de 4-5 évig nagyobb terhelés alatt sem fognak meghibásodni a memória részek. Utána meg kit érdekel, az értéke addigra nulla lesz, a belépőszintű 10× gyorsabb 600GB SSDk mellett.
Eddigi meghibásodások is a vezérlőt érintették, például nem ismeri fel a gép, az viszont bármikor bekövetkezhet. Ugyan úgy mint a HDD-knél.
-
wutuka
aktív tag
Igen olvastam cikkedet,kiváló.sok értelmes hozzászólás is jött hozzá,a teljesen kezdőknek mint én is nagy segítség volt.Csak érdekelne,honnan is származtatják a gyártók azt a 1,5-2 millió üzemórát?

Valszeg én is egy 40 GB-s Vertex2-t veszek,és csak oprendszernek használom.Aztán majd kíváncsi leszek,ha kijönnek a 4.negyedévben a tervezett 256-512-1GB-s SSD-k,akkor mit is mondanak majd a gyártók? Azt hiszem azt,hogy ezeket akár már annyiszor írjuk ahányszor akarjuk,nem fog ártani! Mert ezek már korszerűbbek.
-
cszn
őstag
Rövid időn belül úgy is kiderül, hogy azok az ssd amiket most használunk vajon tönkre mennek e vagy tényleg felesleges volt ezen ennyit jártatni a pofánkat.
Valószínűleg felesleges volt, de ez közben sok embert kedvtelenít el. Az ssd-k sebessége és tárhelye is igen gyorsan fejlődik így egyre többen állnak majd át. Sok embert tart vissza a kis tárhely is hidd el, amint több száz gigás ssd-k lesznek rengetegen fognak átállni. Igaz a tárolt videókat, zenéket és dokumentumokat, ami a legtöbbünk vinyóján tesped nem igen van értelme tovább gyorsítani, a mostani vinyók is tökéletesen megfelelnek a célnak. Játékot még úgy-ahogy megéri rápakolni, de igazán csak annak van értelme nagy ssd-t vennie aki olyan munkát végez ami folyamatosan igényli ezt a sebességet. Egy hétköznapi felhasználónak bőven elég a rendszerre, meg amit gyakran használ plusz esetleg játék hozzá a (sztem) max 128 giga, de én a 40-esen 19 gigával tengődök. Szóval ha az igényeidet figyelembe véve döntesz akkor tudsz spórolni. Én majd valószínű lecserélem az X25-V-met akkor amikor 30k körül lehet kapni egy vagy 128-as C300-as szintű ssdt, hogy bármit amit akarok feltehessek rá, de nem fogom elsietni, mert bőven ráér. 
-
wutuka
aktív tag
válasz
Khelben
üzenetére
Ebben igazad van,de ne felejtsük el,hogy állítólag nagy fájlok mozgatására,tehát írásra nem annyira ajánlott.De hát ha valaki az összes progiját is felteszi,akkor ott már írás is lesz bőven!
De ha kibírják 1,5-2 millió órát,akkor nem mindegy?Ezért nem értem én ezt az egészet?Vehetek akkor nagyobb tárhelyűt,és használom amire akarom,mert úgysem fogok 170 évig élni nem? -
Khelben
nagyúr
Az oprendszer és a programok mindenkinek más-más tárhelyet igényelnek. Az asztali gépembe, amin csak internet meg email megy és a játékok külön hdd-n vannak, elég lenne egy 30-as. A notebookban, amin dolgozom, számolgatnom kellett, mit tegyek fel, hogy elférjek a 60-ason. Ha a virtuális gépeimet át akarnám pakolni ssd-re, akkor a 128-as is kicsi lenne...
-
wutuka
aktív tag
Igyekeztem végigolvasni ezt az SSD topikot.Nagyon értékes információkat lehet megtudni mindenről.Gyakorlatilag aki teljesen nulláról indul,az is felkészült lehet a témában.Ami nagy segítség,ha az embernek lesz egy ilyen kis szerkezete.Mégis volna egy icipici kérdésem,amire nem kaptam a magamnak feltett kérdésre választ.
Ha igaz az az alaptétel,hogy SSD-k oprendszerek futtatására,elsősorban olvasási feladatokra vannak kitalálva, az írási feladatokra kevésbé, akkor miért jönnek ki az egyre nagyobb tárú SSD-k? Elvileg egy 40-64 GB-s SSD a fenti feladatokra 20% szabad hellyel simán elég lehet.
Ráadásul,ha az írási feladatok rövidítik az élettartamot,akkor hogyan jönnek azok a mutatók,amiket a gyártók írnak a cuccaikra,ami 1,5-2 millió üzemórát prognosztizálnak előre.Szerény matektudásom szerint is 170 év ez folyamatos üzem mellett.Ha ez igaz lenne,akkor nem tökmindegy mire is használunk egy SSD-t? Vagy rosszul értelmezem ezt?
Csak azért kérdezem,mert ezt nem mindegy eldönteni vásárlás előtt.Ha csak op.akkor 40 GB-s,de ha eddíg él egy SSD,akkor mehet a nagyobb is. -
VGYke
addikt
Köszönöm válaszaitokat!
Hát ha végre megálmodnám a vadiúj konfigomat, meg a Jézuska előrehozná a karácsonyt, akkor az írásaitokból ítélve bizony ha 1-2 játékot is SSD-ről futtatnék (49 éves fejjel) mint pl. Mafia2, akkor kell az az intel x25-m g2 80gb, vagy Crucial C300 128GB....
Nem tudom
-
Khelben
nagyúr
Akkor nem értem. Bár minden mérés kicsit más értékeket adott, de a különbözet kb ennyi volt mindegyiknél.
Notebookban van, de 99%-ban hálózatról megy, úgyhogy a fogyasztás nem számít. A korábbi HDD is kb 45 fokos volt, lehet, hogy nem szellőzik túl jól az a rész vagy közel van a procihoz. A másik HDD csak 35 fokos, az a gép másik felén van.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Khelben
üzenetére
Egyforma az SSD-nk, nekem 48°C volt eddig a max. attól függ, hogy milyen környezetben van. Ez nem HDD, nem mechanikus jószág ennél jóval magasabb hőmérsékleten sem lesz baja.
Más kérdés, hogy ez magas fogyasztást feltételez,ezért mobil gépbe nem ajánlott vétel, de asztaliban ez nem gond.
Nálam pl a Q32 nem magasabb 20%-kal, az olvasás még csak-csak, de az írás nem. -
Khelben
nagyúr
A CrystalDiskInfo enged állítgatni APM-et az SSD-re, ennek van valami értelme?
Másik kérdés: mennyi a normális működési hőmérséklete az SSD-nek? Most kínoztam kicsit a CrystalDiskMarkkal és 50 fok is volt. Amúgy 45 körül szokott lenni, ha csak normálisan megy a gép.
Harmadik kérdés: ez az SSD nem támogatja az NCQ-t, a 4k q32 érték mégis magasabb, mint a sima 4k, kb 20%-kal. Vajon miért? -
S.O.S.
senior tag
Nekem 35 GB a C meghajtó. (win 7+ progi +játékok stb. ) Innen szedem a progikat.Ajánlom mindenki figyelmébe.
Kevesebb helyet foglal mint a windows kütyük. 
20 % helyet szabadon kell hagyni az ssd-n.Így 50 neked elég lenne. De jobban járnál egy 60 Gb-os ssd-vel . Arra még később is pakolhatsz.
Üdv :

-
VGYke
addikt
Akinek Win7-van az összes mellékes cuccokkal együtt (office, nero, stb, stb) mennyi helyet foglal ez el az tárolóján?
Nekem most Vista+Office2007+Nero+TC+WinRar+Skype+NokiaOvi+lapozófájl+rendszer visszaállítás fájlai (4db pont van mentve)+dokumentumok (kb.800MB-al), szóval semmi extra mint pl játékok, videószerkesztő, stb, = 38,8GB.
A méretet a kiválasztandó SSD méret miatt kérdezem. -
Razor1
aktív tag
így néz ki. játszottam ezekkel a beállításokkal, nem változtat az eredményen.
vistában a trim-et be lehet bekapcsolni? a cikkben is írt fsutil behavior set disabledeletenotify 0 parancs nem működik. ha vista alatt nem megy, akkor milyen programmal tudom helyettesíteni manuálisan?
-
james008bond
őstag
NÉZVE A TESZTEKET, ASS ÉS CRYSTAL a neten sokkal jobb eredményeket produkálnak, mint nálam Atto viszont szinte hajszálra egyezik. AS SSD pl nálam 329 pontot adott, netes teszten meg jócskán 400 pont felett. Ez mitől lehet?
-
DV
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
-
james008bond
őstag
válasz
Dreamie
üzenetére
Nálam 1 SSD jóval többet ír értékben kis fájloknál. Op rendszernél ez a jó, nem?
ASS Benchnél nálam a Score több, mint 2x magasabb érték.
Régebben én is Kingston-nal szemeztem, de akkor a V+ épp nem volt elérhető, lett Agility, de az bekrapált, most Vertex 2 van, eddig jó...csak bízom benne, sokáig az is lessz!!! -
torma1981
veterán
Sziasztok!
E kettő ssd között mi a különbség?
CTFDDAC064MAG-1G1 64GB - C300 és a CTFDDAC064MAG-1G1CCA 64GB - C300Köszi
-
DV
senior tag
válasz
pszichiater
üzenetére
-
válasz
pszichiater
üzenetére
Én néztem csomó tesztet ez a leggyorsabb ami kapható és jó ára is van mellé.

-
DV
senior tag
Az eszkozkezeloben nalad is igy nez ki ez a kep?
SzlobiG
Igy van, jo az eszreveteled.
hajnalbros
Az Agility lassabb a Vertex 2-hoz kepest, (10000 iops vs. 50000 iops). OCZ.
A te helyedben inkabb Crucial C300 64GB-ot vennek. Osembertol.pszichiater
Top: Crucial C300 128GB.
-
wutuka
aktív tag
Az SLC nem aranyárban van,hanem gyémántárban...
Még a sima MLC is aranyárban van! 
-
válasz
pszichiater
üzenetére
SLC aranyárban van, nem éri meg.
-
pszichiater
senior tag
Olvasom páran kérdezték már hogy SLC vagy MLC? Ez engem is érdekelne, mert szeretnék venni egy ssd-t. Kapacitásra kb 128-ra gondoltam. Létezik valami top ezekből?
köszi szépen!
-
hajnalbros
tag
Helló! Most akarok majd SSD-t venni! Tudna valaki véleményt mondani az alábbi ssdk-ről:
Ocz Agility 2
Ocz Vertex 2
60G mindkettő. -
nuendo
tag
üdv mindenkinek!
akarok venni egy 64Gb-s SSD-t, OP-rendszernek, meg programoknak, tehát semmi játék, zene.stb....
mennyi lenne érdemes SLC-t vennem? vagy elég az MLC-s is? -
Dreamie
őstag
többet nem teszek fel bocsesz!

-
Dreamie
őstag
no
a következő a helyzet... sikerült raidbe fűznöm a két ssd-t, íme az eredmény. vélemények?
-
DV
senior tag
Akkor probald a Gigabyte honlapjarol, #. Valaszd ki az OS-t es toltsd le a chipset drivert, igaz ez regebbi, de meg mindig tobb a semminel.
james008bond
Akar a firmware hibaja is lehet, hogy nem a helyes erteket mutatja az SSD a program fele. A legujabb firmware-rel (1.11) is csak az aktualis homerseklet felet mutatja, "Temperature reporting in S.M.A.R.T. data not correct (typically ½ actual value)". Forras, #.
Dreamie
Nalam is ott van a 100MB-os particio. Az a win7 csinalja formazaskor. A bootolashoz szukseges fajlok oda vannak mentve rendszer visszaallitas esetere, (It contains bootable files to boot your computer in recovery mode.). Forras, #.
-
DV
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
A te helyedben en frissitenem a firmware-t, de ha meg nem csinaltal ilyet, akkor inkabb egy hozzaerto szemely mellett csinald meg. Azert szoktak firmware frissitest kiadni, mert hibakat javitanak vele (pl. kompatibilitas javitasa/bovitese). Azt, hogy most ettol a firmware frissitestol gyorsulni fog-e az SSD azt nem tudom, de elkepzelheto.
Itt van leirva, hogy ez a firmware kiadas milyen hibakat orvosol, #.Razor1
Feltelepitetted az Intel RST 9.6 drivert, #?
Dreamie
Hogyha elinditod az AS SSD programot, akkor az kiirja, hogy az alignalas helyes-e, marmint, hogy jol lett-e beallitva. A bal oldalon az SSD neve alatt "OK"-t kell latnod.
-
Razor1
aktív tag
sikerült átállnom AHCI módra, azért a thinkcomputer [teszthez] képest nem fényes az eredmény. ez a vista miatt van, vagy a többi hardver elem miatt?
IDE

AHCI

-
DV
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
OCZ az ATTO programot ajanlja az SSD-i tesztelesere, masnal is lattam mar, hogy a Sandforce-vezerlo nem szereti az AS SSD teszt progit. Az ATTO eredmenyed alapjan semmi baja az SSD-dnek, minden jol mukodik.
OCZ Vertex 2 firmware letoltesi oldal, #.
A firmware frissitessel elvileg nem kellene adatvesztesnek fellepnie, de ajanlott a rendszert elotte lementeni.
Az oldalon a Firmware Update progit toltsd le, majd futtasd rendszergazdakent. Hogyha a progi latja az SSD-d, akkor tegyel pipat ele es frissitheted is, majd ujrainditas.Fontos, hogy az SSD a BIOS-ban AHCI-re legyen allitva. Tudom nalad ugy van, de csak a tobbiek kedveert irom.
-
james008bond
őstag
-
dev00
tag
Sziasztok,
Notebookba szeretnék ssd-t venni 120-160 Gb-os méretben. Tudnátok konkrét márkát típust ajánlani, ami már bizonyítottan jó? Előre is köszönet.
-
S.O.S.
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
Sajnos fogalmam sincs. Az ssd-el én is csak most ismerkedek.

Ebbe a méret tartományba bármelyik ssd-nek ugyanazt az eredményt kellene hoznia.
Legalábbis az OCZ adatai szerint.50-240GB Max Performance
Max Read: up to 285MB/s
Max Write: up to 275MB/s
Sustained Write: up to 250MB/s
Random Write 4KB (Aligned): 50,000 IOPSÜdv :

-
james008bond
őstag
Igen én is így érzem, bár a win élményindexe szerint 7.7 pont...de szerintem is egy kicsit gyorsabbnak kellene lennie, bár ATTO már jobb értékeket mutat, illetve egyik fenti hsz-ban belinkelt "kép" eredményeit hozza az enyém is. De ha lassabb, mint amit linkeltél, mi lehet a baj? Egyébként AHCI módban telepítettem a rendszert Win7 Ulti 64 bit, a többi az adatlapomon.
-
Dreamie
őstag

Sziasztok, megcsináltam a tesztet. egyébként 2 db van ebből az SSD-ből, de valamiért nem tudtam összefűzni raid0-ba őket, pedig bios-t is frissítettem, átállítottam amit kellett, de mikor ráentereztem a raid0 elkészítésére, akkor nem csinált semmit, hanem visszaugrott az elejére... hát ennyi a story, köszönöm a segítséget előre is.
Üdv.: Dreamie
-
S.O.S.
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
Hali !
Ez egy kicsit kevésnek tűnik.

A 100 GB-os parométerei is ugyan ez de sokkal jobban teljesit a teszteken.
LinkItt az ( AWARDS ) fül alatt van egy pár teszt
Üdv :

-
DV
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
DV
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
üdv, lenne egy féloff problémám, nem tudom hova írni...
BootRacert feltelepítem, restartol a gép és nem indul a Windows-al a progi, nem mér semmit... Megnyitom, rámegyek az utolsó eredményre, de nem tud megnyitni semmit, nem ír ki eredményt. Mi lehet a gond?
mod: megnéztem, bent van az automatikusan induló programok között is
-
DV
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
Le tudnal futtatni egy ATTO v.2.46 tesztet is? Keresem, de meg nem talaltam ugyanilyen SSD tesztet, mint a tied.
AHCI engedelyezve van a BIOS-ban? Van uj firmware az SSD-hez (1.11). -
DV
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
Ilyen SSD-d van? 50GB - OCZSSD2-2VTX50G
-
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Hardcore café
- További aktív témák...
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Valószínűleg felesleges volt, de ez közben sok embert kedvtelenít el. Az ssd-k sebessége és tárhelye is igen gyorsan fejlődik így egyre többen állnak majd át. Sok embert tart vissza a kis tárhely is hidd el, amint több száz gigás ssd-k lesznek rengetegen fognak átállni. Igaz a tárolt videókat, zenéket és dokumentumokat, ami a legtöbbünk vinyóján tesped nem igen van értelme tovább gyorsítani, a mostani vinyók is tökéletesen megfelelnek a célnak. Játékot még úgy-ahogy megéri rápakolni, de igazán csak annak van értelme nagy ssd-t vennie aki olyan munkát végez ami folyamatosan igényli ezt a sebességet. Egy hétköznapi felhasználónak bőven elég a rendszerre, meg amit gyakran használ plusz esetleg játék hozzá a (sztem) max 128 giga, de én a 40-esen 19 gigával tengődök. Szóval ha az igényeidet figyelembe véve döntesz akkor tudsz spórolni. Én majd valószínű lecserélem az X25-V-met akkor amikor 30k körül lehet kapni egy vagy 128-as C300-as szintű ssdt, hogy bármit amit akarok feltehessek rá, de nem fogom elsietni, mert bőven ráér.

Kevesebb helyet foglal mint a windows kütyük.