Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
Aktív témák
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nekem egy olyan kérdésem volna, hogy Samsung 830 64GB-s SSD-hez akartam win8ra feltenni a Samsung SSD Magician 3.2-t, de nem engedte, és ezt írja ki.

van a Samsungnak win8ra valami programja, amit lehet használni az SSD optimalizálására, vagy win8 alatt már nem is kell?
furcsa ez nekem, mert közben nem találtam frissebb SSD Magician-t. valami ötlet, hogy mi lehet a baj?
pár napja még win7 alatt ezt a progit használtam. kompatibilitási módban elindul, csak simán nem.

üdv
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nekem egy olyan kérdésem volna, hogy az OCZ Vertex II-iről mi a tapasztalat? láttam, hogy már 12500körül vesztegetnek egy 60GBset boltban, és gondoltam, hogy beruháznék egybe.
tapasztalat milyen velük? -
deathtania
senior tag
sziasztok!
nekem egy olyan kérdésem volna, hogy ha van 1db badsector az SSD-men, és van még rá 2 év garancia, akkor visszavihetem gariztatni, vagy valami?
üdv
-
deathtania
senior tag
válasz
MuLLeL
üzenetére
nem, nem rapid storage technology kell nekem, hanem az Intel SSD Toolbox Intel SSD Optimizer szolgáltatása írja ki. mivel most nincs itt képfeltöltés szolgáltatás, ezért kell máshonnan belinkelnem: ezt írja ki, és mint látható a jobboldali HD sentinel képen nincs RAID tömböm, ezért nem értem, miért írja ki.

-
deathtania
senior tag
nekem is kidobja az Intel SSD Toolbox azt az üzenetet, amit nemrég
lsc-nek is kidobott, hogy "Error: RAID array detected. If RAID array not present, reboot and try again."a szokásos optimalizálást akarom megcsinálni, csak épp nem engedi ezzel az üzenettel. raid tömböm nincs (ld adatlapom, 1db 2TB-s winyóm van az SSD mellett), a meghajtók AHCI módba vannak kapcsolva, ill a 4-5ös IDE-be. amikor felraktam a win-t minden fasza volt, kb egy hete, akkor le is futott szépen. mots újraindítom, semmi, ugyanaz az üzenet. ez mi lehet? valami ötlet?
-
deathtania
senior tag
válasz
Crossfit007
üzenetére
firmware frissítés? AHCiben van? gondolom a Corsairnek is van valami SSD Toolbox-a, amivel havonta érdemes karbantartani a cuccost, azt használod?
nem lehet, hogy mással van probléma, esetleg a HDDvel? rammal? proccal?nem melegszik túl a procc (pl meghalt a ventije, nekem arra is csinált ilyet)?(szerk: hülyeség, mert akkor az egész befagyna, most olvastam az első hsz-edet.
) -
deathtania
senior tag
válasz
djmisi123
üzenetére
használod, amíg van rá gari, aztán eladod a fenébe. mit kell ezt túlreagálni.
pont ahogy a kolléga mondja előttem. az 1000TB is rengeteg. veszel, amilyet veszel, ha 3 évig baja lesz visszaviszed, kicserélik, aztán keziccsókolom. két év után max amíg még garis eladod, aztán szívjon vele más ha baja lesz. addig meg kb szerintem mindegy, hogy milyet veszel, mivel ma már nem olyanokon megy a para, hogy 1 év gar van rá, aztán jaj 1 év 1 nap bekrepál, hanem a minimum a 3 év,de nem ritka már az 5 sem. hol lesz mára géped és te 5 év múlva. (bár vásárlásnál figyelj arra, hogy a bolt is vállalja rá a 3 évet, mert sokszor játszanak olyannal, hogy csak 1-et vállal rá, a maradék 2ben meg postázgasd te a gyártónak, és emiatt már 2-3-4kval olcsóbban adják a cumót. szerintem emiatt érdemes kicsit többet kiadni, de nem te szívsz a 10k-s postával ha gáz van.)
3év múlva meg még olcsóbbak lesznek az ssd-k.
ha egy kicsit optimalizálod lesz naponta 4-5GB írásod, max 10GB, aztán számold ki, hogy az is kb 100-250 nap az 1TBig, aztán azt még szorozd be 1000-rel.
-
deathtania
senior tag
válasz
djmisi123
üzenetére
igen, MLC-re írtam, de szerintem inkább az 1000TB írott adat legyen a mérvadó, ne az 1 millió üzemóra, mivel azt könnyebb elérni

őszintén megmondom egy Intel X25-V-vel rendelkezem, és nekem ez is bőven sok. Intel mellett esetleg Crucialt vagy Kingstont vennék, mert valahogy úgy látom, mintha a többi valahogy nem volna annyira megbízható, és többször is probléma van velük. ha hosszútávra tervezel, szerintem csak ilyet vegyél. de ez már a Te döntésed, hogy mit engedhetsz meg magadnak.

Az MTBF az angol "Mean Time Between Failures" kifejezés rövidítése. Magyar jelentése "a meghibásodások között átlagosan eltelt idő" (forrás: wikipédia)
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
tegnap váltottam SSD-re, egy Intel X25-V 40GB-s csodát dobtam a gépbe, és ez alapján meg is csináltam az optimalizációt. ellenben ahogy hd sentinelben figyelgetem folyamatosan nő az írott adat mennyisége. most is az elmúlt kb 30 perc alatt 300Mb-al, pedig csak FF-el netezek és zenét hallgatok youtube-ról. az FF cache-t is átpakoltam másik meghajtóra.mi lehet a dolog nyitja? vagy ez már teljesen normális érték? sajna átlagos napi olvasást nem tudok mondani, mivel a hd sentinel után még jó pár progit feltoltam a gépre, és most 29GB-t ír átlagnak, ami meg pont a telepítés, plusz azóta eltelt idő volt, de kb azóta 3-4GB vel növekedhetett az írott adat.
válaszokat köszi előre is!
üdv

szerk: lehet, hogy a win7 dinamikus háttere is növeli?

-
deathtania
senior tag
sziasztok!
"Transcend 32GB SSD TS32GSSD25S-M"-ről valaki tudna mondani véleményt? gyorsabb lenne vele a rendszerem, mint egy Caviar Green 1,5TB-s winyóval?
üdv
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
szerintetek a Patriot PS-100 32GB-s SSD-je mennyire megbízható? Érdemes olyat venni?
Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Diablo IV
- Horgász topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)