Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
balpis
őstag
válasz
üzenetére
én az Asrocktól letölthető RAM-disk programot használom csak. (talán XfastRAM, vagy mi a neve, lehet, elfut más alaplapon is)
Az nem törlődik, betölti indulásnál a korábbi tartalmat, a végén kikapcsoláskor meg lementi.
Persze ez egy pipa bakapcsolása egyszer a konfigutrálásnál. Persze, egy áramszünetnek nem örülne, gondolom. -
balpis
őstag
válasz
üzenetére
"böngésző gyorsítótárakat" a HDD-re?! Épp attól tud lassú lenni a netezés....
Nálam RAM-disken van, aztán kikapcskor automatikusan menti az SSD-re (korábban HDD-re), bekapcsoláskor meg benyalja.
Ha van 4GB RAM, akkor már érdemes inkább abból lecsípni 1-200MB-t erre a célra, és akkor nem írkálja foloyamatosan a SSD-t sem, csak naponta egyszer.
Lehet, ezért sem igazán tűnt del az SSD-re váltás, mert a cache, tmp minden a RAM-ban van
-
balpis
őstag
úgy érzem, ez nekem is szólt. Bocsánat a felesleges hozzászólásokért. Attól tartok, nem olvastam el az első hozzászólást...
(a topikot régebben követtem, de pár hónapja feladtam, most pedig már nem emlékeztem ezekre.)....
Bár most belenéztem, ott ez nincs említve. Sőt, mintha kicsit elavult lenne
"szerintem:
1. ma SSD-t még csak kizárólag energiatakarékosság, ill. strapabíróság
miatt érdemes venni, sebességben béka segge (EEEPC-ben okés)"
-
balpis
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a baj hogy ilyen értékeket kaptam?
Csak feltettem a win7-et, AHCI módban. Ahogz utólag elenőriytem, ay alignement stimmel, TRIM elvileg magától bekapcsolva.
Másoknak 2-2.5-syeres értéjek vannak a seq és a 512k méréseknél, de a 4k QD32 read is jóval magasabb syokott lenni ay itt belinkelt eredménzeknél.
A konfigom az adatlapomon, a SSD egy Agility 3...
köszi!
-
balpis
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha a linux látja, azt megoldhatónak érzem, mert a grubot telepítheti a HDD-re is.
Az XP problémásabbnak tűnik.
Nekem lapom van hozzá, csak nincs SSD. Lehet, hogy beleugrom, s veszek egy olcsó buffalot, vagy egy 96-os Kingstont, már csak a próba kedvéért.
De ezen egy kicsit még elmélkedek, valóban kell-e ez nekem...
(3 hete szinte be se kapcsoltam az asztali gépem...) -
balpis
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem teljesen ebbe a topicba tartozik, de hátha...
Van azzal valakinek esetleg tapasztalata, hogy egy így megosztott SSD-n a maradék területet más oprendszer hogyan látja?
Pl. lenne egy 96GB-s SSD, amiről mondjuk 30-at használnék win7-hez cacheként, a maradékról tudnék-e esetleg bootolni ubuntut? Ne adj isten, esetlega maradékot kétdelé szedve még egy XP-t is?Az első Z68 ismertetőknél én naívan azt hittem, hogy ezt a cachelést majd az alaplap csinálja, s oprendszer függetlenül mehet. Aztán túl gyorsan vettem is egy Z68-as lapot, mire kiderült, hogy ahogy elképzeltem, 3 oprendszer mellé nem tudok SSD-t cache-ként használni

(Így teljesen feleslegesnek tűnik a Z68, maradhattam volna a H61-es lapomnál...)
-
balpis
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
talán mert a félvezetők is érzékenyek - nem is kissé - a hőmérsékletre.
Persze, ettől ez az adat erősen valószínű, hogy fals.Ha az enyém lenne, azért akkor lennék nteljesen yugodt, ha a kezemmel érezném. Végülis csak a ház oldallapját kell levenni, ami rossz esetben is csak két csavar...
-
balpis
őstag
válasz
üzenetére
alváskor nem ír semmit a lemezre, feszültség alatt marad a gép, s a memóriában marad minden.
A hibernáláskor ír a HDD-re, akkor kikapcsol rendesen.Ha ez utóbbira gondolsz, akkor ha ez a legtöbbször nem napi 3, csak mondjuk napi 1 vagy átlagban kevesebb, akkor szerintem jobban jársz, ha SSD-n hagyod, hisz nem nyesz semmit az indításkor.
-
balpis
őstag
válasz
Szabesz
üzenetére
valóban hasraütött adatnak tűnik.
A RAM inkább 1000* gyorsabb az SSD-nél, mint 100-szor

A win meg, ha csak tenné a dolgát, azt hiszem, sokkal kevesebb ősz hajszálam lenne - s ezzel nem hiszem, hogy egyedül lennék

-
balpis
őstag
válasz
spiritex
üzenetére
Ha van elég RAM-od (pl. 4GB), akkor csinálj RAM-disket a cachnek.
Normálban az SSD-n tárolva, induláskor felmásolva, oda dolgozva, majd kikapcsoláskor lementve az SSD-re. Így csak egy írás naponta, s közben még az SSD-nél is gyorsabb.Hog ypontosan hogy kell, ne kérdezd, nem néztem még utána, de linux alá a napokban volt két logout bejegyzés is a témában. Biztos, hogy kis guglizással win alá is megtalálható a megoldás....
-
balpis
őstag
válasz
spiritex
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy az XP-d 16 sec. alatt indul HDD-ről? Minek akkor váltani?

A TV kártya kérdés most eléggé lehangolt, lehet, muszáj lesz egy XP-t meghagynom a gépemen, ha nem akarom kidobni az ilyen kártyámat?
Nem rég raktam fel win7-et, még nem próbálkoztam a kártya driverével, de nem hittem, hogy pár éves cuccal bajban leszek. Lehet, a scanneremhez szükséges SCSI kártya se fog menni - mondjuk azzal már az XP alatt is küzdeni kellett kicsit...
Elég lehangoló.
De még bizakodom, hogy ha win7-tel nem is, legalább talán ubuntuval működésre bírhatók majd ezek a HW-ek is... -
-
balpis
őstag
Sziasztok!
próbálta már valaki a Z68 SSD caching megoldását?
Több oprendszer mellett érdekelne, hogy mennyire működőképes. Lehet egyáltalán?
(Van XP, Win7 és ubuntu is a HDD-n). És ha igen, úgy mekkora - és milyen típus - lenne ideális?
Ha jól vettem ki Oliverda cikkéből, akkor alapból akár 20-30Gb is elég lene. De félek, ha váltogatok az oprendszerek között, akkor ez a méret hamar megtelne, s gyakorlatilag mire újból bootolnám valamelyiket, addigra már törlődtek is az adaok.
Aktív témák
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest