Hirdetés
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Amazing789
üzenetére
Nem arrol beszelek. Korlatoztad, hogy a Win mekkora memoria mennyiseget hasznalhat?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Amazing789
üzenetére
Mennyi memoriat engedtel a Win -nek? Gondolom nem maxmem nelkul akartal bootolni.
-
MPowerPH
félisten
Azert rendes ez a Kingpin eu store, szo nelkul refundoltak, semmi indok... Btw, unprofessional.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Achill3uS
üzenetére
Itt, van EU -s shop, tax included, es a kiszallitas is csak £10. Elorendelest ir UK -ra, nem tudom mennyi idobe tart kihozni.
Talaltam 20L -es Dewart Amazonon £180 -ert, szoval lehet nem kuzdok azert, hogy az enyem megint kikeruljon, az egyebkent is javitott.
De eloszor DICE, azzal meg nincs tapasztalatom, bemelegitesnek jo lesz. Tobbit privatban megbeszeltuk.
Csak nem tudom elengedni ezt, bar szeretnek megmaradni csendes amator, ahogy eddig. De most majd talan postolok par eredmenyt.

Sokat filoztam, hogyan legyen, eloszor a cold freezer -en gondolkodtam, --35 fokos fagyalloval. De tul sok macera es hely kell a cuccnak.
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok! Tudja valaki, hogy van e EU -s disztributora a kingpincooling -nak?
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
Na, ez már valami. Grat,

-
MPowerPH
félisten
-
-
MPowerPH
félisten
Csak az AB -vel lehetséges 1300MHz fölé vinni a GPU-t? Trixx/GPU T -vel nem kivitelezhető?
A GPU T tudja, ott meg a feszt nem tudom 1250mV -nál feljebb tolni.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Devin92devin
üzenetére
Csak ne prime -ozd ekkora fesszel, mert kinyírod.
Az a hűtés kutyafül, azért nem megy jobban. Futtass pl. 3DMark -okat, ha izgat a magas órajel. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Próbálgattál BIOS -okat? Itt van egy rakat, isten tudja melyik a legjobb. Nekem most a 1101 van fent. 0002B -re lennék kíváncsi.
Továbbá észrevettem, hogy PLL emelésre nagyon jól reagál. 1.875v-n semmi, Win töltéskor kifagy. 1.9v-al mindig eljutok az asztalig, igaz ott random fagy. De akkor is eljutok. Kíváncsi vagyok mi az a határ, amíg növelhetem a feszt.Ajj, de ezt nem itt kellene megbeszélni, jobb lenne egy laphoz tartozó topicban. Majd holnap kérvényezek egyet.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Úgy már más. Nem említetted... Nem elég hogy a hidegre nem skálázódik, még a feszültségre is kényes. Büdös egy rib*** ez a Szandy.

Persze, a Gulfown alapjaiban is más felépítésű, sajnálom hogy ezen jó tulajdonságait nem sikerült továbbvinni. Ivy ilyen szempontból érdekes lehet, igaz egyenlőre még csak morzsácskák potyognak, de nagyon úgy néz ki az tényleg jól fogja magát érezni nitro alatt, talán elköszönhetünk a CB-től.04ahgy: 990X -nek is adtál annyit?
Azért az viszonylag jól ment. Na meg a különleges FPO-snak se kellett akkora fesz, elég szépen szaladt. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nekem szobában 5GHz-n 1.47v körül lefut a Vantage. Ettől függetlenül megeshet, hogy itt is stop lesz egy bizonyos órajel után, hiába menne még többet a logika szerint.
A maximum feszültség is attól függ, meddig tudom rendesen lehűteni. Azért ahogy nézem, az eredmények többsége mind 1.6v -al készült. Sokan jeges víznél is adnak neki annyit, mások nitroval sem adnak neki többet. Mondjuk ezt sem értem teljes egészében, a jeges víz, és a nitro között van vagy 60 fok különbség legalább, már ha a magokat nézzük. Mégse látom azt, hogy nitroval 1.7v fölé mennének. Gulf -ot azért Ti is belekergettétek az 1.9v-ba, igaz -150-en.FPO -at már nem is nézem, 04ahgy esetéből látszik, hogy nem kell szilárd alapokat építeni arra.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nekem 17 fok csökkenés a maximális maghőben hozott 100MHz+-t. Ez azt jelenti, hogy 73 fokról 56-ra csökkent a hőmérséklete. Ugye meleg szoba, vs. hideg, léggel szűkek a korlátok. 0 fokig szerintem szépen fog skálázódni, ráadásul a feszt is fel tudom húzni még 0.07v-al, ami ahogy számoltam pont 100MHz pluszt hozhat. Aztán, hogy mit fog művelni behűtve, az már megint más kérdés. Főleg ha wall -os lesz...
Léggel milyen eredményeket értetek el vele a nitrozás előtt?
-
MPowerPH
félisten
válasz
jones965
üzenetére
Nekem következő csütörtökre van betervezve végre, de még kártyákat nem rendeztem. Most még csak a cpu tudására leszek kíváncsi, és egy-kétkártyás teszteket akarok csinálni. Sima léggel lefut az SPI 5200MHz-n, úgy hogy mindössze 1,53v -ot kapott, akkor behűtve elég nagyok az elvárásaim a procival szemben.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Tudom, hogy piszok sok. Ezért is írtam egy kedves válaszüzenetet, hogy nitróra nem, de szárazjégre igényt tartanék.

mod: Egyébként már az is haladás, hogy nálunk 'mucsán', annak 40km -es körzetében 6 helyen is árusítanak folyékony nitrogént és szárazjeget. Pedig arra felé jellemzően semmit nem lehet megkapni. Talán az NPP és a vasmű okán...
-
MPowerPH
félisten

Írtak egy másik helyről: 360 Ft/m3+ÁFA az LN2. Ez hány liter valójában?
Ugye ez gázköbméter. Ilyenkor bánom, hogy csak 2 évig volt kémiám. Itt azt hiszem a hőmérséklet és a nyomás nem meghatározó tényező, az csak a tömeg kiszámításában lenne fontos. De akkor mi alapján számoljak?mod: Bár most hogy így belegondolok, az kb 0.85l lehet.
-
MPowerPH
félisten
Hát igen, ez azért messze nem olyan egyszerű, mint amilyennek kinéz. És abban sem lehetek biztos, hogy a nálam lévő procit érdemes e nitróval öntözni. Mert ahhoz drága, hogy lutrira vegyek 20 litert, közben meg lehet már -40°C-től cb -be ütközök. És úgyis 1.6v körül stop van, arra meg megint csak elég az a hőmérséklet. Ahogy néztem, az SB-E azért elég szépen reagál a hidegre. Nekem 18 fok különbség mínuszba 100MHz+-t hozott, és ez még mindig bőven plusz.
Ellenben szárazjéggel ilyen formában még nem volt dolgom. 1 órára átlagosan mekkora mennyiséggel érdemes számolni?
-
MPowerPH
félisten
És még panaszkodunk, hogy mennyit drágult az üzemanyag pár év alatt.
Ez pont a duplája lett, ha jól emléxem a 2009-es árakra. Főleg, hogy anno olcsóbb volt, mint a szárazjég. Most a szárazjég 462Ft/kg+ÁFA áron megy, ehhez képest elég sokat nőtt az LN2 ára.Írtam a Linde -nek is, elvileg van paksi telephelyük. Kíváncsi leszek, náluk mennyibe kerül.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Kis infot kérnék. Milyen paszta vált be Nektek extrém tuninghoz? Gondolom kerámiás, de pontosan melyik?

-
MPowerPH
félisten
Ma átvettem a dewar -t. Itt van pár kép róla. Repedést, nagyobb sérülést nem látok rajta, a nyaka mintha javítva lett volna. Kiöregedés miatt lett félrerakva, előtte ilyen állapotban is tárolónak használták. Kíváncsi leszek, hogy mennyire szigetel.
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, hogy milyen módon tudom megállapítani, hogy a dewar -ban megmaradt e még a vákuum, vagy már elszökött? Gondolom repedéseket kell keresni... Van egyéb módszer erre?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Apple asztali gépek
- Sorozatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ekkorát fejlődött a Gigabyte fél év leforgása alatt, hogy Téged is megfertőzött, vagy csak a mostani Z77-es ROG sikerült gyengén?
Ettől még az 5.9GHz is nagyon erős, félre ne értsétek. 

Az a hűtés kutyafül, azért nem megy jobban. Futtass pl. 3DMark -okat, ha izgat a magas órajel.

Ez a Linde Dunaújvárosi telepe. A Messer ezek szerint pofátlanul drága.