Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Igen, de az ördög a részletekben van!
- PATA/SATA? Tuti menni fog?
- e-bay: vajon igazak a leírt paraméterek? Meg lehet benne bízni? (KingSpec???) Ilyen tételnél (kb. 8-9000 HUF) szeretem körbejárni a témát. Persze olcsónak tűnik, de ha megjön, és a felét sem tudja, akkor szivacs lehet....hátha valaki próbálta már)
- a gyakorlatban használhatóbb lesz?
Ezekre nem kaptam választ........talán egy eszmecsere segíthet.
Üdv: g.
köszi! a szerencse is közre járszott, hogy hozzájutottam gyorsan egy WIFI modulhoz
-
gsc73
aktív tag
válasz
beriimi
üzenetére
Szia!
Nekem is van egy 901-em, nemrég jutottam hozzá. Tesztelgettem oda, meg vissza és arra jutottam, hogy a 16 GB-s SSD-t le kellene cserélni, mert lassú. Feltettem egy kérdést egy másik topicban, de nem jött válasz:
A neten fellelhető több videó is az upgrade-ról.
Találtam egy érdekes dolgot is, "barkácsolni" is lehetne:
USB 2.0 & SATA to Mini PCI-E Express Adapter Converte
Én még nem döntöttem, hogy melyik lesz.....Talán valaki segít dönteni, vagy itt megbeszéljük.
(#ZetorGumi: WIFI probléma megoldódott, sikerült kicseréltem a Wifi modult, azóta jó. Persze az eladó visszavette volna, de nekem így is megérte)
-
zskj
csendes tag
hello guruk.
eee pc701 problemam lenne,ha zavarhatok.

(eloljaroban,nem vagyok egy nagy mester,semmit nem szereltem a gepen,minden gyari rajta,semmi buhera,beepites...)
probaltam visszaolvasni,biztos volt mar ilyen kerdes,de nem lattam,ugyhogy bocsi,ha ismetelek.szoval,adva van a masina.
anno meg lett vasarolva xp home-al,majd kapott egy win7lite-ot,amit szeretett.
kolcson lett adva,okos rokony(..)valami jatek miatt visszapakolt ra egy xp pro-t.
ami tok o,csak epp baromi nagy es nem eredeti.
8gb memo van a masinan,ugye,ez 6,5ot meg is eszik belole.
probaltam visszahuzni a win7re,de kozolte,hogy nincs eleg hely.
probaltam egy "tuti" xp-sp3at visszahuzni ra,ugyanezt mondta.
kerdes.
hogy tudnam letakaritani a gepet es visszarakni a win7et,ugy,hogy
1-a win7 iso-kent van meg,memoriakartyan,nincs kiirva
2-nincs kulso optikai meghatom,ergo nem tudom kiirni
3-nem szeretnem szervizbe adni es 10.000ert megcsinaltatni
4-ecceru felhasznalo leven,ha lenne otlet,akkor erthetoen es koznapi nyelven tessen szives felhomalyositani a engem,mert luzer vagyok es kerek engedelyt leulni.
koszonom!(ha volt mar ilyesmi,akkor az off elkeruleseert o lesz privatban is a valasz,nem szeretnem rombolni a topikot.koszonom!)
-
beriimi
csendes tag
Hello mindenk
Lenne egy kêrdésem. Van egy EEE pc 901 em.tom elég régi fajta de nekem tökéletessen megfelel Nos meghalt benne a vinyo azaz az ssd meghajtó Az érdekelne hogy megvegyem e hozzá az asus p2 ssd ps meghajtót laza 30 k ért a 16gigásat vagy pcie ssd-t ami szálitással együtt cirka 16k,de ugyanugy 16gigás Nincs tapasztalatom ezen a téren és látatlanba nem dobnák ki ennyi pénzt nem dobnák ki ennyi pénzt
A válaszokat elörre is thx. -
Oz Nagyúr
csendes tag
Azért ne vegyél rá mérget!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gsc73
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Hali!
Érdekes, amit írsz, mert pl. itt van egy videó: Youtube eee pc 901 storage, amelyikben kb 1:00-nál lehet látni a wifi modult, amire csatlakozik két vezeték. Ránézésre árnyékolt spec. csatlakozók vannak rajta, mintha antenna felé mennének.
Hát kiváncsi leszek, hogy a "próbagari" hogyan fog működni...
-
gsc73
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Újrahúztam a Win-t és feltelepítettem minden drivert, és ugyan az a helyzet. (most olyan helyen vagyok, ahol tuti jó a wifi és van másik eszköz is, amivel böngészek) Sajnos nem jó. Én antennára gyanakszom, mert ha modul lenne rossz, akkor talán már a driver is kiabálna.
Megy vissza, pedig megkedveltem, de Wifi nélkül semmi értelme.
-
gsc73
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Köszönöm a fáradozásaidat! Nagyon jó ötletet adtál!
Letöltötem a WIFI modul gyártójának a driver-ét: Ralink RT2860. Egyrészt kaptam egy szép és jó kezelőfelületet, és ahogy annak lennie kell át is vette a vezérlést a Win-től, azonban hálózat az nincs! Tartok tőle, hogy vissza kell vinnem, mert rossz lehet az antenna.

Holnap még próbálkozom, de nem fűzök sok reményt a dologhoz.

-
gsc73
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Jelenleg úgy van beállítva, hogy a Windows konfigurálja. Ha ezt kikapcsolom, akkor azt írja, hogy a Windows nem tudja beállítani a vezeték nélküli kapcsolatot.
Az világos, hogy vagy az egyik, vagy a másik variáció él, de a korábban nálam lévő eeePc-knél a Win kezelete a hálózatot, és nem volt külön progi.
Az eeePc 901-nél mi a helyzet?
Azért lenne fontos, mert próbagari van a kütyüre, és ha rossz lenne, akkor vissza kell vinnem!
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég jutottam hozzá egy eeePC 901-hez. Több kérdésem is lenne, de az elsődleges a WIFI:
A gépen XP SP3 fut. BIOS-ban engedélyezve van a WIFI modul, Fn+F2-vel ki be tudom kapcsolni. Meg is jelenik a kis ikon a tálca jobb szélén, amikor be van kapcsolva. Azonban a "Hálózatlista frissítése"-re kattintás után a "Nem található vezeték nélküli hálózat a hatókörön belül" üzenet fogad, miközben más WIFI-s eszköz észlel 3-4 hálózatot is.
Van ötletet, hogy miért? Mi lehet a megoldás?
u.i.: ebben a típusban alapértelmezésban van Bluetooth?
-
-
Hirtelen ahogy körülnéztem neten, nem nagyon találtam utalást arra, hogy ezt lehet valahol is állítani. Elképzelhető, hogy ez a minimum neki. Lehet hogy célszerű lenne vásárolni még ramot a gépbe, meg fog táltosodni tőle az biztos. Memória modult viszont próbáld ki ha lehetséges, vagy törekedj, hogy ugyanolyan modult rakj bele, mint amilyen benne volt. Esetleg ha találsz olyat, ami a támogatott modulok között van, az a legtutibb.
-
Régi régi ati chipsetnél volt olyan, hogy a VGA driverben lehetett visszavenni a memória mennyiséget. Sőt, elsőre hiába állítottad el, csak újraindítás után történt meg a változás. Esetleg ott is nézz körül, hátha.
Ja, és Prime-al ne nagyon kínozd szegényt, olyan terhelést a mindennapokban úgysem fog kapni soha. Ezek nem erre való gépek. -
ZetorGumi
addikt
Igen, ezek igy melegednek, nekem is igy melegszik (Atom 330, 2gb RAM, ION VGA), sőt, ez még a 90°C-ot is el tudja néha érni nálam, igaz, akkor már kikapcsol.
És én még ezzek a képfelcserélős problémával nem találkoztam még.
Memóriaátállitás szerintem a biosodban érhető el. Nézd meg. Inditáskor F2 ha jólemlékszek. De érdemes bele minél hamarabb megvenni azt a ramot, mert sokat segit.
-
Dyno
veterán
Hali.
Vettem egy Asus EEE PC R051RX laptopot, ami majdnem ugyan az mint a 1015BX, nagyon meglepődtem a c50, teljesítmény eléggé megvagyok vele elégedve.(Windows 1015bx-nek ismeri)
Viszont amia gondom eléggé melegszik a gép, prime95 alatt 86°C volt a proci, terhelés nélkül mikor vissza veszi az órajelen 800mhz-re, akkor csak olyan 60-65°C, ventije az a vicc, hogy 50°C-tól kapcsol csak be, de a billlzet nem melegszik se semmi, hdd is nagyon max 40°C.
Volt még egy fura jelenség, futtattam rajta a 3d mark 2003-t és 4-5 teszt után a kép szét esett, konkrétan ugy hogy a jobb oldal a bal oldalon volt a bal oldal pedig a jobboldalon, aztán az FN gomb segítségével ki/be kapcsolatam a monitort és tökéletes volt.
3cellás 23wh-s akksi van benne, de 3-4órát simán kibír és mivel matt a kijelző elég még a minimum fényerő is.Kérdésem, hogy másoknak is ennyire melegszik?Bár igaz magánaka gépnek is elég kicsi a szellőző nyilása és az alján se sok van és olyan mintha a billentyűzet felől szívná a levegőt.
Amásik kérdésem csak 750mb-t vana feladat kezelőben, gondolom a 6250-es kap 256mg-ot cpu-z is annyit írt, kérdésem az lenne hogy ezt nem lehet valahogy lejebb venni, 64mb is elég lenne neki szerintem, később veszek amjd bele 2gb ramot, bár nem tudom milyen típust kéne láttam kingmaxot, nem igazáén szereti, kingstonra gondoltam, kérdés az jó lenne-e?
Starter Windows, helyett ha másikat akarok rá tenni, és leformázom a vinyót akkor ugrik a gari?(bár ez nem végszükséglet, csak lehet majd kellene rá linux és lehetr a windows felesleges lenne rajta, meg a partició elosztása sem tetszik , rendszernek 110gb van levéve alapból)Vagy hogyan ez pontosan?Elnmézést a sok kérdésért, és köszönöm előre is.
-
razsa
aktív tag
válasz
boszorkány
üzenetére
Itt nagyon szépen látszik hogy kell szétszedni..
http://www.insidemylaptop.com/disassemble-asus-eee-pc-1215b-laptop/
Persze neked nem kell teljesen
Csak a memória modul hátlapját leszedni, memóriát kiszedni, 2 v 3 csavart kicsavarni, és lepattintani a touchpad műanyagját, óvatosan, mert törhetnek a pöckök..aztán hajrá 
-
balnan
csendes tag
Ha ezt beleteszem a Mini Slotba akkor menne az a kombináció, hogy
- a belső half mini 4GB ról bootolnám/használnám a Xandrost/linuxot
- erről az újról meg az XP-t?
Mert az új elsődlegessé válik (primary) ha jól tudom.
Most már 2GB RAM-om van az EEE 901-emben. Szeretné azt a Linux? -
balnan
csendes tag
HD video EEE PC 901-en:
Itt Olvastam, hogy a BCM70015 - Low-Power PCI Express® HD Media Processor half size kártya belemegy a WWAN slotba az EEE PC901-en:
http://liliputing.com/2010/02/asus-eee-pc-901-hack-adding-a-broadcom-hd-video-accelerator.html
JerryCohen1 (9 hónappal ezelőtt)
The broadcom high-definition decoder card fits into a wwan slot inside the netbook and provides high-definition decoding for Windows 7 and Linux.Próbálta ezt valaki? Van a hátlapon a fedél alatt balra egy hely aminek baloldalán van egy csatlakozó féle. Arról van szó? Oda megy bele?
-
KataJani
csendes tag
Sziasztok!
ASUS Eee PC 1001P Netbook gépen egyik billentyűzet műanyag belső része eltört. Egy komplett billentyűzet elég drága. Lehet valahol csak egyet kapni? Merre induljak?
Jani -
(jan)
őstag
Sziasztok!
egy fehér 1005px-re szeretnék rakni vinilt, csinált már valaki ilyesmit ? esetleg valakinek van tanácsa ?
-
razsa
aktív tag
válasz
boszorkány
üzenetére
Nekem is ezt csinálta, driver csere nem segitett. Le kellett szednem a műanyag borítást, és érdekes dolgot találtam. Maga touchpad belülről ill alulról olyan mintha egy fém matrica szerű cucc lenne..és olyan volt egy olyan része nekem, ami mintha nem lenne jól legarasztva. Mint amikor felragasztasz egy matricát, és egy légbuborék marad alatta..Na én azt szépen lesimitottam, meg a többi részét is lesimogattam újra, viszonylag erősen. Azóta tökéletesen működik.
Hát ennyi.
-
válasz
boszorkány
üzenetére
Driver csere biztos segít, de nem feltétlen az asus által adottat kell felrakni, próbáld meg a tapipad gyártójának honlapjáról. Nekem azóta van rendes multituch.
-
boszorkány
csendes tag
válasz
boszorkány
üzenetére
Hali, mindenkinek !
Beleraktam a 2x2gb ramot sokkal simábban szebben megy a masina, ezt is vártam
A c-30 proci sebessége azért nem egy világbajnok, de ebbe a költségbe ez fért bele
De mi van a touch pad működésével, néha simán megy néha meg meg van zavarodva, szaggat tötyörőg nem azt csinálja amit kellene, stb
Esetleg driver csere? megoldaná?
köszi, üdv -
sYs
tag
Udv,
Esetleg cserelt mar valaki SSD-t X101-ben? Elvileg MSATA szabvany, kerdes hogy belenyultak-e valahogy. Egy KINGSTON 64GB mSATA MS100 SMS100S2/64G -ra szeretnem cserelni, mukodne?
Koszi elore is!
-
milszab
senior tag
Jah meg az újabbikban csak 3 giga ram van. Ha nem nagy az eltérés, lehet inkább a 350-eset veszem...
-
milszab
senior tag
Hali. Kinéztem magamnak egy 1215B-s cuccot, de 2fajta procival van. E350 és E450. Gondolom az erősebb, de mennyivel? Érdemesebb azt venni? Viszont abban meg nincsen3.0-ás usb.
-
Gabor970
addikt
Láttam egy euronics akciós újságot, amiben a Sony 11,x"-es waio E450-el, 500GB vinyóval, 4gb rammal 124,990 Ft-ra volt ócsittva. Asszem nem rossz ajánlat, ha valakinek ilyen kell. Jahh, win7 pro is volt rajt.
bocs, ezt nem ide akartam, hanem a netbookos topicba. Gondoltam mégsem törlöm ki, hátha érdekel valakit alternativa képp.
-
razsa
aktív tag
Nekem viszont még 1 olyan kérdésem lenne, hogy win7 alatt miért lassú a windows képnézegető? 2-3 képet gyorsan vált, amikor egy albumból nézegetek képeket, de a 4. képet már csak kb 10-15 mp várakozás után tölti be..ha diavetitésben nézem, akkor megint jól működik. mitől lehet ez??
-
razsa
aktív tag
válasz
boszorkány
üzenetére
Én úgy tudom,h 4 gigásat max..
-
razsa
aktív tag
válasz
boszorkány
üzenetére
Hát lehet a gyengébb proci miatt van ez, de a 2 giga az jót fog tenni neki. HD filmet vinnie kéne neki szépen, még az én 1215P-m is viszi, bár nem a full HD-t ,de szerintem ekkora kijelzőn az felesleges is..
-
razsa
aktív tag
válasz
boszorkány
üzenetére
Nekem is 1 giga volt eredetileg a 1215P-ben, vettem bele egy hajszálra ugyanolyan hynix 1 gigásat, 1066osat..nem indult el. Legalábbis azt hittem..Elindítás után rögtön,bootolás közben nyomva tartottam az F2-t..vagy F1 et már nem emlékszem pontosan, de ezek közül valamelyiket, és utána láss csodát, működött..
Úgy tudom ez az ún. hard bootolás, amikor a biost lenullázza és a frissített beállításokkal indul a gép, mivel alapból a gyors bootolás érdekében, egy mentett biosból bootol a gép és szerintem nem stimmelt neki a mentett bios(1giga ram), és a valóság, mikor már 2 giga ram volt benne, és ezért nem indult el. Ez kb 3 hónapja volt, azóta is tökéletesen működik.
-
Laca 012
őstag
válasz
boszorkány
üzenetére
Pedig az én 1015PN-emet Hynix-el adták.. Úgy látszik ebből sem mindegy milyet tesz bele az ember..
Az én kálváriámat itt tudod elolvasni, de mivel nem csak az eee pc-m nél találkoztam ilyen "válogatós" gépekkel, itt kifejtettem a saját tapasztalatomat erről.Régen még a Pentium3-asok idejében voltak ilyen válogatós lapok az SD RAM-ok világában (jó kis BX-es Slot1es lapok).
Voltak olyanok, amelyikekbe ha nem találtad el, akkor csak a felét látták (Pl 128MB helyett csak 64MB-ot) vagy a 2-3 modulból nem láttak 1-et 2-t, esetleg az akkori kemény 133MHz-es freki helyett csak 100-on, vagy rosszabb esetben 66-on ketyegett...stb..
A DDR1 és DDR2-es világban aztán (normál-"nem tuningolós" üzemben) ezek a nyűgök megszűnni látszottak, de úgy látszik a "DDR3 világban" újra válogatós-próbálkozós a szitu...
Azért egy cd.ről vagy pendrive-ról egy memtest-et megpróbálnék lefuttatni, pláne úgy is, hogy csak az egyik, vagy csak a másik modul van benne..
Mert az is benne lehet a pakliban, hogy eleve rossz-hibás valamelyik modul (és ezzel nem azt mondom, hogy az eladó átvágott, lehet nem tudott róla, vagy épp a ki-be szerelés közben kapott pl egy statikus shock-ot)
Ha külön-külön egyik-másik modult is hibásnak látja, akkor nagyobb eséllyel a "válogatós" verzió jöhet be, annak azért kicsi az esélye, hogy 2 modul egyszerre döglik meg..Kíváncsi vagyok melyik megállapításra juttok vele...
-
boszorkány
csendes tag
Üdv mindenki! szép estét!
A minap vettünk egy asus eeepc 1215b 087m-et win7-el, sajna csak 1gb rammal
ezt szeretném 2x1gb-ra vagy 2x2gb-ra bővíteni
vettem is itt a fórumon 2x1gb-os egyforma hynix modulokat, de ahogy beteszem akár külön-külön vagy együtt a kép indulástól homokozik
a benne lévő 1333-as amit vettem 1066-os, mit gondoltok ez lehet a gond vele?
választ köszönöm, üdv
-
Asus által kedvelt memória típusok az A-data, Nanya. Célszerű megnézni mondjuk aida-val vagy valami egyéb tesztprogival, hogy mi van benne, és úgy választani. Hallottam olyanról is, hogy Kingston nem ment egyes régebbi asus notikban. Persze EEE-gépeket annyira nem ismerem, de laptop vonalon pár gépem volt.
-
Zájec
veterán
Üdv!
Van egy 1101HA , szeretnék benne ramot cserélni ,most 1GB van benne.
Mik jöhetnek számitásba ?
Esetleg tapasztalat milyen típust szeret vagy nem szeret a masina. -
válasz
karakai
üzenetére
Nos. Eszközkezelő 2 helyről érhető el. Ha az asztalon kint van a " Számítógép " ikon, akkor azon egy jobb klikk, és utána tulajdonságok, ha nem, akkor a start menüben, szintén a számítógép -re jobb klikk, és tulajdonságok. Esetleg megnyomod a windows + pause gombot. Ez behoz egy ablakot, ahol a bal felső sarokban ott lesz az eszközkezelő. Azt szépen megnyitod, és megkeresed a " hálózati kártyák " részt. Azon egy katt. Ki fog nyílni egy lista. A wlan kártyát kiválasztod ( elvileg itt 2 tétel van, egy wlan és egy sima lan ), és azon szintén jobb klikk, és tulajdonságok. Ha bejön a wlan driver rész, ott elvileg a speciális résznél találhatsz olyat, hogy radio power, vagy transmint power, vagy hasonló dolgot, ami % -osan van megadva. Annak 100 % -on kell lennie. Ha ott van, akkor elképzelhető, hogy valami baja van a masinának. Innentől kezdve jó lenne, ha valaki az ismerettségi körbőn kissé átnézné a gépet, aki jobban ért hozzá. Elképzelhető sok hiba, amit leírás alapján elég nehéz kiszűrni. A fentihez is inkább kérj segítséget, ha nem vagy biztos magadban, mert úgy vettem ki a szavaidból, hogy nem igazán túrkáltál még ennyire bele a windowsba.
-
ZetorGumi
addikt
-
karakai
csendes tag
-
válasz
karakai
üzenetére
Esetleg a wlan adó teljesítményét érdemes megnézni az eszköz kezelőben ( feltéve hogy állítható ), valamint azt, hogy az antenna nem sérült-e meg, vagy a csatlakozás megfelelő-e a gépen belül ( feltéve hogy volt már megbontva ). Mondjuk mindkét hiba erősen látszódna a wlan hálózat erősségén a tálcán.
-
Gabor970
addikt
olcsób lett, vagy valami ebben nem az, aminek eddig néztem

-
karakai
csendes tag
hali mindenki.1 kérdés asus Eee pc 1011 tulajdonos vagyok a rutertöl kb 10 métert el megyek megszünik a vétel. mért van ez .aki tud segitsen .köszi.
-
Rotor82
aktív tag
válasz
bluebird317
üzenetére
Lehet hogy fel kell tenned egy rávaló képernyőillesztő drivert.
-
bluebird317
csendes tag
Sziasztok!
Már egy éve használom az 1005Pe-met, de csak most jutottam oda hogy lecseréljem rajta a W7 startert. Nagy nehézségek árán W7 Ultimate került fel rá. Minden jól működik, csak valahogy a felbontása 800x600-as lett, a megszokott 1024x600-as helyett..
Próbálkoztam már a beállításoknál is, de nem engedi nagyobbra állítani, így viszont szinte semmilyen program nem fut rajta.
Valakinek valami ötlet? Mit lehet ilyenkor tenni?
Előre is köszönöm
-
válasz
Csiga85
üzenetére
Javaslom, hogy egy picit még költs rá, és mondjuk egy 1015b olyan 85-körül már megkapható. Többféle színben létezik, elég nagy az akksija, c50-es brazos van benne, szóval böngészésnél és videózásnál is segít az apu-ba integrált vga a procinak. [Itt] egy kék. Ha nagyon fontos az ár, akkor még alternatíva lehet mondjuk [ez], de itt már kisebb az akksi teljesítmén ( 3-óra körül ) és a multimédiás képességek gyengébbek mint a fenti modell esetén, ráadásul linux van rajta. Már ha ez szempont, hogy milyen operációs rendszert preferálsz.
-
Csiga85
tag
Sziasztok, melyik eeepc-t ajánlanátok újonnan 70-80.000 Ft körüli keret mellett?

-
Gabor970
addikt
a C-50-be a GPU is más, mint ami az E-350-ben van. (mármint a prociba integrált)
Én csak az E-350-esben gondolkodom, de méginkább erősen gyúrok a
Samsung NP350U2B-A02HU kisnotebookra! Anno netbookot is csak akkor vettem, amikor kijött a Wind U100, most is szeretném a méreten belül számomra épp elfogadható árban a legmagasabb szintet kihozni. Pár héten belül meg szeretném venni, ha összejön a +30-40e Ft, akkor mehet a samu, ha nem, akkor marad a 1215B E-350. -
-
Gabor970
addikt
1215B elég sokféle van, a C-30-as procistól az E-350-esig (talán lassan E-450 is)
Nagyon nem mindegy. Nem tudom Te melyikre gondolsz, de azt nehezen hinném, hogy nem az E-350-es a jobb darab bármely 1215P-hez képestLeginkább az dühít, hogy nem lehet oprendszer nélkül kapni,
-
razsa
aktív tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Érdekes, h sokaktól hallom,h a 1215B-t választanák..nekem 1215P-m van a hiresen gyenge gma3150nel, viszont az erősebb atom procival..a minap végre sikerült kipróbálnom egy 1215B-t és meglepődve tapasztaltam,h akadt rajta az az 1080P-s youtube videó, ami nálam akadás nélkül megy.. plusz azon a procit nem is tudtam super performance módba rakni, amit az atomnál tudok, kb plusz 40mhz, és nagyobb FSB is.. csak highra engedte..szóval fura volt.
-
Biztos rosszul detektálja az everest. Mondjuk a 701-ben elég alacsony órajelű proci van, és az " FSB " -je is alacsonyabb, lehet hogy annyival, vagy annak a közelében megy a ram. Ha érzésre gyorsabb, akkor lényegében mindegy is, hogy mennyivel megy. A mennyiség számít igazán, nem az órajele. Legalábbis ebben a szituációban

-
kop8
őstag
az eredeti ramra is 280mhz-et ir, a program lehet a rossz

-
kop8
őstag
visszaraktam az 1gb-os memoriát de az everest azt irja hogy 280mhz-en megy!
valami nem százas az tuti
-
-
kop8
őstag
Ma egy érdekes tapsztalatom lett!
Vettem a 701-es gépembe 1GB 667Mhz-es ramot betettem és roszabb lett mint a gyári 512-es memóriával!
Leteszteltem, ugyan azt a videót folyamatosan játssza le az 512-esel az 1gb-osal meg szaggat!
Hogy lehet ez??
-
válasz
Gyeptegla
üzenetére
Ahogy elnézem, 3 féle wifi modullal szerelték ezt a típust, ha nem tudod, hogy konkrétan melyik van benne, akkor célszerű végigpróbálgatni, hogy melyikkel megy. A másik dolog, ha a wifi ledje világít, csak akkor van bekapcsolva a rádió. Lehet hogy csak ennyi a bibi, fn + f2 ( Elsőre nem egyértelmű, azért írom csak
) -
Gyeptegla
tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem.
Vásároltam egy 1011PX-et, és az ubuntut lecseréltem win 7-re.
Minden szép, csak a wifit nem tudom életrekelteni.
-
válasz
Jano_023
üzenetére
Youtube videót nem találtam, így hát azt tanácsolom, ha nem érzel magadban elég barkácsösztönt, akkor bízd valami szakemberre. Szerintem arcbőr vastagságtól függően fog mondani árat. Maga az elem nem drága tudtommal, szerintem olyan 5 pénzből megvan kompletten, ha egy lelkiismeretes szerelőt találsz.
-
kop8
őstag
Üdv!
Megint lenne egy kérdésem!
Nem lehet a 800*480-as felbontást nagyobbra álítani, mondjuk 1024*768 vagy hasonló?
Valamilyen módon?Asus eee 701-es 4G gépem van.
-
Jano_023
őstag
Sziasztok,
három nagy gondom lenne:1. Pár napja a gépem furcsán viselkedik. Ha ki van kapcsolva és rádugom a töltőt a netbook egyszerűen fogja magát és elindul.
2. Másik, a windows mikor elindul minden egyes alkalommal elállítódik az idő és a dátum, ma éppen 2002.01.04 volt. Van az alaplapon elem ? Lehet az a baja ?
3. Induló képernyőnél kiirja hogy USB MASS Storeg drive error, F2 kell nyomnom hogy tovább menjen. Alap beállításokkal, de minden ugyan úgy van a biosban. Szóval valakinek valami ötlet ?
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak a memória modul hátlapját leszedni, memóriát kiszedni, 2 v 3 csavart kicsavarni, és lepattintani a touchpad műanyagját, óvatosan, mert törhetnek a pöckök..aztán hajrá