Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LG LCD és LED TV-k
- Jöjjön ami KIMARADT... 😅 — 2025 REEL
Új hozzászólás Aktív témák
-
balpeter04
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
1215B = AMD (C-30; C-50; C-60; E-350; E-450)
1215N = Intel (D525) -
benojeno
csendes tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Ehh, az nekem nincs. Itt ülök anyósoméknál falun, bolt/szervíz sincs. Jövő héten elutazok több hónapra, helyre kell vágnom, még ha azzal a k...va kőbaltával is.
Túrom a netet, másnak is volt hasonló gondja az Express Gate-el:
"Hi
I have just updated the BIOS on a 1015PEM to the 1101 version .... afterwards it automatically enable the "ASUS Gate Cloud", and wouldnt allow me to boot in to Win & or Ubuntu .... the only way I could get rid of it was like this :
There appears to be an issue with the 1101 BIOS in that when you press F2 the screen appears blacnk ....but actually there is an output on the VGA port, and the BIOS screen is displayed there .... So, disable the gate cloud option using the VGA monitor as the display.... save BIOS settings and all was ok."
De hol a bánatban van gate cloud opció a BIOS-ban, én sehol nem találom.

-
mark77
tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Éppen levelezgetünk, mert a szervíz állítja jó..
Pedig ha valami az Express cloudban sem működik(aminek köze nincs a win7 hez).
Ha nincs ráintegrálva miért nem cserélték ki? Ja, hogy a csatlakozó lehet rossz.?Jogász ismerősöm szerin ne akarjak csípőből pereskedni, mert az rosszhiszeműség.
A fődarabhiba elsunnyogása meg pedáns szervízelés. Na hagyjuk. Majd a Fogyvéd meg a bíróság eldönti. -
benojeno
csendes tag
Sziasztok!
Két napja vettem egy 1015BX netbookot. Eddig ment a gép rendesen, most hazafelé a vonaton gondoltam, megnézem, milyen az a Gate Express. Betöltötte a W7 Startert, rákattintottam a Change OS iconra az asztalon, klikkeltem a középen lévő Express Gate Cloud-ra, leokéztam, majd kikapcsoltam a gépet. Amikor újból bekapcsoltam, valami nagyon nem lett jó. Betölti a szürke inditóképet (alul ott a szöveg, hogy nyomjak F2-őt a boothoz), és egyszerűen nem megy tovább, átvált feketére a képernyő, kurzor villog pár másodpercig a bal felső sarokban, aztán visszavált újból a szürke indítóképre, és ez ismétlődik...
Próbáltam nyomni az F9-et, hátha eljutok a recovery-hez, de semmi, minden ugyanaz. A BIOS-ba belépve nem látok semmi menüt, amin elindulhatnék, legalábbis laikusként...Három nap múlva utazok el, tenném át a gépre a dolgaimat, szervízre nincs idő. Mit tegyek???
A RAM upgradeolva lett 1 Gb-ról 2 Gb-ra, a BIOS-ban úgy tűnik, látja a gép.

-
mastick0011
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, Kaptam egy eeepc 4g/surf netbook-ot sajnos linux-al, amihez nem igazán értek, ezért telepítettem rá xp-t sp3-al. Az asus oldalon található drivereket telepítettem, minden működik
(ráadásul szupergyors. ) csak az usb-vel van gondom
.
Bármelyik usb-portba dugok valamit, mindig azt írja hogy nincs nagy sebességű usb-port. A leírás szerint elvileg 3 db usb2.0-ás port van a gépen. Tud valaki megoldást???
Előre is köszönöm -
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
Talán azért, mert 2.39:1 képarányú film, s nem 1.85:1, vagy 16:9..
-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
Sajnos a TV-re való kivitel az nem a legjobb megoldás szövegolvasásra, sajnos nekem is csinálja ION-nal.
az 1920 miatt ráragasztják, az igazi, tényleges fullHD az 1920x1080.
-
balpeter04
aktív tag
A hang megoldódott de a szöveg még mindig nem szép. Olyan mintha a fekete szöveg mögött lenne elcsúsztatva balra egy ugyan olyan karakterekből álló fehér színű szöveg. Nagyon zavaró.
Ja és még azt szeretném kérdezni, hogy a FullHD filmeknél (1920x1080 felbontásúak) miért van még mindig ott az a 2 kibeb*szott fekete csík? Elvileg ezeknek a filmeknek ilyen felbontáson nem kéne kitölteniük a teljes tv képernyőt?Szerk.: elnéztem de nagyon csúnyán, ez a film csak 1920x800 pixel felbontású. De akkor miért Full HD?
-
balpeter04
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Megnöveltem a Hz-et 60-ra és az AMD Vision Engine Control Centerben pedig az alábbi beállítást alkalmaztam: 1080p szabvány (1920 x 1080 @ 60Hz)
A Windows-os felbontásnál is beállítottam az 1920x1080-as felbontást és 60Hz-es képfrissítés lőttem be neki.
Hangnál pedig szó szerint semmilyen hangot nem visz ki a kábel se Windows rendszerhangokat, se zenét, se filmek hangját! Nem értem!
Azért köszi a választ!
-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
Hz Növelés.
A lejátszóban be kell állítanod, hogy a HDMI legyen az elsődleges hangkimenet. Nálam legalábbis ez volt KMPlayernél.
-
balpeter04
aktív tag
Sziasztok!
Gépem: 1215B - E-450
A minap vettem egy HDMI kábelt és rákötöttem a 82cm-es FullHD lcd tv-mre. A kérdésem az lenne, hogy mégis milyen beállításokat kéne alkalmaznom, mert a kimeneti jel rendes full hd (1920x1080 pixel), ezt beállítottam de a szöveg iszonyatosan rondán jelenik meg.
A tévém a csatlakozás ítpusáról ezt írja ki: 16:9 1080p 1920x1080 24Hz
Mit kéne állítanom, hogy tökéletesen hibamentes képet kapjak?
Továbbá szeretném megkérdezni, hogy a hangot a HDMI kábel miért nem küldi ki a tv-re? Ha elindítok egy filmet, a laptopból jön a hang és nem a TV-ből.
Várom a válaszaitokat!

-
zsolti093
tag
Üdv!
Az Android frissítéssel elromolhat a wifi?
Szeretnék venni egy wifis android tablet-et, de azt írta a csávó, hogy az előző tulajdonos frissítette az Android-ot rajta 2.2-ről 2.3-ra, állítólag 2.2-es androidon működőképes a wifi. Ettől elvileg elromlott a wifije. Lehetséges ez? Hogyan tudnám visszatenni a 2.2-es android-ot?
-
válasz
balpeter04
üzenetére
Nincs mit

Ha friss a telepítés, akkor biztos hogy azzal volt a gond. Directx-ből a 9-es nincs benne alapból a 7-ben, utólag kell telepíteni. A videó gyorsítás meg dx alapú
Annak a procinak, meg vga-nak kényelmesen el kell vinnie a fullhd-s cuccokat, még a kis c50-es is tudja, fura lett volna a dolog
-
válasz
balpeter04
üzenetére
Media player classic home cinema, és egy directx 9c legfrissebb szoftverbázisról. Ha úgy sem megy, be kell lőni az mpc-t. Logouton van cikk hogy hogyan kell.
-
balpeter04
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Most még rosszabb, csak sipákoló, pattogó, éles fehér zaj jön ki a hangszórókon, egyetlen pixelhibamentes kép sincs a filmből. Egyre rosszabb lesz! A codec pack valamit segített mert így már Windows Media Player-el le tudom játszani, de a hang még mindig késik 3-4 másodpercet! Nagyon nem akar összejönni ez a Full HD dolog!

-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
KMPlayer, plusz egy K-lite kodek pakk.
-
balpeter04
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem jó ezzel sem, akad mint a rohadás! Esetleg valakinek még valami ötlet? Mi az isten baja lehet?
Win7 Ultimate SP1 + Teljesítménycentrikus mód + High Performance az ASUS Utility-ben, semmi nem fut a háttérben és akad!
-
balpeter04
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Meglesem, köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
KMPlayer.
-
balpeter04
aktív tag
Sziasztok!
1215B-SIV112M gépem van, E-450-es proci (~ 1,7Ghz), 3Gb RAM.
A probléma a következő a géppel: nem játszik le FullHD tartalmat...Gyűrűk Ura trilógia bővített változatos Full HD-s sample-jével (mkv fájl) próbáltam VLC Media Player-el, valamint BS.Player-el! Aero felület kikapcsolva, semmilyen más folyamat nem fut a háttérben.
A VLC kb. 5 másodperc után feladta, a BS.Player pedig lejátszotta kb. 20-25 másodpercenként bevillantott egy képet.
Én úgy tudtam, hogy ezek a gépek minden gond nélkül elviszik a Full HD-s tartalmakat.
Esetleg valakinek valami ötlet? HDMI kábelen keresztül szeretném nézni a HDTV-men a filmeket, azért lenne fontos.
-
runner 125
nagyúr
Nah ez komoly.
Tök egyértelműen anyaghiba, hisz eleve nem a szélétől indul a repedés, mellesleg a repedés vonalán sincs letörve mikronagyságó darabka sem, h valaminek neki lett volna ütve, s amiatt indult volna el.
Jó nagy kötsögök, sajnos nem te vagy az első akivel szívóznak. -> Fogyasztóvédelem.
-
fabko
tag
Köszi mindenkinek a segtséget

Bár nem mértem az SSD-k sebességét, de 8,5 óra alatt vánszorgott fel az XP, az már valamit sejtet. Ha mondjuk indítok egy böngészőt, 7-10 perc alatt jelenik meg a kezdőoldal, úgy érzem kár kísérletezni XP lite-al.
Köszönöm még egyszer! -
gsc73
aktív tag
Szia!
Nekem egy 901-esem van (összehasonlítás), és némileg hasonló gondokkal küzdöttem/küzdök. A 901-ben van egy 4GB-s és egy 16GB-s SSD. Megmértem a sebességeket:
...................................4GB................16GB
ATTO (R/W):................34/31...............31/10
CrystalDisk (R/W):........33/31...............31/7A lényeg, hogy a 16-os azért nem hesználható, mert nagyon lassú az írási sebessége, a 4-es azért mert kicsi, alaphelyzetben, még egy XP-nek is. Jelenleg egy "XP Lite" van fent, de ezekkel óvatosan kell bánni, mert sok lehet velük a probléma. Nekem egy haverom csinált egy viszonylag használhatót (pár dolog nem működik), és összesen 1 GB-t foglal. A fenti írási/olvasási sebességek XP-vel használhatóak a 4-es SSD-n. (jó lehet összehasonlítási alapnak.)
Megoldási lehetőségek:
- Egy jó XP lite alkalmazása, akkor, ha legalább eléri a fenti sebességeket. (mármint a Te SSD-d)
- Csere egy gyorsabb SSD-re. (ez drága megoldás, mert az e-bay-es "kingspec"-ek tesztek szerint ugyan olyan lassúak, mint az én 16-osom, ami használhatatlan.)
- HDD berakása. Ez függ attól, hogy mi fér be, illetve hogyan. Nekem mini pci-e foglalatban van a 16-os SSD. Próbáltam mini pci-e to ZIF átalakítóval + ZIF drive, de a BIOS nem látta. (másban jól működött)Nem egyszerű a kérdés, sokat lehet utána olvasni a neten, de sok infó pontatlan, mert én is sok helyen olvastam, sőt videót is láttam, hogy 901-ben hogyan kell ZIF drive-ot berakni, és mégsem működött.
Üdv: g.
u.i.: az ördög a részletekben van...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ZetorGumi
addikt
-
sanyi101
csendes tag
Tisztelt fórumozó társak! Birtoklok egy asus eee pc 1015bx c30 1 GB ram-algépet. Megvásárlás után kicseréltem a ram-ot 2 GB-osra. A gép kijelzi, hogy látja a 2 GB ram-ot, de azt is kiírja, hogy csak 1,6 GB használható, leírás szerint is bővíthető 2 GB-ig.. Kérdezem, hogy ez rendben van így, vagy valahol állítani kell még a rendszerben. Köszönöm a segítségeteket.
-
fabko
tag
Sziasztok !
ASUS Eee PC 900. Két óriás SSD van benne, 4 és 8 GB. A helyzet az hogy mindkettő iszonyat lassú. Akár xp, akár win7 mindegy, használhatatlan. Bármelyikre is telepíteném bármelyik OS-t, a telepítés több mint fél nap. Arra gondoltam hogy veszek bele HDD-t, de mi a garancia, hogy az rendesen fogja tenni a dolgát?
Mi lehet a baj?Köszönöm a segítséget !
-
-
Szumi
tag
Sziasztok!
Nem rég vettük észre hogy a menyasszonyom fél éves laptop burkolatán megjelent egy kis hajszál repedés. Felhívtam a szervizt és azt mondta hogy ezt szinte biztos hogy nem garanciába fogják javítani és hogy ugyan küld futárt, de akkor ha ők úgy állapítják meg hogy nem anyaghiba, már pedig az nagyon nehezen bizonyítható hogy az akkor mindent nekünk kell állni, mivel vidéki vagyok plusz a futárt is. Kb. azt mondta hogy 20 rugó körül lesz. Az fasza. Még senki nem látta, helyből mi törtük el, pedig esküszöm nagyon vigyáztunk rá, de helyből mi vagyunk a hibásak és nincs gari. Meg azt mondja hogy azért, mert ilyen kis tételű dolognál, nem szoktak a vásárlók felülvizsgálatot kérni, mert az 100 ezer körül van. Magyarul lehet nem mi okoztuk a dolgot, de megpróbálnak kibújni a garancia felől. Olvastam már korábban hogy vannak gondok az Asus szervizzel. Szerintem felkészülten megyek oda, de lehet egyből a fogyasztóvédelemnél fogok érdeklődni.

-
mark77
tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Az adaptercseréhez szét kell szedni a gépet. Pont a wifi adaptert kéne kicserélni,azt nem cserélték ki.
Egyre erősebb a gyanúm, hogy alaplaphibás a gép és azt próbálják elkenni(például micro pci csatlakozó, cukibb ha az adapter elektronikai része az alaplapba van integrálva
) -
ZetorGumi
addikt
-
mark77
tag
Semmi különös előzmény nincs.
Hibát produkált elvittem szervizbe és ugyanazzal a hibajelenségekkel kaptam vissza.Még csak szét sem szedték a gépet. Ezek után úgy gondolom nincs már dolgunk egymással. Nem fogják elismerni a szemétségüket, ezért kell jogi útra terelni az ügyet. Felesleges köröket nem futok. 6 ezer forintos gyufásdoboznyi alkatrészről van szó.(De alaplaphiba sem kizárt...).
A ruter a laptomat felengedi, a haverom telefonját is(miután a routerben beállítottam a a telefefon mac címét.).
Sajnos a Cordon Electronic szervizmanőverei az esetek többségében pereskedésbe fulladtak.
Én ráérek. -
Azért én megpróbáltam volna mégegy kört futni a szervízzel. Célra vezető, ha először megpróbáltok megegyezni, és csak ha ez nem megy, akkor hatósághoz fordulni.
Másik routerrel is vacakol, vagy csak ezzel, ja, és a mac-ed akkor gondolom nem változott, ha felenged a router. Akkor gyanús, hogy a kártya nem lett kicserélve.
Azért én még megpróbálnám velük az egyességet, hátha ...
A fogy.védelem roppant hercehurcás, lehet, hogy én még vártam volna vele.
( Persze az előzményeket nem ismerem teljes mértékben )
-
mark77
tag
Rakoncátlankodott a wifi az EEE pc n. Ledobált, nem látta a hálózatokat, ha meg próbáltam manuálisan csatlakozni akkor úgy lefagy, hogy az akksit is ki kell belőle venni.
Így adtam garanciális szervizbe, ugyanígy kaptam vissza. Elvileg ki kellett volna cserélni a wifi kártyát. Nos ezt nem tették meg. Egyszerűen felengedte a routerrem otthon a gépet, tehát még a rossz wifikártya van benne.
Ment a levél a fogy védelemnek. -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Elvileg 8g, gyakkorlatilaz az ion chipset miatt csak 4g, és a 32bites win miatt 3.

Nem dobna rajta sokat az ssd, a Sata2-es csatoló megfogná.
Jah, és ugrana a rejtett partíción lévő eredeti rendszer is. -
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Noh igen..., majd valami régebbi játékkal szerintem én is kipróbálom.

Illetve, majd egyik barátom gépéből kikapom a 4gb-s RAM-ot, és belerakom ebbe. Kíváncsi leszek, de elvileg látnia kell.
Azért komoly, h netbook-ok terén pár éve még a 2gb bővíthetőség lehetősége mekkora király dolog volt, most meg már (elvileg) 8gb a határ.
Eszembe jutott tegnap még egy SSD is gondolata is, csak sajnos azt itthon nem tudom végbevinni, hisz a billentyűzet alatt már ott figyel a garimatrica.
De, az tuti, h pillanatok alatt betöltené a rendszert. -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hehe.
én így tudtam leszedni az egyiket. 
Hát az a wines minősítés nem mérvadó, mivel az optimus váltogatja az igp, és a gpu-t, a pillanatnyi videoterheléstől függően.
Nekem se kap többet, pedig nekem is Ion van benne, nem mintha olyan húdesokat számítana (mivel én is csak netezek, esetleg 1-2 régebbi játékot futtatok, Red Alert 2, Diablo II, azok meg nem esznek sokat.), de azért jó tudni az eredményt.
-
runner 125
nagyúr
Csináltam egy rendszerteljesítményminősítést.
Sima, alap állapotban a videókártya kapta a legrosszabb minősítést, mégpedig 3,1-es átlaggal. Furcsa is volt, hisz elvileg van benne egy Nvidia ION is.Ma meghajtottam egy Full HD anyaggal, s újraértékeltettem; máris 4,2 lett a videókártya pontszáma.

Noh, nem mintha sokat számítanának a számok, csak ezek szerint alap esetben az Inteles VGA-t értékeli.
-
-
válasz
runner 125
üzenetére
Na arra szerintem simán elég lesz. Testvérem egy Asrock nettopot használ, ion2-vel asztali gépnek, nem játszik, csak internetezik, meg pár alap dolog ( Távoli asztal elérés, ilyesmi ) arra meg tökéletesen elég egy ilyen proci. A Ram nem mindegy, de az a 3 GB már elég simán.
Nekem a win7 matrica volt azt hiszem, ami maradni akart, na azzal karcoltam meg kicsit a csuklótámaszt
Bár tényleg csak én veszem észre
-
runner 125
nagyúr
Igen, az ilyenre én is kényes vagyok, így figyelek ezerrel a lekaparásukra.
Az "ion" matricát szerintem egybe öntötték ki a műanyaggal, mert azt nem tudtam leszedni, de még csak megkezdeni sem. Mind1, max. az fennmarad.Egyébként alap dolgokra lesz használva. Netre, PS-re, gépelésre, filmezésre szerintem tökéletes. HD filmet majd valamikor még kipróbálom.
Köszi szépen!
ZetorGumi
Köszönöm Neked is.
-
Harti
senior tag
Sziasztok,
Van egy 1011PX típusú gépem 2GB RAM-mal és egy N455-ös CPU-val.
Lehet esetleg overclock-olni a CPU-t ebben a gépben valamilyen programmal?
Az ASUS-nak van erre bármilyen software-e ami segíthet ebben?
Köszi előre is!
-
válasz
runner 125
üzenetére
Matricákkal óvatosan, nekem sikerült megkarcolnom az ul20-asomat anno. Nem látható, eddig még senki nem vette észre, csak én tudom, hogy ott van

Egyébként jó kis gép ez, kíváncsi leszek a hosszútávú véleményedre is. Használd megelégedéssel
-
runner 125
nagyúr
Noh, nálam is van a kicsike.
..őszintén, első benyomás után nagyon sokat fejlődtek anyagminőség és összeszerelést tekintve is! A bill. hullámzásra felkészültem, megnyomogattam, de minimális az, amit nyomásra is mozog, gépeléskor szinte semmit.
Az egérgomb meglepő mód fémből van (1005-ösömön még műanyag kamukrómmal volt)
Zsanérja erősnek tűnik, az ezüst szín az elvárásnak megfelelően abszolút nem gyűjti az ujjlenyomatokat és a por is kevésbé látszik rajta, mint a lakk/matt felületeken.
S, a legfontosabb; van USB 3.0! Még hozzá kettő darab is.
01
02Negatívum: a jobb egérgomb nyomáspontja más, mint a balé.

A kijelző körüli fekete keret és a billentyűgombok körüli rész sajnos továbbra is lakkozott fekete. Ami előbb utóbb hajszálkarcos (noh és koszos) lesz.Ezektől eltekintve, kicsivel 100k felett szerintem most best buy ez a gép.
Akinek a számok alapján ennél - az Intel D525 - ION - is erősebb kell, 125k környékén megkapja az E-450 - ATI párost, de a célját szerintem ez is tökéletesen ellátja.mod.
Még nem kapcsoltam be, kicsit várok még. Majd írok a teljesítményről is.
Most igyekszem megszabadítani a reklám matricáktól, mert az van dögivel, egész pontosan 5. -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Gyártónál opcionálisként irják, ezekszerint van akkor benne.

Ha 3g rammal jön, akkor egy szót nem szóltam.
Igen, az ezüst az egy jó választás, nekem fekete 1201-em van, és az valami mocskosmód durván gyűjti a lenyomatokat, szóval ez etérten elég gyatra választás volt.
usb 3.0 ide vagy oda, jó kis masina lesz.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Hm, biztosan?!
Jó pár tesztet és vidit kerestem róla, szinte mindenhol kiemelik, h van benne. (Konkrétan az Intel D525 + Nvidia ION párosra kerestem rá).
"A sort egy USB 2.0 port zárja. Jobboldalt is találunk meglepetést, ugyanis a két másik USB port már 3.0-ás."
"Fontos kiemelni, hogy az Eee PC 1215N-nek a jobboldali USB-i már a gyors 3.0 szabványt támogatják, mely sebessége felveszi a versenyt az eSATA-val."
Alapvetően tényleg nem oszt, nem szoroz, de azért ezek alapján bizakodom.

3gb gyári RAM-mal vettem, az meg egyelőre elég. S, amúgy is, ebben (hasonlóan az AMD E-450-hez) 2 DDR III-mas mem slot van. Így 64 bit alatt elvileg 8gb-t is lát.
Színt illetően pedig én is az ezüst mellett döntöttem, egy okból.
Egy barátomnak annó hoztunk egy 1201-est ilyen színben, és a tapintása nagyon kellemes, ráadásul tök jó átmenetet képez ez a szín (felület) a matt és a fényes között. - Ugyanis sajnos mindkettő iszonyúan ujjlenyomatmágnes, ráadásul a lakkozott piszok könnyen karcolódik.
Ilyen tekintetben az ezüst a legjobb alternatíva.Az USB3.0 rejtélye meg holnap kiderül.

-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Jó kis cucc.
Habár, opcionálisként irja a gyártó az USB3-at, szóval lehet lesz, lehet nem, de nem nagyon fog gátolni a használatában.

mod. Nem lesz USB3-ad, 3db USB 2.0-d lesz. De az is bőven elég.
Ha memóban 1gb-t kapsz, elős dolgom lenne beruházni egy másik 1gb-s vagy 2gb-s modulra, mivel elég lassúcska lesz úgy a pre Win7. -
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
-
sziada5925
aktív tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Közben rájöttem.

-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
Adtak nekem javításra egy billentyűzet hibás Eee pc-t. Vásároltam hozzá újat, minden gomb reagál. De az a gondom, hogy némelyik billentyűt ha leütöm, akkor az a karakter íródik le, amit akkor kéne írnia, amikor nyomom hozzá az FN gombot is. Pl.: U helyett 5-öst ír le.
A többi gomb hibátlanul működik, csak az a pár darab nem, ahol FN gombbal másik karakter hozható elő. Egyébként Xp home edition van fent gyárilag.
Valami beállítási hiba lenne? Köszönöm előre is! -
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
LOL, valami gixer lehet náluk, mert amikor elküldtema hsz.-om még bruttó 112k volt.

-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Jó lehet, egész jó kis cucc.

Hát igen, kevés garral, vagy 0 garral semmilyen laptopot!.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
..hát, köszi. Akkor bizony itthon nem került forgalomba.
Viszont most ahogy nézelődtem, 100k alatt elérhető az 1215B-BLK199M. Procit VGA-t tekintve ugyanaz, viszont van USB 3.0 és 12", amit nem bánnék.
Kerettől is függ, de e kettő közül fogok választani.
Használatkínálat elég pocsék, 5-6 hónap garival meg nem szeretnék vásárolni. -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Én sem találtam semmi érdemlegeset sajnos.
-
runner 125
nagyúr
Egyre nagyobb a gyanúm, h Mo.-n nem elérhető az USB 3.0-val szerelt 1015BX.
A hivatalos oldal szerint pedig létezik ilyen modell is, de én még csak cikkszámot sem találok, h vajon melyik az.
Nekem sem feltétlenül kell bele, de ha 10k-val drágább lenne, akkor már inkább veszek egy olyat, de egyszerűen itthon nincs.Ha, esetleg valaki belebotlik egybe, kérem linkelje már be.
Szét Google-ztam magam, de semmi. -
runner 125
nagyúr
Most tervezem én is egy ilyen vásárlását. A C60-as proci miben jobb, mint a C50? Ahogy nézem egy árban vannak.

..C60-asból pl. ipon-nál én csak fehéret találok, feketében is elérhető?
Egyébként ezen videó szerint pedig ott kell lennie. - Bár, azt nem tudom, h ez C50-es vagy C60-as.
ZetorGumi
Beljebb? Ez alatt mit értesz? Azt, h az ablak alól el sem érhető, s csak hivatalos szerviz cserélheti ki, h megmaradjon a gari?!?!?
..az úgy frankó.

-
mexel
veterán
A biosfrissítés nem oldotta meg azt a gondomat, hogy 630 helyett 900-on menjen a proci. Az eeectl vagy milyen nevű progival elő lehet csalogatni a 900mhz-et, de ez nem automatikus. Mondjuk amire használom elég is a 630, és ha jól néztem akkor 900-on melegszik is rendesen 60-65 fokra a celeron. Nem egy hűvös darab

-
Kistoo
csendes tag
Hali!
Nemrégiben szereztem egy asus 1015BX c-60-as procival. Elég jó nincs is nagy bajom vele csak a memória kicsi 1GB. Tudtam, hogy lehet bővíteni, mert olvastam a hivatalos honlapon is és az alján volt egy panel, amit leszedhetek. Le is vettem és nagy meglepetés ért, mert nem volt ott semmilyen memória modul. Szétszedni nem kezdtem jobban nehogy ugorjon a gari, de ha valakinek lenne valami magyarázata, hogy miért nincs ott az aminek ott kellene lennie, azt megköszönném.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Előfordulhat, hogy nem elérhető.
Különösebb előnyát nem látom. Nekem nem érné meg azt a plusz pénzt, hogy van usb3-am, nem fogom egyhamar kihasználni, meg birok várni annyit.

-
runner 125
nagyúr
Ebben a bemutató vidiben USB 3.0-át emlegetnek, s lám a fotókon is látszik, h bizonyos típusban van.
Viszont én ilyet nem találok 1015BX-ből. Csak 2db 2.0-ás USB-t. Itthon nem elérhető, vagy mi lehet az oka?
Köszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
Ok, ez számomra is egyértelmű. A kérdés inkább az volt, h hardveres felismeri-e a 4gb-s modult.... De, ezek szerint 64 bit-tel tutira megy.
Van külső meghajtóm, az 1005-öst is azzal szoktam újratelepíteni, gyanítom ennél is megfelel majd.
Szerintem belevágok ebbe az 1015BX-be, most már egyre biztosabb.

-
balpeter04
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
4Gb RAM-ot fullosan csak 64-bites oprendszerrel fogod tudni kihasználni.
Én a 1215B gépemre ezen program segítségével készítettem egy bootolható pendriveot (amelynek legalább 4Gb-osnak kell lennie).
Nagyon meg vagyok elégedve én is az ASUS netbookommal.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Szuper, köszi az infót.
Igazság szerint az Asus netbook-okkal semmi problémám nincs. Az 1005-ös előtt majd 2 évig volt egy 900-asom. Még az elsők között vettem, meg voltam elégedve azzal is. Nagyon frankó kis gép volt.
..az 1005-ös meg ugye saját hibámból fakadóan volt szar.
Így reményekkel teli vágok bele egy új projektbe.Egyébként itt elvileg leírják, h a gyári Startert legyalulva, egy 64 bites op rendszerrel látja a 4gb-s DDRIII-mas modult.

-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Na, ezzel viszont jól járhatsz, az APU-ja elég erős ahoz, hogy fullHD filmeket vígan játssszon, és sokkal erősebb, mint az Atomos társai.
Persze, hogy megteszi HDripre. Bőőőven.
[link] Asus.com-os infók, DX11-es VGA, duplamagos CPU, van a llano magos APU-ban.
Erős, szép, jó, nem fűt, mint a vadbarom, ha tehetném, most én is ilyet vennék.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Jaja, azt olvastam, h melegszik elég szépen a procinak és a netbookos berkekben elég erős VGA-nak köszönhetően.
Az utolsó hsz.-omban találtam még egy alternatívát. Olcsóbb is, és még kapható is. A PN már kifutó és csak kékben tudnék venni, olyan színben meg nem kell.

HD filmekre (de javarészt inkább csak HD rip avi) bőven megteszi ez is, nem?
Köszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
..sry, most találtam még egy olcsóbb alternatívát.
1015BX-BLK043S személyében.Procija az N280 1 maghoz hasonlítva mennyivel erősebb? Hüle kérdés tudom, de azért Win7 alatt az 1005-ös 2gb RAM-mal sem volt valami hú de fürge.

Illetve, ahogy nézem ezekben már DDRIII-mas foglalatú RAM modul van - ezek alapján 4gb-ig bővíthető?
Köszi!
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hi!
Milyen ár az a jó ár számodra? Ha olyan 80-90 között találsz jó állapotút, garral, akkor az jó árnak számít.

Jó gép lehet neki amugy, de készülj fel, hogy melegedni fog, és nem fogja szeretni, ha HD filmet néztek rajta, és nincs alatta valami hűtés, vagy nagyobb légtér.
-
runner 125
nagyúr
Hi srácok!
Noh, nem kínlódtam tovább az 1005HA-H-val, túl adtam rajta - persze úgy, h beleírtam a hirdetésbe a problémát.
Viszont édesanyámnak kellene valami gép, úgyhogy néznem kellene egy másikat. Van esetleg, tipp ötlet, h manapság melyik a 'legjobb' vétel?
Először 12"-osban gondolkodtam, de annyit nem szánnék rá, úgyhogy lehet 10"-os lesz.
HDMI-nek örülnék, mert legalább TV-re rákötve tudnák használni ők is.1015PN-t néztem, de inkább használtan - jó vétel lehet?
Köszi.
-
mexel
veterán
Közben meglett egy driveres oldal is és a típus is. Sima 4G, a Surf-on nincs alaphelyzet gomb alul. Tetszik a kis motyó, zenelejátszónak tökéletes

-
mexel
veterán
Na megvan az eee pc 4g. Hol lehet ezekhez friss xp drivereket és biost találni? Ebben csak 630-on megy a proci, és ha jól emlékszem olyasnit olvastam, hogy új biossal menni fog 900-on. (mondjuk így is elég arra amire kell.) Kipróbáltam egy 8gb-os micro sd+adapterrel, tökéletes arra hogy arról olvassa a zenéket.
Más: nem tudom pontosan milyen ami nekem van. Az biztos, hogy EEE PC 4G és xp matrica is van rajta. Egy driveres oldalon találtam ilyeneket, hogy EEE PC 4g Surf/XP vagy EEE PC 4G/XP és még linuxosat is, de ez nem az lesz. A matricáján alul csak annyi van, hogy EEE PC 4G. Melyik lehet a kettő közül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Eladó használt Macbook Pro M1 / 16GB / 256GB SSD 2020-as
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
?