Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jöjjön ami KIMARADT... 😅 — 2025 REEL
Új hozzászólás Aktív témák
-
der_
tag
sziasztok
Van egy asus 1015bx-em. Az lenne a kérdésem hogy a gyári partíciókat törölhetem?
Van egy 10gb-os amin nincs szabad hely, egy másik 10-es amin kb 7gb. Nekem nem kell az asus op rendszere.
Jah és csak a lemezkezelőben látszik természetesen.
És még egy... az aksija lithium-os?
Akkor nem kell "formázni" ugye? -
gsc73
aktív tag
válasz
kordasb
üzenetére
Szia!
Az én 901-esem 4 éves (2008-as) , és 5mm-en belül van a holtjáték a kijelző tetjén mérve, tehát tökélestes, pedig használom. Véleményem szerint javítható.
Esetleg próbálkozz ezzel (youtube: eeepc disassembly)
Üdv: g.
-
runner 125
nagyúr
válasz
kordasb
üzenetére
Keress youtube-n vidit, vagy google-ban forrást amin szétszedik, annó az 1005-ös én találtam mindkét helyen.
A csavarok eltávolítása után a jogsimmal szedtem szét a két műanyag részt, mivel pattintósak voltak...mondjuk azért az úgy elég kockázatos, ha megállt benne az aktív hűtés, s úgy használod. Persze kérdés mivel és mennyit terheled. De, azért arra is célszerű lenne ránézni.
1005-ösnél amolyan típushiba volt a venti elhalálozása. Lehet a tiédet is csak ki kellene pucolni, plusz kicsit műszerolajjal megcseppinteni. -
kordasb
tag
válasz
runner 125
üzenetére
igen leginkább zsanérra gondolok próbáltam már simán szétcsavarozni de nem jön olyan könnyen szét (gondolom valahol pattintós a műanyag) feszegetni meg nem akarom. Azért kíváncsiskodtam mert ha ennyi volt gép és telefont is kell vennem lehet ASUS padfone irányába húznék ha simán orvosolható akkor megtartom masinát már szinte hozzámnőtt,
főleg mióta meghalt a hűtés teljesen csendes és nem is melegszik vészesen
-
kordasb
tag
lenne egy eee 901es gépem amiben kezd lötyögni a kijelző azaz van úgy 1-2 cm holtjátéka kinyitott állapotban lehet vele kezdeni valamit vagy kezdjek megbarátkozni a gondolattal hogy a 3 éves a gép és ennyit bírt a szerkezet ?
-
bord
csendes tag
Boot pendrivot sima win 7 ről engedte csinálni az egyik progi ami iso képfajlt kért,de a letöltött tiny7-et nem látja hiába isi,próbálkoztam átnevezéssel is.
-
bord
csendes tag
tiny7 -et hogy lehet feltenni x101-re? a letöltött iso fajt kiírom pendrivra mintha lemez lenne?
-
gsc73
aktív tag
Szia!
Jó kis vas ez, SZVSZ XP-re elég lehet, én csak az SSD sebessége miatt aggódom. Itt arról lehet olvasni hogy 11,7 MB/sec az SSD írási sebessége (CrystalDisk). Itt meg az én tapasztalati összehasonlításom olvasható. A 901-esben található 16-os SSD írási sebessége 7 MB/sec, nagyon-nagyon lassítja a rendszer működését, megítélésem szerint használhatatlan. (11-12 MB/sec azért jobb, de csodákra ne számíts). Azonban tovább olvasva jó hír, hogy fejleszthető! (hogy megéri-e, az más kérdés.
Üdv: g
-
bord
csendes tag
Megjött a vas
mondom a haveromnak úgy emlékszem nem így néz ki a 901-es,ki is derült x101-es vasról van szó.Szóval ezt kéne bővítenem
-
bord
csendes tag
Van egy itthoni gépem és 5Gb vinyón van fent xp igaz csak próbára.Nincsenek nagy igények,külföldről szokott vele beszélgetni.Office,egy média lejátszó,böngésző csak az alapok.Gondoltunk olyanra is pendrivra rakni az egyéb progit de kingfast16GB ssd már láttam 12e körül,az már bőven elég lenne ,amúgy is kéne venni pendrivot is.Még most kezdem túrni az írásokat a gépről,viszont sima xp szeretnék rá rakni.
-
gsc73
aktív tag
Szia!
"ZetorGumi" megmondta a tutit. Nekem is 901-esem van, és a 4Gb-os (!!!) SSD-re tettem XP LITE-ot.
Arra számíts, hogy sok féle XP Lite kering a neten, és egyáltalán nem biztos, hogy minden hardver komponens működni fog. Én többet próbáltam (4-5 féle) és volt olyan os, hogy a sima office telepítés leállt hibaüzenettel.
A lényeg, hogy op. rendszer install után mindent funkciót ki kell próbálni élesben, Nem elég, hogy nincs kérdőjel az eszközkezelőben, ki kell próbálni. (pl. Bluetooth párosítás, file átvitel wifi, stb...) Ezután jöhet az egyéb programok telepítése. (böngésző, office, skype, ami kell)
Egyébként 8GB-re szerintem elférhet a normál XP-is, de "nem sok" hely marad mellette. Persze mi a "nem sok", mik az igények....
-
bord
csendes tag
A barátom 901 gépére kéne felraknom xpt,mennyire lesz elegendő 8GB ssd.Milyen gazdaságos megoldások vannak a memória bővítésére?
-
mark77
tag
válasz
ZewaDeluxe
üzenetére
Szimpatikus. De ahogy átfutottam a az oldalt, az üzemidőről mélyen hallgatnak. Egy netbooknál ez a fő szempont.
Mindenesetre ígéretes darab. -
ZewaDeluxe
tag
válasz
runner 125
üzenetére

Értem én, amit mondasz, sőt, pár napja már majdnem írtam is neked egy privátot a két eladó 1225B-d ügyében. ...Az a helyzet ellenben, hogy ódzkodom a Brazos CPU-teljesítményétől és a vezérlőjétől. Volt C-60-as Acerem 2 is (522 & 722), és tudom, hogy az E-450 amúgy egy nagyon jó kis APU, de nem sürgős a vásárlás. Ez a Sandy Bridge-ből redukált Celeron viszont nagyon ígéretes, és (nekem legalábbis) kézenfekvőnek tűnik, hogy az Asus is "újítson" ebbe az írányba - elfelejtve az Atomot Intel vonalon. Hozzátenném, hogy a nálunk egyébként (sajnos) nem kapható HP Pavilion DM1z nevű 11.6'-os netbook az USÁ-ban már létezik i3-mal is az E-450 mellett. Szóval a tendencia (úgy tűnik) az, hogy a netbookok kinövik szépen az E-450 teljesítményszintjét. Grafikában nagyon klassz az E-450, ahhoz egy szavam sincs, de CPU-ból és vezérlőből kivárnék egy pörgősebb verziót azt hiszem... Amúgy nagyon tetszik az Asus anyaghasználata, a matt, "szálcsiszolt" kávája, "csuklótámasza", jó az aksija, jó a 2 év garancia, jó a billentyű, bár kár, hogy nem lehet benne garanciavesztés nélkül HDD-t cserélni - ez talán az egyetlen hibája... Szóval nagyon örülnék egy ilyen erősebb Inteles megoldásnak a 1225-ös "bőrébe" bújtatva. Egyébként meg gyanítom, hogy lesz is ilyesmi...

Legalábbis remélem...

-
runner 125
nagyúr
válasz
ZewaDeluxe
üzenetére
Azért jó vagy.
Most jelent meg az 1225B, azt' te már utódot vársz. Ilyenkor látom, h a fogyasztói társadalomnak milyen bekebelező hatása van.
mod.
1225B-ből most elképzelhető, h lesz egy kis hiány. Nagykerben a fehér most elfogyott, max. 1-2 boltnál, ha van raktáron, akkor elérhető.
Feketéből is korlázotott a mennyiség. -
ZewaDeluxe
tag
Sziasztok!
Már előrendelhető az Acer Aspire One 756-os netbookja, Intel Celeron 877-es procival. Nem tudja véletlen valaki, hogy lesz-e ilyen processzorral Asus netbook? Esetleg egy 1225 utód?

...Esetleg más hírek az Asus Eee Pc-s terveiről...?
-
dod830
csendes tag
Köszönöm!
Az ASUS honlapja volt nekem is az első próbálkozásom, sajnos bukta volt. Aztán más verziókkal is próbálkoztam.
Tényleg nem maradt más hátra mint egy újrahúzás...Majd jelentkezem, hogy sikerült-e! ;-)
-
balpeter04
aktív tag
válasz
ZewaDeluxe
üzenetére
A héten nem vagyok a készülék közelében de majd jövő héten ránézek ezekre. Így emlékezetből azt mondanám, hogy van élesség a a TV-n majd megpróbálom azt belőni rendesre. Forrásnál van bemenet de azt csak standard VGA forrású kép megjelenítésekor tudom aktiválni, HDMI-nél csak HDMI bemenetek közül választhatok.
Köszönöm a segítségeket, majd jövő héten jelentkezem!
-
dod830
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy 1215B-t. Kb 2 perc használat után lefagy és a kép vibrálni kezd. Nagy nehezen (gyorsan mielőtt lefagyna) letöröltem a videokártya drivert, azóta rendesen megy de persze a felbontás driver nélkül nem a legjobb. Megpróbáltam már 2 másik verziót is de mindig ugyanaz a probléma. (WIN 7 64bit ATI 6230)
Tud valaki egy működő ATI drivert vagy megoldást a problémámra?
Előre is kösz!
-
ZewaDeluxe
tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Egy ötlet:
van-e a TV menüjében olyan opció, hogy "ÉLESSÉG" vagy "ÉLESSÉGÁLLÍTÁS"? ha van, vedd le 0-ra! Ha az sem segít, akkor próbálj meg kikapcsolni minden "képjavító" funkciót!
Én egy Samsung B550-net használok monitorként, és pont ilyen a kép akkor, ha fel van tolva az élesség...
Meg még egy ötlet: a TV-n a bemeneti jel elnevezései között van-e esetleg PC? Ha van, arra van-e beállítva? Nálam a HDMI-bemeneteket külön el lehet nevezni, és némelyikhez más-más alapbeállításokat aktivál a TV.
...Vagy próbálkoztál már ilyesmivel?

-
hege1989
tag
Sziasztok!
Most érkezett hozzám egy EEE PC Win nélkül és pendriveról szeretnék egyet felrakni. Az első indításnál egy Express Gate Cloud nevű borzalom jött be és az istenért sem akarja elindítani a BIOS-t akármikor nyomogatom a Del-t vagy az F2-t. Valaki aki már találkozott ilyennel kérem segítsem.
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Az én TV-m is csak 1366x768 tud megjeleníteni, és nálam se jelentkezik ez a hibás megjelenítés.

-
balpeter04
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszönöm szépen a tesztet!
Örülök, hogy nem csak nálam van jelen ez a probléma. Ha felvetted az ASUS-al a kapcsolatot, és ők tudnak valamit javasolni a probléma megoldására, bemásolnád ide?

Azért ez elég durva...a kínai 30.000-es tabletek tökéletesen megjelenítenek minden tartalmat FullHD-ban, egy 120.000-es laptop pedig "összecsinálja" magát egy ilyen feladattól.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nem biztos, hogy az Asus tehet róla, de azért megér egy misét az a levél.

-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Visszaolvastam, balpeter04 szerinte 1366x768 alatt nincs ez a jelengség, mondjuk én úgy nem próbáltam, hanem egyszerre FHD-ra állítottam a képét.
Mondjuk ez így qrva szar. 100%, h nem a TV problémája, hisz ezt a jelet kapja. Az öreg FuSi notin ugyanazt a Full HD képet küldöm rá, és mégsincs ilyen aura.
Írjak az Ánus supportnak?
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Azért ez durva. És az a baj, hogy driver hiba sem lehet szerintem.
-
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
Noh, végül eljutottam addig h megnézzem.
Ez tényleg durva, eddig fel sem tűnt, bár őszintén nem is neteztem ezzel TV-n keresztül, csak filmet néztünk, ott meg nem tűnt fel.
Csináltam két képet is. Az egyiken az 1215N van kivetítve, a másikon egy 7 éves Fujitsu DVI-vel.
Próbáltam egyedileg kalibrálni a ClearType-ot 4 lépcsőben, egy-egy mező során sikerült eljutnom, h a "példaablakban" eltűnt ez a ghosting a betűk mögül, de qrva érdekes, mert a böngészőben, gép betűiben kb. semmi nem változott. Fingom nincs, h a miért van ez, vagy h lehet eltüntetni.
A különbség látszik a fotókon is:
-
mark77
tag
Nos a nem jutok egyről a kettőre. Lehet, hogy valami elkerülte a figyelmem, de nem tudok bootolható dvd-t gyártani az EFI -n lévő Windows ról.
Érdekesség. A gyári Win 7 starter alapesetben 800 mb. A kollegám Dell minijére rámókolt W7 ultimate 600 MB.
Amúgy az Asus nem kényeztet továbbra sem Linuxos driverekkel. -
superTibcsi
aktív tag
Koszonom a valaszokat.

-
válasz
runner 125
üzenetére
Rugalmas gari. Az igen

-
válasz
runner 125
üzenetére
Én sem adnám el annyiért, amennyiért megvennék. Használt cucc, nem te bontod ki, ennyi az ára sajnos. Nem mondom, hogy ennyit ér, ennyiért mennek ...
Most kb 80-körül menne el az ul20a-m. Na annyiért én is megtartom, sokkal többet ér nekem.Szerk : A te géped ráadásul elég új is nem ? Végképp nem érdemes eladni.
-
válasz
superTibcsi
üzenetére
Egyébként Zetor kartást által feldobott tartomány között vannak kb, állapot, és kor függvényében.
-
runner 125
nagyúr
válasz
superTibcsi
üzenetére
Szia,
Keress rá: notebook beárazás.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
superTibcsi
üzenetére
70-80k biztos.
Apróban keress rá, és amit találsz, na kb az az ár.
-
superTibcsi
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért lehetne eladni ASUS 1215N netbookomat? Rajtam keresztül még 2013 januárig garis.
-
ZetorGumi
addikt
Ha esetleg ilyenbe botlanál (rossz driver, vagy nem talál, stb), akkor javaslom neked a DriverPack Solution nemű programot/DVD-t. Mindenhez van benne driver (Igen, olyanhoz is, amit már rég nem támogatnak), nekem Win7 alá rakott fel egy régi PCI-s hangkártyát, gond nélkül.
-
gsc73
aktív tag
Hali!
ntfs-sel vagy fat32-vel... szerintem ez normális, így indul egy XP telepítés.
error loading operating system
Melyik meghajtóra telepíted? A gyári SSD-k vannak benne? (Gyárilag van egy 4Gb-s elfogadható sebességű és egy 16 Gb kezelhetetlenül lassú SSD.) Ha átalakítóval van benne valami más, akkor az is okozhat gondot, vagy ha "túl nagy" SSD van benne, akkor az is.
Boot beálltások rendben vannak a BIOS-ban? Ott egy kicsit fura a megközelítés.(SM/SS drive, stb.)
Amióta feltettem az XP-t én nagyon elégedett vagyok.
-
Bigyoo
csendes tag
Na hát megpróbálkoztam az xp sp3-mal, és már a telepítésnél gondjaim adódtak

egyrészt megkérdezi az okos, hogy ntfs-sel vagy fat32-vel installáljon - majd végigfut a telepítés, és amikor újraindul először a gép, akkor már csak azt írja ki, hogy error loading operating system. Ha a dvd-ről bootolást választom, akkor meg újra akarja az egészet telepíteni.
Erre esetleg van tipp?Annyira már nem akartam belemenni a bütykölésbe, hogy végignézegetem a hardwerhez való cuccokat, szóval csak kéne egy xp

-
Ha hardverileg megegyezik a két gép, akkor elképzelhető a dolog. Azt kell tudni, milyen hálókártya, stb van a gépben, és másik eeepc-nél kikeresni a hozzá való drivert. Hát ez elég húzós tökölős dolog. Esetleg még ezt a live update dolgot megpróbálhatod, felrakod, és keresel frissítést hozzá. Az is lehet, hogy egy bios frissítés is segít, ha éppen nem a legújabb van fent.
-
gsc73
aktív tag
Szia!
Nekem is 901-esem van. XP SP3-mal tökéletesen működik minden, tehát az Fn+kék gombok is. Itt (ASUS 901) megtalálsz minden drivert. (ATK, ACPI driver kell az Fn funkciókhoz)
Hozzáteszem, hogy nekem ki kellett cserélni a Wifi modult, mert hibás volt. Nem volt bonyolult, mert a hátlap alatt van mini PCI slotban. Az új modul gyártói drivere probléma nélkül működik.
u.i.: mondjuk én "lite" XP-t használok a 4G-s korlát miatt, azzal kicsit kellett szórakozni, de szerintem megérte, mert gyors, és tényleg minden működik.
-
Bigyoo
csendes tag
Köszi, lehet, hogy ez lesz a vége.
A Linuxtól nem félek, már volt is, de a munkámhoz elengedhetetlen most, hogy windows legyen rajta.Egyszer korábban valahol olvastam, hogy más típusú eee pc-hez való driver segíthet, de nem nagyon tudom, hogy mit kéne keresnem, és nem akarom tönkrevágni túlságosan... ez valós lehet? vagy teljes hülyeség?
-
Ahogy elnézem, a 901-esnek nem nagyon van windows 7 támogatottsága. Szerintem ez is okozza az összes problémádat. Az fn+bármi gombok az atk utility+driver programmal szoktak életre kelni egyébként, de ehhez a géphez nem adtak ki. Első körben azt tanácsolnám, hogy ha nem létfontosságú a win7 akkor valami más oprendszert kéne nézni hozzá, mondjuk xp-t. Oda vannak még driverek. Esetleg, ha nem idegenkedsz a linuxtól, akkor egy újabb egyszerű linuxot is fel lehet rakni. Talán Lubuntut.
-
Bigyoo
csendes tag
Sziasztok,
viszonylag gyors segítséget kérnék - hátha ti tudtok tippet adni - van pár gondom
Van egy 901-es eee pc-m, 32 bites windows 7 van rá telepítve pár napja.
A wifi viszont vagy működik, vagy nem, ha eldobja (bekapcsolás után kb 10 perccel), akkor nem találja meg. A wifi másik laptopról és mobilról is megy, tehát nem a routerrel van a gond.
Nem találok az istennek se drivert hozzá, lehet, hogy én keresem rosszul, de már megőrjít, hogy újra kell indítgatnom, mert a disable-enable kombóra se hallgat - egészen egyszerűen nem csinál semmit. Néha eljutok addig a javítással, hogy megint látja, és nagy nehezen csatlakozik is, de érzem, hogy nem jó ez így nagyon.
A rendszer szerint 2009-es a driver, 3.0.0.41-es.Az fn gombok se mennek - ehhez se találtam drivert, pedig régebben volt már win7 a gépen, és akkor ment.
És végül a harmadik, ami igazából a legkisebb gond - mikor bekapcsolom, akkor a login képernyő elsötétül. El kell altatni és felébreszteni, hogy behozza, de úgy néz ki, hogy csak kikapcsolja a képernyőt, nem történik más.
Tudtok esetleg ezek közül egyre tippet adni, hol kéne próbálkoznom?
Az a baj, hogy viszonylag gyorsan kéne a megoldás, mert jövő héten dolgozni vinném a kicsikét, és nem akarok külföldön ilyenekkel szenvedni...Köszi előre is, ha valaki erre jár és tud tanácsot adni.
Üdv,
b.
-
balpeter04
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Rendben köszönöm! Nekem is elég sűrű volt a hetem, főleg a jövő hetem! Mégegyszer köszi, hogy ránézel!
-
ZetorGumi
addikt
válasz
darealkilla
üzenetére
Nem kell ahhoz prime.

Hát lehet, hogy ráférne. Mondjuk ideig-óráig az is elég, ha megfújod sűritett levegővel.
-
darealkilla
aktív tag
pörög a venti maxon (4000), de csak azért is 80 fok felett van, win7-et használok rajta.
régen nem volt ennyire forró fejű, 60-70 fok, meg a venti se sűvített állandóan.
prime-al tuti meglenne a 100 fok is

úgy érzem szét kell szedni, mert tele lehet szeméttel....
-
ZetorGumi
addikt
válasz
darealkilla
üzenetére
Hát nekem is ilyen forró (1201N), de ez a széria, az enyém híres arról, hogy melegszik.
Egy pasztázást mindenképp megér, meg egy ventillátor olajozást. Műszerolajból cseppentesz bele egy két cseppet, és kész.
-
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
Nem felejtettem el, megnézem minél előbb, csak egész héten későn értem haza, és sok dolgom volt itthon.
darealkilla
Ezekben aktív hűtés van, volt már tapasztalatom olyan korábbi - 1005HA - modellel, amiben egyszerűen megállt a ventilátor.
Egy próbát megérne a Win 7, ha az alatt is csinálja vidd el az Asus szervizbe.
-
darealkilla
aktív tag
hali
EEE 1015PN gépem van, kb. egy éves, elkezdett a cpu igen forró lenni (80-90 fok között a maghőm.), pedig az integrált vga megy, nem az ION, a cpu 15-25%-on mozog.
Régebben olyan 60-65 fokon járt idle-ben, most ubuntu alatt is ez a hőguta van, szóval nem szoftveres lehet a gond.
szét kéne szednem kipucolni? (nem nagyon akarom, mert elég macerás)
pasztázzam újra a cpu-t?másnak is ilyen forró?
-
balpeter04
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
TV-n semmi extra beállítás nincs belőve, normál fényerő, normál képüzemmód és eredeti képarány.
Driver-eknél már mindent áttúrtam: színbeállítástól kezdve, a 720p-től az 1080i-ig minden volt, ilyen letapogatás, anyám progresszív....már a tököm kivan, hogy egy 24.000 forintos kínai tabletet elsőre rákötök a tévére tökéletesen működik, ezzel meg már szenvedek lassan 3 hónapja!
(#4931) runner 125:
köszönöm, kérlek majd írd meg, hogy mit tapasztaltál! esetleg screenshot-ot is töltenél fel a beállításokról? -
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
Szia,
Holnap kipróbálom neked én is az asztali notimról és az 1215N-ről is. Én hajtottam már nem egyszer így a fórumot is, nem emlékszem hasonlóra.
Egyébként a TV-m is gyakorlatilag ugyanaz, csak 47"-os, és LH3000.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
Mintha sok lenne a kontraszt, vagy a fényerő.
Driverben semmi ilyenre vonatkozó beállitás nincs?
-
balpeter04
aktív tag
Sziasztok!
Asus Eee PC 1215N illetve 1215B-vel kapcsolatos HDMI vs. LG 32LH5000 HDTV kálváriám még mindig nem került lezárásra.
A képfrissítés mind az nVidia mind az ATI dedikált grafikus kártyákat kezelő programoknál 60Hz-re vannak beállítva, már az összes 1080-al kezdődő felbontási módot kipróbáltam mindegyiknél, de még mindig ilyen eredményt kapok: kép
Ha megnézitek akkor az összes szöveg mögött mintha lenne még egy ugyan ilyen karaktereket tartalmazó fehéren "ragyogó" réteg, ami szinte lehetetlenné teszi az olvasást (kb. 5 sort tudsz elolvasni utána megsemmisül a szemed).
A TV-n semmilyen beállítást nem találok ami a HDMI bemenettel kapcsolatos, nem tudok sem Hz-t se semmit változtatni a tv-n, sőt a múltkor járt itt egy Vaio laptop, amit csak simán minden ügyeskedés nélkül rákötöttem ugyan ezzel a HDMI kábellel a TV-re és láss csodát, 1920 x 1080 px tökéletes, tűéles kép. Nem értem most már tényleg!

Esetleg tudtok tanácsolni valamit?
Szerk.:
Poén: 1360 x 768 px felbontás mellett tökéletes minden. Másik "poén", 1215N nem tudja másolni a képet a tévére, 1215B pedig tudja. 21. század én így szeretlek!
-
válasz
bigdady
üzenetére
F9-re indul a recovery, amikor indulna a windows, akkor kell megnyomni. Ott tudod a gyári állapotot visszaállítani. Vannak különböző opciók, van amelyik csak a c-meghajtóval bíbelődik, van amelyik a d-t is ( adat tároló rész ) és van amelyik vissza is méretezi a particiókat, ha esetleg már nem a gyári értéken lennének.
-
bigdady
nagyúr
sziasztok!
Hogy lehet gyári állapotra visszaállitani az oem win7-et eee pc-n?
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Fincsi ár.

Egyre erősebb, és jobb notik jönnek ki.
-
runner 125
nagyúr
Noh, webshopokban már kapható az 1225B. Kicsivel 100k fölött E450-nel nagyon best buy szagú.
-
mark77
tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Nem beszélve, hogy az FSB 667 Mhz. Sikerült leszedálni a DDR3 at.
Alapvetően az Atomnál az energiatakarékosság volt a fő szempont relatíve magas teljesítmény mellett. Nem kell ettől nagy csodákat remélni. A brazostól, vagy éppen a tegráktól sem. Megy a net a filmek, zene.
A laptop, mobil munkaállomás, más kategória. Súlyban is és árban is.
Például az Asus Zenbook kategória kb 300 ezer..és határ a pénztárca kapacitása.ZetorGumi: Nos a Linux nem sátáni misztikum. Ugyanolyan könnyen felmegy,mint a win, ha meg elakadsz valahol akár az itteni linux fórumon segítenek. Más, de könnyen megtanulható.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, olvastam én is.
De mondjuk egy ilyen gépnél különösebben nem éri meg a 4Gb RAM, hisz itt nem annak a mérete fogja vissza a gépet.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
A proci csak 2-t lát ennél legalábbis.
-
ZetorGumi
addikt
Igy van, ha tehetném (és tudnám is relative jól kezelni), akkor linuxot használnék a netbookon, de sajnos a sulis dolgok miatt kell.

Hát igen, 2-nél több nemnagyon kellhet bele, szerintem is.
Hát most ha tehetném, énis inkább Brazos-os Netbookot vennék.
Ha jól rémlik, nincs még Atom SoC. De javits ki, ha tévedek. -
mark77
tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Hasonlóak a nyagyságrendek nálam is csak Chrome mal. Elég sok erőforrás megy pocsékba a windows rendszerben.
Ellentmondásos, de netbookba 2 gb nál több memória nem is kell. Az atom 2 GB nál több memóriát nem támogat.Nem beszélve a lassított FSB ről. Sajnos az energiatakarékosságnak ára van.
Szegény Atomot püföli a Brazos rendesen. Nem beszélve, a Tegra és társairól-ha jól tudom -az ARM platformról. -
mark77
tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Úgy tudtam dinamikusan változik a VRAM mérete. Nem mélyedtem el a hordozható gépek világában, nem találtam beállítási lehetőséget semelyik gépben sem, hogy mekkora lehet a vram.
De nem csak a VRAM a memóriazabáló, hanem a böngészők, levelező, és víruskereső programok. Meg a sok minialkalmazás a win7 ben. -
ZetorGumi
addikt
Igen, kb annyit segit.

A VRAM az annyit kajál, amit belőttek neki.
Nekem 256Mb-t eszik meg.Bunkóságnak az, de ha nem gyártják már, és fogy, akkor mindenki emeli az árakat, ha látja, hogy többért is elmegy.
Helyes. Mármint nem az, hogy szemüveges vagy, hanem az, hogy szemüvegtisztitóval takaritod, és nem taperolod.

-
mark77
tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Igen gyorsabb lett. Pontosabban nem tekeri annyit a winyót.
Gondolom a videó memória is jóllakik
Mert az zabálhat rendesen.
Valami Kingmax gyártmány.
Kifutó ide vagy oda akkor is bunkóság majdnem 2x annyiért adni a DD2 eseket!Mivel szemüveges vagyok van erre való kendőm azt használom+nem taperolom a kijelzőt.
A tableteknél illik az ujjlenyomatbiztos konstrukció. Netbookoknál figyelmesség. -
ZetorGumi
addikt
Tudom én ezt mind.
Meg ugye akkor jött még haverom is, hogy megveszi a gépem, pont adandó alkalom volt magam meglepni egy 1366-os félkonfiggal. 
Hát nekem csak procicserés móka lesz az, mire odajutok, hogy dolog van, kevés a ram.
A lapot most jóidőre letudom, ram meg van elég (igy is, hogy a 12Gb-ől 5Gb ramDisk. a RAM fogyasztásom full használat mellett se ment 7,5Gb fölé) -
mark77
tag
Szemüveghez való tisztítószerek jók, de csak óvatosan. Clint semmiképpen sem. Az inkább üveghez való. Érdemes ügyelni, hogy ne legyen a képernyő zsíros.
No az 1 giga memóriát 2 gigásra növeltem a netbookon.Jót tett a sebességnek a plusz memória.
Az asztali gépembe is akartam memóriát venni, de a DDR2 es modulok drágábbak,mint a DDR 3 asok.
Ezt a szopást! -
ZetorGumi
addikt
Én bútortisztitóval tisztitom a külsejét. Plusz hasonló, mint a szemüvegtisztitó, csak kicsit vastagabb, és nagybb méretű ruhadarabbal.
De irták előttem is, ez karcolódni fog, ha használod, egyedül akkor nem karcolódik, ha egy tokban elrejted a szekrény legaljára, és nem használod.
-
Hellas
senior tag
Ha már itt tartunk, a kávát mivel szoktátok? Fényes műanyag eléggé szereti a karcot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Eladó használt Macbook Pro M1 / 16GB / 256GB SSD 2020-as
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS kijelző, i5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)