Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
-
válasz
La Magra
üzenetére
Hát ilyennel még nem találkoztam. Lehet, hogy ott van a wifi-antenna, és így segít a vételben ? Fene tudja. Ha nem túl vékony ott az anyag, és nem horpad jobban, mint mondjuk máshol, akkor nem biztos, hogy érdemes gariztatni, a működést nem befolyásolja.
Persze jöjjön a többi vélemény is .... -
La Magra
tag
Sziasztok!
Nemrég vettünk egy ASUS Eee PC 1015BX-et, ám csak otthon, a sötét szobában lettünk figyelmesek az alábbi képen látható jelenségre.
Kérdésem az volna, hogy találkoztatok-e már ilyennel, illetve normális-e ez a "külső fedőlapvilágítás", vagy vigyük szervizbe, amíg tart a garancia?
Előre is köszi a választ!
-
kat
tag
Helló...
Van egy asus eeepc 701em ..
Dalma a windows kisír szét van esve, és kevés a "c"n a helyem, /260/mega körül mozog.. Jo lenne újratelepíteni, de sajna attaséik gépen meg tudom csinálni, itt meghajtó nélkül nem..
Tudom, megoldható, de nekem kínai...
Ellenben illatúan, hogy alapállapotot el lehet érni valami kóddal..
Hallott erről valaki? Még valami f9 es megoldást is olvastam, de nálam nem jön össze egyik sem..
Tud valaki ötletet adni, mit csinálhatnék?
Köszi -
Endless
aktív tag
Hát már mindent megpróbáltam feladom...1024x600 nem jön be sehogy se. Már drivert is frissitettem, visszaállitottam a rendszert egy régebbi időpontra... Az hogy lehet hogy sokkal nagyobb felbontások is bejönnek amik elvileg nem is kellene és a kijelző sem birná..pl 2000 feletti felbontások. Mondjuk olyat se láttam, hogy windows betöltés előtt elcsúszik a kép.
-
Endless
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Még a windows betöltése előtt babráltam valamit és ugy történt

Nem állítottam át a képernyők számát. Drivert pedig ugy cseréltem, hogy letöröltem a régit majd ujraindítottam és utána fel az újat. Sajnos csak 800x600 vagy 1024x768 vagy az feletti felbontás van de ezekkel nem jó a kép. Miután bekapcsolom a gépet már beáll a felbontás és el van csúszva minden
-
Endless
aktív tag
Hello!
Szerintetek mit állíthattam el? Asus 1001HA géppel kapcsolatban - képernyő méretét nem tudom belőni.1024x600-as képernyőmód nincs is a választhatóak között. Már újraraktam a VGA drivert de nem látja igy sem. A tálcát nem is látni igy, és semelyik képernyőfelbontással sem. Már a windows betöltése előtt rossz felbontásba vált. Valaki esetleg tapasztalt hasonlót?
-
A winyóval szerintem semmi gond nincs, az enyémben seagate van, az is néha " kiparkolja " a fejet, ilyen kattanó szerű hangot adva. Az előző gépemben is ilyen hangot adott, az most 5 éves, még mindig megy, ez meg 2 múlt, és szintén

Állítani szerintem nem nagyon lehet ezeket, mert a winyó csinálja magától. ( Asztali wd winyókhoz volt egy program, amivel ki lehetett elvileg kapcsolni, gyakorlatilag nem működött az sem ) -
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 1225B netbookot és néhány kérdésem lenne szoftverek terén:
- van-e Brazos specifikus szoftver, amit ajánlott feltenni vagy van értelme használni?
- hogyan lehet a Broadcom Wireless Utilityt rávenni arra, hogy az működjön és ne a Win7 Zero Configuration utility illetve tud-e Wifi AP-t? (régen volt egy 901-em, az tudott)
- néha kattog a vinyó, lehet ez attól, hogy folyamatosan energiatakarékos módba állítja magát? lehet ezt valahol állítani? kicsit zavaró és mivel vadonatúj, nem hiszem, hogy baja lenne...Köszi!
-
HorviGabi
aktív tag
Sziasztok! Valaki nem tud eee pc 701 sd-hez olcsón billyentyűzetet? Beázott ás sajna nem működik, néha egy két karaktert ír, de ennyi. Próbáltuk kiszárítani de úgy sem működik.
-
Matamata
aktív tag
Egy ideje már nem veszek semmit ilyen helyeken, szóval ezért nem vagyok rendszeres látogatójuk. Azért gondoltam inkább a mintás burkolatúra, mert volt szerencsém összehasonlítani egy kissé használtabb fényes dell netbookot és egy szintén használt eeepad tansformert és míg a transformeren alig látszott a használat, addig a dell helyenként foltokban megmattult a sok karctól. Azt viszont nem értem mért vonták ki a forgalomból ilyen gyorsan ezt a mintás 1015BX-et. Ha nem találok mást akkor jó lesz a fényes is, úgy sem szoktam nagyon lezúzni a cuccaimat.
-
válasz
Matamata
üzenetére
Ez viszont már nem kapható sehol, csak használtan

Nem tudom mennyire van lehetőséged pár nagyobb boltba ellátogatni, lehet, hogy célszerű lenne megnézni pár újabb modellt, hátha azok sem annyira zavaróan fényesek. Ezek az új gépek már nem lakk fényesek, kollégámnak is van egy kis asus c-50 procis, és annál sem találtam olyan riasztónak a külsőt. -
Matamata
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg meg tudná nekem mondani valaki, hogy a textúrázott külsejű és C60-al szerelt 1015BX-eknek mi a típuskódja? Mert bárhogyan keresem mindenhol csak a fényes burkolatúakat találok, az meg nem az igazi. -
-
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Andyka0908
üzenetére
Lars leírt mindent, amit csinálj meg egyenlőre.

Lars: Ha túl meleg, akkor sem kezd el csíkozni, hanem egyszerűen kikapcsol. -
válasz
Andyka0908
üzenetére
Ha tudsz, készíts róla képernyő fotót ( Print screen ) ha azon nem látszik, akkor fényképezőgéppel. Rengeteg oka lehet, a szoftverestől a hardveresig minden. Esetleg amikor csíkoz, nézd meg a hőfokokat a gépben, Aida-val mondjuk. Könnyen lehet, hogy ebben a nagy hőségben csak melege van, az is lehet, hogy szoftveres probléma, jelenleg nem törnék pálcát egyik mellett sem.

-
Andyka0908
tag
Sziasztok!
Kb. 3-4 hete vásároltam egy vadi új Asus 1215b-t és olyan dolgokat tapasztalok, hogy egy idő után a kép neki áll csíkozni, általában alaphelyzetben. Tudom nem játékra való a gép, de nem is nyúzom olyan nagy gépigényű játékokkal..és az egyik játéknál is tapasztaltam tegnap a csíkozást.
Esetleg erre valami ötlet, hogy mi okozhatja ezt? Szoftveres vagy hardveres probléma lehet?
Windows 7 64 bites verziót használok.Köszi előre is a lehetséges válaszokat.

-
Bár picit off, de azért reagálok.
Az elején idegenkedtem, de így első látásra egész barátságosnak tűnik ez a 8-as.
Még azt lenne jó tudni, hogy milyen winyó van a gépben, nehogy SSD-legyen benne. Bár akkor is elég gyorsan indult. No majd meglátjuk mi lesz belőle, de az elsőre is szimpatikus, hogy egy elég egyszerű hardveren is fürgének tűnik a rendszer. -
mark77
tag
Régen írtam. Egy informatikai portálon mutatták be ezt a videót:
http://www.youtube.com/watch?v=qhOLfixM87M
EEE Pc 1000HA Windows 8 al. Ez csak egy kopasz rendszer, de ha erre rákerül egy Office, meg egy külsős médialejátszó szoftver akkor is így fog muzsikálni?
Mindenesetre dícséretes . -
balpeter04
aktív tag
Sziasztok!
1215B típusú készülékem van, és az USB 3.0 csatlakozóm egyik napról a másikra megunta magát: össze-vissza működik!
Egyszer működik, tudom használni vele az egeret, ha kikapcsolom majd újra be, nem működik, még az egér sem "világít", áramot sem vesz fel.

USB 3.0 driver újratelepítés, BIOS alapértelmezettre visszaállítás megvolt, stabil működés továbbra sincs.
Esetleg valami egyéb amit tehetek az ügy érdekében, vagy toljak egy Windows 7 reinstall-t?
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Andyka0908
üzenetére
Nincsmit.

Tud ennél jobban is süvíteni..
Hát ha sokat használod asztalon a netbookot, akkor érdemes lehet. De ha többet mozgatod, és mindig máshol használod, akkor különösebben nem érdemes. -
ZetorGumi
addikt
válasz
Andyka0908
üzenetére
Felljebb épp kifejtettük ezt, ha visszaolvasnál egy kb 15 HSZ-nyit..

Csak nem akarom mégegyszer leírni, hogy jók azok a hőfokok, és a ventillátorfordulat is jó.
-
Andyka0908
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne...kb. 2 hete vettem egy Asus 1215b-t és alapjáratok is kb. olyan 65 fok körül van a hőmérséklet. A ventilátor is 4000 körül pörög állandóan. Nem tudom...nekem ezek az értékek kicsit furák.

Esetleg valami vélemény?

Köszi előre is!

-
ZetorGumi
addikt
válasz
krisztian881
üzenetére
Nem kell parázni, jó hőfokok azok.

Nincsmit. -
krisztian881
csendes tag
Akkor minden oké
mellesleg hiába mutat ekkora hőmérsékletet a gép végig langyos állapotúnak lehet csak érezni de akkor nem is parázok tovább 
köszi mindent! -
Grind
tag
válasz
krisztian881
üzenetére
Ne tudd meg mennyit szenvedtem ezzel....

-
krisztian881
csendes tag
Köszi a gyors választ,kicsit megnyugodtam de akkor is gondolhattak volna erre, hogy ne fullon járassák a ventit mondjuk lehetséges a "nagyobb" teljesítmény miatt szökik így fel a hőmérséklet.
Egyébként a fn+ insert rajtam is segített ...
-
ZetorGumi
addikt
válasz
krisztian881
üzenetére
(#5048) krisztian881:A Venti az nálam is ennyit forog, és nyugi, nem lesz csapágyas.
A Hőfokok is jók, nincs velük gond.(#5049) Grind: Be van kapcsolva a num lock. Fn + Insert, nálam ez, de nézd meg, hogy nálad mi (A gomb alatt kékkel írja, hogy NumLK)
-
Grind
tag
Remélem tudtok segíteni, akadt egy kis probléma. Gondoltam megnéz milyen a linux és felraktam a gépemre.., nem tetszett annyira, és vissza akartam rakni a win7-et vissza is ment, de azóta a billentyűzetem nem hajlandó rendesen működni, nem ír "m" betűt meg ilyesmit hanem a "m" betű helyén lévő "0" át írja és ugyan ezt csinálja több betűnél is, így használhatatlan.. tudnátok segíteni? Iszonyat rossz így, akármelyik win7 et rakom fel nem jó..
Már elég sokat kipróbáltam, és egyikkel se jó :/ Azzal se amit az elején raktam fel.. -
krisztian881
csendes tag
sziasztok!
Nagyon örülnék,ha tudnátok segíteni,mert van egy számomra aggasztó dolog mégpedig,kicsivel több mint egy hete vásároltam egy asus eee pc 1015 bx típusú gépet ,amivel teljesen mértékben meg vagyok elégve egy apró dolgot leszámítva ,ami az ,hogy a ventilátorom 3979-es fordulaton forog állandóan(nem hangos csak semmi kedvem,hogy 2 hónap után csapágyas legyen) a másik a szerintem kicsit magas üzemi hőfok ami 60-72 fok között válozik.
A kérdésem annyi,lenne ,hogy ebbe törődjek bele vagy esetleg létezik valami megoldás?
Köszönöm szépen előre is a választ! -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ez a terv, csak még be kell szereznem a fóliát, meg egy hűsebb időjárást mellé, mert ilyenkor még a fű se nő, nemhogy kedvem lenne szétrobbantani a gépet.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
..én biztosan megcsinálnám, szerintem egy részből mutatósabb, más részből tényleg nem kell szopni vele folyton, mert minden szösz-mösz meglátszik rajta.
Ha, megcsinálod, igényesen, szedd szét és a matricát hajlítsd be a belsejébe, úgy igazán szépek lesznek az illesztések.
-
Grind
tag
Esetleg hátha érdekel valakit : [Link]
-
arcszesz
aktív tag
Hello!
A 1015BX-ben a C-50 magfeszültségét lehet állítani szoftveresen?
A bios szerint alapból 1,325V, ami szerintem túl sok, melegebb is a kelleténél most nyáron.
Windoz nincs rajta. TurionPowerControl-al próbáltam alúlfeszelni Ubuntu alatt, de ténylegesen nem állít semmit.
Lehet hogy ez butított vas, fixen bedrótozott értékekkel?Amúgy elégedett vagyok vele így is, jobb gép mint amire számítottam.
-
Keeperv85
nagyúr
Kérlek benneteket, ha valaki tud Linuxra működő alkalmazást a venti fordulatának irányítására, ne tartsa magában. Nem lehet használni így a kis 1011-es, mert 96 fok alapjáraton. Ha kimegyek vele, akkor egyszerűen kikapcsol, mert 100 fok a határ.

-
ZetorGumi
addikt
válasz
Csocsesz75
üzenetére
Driverek, és segédprogramok vannak rajta.
-
Grind
tag
válasz
Andyka0908
üzenetére
Nekem is ilyen netbookom van (Asus 1015BX), de nekem pár dolgot nem rakott fel magától a win7..,de az asus honlapján tényleg minden fent van

-
Csocsesz75
őstag
válasz
Andyka0908
üzenetére
Köszönöm szépen.
Azt elfelejtettem írni hogy adtak mellé egy lemezt is :
1015BX/R051BX Support DVD Rev.2.0 a lemez neve. E mi lehet ?
-
Andyka0908
tag
válasz
Csocsesz75
üzenetére
Szia!
Itt van egy kis segítség, hogy hogyan tudod USB segítségével telepíteni a Windows 7-et:
Amúgy a Windows 7 magától felrakja a szükséges drivereket, de amúgy az Asus hivatalos oldalán is letudod tölteni a szükséges dolgokat.

-
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Megjött az Asus 1015bx gépem, illetve nem az enyém hanem az öcsém fiájé lesz. Op.rendszernélküli, de mégis van valami rajta, netezni is lehet vele.
A kérdésem az lenne hogy tudna-e valaki segíteni abban hogy milyen drivereket kell és honnan beszereznem hogy tökéletesen működjön ? W7HP-m van itthon azt szertném rá felrakni. Ha lenne valaki aki elmagyarázná röviden hogy hogyan kezdjem meg a telepítést azt megköszönném.
-
BSOD
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi!
De úgy értettem kijelző panel nélkül.
Egy normál vga arra a kijelzőre küld képet amelyik csatlakoztatva van. Itt azért bonyolultabb a helyzet... -
BSOD
senior tag
Sziasztok!
1215 megy kijelző nélkül? Van nálam egy csupasz alaplap és jó lenne tudni ad-e jelet így a hdmi-re.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Keeperv85
üzenetére
Ez így van, ezért is kérdeztem.
Akkor az úgy necc, mert az Asus bőszen matricázza a gépeket.
Max. úgy tudod megoldani, ha Te szeded szét, h a gar. matricát kicsit meghajszárítózod, majd pengével nagyon óvatosan felszeded.
Elég az egyik felét, már hozzáférsz a csavarhoz. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Van rá garancia még, decemberben vettem, de nevetséges lenne azzal beküldeni, hogy "bocs, lekopott a gomb"... Ráadásul tele van a 320-as HDD forráskódokkal, amik pótolhatatlanok. Kimenteni meg érhető okokból nem tudom. Nyilván ha szétkapom a gari ugrik...

-
zolee5016
őstag
Helloka .Van egy 701 SD-m (1 gb 667 mhz/ 2gb ssd) meddig lehet bőviteni? Üdv Zoli.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Keeperv85
üzenetére
Gari van rá? Bár, típusából fakadóan gyanítom már nincs.
Egyébként elég könnyű ezeket szétszedni. Akku ki. Alul kitekered az összes csavart (vedd le a RAM fedelet is, mert rendszerint 1 ott is van amit ki kell venni), kiveszed a billentyűzetet (kis fém füleket kell benyomni, akár kis kés is jó hozzá, de óvatosan vedd ki, mert a bill. szalagkábele fogja, nehogy megszakadjon és van amelyik típuson két oldalú ragasztó is fogja a billentyűzetet), majd ezek után egy bankkártyával, vagy jogsival, szépen végighúzod a két műanyag illesztését körbe, így elengednek a patentok és szét is jön az egész, hozzáférsz az egérgombokhoz is, sőt külön két csavarral azokat is le tudod csavarozni a felső műanyagról.
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Rég jártam erre. Szuperül megy még a kis 1011px. Elég hosszú idő után visszakerült rá a Linux. Sajnos a Youtube így sem tartozik a kedvencei közé és nézhetetlen, de most más miatt jöttem...
Ennyi idő alatt ugyanis lekopott a bal egérgombom és valahogy az egyik takaró fül a zsanér mellett elengedett. Az előbbi csak esztétikai hiba, az utóbbitól viszont félek... Próbáltam keresni a neten egy leírást ebből kiindulva, hogyan kéne szétszedni a kicsikét. (Sajnos amúgy is ráférne egy pucolás, eléggé koszolódik), de semmit nem találok.
Esetleg nem tudja valaki: lehet hozzá egérgombot szerezni?

-
Grind
tag
válasz
runner 125
üzenetére
A KM playert nem próbáltam, de ha mondjuk youtube videót nézek mit csináljak? Nagyon halk.. Vagy ha csak simán zenét hallgatok windows media playerrel? Az is halk... Nincs valami megoldás erre?
-
Grind
tag
Sziasztok,
Van egy Asus 1015BX típusú netbookom, olyan "problémám" lenne, hogy nagyon halk ha pl zenét hallgatok vagy esetleg filmet nézek és ezt nem vlc palyerel csinálom.Szóval az lenne a kérdésem, hogy valahol megtudnám növelni a hangerejét?
-
Csocsesz75
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszönöm.
Érdekes hogy mik vannak.
A sima b jelűben lehet cserélni a honlap szerint is csak olyat meg nem találok.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Csocsesz75
üzenetére
A konkrét igazság sajnos az, h több típus jött ezekből ki. Van amelyikben tényleg cserélhető, van amelyikre integrálták, s az ablaknál csak a nagy üressé fogadja az embert.
Vedd le a RAM fedelet és nézd meg. Ha, ott a memóriamodul, akkor cserélhető, s 64 bit-es OS alatt mehet bele a 4gb-s modul is, ha nincs, akkor szívás, mert integrálva van.
1gb piszok kevés, pláne Win7-hez. -
runner 125
nagyúr
válasz
Andyka0908
üzenetére
Tudomásom szerint gyakorlatilag csak az eltérő méretű kijelző a különbség.
Menj be valahova, ahol meg lehet tapogatni mindkettőt és dönts úgy.
De, alapvetően a 1225B anyaghasználata, fényezése nekem jobbnak tűnik - annak ellenére, h 1215N-em van (ugyanaz, mint az 1215B..). -
Andyka0908
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne...tudom sokszor és több helyen is feltettem már, de gondoltam azért itt is megkérdezem.

Véleményetek szerint melyik lehet jobb választás...Asus 1215b vagy 1225b?
Köszi!

-
der_
tag
Lars & ZetorGumi:
De nincs rajta win 7. Az asus-nak van elvileg valami op rendszere rajta. Elég béna.
Ezért is nem értettem miért van az a 3 particio ( 10gb , 10gb , és a fennmaradó)kb. meddig kell tölteni a gépet?
-
Gari elvileg nem ugrik, ha nem a gyári oprendszert használod, de ha később vissza szeretnéd rakni, akkor segítséget nem fogsz kapni az asustól. Az efi az azt hiszem, hogy a kis partició igen. A kopást AIDA-val nézem, remek kis tesztprogram, magyar gyökerekkel. Esetleg Everest néven is megtalálod, de azok a régebbi verziók. Vannak más programok is, amikkel meg lehet nézni a kopást, kis tálca alkalmazás is van rá.
A 70-75 fok egyáltalán nem sok, olyan 90-körül kezdenék el aggódni érte, ez a max hőfoka a ezeknek a prociknak. A kattintást talán a pad driverében keresgéld, ha őszinte akarok lenni, soha nem néztem még, de ott talán kikapcsolható ( ráadásul mindegyik padnak más a drivere )
Egyébként első lépcsőben nem tanácsolnám neked, hogy töröld az asus win7 verzióját, azt is meg lehet csinálni úgy, hogy normálisan működjön, szépen ki kell gyomlálni belőle a felesleges dolgokat. Másfelől praktikus, hogy ha megdobja a hátast, kb 30 perc alatt vissza tudod állítani a rendszer minden segédeszköz nélkül. -
der_
tag
Köszi. És pl. a garancia nem ugrik ilyen esetben?
Az efi az a kis 10mb-os? Az ok az mindig van
Kiveszem igen, az aksi igazából nem is kellene.
Azt a 8-10% közötti aksikopást programmal nézted? Ha igen melyikkel?
A tiédnél hány fokos a proci? Nálam ilyen 70-75 körül mozog. Nem sok az?
És még egy... a tapipadnál meg lehet azt csinálni hogy csak az egeret mozgassa? Szal ne lehessen "kattintani vele". A file-kezelőben össze-vissza másol mindent. Nem tudom ezt a touchpad-ot megszokni.
-
A particiók közül elvileg mindegyik törölhető, kivéve az efi partició. Akksi ügyben li-ion akksi, szóval nem kell különösebben törődni vele, formázni sem kell. 1-2 hetente azért célszerű lemeríteni, és feltölteni, ha csak otthon használod a gépet, akkor is. Esetleg ha még ki is veszed a gépből, mégtutibb. Nekem most lesz 2 éves a laptopom, 8-10 % közötti akksikopásom van, különösebben nem vigyáztam rá, csak néha kisütöttem akkor is, amikor otthon volt sokáig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó használt Macbook Pro M1 / 16GB / 256GB SSD 2020-as
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS kijelző, i5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- Acer nitro 5 AN515-42 R7TX olcsón, RAM nélkül! - értékelésre vár
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azért is kérdeztem meg.

mellesleg hiába mutat ekkora hőmérsékletet a gép végig langyos állapotúnak lehet csak érezni de akkor nem is parázok tovább