Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZoliZeeZoli
csendes tag
Köszönöm a választ. Még ket kérdésem lenne.
Win10 32bit minimum rendszerigenye 1gb brkem van 2gb. Elhet lehet? Csajnak bongeszesre kell gmail stb.!?masodik dolog kicsereltem a halott cellakat, zsir ujra, de semmi élet benne. Otlet? Vagy esetleg valakinek elfekveboben egy bontott töltést vezérlő elektronika az akkuba? -
Sándor -P20-
senior tag
Nincs folyamatos adatrögzítés a NAS-on. Az automatikus újraindítás inkább kényelmi elem lenne.
Jelenleg ugyanez az OMV egy Raspberry PI2-n látja el a feladatot. Ennek a lecserélésére szánom a kicsikét...
Szerintem ezzel már simán szaladna plex-is...
Na mind1, ez nem ide tartozik.
Lehet hogy összeszedem az energiáimat, és megpróbálom minimális roncsolással szétbontani az akkut.
És ha már ki van bontva, lehet hogy rakok bele emberesebb cellákat?
-
bocitanya
csendes tag
-
bocitanya
csendes tag
Szia...akkor én is próbáljam meg"""jó"" áron
eladni ha sikerül jó vagyok...ha nem marad!!!..Én sem válok meg tőle ha annyira áron alul akarják venni!....jó pici gép ez...csak egyszerre a sok parancsot nem szereti 
A Gép 45-1-perc alatt használható állapotban van.....persze ez jó.. de nem tud versenyezni i3-géppel! xd
Na majd "ha" rá szánom magam meg hirdetem....
Köszi a válaszod
ui: Vannak fönn gépek nézegettem is... olyan 15-45-ezerig mocorognak(állapot függő persze) majd ki figyelem mennyire maradnak fönt a hirdetések!!!
-
TXT
őstag
Vegre eljutottam idoben oda, h tudjak vele foglalkozni.

Leszedtem egy ilyet, amit ajanlottal es nem fogadja el hozza a kulcsot, ami a gep aljan levo matrican talalhato. Mit csinaltam rosszul, mi a megoldas??
Eee PC 1000HD
Asus honlapja szerint, XP Home Edition van rajta, ez maga sajna nem latszik mar a gyari matrican, de a kod az hibatlanul olvashato, tobbszor leellenorizve, ujbol beirva sem fogadja el.
-
TXT
őstag
Ertelek, koszonom a segito szandekot Lars!

Jo volna olyan XP-t talalni hozza, ami tartalmazza az osszes frissitest es javitast, hogy lehetoleg a legjobban kijavitott es (talan) a legbiztonsagosabb verzio kerulhessen ra. Ilyen szted letezik vhol? Talan vkinek igy is nagy segitseg lehetne, amivel pl netezni tud es vmennyi kis penzbol hozzajuthatna, szoval ha mar ezt sikerul megtenni, mar megerte az energiat.
-
TXT
őstag
Koszi az infokat es a kiegeszitest

De ha visszatennenk az XP-t az eredeti koddal, akkor az nem kerulne ujbol zarolasra (vagy hogy is mondjak ezt ilyenkor), mint akkor, amikor megszunt hivatalosan az XP? Egyaltalan engedne regisztralni a sajat kodjaval igy, hogy mar hivatalosan nem is szedheto le es frissitheto a Microsoft altal?
Nem tudom, hogyan mukodik ez ilyen esetben es helyzetben.
Maga a recovery mar nem mukodne sztem, mivel a winyo fullra formazva volt mar, egyeb dolgok miatt, kulon XP cd pedig nem volt hozza. Jo kis helyzet...

-
TXT
őstag
Koszonom a segito szandekot.

Nem az en gepem, de szamomra fontos szemelye es segiteni szeretnek neki. En magam biztosan nem, de tudtommal o sem hasznalt meg Linux-ot, szoval errol semmi infom nincs. Raadasul eladasra kerul a gep, pont az altalatok taglaltak miatt (gyenge mar nem kicsit), de nyilvan mukodo allapotban szeretne eladni. Van barmi mod arra, hogy a regi XP-t, amivel kijott, az vissza keruljon ra vhogy ugy, h ne kezdjen frissitesekbe vagy "cserelje le az oprendszert" jellegu uzenetekbe?
Nem tudom, hogyan mukodnek ezek a befejezett oprendszeres dolgok, de vannak meg olyan gepek is, amin Win98 is fut a mai napig, mert arra a feladatra, amire hasznaljak, pl tokeletesen megfelel stb, szoval ezert kerdezem. 
Igy lenne rajta egy mukodo op es mehetne eladasra, amivel mas is boldogul. (Gyanitom Linux-szal az eladasi esely csokkenne. Vagy?) -
VIPowER
őstag
Nem bántom, csak bántani akarom.

Először Win XP-t tettem fel rá, de nem akart működni a Wifi, akármilyen drivert tettem is fel. Kicsit bosszantott a dolog, de nem bántottam. Ekkor jött az ötlet, mi lenne ha androidot tennék fel rá, és igen, semmilyen drivert nem kellett telepíteni, minden flottul működött elsőre. De akkor is utálom ezt a gépet. -
bocitanya
csendes tag
Szia!
Nekem egy Asus 1201n van.
Win 10. 4gb!!!!......tök jó a gép semmi hiba.....1 perc és a gép teljesen fel áll a rendszere....nem mondom nem olyan mint egy i3 as
A Fentebbi hozzá szólásokban írtam a "hibáit" de orvosolva lett.
3db játék is van a gépen.
1:Jégkorong 2009-es.
2:Sniper ghost.
3: rally.......és viszi.
ui:Lars...köszi a régebbi helpet is!!!
-
bocitanya
csendes tag
Intel® Atom ™ N270 processzor
(512K Cache, 1.60 GHz, 533 MHz FSB) Intel® Hyper-Threading technológia (Intel® HT Technology) szállít két végrehajtási szálat egy fizikai mag. Szálon alkalmazások több munka végezhető el egymással párhuzamosan, feladatok időigénye.
az N270 Proci az ez lenne...de viszont igaz az 1gb tényleg kevés:-(....+ 1gb ram és proba win 10 32 bit?....vagy más OP-rendszer
https://www.youtube.com/watch?v=iROAR6CIzcA -
bocitanya
csendes tag
Remélem segít[IMG:/dl/upc/
-
bocitanya
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!!

Esetleg ism gyors választ kapnék
Eszközkezelő(hibát)ír!!!=Társprocesszor??Nem tudom meg találni ami jó lenne géphez. Win10 32 bit.2Gb -ram.
Hardver azonosító néztem ott sem találtam olyat ami a hibát ki küszöbölné!?
Esetleg egy (linket)kaphatnék.. meg köszönnnnnném!!
-
Köszi a tippeket.
A következőeket próbáltam végig.
Windows 7 Ultimate SP1. Lassan, de biztosan települ, eleinte nagyon fickós. Aztán, ahogy tölti le a frissítéseket, úgy lesz egyre hervadtabb, egyes frissítések telepítése esetében már panaszkodik a memóriahiányra. Egy teljes éjszaka kell az összes frissítés letöltéséhez és telepítéséhez
Sajna sem a Win7, sem a frissítések nem tartalmazzék a gép speciális hardvereihez való drivereket.A driverek az én R051BXO gépemhez innen voltak leszedhetőek. [link]
Egy-két esetben az AIDA se tudta megmondani, hogy milyen hardver eszköz van a gépben, szóval pl. a touchpad esetében találgatni kell, hogy melyik lesz a jó.
A VGA kártyához nem az ATI, hanem az AMD oldaláról kell letölteni drivert, ilyet se pipáltam még

Mivel már alapjáraton 89-95 % között mozgott a memóriahasználat és 40-45 % között a processzorhasználat, az Ultimate ment a levesbe, a következő próba az Ubuntu Linux volt.
Szóval a picipuha elmehet a büdösbe, a Linux első nekifutásra az összes drivert telepítette magától és úgy települt, mint a villám. A működésére is a villámgyors a legjobb kifejezés. Sajna a noti tulajdonosa a picipuha túsza, kell neki 100 %-osan kompatibilis word és excel, ezt pedig Linux alapokon még nem tudja semmi. Emiatt le kellett szedni az Ubuntut, pedig azzal működött a legjobban. Ha valakinek nem kell a teljes Office kompatibilitás, akkor maximálisan ajánlom a géphez az Ubuntut

Végül Win7 Starter SP1 került a gépre. Sokkal gyorsabban települt (mondjuk a driverek már le voltak töltve) a HDD-n kb. feleannyi helyet foglal, mint az Ultimate, alapjáraton a processzorhasználat 1-2 %, a memóriahasználat, 26-30 %. Ettől függetlenül a működés nem különösebben gyors, meg sem közelíti az Ubuntu sebességét
A Starterben van pár korlátozás, némelyikre van okosító, a többi korlát sem okoz nagy problémát, szóval erre a gépecskére tényleg ez a legjobb Windows. Az élményindex kemény 3,2, szóval sokat ne várjon senki a cucctól, de ha elfogadjuk az 1024x600-as képernyő korlátait, akkor internetezésre, filmnézésre, egyszerűbb szövegek és táblázatok szerkesztésére, kisebb prezik elkészítésére OK most a gép.Ilyen gép vételét az ellenségemnek se ajánlanám, de ha már megvan, akkor egy Win újrahúzással lehet gyorsítani rajta és akkor egy közepes tablet helyett lehet használni.
-
Studi
veterán
-
sanchomuzax
aktív tag
Az XP-nél a 7-es jobban ment, mert az XP nem optimalizált Atom CPU-ra. Azonban a 7-es is egy idő után a sok frissítéstől belassul, illetve egyre több helyet teszik. A gyors indításhoz és kevés helyfoglaláshoz a Windows beállítására hasonló tudás kell, mint egy Linuxhoz. Akkor meg már Lubuntu.

-
Kicsirics77
veterán
szia
kössz a választ,tudom,hogy gyenge a hardver,de linux émában ennyire nem merültem el mert amit próbáltam kapásból 5gb tárhelyet követel a telepítéshez,puppy majd meglesem,nemtudom mennyire kezelné a 3g modemet.
közben ráakadtam androidra és majd azt próbálom meg rávarázsolni,de kössz a tippet it-cafe-n szétnézek és visszakeresem akkor a hsz-t.
Jano_023: igen n-lite al csináltam butított xp-t de még akkor sem fér rá a víruskereső ami meg ugye nem ártana ha netezik az ember,ilyen szempontból jobb a linux -
sanchomuzax
aktív tag
A képre feltettem ezt a linket, szóval itt vannak fotók az extra akkuról:
http://blog.sancho.hu/2013/05/oriasi-bovites-12000mah-asus-eee-pc-901.html
-
ZetorGumi
addikt
Ebben, és az előző konfigomban sem volt már optikai meghajtó. Ebbe nem is tervezek, hanem Aquaero-t tervezek a helyére.
Meg ha Windows telepítés, akkor ottvan a pendrive. Olcsóbb, jobb, gyorsabb, és nem kell félni attól, hogy összekarcolódik a lemez, és olvashatatlan lesz.
-
Keeperv85
nagyúr
Folyamatban van egy ilyen kiegészítő beszerzése is, mielőtt valami nagyobb baj lenne a vége.
Mondjuk az üdvözítő dolog, hogy komolyabb hibája még nem volt, mióta megvan. Amúgy most nézem a pontosság kedvéért, hogy már nem két év az a két év, mert az tavaly novemberben elkerülte... 
Csak attól tartok, hogy feleslegesen hívom ki a garanciafutárt ez miatt (Ipon-os), mert még nem befolyásolja a használatot. Ha viszont kettétörik a kijelző, akkor már azért lesz felesleges, mert tuti nem tudom megmagyarázni, hogy rendeltetésszerű használat közben lett olyan... (Egyébként tényleg: vigyázok rá, nincs a tetejénél fogva emelgetve, finoman csuktam le mindig... és mégis elfáradt valahogy az anyaga...)
-
DeliDezsi
csendes tag
Természetesen kipróbálltam mindent amit javasoltál. Pl a live update. 2 fajta driver kereső szoftvare. plusz elvittem egy heji informatikushoz, hogy véleményezze a gépet, Miután minden csődöt mondott akkor döntöttem
a szervíz mellett. Most élesített telókamera mellett használom és várom az eseményt. :-( -
DeliDezsi
csendes tag
Üdv bocs, hogy eddig nem irtam. de nem volt ithon a kicsike. A szervíz mellett döntöttem és beigazolódott a félelmem. visszajött ugyanúgy hibásan. Bekapcsolás után max 10 percel jelentkezett a megállás. Most azon vagyok, hogy kükönböző alkalmakkor videóra veszem a hibajelenséget és elküldöm a szervíznek. hátha tesznek/javasolnak valamit.
-
mighawk
csendes tag
Szia!
A töltővel tökéletesen működik a gép, úgy volt használva vagy egy fél évig. Nemrég döntöttem el, hogy jó lenne bele egy új aksi.
Az aksi amúgy utángyártott. Lehet ez a probléma? A sarukat megnéztem, azokon nem látszik semmi különös. De, ahogy említettem az aksi feltöltődött, csak éppen nem érzékeli a gép az akkufeszültésget. A telepmérőben azt írja, hogy a teljes fennmaradó energia ismeretlen és hogy a telep kisülés alatt van.
Ja még annyi, hogy azt megfigyeltem, hogy mikor töltőre helyezem a gépet, akkor pár másodperc múlva felvillan a töltést indikáló led egyszer, de azután semmi.Esetleg valami egyéb ötlet?
-
DeliDezsi
csendes tag
Rajta vagyok. ugy tünik sikerült reprodukálnom a hibát.Akkor sikerült megölnöm szegénykét mikor flash tartalmat youtube ill més videomegosztókat használok. Vagy nagyobb böngészős flash játékokat használok.
A legujabb flash playert telepítettem. Ill a gépecske dryverei is szerintem a legfrissebbek, az ASUS oldalárol frissítettem.
Plusz a processzor és memória figyelő alkalmazást is szemmel tartottam. A procit nem láttam 50-60%felett általában 10-20%körül ketyegett, a memória viszont folyamatosan 80-97% között volt terhelve. -
DeliDezsi
csendes tag
-
B-L-A-C-K
titán
Megadtam nekik ezt a számot (mivel náluk van az ország másik végébe
), és mondtam holnap hívják fel, mondják el mi volt, és a gépet is küldjék el, mert ugye lehet a csatlakozó is kapott. Remélem hamar lezavarják ezt az egészet, én egy HP gépemet garanciáztattam 71 nap volt "csak"... 
Köszi amúgy az infót.
-
B-L-A-C-K
titán
Itt elvileg mennie kéne: link
Ez is ment még mikor gyári win7 volt rajta ott, illetve minden másik notim is működik a linkes teszten...
Itt meg ennél fehér hátteret mutat és annyi, ja és mielőtt kérdeznéd, vagy valaki más 1015PN-nél van a webcamerán egy retesz amit ellehet húzni ha nem akarom használni természetesen elvan húzva nem azért nem látom hogy menne...

Ki/be kapcsolója ugye nincs a billen a webcamnak? (én nem látok)
-
sannnya
csendes tag
jaajjj...
fazom az ilyesmitol...
tehat...
fogom a pendriveot(van egy negy gigas,eleg lesz???)es utana mit csinalok vele???
leirnad nekem lepesrol lepesre,ha nem nagy keres???
mit toltok le,honnan...
mondjuk rahuzom a gepre a rendszert(2gb a memo) akkor elotte format c,vagy hogy tudom atultetni???
es utana hol talalok ala valamilyen open office fele cuccot???
mondjuk word es excell forma...
(ezt le tudom otthon huzni,es ha memoriakartyara telepitem,akkor elviszi???szereztem egy 16gb-os kartyat az ilyesminek...)koszonom segitseged...

-
sannnya
csendes tag

koszi a segitseget...
nem ragacskodom az xphez,tuajdonkepp ez csak a nethez kellene a gyereknek,maximum word...
de ennyire nem vagyok benne jaratos,hogy igy beleugorjak az unbutuba...
luzer juzer,semmi mas...
esetleg valaki pesten tudna segiteni az osszerakasban???
persze,nem ingyen... -
fo_di
őstag
elsődleges célom az utazások során prezentációkészítés (powerpoint), persze emellett alap internetezés, némi kevés youtube, skype, esetleg filmnézés monitoron. gondolom, ehhez elég a 2 giga ram
egyelőre még a tervezés fázisában vagyok, minden attól függ, hogy mekkora ösztöndíjat kapok jövő hónaptól
köszi a segítséget -
fo_di
őstag
igen, az aspire 722/725ön gondolkodok még én is másik lehetőségként, de egyelőre azon filózok, hogy 2 giga elég-e mindenre vagy nem
(nem is azonnali dolog lett volna a rambővítés, inkább egyfajta opció a jövőre nézve, hogy legalább ott lehet okosítani még, mint ahogy az usb3 is inkább későbbre fontos még számomra)
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- BestBuy ruhás topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Peugeot, Citroën topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

eladni ha sikerül jó vagyok...ha nem marad!!!..Én sem válok meg tőle ha annyira áron alul akarják venni!....jó pici gép ez...csak egyszerre a sok parancsot nem szereti 

Sajna sem a Win7, sem a frissítések nem tartalmazzék a gép speciális hardvereihez való drivereket.
én is saját tapasztalatból mondtam. Ha elakad majd segítünk...