Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz Lars #3736 üzenetére

Ebben tévedsz!! Az EEE PC1015PN -emet már szedtem szét és konkrétan ott vannak a memóriachipek a GPU körül, (2db a panel felső oldalán és kettő a másik oldalon) ráadásul összesen 512MB !!! Tehát rendelkezik dedikált memóriával nem is kevéssel! Ha rádugom a külső monitort (24" 1920x1200) akkor kiterjesztett asztalban kezeli. Mindenféle FullHD tartalmat tökéletesen játszik (mkv-t is), Youtube flash videóknál akad az elején amikor a fullHD kép mellé reklámbuborékok vannak belebuzerálva, de ha eltűnnek, folyamatos akadásmentes a kép egyből!

Youtube flash videóval annyi van még, hogy teljes képernyőn csak akkor jeleníti meg a képet, ha kézzel átállítom "nagyteljesítményű ION" módba. Ilyenkor mindkét kijelzőt az ION kezeli, míg Optimus módban a "kiterjesztett képernyő" esetén a saját kijelzőt az intel grafika, a HDMI-n a külső monitort pedig az ION vezérli.

Ez viszont nem tudom miért/mivel van összefüggésben, egyrészt mert a legkisebb (akár 240p) videókat sem jeleníti meg, pedig azt még a szerveremre (D945GSEJT) integrált GMA950-es is viszi, sőt az a fullHD-t is, csak nyilván akadozva.. A másik érdekes, hogy feltettem egy segédprogramot (NVGPUstateViewer) és az ahogy youtube oldalra megyek már mutatja is, hogy aktív az ION GPU.. Mégsem működik rendesen.. A többi (pl. mkv) videókat tökéletesen játsza pl mediaplayer-rel akár teljes képernyőn.

Anyukám FujitsuSiemens laptopjába is ugyanez az intel GMA3150-es videokártya van integrálva és az sem viszi. Szerintem lehet, hogy az intel driverének hibája, mert nem szaggat, hanem szétesik a kép és lemerevedik vagy a vezérlősávon kívül fekete a kép.. ( a hang egyébként megy közben)
    Párom gépében (Asus K50IJ-SX003l) az intel GMA4500 például szintén megjeleníti. (Persze a fullHD azon is akadozik) :U

Szóval a 1215N ennél még csak jobb lehet, mert ott az erősebb CPU-t még kevésbé fogja a flash.. :K

Új hozzászólás Aktív témák