Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Amazon Fire TV stick/box
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Mivel érdemes/lehet a kijelzőt takarítani? (eeePC 901)
Eddig szinte csak hagyományos CRT monitoraim voltak, és ott általában az üveglap miatt az átlagos ablaktisztítók jól szuperáltak.Üdv: g.
-
ZetorGumi
addikt
#4895: Mert gyárilag nincs nagyobb.
#4896: Előszörre az jó lesz.
Az teljesen h.lyeség, nekem is 10Gb-t ir az EFI meghajtóra, hogy annyi van használva, de a Paragon csak vmi 4,3Gb-t mentett ki, és 100%-osan megy a Starter. (Egy 1magos AMD asztali gépen próbáltam, bootolt, feltelepült, az már egy másik dolog, hogy nem ment, mert nem az ő driverei voltak benne.
) -
mark77
tag
Első kanyarban a memóriabővítést akarom megoldani. Utána jöhet a linux rá.
Megnéztem. 16GB az EFI partíció, ébbő 10 GB hasznlatban, hogy véletlenül se lehessen kiírni egy 8 gigás lemezre bootolható formában
-
mark77
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Szerintem is. De a netbookot 2 GB nál nagyobb memóriával még nem láttam sehol.
-
ZetorGumi
addikt
4Gb inkább. Sokkal érdemesebb, észrevehetőbb a változás, sokkal fürgébb lesz.
A 32bites rendszer összesen 4Gb memóriát lát. a VRAM-mal együtt. És mivel a netbookokban a VRAM a Memóból vonódik le, észlelni fogja az összes memóriát a géped.
Rendszert is lehet cserélni rajta x64-esre...

EEE Transformer: Nekem nem gyere be, maradok inkább a "mezei" EEE PC-mnél.

-
mark77
tag
Na hozott a nyuszi egy usb dvd írót. Megpróbálom kiírni a win7 starteremet lemezre.
Meg mást is(de ezt ne feszegessük
).
De nem találok olyan programot amivel hozzáférhetek az EFI partícióhoz.
Ha piszkálom a gyári operációs rendszert az befolyásolja a garanciát? -
ZetorGumi
addikt
Nem is tudod bántani. A 10Gb-s particiókat csak törölni tudod (nemtudom, hogy működik is-e a törlés), a 16Mb-s particiónál még azt se.
Nem reklámozza magát, egy külön billentyűvel kell inditani.
De volt itt fórumon belül emberke, akinél gondot okozott az EG (konkrétan nem tudta kiválasztani, hogy a Win induljon helyette később, és csak egy fekete képernyő fogadta)
Nekem sem hirdeti, de van, vagyis volt, most jön a backup meghajtó mégjobban megbuherálása.
Hát nem nagyon volna az.
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Oké, akkor lényegében jobb, ha nem bántom őket.
Egyébként az az érdekes, hogy gyárilag nem nagyon reklámozta magát az EG, hogy ő akarna indulni. Mondjuk olyan nagyon nem néztem meg a képet, az is igaz
Nekem külön bekapcsoló van neki, ezen meg még a matrica sem hirdette. Lényeg, nem bántjuk őket, nem lenne szerencsés
-
ZetorGumi
addikt
Valamelyik 10Gb-s lesz az EFI, nem a pár megás.
Szerintem az egyik tizes az EFI, a másik meg szerintem az Express Gate rendszer.
Az EFI-nél, és az EG-nél sem látod, hogy pontosan mennyi adat van rajta, és mennyi szabad hely, sem betűjelet nem tudsz neki adni, szóval nemtudhatod melyik melyik. -
Nos kedves kollégák. Kérdés a következő. Egyik ismerősöm vásárolt egy Asus 1015bx típusú netbookot, oprendszer, meg minden egyéb nélkül. Az érdekesség, hogy gyárilag volt rajta 3 partició. 2 db 10 gb-s, és egy pár megás. A pár megás az EFI, gondolom azt nem kéne bántani, viszont a másik két particiónak nincs betűjele, windowsban adni sem lehet neki, csak úgy ott vannak. Kérdés, mit lehet vele tenni. Törölhetőek ? Ha jól láttam, akkor adat nem nagyon volt rajtuk, sima elsődleges partíciók voltak.
-
Hellas
senior tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Akkor sztem nincs benne, sem everest szerint, sem eszközkezelő szerint legalábbis nincsen.
Annyi történik, hogyha fent van, akkor eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél van egy "Intel (R) NM10 Express Chipset", illetve a lemezmeghajtónál egy "ST9320325AS" merevlemez. Ha nincs fent ez a Rapid cucc, akkor az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél ezek vannak: "ATA Channel 0", és "Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlő", illetve lemezmeghajtónál "ST9320325AS ATA device"Másik: A gyári recovery futtatása után eltűnt az Express Gate Clous oprendszer. Ez nálatok is csak addig volt fent, amíg nem volt recovery?
-
ZetorGumi
addikt
"Intel Rapid Storage" Ezek szerint támogatja a géped ezt.
Hardveresen annyit takar, hogy van a gépben egy kisméretű SSD, és a HDD-d, és az SSD sebességét próbálja kombinálni a HDD méretével. Driverféleség, de szoftver is.
Nem történik semmi, kicsit lassabb lesz az inditás, vagy használat. -
Hellas
senior tag
Srácok, még egy kérdés

"Intel Rapid tárolási technológia" a telepített programok között mire jó? Valami driver lenne ez is?
Ha leszedem igazából nem történik semmi, viszont újraindítás után telepíti az eszközillesztő szoftvert a merevlemezhez. -
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Hát maga a modem nem lehet túl drága. A gyorsabb usb-s modemek is olyan 5-8 pénzért mennek a szolgáltatóknál töltős konstrukcióban. Nem hiszem, hogy az anyag a sok. Inkább csak mivel kevés embernek van jelenleg még igénye ilyesmire, ez drágítja meg.
Persze ez is változni fog, remélem
-
ZetorGumi
addikt
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Szedegetem le a gépről a sok felesleges programot, amit rárak a recovery de 3 dolognál elakadtam, hogy mi lehet.
1: Ralink RT2860 Wireless LAN Card - gondolom valami driver, na de minek? ha fent van, ha leszedem nem történik semmi, wifi ugyanúgy megy. esetleg a beépített "sim kártya olvasó-modem" drivere lenne?
2: Broadcom Wireless Network Adapter - ezt is drivernek gondolnám, de szintén minden működik, ha leszedem.
3: Atheros Client Utility Program - ha ezt leszedem akkor nem megy a wifi, holott ezt meg pont nem drivernek nézném, hanem csak egy kliens programnak

-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Jaja amugy. Látszik, hogy meg lehet csinálni, szóval most már csak tervezgetni kell, mire lejár a gari, addigra már jól meg lesz tervezve.

-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hm. Majdnem, csak nekem bántja a szemem az, hogy a szélén nincs megvilágitás.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Találtam egy kb. 700-asba belehackelt bill. világítást.
Ha, nem lenne rajta gari, nagyon gyorsan nekiállnék utánajárni.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Mindegyiken csak körülötte világit.
A gombok sima gombok, olyanok, mint a mieink. Annyi a nyitja az egész "néhol átvilágit néhol nemnek", hogy ahol a gomb csatlakozik a bakhoz, ami tartja, és megnyomja a nyákon az smd gombot, na ott egy kicsit vékonyabb, és kb annyi az egész.
szedtem már szét backlites (háttérvilágitásos) billt, és semmiben nem külömbözött a simától, kivéve ez a fólia, amit mondtam, hogy megvilágitják oldalról. -
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Ez, ez meg ez egy Vaio netbook, itt konkrétan látszik, h a gombok alól jön a fény, s első sorban a gomb körül világít, noh de tuti nem - mittomén' foszforeszkálnak a gombok? Tényleg hihetetlen, mert ha nem lennének egy minimálisan is áttetszőek a számok, betűk, akkor mitől 'világítanának' azok is?
Lásd 3. képen, ahol szerintem az is látszik, h a műanyag nem minden részén ugyanolyan mértékben esik át a fény... -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Azzal is megoldható, csak annyi a nyitja, hogy meg kell nézni / vissza kell mérni, hogy honnan kapja az a gomb a delejt, és a másik oldalt elválasztani.
Nekem 1201N-en nincs ilyen gomb.

Igaz, utánalestem az Fn-es cuccnak, szoftveres.
mágneskapcsolóval, vagy tranyóval meg lehetne oldani azt is, csak az már körülményes. (meg kell keresni a bt modul betápját, meghekkelni, hogy adjon le áramot a tranzisztornak, olyan tranyót választani, ami elindul azzal az árammal, és nem ég el pl 6-8 led alatt, stb, stb)Lehet, hogy létezett, utána kell járni.
azzal azért fényévekkel könyebb lenne a dolog. 
A Mac az más tészta ilyen téren, sok notinál, ameiknek van világitó billentyűzete (Asus, Dell, Alienware, HP), ott mindegyiknél csak a gomb "kerete" világitott.
Meg mondjuk egy Macnál kifizeted azt bőőven, hogy minden gomb külön, áttetszően világitson.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Az is jó ötlet. Nekem az 1215N-en a Wifi kapcsoló mellett van a gyorsindító gomb, ami az Asus os-ét indítja azt hiszem (soha nem próbáltam, nem is akarom), nekem az frankó volna.
Az FN + valami funkció is jó elgondolás, de szerintem ez teljesen szoftveres történet.
Másik dolog; nem létezhet utólag legyártott ilyen billentyűzet? Plug and play elven gondolom, beépített ledekkel, rajzzal, h hova kell bekötni.

Tuti?
..azért sejtettem, h áttetszőek magák a betűk, számok, mivel azokat is fényesnek láttam a világító billentyűzeten. Oké, Mac, nah de akkor is.. - ezen egyértelműen világítanak a gombok. -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Egy rugóra jár az agyunk.

Igen, én már igy fejben a kikapcsolás részét is összeraktam (de még elég képlékeny), a touchpad gombjának kapcsolóját használnám fel erre. Lehet, hogy a touchpadot is kikapcsolja, mikor a ledeket be, de más ötlet még nincs.
A másik ilyen ötlet, hogy valamelyik Fn + Fvalahány kombináció eredményére berakni (pl, hogy Fn + F2, az úgyis WiFi / Bluetooth nálam, és akkor nem a WiFi-t kapcsolná ki-be, hanem a ledeket, de ez meg gyanús, hogy szoftveres. Na addig kiötlök valamit, mire lejár a garim.
Nem áttetsző egyiken sem, hanem a gombsor mögött megy egy vékony átlátszó fólia, aminek a széleit világitják meg (hasonló elv, mint amikor a plexi geavirozását akarják kiemelni, megvilágitják oldalról, és az ott, ahol a vágás vagy a gravir van, ott meglátszik)
Nekem az volt az ötletem, hogy több ilyen kis fóliát elhelyezni, és megvilágitani smd-vel, oldalról.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Telepátia, komolyan eszembe jutott már nekem is hasonló megoldás.
Naftát bentről simán lehetne nyerni, kérdés, h hova lehetne elhelyezni a ledeket. Igaz, míg garanciális a gép, addig nem bántanám, nah de utána..
Bár, szerintem sokra azzal sem mennénk, mivel tudomásom szerint a bill világítós gépeken a betűk, számok jelzések minimálisan áttetszőek, így az alulról jövő fény frankón 'átvilágítja' őket. Jelen esetben max. a billentyűk között jönne fel fény - kérdés azzal mennyire lesznek láthatóak sötétben a gombok.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Na ezt énis sajnálom, ezzel egyetértek veled.
És olyat meg nem akarok, hogy veszek egy flexibilis usb-s hokit, és azzal.
Valamit kitalálok, és lehet megbontom a noteszt, és megcsinálom pár smd ledből, egy kis nyákból, és kábelekből. -
runner 125
nagyúr
..egy valamit sajnálok, h a mostani eeepc-kben még nincs billentyűzetvilágítás. Annyiszor jól jött volna már.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Igen.

Mondjuk nekem eddig csak jó tapasztalatom volt az Asus szervizzel, meghibásodott touchpadot egy hét alatt házhozszállitással, mindennel együtt letudtak, és nekem csak a kapuig kellett elballagnom.
-
Hellas
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Azért oda vittem, mert akkor 4 napos volt a gép, amikor visszavittem, és reménykedtem hátha a MM még kicseréli, mint ugyebár, ha 3 napon belül lett volna, de nem így lett.

-
runner 125
nagyúr
Értem.
..csak, azt hittem, h már neked is hónap +-os a történet. Mert, Asus szervzzel kapcsolatban mostanság nem ritka az ilyen történet...
Egyébként, nem értem miért a MM-ba vitted vissza. Asus-nak háztól házig garija van, amely magába foglalja az ingyenes futáros el - visszaszállítást is.
-
Hellas
senior tag
válasz
superTibcsi
üzenetére
Na akkor, ha lesz legközelebb (de ne legyen), akkor én is futározok. Jóval gyorsabb volt így neked.
-
superTibcsi
aktív tag
Nekem a töltőm füstölt el, de fel kellett küldenem az egész gépet. 5 nap alatt megfordult. Futár vitte-hozta.
-
Hellas
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Szia!
03.17-én adtam le Kecskeméten a Media Marktban, és 03.30-án kaptam vissza. A szervízhez elvileg 03.24-én került és még aznap kész is volt, 03.27-én küldték vissza Pestre a Media Markt szervízközpontjába.
Kecskemétre csak hétfőnként és csütörtökönként hozzák-viszik a szervizes cuccokat MM-ék, így ez is nyújtott az időn jócskán. -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Lars már válaszolt, elvileg másfél-két hetet volt neki ott, és cserélték.
-
válasz
runner 125
üzenetére
Már nincs neki szervízben, de egyébként gyárilag cellazárlatos akksija volt, azt cseréltette ki.
-
Hellas
senior tag
Én holnap cserélem ki benne a ram-ot 1-ről 2 gb-ra. Asint márkájú van benne, ilyet tuti nem kapok sehol, ezért egy Hynix megy bele majd, remélem elfogadja.
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Amikor még 2 volt a gépben, én is sokat gondolkodtam rajta, hogy hogy lehetne gyorsabbá tenni. A memória bővítés mellett az szólt, hogy az a legolcsóbb megoldás. Viszont ha kevés programot futtatsz egyszerre, vagy nem igazán memória igényes az, amit csinálsz, akkor szerintem a leginkább egy 7200-at pörgő winyóval lehet feldobni a rendszer sebességét, vagy neadj isten egy SSD-vel. Mindkét opció horror összeg. Viszont azt első kézből tudom, hogy egy 7200-as winyó is nagyságrendekkel fürgébbé teszi a gépet, mint bármi más. Sajnos ezek a kis 5400-asok elég lassúcskák. A nagy adatsűrűségűek annyira még nem is, de ezek a 250-320-körüliek nem igazán gyorsak. Tesóm céges gépében egy gyors cucc van, na az már majdnem asztali tempót tud.
-
mark77
tag
Nos lényegre térnék. 2GB os memóriamodult szeretnék tenni a gépbe. Milyen modul való bele és kb mennyibe kerül?
Sajnos a Linux projekt megakadt. Mivel lehetne belekukkantani a rejtett partícióba? Esetleg egy pár lemezre kimenteni onnét? -
mark77
tag
A Cordon electronics elég hirhedt cég. Mobilos vonalon legalábbis. Ott gyakran beáznak a garis dolgok
Főleg ha drága alkatrészt kéne cserélni 
Jelzem másutt sem jobb a helyzet. Nem győzöm ismételni magam garanciális ügyben a szervíz ellenérdekelt fél, és úgy is kell kezelni őket. -
Hellas
senior tag
-
Hellas
senior tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Közben hazaértem, elhasználódás mértéke: 0%

Annyit nem értek csak, hogy a régi akksimra rá volt ragasztva egy kis fehér matrica, amin rajta volt a gépem sorozatszáma, vonalkód, ugyanaz, ami a garanciajegybe is be van ragasztva.
Ezen az akksin is rajta van, de ahogy nézem nem nagyon leszedhető és átragasztható, ezek szerint tudnak ilyet gyártani? -
Hellas
senior tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Az MM nagyon normális vol de a hivatalos Asus Eee szervíz elég érdekes. Elég sok helyen csak rosszat olvastam a cégről, de nekem viszonylag gyorsak voltak meg ki is cserélték, de telefont 3 napig kb 100 hívásra, 3 telefonszámot hívva, 3 email címre írva se lehetett őket elérni.
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Nekem anno hűtő cserén volt a régi régi laptopom, az elég hamar megfordult, és már akkor is volt háztól házig dolog, szóval csak a kapuig kellett kisétálnom. Azért ez sem elhanyagolandó, hogy nem kell utazni ( vidéki lévén )
Egyébként meg lehet, hogy a MM jobban üti az Asust, ha garis ügyintézés van, mint amennyire te tudod őket, ha esetleg gond lenne. Mondjuk nekem ilyen problémám nem volt, emaileztek, telefonáltak, tartották a kapcsolatot velem, korrektül viselkedtek. -
Hellas
senior tag
Kész a gép, kicserélték az akkut, most hozta el anyám az MM-ből.

-
apatyas
Korrektor
válasz
balpeter04
üzenetére
Néztem a 1215B weblapját.. kiszedték az E-450 -et. Vajon miért és mi a francnak?
Visszaszedték E-350-re, és a videó részlegnél is max 6310-et írnak. Mibe fogják akkor belerakni az E2-1800 -at? A memória bővíthetetlen 1225B-be, ahol (még?) megtartották az E-450-et? Na neeee!
// gépet akarok cserélni de rosszul fest ez így
//azért válasz, mert alább látszik hogy kint volt
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 13" 2019 i7 négymagos / 16GB / 256GB / 99% AKKSI
- Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS kijelző, i5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- új bontatlan 13 hüvelykes MacBook Air M2 256GB SSD space gray asztroszürke Apple 1 év garancia
- Dell Latitude 7490, 14" FHD IPS kijelző, i7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- HP ProBook 445R G6, 14" FHD IPS kijelző, Ryzen 5 3500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Rapid Storage: