Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
radio11
tag
Közben kimeritően áttanulmányoztam a szakirodalmat és az alábbira jutottam:
Rendeltem az ebayről egy mini pci-e foglalatot (1000ft) és ráforrasztom az alaplapra (sajna ezen nincs,de a helye megvan szerencsére). Rendeltem továbbá egy 8G Kingspec SATA SSD-t (4500Ft, persze flash_conn rendszerűt) és belerakom. Hátha a sata működik rendesen, ha meg nem akkor is el tudom adni az SSD-t árában, igy nem bukok sokat a projekten.
-
radio11
tag
Valószinűleg az lesz, hogy szerzek egy alaplapot (ebayen van cserélhető SSD verzió) s utánna megpróbálom a hőlégpákás módszert, ha bejön és működik akkor legfejebb lesz egy eladó alaplapom :-)
Hardveraprón is van egy alaplap olcsón, de az is hibás (fagy és túlmelegszik) nem tudom, hogy be merjem-e vállalni. -
radio11
tag
Hát még nem szedtem szét, de mivel az alaplapon van az SSD ezért a szalagkábelt kizárhatjuk.
Asztali gépnél láttam már ezt a hibát rögös pályafutásom során párszor és ott mindig a szalagkábel kontakthibája volt a probléma. Mivel a probléma szóról-szóra ugyanaz (tehát a bios látja a meghajtót és a hibaüzenet magyarul jön be-ergo elindul az xp bootolása) ezért a hiba valahol a "kvázi" ide kábel két vége között lehet. Ami jelen esetben az IDE vezérlő (ha jól tudom a déli híd IC végzi-javítsatok ki ha hülyeséget mondok) és az SSD vezérlő IC-je. Okfejtésem alapján itt lehet kontakthiba, vagy kula az IC (előbbi esetben talán egy kis hőlégfúvós pákázással meg lehet reparálni).
Vagy hagyom a sunyiba, csak bosszantó, hogy ha gyorsan kell valamire a kicsike akkor 10-15 percig cseszegetnem kell, hogy elinduljon az XP (ami mint mondtam utána atomstabil és a lehetőségekhez képest gyors is -mondjuk 2 giga rammal meg letiltott virtuális memóriával illik is neki gyorsnak lenni :-) )
Vagy kerítek bele egy alaplapot -ez sem elvetendő ötlet, mert mondjuk egy cserélhető meghajtós változatnak örülni is tudnék- csak nem túl nagy a felhozatal. -
radio11
tag
Sziasztok
A következő problémám lenne:Vettem egy hibás eee pc-t (701, 4giga alaplapi ssd-vel). A hibája az volt hogy bioson túl nem jutott.
Újrahúztam xp-vel és az alábbi tüneteket produkálja:
hidegen lemezolvasási hibát hoz (de a bios látja a meghajtót). Ilyenkor simán indul pendrive-ról és sd kártyáról. Viszont pár perc melegedés után már lehet inditani az xp-t csont nélkül a saját meghajtóról és utánna stabilan megy is. Ezt minden "hideg" inditásnál előadja, de a pár perc melegités után mindig stabilan indul.
Gondolnám, hogy esetleg valami forrasztási hiba lehet ami egy kis meleglevegős pákával akár korrigálható is lenne, de nem tudom, hogy melyik ic körül keresgéljek.
Ötlet? (bios frissités már megvolt) -
kop8
őstag
Üdv!
Érdeklődnék hogy van e valmi olyan program amivel lehet szabályozni a ventilátort az eee pc-ben?
Konkréten egy 1015B-ről lenne szó, az a baj vele hogy nagyon felemlegszik és kikapcsol....
-
válasz
neilszab
üzenetére
Megnézném a helyedben a wifi energia takarékossági funkcióit az eszközkezelőben. Volt egy régi asus gépem, annál be volt kapcsolva a wifi energia gazdálkodás maximumra, és 150 -es pingem lett a router felé, mert két csomag között kikapcsolta a wifit ...
Ha van energia gazdálkodás, kapcsold ki ( minimálisan meríti az akksit )
Ha már arra jársz, a radio power-t is nézd meg, hátha van benne ilyesmi, lehet hogy az is vissza van véve benne, és azért gyengus a wifi. -
neilszab
őstag
válasz
neilszab
üzenetére
Nagyon pöpec az R252B, egyelten egy igen idegesítő gond van vele, hogy nagyon gyenge benne a beépített wifi vevő, itt vmit nagyon elspóroltak az Asus-nál, muszáj volt venni hozzá egy USB-set.

Ez még nem lenne akkora gond, de vmiért annak ellenére hogy van folyamatos wifi kapcsolat, maga a NET mégis megszűnik olykor és nagyon nehéz visszavarázsolni. (wifi ki be kapcsolás, hibajavítás funkció, stb)..

Eközben az ugyan abban a szobán lévő ősrégi 1000H minden gond és megszakítás nélkül vígan netezik.
1225B tulajok, nálatok nincs ilyen gond a wifi-vel?
-
VECSY
csendes tag
Sziasztok! Van egy eee pc 701 sd-m amire nem tudok mikrotik ost rakni mert nem primary master a ssd, hanem secondary master hogyan lehetne ezt megoldani? Egy új ssd-vel?
-
sannnya
csendes tag
joreggelt...
koszonom a segitseget,megprobalom...
ha megakadtam,visongok...
-
gsc73
aktív tag
válasz
sannnya
üzenetére
Szia!
Nekem eeePC 901-esem van, próbálkoztam több"light" XP-vel. Munkás a dolog, ha azt akarod, hogy működjön minden, és 2G alatt nem áll meg. Tehát 2G-re nem telepíténk XP-t. (901-ben 4G SSD van, az éppen elég, de észnél kell lenni.)
Lars javaslata biztosan működik, próbáld ki! Én egyáltalán nem vagyok linux-os, de az ubuntuval próbálkoztam én is (nem eeePC-n), és meglepődtem, hogy milyen "könnyű", ha minden működik. (Az első hibaüzenetnél gondba kerültem.)
Amiért írok az a damn small linux.org/. Nem próbáltam eeePC-re, csak egy VIA C3 700MHz, 512SD RAM-os gépre, és meglepően jól használható és szép volt. Nem kell telepíteni, csak másolni, pl. SD kártyára. Ha van kedved kisérletezni, érdemes kipróbálni ezt is.
Üdv: g.
-
válasz
sannnya
üzenetére
Nos. Pendrive simán elég lesz, arra kell felrakni [EZZEL] a programmal az [INNEN] letöltött cd-kép filet. A második linken a lubuntu-t keresd, a 32 bites verzió, és jelenleg csak az alternativ letöltési link üzemel.
Formatálni nem kell semmit, majd a pendrive-ra felrakott Lubuntu telepítővel amikor elindítod a gépet, akkor a telepítés során le fogja formatálni neked a benne lévő meghajtót.
Officenak a Libre office-t ajánlanám mondjuk, ha már fent van a lubuntu, akkor azon belül egyik menüpontban lehet letölteni hozzá mindent. Tényleg nem bonyolultabb, mint egy okostelefon piactere. Memória kártyára szerintem majd mást telepíts, a gépben lévő meghajtó valamivel gyorsabb, az operációs rendszert talán arra lenne célszerű felepíteni, a memória kártyára meg majd a későbbi esetleges dolokat lehet felpakolni. -
sannnya
csendes tag
jaajjj...
fazom az ilyesmitol...
tehat...
fogom a pendriveot(van egy negy gigas,eleg lesz???)es utana mit csinalok vele???
leirnad nekem lepesrol lepesre,ha nem nagy keres???
mit toltok le,honnan...
mondjuk rahuzom a gepre a rendszert(2gb a memo) akkor elotte format c,vagy hogy tudom atultetni???
es utana hol talalok ala valamilyen open office fele cuccot???
mondjuk word es excell forma...
(ezt le tudom otthon huzni,es ha memoriakartyara telepitem,akkor elviszi???szereztem egy 16gb-os kartyat az ilyesminek...)koszonom segitseged...

-
válasz
sannnya
üzenetére
Egyáltalán nem nehéz megcsinálni, tényleg csak az a program kell hozzá, azzal felrakod egy pendrivera a linuxot. Magyar, teljesen egyértelmű minden benne. Ha windows programot tudsz telepíteni, akkor ez is menni fog, de ahogy gondolod.
Wordözni meg ott a libre office-mondjuk, van egy " app store " szerűség az ubuntuhoz, úgy működik, mint egy okostelefonnál, simán rákeresel, letölti. Én sem vagyok nagy linux mágus. Elrontani csak kalapáccsal lehet a gépet
-
sannnya
csendes tag

koszi a segitseget...
nem ragacskodom az xphez,tuajdonkepp ez csak a nethez kellene a gyereknek,maximum word...
de ennyire nem vagyok benne jaratos,hogy igy beleugorjak az unbutuba...
luzer juzer,semmi mas...
esetleg valaki pesten tudna segiteni az osszerakasban???
persze,nem ingyen... -
válasz
sannnya
üzenetére
Emlékeim szerint ezen tényleg integrált volt a ram, és nem is igazán lehet bővíteni.
Az xp-helyett, ha nem feltétlen használsz valami speciális programot,ami csak azon megy, a lubuntut ajánlanám neked. Ez egy light ubuntu verzió, 384 rammal egy p3-as gépen is tisztességes sebességgel elmegy, pendriveról telepíthetó, sőt, még futtatható is róla, ha nem akarod telepíteni. Első körben egy ilyen hardverre mindenképpen a fenti oprendszert ajánlanám [Itt] találod picit lentebb, a 32 bites destkop verziót ajánlom. Letöltöd a képfile-t, és mondjuk egy linux live usb creator programmal felrakod egy pendrive-ra. -
sannnya
csendes tag
udv...
egy pici segitseget szeretnek kerni,ha nem jelent problemat...
kezembe akadt egy asus eee pc 2g surf...
512 ram,es allitolag(???) integralt....
van esetleg vlakinek otlete,hogy(s mennyibol) mikent lehetne ezt cserelni valamivel nagybbra,mert ez pottyet lassu igy...
a masik kerdesem pedig szoftwer jellegu...r van rakva egy xp-sp3 home,ami majdnem 2giga es semmit nem lehet mellette csinalni,meg a chrome-ot se engedi letolteni,hogy normalisan netezhessen az ember...
allitolag van valami "konnyitett xp" ehhez a netbookhoz,de a halo tele van mindenfele miezazzal,igy azt sem tudom,hogy mit szedjek le...
es vegul,ha leszedem,akkor mehet memoriakartyara es onnan visszatelepiteni a netbookra,vagy pendrive,vagy???koszi a turelmet...
-
válasz
balpeter04
üzenetére
Power4gear-ben be van kapcsolva szerintem a fényerő csökkentés akksi üzemre. Szerintem csak ez lehet a gond. Azt viszont tartsd szem előtt, hogy ha felhúzod a fényerőt, akkor csökken az akksi idő.
-
balpeter04
aktív tag
Sziasztok!
Miért van az, hogyha töltőről használom a 1215B netbookomat, akkor gyönyörű szép a kijelző színe, tűéles a kép de amint lehúzom a töltőről és akksiról üzemel, rögtön eltorzulnak a színek és teljesen felborul a fehéregyensúly is. Az AMD Vision Engine Control szoftverben már visszaállítottam a gyári alapértelmezettre a beállításokat, de a jelenség továbbra is fennmaradt.
-
Gyári windows 7-ha van rajta, akkor azt az f9-el lehet visszaállítani, akkor amikor oda jut a gép, hogy pont eltűnik az EEE-pc felirat, vagy befejezi a bios a teszteléseket.
Ha nem gyári, akkor szükséged lesz egy usb-s dvd-meghajtóra, vagy egy win7 telepítő pendrive-ra.
Biosban, ha már van bootolható eszkőz ( akár pendrive, akár usb-s dvd) a boot sorrendet már tudod változtatni. -
adri93
csendes tag
Sziasztok!
Nemreg vettem egy asus 1225b notebookot, es az lenne a kerdesem, hogy hogyan tudnam hasznalni a windows 7et(ugy vettem hogy ra volt telepitve). Jelenleg a express gate cloud van rajta es csak azt tudom hasznali,aminek nem sok hasznat veszem. Probalkoztam ratelepiteni, de nem sikerult mert nem talalt illesztoeszkozt. Bioszban szinte semmit nem lehet allitani. Valakinek van otlete?
elore is koszonom -
RTomek80
csendes tag

-
neilszab
őstag
-
Ezt én R252B-ként láttam pár hete valamelyik szóróújságban, én sem akartam elhinni, de egy az egyben E450-es 1225B volt, csak 500Gb HDD-vel, magyar billentyűzettel és csak ezüst illetve fekete színben. Akkor még az árgépen is fent volt egy csomó helyen, azóta eltűnt.
-
válasz
neilszab
üzenetére
Szerintem ha már ki van rakva, tapogasd meg, hogy minőségileg megfelelő-e. Ha meg tudsz barátkozni a színével, akkor igazából más problémát nem látok. Van win-hozzá, jó a többi hardver elem is. Ha máshol tényleg 4-5 ezressel olcsóbb csak a win mentes verzió, akkor nincs mit mérlegelni.
-
neilszab
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, a westendben. Nekem magyarnak tűnt, de este visszamegyek és megnézem.
Az adatlapján ez szerepelt, de ilyen sztem nincs: EP252B05
A gép hátulján meg az szerepelt amit írtam, de majd még este ezt is pontosítom.113 ezer az Iponnál + 24 ropi rá a Windows.... ha nem akar lopni az ember...

Tényleg, USB-és DVD meghajtót Windows nélkül is felismeri? ...mert hát valahogy telepítenem is kell majd a korongról...

-
neilszab
őstag
Sziasztok, Asus 1225B-ét szeretnék E-450-es procival, most a gép mindenhol 115 körül kapható, viszont windows nélkül.
Erre a Media Markt-ban meglátom 119-ért, Windows-szal ezen a típusszámon:
Asus R252B-GRY002M
(amúgy minden paraméterben egyezik, csak a színe vmi nagyon fos szürke)Kérdés, tudja-e vki miért fut ez a gép külön típus számon is és az miért olcsóbb?

Köszi
-
RTomek80
csendes tag

-
balpeter04
aktív tag
Sziasztok!
A 1215B típusnál még mindig nem működik az alábbi Brazos Tweaker program? Elvileg a más gyártók által használ E-450-eseket 3,33Ghz-ig is felhúzták a tulajok, vállalható melegedés mellett.
Ha esetleg van más megoldás 1215B felhúzására akkor leírnátok ide? -
RTomek80
csendes tag

-
Rick4
félisten
Helló Srácok!
Kellene egy kis segítség: Vettem pénteken a páromnak egy Asus EEE PC R051BX gépercskét, előtte egy Lenovo S10-2-ese volt (ez még meg is van) azelőtt meg egy EEEPC900-asa, nekem volt egy X101-esem, szóval nem ismeretlenek a gépek.A lényeg az, hogy az asus honalpjáról letöltött összes driver, segédprogi, stb letöltése és feltelepítése után is ott tartok, hogy W7-tel nem megy a képernyő fényerőállítása (az osd rész természetesen megy, fent van a hybrid engine is, mennek a profilok külön is) full fénnyel nyomja, megvakulok, akksi merül, stb. Valamint a proci terheletlenül 75°C, terhelve (10 perc stress test) 84-ig is felmegy. Nem hinném, hogy ez a két dolog természetes, előbbi kizáró ok a további használatra, utábbi nyilván megrövidíti a gép életét, de ha nem is, használni nem használ neki. A kérdés, futott-e már más ilyenben, és lett-e megoldás?
-
fo_di
őstag
elsődleges célom az utazások során prezentációkészítés (powerpoint), persze emellett alap internetezés, némi kevés youtube, skype, esetleg filmnézés monitoron. gondolom, ehhez elég a 2 giga ram
egyelőre még a tervezés fázisában vagyok, minden attól függ, hogy mekkora ösztöndíjat kapok jövő hónaptól
köszi a segítséget -
Azt kell mérlegelned, hogy mire használod majd a gépet. Ha mondjuk egy win 7 starterrel, vagy hp-vel szeretnél böngészgetni rajta, skypeolgatni, meg ilyesmi, akkor ha nem használsz túl sok fület, elég lehet a 2 gb-ram. Ha mondjuk linuxban gondolkodsz, akkor meg simán elég lehet, vannak nagyon jó kis alacsony memória mennyiségre, és kis hardverre tervezett linux verziók ( driver szinten mondjuk nem tudom hogy állnak ezekhez a netbookokhoz ). Jövőre nézve ilyen áron túl sok biztonságot ne várj el, mert még a nagyobb kategóriákban sem biztos, hogy időtálló lesz a vas. A c50 és c60-as procik nem olyan húde gyorsak, szóval 2 gb-rammal megtámogatva szerintem kihozható belőlük a maximum. Ahova a ram kevés, oda már a proci is az lesz ( egy két esettől eltekintve persze ).
-
fo_di
őstag
igen, az aspire 722/725ön gondolkodok még én is másik lehetőségként, de egyelőre azon filózok, hogy 2 giga elég-e mindenre vagy nem
(nem is azonnali dolog lett volna a rambővítés, inkább egyfajta opció a jövőre nézve, hogy legalább ott lehet okosítani még, mint ahogy az usb3 is inkább későbbre fontos még számomra) -
válasz
runner 125
üzenetére
-
Lehet, hogy ha annyira fontos a ram mennyiség, akkor célszerű lenne elgondolkodni egy nagyobb méretű gépen. Azok között is vannak elég jó árú példányok. Persze tudom, valamivel drágább, és nagyon nem mindegy.
Esetleg még Aceréknél lehet érdemes körülnézni, bár nem ismerem nagyon a gépeiket, de elég jó kis palettájuk van.
Sajnos, ahogy Runner kolléga is írja, mindenhol folyamatos modell frissítések vannak, és megy az olcsósítás. Ennek meg az az ára, hogy filléres alkatrészeket hagynak ki. Meg nézzük reálisan a dolgot, sokszor saját termékeiknek állítanának konkurenciát. -
runner 125
nagyúr
..fentebb írtam, egyszerű az ok; modellfrissítés.
Az olcsóság rovására mennek ezek a tényezők.
Tavaly, tavaly előtt volt olyan új 1015-ös ugyanúgy C50 alapú széria (akkor még volt P és egyéb más jelölésű is, nem csak BX), amin volt USB3.0, és _cserélhető_ volt a RAM.
Ez 1000%, mivel én is cseréltem jó néhányban. -
fo_di
őstag
hát, megjött a válasz az asustól, nem túl sok jót sejtet:
Információink szerint a 1015BX típusú készülékeink mindegyike integrált memóriával rendelkezik, a különbség csak annak kapacitásában mérhető mivel van amelyik 1 illetve olyan is akad mely 2 GB memóriával szerelt. Továbbá, ezen készülékek egyike se rendelkezik még az USB3.0-ás technológiával valamint 3 és 6 cellás akkumulátorokkal is megvásárolhatóak.
ez úgy szép, hogy a hivatalos specifikáció feltünteti opcióként az usb3+usb2 konfigurációt is
olyan izgalmas, hogy a hivatalos márkaképviselet sem tud semmit mondani
de legalább a memóriakérdésben úgy tűnik, megvan a válasz (persze továbbra sem tudom, mások hogyan cseréltek) -
Bocs, tegnap kissé el voltam havazva.
Hát annyira nem jó ez a hőfok. Azt tanácsolnám, hogy egy picit hagyd felmenni még jobban, esetleg olyan 90-körülre, de ha nem avatkozik be a ventilátor, akkor kapcsold le a tesztet. Esetleg a power gear-ben próbálj meg másik profilt, hátha ott más a helyzet, azzal is futtass egy tesztet. azért 90 fölé ne nagyon engedd a cpu hőfokot, az már kritikus közeli. -
A helyedben én megpróbálkoznék egy viszonteladóval, lehet, hogy hamarabb jutsz velük dűlőre. Nekem még a telefonos segítség sem működött tökéletesen. Az itteni asus support nem áll a helyzet magaslatán technikai kérdésekben, inkább csak az esetleges gariztatási ügyintézésben tudnak segíteni.
[Itt] esetleg próbáld meg, náluk a típusok is rendesen fel vannak tüntetve, és már csak a domainből kifolyólag is néhány gép már megfordult a kezükben
-
fo_di
őstag
valaki nem tud egy email címet vagy valami levelező felületet, ahol pre-sale kérdéseket lehet feltenni az asusnak?
a webáruház elutasítja a technikai jellegű kérdéseket, egyébként meg csak after-sale levelezőrészt találok, ahol serial numberrel kell a levelet megírni (vagyis előre érdeklődni nem lehet)
telefonálni csak végső esetben szeretnék
-
válasz
runner 125
üzenetére
Nem is értem, olyan jó kis gépek voltak ezek a 10-colos AMD-s cuccok. Most elkezdenek olyan költségcsökkentésbe, hogy saját maguk fejlesztik vissza az egész EEE szériát.
-
fo_di
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
köszi, megpróbálom megérdeklődni az asustól, hogy létezik-e még bővíthető típus, bár mire találtam egy használható email címet... (de legalább van egy, ami legfeljebb majd továbbirányít oda, ahol tudnak válaszolni)
én is pont a *4 pont miatt kérdeztem meg, mert ez eléggé explicit, viszont máshol meg tényleg azt írják, hogy ő márpedig cseréltemondjuk, ha nem bővíthető, akkor lehet, hogy elgondolkodok az acer 722/725 szérián (plusz pénzmaggal), de az asus válaszát majd mindenképpen megosztom
-
runner 125
nagyúr
Sajnos nem tudom hol van lista erről, - vagy h egyáltalán létezik-e.
Egy ilyen járt nálam: 1015BX-BLK043W, megnéztem, a RAM ablak alatt a "csupasz" lap fogadott, nem volt ott a RAM, úgyhogy ebben 100%, h integrált.
Talán a legdrágább verziókat kellene megnézni, amelyekben 6 cellás akku van.
Azokon elvileg van USB3.0 is, de ilyennel még nem találkoztam sajna.Pl. ennél írja, h "max 2gb", így gyanítom ebben cserélhető a modul.
De, érdemes erre is rákérdezni. Egyébként szerintem most elég gyér a 10"-os eeepc kínálat. Annó nagyobb volt a szórás, most pl. 6 cellás akkuval nem is találtam.
Asus oldalán is az szerepel az USB-nél, h; "*2 : Opcionális: 1 db USB 3.0 + 1 db USB 2.0"
Apropó, most látom akkor szépen beújítottak, és integrálták a RAM-ot a mostani típusoknál.
Tavaly ez még nem így ment, volt olyan típus amiben cserélhető volt."*4 : A memória az alaplapra integrálva található, nincs rajta bővítésre alkalmas SO-DIMM foglalat. Az integrált memória nem szedhető ki és nem bővíthető."
mod.
Tessék, ez ugyan nem AMD alapú, de biztos van USB3.0. A bővíthetőség itt is kérdéses.
Viszont ez már nem 65k. Ettől kicsit drágább a 1225B E450-nel, amin 100%, h van USB3.0, és 2 RAM slot van rajta, amit 8gb-ig lehet bővíteni. -
fo_di
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
és ez a lista nincsen meg valahol? mert modellspecifikus listát sehol nem találok, csak azt, hogy az asus honlapján is kategorikusan kijelentik, hogy nincsen bővítési opció, míg mások meg állítják, hogy nekik mégiscsak sikerült (és ezen sokan értetlenkednek)
bár amelyik típusok érdekelnének: R051BX-BLK004W, -WHI002W, -BLK054W, -WHI043W
valaki tud bármelyikről konkrétat e tekintetben? vagy csak az asus tud nekem konkrétat elmondani? -
runner 125
nagyúr
Függ a gép pontos típusától. Valóban van olyan széria, amin integrálva van a 2gb RAM, és nem tudod cserélni. De, van olyan amiben cserélhető.
Ezt vásárlás előtt csekkold, vagy kérdezd meg az adott boltot. Nyilván érdemes olyat venni, amiben lehet cserélni. Mivel ezek már DDR3-as modulok, így 64 bit alatt kezelni fogja a 4gb-s modult is.
-
fo_di
őstag
sziasztok!
a 1015bx széria az bővíthető ram-ügyileg vagy nem? mert több helyen azt látom, hogy nincs benne még slot sem, hanem közvetlen az alaplapra van forrasztva, de ugyanakkor még itt a phn is van olyan hirdetés, hogy 1015bx gépen ram-bővítést csináltak
vagy a régebbi gyártmányokon lehetett, csak a frisseken nem? vagy a c50-60 váltáskor vették ki belőle a slotot?
mert érdekelne a c60as széria, de a rambővítés azért opciónak jó lenne még (ha a 2 giga kevésnek bizonyulna)
kösziszerk.: van esetleg valahol az elérhető modellekről lista? mert látom, hogy elvileg van usb3as modell is, de nem találom a webshopokban
-
La Magra
tag
Lars, ZetorGumi, runner 125: köszi a válaszokat!

Bár a működést tényleg nem befolyásolja, asszem azért mégis bepróbálkozunk a szervíznél, hátha.
-
Laca0
addikt
Ebből most látszik, hogy mennyire le vagyok maradva, nagyon régen nem teszteltem úgy igazán gépet...

Van pendrive-on egy AIDA32-m, amivel szoktam rendszerösszetevőket vizsgálni és kész
Tehát AIDA64 teszt:

4 percig futtattam a tesztet. 85 fokig ment fel a maghőmérséklet, de akkor nagyon gyorsan, hardveresen leszabályzott valamit, mert az már meg sem jelent a reportban, mint maximum.
3800 rpm volt a legnagyobb ventisebesség. Azért gondoltam, hogy nem pörög rendesen, mert még itt is alig hallható a hangja!
Tehát úgy látom, hogy 85 fok felé nem megy a cpu. Ezt a hőt vajon mennyi ideig tudja elviselni a gép többi alkatrésze? Gondolom csak tesztelték terhelés alatt is ezeket a gépeket...
egyébként meg mi értelme lenne egy ilyen videokártyának? -
válasz
RTomek80
üzenetére
Feltehetőleg, mivel linuxról van szó, meg lehet oldani, a windowsos recovery-t nem is lehet lementeni sehogy, a norton ghostja pl hozzá se szagol a particióhoz. Mondjuk pl a win 7 hp-nél van az asusnak recovery burner programja, amivel ki lehet menteni a windowst lemezre, onnan vissza lehet rakni. Kérdés, hogy a particiót is megcsinálja-e újra, vagy sem. Ezt még soha nem próbáltam, nem volt rá szükség a 2 év alatt

Viszont most már tudjuk, hogy ezt is lehet. Köszönjük az információt. -
RTomek80
csendes tag
-
RTomek80
csendes tag
szép vasárnapot kívánok -
válasz
RTomek80
üzenetére
Szia !
Szerintem amikor az xp-t rárakták a gépre, akkor lett agyon csapva a recovery partició. Még ha maga a tartalom meg is van, már nem igazán lehet visszaállítani otthoni környezetben. Tesómnak a win 7 startert sikerült így elintézni. Szóval kérdésedre a válasz, nincs már recovery a gépen.
-
RTomek80
csendes tag
Sziasztok.
Van nekem egy asus 1011 eeepc-m
Linuxal vettem,de át lett telepítve xp-re.
A Linuxon működött az f9-es recovery program.Ezt hogy tudom elérni xp-alól is?Elég sok mindent megnéztem,de sajna nem sikerültek a próbálkozásaim.
Légyszíves segítsetek-Előre is köszönöm RTomek

-
Laca0
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Tudom, hogy nem netbook, de a notebook-os topicból irányítottak ide, hogy próbáljam meg.
2-3 hónapos, semmi por nincs benne. Egyébként 2 naposan már teszteltem rajta játékot, akkor is ez volt a helyzet.
Egyébként egyáltalán nem melegszik, bármit csinálhatok rajta! Nagyon meg vagyok vele elégedve! De a nyaralás alatt szerettek volna a gyerekek játszani egy kicsit. Meg amúgy is zavar, ha valami nem úgy működik, mint ahogy kellene... -
válasz
runner 125
üzenetére
Nemrég jártam úgy tesóm netbookjával ( 1005pe ) hogy iszonyatosan melegedett. Ritkán használja, akkor is csak böngész vele. Hát valahogy meg volt szorulva a venti, belefújtam a rácson ( simán csak szájjal ) és egyszercsak felpörgött a venti

Hát a számba rámolta a meleget rendesen ....
Azóta is megy. Semmi kosz nem volt benne. Egyszerűen úgy gondolta, hogy lazít egy kicsit. -
runner 125
nagyúr
..mondjuk a K53 nem éppen egy Eeepc netbook kat., van notebook topik is, de ha már ide írtál, próbálunk segíteni.
Ahogy elhangzott, meg kell nézni a hőmérsékleteket, abból lehet következtetni.
Mennyi idős gép? Hihetetlen mennyiségű por, szöszmösz, hajszál tud összegyűlni a gép belsejében. Érdemes lenne szétkapni és kipucolni, kifújatni kompresszorral szépen az egész gépet, pláne a hűtés környékén.
Ha, már nem garis - és tényleg nagyon melegszik - egy pasztázást is eszközölhetsz. -
Valami programmal próbáld meg letesztelni, hogy reagál-e a proci melegedésre a ventilátor, vagy nem. Pl Aida, vagy régebbi nevén Everest, és annak a stabilitás tesztelő része jó lehet erre. Ha nem igazán pörög fel, és húzós hőfokok vannak már, akkor érdemes körülnézni az energia menedzsment környékén is, mert vannak néha ilyen módok, hogy a ventit nem engedi pörögni, cserébe viszont jobban melegszik ( Power gear volt az asusos program, ott érdemes körülnézni a beállításokban )
Húzós hőfok alatt értem a 80-feletti hőmérsékletet. Mondjuk olyan 85-ig még procitól függetlenül nem vészes, de érdemes odafigyelni rá. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Asus K53SD notim van. Nem szoktam vele játszani, de mivel a képességei megengedik, kipróbáltam. 5-10 perc játék után olyan forró levegőt fújt a ventillátor (igen csendesen, kis fordulattal), hogy gyorsan kiléptem belőle.
Normális ez a forróság? Miért nem hűti jobban, ha ilyen forró? Gyakorlatilag még nem is hallottam sohasem a ventillátort. Minden más esetben boldog lennék ettől, de egy kicsit idegesít, hogy nem-e valami hardver probléma...
Van valami tapasztalatok erről? -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hát de ennyire, hogy a kijelző háttérvilágítása átvilágít rajta?

Értem én, hogy környezettudatosság, meg a többi, de azért a használhatóság rovására ne menjünk már pár g anyag miatt.(#5102) Lars:
Értem, értem, de az az 1-2 mm anyag nem fogja meg a jelet, főleg úgy, hogy nem ott van az antenna.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Pár új matt 1015BX eeepc megfordul a kezeim között, de iszonyú gyenge minőségre vall ez a ház anyag sajnos. Komolyan mondom a régi fényes zongoralakkos házak még sokkal jobb minőségűek voltak. Ezek a mintás matt házak, mintha újrahasznosított műanyagokból készültek volna, - ahogy az eeepc kartondobozai is újrahasznosított papírból készülnek ...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Apple iPhone 17 - alap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Indul a ChatGPT Health
- További aktív témák...
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Hp Zbook 15 G6 i7/32gb/1TB M2 SSD/ nvidia Quadro
- Dell Vostro 3578
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- GP76 Leopard 10UE 17.3" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 (130W) 16GB 1TB NVMe gar
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tavaly ez még nem így ment, volt olyan típus amiben cserélhető volt.