Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthewsz
aktív tag
válasz fabicska #3185 üzenetére
Én is ilyet szeretnék venni, a htt-t miért kapcsolnád ki? A hangszórók úgy tudom az alján vannak, és nem szabad sokat várni tőlük. Legjobb tudomásom szerint erre a típusra nincs SHE, ezért is sírnak egyesek a rövid üzemidő miatt...
Ha erre jár egy 1201N tulaj, igazán leírhatná a pozitívumokat és a negatívumokat az egész gépről!
-
Matthewsz
aktív tag
A spec alapján mindenképp megérné, mert nekem nem elég ez a cpu meg vga, én hd-t szeretnék lejátszani, természetesen külső monitoron. 720 sem tökéletes, 1080 meg álom és pizsama.
Csak pénzben lenne nagy bukta számomra, annyi tart vissza...
Ja meg az, hogy továbbra is ujjlenyomatos a body, ami fehérben nem is érdekelne mert nem látszik, de csak fekete vagy kék van, piros biztos hogy nem kéne, ezüst lenne a legjobb ami persze itthon nem kapható.[ Szerkesztve ]
-
Matthewsz
aktív tag
Megérné 1005HA-H-ról váltanom 1201n-re? Akku idő nem zavar mert úgyse használom, örülnék ha az is csak 10-es lenne de nem számít, és jó esetben 40-et kéne ráfizetnem.
-
Matthewsz
aktív tag
Feldobtam a win7-et, és hiába rakom fel a kamera progit, nem működik, mintha benne sem lenne... Tudtok valami megoldást?
-
Matthewsz
aktív tag
A 701-es támogatja a 2gb-ot? Az órajelre több helyen is azt olvastam, hogy érdemes a gyárival megegyezőt beletenni, én is így tettem 1005HA-nál, bár itt fordított eset van, mert 800-as volt/van benne, de csak 667-esen tud futni.
Nekem speciel egy Buffalo van most benne, rosszat nem tudok róla mondani... -
Matthewsz
aktív tag
Én is csodálkoztam rajta, hogy nálam nincs logo, de egy eee mellé nem is túl fontos, állítólag attól is csak lassabban töltődik a rendszer.
-
Matthewsz
aktív tag
Mitől van az, hogy sűrűn megáll a 720 mkv, aztán jó kockásan továbbmegy, mire kitisztul megint leáll a kép. Ez most egy portable mp classic, lehet, hogy az a baj, hogy nincs feltelepítve normálisan? Egyébként ti mit használtok 1005HA-H-hoz, melyik program, és milyen codec? Nekem ami eddig bevált az a media player classic + coreAVC párosítás.
-
Matthewsz
aktív tag
Szerintem egyszerűen kifogtál egy fagyasztott darabot.
Én asztalon használom, és nekem nem fut semmi extra, csak a sok system, meg wmp, msn, skype, utorrent, opera, outlook meg az eee progik.Ja és a szobámban nem nagyon szokott 20-21 fok felett lenni a hőmérséklet...
[ Szerkesztve ]
-
Matthewsz
aktív tag
Lehet, hogy az indexelés, vagy automata töredezettségmentesítés (mert ugye alapból be van állítva rendszeresre), vagy a nod vizsgál valamit. Nálam is néha beáll a rendszer (szerencsére nem sűrűn), megnézem mi fut, és olyankor általában a nod van teljesen bedilizve. Az 52 nem sok, én is kb. annyira tudtam letornázni, xp-n most persze csak 43...
-
Matthewsz
aktív tag
60-65 az nagyon sok! Nekem "csak" 50 körül volt alapon, a 60-at nagy terheléssel értem el. Hány folyamat fut összesen? Az új nodot nem ismerem, de biztos, hogy sokkal nagyobb a gépigénye,mint a (nekem teljesen megfelelő) 2.7-nek.
Ha CPU sorrend szerint nézed a folyamatokat, nyilvánvalóan látszik, hogy mi az, ami folyamatosan eszi a gépet. Pl. lehet a sidebar is, az nálam állandóan zabált.
70 fok... -
Matthewsz
aktív tag
Úgy érted alapból nem is megy? Nekem állandóan pörög, akár terhelem, akár nem. Egyedül akkor áll a venti, (de ez is ritka) amikor bekapcsolom a gépet, és olyankor persze még hideg a motor.
Én most lefokoztam magam 7-ről xp-re, lényegesen gyorsabb a rendszer (pedig nem használtam az aero effekteket), és 10(!) fokkal hidegebb a cpu alapjáraton... -
Matthewsz
aktív tag
válasz runner 125 #2934 üzenetére
Good to know...
-
Matthewsz
aktív tag
Skrzetuski, itt az a youtube videó ha még nem találtad volna meg. Nekem simán viszi a 720-at az 1005HA-H, a te 2 magosod szerintem megbirkózik az 1080-nal is.
Ki mit használ amúgy videólejátszásra ami viszi a HD-t? Nekem egyedül media player classic megy zökkenőmentesen, de haragban vagyok a hanggal kapcsolatban, mert fel kell tekerni maxra, hogy halljak valamit a beszédből, aztán jön egy hangos rész a filmben, akkor meg kiszakadnak a hangfalak... -
Matthewsz
aktív tag
válasz Duck Dodgers #2861 üzenetére
Sajnos gőzöm nincs, de eszméletlen viccesen hangzik a dolog! -
Matthewsz
aktív tag
Sajnos van hátránya bőven a win7-nek, de meg kell tanulni együttélni vele. Én a vista-t szídtam az elején, utána megtetszett és azt használtam, aztán arról álltam át win7-re, de mostanában ha egy xp-s gép elé ülök csak úgy bámulok az egyszerűsége miatt, már többször felmerült bennem, hogy nem kell se vista, se 7.
Egyszerűen túl van bonyolítva, és hiába lett jobb a 7 a vista-nál, még mindig lassabb vele a gép mint xp-vel, igaz ezt xp-re is lehetne mondani ha a 98-at nézzük... -
-
Matthewsz
aktív tag
Miért van az 1-es meg a 6-os gomb egy fekete pontba írva? Van valami extra billentyű parancs oda?
Más: A legújabb skype nektek mennyire zabálja a procit 1005HA-H-n? Csak mert én a régebbit (3.8) használom, mert nem tetszik az új, de elég durván leterheli, nem is kaptam túl pozitív visszajelzéseket a vonal másik végéről...[ Szerkesztve ]
-
Matthewsz
aktív tag
-
Matthewsz
aktív tag
válasz Gabor970 #2835 üzenetére
A sógornőd nem mindegy hány %-os töltöttségen tárolja, az asztali gépem most adtam el, mert azért néha jó ha magammal tudom vinni ezt.
Én kb. csak hálózatról használom a gépet, ezért veszem ki az akksit, mert ha beteszem, feltölti, hiába van hálózaton attól még merül, ezért 90 pár százalékon megint nekiáll tölteni, és ez abszolút nem tesz jót az akkunak.
De mondd csak, mennyit bír most az akkud? -
Matthewsz
aktív tag
válasz szimplak #2832 üzenetére
Mondanám ha lenne tapasztalatom, de nincs, mert eddig kb. 3x töltöttem fel és egyszer sem volt 50% alá merítve, ugyanis fölöslegesen nem csökkentem az akku üzemidejét, inkább tárolom 50%on a fiókban.
Bár így az a szívás, hogy ha másik helységbe szeretnék átrohanni a géppel akkor muszáj kikapcsolni... -
Matthewsz
aktív tag
A kábel lesz a ludas... a monitoromhoz kapott jack-jack kábelt használom az erősítő és a netbook közt, de ezek szerint direkt a monitorhoz van, mert kipróbáltam egy jack-rca kábellel, és úgy jó. Akkor idáig ok, viszont amikor a filmet néztem, akkor egy teljesen más helységben volt más erősítő, más kábel, ezek szerint ott is valami baj van.
-
Matthewsz
aktív tag
1005HA-H tulajoktól kérdezném, hogy nektek nem cseréli fel a kimenet bal és jobboldalát ha csatlakoztattok egy külső hangeszközt?
Nekem csak tegnap tűnt fel filmnézés közben, hogy balról szövegel a csávó és jobbról jön a hang, ma kipróbáltam a realtek audio managerbe a balansz tologatását, és valóban fordítva szól. Ha kihúzom akkor a beépített csipogókon normális helyről jön a hang...
Mi lehet az oka ennek? -
Matthewsz
aktív tag
Nem használja valaki a 3Danalyze nevű progit? Nekem egyszerűen nem akar működni, ha azon keresztül indítok el valamit, állandóan kilép a játék az intro után. Ha csak normálisan indítom a játékot akkor működik, csak hát kicsit szaggatósan...
-
Matthewsz
aktív tag
Na erre mit mondtok:
A nevetséges az, hogy ha külső monitort csatlakoztatok akkor elindul a játék, a saját monitorján meg ez a hibaüzenet... Találkoztatok már ilyennel?
-
Matthewsz
aktív tag
válasz Spilerke #2765 üzenetére
Tűrhető még a zúgás, főleg zenehallgatás mellett, de akkor sem tetszik, hogy 2 hét után gondol egyet és felnyomja a hangerőt... Azt hozzátenném, hogy ha felfordítom a gépet akkor csendben van mint újkorában...
Amúgy persze nekem is folyamatosan jár a motor, főleg ha eléri a 60-at akkor nagyon be tud indulni.
A tapipad problémával még nem találkoztam, próbáld meg újratelepíteni a hozzávaló progit. -
Matthewsz
aktív tag
Na meg is van az első problémám a 2 hetes 1005HA-H-mmal. A ventilátor elkezdett hangoskodni, úgy értem eddig csak a levegőáramlat hallatszott, most már a venti motorja is zúg, és hát az eddigi csend után ez nagyon idegesítő... Szerintetek van értelme visszavinni ezért? Nem tudom mit kezdenék addig a gép nélkül, lehet, hogy csak a 2 év gari végefelé kéne visszavinnem, hogy cseréljék ki a ventit vagy valami... Másnak nem volt ilyen problémája?
-
Matthewsz
aktív tag
válasz runner 125 #2749 üzenetére
Gondolod? Nekem nem nagyon megy 50 C° alá...
-
Matthewsz
aktív tag
Runner, olvastam a ramos sztoridat, a fő kérdésem az lenne, hogy hiába veszek bele 800-as ramot, úgyis csak 667-en megy?
-
Matthewsz
aktív tag
válasz runner 125 #2731 üzenetére
"sok felesleges fasság' van benne"
Ezt lehet, hogy tőlem olvastad a Milyen NETbookot vegyek? topicban![ Szerkesztve ]
-
Matthewsz
aktív tag
válasz runner 125 #2729 üzenetére
Kitudja, lehet, hogy ikszpén is ugyanúgy összeszarná magát! Bevallom, hogy már felraktam pl. a GMAbooster-t és lehet hogy az a baja. Amúgy az asztalimon olyan pöpec a 7, hogy soha nem kell újraindítani elég hibernálni, csak ha valami új program igényli.
[ Szerkesztve ]
-
Matthewsz
aktív tag
válasz runner 125 #2727 üzenetére
A gyorsaság nem igaz, ha úgy lebutítasz egy 7-est, hogy szinte XP-n néz ki, akkor legalább ugyanolyan gyors..
Amúgy máris kezdek gondolkodni egy oprendszer cserén, mert a mai nap kétszer is kifagyott ismeretlen ok miatt... Pedig összvissz 3 napja van rajta
Van itt olyan aki Linux-ot vagy OSX-et hajt egy 1005HA-H típuson? -
Matthewsz
aktív tag
válasz runner 125 #2725 üzenetére
Miért?
-
Matthewsz
aktív tag
válasz runner 125 #2723 üzenetére
Mert win7 kukorékolt összevissza valami acpi miatt, nem engedte felrakni az eee saját programjait, majd ha felraksz egy 7est te is tapasztalod. (ha régi biosod van)
-
Matthewsz
aktív tag
válasz runner 125 #2721 üzenetére
Majd feldobom próbaképp, de még az adataim sincsenek átmásolva.
2 napot szívtam a bios frissítéssel, ami végül kb. 5 perces folyamat volt... -
Matthewsz
aktív tag
válasz runner 125 #2719 üzenetére
Everest?
-
Matthewsz
aktív tag
NHC-t van értelme felrakni? Régen felraktam a korábbi notimra, de semmi haszna nem volt, már azt is elfelejtettem mit tud csinálni azonkívül, hogy kiír pár infót.
[ Szerkesztve ]
-
Matthewsz
aktív tag
Csak nekem túl szoros az usb port?
Olyan szinten szorul, hogy a mini pendrive-omból letört egy darab műanyagot!
1005HA-H
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest