- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
DarkByte #15924 üzenetére
Jaja, tudnak a kínaiak. Nálunk 1-2 év késéssel jönnek be az ilyenek. Itthoni boltokban még a hdmi portra veszélyesebb régebbi konstrukciók a gyakoriak piszok drágán. Hdmi -> hdmi + spdif vagy analóg leválasztókat is lehet találni ebayen.
A codec-et talán a buta boxok miatt változtatták. A he-aac = lc-aac + sbr, ami a buta fta boxokon gondolom 32bk-os lc-aac-ként tudott csak hasznosulni.
-
-
válasz
DarkByte #7092 üzenetére
A mindigtv oldaláról letölthető olyan fw, ami a szabadon fogható csatornákat engedi felvenni.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
DarkByte #5183 üzenetére
PC-hez való Conax CAM7 kártya olvasót egyáltalán lehet kapni valahol?
CI modulfogadó a pontosabb neve. A vevőegység gyártójánál kell keresned, feltételezve, hogy gyárt ilyen kiegészítőt. Ebbe kerül a CI modul, amibe a kártyát lehet tenni.
A DVB programoknak nem okoz gondot a kártya kezelése.
Ha visszaolvasol egy kicsit, találsz utalást egy egyszerűbb megoldásra. (speciális kártyaolvasó+kártya)
(#5185) ati2:
Az MPC-HC és hasonló programok helyett érdemesebb rendes DVB programmal próbálkozni.
Például a smartdvb program.
A hardveres h.264 gyorsítás nem program függő. A megfelelő directshow filter (codec) használatakor, a filterben lehet engedélyezni. (vagy alapértelmezettként használja, pl. a Windows 7 beépített filtere) -
nrc
tag
válasz
DarkByte #3886 üzenetére
A 0.1.4 nálam nem megy, mert a tuner használatával gondjai vannak.
Újabbról nem tudok, működik viszont a 0.1.3 is, esetleg próbáld ezt feltenni.
Nálam a beüzemelés így néz ki: telepítés után a tuner kiválasztása a "Devices" menüpontban, majd "Satellite/Add/Edit Stallites", ezután a "Channels/Scan current transporder(s)"-ben még kiválasztom a dvb-t két frekvenciát, majd "Scan".
Így megtalálja az adókat, egyéb beállításra nincs szükség.
Egyébként nem valami kiforrott ez a program, még az alapszolgáltatások is elég szegényesek benne (pl. a képarány beállítás működését sem sikerült még megfejtenem) és fagy is néha.
Azért ezek ellenére alapszinten használható és szerény szolgáltatásainak értékét nagyban növeli, hogy az alapvetően nem erre a célra tervezett VLC-n és a meglehetősen barátságtalan telepítővel ellátott MediaPortal-on kívül nem is tudok más olyan ingyenes alternatíváról, ami kezeli az AAC hangot is.
-
nrc
tag
válasz
DarkByte #3883 üzenetére
Nekem simán megy nem kell átírnom semmit a "Channels/Scan current transponder(s)" menüpontban. Mondjuk nálam nem így néz ki ez a képernyő.. Melyik verziót próbálod?
Esetleg nézd meg DvbDream-el, vagy TsReader-el, hogy most azok találnak-e adókat a megadott frekvenciákon.
Alternatív, átmeneti megoldás lehet még a VLC, ami szintén az tudja az AAC-t. A tuner használatához a "Média/Felvevőeszköz megnyitása" menüpontban kell a felvételi módot "DVB directshow"-ra állítani, majd a "DVB-T"-t kiválasztani és a frekvenciát megadni. Ha már megy, akkor a "Lejátszás/Program" menüpontban lehet a csatornák között váltani.
-
DarkByte
addikt
-
nrc
tag
válasz
DarkByte #3878 üzenetére
Nálam sem megy a DVBDream AAC hanggal, viszont a Dvb Viewer és a SmartDVB V0.1.2.0 is müködik a MONOGRAM AAC dekóderrel.
Ezenkívül még a MediaPortal is megbirkózik a feladattal, de ezzel a programmal kapcsolatban nincs személyes tapasztalatom.
-
ph_robchee
csendes tag
válasz
DarkByte #3287 üzenetére
Igen, olvastam én is DVB-C-ről, csak ugye a kártya párosítva van a beltérivel. Ezért gondoltam digitalizálásra, nem közvetlen streamrögzítésre. A fő veszteség a szolgáltatónál van, mint mondtad. Akkor egy olcsóbb hibrdi kártyával is meg lehet úszni hasonló minőségben az átjátszást?
-
DarkByte
addikt
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #3174 üzenetére
Én is így gondolom. A DVB-T esetben az 1080i 12 Mbits bitrate-t igényelne, ami sajnos drága. Más. Az Fsc tunereddel teljesen azonos egy régi Twinhan tuner (linux dvb driver fejlesztők és forráskód alapján: Infenion TUA6036 RF tuner chip + mt352 COFDM demodulator). Win7 RC1 x64 alatt pedig működik a Twinhan WHQL (x64) driver: other driver: Auto install for WHQL'ed drivers - WHQL (2006.06). Gondoltam szólok ...
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #3172 üzenetére
A transport stream-ben van/lehet formátum vezérlés (WSS). A gond az, hogy a vételi oldalon ezt a különböző eszközök eltérően értelmezik. Ezért ez is kísérletezés tárgya. A várható felbontás a DVB-T esetén az 1440-es lesz (kicsi a bitrate, kamerák többsége is ezt tudja: valamint kár felskálázi és drága bitrate-t pazarolni adóoldalon, mikor a vevőoldal is képes skálázni). A kábel (nagy a tartalék), műhold (olcsó) esetén lesz igazi 1920x1080 felbontás.
-
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #3108 üzenetére
Az szinte majdnem biztos (de javítson ki valaki, hogy ha tévedek), hogy az MTV 1920x1080 i50 (2x25 félkép) tömörítetlen adást nyom át az AH-nak. Aztán ezt az AH tömöríti, ill. most még variálni is akarja...
1. Az i50-et átkonvertálni p25-re vagy p50-re szerintem értelmetlen. A p25/p50-nek akkor volna értelme, ha már eleve az MTV is ebben a módban dolgozna, rögzítene, s továbbítaná az adást az AH felé.
2. Felbontást csökkenteni csak akkor van értelme, ha egész számú osztóval osztjuk a felbontást, pl. 1920x1080 helyett 960x1080, vagy 960x540. Az 1920x1080-at átkonvertálni 1280x720-ra elég értelmetlen dolog. Viszonylag nagy marad a felbontás, miközben a tartalom elvész a pixelek közötti átlagolás miatt (Nem lesz jobb, mint a 960x540. Az más dolog, hogy ez utóbbi nem igazán szabványos felbontás, s kérdéses, hogy a hardware-es dekóderek megbírkóznának-e vele)...
Bár ahogy mostanában elnézem az MTV adásait, teljesen mindegy milyen felbontásban adják, attól nem lesz jobb a műsor...
Ja, az meg tényleg jó kérdés, hogy minek a kisérletezgetést kinyomni az éterbe? És miért nem volt erre elég az elmúlt egy év? És minek ehhez szagértő? Megmondom én is pár perc alatt, hogy nézhető e az adás... És egyébként meg kutyából nem lesz szalonna... -
Capella
senior tag
válasz
DarkByte #3092 üzenetére
Valóban nem elég szakszerű némely meghatározásuk, de ettől még lehet olvasni ilyen bulvár oldalakat is.
A hangra a sípolás nekem is kiütötte a szemem. Valójában meg a fülem, míg régebben tapasztaltam kimaradást vagy kattanásféléket.
A pixelesedés is inkább kockásodás vagy a kép szétesése.
Viszont ezeket a hibákat nem tapasztaltam most, előtte meg előfordult a Dunán és az m1-en is.
Már akkor sem a kép minőséggel volt probléma, ahogy az antennát be tudtam lőni az jó volt. Sőt akár rosszabb is elmenne. A gond akkor volt, amikor valamiért 1-2 másodpercre leromlott a jel.Lehetne még említeni az agyontömörítésből származó hibákat, amiket éppen az F1 versenyeknél lehetett tapasztalni.
Nekem még van olyan is és talán csak DVB-T vételnél, és tegnap is feltűnt, hogy filmnél az arc ha közel van, néha hullámzik, egyes részei izegnek-mozognak. Nem tudom, hogy a tévétől, az adott bemenet beállításától vagy az adástól függ.Változás volt az adás paramétereiben, de másutt azt írták, hogy azóta visszaállt a korábbira.
Nálam is ugyanazok a korábbi számértékek láthatók most. -
wassermann
Topikgazda
válasz
DarkByte #3092 üzenetére
Kicsit én is felkaptam a vizet az Index cikkén: X - Miért kell Magyarországon a felütésnek mindig negatívnak lenni? Miért nincsenek keményen kidomborított pozitív gondolatok, hogy örüljünk pl: újdonság, több csatorna, korszerűbb dolog stb ... a cikk alapján sajnos úgy látszik nálunk minden újban csak probléma lakozik és mindenki h*lye.
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #3084 üzenetére
Bocs, kihagytam egy SD -t, mivel ott az Autonómia is. De egyébként el is számoltam magam. 8Mbit -el kb. a 3 HD adás elvisz el egy mux -ot, illetve az 5*2Mbit SD -vel közel félig van belakva a másik mux. Persze nem így vannak szétszedve, de összességében kb. ez a helyzet.
Mod: vissza is kerestem, a hivatalos FAQ -ban lévő adatok és a Wiki táblázata szerint nálunk egy mux kapacitása: 24.882 Mbits
-
válasz
DarkByte #2968 üzenetére
Beszarok....
Ha megnyitom direktbe a channels.conf fájlt, akkor működik.
forrás
És van hang tényleg.
Linux alól amúgy elég gáz a dvb-t téma. Az egész szimpatikus hogy szinte minden a channels.conf fájlra épül. A gáz, hogy erről semmi doksi nincs. Előre megírt fáljokból kell scannelgetni, és akkor átírja a fájl 99%-át. Valami értemesebb guis editor jó lenne hozzá. -
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #2964 üzenetére
Itt van a csatorna felvétele megtekintés közben:
dvb-t:// :dvb-frequency=786000 :dvb-bandwidth=8 :program=100 :sout=#duplicate{dst=display, dst=std{access=file,mux=ts,dst=D:\test3.ts}}
Más: gondolom USB 1.1 nem lenne elegendő egy DVB-T tuner meghajtásához; gondolkodom rajta hogy a kis HSDPA router gépemet még rávenném hogy DVB mux -ot is szórjon a LAN -on.
Egy mux sávszélessége elméletben 2x -ese az USB 1.1 -nek szóval gondolom nem sikerülne.
-
nrc
tag
válasz
DarkByte #2868 üzenetére
RTL Klub, DVB-T, Magyarország, 1.5Mbit/s
Jobb gomb a linkre és "hivatkozás mentése más néven", vagy valami ilyesmi:
Müsorajánlós
BetelefonálósEz persze teszt, így nem biztos, hogy a végleges adásnál is maradnak ezek a paraméterek.
Azt pedig csak remélni tudom, hogy a minőség fog javulni, nem pedig a sávszélességen fognak még spórolni egy kicsit.Bár én jóformán csak az F1-et szoktam nézni ezen a csatornán, úgyhogy tulkép. nekem mindegy. Nálam valószínű még így is jobb lesz, mint az analógon mert a homályos/szellemképes/hangyás kép miatt ott inkább rádióközvetítésre hasonlít az élmény.
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #2649 üzenetére
A GE06 tervben magyarország minden MFN gerincadóra 2x50kW ERP teljesítményt kapott. Ebből 50kW horizontális és 50kW vertikális polarizáció. Jelenleg "horizontális" polarizáció van, így csak 50kW lehet. A vertikális + horizontális polarizációt együttesen az elterjedt antennák (lepke, yagi, bot, "szobacsodák") nem képesek felhasználni (vagy horizontális, vagy vertikális), ezért és egyéb műszaki (a telepített adóantennák sem tudják a hírek szerint) okokból nagy valószínűlséggel nem is lesz keresztpolár (2x50kW=100kW). Szentes jelenleg 50kW ERP horizontális az NHH rádióengedély alapján.
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #2647 üzenetére
Az adók teljesítménykorlátozásában nagyobb szerepe lehet az analóg sugárzás védelmének, mind a MIG-ek "zavarásának". Konkrét bizonyíték erre természetesen nincs, de a Szentesi adó besugárzási körzetében az NHH pályázati anyagban kifejezett utalás van a "katonai eszközökre", míg a többi adóra csak az általános "nemzeti frevencia korlátozás" vonatkozik. Ezzel szemben a Szentes adó maximális "kakóval" ad, míg Budapest és Kabhegy nem ...
-
Capella
senior tag
válasz
DarkByte #2638 üzenetére
Még ez is.
Itt már mindenki meg van zakkanva.
A HD-adáson akadékoskodik az ORTTEgyébként abban nem kell összeesküvés elméletet keresni, hogy az AH levette az m1-m2 tesztadást, és hogy pont a BL meccsek alatt, előtt.
Előre bejelentették és dátumhoz volt kötve, és hát tesztadás volt, rá is volt írva. Az külön pech, hogy szinte csak a BL meccsek jöttek HD-ban, egy-két kivételtől eltekintve.
No persze tényleg adhatnák továbbra is, meg ingyen is, meg mindegy hogy hogy, de így az egész lassan egy nagy zéró. -
mclord
aktív tag
válasz
DarkByte #2628 üzenetére
Mert ha úgy gondolod lesz olyan tuner ami majd dekódol a CPU/VGA helyett, arra szerintem hiába vársz. Mire a digitális HD sugárzás kicsit is jobban elterjed idehaza és a környező országokban, az ehhez eléggé erős gépeket már "fillérekért" fogják dobálni.
- Az lehet ,de ha megnézed az analog tunert hitoryt is láthattad, 1. nek bejöttek aminél cpu tömörített, majd bejött a hardwares mpg2 , na ugye én itt is arra elsőnek az alap verzió 2. meg majd ami számol más helyett
, mert a gyártónak érdeke hogy mindenki megvegye géptől függően
-
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #2606 üzenetére
Én mondtam már decemberben is, hogy ezek szándékosan csinálják...
Nem teljesen értem a koncepciót, de talán az elhet a lényeg, hogy mások elől elhappolta az AH a DVB-T sugárzási jogokat, csak épp sugározni nem óhajtanak, mert nem szándékoznak pl. a saját Antenna Digital rendszerüknek sem ingyenes konkurenciát csinálni. (meg talán a kábelesektől is kaptak egy kis támogatást)
Miközben az emberek egy része (én is) a félig ingyenes, félig fizetős DVB-T-ben látja a jövőt (az analóg adások megszűnése után, a DVB-T2 bevezetésével 40-50 adó is lehetne, ennek nagyobb része valszeg nem ingyenes), ők viszont a kizárólag fizetős Antenna Digital és DVB-H rendszereket akarják üzemeltetni... Pedig ha lenne az embernek egy olyan tv előfizetése, amit akárhol az országban egy laptoppal is tudna nézni, vagy otthon rádughatná HDMI csatin keresztül a nagyképernyős tévére... Szerintem erre sokan ugranának...
A tunert és az antennát már én is elcsomagoltam. Majd meglátjuk mi lesz decembertől, amikor talán emelhetik a sugárzás teljesítményét. Már ha akarják, és még lesz egyáltalán DVB-T műsorszórás... -
Z0mbi
senior tag
válasz
DarkByte #2590 üzenetére
nem beszelve arrol hogy meg esetleg AFA is hozzajon ugyhogy maris 120k rol beszelunk.
Hihetetlen hogy itt tartunk.... Na akkor ez is felejtos. Ennyiert ahogy mas is mondta pct rakok ossze. Jobbat, szebbet. Egyebkent nem nagyon ertem a gyartokat... Olyan nehez rajonni hogy az emberek mit akarnak? Olvassanak forumot...
x264, h264 HDMI port, digi hang ki, dvb-t mpeg4 el, talan analog tuner a szegenyebb nepnek. Felveteli lehetoseg, vinyo beepitheto, wifi/ethernet, usb2. ENNYI. Ezt egy dobozba berakva kb. 30$ bol meglehet csinalni vinyo nelkul. egy ilyen kutyunek nem kellene 100$ nal tobbe kerulni.
Ennek ellenere a mai napig dobnak olyan cuccot a piacra mint a WD TV es tarsai. No ethernet no nothing! Mindig leakasztja az ember rola a vinyot es masol mint a kokorban... arrrrrr
Na ki kellet ontenem a szivem.(majd elmeselem ezt a pszihologusomnak is)
-
MCWRusty
csendes tag
-
-
Capella
senior tag
válasz
DarkByte #2555 üzenetére
Igen eltűnt.
Az az érdekes, hogy behangolni behangolja, amint a kézi hangolást ráengedem, de az adó nevén kívül semmit nem jelenít meg se a képernyőn, se az EPG-ben.
De nem is csoda, ha egyszer nem adnak.
Február 28.-án leáll az m1 HD és m2 HD továbbítása a MinDig TV-n! -
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #2543 üzenetére
Ez FuSi DVB-T Mobile TV Tuner. Kicsit bonyolult:
Eredeti demodulator a linuxtv projekt szerint: [Zarlink MT352]
Az RF részleteget (demodulátor gyártást) megvette az Intel: [link]
Zarlink - Intel crossreference guide: [link]
Intel demodulators: [link]Na ezek után gőzőm sincs mi van benne ...
-
ati2
őstag
válasz
DarkByte #2522 üzenetére
Igen ingyen szállítanak és kb. 1 hét a posta Hong Kong-ból, korrekt cég, ha valami nincs raktáron akkor küldik amint lesz.
A zöld megjegyzést azért figyeljed, sokszor csak a várható érkezés van kiírva, a tuner pillanatnyilag van: "In Stock: ships in 1 to 3 days"Én már lassan törzsvásárló leszek itt
-
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #2514 üzenetére
Ez így ok, viszont akkor az előző hsz-od nem teljesen helyes válasz cigam kérdésére, mert őt az érdekelte, hogy a dvb-t tuner miért nem jó dab-hoz is. A válasz pedig az idézetben. Az, hogy elvileg valahol talán létezik ilyen, nem boldogít senkit.
Amúgy tényleg lehetne valamivel nagyobb választék(a semminél) az ilyen dual megoldásokból. Én még nem nagyon találkoztam egyel sem, mondjuk eddig nem is nagyon kerestem. -
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #2512 üzenetére
Nem egészen.
DAB is not the "audio-only programs in the DVB-T" :
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Broadcasting
supports the L-Band (1450 to 1492MHz), and Band III (174 to 245MHz) frequency .
DAB has a number of country specific transmission modes (I, II, III and IV). For worldwide operation a receiver must support all 4 modes:
Mode I for Band III, Earth
Mode II for L-Band, Earth and satellite
Mode III for frequencies below 3 GHz, Earth and satellite
Mode IV for L-Band, Earth and satelliteYou need the another DAB ICs (Tuner and Demod), such as :
http://www.atmel.org/dyn/resources/prod_documents/doc4627.pdf -
nrc
tag
válasz
DarkByte #2489 üzenetére
Kösz a tippet! Telepítettem is a legújabb ffdshow csomagot, viszont sajnos a DvbViewer általam használt változata csak AC3 dekóderként ajánlja fel az "ffdshow audio decoder"-t, az AAC dekóderek között nem jelenik meg.
Igazából a DvbViewer az elöző hsz.-emben említett két codec-en kívül mást eddig nem volt hajlandó felismerni, AAC dekóderként.
Amikor kiválasztok egy rádiócsatornát, akkor egyébként egy kedves "Cannot render Mediafile/Ouput Pin error: ... Nincs több memória" hibaüzenetet ír ki a DvbViewer függetlenűl attól, hogy melyik AAC dekóder van kiválasztva.
Érdekes még, hogy tuner gyári programjával felvett aac állományt pl. Vlc player és a Winamp sem tudta lejátszani, az mplayer viszont viszi faad-vel..
Az faad2-öt használó COREaacDs-t pedig hiába regisztráltam, nem jelenik a DvbViewerben..
Na mindegy, most jól kipanaszkodtam magam..
Feltöltöttem egy rövid részletet az mr2 műsorából, ha érdekel meg tudod meg tudod hallgatni milyen a minőség illetve, meg tudod nézni, hogy pontosan milyen formátumot használ: mr2.aac
bzoley:
Igazából már azzal segítettél, hogy leírtad, hogy nálad müködik a Dvbviewer-ben a rádió.Így már tudom, hogy van értelme próbálkozni.
Az még jó lenne lenne ha leírnád, hogy melyik verziót használod a DvbViewer-ből (About/Info..). Nekem egyébként a DVB Viewer Pro 3.9.2.0 van fent.
Valamint nagy segítség lenne még tudni, hogy a Settings/Options/DirectX menüpontban "ACC Audio Decoder"-nek mi van kiválasztva, illetve, hogy ebben a listában milyen codec-ek közül tudsz választani.
-
nrc
tag
válasz
DarkByte #2485 üzenetére
Hát ha nem is a legjobb minőségben, de legalább így van hangja a tv adásoknak DvbViewer és DvbDream alatt.
A rádiócsatornák AAC+ hangjának dekódolását eddig nem sikerült megoldanom a fenti két általános tuner programban, ezért a rádió hallgatásához a tuner saját programját használom.
Feltelepítettem pár AAC dekódert, ezek közül a DvbViewer a MONOGRAM AAC decoder és a Cyberlink Audio Decoder (PDVD8) codecet látja, de így sem hajlandó megnyikkanni.
Szóval ha valaki tudja, hogyan lehet DvbViewer vagy DvbDream alatt az AAC+ hangot beüzemelni sokat segítene, ha leírná ide..
-
LeG3Nd
tag
válasz
DarkByte #2460 üzenetére
Volt egy kevés irónia a leírásban. Igazából csak cukkolni akartam azokat, akik tetőantennával is alig fognak jelet az adótól pár kilométerre.
Az antenna gyári konstrukció, egy Sharp tévéhez tartozott. Csak kitettem az ablakba, és elmondtam egy imát.
Kabhegy, Hirschenstein és Graz jele fogható a dél-nyugati ablakomban, észak-nyugaton talán Pozsonyt és Bécset is sikerülne megcsípni. De ez a lehetőség annyira nem izgat, szlovákul nem értek. Egy épület és néhány fa takarja az adókat, szerencsére erre nincsenek vasbeton falak.
Háromból kettő adónál úgy látszik normálisnak mondható a teljesítmény. Igazából a programválaszték (hiánya) az, ami visszatart egy komolyabb antenna beszerzésétől, hogy az időjárási tartalék is meglegyen. A november végi tesztadás csatornáival kezdésnek megelégedtem volna, az osztrák adókkal kiegészítve bőven elég. A Viasat hiánya nagyon bántó, de tudom hogy ez ellen nem tehetek. Egyelőre marad az előfizetés, és reménykedem hogy a hűségidő végére már a dvb-t is beindul.
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #2460 üzenetére
LeG3N antennája az lehet amit látsz. Ez egy "félhullámú dipólus" több hullámhosszra megnyújtva, amelyek "V" alakban meg van döntve, azaz "szélessávú". Valószínűleg Kabhegytől nem túl messze lakhat LeG3N. Az osztrák adók QAM16 modulációval adnak, a magyar QAM64 helyett: kisebb a transport stream bitrate, jóval érzéketlenebb a zavarokra a moduláció. Azon kívűl az osztrák gerincadók legalább 50kW ERP-vel adnak, míg Kabhegy "csak" 20kW ERP-vel.
-
nrc
tag
válasz
DarkByte #2460 üzenetére
A programválaszték jelenleg: m1HD, m2HD, DunaHD és Duna II Autonomia + a HírTV és Atv kódolva.
Az m1 és m2 még nincs véglegesen fent, jelenleg teszt címén érhetők el, de az erre szánt egy hónap is eltelt már, szóval bármikor levehetik a két csatornát, ha úgy tartja kedvük.
A szentesi adó teljesítményének növelésére szerintem nem érdemes várni, mert jelenleg ez az egyetlen adó, ami a tervezett max. teljesítménnyel, azaz 2x50KW ERP-vel ad.
Az adók jelenlegi teljesítményéről pl. ebben a korábbi hozzászólásomban találsz infót.
Ez alapján még nagyobb távolságokban (akár 50-80Km) is be lehet fogni a szentesi adót, persze sok múlik azon, hogy a konkrét vételi hely mennyire árnyékolt domborzat, magas épületek vagy vasbeton falak által.
Te hol, milyen távolságból szeretnéd befogni az adást? Eddig egyáltalán semmi jelet nem találtál az adott csatornákon, vagy csak túl gyenge volt a jel a vételhez?
-
kutyuska
aktív tag
válasz
DarkByte #1947 üzenetére
Végre saját antennaerősítővel bejönnek a csatik.
.ts-be rögzítettem tegnap este. A H264TSCutter még megbirkózott a fájllal, de a vágott részt az MPC és a TSRemux sem tudja megnyitni.
Az eredeti .ts fájlban a TSRemux 2-2 video és audio-t talál, de bármelyik párosításban remux-olva a videoban és az audioban is hibák vannak.
Valami ötlet? -
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #1961 üzenetére
Tavaly vettem új, gyors gépet. Gondoltam na végre akkor már gyorsan fog menni a DVD->XviD kódolás. Gyorsan is ment, 2-3 óra alatt megvolt egy filmnek a kétmenetes tömörítése (max. minőségre állítva az XviD tömörítőt, 1.5 - 2 Mbit/s bitráta között).
Csak épp az új géphez új monitort is vettem és szörnyűlködve néztem azt a képminőség romlást, amit az átkódolás okozott. Ezek után inkább vettem egy nagyobb winyót és a DVD filmeket eredeti minőségben hagytam meg (csak a fölösleges extrákat szórtam ki)...
25.-én este sikerült viszonylag nézhető jelerősséget elérnem egy szobaantennával, és konstatáltam, hogy mintha javult volna a HD adások minősége. Ha jól látom visszatértek a full HD-ra (1920x1080) és mintha ráraktak volna a képre a tömörítés előtt egy kis zajszűrést is, ami jelentősen javítja a tömörítés hatékonyságát. Nem volt se zajos, se taknyos a kép. (a Neveletlen hercegnő és az Elizabeth filmeket néztem csak meg, főleg az utóbbinak volt egész jó minősége)
Szóval én úgy vagyok vele, ha már egyszer sikerült egy jó minőségű digitális HD adást rögzítenem, akkor nem akarom azt semmilyen módon sem tönkrevágni valami átkódolással...Lehet, hogy volt már erről szó, de azért rákérdeznék mégegyszer:
Erősítős szobaantennával sikerült valakinek jelentős javulást elérnie a vételben vagy csak kidobott pénz az egész? (most egy passzív kétágú botantennát használok, ezzel már sikerült 60%-os jelminőséget is elérnem, pedig nem is az ablakba raktam)
Konkrét típus is érdekelne... (irányított tetőantenna nem megoldás, mert nem tudom hova rakni, a plafonra nem akarom fellógatni, bár végső megoldásként ez sem kizárt)
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #2005 üzenetére
A DXVA 2.0 támogatás a windowsban a microsoft szerint. [Lásd a táblázatot].
És egy rossz hír az intel G45 chipsetes notebook tulajdonosknak, akik alaplapi videóvezérlőt használnak (X4500HD) és DXVA 2.0 szeretnének MPC-HC alatt. [DXVA specifications for G45 chipset?]. Sajna nekem is ilyen van, ezért maradt a Cyberlink AVC/H264 codec.
-
kugyu21
senior tag
válasz
DarkByte #1995 üzenetére
"USB -s HDD -t támogató set-top-box -okról nem hallottam" -> Én is csak most olvastam róla [link].
-> Az én videókártyám biztosan nem tud ilyet.
-> Bocsi, de én meg végig az LCD tv-ben lévő tunerról beszéltem.
Tényleg ahhoz nem létezik olyan kütyű ami (más hozzáférési hely hiányában) a CI slot-ba dugva felokosítaná a sok, túl korán vásárolt mpeg2 tuneres tv-t a mostanra kialakult mpeg4 vételére? -
válasz
DarkByte #2000 üzenetére
Illetve DXVA 2.0 -hoz nem kell Vista, az Media Player Classic Home Cinema -val is beállítható XP alatt
Én akárhogy olvastam az ott lévő infót, nem találtam dxva 2.0-ra vonatkozó információt. Sőt, a logoutos cikkben is csak dxva-ról van szó, nem dxva 2.0-ról, amit egyébként meg említesz. Ne keverjük össze a kettőt.
-
kugyu21
senior tag
válasz
DarkByte #1988 üzenetére
Az STB által mentett formátumokról és azok PC általi felismerhetőségéről persze fogalmam sincs, de az USB-vel STB-re dugható HDD-ről olvasva én is (ahogy romulan is mondja) arra gondoltam, hogy ezt azért találták ki, hogy a felvétel elkészülte után azt átdugva a PC-be tovább lehessen dolgozni vele.
"A tuner teljesen független a használt tömörítéstől, az csak vakon küldi a gép számára a demodulált MPEG-TS jelet, a PC -n lévő szoftver feladata hogy ebből aztán számodra érthető információt jelenítsen meg." -> Ezeknél az eszközöknél nincs olyan amelyik a processzortól átvéve a feladatot, vagy annak nagy részét, tehermentesíti azt (HW-s dekódolás)?
Mert bár nem tudom ez a művelet mennyire foglalja le a gépet, de nekem szempont az is, hogy mellette még lehessen használni a gépet másra is (pl. CAD-ben dolgoznék mellette)."Régi csak MPEG-2 -es szoftverrel rendelkező tuner -nél csak a TV néző programot kell lecserélni, pl. DVB Dream -re." -> Az a tuner a tv-készülékben van benne, vagy annak a programja is egyszerúen lecserélhető?
-
romulan
tag
válasz
DarkByte #1988 üzenetére
"Set-top-box -ról a mentett felvételt általában nem lehet sehogyan sem archiválni, maximum ha megbontod és átrakod a merevlemezt PC -be, de ekkor sem biztos hogy PC barát formátumban tárolt fájlt fogsz kapni."
Újabban külső USB diszkre is lehet felvételt készíteni, pl. Strong SRT8300 CI, FAT32 fájrendszerre. A formátum valóban egyedinek tűnik, de majd megoldják a PC-s lejátszást is. Archiválni viszont lehet.
Számold ki, mennyit fogyaszt egy HD vételre alkalmas PC és mennyit egy set-top box.
A különbségből 1-2 év alatt vehetsz egy boxot. -
ati2
őstag
válasz
DarkByte #1989 üzenetére
Hát röviden én is ezt írtam
Az LC-AAC -ről még annyit, hogy a 128 kbps-es jobban szól, mint a 256 kbps-es Lame-el tömörített (elvileg nem lehetne, de hallás és frekvencia analízis alapján is jobbnak ítéltem).
Pedig mp3-nal nem hallottam jobbat, mint amit a Lame csinált.
Mindkét formátumumot az Easy CD-DA Extractor -al teszteltem pár éve.Az MP3Pro meg valahogy sose jött be, ugyanaz mint az HE-AAC csak nagyobb bitrate-el.
-
kugyu21
senior tag
válasz
DarkByte #1953 üzenetére
Nem semmi, gratulálok
és köszönöm
Azért kérdeztem privátban, mert a hozzászólások szinvonalán látszik, hogy ez a fórum nem az én szintem és röstelleném mindenki előtt feltenni a hozzá-nem-értő kérdéseimet.
Én még azon a szinten vagyok, hogy a VHS-re felvétel helyett, az SD-s DVD-t kihagyva, HD-ben szeretném gyüjteni és archíválni az anyagaimat.
Viszont még azt sem tudom, hogy ehhez egy USB-s tuner stick, egy PCI-os tunerkártya vagy egy HDD-s STB és aztán a PC a legegyszerűbben használható eszköz (lehet, hogy HDD nem is kell az STB-be, hiszen van a PC-ben?).
Nem tudom, hogy a HYBRID tuner azzal, hogy digitális TV adást is tud fogni, akkor az egyből HD is, vagy azok közül külön figyelni kell arra, hogy mpeg4-es legyen (a tv-m tunerje pl. csak mpeg2, ezért azzal most kitörölhetem a ...).
Egy szóval nagyon az elején vagyok. -
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #1961 üzenetére
De pont arról beszélek, hogy nem fogják meghagyni a 128-at. Lesz 96, vagy akármennyi.
"Egyébként mint kódolás, az AAC tömörebb kb. 30%-al, de ezt a finom hallásúak nem díjazzák (az MPEG layer 2-t sem, mert a tömörítetlen hangot szeretik). Tehát minőségi hangot AAC-től ne várj. "
Bár ebből egyértelműen nem derül ki a szándékuk, de ha már felhozta, akkor gondolom élni is akarnak a hatékonyabb tömöríthetőséggel. Ha maradna legalább 128k, az csak jó lenne. Legalább is a mostaninál jobb.
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #1953 üzenetére
Sok energiát fordítottál rá. Gratula. Ebből még lehet egy logout cikk is. Kiegészítésként az antenna nyereség: Az elektromágneses térbe helyezett vevő antennák eltérő "érzékenységűek". Adott térbeli helyen az adó által kisugárzott térerőből eltérő mennyiségű teljesítményt képesek felvenni. A nyereség ezen teljesítmény viszonyszám egy vonatkozási antennához képest. A vonatkozási antenna lehet az elméleti pont (izotróp antenna), vagy a félhullámú dipólus (dipol antenna). A viszonyszam tizes alapú logaritmusa kerül megadása az antenna jellemzők között decibelben (dB). A teljesítményviszony után álló betű a referencia antennát jelőli dBi (izotrop) vagy dBd (normál dipol). A vonatkozási antenna jelet el "szokták" hagyni, főleg a nagy nyereségű antennák esetén, mivel ott a dBi-vel dicsekednek, ami 2.15dB-el több mintha dBd (normál dipol nyereség 2.15dBi).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest