- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxika2004
őstag
KÖSZIIII ! Mi lenne velem nélkületek....
kapcsolgatások probléma megoldva !sajna van helyette másik :
eddig RTL klubb csinálta, most mintha a tv2 :
kb 1-2 perc után, vagy néha egyből akadozik a kép....M1-2 full hd szépen megy proci 20 % on ,
gondolom kodek gond lehet ...
Szerintetek ? -
zhagyma
őstag
Úgy tűnik kedvezőbb tapasztalatokat szereztél a Tesco-s antennával, mármint a vételi képességei tekintetében. Szerintem is a vakok "között látó típus".
Gondolom azt sejted a korábbi megnyilatkozásaimból, hogy általában az aktív szobaantennák szegmense nem a kedvencem. Vélhetően a beépített szélessávú erősítő által a jellel együtt erősített, minden irányból beeső zajtól válnak általában rosszabb irány- és zajérzékennyé a Tesco-s antennával szemben. Ha megbocsátasz most nem számolgatok. Ránézésre a Tesco / Thomson (erősítő nélkül) párosból a Tesco nagyobb nyereségű a direktort megtestesítő pálcikák miatt. Mivel így szűkebb a nyilásszöge ezért irányérzékenysége is jobb. A legutolsó pálcika (reflektor) miatt van némi előre / hátra zajviszony javulás és némi nyereség növekedés is. Így a tapasztalataid nem véletlenek.
Az általam szétszedett Tesco kapott egy új dipolt (rézből) és egy tisztességes koax-t ráforrasztottam. Nekem ezután már hozta ami tellik tőle, de ez nem általános mivel egy átalakított változatról volt szó és ha jól emlékszem egy nyaralóba került "örökbe".
-
zhagyma
őstag
Szépen összefoglalt leírás.
A koax kábeles próba tényleg jó ötlet, már csak az olcsósága és egyszerűsége révén.
A Tesco Value TT-701-s antennához annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy érdemes elolvasni a linken az utolsó előtti hozzászólást is. Ez az antenna tapasztalatom szerint semmivel sem volt jobb mint egy koaxvég, pedig "áradoztak" róla a neten. Elméletileg egy picit nagyobb a nyeresége a lecsúpaszított koaxvégnél ... Mivel ezt nem bizonyította ezérrt szétszedtem.
Az antennából kivezetett vékony koaxkábel már gyanús volt (nagyot csillapít -> veszteség növekedés). Amikor szészedtem a "dipól" részt megdöbbenve tapasztalatm, hogy az antenna összepattintására szolgáló műanyag elemek szorítják a dipólra a koax kábel végeit. Ez elektromos kontakt szempontjából a horror kategóriát súrolja. Az antenna "hasznos" elemei (rudacskák) elég furcsa "lágy rugalmas" műanyag-fém ötvözetből készülhettek, némi kétséget hagyva az elektromágneses tulajdonságaikat illetően.
Szerintem ennél egyszerűbb és jobb antenna hajlítható 2,5 mm2-s réz villanyvezetékből (merev) alacsony költséggel. A fórum első ezer hozzászólásában beszéltünk róla elég sokat biquad néven.
-
pitterr
tag
Köszi, ez a felváltott adás volt a probléma forrása. Most újrahangoláskor meg pont a FEM3 jött be, a Euronews-os hangsávokkal, így most megint nincs hang, ami persze nem is baj, mert a FEM3 baromira nem érdekel. Így akkor holnap már jó lesz a Euronews-om is. Köszi nektek a segítséget!
-
funkygee
aktív tag
Szerintem ennél gagyibb antennával nem is lehetne, egy beltéri "emerson" dipól hurok ( Gain: 6db. doboza szerint) ez volt kéznél. Ablak felső részére moddolva hajlított kötőtűvel
ott volt a legjobb a vétel. De ennek szerintem ez a csúcs. Néztem még a hama beltéri antennáját, annak a doboza azt mondja, 36db. Talán azzal jobb lenne. Ellenben, próbáltam egy erősítős thomson beltérivel is, de még szarabb volt a vétel mint a sima emersonnal.
A vevő egy Alcor HD-500. Szerintetek annak van jelentősége, hogy az STB műanyag teljesen, árnyékolási szempontból? Kb 2 méterre van a telefonom, és mikor bejövő hívás vagy valami van, akkor kockázódik a kép. Az antennának ami van saját vezetéke kb. 1,5 m., arra jön még egy bolti 3m.-es hosszabbító, kb ennyi a vezeték.Üdv!
-
Rick4
félisten
Még egy dolog eszembe jutott. Mivel a dvbdream-ben a feltelepített kodekek közül kézzel lehet kiválasztani hogy milyen renderelő, video audio kodek legyen, lehet érdemes lett volna még próbálkozni, anno nekem is volt olyan, hogy próbálgattam melyik hogy jó, és volt, hogy összeakadt, nem hinném, hogy ez az AAC gond ennyire dvbdreamspecifikus lenne...
-
csendes
addikt
A probléma oka lehet pl.:
- nem a polarizációnak megfelelő elhelyezés
Az oldalára raktam a horizontális polarizációnak megfelelően, ez feliratként szerepel is az antennán
a koax-on keresztül történő táplálás valamiért nem működik jól a tunerrel
A hozzá adott külső adapterről ment rá a táp, nem az antennakábelen. Elvileg a PCI-os TV-kártyán is be lehet kapcsolni az antenna tápfeszt, de nem kísérleteztem vele.
- az erősítés mértéke nem megfelelő, így az is előfordulhat, hogy az erősítő túlvezérli a tunert, a sokkal nagyobb teljesítményű analóg sugárzás miatt. Nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán szabályozni az erősítés mértékét, de ha lehet, akkor azzal érdemes próbálkozni."
Sajnos ezen a típuson nem lehet szabályozni az erősítést.
A szobaantennák között - néhány kivételtől eltekintve - ugyanis nincs túl nagy különbség nyereség szempontjából, így az általad leírt különbséget a két antenna között az eltérő konstrukció nemigen indokolhatja.
Igen, elvileg 0-3 dB körüli a nyereségük. Mégis, ez elég egyértelmű volt két teszten is. Egyfelől amikor próbaképpen az analóg TV-re rádugtam a DVB-T antennát és megnéztem vele a TV2 képét (ami a Széchenyi hegyről éppen a két digitális multiplex között jön), perszer erősítést nem adtam rá, mert nyilván túlvezérelte volna a DVB-T-nél 10 dB-lel nagyobb teljesítménnyel sugárzott jelet. Másfelől amikor erősítés nélkül tettem rá a digitális tunerre a DVB-T antennát, akkor a jelerősség 0% volt, míg a másikkal 50-60%. A 20 dB-es erősítővel aztán fölment a jelszint 60% fölé.
Amit viszont nem nagyon akarok elhinni, hogy ezeket az antennákat úgy gyártanák és forgalmaznák, hogy tudják azt, hogy gyakorlatilag alkalmatlanok a feladatra, amire szánják őket.
Én is ezért kérdeztem. Nekem azt a típust kifejezetten antennaüzletben ajánlották korábban. Lehet, hogy csak kifogtam egy selejteset, nem tudom. Amire még gondolni tudok a "Made in China" felirat alapján, hogy az összeszerelésnél van a gond. Vagy valami zavarja az adást, ezért ingadozik a jel. Jó lenne, ha valaki a pozitív tapasztalatát is közzétenné. -
atesss
addikt
Ezt a 700ft-os Tesco-s passzív szobaantennát merrefelé lehet kapni ?
Elvileg minden nagyobb Tesco-ban ?
Mert ha pl. lenne a Budaörsiben is, ha legközelebb megyünk arrafelé, akkor be is vásárolok egy ilyet.
Amúgy kép alapján nem egy nagy méret, mitől mégis ennyire hatékony ?
Ilyen jól lett megtervezve ? -
nfsu17
veterán
Ha a SmartDVB-re gondolsz, mikor írod, hogy nem tudod hogy működik win7 alatt, akkor azt kell mondanom, hogy win7 64bit, megfelelő kodek ugye, mert anélkül nincs kép és semmi baja az ég világon. Akár "a" akár béta, final, nekem tök jól működik. Elvétve fagy ki csatornaváltáskor.
-
kezdő
senior tag
Köszi a tippeket.
SmartDVB-t egy ideig pihentetem, majd kiforrja magát. Amúgy az ajánlott codecet tettem fel.
Akkor marad a többi program próbálgatása.
Tudom, hogy pl. a Tesco-s antenna is potom pénzért van, de még annyit se szeretnék költeni.
Ugyanis nagyon ritkán nézünk TV-t, konkrétan F1 és Született feleségek miatt van.
A jel minőségével tényleg lehet valami, de tegnap végignéztem a TV2-n a House-t (jajj de fura volt szinkronnal), a barátnőm pedig a Született feleségeket. Egyszer akadt be a kép kb. 1ms-re, ezt leszámítva tökéletes volt, szóval annyira nem lehet rossz a helyzet. Amúgy is egy kis 15' laptopon használjuk (albérletben) szóval jó lesz így minden, plusz beruházások nélkül.
Mondjuk amint beindul Gerecséről a szórás, tuti veszek antennát otthonra.Amúgy itt Veszprémben kifejezetten szerencsésnek érzem magam. A kis szoftveres gondokat leszámítva úgy működik ez az egész digitális tévézés ahogy én és sokan mások elképzelik.
Bedugom az USB-s tunert a gépbe, felrakom az ablakpárkányra a parányi antennát és már működik is.
Kár, hogy ez nem így van mindenhol. -
kezdő
senior tag
Köszi a tippeket majd próbálkozok.
Analóg tuner ki van zárva, a Media Center is DVB-T tunerként kezeli és mivel egy olcsó kategóriás laptopról van szó, ezért a PCI eszköz is ki van csukva. Valamint az M1 első másodperceiben jelentkező hibák egyértelmüen digitális eredetüek, ugyanis szétesik a kép és láthatóan pixeles.
A gyári programja fórumok szerint hasznavehetetlen mpeg4-el, az újabb verziója pedig teleszemeteli a gépet mindenféle fölösleges cuccal. (mint az összes többi Cyberlink termék) -
learner
csendes tag
Szia!
Sikerült feltenni a SmartDVB-t, nagyon jó, tetszik, jól kezelhető, bár a felelepítés után a felélesztésével kicsit megizzadtam, de a végeredmény, hogy most az összes HD adó (m1, m2, Autonomia, Duna) szépen mennek, tökéletes, kristálytiszta kép, tökéletes hang!!
Ellenben az SD adók (RTL klub, TV2, euronews (FR, DE, GB) esetén nem indul el a kép/hang, a következő hibát kapom:
error connecting to audio codec 0x80040207Ha esetleg van ötlet, ennek megoldására, szívesen fogadom!
Nagyon köszönöm a segítséged, és mindenkiét, aki eddig válaszolt!Üdv.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
-
nfsu17
veterán
Akkor a VLC jól jelzi ki a felvett videóban az értéket, mert szerinte 48khz, 62 (64?)kbit/s, 2ch. Kicsit keveselltem, de akkor jó. Csak kár hogy semmibe nem tudom tömöríteni, de még egyelőre lejátszani sem playerekkel.
Ha már bitráta:
Egy hd műsor esetében (ott a logo, nem felkonvertált sd) egy 6500kbps-os overall bitrate (5500kbps-os kép) az a normál? Úgy értem, nekem jön csak ennyivel, vagy ez a max? Mert a hd azért külföldön 10mbit fölött mozog, nem?
-
nfsu17
veterán
Az előbb töröltem le a dvbdream-et, mert egy csatornát nem volt képes megtalálni semmilyen módon...se auto keresés, se manual...lehet hatalmas user error, pedig nagy reménnyel vágtam bele.
Amúgy mintha láttam volna ott AAC decoder option lehetőséget, nekem az arcsoft-ot adta be, hogy állítsam be azt, de az a kodek már nincs fent...a monogramot nem tudtam betallózni neki.
-
nfsu17
veterán
Nekem K-lite full van fent, mert szoktam konvertálni.
AC3 hangom az meg pont van, le is tudom menteni.
Azt vettem észre, hogy ha megy a tévé, akkor ugye az ffdshow dolgozik.
És itt lent az értesítési ikonon van az ikonja, hogy audio decoder. IN/OUT
Az in az az AAC, viszont az output NONE. És itt a baj. Ezért nincs gondolom kép se, hang se rtl-en, tv2-n. És nem tudom hogy lehetne ezt beállítani.Nekem most ffdsow audio decoder mindkettő, így ezen 2 csatornán kívül mindenhol jó minden.
-
Capella
senior tag
Én néztem mindenféle módokon elég sokáig az antennabeállítást.
Amire rájöttem, ha a teleszkóp rajta van bárhogy is, rosszabbak voltak a vett jel adatai, mintha letekertem.
Teljesen össze kell dugni a teleszkópot, de még úgy is ront, igaz ennél még így is hosszabb 20 cm-nél. Ahogy láttam a hullámhossz szempontjából inkább 15-20 cm körül kellene valahol. De mindegy, ha csak ront a DVB-T vételen, ha nem túl sokat, de akkor is.
Az erősítősön 20 cm alá is lemehet.
A keret antennát pedig nem lapjában, hanem élében kell állítsam a Széchenyi hegy felé, akkor a legjobbak a jel értékei.
Nálam ez a tapasztalat.
Jel erősséget én nem tudok mérni, nem számítógépen nézem. A tévé egyéb adati viszont szépen mutatják a változást.Végül is most is jó, sokkal több ezek szerint a tescostól sem várható. Csak ennyi pénzért nem rossz.
Ha ennyire keresett lesz, majd megemelik az árát, de nem akarok ötleteket adni. -
Capella
senior tag
Természetesen tudom, hogy vétel szempontjából viszonylag jó helyen lakom.
A passzív szobaantennám egy Thomson ANT55 típus letekert teleszkópokkal.
Az erősítős is Thomson, csak ANT537 típusú. Ennek nem lecsavarható a teleszkópja.
Azért kipróbálnám, hogy ez a tescos milyen, gyakorlatilag nem összeg amibe kerül. Azt nem tudom érdemes-e, vagy hogy valamivel még jobb lenne-e vagy pont rosszabb.
Csak nem nagyon szoktam a Tescoba járni, meg hogy ezért külön elmenjek. -
A TSReaderben lévő Strength-re gondoltam, a képen is látszik. Mivel ha kihúzom az antennát felugrik 100-ra ezért gondolom minél kisebb annál jobb. Sajnos csak 35ig tudtam ezzel az antennával eljutni, de így még akad és kockásodik a kép, úgyhogy a témát a részemről lezárom, nem próbálkozom tovább. Egyenlőre a részemről használhatatlan sajnos.
-
Capella
senior tag
Nekem viszont egyáltalán nincs rossz tapasztalatom a passzív szobaantennára kötött hosszú antennakábellel.
Sőt gyakorlatilag csak így tudom nézni a DVB-T adókat.
A szobában a tévé mellett nincs semmi jel, igaz innen a Száva utcát kellene fognom. Valószínűleg a házak is leárnyékolják, de különben is igen gyenge térerővel ad.
A régi mpeg2 tesztidőszakban egy drótdarab is elég volt innen persze.A kábeltévé koax kábele megy végig az egész lakáson, ami inkább több mint 10 m. Erre van dugva a szobaantenna az előszobában a Széchenyi hegyre 'hangolva', amióta nincs kábeltévém.
Ezzel elég normális az adás, a teljesítmény növelés után a jel minősége még javult is.
Volna egy erősítős szobaantennám is, de végül nem lett rá szükség. Feleslegesen vettem meg. -
mamu
csendes tag
Egy városi kábelszolgáltató,nem ismert csak helyi és digitális kábelcsomagra fizettem elő.
vtechun:samsung le32b560 a tv.van benne dvb-c,azért vettem ezt a tv-t.Ami van stb az a digitális jelet visszaalakítja analógba.Analógot nem is nézek,mert minden adás jön DTV kábelen.(ez van az infóba írva)
zhagyma : stb nélkül jön minden adás,nem kódolt(egyelőre).
-
_voodoo_
tag
A TsReader-t az alapján állítottam be amit linkeltél. A SmartDVB rendszeresen lefagy, de a céges laptopon is, ellenben 100% jelerőt ír és 0% minőséget, de a botantennával is, ami sztem lehetetlen, főleg bent a cégnél.
Megnéztem a tv-t, az jó helyen látja, a 45ön, és a 68-on, frekit nem ír de keresésnél látom hogy 666MHz-nél és 850MHz-nél áll meg, és talál 7-7 adót, viszont a botantennával semmit nem talál, ha meg auto tárolás után dugom át a botantennát, akkor leugrik a jelerő nullára.Itt vmi qrva nagy gebasz lehet, az itthoni, eddig atomstabil gépem is, és a céges laptop is olyan fagyásokat művel amióta megvettem ezt a sz@rt, hogy az hihetetlen...fagyott már le a hozzá adott Presto nevű szuperprogram is, a DVBViewer is, stb...
-
_voodoo_
tag
Az antenna egy "lepke", 4 részes, haverom ilyennel nézi szentesről (62km)már régóta, hibátlanul jön neki minden.
Az antennát úgy lőttem be, hogy a tvmen néztem a jelerősséget, közben forgattam óvatosan, így 75%ról fel tudtam tornászni 81%-re, ez a max, utána az antennát nem bántottam, m1 m2 stb-nek jött a hangja a tv-n, ahogy kihúztam a trafót(távtáplálás) a hang elment, jelerő 0 lett, a "bithibaarány" meg felment nulláról maxra.
A tsreader nem reagál semmire, akárhogy forgatom akármelyik antennát, ugyanúgy 0 és 10% között ugrál, viszont most nézem hogy nem az erő hanem a minőség 10%, az erő 40000-en áll, Source: DVB-T BDA 2.0, Tuner: No Signal, Network type: ATSC, last sec bitrate 10 és 25 Mbit közt ugrál, 666, és 850MHz-en próbálom.
Egyébként tudnátok vmi leírást a dvbviewer-hez linkelni, mert fogalmam sincs hogy hogy kell beállítani...
A tuner meg pár napos, ezért lenne lényeg hogy műxik-e, mert ha nem akkor még benne lennék a 8 napban...Thx
-
zhagyma
őstag
" ... Úgy tünik, hogy a TV-ben lévő tuner bírja az ilyen távtáplálást, a tuner pedig nem ..."
Minden tuner / TV bemenetének egyenáramú szempontból "szakadásként" kell viselkednie. Ha nem így lenne, akkor módosulna a berendezésben alkalmazott aktív elektronikai alkatrészek egyenáramú munkapontja, ami kiszámíthatalan működést eredményezne (tönkremegy). Ezt a feladatot egy kondenzátor szokta ellátni. Amennyiben a tuner / TV bemenet tápfeszültséget is szolgáltat antennaerősítő számára, akkor a kondenzátor előtt vezetik rá a tápfeszültséget. A tuner működésére ez nem lehet hatással. Amennyiben két tápfeszültség "kiadós" eszköz bemenetét kötik egy kábelre, akkor jobb esetben a tápfeszültség stabilizátorok leszabályoznak egy ideig. Ha ez az állapot sokáig fennmarad, hőmegfutás lesz a vége ... (leég)
A távtáplálos erősítő valószínűleg túlerősíti / torzítja a DVB-T jelet. Gondolom ezzel a jellel a TV RF/OFDM chipjei tudnak mit kezdeni, míg az USB-s tuner nem.
-
mamu
csendes tag
Kösz a kiigazítást! Mondtam,hogy rövidlátó vagyok,enyhén vaksi,benéztem!Szánom-bánom! 32cm tippeltem az ára alapján.Az ilyen volumenű tv-k drágábbak.azt hiszem.Legalábbis amit én néztem 200000-rel kezdődött.Nagyon is jó vételnek tűnik! A Common Interface csatlakozónak pedig utána nézek.Köszönöm!
-
csendes
addikt
Közben visszavittem az antennát. Majd ha lesz teljesítmény növelés, akkor újra megpróbálom és megforgatom a csokornyakkendőt is. Antennaboltban érdeklődtem, ott azt mondták, hogy a tapasztalat szerint 10 USB-s vevőből 2 működik. Ajánlottak egy másik típusú erősítős szobaantennát 4600 Ft-ért, aminek állítólag a 60-as UHF csatorna körül nagyobb nyeresége van és jobban bevált. Igazából arra gondoltam, hogy kültéri antennát beszerelek a szobába (van hely, elég magas és nagyjából rá is lehet látni az adóra), de erről lebeszéltek.
-
csendes
addikt
"Ha pedig otthon, beltérben szeretnél stabilan jó minőséget elérni, akkor egy erősítős szobaantenna nagy valószínűséggel segít neked ebben"
Most vettem egy Leadtek Winfast DTV Dongle Gold DVB-T USB-s tunert. A dobozban levő " téglalap" antennával egyetlen csatornát se talált. Vettem egy Hama erősítős "hálós" szobaantennát. Azzal se talált semmit. Ha teljesen föltekertem az erősítést, akkor a jelerősség 30-50% volt, de a jel/zaj viszony 0. A Blaha közelében lakom. Az ablak nyugatra nyílik, 4. emelet és a szembenlévő ház csak három emeletes, majdnem rálátok a Széchenyi hegyi adóra, ami ha jól számoltam csak hat és fél km-re van. Ezt scan file-t használtam:
T 746000000 8MHz 3/4 NONE QAM64 8k 1/8 NONE
T 802000000 8MHz 3/4 NONE QAM64 8k 1/8 NONE
Mondjuk a gép 5 m-re van az ablaktól és az antennakábel rövid, esetleg lehet koax hosszabítókábelt használni, hogy elvigyem az antennát az ablakig? Az analóg adás a másik szobában falon keresztül is elég jól bejön sima erősítés nélküli V teleszkópos szobaantennával, akkor a digitális miért nem? Minek ez az egész MindigTV reklám ha ilyen gyengén sugározzák a DVB-T-t? Ha nem reklámozták volna, biztos nem veszek ilyen kártyát. Utólag az "apróbetűs" résznél már megtaláltam, hogy tetőantenna kell. -
Geri89
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Ezekszerint akkor a gyári programban az EPG veszett ügy.
Most áttettem a video codec-et, így nem fagy. Most a Microsoft DTV-DVD codec van beálítva. Esetleg megtudod mondani, hogy melyik codec-et érdemes használni,ami legkevésbé terheli a rendszert?(laptop,integrált X1250 VGA, 2 magos AMD,win7) -
DarkByte
addikt
Bocs csak reggelig elment a net (love TVnetwork
). DVBDream-el mennek ugyanúgy azok az adások amelyeknek MPEG1 Layer II-es a hangja.
Basszus a VLC-t totál elfelejtettem, pedig azzal már tavasszal is ment hanggal.
SmartDVB-ből a lapjáról elérhető legfrisebbem van: 0.1.4, avagy ennél is van újabb? -
SzDani
csendes tag
Köszönöm a Codec tippeket, igen nekem win7 alatt inkább a divx et látja.
A rádiós válasz az jogos , épp ezért én sem értem. A MediaP. nagyon happy cuccnak néz ki de nekem se XP se Win7 alatt nem lát eszközt, most ezt próbálom megcsinálni....Még egy két kérdés , (tudom hogy már gázzz....) felvenni TS-be mivel érdemes ? én TSReader-ral próbáltam, azzal egész tűrhető. Illetve A TSR Qualitynek 100% strength-nek 140 ír ki ami elég érdekes, viszont TEI és Continuty Error-ból bebe csúszógat néha ami elég erős drop-hoz vezet mind képben és hangban, nem tudom ezen hogyan lehetne javítani ????
Takarásos- , tuner (gigabyte u7000) problémából vagy antenna hiba miatt lehet, ezt a csodát építettem meg UHFHDTV , de még így is összejön percenként az idegesítő drop BP III kerületből.
A válaszokat még1x THX!
Ja és persze a DVD az DVB mind2 helyen .....
most már próbálom elolvasni is azt amit írok.....
-
SzDani
csendes tag
Most hogy mondtad igen.... viszont csak a rádiók meg mtv csatornák adtak valami értékelhetőt.
A TSReadert-ből viszont sikerült kicsiholni mégis mindegyiket és vlc-n keresztül még nézhető is.
Viszont nem értem, hogy az RTL TV2 meg a többi aminek ugye AAC a hangja miért akasztja meg az összes többi programot (Media Center, DVD Dream, DVD viewer) pedig fent van egy CoreAAC meg egy FFDshow is de valahol még választani se lehet h mit használjon codeknek az adott program.
Erre ki mit használ,vagy valami megoldás?
THX
-
winnie3
csendes tag
Köszi a választ, sikerült összehozni.
Lényeget összefoglalom, hátha másnak is jól jön egyszer:
Körbesétáltam a lakást a laptoppal, közben folyamatosan ment a TSReaderLight, de sehol nem volt jel. Az ablakhoz toltam egy asztalt, laptop az asztalra és kiraktam a botantennát az ablakon kívülre. Na ott találtam 60-80%-os quality jelet. Eljátszottam az alufóliás trükköt (papírlapot meghajlítottam U alakban, alufóliával kibéleltem és az egészet a botantenna köré raktam, az U alak két szárát rögzítve egy egy nehéz tűzőgéppel, hogy ne vigye el az egészet a szél ) és miután sikerült jól eltalálnom, hogy melyik irányba legyen az U alak szája, 90-100%-os jelet kaptam.
így most eléggé korlátozva van, hogy hol nézhetem a tévét, de legalább megy -
A-l-i-e-N
aktív tag
Tatabányáról szenvedek
Sajna nem tudom a TSReaderrel venni a jelet, ez van, pedig ezt a leírás alapján csináltam.
TSReader Hiába várok több percet..
Ilyenkor nincs jelem, vagy valami rossz?A laptopon-vistán nem indul el ez a progi. Először jó volt, utána kiléptem, azóta nem jó. Hibaüziket ír ki, valami ötlet?
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Köszi.
A gyári AVerTV6-al nem jön be semmi, csak a TV2 néha, az is szarul, hangyás, hang néhol van néhol nincs. Egyik szoba végébe bejön, a másik végében pedig már nem. Ez nekem gyanús, szerintem itt valami nem okés. Próbáltam laptop-vista és gép-xp verzióval is, semmi változás. Amúgy nem írt ki hibaüzenetet a dvb, és a 3.9.4.0 van meg. Megy mindkék rendszeren.
Jelerősséget se tudok nézni, a TSReader Lite-al. Be van dugva a kütyű, de nem talál semmit. Pedig azt csináltam, ami a képeken van, meg le van írva. :S
Dvbben ezek vannak beállítva. Csak azért piros, mert nincs bedugva, gondolom tudjátok
Ezek vannak beállítva codecek, ezek jók?
hardware részHa keresek csatornákat, akkor semmit se hoz be. Kevés lenne a gyári antenna? Valamivel nem lehetne erősíteni, lejjebb írtál Edigitalról egy antennát, az jó lenne nekem? Illetve ez a cucc faternak kell a laptoppal, általában Frankfurtba lenne használva.
-
Mákosmetélt
tag
Szia, köszi!
Én is találtam valamit
LoL "2010-ben vonják ki a MIG-eket. Addig az NHH nem engedi a korábban szobaantennára tervezett adás erősségét. Budapesten jelentős teljesítménykorlátozást kellett bevezetniük, mivel az zavarná MIG-29-es vadászgépek pilótái által használt tartalék kommunikációs frekvenciát"
-
simongab
senior tag
Kipróbáltam a Media Centerrel, 3 gond van vele: Duna TV HD adásával 90-100% on hajtja a procit, sokszor lefagy, és nem tudom használni az Aver távszabályzót. Jelminőség 100% (tetőantenna ami a szabadság hegyre néz)Az aver program legújabb W7 es frissítése van fent, és így is akad nagyon, igaz hogy a procit csak 50% körül hajtja. Nem tudom hogy a teljesítménykülönbbség, többlet ami a C2D 1.67 és 2.0 között van elég e?
-
odipapa
senior tag
1.A csatornaváltás működik.
2.Igen, próbáltam még a progdvb-vel (mivel csak ebbe tudtam életet lehelni a dvbviewer-en kívűl). Szintén ugyanezt produkálta.
3.Van egy távirányítóm amit billentyűzetként érzékel a gép. Ezt használom filmnézésre is. Tehát egyszerűen hozzárendeltem a billentyűparancsokat a távirányítóm gombjaihoz.
Mióta volt fent a 3.9.0.0 változat is a tv2-nél meg az RTL klubbnál is stereo hangot mutat az ikon és nem mutatja a jelerősséget sem hanem helyette az aktuális programból eltelt időt mutatja %-ban.
Csatornaváltásnál pedig nincs az a felugrómenü ami mutatja az aktuális műsor tartalmát
Ha jól emlékszem a 3.9.2.0 tudta ezeket?! -
odipapa
senior tag
nrc
Csak most azt nem tudom hogy sírjak vagy nevessek fullos mindegyik csatorna képe, nem akad.
100%-ot mutat minden hol a dvbviewer, a rádió adóknál 92%.
Tehát a tuner eredeti softvere egy rakás sz...
Most lehet hogy potyára vettem meg az új antennát?
Azért még nincs minden rendben. Az AC3 hang akadozik, hiába váltogatom a dekódert. -
wassermann
Topikgazda
Egyet nem értek csak:
- Mi a francért kell kisérletezgetni? Biztos vagyok benne, hogy vannak már - akár szakmai körökben publikált - külföldi tapasztalatok. Vagy ennyire egyediek lennének a hazai sávszélesség/tömörítés paraméterek?
A másik dolog, hogy már korábban jelezték: az új stúdiók, berendezések mind FullHD-ra lesznek optimalizálva. Ebből bármi más szerintem rosszabb lesz. Bár amíg a műsor túlnyomó részének forrása 576i, addig leht, jobban bejön nekik egy az 1080i-től különböző felbontás. -
attuska
csendes tag
Köszönöm a windózos divx infót és a linket!
Letöltöttem, ki fogom próbálni. eddog a másik windózost használtam, remélem ez jobb lesz.
Az UHU linux alatt meg még nyűglődöm, mert szerintem ebben senki nem tud nekem segíteni, úgy néz ki, hogy magamra maradtam, de előbb-utóbb biztos űberelni fogja majd a windózos dekódereket.
Hát igen. Az eredményért meg kell küzdeni. -
zhagyma
őstag
A sat.hu-n Hoffmann Gábor szokott mérni a budai várban jelszintet egy "nagylepkével". A mérései szerint a Száva utca óta semmit nem változott a térerősség a Széchenyi hegyi adón. Most cserélt antennát, amivel az UHF 62-esen 10dBuV nyereség plusszt ért el. Szóval mérhetően nem változott semmi a sugárzásban. (MindigTv 2959 - 2960)
-
zhagyma
őstag
Hát ahogy leírod az általad tapasztalt jelenséget ez maximum tényleg csak "állítgatásnak" tűnik.
Az SFN rendszerű adásnak egyik fontos következménye, hogy a besugárzott területen két adónak van egyfajta "átfedése". Így a domborzati viszonyok árnyékoló hatását nem nagy adóteljesítménnyel kompenzálják, hanem több kisteljesítményű adó szinkronba hozott sugárzásával. Így azon vételi helyen, ahol az egyik adóra nincs rálátás, ott valószínűleg a másik adóból származó jel el fog jutni. Irányított antenna esetén választani kell egy adót, ahogy Te is megtetted.
Ha "irányítatlan" antennát használsz, akkor a DVB-T vevőhöz eljuthat bármelyik adó jele. A vevő az egyik (vélhetően a nagyobb jelszintű) adó jelére ráhangolódik, míg a kisebb jelszintű adó jelét elnyomja. Ez úgy lehetséges, hogy a DVB-T adók szakaszos üzemben sugároznak (szimbólum ideig adás, védelmi intervallum szünet). Mivel az adók eltérő földrajzi helyekre telepítettek a távolságok és az irányok eltérése miatt az egyes adóktól származó jelek ("adás" / "nem adás") késéssel jelennek meg a vételi helyen. A vevő pedig egyet "kiválaszt" a többit "figyelmen kívűl" hagyja. Ha a vételi hely mozog, akkor a vevő képes forrást változtatni, amennyiben folyamatosan kiértékel.
A Széchenyi-hegy, Száva utca viszonylatban azért nem beszélhetünk igazi SFN rendszerről, mert amit a Száva utcával besugároznak a "fölött" a Széchenyi-hegyi adó teljesítménye "elsűvít". Nincs közös besugárzási terület. Valószínűleg ez azért van így, mert a DVB-T sugárzás "nagyon zavarná" a UHF 62-es csatornát használó egyéb berendezések működését (katonai berendezések, más csatornák DVB-H / DVB-T adását és legfőképpen a budapesti analóg sugárzást). Szerintem emiatt, csak a Száva utcai adó mellett egyéb "kisadók" bekapcsolásával lehet eredményt elérni a "zavaró" sugárzás növekedése nélkül. Ez pedig pénzbe kerül, ami mint tudjuk most nincs.
-
Core2duo6600
veterán
Belenéztem a műsorba, tényleg jó a kép.
Amikor mérgelődtem, az leginkább az MS nek, ill. esetemben a HP nek szolt, hogy nem tették bele a Media centerbe, hogy mpeg4 es adsáokat is kezelje.
MCE amúgy csak az autonomia tv ét találja meg, de képet nem ad.
Valószínű, hogy a Száva utcáról veszem,
Most hogy megnéztem a térképen, kis hijján látni innen az adótornyot.Csak a laptop kijelzője áll rendelkezésemre, mivel ebben van a tuner, ennek 1280 as a képpont szélessége.
Mivel a gép nem az enyém így tartós használatra nem rendelkezem be a dologgal kapcsolatban.De kiványian várom, hogy mikorra lesz olyan egyszerű a használata, beüzemelése, mint pl a
Hauppauge PVR 500 as tuneré volt, betettem, leszedte a drivert, behangolt, sorbarendeztem, és készen volt.
Mindezt távírányítóval.
Na most ami ebben a gépben van tuner, annak is ilyen zökkenőmentesen kellene mennie, és ez az Microsoft ill. a HP sara, hogy nem így megy jelenleg
. -
Core2duo6600
veterán
El kellett indítani az általad említett dolgokat, amik azonban nem voltak benne a progi directoryjában, a koráűbbi változatnak a dolgait indítottam el, ezutan mar beadta a képet.
Nagyjából semmire sem lehet használni amúgy, mert nálam a számítógépes TV nézués a Windows Media Centert vagy ezzel egyenértékű dolgot jelent, hogy távírányítóval együtt, de ami ennél is fontosabb megbizhatóan müködjön.
Namoszt ezen progik esetében egyikről sem lehet beszélni, mert van, hogy megtalálja a csatornát, van, hogy nem.
holott az antenna ugyanúgy áll.
Nekem akkor jött be az erősítős szobaantennával valami, amikor az erősítése minimumon, mitőbb, a külső forrásra volt kapcsolva ezek szerint egy drót elég lehet, ennek ellenére, nem tiudom, hogy van - e jelentősége annak, hogy az antenna tányérja merre mutat, , vagy hogy milyen polarizációra van téve.
A jelerősség, amikor épp hajlandó volt menni a progi, akkor 100 % köorül volt.
Dél Pest, Gyömrői, Álmos, Zalán, Attilla utca által határolt területen vagyoki, IttAmeddig nem kerülnek fel erre a rendszerre normális adók is.
Nem csak a TV2 re, meg az RTL klubra gondolok, addig nem fogok vele vesződni.
A Laptop gyártók, meg rájöhetnének, hogy az analóg tunernek még nem áldozott le, márcsak azért sem mert a kábelen továbbra is menni fognak, miutan a lebvegőben ,már nem.(#2793) nrc
Hot mindegy, hogy milyen az antenna, sokszor egy drót isd elég, ugyanúgy, mint az analügnhál, itt meg van az az előny, hogy nincs szellemkép, ami egy szobaantennának majdhogynem természetes velejárója.
-
zhagyma
őstag
Jelenlegi ismereteim szerint a Széchenyi-hegyi DVB-T antenna-rendszer több emeletes kialakítású. Elméletileg elképzelhető, hogy az egyes emeletek azonos fázisban, de eltérő amplitúdóval táplálva módosítható a sugárzás "függőleges nyilásszöge" vagy annak irányultsága, a vízszintes polarizáció és körsugárzás jelleg megtartása mellett. Mivel ez fizikai "állítgatást" nem igényel az adóoldalon, bármikor lehet "próbálgatni".
A megfigyeléseid alapján úgy tűnik visszaáll a "régi rend" és megszűnik az antenna állítgatás problémája, mivel a Száva utca nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Sajnos ez nem volt igazi SFN rendszer. Az már bizonyított a német autópályán haladva az autóban, cca. 150 km/h sebesség mellett.
Minden esetre 2009.04.25-én tervszerű adókarbantartás lesz 00:00-06:00 a Széchenyi-hegyi adón: [link]. Amennyiben fizikai módosítást terveznének vagy nagyobb kísérletezést, akkor azokat ebben az időszakban következmények nélkül megtehetik. ( A DVB-T-re van az AH-nak a DUNA, ATV, HIRTV-vel érvényes szerződése, amely meghatározott rendelkezésre állást és tervezett karbantartást követel meg)
-
HarryPotter
őstag
kösz, megnézem, mi a pálya a Duna TV-vel. Nálam ilyen filter probléma nem jött elő, legalábbis a három dvbt rádió szépen szólt (lekopogom). Mikorra várható, hogy az m1 ismét szabadon fogható lesz földi sugárzással? Illetve mikor bővülhet a csatornakínálat (tudom, hogy legkésőbb 2012-ben, de az még odébb van).
-
HarryPotter
őstag
köszönöm a kimerítő és világos válaszokat!
"Természetesen" a saját kis antennájával próbálkoztam, ablak mellé belül telepítve, de semmi. Azt is látom, hogy csatlakoztatható hozzá más antenna is valamilyen átalakítóval, de azt be kell szereznem. Ezután viszont - ha elég lesz - egy szoba antennánál maradnék, abból milyet szerezzek?
m1 nincs fenn? Bakker, de akkor nem értem,hogy akkor miért rakták az m1 logoba a "hd" feliratot a barca-bayern meccs alatt?
-
Core2duo6600
veterán
leszedtem többet is.
A vista az egyiknél klék hallálllal reagált, majd rendszerösszeomlással, visszaállította magat egy korábbi időpontra.Ekkor a defender is jelzett.
Majd egy ujabb verzió, és ekkor már a norton jelzett.
Ha ennek a nyavajának a tunere mpeg 2 es, akkor jól selytem, hogy nem fog muködni ?
és aklkor feleselegsen szivok ? -
Core2duo6600
veterán
Én meg egy dvb-t tunerrel rendelkező laptopot nem birok muködésre.
geyedül az autonomiat találja meg, de képet nem ad, hang van.Milyen programok állnak rendelkezésre ? amikkel lehet a tunert kezelni, hp notiba épített ha jelent valamit.
Én Gyömrői és az álmos utca közt vagyok, 18 ker
-
zhagyma
őstag
Antenna áthelyezés: Gondolom térerősséget nem tudsz mérni, de vedd figyelembe, hogy az esős / felhős idő kb. 6dB (1/4) térerősségcsökkenést okoz (időjárási tartalék). Ekkor a vételi helyen 1/4-re csökken a térerősség. Ha időjárástól függetlenűl kell antennát "állítgatni", akkor valóban az adóoldalon változik valami.
Adótorony:. Az adó oldalon állítottak a Száva utcai adó indulásakor. Szűkítették az adóantenna-rendszer függőleges nyilásszögét. Ezzel megnőtt az antennanyereség és a távolabbi vételi helyeken a térerősség, míg az adóközeli helyeken az lecsökkent (Budapest). A Száva utcával ezt szerették volna pótolni, de kevés lett. Ezt sok megfigyelés és félhivatalos "beismerés" az AH részéről támasztja alá. Így aztán nem is lett "igazi" SFN rendszerű adás annak minden előnyével, csak néveleges paraméterekben.
NHH: Tudomásom szerint az NHH január eleje óta vizsgálódik és nem zárult még le a vizsgálat. Ezen idő alatt méréseket is végeztek, ami állítólag bekerül a vizsgálati jegyzőkönyvbe is (Na erre kíváncsi leszek, mert nyilvánosságra kell majd hozni). Valószínűleg ez a vizsgálat az egyik oka a Széchenyi-hegyi adó átállításának, mivel valószínűleg a besugárázási terület szélén nem volt meg a minimális térerő. Értelemszerűen ez vissza is állítható ...
-
zhagyma
őstag
" ... Adóantenna függőleges nyilásszög probléma már volt Budapesten. 1975-ben a 40/4 kW-os japán NEC adó és antenna üzembehelyezése után. UHF 24. csatorna M 2 műsor. Az adóteljesítmény " elsűvített " a város felett. A megoldás az lett hogy az adóantenna legtetején lévő lapantennákat 10-15 fokkal megdöntötték hogy a városra sugározzanak..."
Szóval volt ilyen és van megoldása is. Úgy néz ki, hogy a jelenlegi antenna rendszerrel és sugárzási korlátok mellett nem oldható meg a távoli(~80km) és közeli területek (budapest) együttes besugárzása. Ha az NHH vizsgálat lezárul, akkor lehet hogy visszakapod a 100%-os jelminőséget...
-
peteris
csendes tag
Köszönet nrc-nek a a tippet a rádió felélesztéséhez DVBViewer-ben, a "Monogram" AAC dekóder kiválóan teszi a dolgát. Nálam kicsit más volt a kiindulás, mert a DVBViewer 3.9.2.0 --ban alapból megy a rádió, a gondok csak akkor jelentkeztek, amikor egy másik gépre a 3.9.4.0 verziót tettem fel. Az újabb verziónál sehogyan sem akartak jönni a Radio Teszt 1,2,3 csatornák, bármit állítottam a DirectX beállítási mezőkben. Ezeknél a csatornáknál a tálcán AC3 kijelzés látható, ezért sem jutott eszembe, hogy AAC dekódert kellene keresni hozzájuk. Egyébként ennek okát most sem értem. Alapból a "system default" jött fel az AAC dekóder mezőben (úgy tűnik, hogy ez alkalmatlan a feladatra) és más választás nem is volt. Most már van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Makulátlan, új állapotú Garmin Forerunner 255 music fekete
- Szinte új állapotú Samsung Galaxy A54 5G 6/128GB
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest