Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GBogyó

tag

válasz PikkPukk #3109 üzenetére

Szintén erősen SZVSZ.
    Az MTV hozza létre a kimenő adatfolyamot, ezeket a mostani állítgatásokat is ők végzik. Szerintem nem elég az iparági tapasztalat, hogy milyen kép mennyire jó, mert eltérő kódoló eszközök eltérő optimális beállításokkal bírnak. Ezt kell most kikísérletezni.
    Valóban, ettől nem lesz jobb a műsor, de szerintem felesleges szekálni az MTV-t, mondj sokkal jobb tartalmat sugárzó magyar csatornát.
    A felbontások egész számú változtatása már szerintem rég elmúlt, a mai világban minden eszköz minden ponton csak skáláz. Nekem is fájt ez a felismerés, de ez van, hozzá kell szokni.

• DarkByte

addikt

válasz PikkPukk #3109 üzenetére

Még nem végleges a két HD csatorna (talán majd csak jövő héttől), miért ne kísérleteznének? Nekem nincs ezzel semmi bajom. Egyébként szerintem az 1440x1080i50 lenne az optimális megoldás (16:9 -re nyújtással). A vízszintes felbontás csökkentésre saját tapasztalataim szerint kevésbé érzékeny a szem, viszont az a 480 oszlopnyi pixel kiesése már tudna érdemlegesen javítani a minőségen a 8Mbit mellett. Egyébként fura, most tényleg 112kbps -es MP2 hanggal megy az adás és tisztábbnak tűnik mint a korábbi 128kbps -el?? Jelenleg egyébként 1280x1080i50 a felbontás ha jól nézem. Ezt már tesóm Athlon64 -e is elviszi 90% -ban szaggatás nélkül. Most ugyan nincs HD tartalom, de az SD felkonvertáláshoz képest jó képe van.

Délután teszek egy kísérletet hogy a DVB-T tuner -t rádugom a nagy CB rádió antennánkra. A kiskonyhában a TV már jó ideje arról megy és kristály tiszta képe van minden szentesi adónak. Kíváncsi leszek.

Új hozzászólás Aktív témák