Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz MCWRusty #3118 üzenetére
Kíváncsi vagyok ott hogyan funkcionál, írd meg majd a tapasztalatokat.
odipapa: használható DVB-T -hez, a telepítés után a transzponder választónál a DVB-T Europe -t kell kijelölni és utána ugyan néhol még nyomokban műholdas dolgokat mutat, használható. Lásd.: [link]
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz MCWRusty #2827 üzenetére
Sztem 20-30$. Még várok egy ebayes aukciora, utana szolok, hogy kuldjek. DVB-C 99%-hogy mukodik, a DVB-T lehet hogy amérikai norma... még nem tom, egy biztos, egyiranyu ut, ha nem jo, nem veszik vissza szvsz.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Lamellus
tag
válasz MCWRusty #2694 üzenetére
Köszi a tippet! Még kutakodom, a legjobb az lenne, ha a digitális és az analóg antennát egyszerre tudnám beledugni. Eddig két ilyen kártyát találtam, az egyik sehol nem kapható, a másik pedig ez:
A linuxtv.org szerint támogatott a kártya.
Még jelentkezem majd
-
zhagyma
őstag
válasz MCWRusty #2643 üzenetére
Az irány jó. Csak az eszközben alkalmazott intel SCH US15W system controller hubban lévő GMA500 grafikus vezérlő 1080i gyorsítást támogat. A Blu-Ray esetén alkamazott 1080p-t nem. [SCH US15W Datasheet 98. oldal]. A kódolás rendben van (H264 / VC1).
Megjegyzés: Az intel a G45 chipset X4500HD grafikus vezérlő DXVA képességeihez a hozzáférést pénzért árulta (pl.: CyberLink). Alig néhány hete adta át az infókat az MPC-HC (open source) fejlesztőinek hosszas könyörgés után. Lehet, hogy ezzel is így lesz ...
-
válasz MCWRusty #2591 üzenetére
MediaPortal ingyenes GUI, csak a HW kell alá, és kész a "fekete doboz".
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
zhagyma
őstag
válasz MCWRusty #2335 üzenetére
Az ERP viszonyok hasonlítgatása csak azonos frekvencia / csatorna esetén tehető meg egzakt módon. Én sem ezt tettem, ezért fenntartással kezeld ezeket a számokat, csak becslésre jó.
A végleges esetben a jel hasonló lesz, mint a jelenlegi DVB-H-nál (38 csatorna, amely az AH szerint a tervezett maximális ERP-vel megy). Addíg is bízzál a Száva utcában, amely a Széchenyi hegyivel SFN rendszerben fog működni. Az SFN adásrendszer az olimpia idején bizonyított (mindenki erre hivatkozik), bár ott 3 adó is ment Budapesten.
-
attuska
csendes tag
válasz MCWRusty #2327 üzenetére
Egy másik fórumom, a netboard.hu-n írta már valaki, hogy neki a xine veszi, a kaffeine lefagy, a mplayer nála is csak hangot ad. Ő ubuntut használ.Próbálkoztam a xine-vel, kb 8 indításból egyszer kapja el, szépen nézhető is egy pár percig, majd szépen öszzeomlik. Xterm-ben indítottam, hogy lássam, miket ír ki. Azt írja ki a vége fele, hogy a stream-ben nem várt dolgokat észlel, amikkel nem tud mit kezdeni, majd belegabalyodik és kilép. Arra gyanakszom, hogy a xine-lib nem megfelelő. Egyébként a kaffeine is a xine lejátszó motort használja, így értehető az összeomlása, az ő kiírása szűkszavúbb. Lehet, hogy kipróbálom frissített xine-libbel. Addig is marad a DVBViewer.
-
zhagyma
őstag
válasz MCWRusty #2327 üzenetére
mod: Bocs. ChiliChili-nek szól.
...Várható-e a közeljövőben, hogy nem csak a Széchenyi-hegyről, hanem a Hármashatár-hegyről is fogják sugározni a DVB-T adást?
A Hármashatár-hegyről való sugárzást jelenleg nem tervezzük, viszont a Száva utcából várhatóan rövidesen megindul a sugárzás. ...Ez 2009.01.16-i állapot a mindigtv [GYIK] szerint. Időnként refresh.
Olimpia idején ez volt:
... Széchenyi-hegy és Hármashatár-hegy 1 kW és Száva utca 3 kW. ...
Ez van:
Szécheny hegy jelenleg 6kW (55)és 10kW(62) ERP teljesítményyel ad.
Kabhegy 20KW ERP mundkét mux-ra.
Szentes 50 kW ERP mindkét mux-ra.Budapesten a Száva utca is elindul "hamarosan" SFN rendszerben a Széchenyi hegyi adóval, ami minimális térerő növekedés, viszont homogénabb térerő eloszlást eredményez. A DVB-T vétel stabilabb lesz csökkenő átviteli hibával.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz MCWRusty #1812 üzenetére
Én az antennához vinnék egy notebook / usb tuner párost és közvetlenül rádugnám az antennára és így ellenőrizném a vétel minőségét. Ha jó, akkor az antennával semmi baj. Ránézésre sajnos tényleg nem megy mindig a hibakeresés.
Krisz1997 és radi8tor1 köszi kiegészítéseket.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz MCWRusty #1729 üzenetére
Szerintem nem kell átnézni a kábelezést, hanem ki kell cserélni a kábelt vagy olyan szélessávú erősítőt kell venni, ami a felső frekvenciatartományt jobban erősíti mint az alsó tartományt.
A fizika törvényei alapján a magasabb frekvencián nagyobb a veszteség. Ha régi, esetleg olcsó kábel van használva, akkor ez a veszteség magasabb, mint mondjuk egy műholdas TV-re használható kábelnél.⭐ Stella
-
zhagyma
őstag
válasz MCWRusty #1729 üzenetére
Igazad van. Sok mindentől függ. Néha elég a bejövő jelet erősíteni és utánna passzívan osztani, nyilván a legjobb ha minden "ágat" meghajtanak. Egyébként erősíteni, akkor kell, ha muszály.
TV2 hibára:
Ha egy kábelszakaszon szakadás van, akkor az alacsony frekvencián vett adók "rosszak", ha rövidzár van, akkor a magas frekvencián vett adók "rosszak". Érdemes átnézni a kábelezést. Hátha...
-
zhagyma
őstag
-
ati2
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- PlayStation 5
- Háztartási gépek