- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Androidos fejegységek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #1961 üzenetére
Tavaly vettem új, gyors gépet. Gondoltam na végre akkor már gyorsan fog menni a DVD->XviD kódolás. Gyorsan is ment, 2-3 óra alatt megvolt egy filmnek a kétmenetes tömörítése (max. minőségre állítva az XviD tömörítőt, 1.5 - 2 Mbit/s bitráta között).
Csak épp az új géphez új monitort is vettem és szörnyűlködve néztem azt a képminőség romlást, amit az átkódolás okozott. Ezek után inkább vettem egy nagyobb winyót és a DVD filmeket eredeti minőségben hagytam meg (csak a fölösleges extrákat szórtam ki)...
25.-én este sikerült viszonylag nézhető jelerősséget elérnem egy szobaantennával, és konstatáltam, hogy mintha javult volna a HD adások minősége. Ha jól látom visszatértek a full HD-ra (1920x1080) és mintha ráraktak volna a képre a tömörítés előtt egy kis zajszűrést is, ami jelentősen javítja a tömörítés hatékonyságát. Nem volt se zajos, se taknyos a kép. (a Neveletlen hercegnő és az Elizabeth filmeket néztem csak meg, főleg az utóbbinak volt egész jó minősége)
Szóval én úgy vagyok vele, ha már egyszer sikerült egy jó minőségű digitális HD adást rögzítenem, akkor nem akarom azt semmilyen módon sem tönkrevágni valami átkódolással...Lehet, hogy volt már erről szó, de azért rákérdeznék mégegyszer:
Erősítős szobaantennával sikerült valakinek jelentős javulást elérnie a vételben vagy csak kidobott pénz az egész? (most egy passzív kétágú botantennát használok, ezzel már sikerült 60%-os jelminőséget is elérnem, pedig nem is az ablakba raktam)
Konkrét típus is érdekelne... (irányított tetőantenna nem megoldás, mert nem tudom hova rakni, a plafonra nem akarom fellógatni, bár végső megoldásként ez sem kizárt)
Új hozzászólás Aktív témák
- REDMAGIC ASTRA Gamer tablet OLED kijelzővel - 16 GB / 512 GB
- ÚJ GARIS iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium Független
- Sapphire Nitro+ 6700XT 12G - 6 hónap garanciával
- iPhone 15 pro natúr titán 256 GB független
- Új DDR5 Gamer PC i7 12-14700KF-ig/RTX 5060 + 11 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb Ram 2-4Év Gar
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest