- ASUS blog: válassz céljaidnak megfelelő monitort!
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- GeForce RTX 5050 VGA-k hármasfogata a Gigabyte elképzelése alapján
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- HP notebook topic
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Watt25 #11200 üzenetére
a tuner minősége - szerintem - fontos! Többek között a vételi érzékenységben azért igen jól megmutatkozik a különbség! Találkoztam itthon olyan tuner-el, ami pálca antennával tökéletesen veszi az adást 100/100 , de van itthon olyan is, aminek az erősítős szoba antenna még kevés. (természetesen ugyan azon a helyen, ugyan abban az időben, ugyan arra a gépre kötve harmat gyenge jelet produkál)
-
balpis
őstag
válasz
Watt25 #11087 üzenetére
igazatok volt. Az irodában, bazi nagy szobaantennával (két ágú, állítgatható, majd egy méteres mindkét rúdja) kb. 5, próbálkozásra sikerült belőni, csak a jel volt eddig kevés.
Azt hittem, ez kb. olyan, mint az analóg adások, azaz a városban egy szál dróttal is jönnek
Szóval ma viszem vissza a kütyüt, mert így nekem használhatatlan sajnos. De köszi a segítséget! -
zhagyma
őstag
válasz
Watt25 #11028 üzenetére
" ... Mi az akadálya annak, hogy egy pc-s program fogja a kapott scrambled stream-et, odaadja a CAM-nek és a visszakapott descrambled stream-et mentse le a vinyóra? ..."
A CI / CI+ úgy működik, hogy a CAM megkapja a teljes transport stream-t és visszaállítja a titkosított packet-k payload mezőinek bitsorrendjét (descrambling). A CAM-ból kijön a kikódolt csatornákat tartalmazó teljes transport stream.
A gond ezzel ott van hogy a transport stream-ben a descrambling-hez szűkséges kódszó is jön x másodpercenként változtatva és egyes rendszereknél időkorláttal behatárolva. Azaz másnap nem minden rendszer esetén lesz "hajlandó" a CAM elvégezni a kikódolást, mert nem kap engedélyt az előfizetői kártyától.
A CI+ "kimenetként" megjelenő transport stream HDCP kódoláson esik át a CAM-ban alapesetben. HDCP host nélkül meg a CAM nem is ad ki semmit ...
Ui: Alapesetben a CAM automatikusan kikódol, mert a tunernek a szabvány szerint "kötelessége" átadni a stream-t a CAM-nak ha van a stream-ben titkosított tartalom.
-
zhagyma
őstag
válasz
Watt25 #11026 üzenetére
" ... A rögzítés és továbbítás egyébként is problémás lenne CI+ esetén, hiszen a szolgáltatótól érkező stream-et rögzítve adtál a sz*rnak egy pofont. ..."
PC-n megoldható lenne a kikódolás is csak ne lenne az a fránya CI+. A transport streamben jön az aktuális kulcs is csak egy kicsit korábban kell kezdeni a felvételt.
-
P.O.C.
tag
válasz
Watt25 #11023 üzenetére
ahan,
és ha kapok a UPC-től egy STB-t, majd onnan az outputot betolom egy tuner kártyába?
és ha két (vagy több??) tuner kártyát rakok egy gépbe?
(pl.:Több kártya egyidejű támogatása
Amikor több mint egy AVerMedia TV tuner kártya vagy capture kártya van beépítve az Ön rendszerébe, az AVer MediaCenter 3D egyidejüleg képes megjeleníteni a különböző eszköztől érkező képeket egyetlen ablakban.)(sorry ha sületlenség csak hangosan gondolkodom. nem magán használat lenne, és lényeges elem, hogy egy géppel vegyünk fel adásokat amit majd továbbítunk egy másik céghez)
-
laca500
aktív tag
válasz
Watt25 #10950 üzenetére
Én is köszönöm a válaszokat, de nem ilyen megoldásra gondoltam.
Inkább valami olyanra, mint amikor összeraktam egy HTPC-t és az infra vevőrésze rá volt kötve az egyik belső usb csatira, amin keresztül a távkapcs megnyomásakor elindította a win 7-et, vagy az xbmc-t.
Hát valami ilyesmire gondolok. Hátha van valami DVB-C USB-s vevő kütyü, ami beprogramozható, és a megadott időben feltudja éleszteni az USB-n keresztül a PC-t.
Szerintem kell lenni ilyennek. Vagy ez csak úgy működhet, hogy bekapcsolom a pc-t, majd beállítom a felvételt valamelyik progiban, elmegyek dolgozni a pc-t meg bekapcsolva hagyom? Aztán ha végzett a felvétellel, már le áll magától?
Csak ilyen megoldás létezne? -
egykettő
aktív tag
válasz
Watt25 #10591 üzenetére
5méteres aktív hosszabbítóval, egyelőre nyertem. Van egy régi multimédia távirányítóm azzal meg nagyjából meg vagyok, a hozzáadottat nem tudom életre kelteni, pedig új elemet is vettem bele.
Edenyke: Ilyen jó antennákat tudnál utatni? főleg az olcsó(~5ezer ft) de még használható kategória érdekel.
-
LSL1337
őstag
válasz
Watt25 #10519 üzenetére
610000t csináltam, és a program semmi visszajelzést nem ad, mikor mozgassam? megaHz-enként scanelni, 5mpig van 610-en, nem talál semmit megy tovább, jelerősségről semmi visszajelzés
és kibaszott sokszor lefagysztja a gépem, ami abszolút nem fagy, SOHA, most az elmúlt 12 órában vagy 10x...., mindig scaneelés közben
kellett nekem a kínai szar:\
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Watt25 #10391 üzenetére
igen, azon is gondolkodom, de csak nagyon utolsó sorban...
a gyári DIGIs stb azért nem jó, mert nagyon gagyi
szeretnék felvenni, visszatekerni... ezt nem tudja az, ami 300huf/hó, a másik meg drágább, passz, h mennyi, de akkor már inkább veszek egy sajátot...
a dvi/hdmi megoldás is jó nekem, a hang pedig úgyis 2.0 lenne justonly...
-
-
-
repvez
addikt
-
csudri
őstag
válasz
Watt25 #10088 üzenetére
Nézegettem már korábban Ebayen ezeket a noname usb-s tunereket, ezek szerint tényleg működnek? A keresővel találtam néhány pozitív visszajelzést itt a topikban, csak senki nem írt linket, hogy melyik az, amelyik tuti jó. Akkor ez igen?
A tv mellé akkor kinézek valami STB-t, egy ilyen 10ezres Wayteq [link] simán jó vevőnek, ugye? Filmek úgyis gépről mennek a tv-re, tehát az nem annyira izgat, hogy most mit játszik le és mivel van szívás.
-
zhagyma
őstag
válasz
Watt25 #10065 üzenetére
A transport stream 188 byte-s csomagjai tartalmazzák az általad vágni kívánt MPEG videó "file"-t. Minden TS csomag PID mezője határozza meg mely csomagok tartoznak össze: sorfolytonosan az azonos PID értékeük adnak például egy MPEG videó "file"-t. A kérdés az melyik PID értékű csomagok adják a videót. Ehhez kellenek információs táblák amik szintén jönnek a stream-ben (PMT/PAT) de néhány esetben nem kerülnek mentésre. Bizonyos méret felett (időszakonként újra kell egy PMT/PAT a ts-be) A szabvány a DVB-SI cím alatt: [link]
Ha sikerül betenni (TSDoctor) PMT/PAT bejegyzést akkor minden program kezeli a ts-t. Én nem vágnék közvetlenül TS-t - ha nem muszály - végül is az egy "szállítókonténer" és nem kifejezetten erre lett kitalálva (A sync bytenak fontos szerepe van a DVB eszközök múködésében, de a videóstream esetén semmi haszna). A TSMuxer-rel a szabványos ts-t szét lehet szedni az MPEG videóra / hangra külön file-okba és MPEG szabványt ismerő szerkezetőprogrammokkal lehet manipulálni / vágni / összeragasztani. Utánna bármilyen konténerbe be lehet rakni az eredményt.
A DVBViewer képes lejátszani az SI tábla hiányos TS-t és képes lementeni ebből egy helyes ts-t amit már a TSMuxer kezel. Sajnos a felvétel eleje lemarad (gyalog módszer: indít -> ment). Azt nem tudom melyik program képes referencia képekre vágni, hangot illeszteni probléma mentesen átkódolás nélkül.
Anno mezis kolléga "hegesztett" táblákat ts-hez hexa editorral. Nála "bukott" ki az is hogy az információs táblákat úgy 400 Mbyte-onként ismételten be kell szúrnia mert több program a kardjába dőlt az inbformációhiány miatt ezen fileméret felett. Ha jól emlékszem az STB-je tábla nélküli ts-t állított elő titkosítás gyanánt.
-
gabo9201
senior tag
válasz
Watt25 #10058 üzenetére
Itt ajánlottak egy megoldást, de még nem próbáltam. Lehet nem menne.
(#10066) BeLac
Én is ezt tapasztaltam, hogy egy nagyon minimális hiba van, de egyáltalán nem zavaró. Ha nem figyel rá direkt az ember észre sem lehet venni
-
Watt25
veterán
válasz
Watt25 #10064 üzenetére
Kipróbáltam:
Fogam a múltkor lementett stream-emet (bár való igaz, ez teljes Transport stream, nem csak egyetlen csatorna) és bitvadász módban elkezdtem keresgélni a lehetséges csomagfejléceket. Nem tartott sokáig, hogy rájöjjek, hogy 188 byte-onként van fejléc, amit be is tudtam magamnak bizonyítani azzal, hogy egy fájlvágó programmal levagdostam a file elejéből 188 byte-ot. Akárhányszor 188 byte-ot vágtam le belőle, mindig elkezdte lejátszani a VLC player a file-t. Való igaz, ha nem 188-cal osztható byte mennyiséget vágtam le az elejéből, akkor nem kezdte el lejátszani a VLC, de a lényege ennek az egésznek az, hogy ezzel bizonyítottam, hogy nincsen fájl "eleje". Az meg végképp mindegy volt, hogy a fájlnak hol van vége, akárhányadik byte-nál levághattam.
Miután ezt kikisérleteztem, rágugliztam a 188 transport stream szövegre és ez volt az első találat. Utólag ugye okos az ember.A lényeg a 0x47, amit nem volt nehéz kitalálnom, hiszen ezzel kezdődik a file.
Tehát röviden: nincsen fájlra vonatkozó header a stream-ekben.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Watt25 #10014 üzenetére
na igen
nagyimnak kell a videó, hiába ondom hogy usb ,meg vinyó meg pendrive
nem izgatja
de ha ca modult veszünk úgyis az lesz tetszik vagy sem
én mindent gépre veszek fel
akkor a tvhez is kell külön antenna? vagy az bennevan a tvben? (samsung p2270hd)
igy ahogy nézem, a mindigtv nek elég fos minöségű az adása, rosszabb mint a upckivétel a hd persze
olyan foltos meg homályos...( érdemes váltani?)
-
[CS]Blade2
addikt
Persze, alap kellék a nézéshez. Csak azért nem lett volna néha rossz, ha a retken az ALG-ot és az ALO-ot meg lehetett volna különböztetni.
Csináltam egy screen-t: [link]
Azt írta a port, hogy az Everwood vagy mi az HD-s lesz, de rossul tudták, mert nem volt az. Na majd szombaton.Egyébként nincs képen a wmc-ben, csak hang, és a regedit-es trükk nem hatotta meg. A splash lite meg azonnal elszáll a TV nézés gombra kattintva, így egyenlőre VLC-vel nyomom, amíg nem sikerül elővarázsolni a videót a wmc-ben.
-
-
Igen, megtaláltam, amit mondtál. Én "vegyítés" módban hagytam a VLC-t, illetve bekapcsoltam a "váltottsorosság-megszüntetés"-t is. Pont a Rex felügyelőt néztem én is, és vártam, hogy mozduljon már meg valaki. Nos, se bekapcsolva, se kikapcsolva nem tapasztaltam a csíkozást.
Elég érzékeny a szemem az ilyenekre, szóval valószínű, hogy ez a film már eleve "deinterlaced".
Délelőtt is próbálkoztam, de akkor még a HomeSys programmal. Akkor ment a TV2-n az a hulladék műsor...a jóslós. Kénytelen voltam azt nézni, és ott durván látszódott a csíkozás.Néztem az előbb M1-et és M2-t, ugyancsak VLC-vel, és ott nagyon érződött a különbség a be- illetve a kikapcsolt mód között.
Egy szó, mint száz, VLC-vel sokkal jobb a helyzet! Sajnos a HomeSys nem tudja ezt a módot, legalábbis én nem találtam...
Köszi a segítséget!
-
Watt25
veterán
BLOB helyett BOB
Most belenéztem az RTL meg TV2 műsorába. 4:3-as sorozatfilm megy rajtuk éppen és valóban én sem látom most a fésűsödést kikapcsolt deinterlace mellett sem.
Csináltam képmentést. Kikapcsolt deinterlace mellett.
A kép bal szélél lévő nő, viszonylag gyorsan balra haladt. Tipikusan fésűsödésre okot adó jelenet. De ez itt nem jelentkezik. Szóval, úgy tűnik, a film már eleve deinterlace-elve van. A kérdés, hogy mindig ezt csinálja-e az RTL, vagy csak filmeknél van ez?
Minden esetre igazad van, az RTL-nél nem látszik, de ennek ez lehet az oka, hogy már eleve deinterlace-elték a forrást. Élő műsorra leszek kíváncsi, este a híradót is meg kéne így vizsgálni. -
Degeczi
nagyúr
nem csak mobiltelefonnál, hanem az összes tükörreflexes fényképezőgépnél jelentkezik ez videó módban valamennyire...
a CMOS érzékelőket (persze a telefonok is azt használnak) nem lehet uis úgy, egyetlen paranccsal befagyasztani, mint a CCD-t (amit viszont a videókamerákban alkalmaznak), hogy utána kényelmesen ki lehessen olvasni, anélkül, h közben változna a tartalma
így elkezdik a kiolvasást a fölső sorral, és mire a CMOS aljára érnek, már érezhető idő eltelt, és máshol van az oldalirányban mozgó tárgy
-
Murphistic
aktív tag
Nem lehet, hogy a kép rögzítésének technológiája miatt szeretik az interlaced megoldásokat? Mivel egyszerűbb így rögzíteni a képet így rögzítik és a megjelenítő utána oldja meg, ahogy akarja.
Most hirtelen az jutott eszembe, hogy ha nem tudják gyorsan kiolvasni az érzékelő összes sorát, akkor az alső sor már elcsúszik a felsőkhöz képest, mivel a tárgy közben elmozdul. Ennek kivédésére csak minden második sort olvasnak ki és dolgoznak fel, ami nem olyan feltűnő.
Például mobilos videózásnál látom azt, hogy ha egy gyorsan mozgó tárgyat videózok, akkor a tárgy alja és teteje elmozdul egyáshoz képest. -
Degeczi
nagyúr
kezdetben volt olyan plazma is
-
nono0327
csendes tag
Értem, köszönöm a válaszod! És akkor az készülék ([link], amit írtam az megoldás lenne a problémámra? Bocsi, ha esetleg hülyeségeket kérdezek, de nem igazán vagyok otthon a témában. Vagy ez azért nem jó, mert csak DVB-T, nekem meg kábelen jön a jel és akkor ugye DVB-C-s kellene? (PR Telecom)
-
zhagyma
őstag
Írok egy példát hátha segít:
UPC kábel: RTLKLUB. 720x576i, SD, 16:9, ~ 5 Mbps
DIGI kábel: RTLKLUB, 720x576i, SD, 16:9, ~ 7 MbpsSzubjektíven a UPC kábelen messze jobb a kép (szerintem). Ha mellétesszük a MindigTV RTLKLUB stream-t, ami MPEG4 nagyon alacson bitrate-l, az meg nekem úgy tűnik hogy szintén jobb a DIGI kábelnél (szubjektíven), de rosszabb az UPC kábelnél (szubjektíven).
Vélhetően a UPC / AH a hivatalos RTLKLUB 16:9 forrást használja a DIGI meg nem.
-
zhagyma
őstag
Álatlában nem változnak gyakran a technikai körülmények, de ez nem is lényeges. Ha jól értem egy MPEG digitális videosteam paraméterek meghatározása (felbontás, MPEG profil, bitsreamsebesség) és egy szubjektív videóstream összehasonlítás lenne a lényeg. Az evidens, hogy a szubjektív tesztet ugyanazon eszközökkel kell megejteni.
A digitális videóstream paraméterek bármely szolgáltató esetén megszerezhetőek egy notebook / tuner / MPEG TS analizátor program együttesével, függetlenül a kódolástól.
-
52a52a
tag
Az Antenna Hungária honlapján fent van minden csatorna mi hogyan sugároz, de ezek csak a DVB-T-s adások.
Íme: tulajdonságok
Kódolások
Hozzátenném a TV2 RTL-K az még mindig csak Mpeg2 minőségnek felel meg (szerintem azt kódolják át)És ha megnézed az M1 és társai sem sugároznak fullHD-ben
-
bozso073
tag
A Mindig TV Extrán érdemben 5 HD csatorna van; a HD1 csomagban az Eurosport, NG, M1, History és a Discovery HD Showcase található, mindez 1.790,-Ft-ért. A HD2 további 4 csatorna, de ebből az M1 az egyik (??), a másik három MyZen, iConcerts, Mezzo; ezek nem igazán érdekelnek.
Kérdés, megéri-e ha csak a HD csatornák miatt választom a Hello Digitalt, ez összesen, mondjuk egy alapcsomag (38 csatorna/2990Ft)+a HD1 (5 csatorna 1790Ft), azaz 4.780,-Ft. Kérdés, hogy adják-e nem bérleti konstrukcióban a CA modult.
Ezzel szemben a Mindig TV extra családija (30 csatorna, ebből 3 HD), ha kifizetem 1 évre előre, 34.780,-Ft. Ebben benne van a CA modul is (Conax CAS7, amit viszont nem használhatok más szolgáltatónál egy esetleges későbbi váltásnál), ami innentől már a sajátom és a következő évben már csak a kártya árával kell számolnom. Ez elosztva 12 hónapra 2.898.-Ft/hó. Ha a kártya árát (4.990-ért igazán olcsó) kiveszem, akkor is marad a a szolgáltatás díja+az aktiválási díj. 34780-4990=29.790/12=2.483,-Ft/hó. Ez kb. a fele a Hello Digital fentebb említett, kapcsolt csomagárának.
Viszont jobb a csatornák összetétele (legalábbis számunkra).
Szóval nem egyszerű: minőségit olcsóbban, rosszabb tematikájú kombinációval, vagy drágábban a mikrós, de rosszabb minőségben (amit írtál), ahol csak az 5 HD csatorna jelent minőséget. -
azbest
félisten
A mindigtv esetén az rtl és tv2 adókat nézd, azok hasonló minőségűek, mint a fizetős csatornák (az info castorna és euronews viszont még azoknál is durvábban tömörített). Ezeket összehasonlítva a másik szolgáltatóval már inkább lehet következetést levonni, mint a hd adás az sd-vel szemben vizsgálni.
-
Watt25
veterán
A TV-jük tudja az MPEG4-et, ezért bedugtam egy drótot az antennájába és az m1, m2, stb bejött HD-ban. Igaz hogy ugye így SD-t hasonlítunk a HD-hoz, de... Azért az szerintem durva, hogy a híradóban ülő pasin nem lehetett észrevenni a Hello Digital-os SD-s adáson, hogy durván borostás! Olyan volt az arca, mint a babapopsi... Átkapcsoltunk a MindigTV-s adásra és egyértelműen látszott, hogy mennyire borostás. Nem olyan kis mértékben, amelyet egy normál, elfogadható képű SD adásban ne venne észre az ember... Szerintem legalább is...
Ja, és a hangja is rosszabb a Hello Digital-nak. (Tompább.)
De azért azt hozzá kell tenni, hogy a Hello Digital-on, ha fizetsz érte, akkor több HD csatornát kapsz, míg MindigTV-n csak 3 van. -
bozso073
tag
Mit értesz az alatt, hogy pocsékok? Nekem nem mindegy, hogy előfizetek egy újra, és közben olcsó de legalább sz...t kapok. Pedig erősen afelé hajlottam, hogy a Hello Digital mikrohullám mellett döntsek ( az ár mellett a csomagok tematikája miatt). Nem lehet, hogy nincs jó rálátásuk az adóra, vagy esetleg antennabeállítási a probléma?
-
bozso073
tag
Igen, most már a korábbi alternatíva változott: Mindig TV Extra kontra Hello Digital. Már csak az a kérdés, hogy ha beszerzek egy Conax CAS7 kártyaolvasót (melyik gyártótól érdemes venni?), amit bedugok a TV PCMCI slotjába, mindkét szolgáltatónál megoldható-e a csak kódkártya (a plasztik lap) bérlése. A Mindig TV nél nem kérdés; ha Conax CAS7 rendszerű, akkor lehet akár saját kártyaolvasóm is, a kártya működni fog vele (az online aktiválást követően). A Hellonál ez nem teljesen tiszta még, bár itt jobb a csatornakínálat, igaz valamivel drágább is.
-
szacsee
nagyúr
Kb így látom én is.
Jelenleg Full HD monitorra van kötve a set top boxom és a legszebb képe az M1-2 HD-nek van 1080i-s jellel. Többi ha jól emlékszem 576 p/i-ben nyomhatja talán.
Anno még Coulthard idejében vettem az LCD tv-t mert már kivolt a púpom, hogy a régi videotonnal csak rizsát és hangyákat láttam annyira öreg volt. Igaz a helyzet nem változott azóta analóg adást nézve LCD-n és öcsi Digi TV-s előfizetését nézve sem. (SCART csatlakozós cucc), viszont ha ránéz tesóm a monitoromra, ha tv-zek mindig elfogja az irigység. -
Chuck Norris
senior tag
Kösz a választ.
Kis szobaantennám van de max. 15Km -re lakok a szabadsághegyi toronytól és amit az "A"-n sugároznak azok tökéletesen bejönnek. Találtam ezt a korábbi hozzászólást, hogy hozzá lehet adni kézzel a multiplexert [link] ezért gondoltam, hogy hátna nekem is valami ilyesmi kellene, esetleg valami újabb FW a készülékemre, igaz olyat sehol sem találtam. -
-
cigam
titán
azt jelenti, hogy mégis tegyem a villámhárítóra az antennát.
Ne tedd mert
- ha becsap a villám tuti szikrázni fog nálad is a box/tv mivel galvanikus kapcsolatban van a villámhárítóval- Ha külön "árbócra, de a villámháritótol megfelelően távol, és alacsonyabban helyezed el, máris sokat tettél azért, hogy ne beléd csapjon a ménkü. (Ettől függetlenul sanszos a másodlagos kár bekövetkezte (indukció) )
Földelni pedig azért kell, mert a surlódás(szél!) statikusan feltöltheti az antennát/árbócot, és rosszabb esetben a készülékeden sül ki ami szintén tönkreteheti.
Bővebb lére eresztett olvasnivaló: [link]
-
zhagyma
őstag
Ha közvetlen villámtalálatot kap mondjuk egy panelház tetején a villámhárító, akkor az áram egy része képes csak lemenni a villámhárító rendszeren (amíg az a legszűkebb keresztmetszeten meg nem olvad). A többi "utat fog keresni" magának a vasbetonban, fűtéscsövön, vízvezetéken, 230V-s hálózaton, koax kábelen, stb. Hogy mennyi amper merre fog menni azt biztosan megjósolni nem lehet.
Mivel a villám bűdöletes energiaterhelést jelent igen rövid ideig, ha biztosra akarnék menni, akkor karnyi vastag, jó magas, jól vezető, magas olvadáspontú fémrudakat tennék a tető négy sarkába és legalább olyan vastag és olyan anyagminőségű levezetőre kötném őket. A végét meg beásnám úgy 5 méter mélyre a földbe. Így biztosabban belecsap, de mivel jó vastag a keresztmetszet rövid ideig akár több 10000 ampert is kibír megolvadás nélkül. Persze azért otthon ilyennel nem illik kísérletezni ...
-
zhagyma
őstag
Az antenna gondolatmenet jó.
A villámhárító "földpotenciálon" van míg az antenna árboc remélhetőleg nem annyira. Mivel közel azonos magasságban vannak nagyobb az esély arra, hogy a villámhárítóba csap bele. Ha mégis az antennát választja, akkor kő kövön nem marad abból amit rákötnek. A villámvédő bolti cuccok egy közvetlen csapás esetén nem sokat érnek ,,,
-
Visormail
addikt
Nagyon óvatosan a szobaantennákkal csak olyat vegyél meg amire azt mondja valaki hogy kipróbálta és tényleg jó mert elég sok van ami gyakorlatilag semmit nem csinál ugyanaz mint egy üres koax kábel. Én közel lakok a tv toronyhoz Pécsen egyenes rálátással, bedugtam egy kábelt odatartottam az ablakhoz és már kb 55% jelerősség 50-80% jelminőség volt, gondoltam na akkor ide elég egy olcsó szobaantenna hiszen csak egy keveset kell javítani, hát nem csalódtam benne 5-10%ot vitt feljebb
végülis arra elég volt hogy pont annyit használt hogy már folyamatos a vétel. Ha neked alapba 0-10% akkor nem hiszem hogy elég lesz egy szobaantenna.
-
azbest
félisten
Hát igen, azt tudva hogy kb 25Mbit-es egy mux (a közszolgálati csak 22 lesz, a jobb vétel érdekében), és 13 (B)-15 (C - bár a pornó és infó napközben nem sokat fogyaszt) tévé adás tartalmaz (+rádiók, meg van ami több hangsávos), így rögtön megvan hogy nagy átlagban 1-2Mbit körül jön ki egy sd csatorna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest