- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Raspberry Pi
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fujifilm X
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Androidos tablet topic
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
válasz
Balázs_a_laz #5199 üzenetére
Mert a kábeltv hálózatok nem engednek saját STB-t használni, tehát a DVB-C boxokra a kereslet minimális. Tartalomra, szoftverre nincs komoly különbség, ami az árkülönbözetet indokolná.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Balázs_a_laz #5196 üzenetére
"ha veszek egy dvb-t set top boxot- az fog működni a digi tv-s kábel tv-mel? "
Nem fog működni.
"csak dvb-c-s set top box fog működni vele?"
Korrekt.
Létezik DVB-C kártya is, amivel minőségromlás nélkül tudsz műsort rögzíteni. -
ati2
őstag
válasz
Balázs_a_laz #5196 üzenetére
Csak a DVB-C -s el fog működni, a HD-hoz mpeg4-es kell, az SD-hez elég elvileg az olcsóbb mpeg2-es is. De a digi is ad boxot, az SD-s 300 Ft/hó, vagy meg is vehető.
-
Balázs_a_laz
aktív tag
ha veszek egy dvb-t set top boxot- az fog működni a digi tv-s kábel tv-mel? vagy csak dvb-c-s set top box fog működni vele?
-
ati2
őstag
válasz
lorenzen #5193 üzenetére
Most már érdemes lesz megvennem, mert 1-2 hét múlva lesz DIGI Kábel nálunk, a DVB-T meg itt csak akkor jön, ha olyan kedve van
A licensz hogyan működik? Egy gépen van XP + Win7 is, amit felváltva használok. Nem tudom, hogy felmegy-e mindkettőre a legális, egy licenszel? Meg hamarosan komplett gépcserém is lesz. Erről nem nagyon írtak semmit az oldalukon, vagy vaksi vagyok
-
lorenzen
aktív tag
"A DVBViewer meg fizetős, ráadásul Win7 alatt állandóan adminisztrátorként kell indítani
"
Ez téves információ!
Windows 7 fut a gépemen DVBViewer programmal. Eddig még sohasem kellett adminisztrátorként indítanom a programot.
Előtte Vista 64 bit alatt használtam, ott volt némi nézeteltérés köztem és a DVBViewer között.
Azóta nem a program files könyvtárba telepítem a programot. A főkönyvtárba készítek neki sajátot, most már konfliktus mentesen élünk együtt."Az MPC-kben meg lehet extra pixel shader effekteket rakni a képre, pl sharpen complex ami nekem nagyon bevált sima filmnézéshez (HD filmeknél pl extra éles lesz minden)"
Ma még béta állapotban van, de teljesen használható.
-
Virág et.
senior tag
Sziasztok!
Ismertek olyan STB-t, ami a Ferguson FT-8100, Alcor HD1500, Strong SRT-8100, Seltronic HT-307 kütyükhöz hasonlóan "multimédiás", azaz tud pld mkv-t lejátszani, ugyanakkor van benne kártyaolvasó a kódolt adások vételéhez?
Ja, és olcsó is legyen -
Diego2002
tag
Áhh, köszönöm!
Erre nem is gondoltam, pedig ott vírított a szemem előtt, mivel az aac alapból winamphoz van rendelve nálam, és még meg is nyitottam vele a kérdéses hangfájlt, és le is játszotta. De mivel winamppal lehet WAV-ba kinyomni, innentől már tényleg eccerű!
Köszi!
-
ati2
őstag
válasz
lorenzen #5186 üzenetére
Igen csak a 1.4-es smartdvb nem ismeri fel a dongle gold-ot, az új meg isten tudja, hogy tényleg virusos-e.
A DVBViewer meg fizetős, ráadásul Win7 alatt állandóan adminisztrátorként kell indítaniAz MPC-kben meg lehet extra pixel shader effekteket rakni a képre, pl sharpen complex ami nekem nagyon bevált sima filmnézéshez (HD filmeknél pl extra éles lesz minden).
Remélem majd az Anysee E30C Plus-al működni fog, mert a DVB-T amúgy is felejtős az ingadozó térerő miatt nálam. A digi meg 1-2 héten belül remélem behúzzá már végre a kábelt.
VLC alatt is megy a tuner, de nem lehet csatornát váltani fix RTLK
-
lorenzen
aktív tag
válasz
DarkByte #5183 üzenetére
PC-hez való Conax CAM7 kártya olvasót egyáltalán lehet kapni valahol?
CI modulfogadó a pontosabb neve. A vevőegység gyártójánál kell keresned, feltételezve, hogy gyárt ilyen kiegészítőt. Ebbe kerül a CI modul, amibe a kártyát lehet tenni.
A DVB programoknak nem okoz gondot a kártya kezelése.
Ha visszaolvasol egy kicsit, találsz utalást egy egyszerűbb megoldásra. (speciális kártyaolvasó+kártya)
(#5185) ati2:
Az MPC-HC és hasonló programok helyett érdemesebb rendes DVB programmal próbálkozni.
Például a smartdvb program.
A hardveres h.264 gyorsítás nem program függő. A megfelelő directshow filter (codec) használatakor, a filterben lehet engedélyezni. (vagy alapértelmezettként használja, pl. a Windows 7 beépített filtere) -
GBogyó
tag
válasz
vegyszer #5181 üzenetére
Ez úgy néz ki, hogy jelenleg teljesen betelt a két MUX kapacitása. Az AH megkérte az NHH hozzájárulását, hogy a harmadik, jelenleg DVB-H-ra fenntartott MUX-ot is használhassa DVB-T-re. Gondolom nem véletlenül, tehát szerintem akkor várható bővítés, főleg ha beindul most a MindigTV Extra.
-
-
vegyszer
addikt
nekem is megtalálta őket a tv-m
bíztató helyzet: havi számla is jöhet, meg előre kinyomhatsz egy évet is, kedvezményesencsak az fránya conax modul ne kellene, mert az teszi veszteségessé számomra
(12500 alatt lát valaki valahol?)Két gondolat a gyíkból:
Milyen csatornákat lehet nézni az új szolgáltatás keretén belül?
ATV, AXN, Hír Tv, National Geographic, Film+, Cool, Sport Klub, Disney, Private Spice, FEM3Várható, hogy később lesz még több csatorna?
Egyelőre nem tervezzük csatornakínálatunk bővítését.kár, hogy egyik sem HD, de a szándék a fontos...
remélem, némely legalább 16:9-ben jön majd. -
nfsu17
veterán
A-squared free szerint is, de ez csak false pozitív lehet, mert pl MBAM és avast meg nem jelez rá. Anubisos elemzés szerint sincs benne semmi olyan kártevő féle viselkedés. És a készítője szerint is csak FP.
Ennek ellenére jobb lenne, ha semmit sem jelezne rá semmi, de én nem találtam még ingyenes és jó megoldást mellé.
-
ati2
őstag
Valakinek működik a MPC Home Cinema alatt a DVB-T???
Nálam csak kék halál lesz a Dongle Gold-al, ha megnyitom az eszközt.Rögzítés Digitális - Microsoft DVBT Network Provider + Winfast Dongle Gold BDA Filter + mindegy mire állítom a vevőt
-
hati
addikt
http://www.mindigtvextra.hu/ 8 új (kódolt) csatorna a DVB-T -n.
-
csibor
addikt
Ezek közül melyiket érdemes megvenni max:25K-ig
-
GBogyó
tag
Nem biztos, de mintha az lett volna a megoldás, hogy futtatás rendszergazdaként. Ha nem, akkor másik dll-t kell választani az elején. Vannak gyártófüggőek is, és általános (BDA) driverek is.
A hibaüzenet ismerős, tehát nálam is volt ilyen. Ha ezek nem oldják meg, akkor megnézem majd otthon is. -
nyxor
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Fibernetes vagyok. Szeretnék venni egy DVB-C tunert, mert hallottam, hogy a beltériket ugyan kártyához zárják, de a kártyát nem zárják beltérihez. Videó is van róla, hogy DVB-C vevős TV-be rakva a kártyájukat megy az adás.
http://www.mediavox.hu/index.php?route=product/product&path=42_44&product_id=63
Nekem ezt ajánlották. Egész jó árban van, és van benne kártya slot is, így gondoltam, hogy beszerzek egyet. Van valakinek ilyen tunere? Fibernettel próbálta már valaki? Mennek vele a Conaxba kódolt csatornák? Kell valami külön plugin ahhoz, hogy kezelje a Conax kártyát? Automatikusan zajlik a frekvenciák keresése, vagy kézzel kell őket beírogatni?
Most hirtelen ennyi kérdésem van, előre is köszönöm a választ -
Balázs_a_laz
aktív tag
Sziasztok,
a set top box-ok útvesztőjében már rég elvesztem...
van egy nagy monitorom, tuner nélkül, ezen szeretnék tv-ni.set top boxot szerettem volna vásárolni, mivel így számítógép független lett volna a dolog.
mivel van kábel tv-m, ami ráadásul kódolatlan is (digi tv), ez lett volna a legegyszerűbb megoldás.de sajnos nem találtam set top boxot.
a tunerekhez már nem értek, ez már nem a régi jó PAL rendszer...ajánlanátok akár tunert, akár set top boxot 20 ezer forintig?
köszönöm, üdv:
balázs
-
Gyurek
csendes tag
-
ati2
őstag
New Age-en kívül van van már valakinek ilyen tunere? [anyseeE30CPlus]
Mennyire lehet Win7 kompatibilis? -
Diego2002
tag
Sziasztok!
Van egy Alcor DTV-1000 USB-s DVB-T-s eszközöm. Olvasgattam a fórumot, és SmartDVB-nél kötöttem ki, van fent DivX AAC dekóder és MONOGRAM is, így ezzel a progival nincs is gond, gondolok itt a hangra.
Elkezdtem próbálgatni a felvételt, és konstatáltam, hogy TS-be rögzít a program. Ezzel kapcsolatban az a gondom, hogy nem tudtam még VLC-n kívül mással lejátszani a TS-t, hogy hangja is legyen.
- WMP12 csak képet ad
- Media Player Classic és a Home Cinema egyformán viselkedik, ha a belső szűrőknél beállítom neki az MPEG TS-t, akkor kép sincs, a hangnak is csak a hosszát írja ki, de nem játssza le. Ha Haali Media Splittert használok, akkor csak kép van, hang nincs.
- VLC-vel jó, nem tudom ott lehet-e Deinterlace-t beállítani!?Ez a kisebbik gondom, szerettem volna mkv-ba átrakni, h.264-be betömöríteni az eredményt. MeGUI-val próbálkoztam, a képpel tulajdonképpen nem volt semmi gond, megcsinálta! De a hangot nem tudja átkonvertálni.
Ez érdekelne a legjobban, hogy mivel lehetne az AAC hangból AC3-at csinálni? Aki szokott ilyet csinálni, mivel teszi?
Előre is köszönöm!
-
nrc
tag
Másnak is volt pont ilyen gondja Win7 alatt a TsReader-el és sikerült is megoldani a problémát, viszont azt sajnos nem tudom, hogy mi volt a konkrét megoldás.
Talán meg lehetne próbálni a .dll lecserélése nélkül, vagy akár lehetne a TsReader-ből egy újabb vagy esetleg egy teljes változatot keresni.
Bár antennabeállítás finomhangoláshoz nem ideális, de tesztelésre alkalmas a VLC mediaplayer vagy a SmartDVB program. Ezek használatáról a #4906-os hozzászólásban találsz némi infót.
-
Ponge
csendes tag
Hy!
Beszéltem pár emberrel, és eléggé bele lettem kavarva ebbe a DVB témába. A helyzet: a PR telecom-nál van kábel tv előfizetésem. Itt szeretnék előfizetni a digitális csatornákra, és PC-n nézném ezeket a tunerrel. Ehhez a tunernek melyik DVB szabványt kell ismernie?
-
nrc
tag
válasz
duffbeer #5148 üzenetére
Valószínű az antennával lesz gond, először azt állítsd be úgy, hogy legyen megfelelő jelszinted. A beállításhoz használhatod pl. a TsReader Lite-ot ami a tesztelni kívánt frekvencia megadása után kijelzi a jel aktuális erősségét és a minőségét is.
Az antennát lehet, hogy ablakon kívülre kell tenni és érdemes vízszintes pozícióba helyezni a minél optimálisabb vétel reményében.
Ha pedig már sikerült stabilan 90% feletti jelminőséget elérni, akkor pedig érdemes olyan programmal próbálkozni ami viszi az mpeg4-et is. Ilyenek, pl. a VLC mediaplayer és a SmartDVB.
Ha gyorskereséssel rákeresel ebben a topicban a "TsReader", "VLC", "SmartDVB" megnevezésekre, vagy az "antenna" kifejezésre, akkor találsz infókat ezekről a programokról, illetve tippeket az antennabeállításhoz.
Gyurek
Minden más csatorna az "A" MUX-ra, 746Mhz-re költözött.
TsReader Lite-al próbáld meg ezt a frekvenciát befogni, hátha sikerül megfelelő jelszintet elérni itt is. -
Gyurek
csendes tag
Keresgélem, keresgélem...... a Duna TV HD, ill Duna Autonomián kivűl más nem jön.
Készülékek: Samu LE32B650 TV, illetve AverMedia Hybrid Volar HD tuner. Az antenna egy tetőn lévő negyedhullámú vertikál, ami ugyan a 100 Mhz körüli FM-re van méretezve, de eddig 100 %-os jelszint és jó vétel volt (Csepelen vagyok, az adót 'látja' az antenna).Szóval mind a két készüléknél ugyanaz a jelenség. Olvastam híreket, hogy a digitális sugárzást a két Duna TV csatorna kivételével május 11--től átállítják az "A" multiplexre. Szóval a kérdés az, hogy egyenlőre nem sugározzák a többit, vagy nálam lehet valami hiba? -
duffbeer
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy USBs DVB tunert DX-ről és nem sikerült eddig semilyen csatornát behoznom. Elég ratyi a kidolgozása, de valami realtek chip van benne. Próbáltam a hozzá adott szoftverrel, AltDVB-vel, de semmi. Az igaz, hogy a hozzá kapott kis antennát használom, viszont szabad rálátásom van a toronyra. Nem nagyon értek hozá, de úgy tudom az MPEG2/MPEG4 nem okozhat gondot, mert USB-s tuner esetén. Lehet, hogy gyárilag nem jó, vagy csak balf*sz vagyok? -
GBogyó
tag
Ma reggeltől a MinDig-en a tv2/rtl/euronews csatornák átkerültek a MUX A-ra. Ha valakinek nem megy, csináljon egy új scan-t, ne lepődjetek meg.
-
vegyszer
addikt
Erről az új csatornakiosztásról, jövendő új csatornákrol vannak zuhanyhíradós infóitok?
én mondjuk egy AXN-t, vagy NGC HD-t tudnák kitörő örömmel fogadni, természetesen korrekt havidíjért cserébe...más: Conax CAS7-kártyaolvasó milyen árban mozog mostanság?
én 16-17 körül láttam.
(és 20körül oly beltérit, amihez ez nem kell, és tud lejátszani bizonyos mkv tartalmakat)
-
wassermann
Topikgazda
válasz
perempe #5141 üzenetére
Ha visszaolvasol láthatod, hogy mostanság már a legtöbb esetben. a vétel erősségével van a baj, a hardverek jók.
Olvass vissza és látsz pár típust ki milyet használ. Az eléggé valószínűtlen, hogy egy ember a boltokban most kaphatók közül többet is birtokol és tud ajánlani "legjobb"-at... -
lorenzen
aktív tag
Ide be kell regisztrálnod.
Hirdetés.
Dobd fel a kérdést, hogy venni akarsz.
Nekem nincs, de állítólag nem bonyolult szerkezet. Akár magad is elkészítheted, ha van vénád hozzá. -
gu007
aktív tag
hali! van egy WinFast PxDTV2300 H kártyám amivel a dvb-t adásokat nézem. a kódolt adások nézését szeretném megoldani. létezik közvetlen terra+ kártyaolvasó? vagy csak ez a megoldás:
cl slot
conax modul -
nfsu17
veterán
Ha a SmartDVB-re gondolsz, mikor írod, hogy nem tudod hogy működik win7 alatt, akkor azt kell mondanom, hogy win7 64bit, megfelelő kodek ugye, mert anélkül nincs kép és semmi baja az ég világon. Akár "a" akár béta, final, nekem tök jól működik. Elvétve fagy ki csatornaváltáskor.
-
sampusz
csendes tag
Sziasztok. A Splash lite progi nagyon jónak tünik DBV-T vételhez . belehet állitani a gpu engedélyezést, kisebb gépeken is jól viszi a HD adásokat és filmeket is. free http://mirillis.com/splash.html
-
kezdő
senior tag
Köszi a tippeket.
SmartDVB-t egy ideig pihentetem, majd kiforrja magát. Amúgy az ajánlott codecet tettem fel.
Akkor marad a többi program próbálgatása.
Tudom, hogy pl. a Tesco-s antenna is potom pénzért van, de még annyit se szeretnék költeni.
Ugyanis nagyon ritkán nézünk TV-t, konkrétan F1 és Született feleségek miatt van.
A jel minőségével tényleg lehet valami, de tegnap végignéztem a TV2-n a House-t (jajj de fura volt szinkronnal), a barátnőm pedig a Született feleségeket. Egyszer akadt be a kép kb. 1ms-re, ezt leszámítva tökéletes volt, szóval annyira nem lehet rossz a helyzet. Amúgy is egy kis 15' laptopon használjuk (albérletben) szóval jó lesz így minden, plusz beruházások nélkül.
Mondjuk amint beindul Gerecséről a szórás, tuti veszek antennát otthonra.Amúgy itt Veszprémben kifejezetten szerencsésnek érzem magam. A kis szoftveres gondokat leszámítva úgy működik ez az egész digitális tévézés ahogy én és sokan mások elképzelik.
Bedugom az USB-s tunert a gépbe, felrakom az ablakpárkányra a parányi antennát és már működik is.
Kár, hogy ez nem így van mindenhol. -
dudika10
veterán
Üdv!
A határúti adótoronytól légvonalban kereken 10km-re vagyok Budapesten.
Mennyi az esélye, hogy innen tetőantenna nélkül tudjam fogni az adást?
(Gondolom semennyi, de hátha.)
Természetesen közvetlen rálátásom egyáltalán nincs. a toronyra.
Előre is köszönöm a segítséget!
Dudika -
nrc
tag
A SmartDVB-ből az V0.1.5a a legújabb változat, de az is hajlamos a fagyásra, főleg ha neki nem tetsző codec van beállítva.
A használható codec-ek listáját egy korábbi hozzászólásomban megtalálod, ha van még kedved kísérletezni vele. Windows XP alatt tuti be lehet lőni, hogy jól működjön, de Windows 7 alatt még nem próbáltam ezt a szoftvert, lehet, hogy azt nem szereti.
Alternatíva lehet még az az ingyenes MediaPortal vagy esetleg az ArcSoft TotalMedia 3.5 próbaváltozata.
Mivel van esély arra, hogy a nem megfelelő jelminőség miatt nem jelenít meg minden csatornát a Windows Media Center - és a zavartalan tévézéshez amúgy is elengedhetetlen a megfelelő térerő - ezért a helyedben először az antennát próbálnám meg ennek megfelelően beállítani, tuningolni vagy esetleg lecserélni.
-
kezdő
senior tag
válasz
lorenzen #5124 üzenetére
Kipróbáltam a legfrissebb verziót, de a beállításoknál állandóan lefagy. (Win7 32bit)
Valaki tudna mondni egy olyan alternatívát ami ingyenes és behoz mindent amit a VLC betud?
Csak mert én elégedett lennék a Media Center tudásával, de egyszerűen nem ad képet és hangot néhány adónál. (pedig az EPG-t is betölti) -
ati2
őstag
Ennél a PCTV Quatro Stick-nél van valami olcsóbb DVB-C tuner (digikábelhez kell)?
-
kezdő
senior tag
Még egy napig megszerezhető, sztem ennyit megér.
Én is vateráról lőttem az enyémet, ahhoz is az volt írva hogy Magyarországon nem használható.
(mondjuk ennek a topicnak hála tudtam meg, hogy ami tuner DVB-T képes az tudja az mpeg4-et is)De van 1000Ft-ért analóg+digitális Gigabyte U8000 itt
Ezekután kicsit fáj, hogy 3000-ért megvettem az U7000-et.
-
C_hris
tag
Sziasztok!
Van valakinek ilyen Tv tunere? Érdekelnének a vélemények.
-
kezdő
senior tag
Fejlemények:
Megpróbáltam életet lehelni a TSReaderbe, de egyszerűen nem tudom rávenni semmire.
Betettem hozzá a mellékelt dll-t, valamint a regisztrációs adatbázist is felülírtam.
Lehet ennek következtében, de eltűnt a MC-ből a M1 és lehet helyette Duna. (de semmi több ami azon a frekvencián van)
Viszont a VLC majdnem hibátlanul behoz mindent, csak az Euronews angol és francia adásánál nincs kép csak hang. (néha viszont csak az angol jön be)
Ezt nem tudom miért lehet, de nem akadok fent rajta.
A Duna néha be-beakad, antenna pozíció függő a dolog.
1-2 adónál sokat számít ha tényleg vízszintesen van az antenna, ezért egyszerűen elborítottam az ablakpárkányon.Szóval a konklúzió annyi, hogy a MediaCenter egy .........
Szerintem belövöm magamnak a VLC-t (valamint variálni kell a váltósorral szerintem mert néha csíkos a kép) legfeljebb nem használom a távirányítót.
Esetleg van más hátránya is? (talán a képarány nem mindig stim) -
kezdő
senior tag
Köszi a tippeket majd próbálkozok.
Analóg tuner ki van zárva, a Media Center is DVB-T tunerként kezeli és mivel egy olcsó kategóriás laptopról van szó, ezért a PCI eszköz is ki van csukva. Valamint az M1 első másodperceiben jelentkező hibák egyértelmüen digitális eredetüek, ugyanis szétesik a kép és láthatóan pixeles.
A gyári programja fórumok szerint hasznavehetetlen mpeg4-el, az újabb verziója pedig teleszemeteli a gépet mindenféle fölösleges cuccal. (mint az összes többi Cyberlink termék) -
nrc
tag
Érdekes amit írsz, mert a három adó amit fogni tudsz az éppen az analóg földi sugárzáson is elérhető csatornákkal egyezik meg, ami kissé gyanússá teszi a dolgot. Ugyanakkor az általad használt tuner nem képes analóg vételre, csak digitálisra.
A digitálisan sugárzott adások viszont két mux-on, vagyis frekvencián érhetőek el, amik közül az egyiken az m1HD, m2HD és a rádiók, a másikon pedig az Duna HD, Autonomia, RTL Klub és TV2 vehető szabadon.
Mivel elvileg a digitális sugárzás mindkét frekvenciájáról tudsz adásokat nézni, nem csak az általad említett 3 adónak és a rádióknak, hanem az összes elérhető csatornának mennie kéne. Ha bejön az m1 HD, akkor az m2 HD-nak is mennie kell, ha pedig van RTL Klub akkor az Autonómiának is be kell jönnie.
Ez így ebben a formában nem függhet szoftvertől vagy jelerősségtől, mert pl. az m1HD és m2HD pont ugyanolyan feltételek mellet fogható.
Tehát a kérdés az, hogy biztosan nincs-e egy analóg TV tuner a gépben, amivel esetleg a fenti 3 adót sikerült befogni.
A botantennával elérhető legjobb minőségű vétel eléréséhez érdemes elolvasni zhagyma tapasztalatait, amit egy egyszerű botantennával történő távolsági vétel megvalósulásáról írt.
Persze, azért vannak más programok is, amikkel lehet próbálkozni, ezekről korábban már esett néhány szó a #4982-es hozzászólásban.
Teszteléshez a VLC-t ajánlom, mert az nem igényel külső codec telepítést, előtte viszont mindenképpen jó ötlet belőni az antennát a legjobb vételi körülmények eléréséhez.
Ehhez hasznos segítséget ad a TsReader prg., ami ugyan ezzel a típusú tunerrel nem hajlandó jelminőséget kijelezni, de ha sikerül úgy beállítanod az antennát, hogy a "TEI Errors" értéke ne növekedjen folyamatosan, akkor az azt jelenti, hogy sikerült egy elfogadható jelminőséget elérni.
Esetleg a tunerhez adott szoftvert is használhatod az antennabeállításhoz, ha az kijelez jelerősség/jelminőség értéket, mert ilyen tekintetben mindegy, hogy mpeg2-es vagy mpeg4-es kódolású csatornákról van szó.Ha pedig úgy néz ki, hogy nagyobb teljesítményű antennára van szükség a stabil vételhez, akkor tudom ajánlani a Tesco Value TT-701 passzív antennát, amit nem egész 700Ft-ért lehet kapni és a kb. azt tudja, mint amit a nála jóval drágább aktív szobaantennák.
-
kezdő
senior tag
Hellotok!
Jó múltkor érdeklődtem, hogy mi a helyzet a veszprémi DVB-T adással, most megosztanám a friss ropogós tapasztalataimat:
A tunerem egy Gigabyte U7000. (ugye erre hiszik azt sokan, hogy csak mpeg2-es, Magyarországon nem jó, stb.)
A kis szobaantennájával a 20 emeletesben a 9.-en 3 TV adót valamint 3 rádiót tudok fogni első próbálkozásra.
Ez azt jelenti, hogy az ablakpárkányon van az antenna, de belülről! Viszont azt vettem észre, ha kinyújtott kézzel kitartom (megszűnik az összes fal takarása) akkor se lesz jobb a vétel.
A 3 vett adó az: RTL, TV2, M1.
Szóval, ha nem is javul a vétel már elégedett vagyok.
Szoftvernek a Windows 7 beépített Media Centerét használom. A gépemen semmilyen codec sincs telepítve, csak a beépített Windows 7 codecek.
Lehet ezért nem jelenik meg a többi adó? Csak mert a program megtalálja őket, de se kép se hang. (összesen 14 találat a rádiókkal együtt)
A tunerhez még annyit fűznék, hogy a neten olvasottakkal ellentétben nekem szépen kezeli a távirányítót a MC. (legalábbis a számokat, csatornaléptetés, hangerő, EPG, nyilak)
Annyi, hogy automatikusan nem ismeri fel, hivatalos oldalról kellett a Win7 driver, távirányítót viszont magától észlelte.A kérdésem annyi lenn, hogy valami új codecel esetleg másik lejátszóval elérhetném a többi adót is vagy ez csak nagyobb antennával menne?
Amúgy még azt nem értem, hogy az M1 HD az első 10ms alatt miért esik darabokra állandóan, de aztán beáll, míg máskor akármennyit várok végig szaggatós marad. (először proci limitre gondoltam, de akkor mindig akadna nem?) -
perempe
veterán
A mindigtv.hu lefedettsége[link] alapján van lehetőség vételre nálunk. Érdekelne, hogy egy olcsó kártyával nézhetem-e a VB-t HD-ben (M1)?
-
lorenzen
aktív tag
A géped tökéletesen megfelel a feladatra.
"az AverTV Capture HD kártyát nézegettem..."
Amennyiben ki tudod használni a HDMI/HDCP Inputot, akkor (majdnem) tökéletes ez az eszköz számodra.
(Védett adatfolyamot vélhetően ez sem fog rögzíteni.) A magyar DVB-T adók vételénél lehetnek gondjaid a hozzáadott programmal. Nem látom külön kiemelve a DVB-T, h.264 stream támogatást, csak az mpeg2 szerepel.
Amennyiben nem érdekes ez a szolgáltatás, egyszerűbb kártyát is nézhetsz magadnak. -
GBogyó
tag
Mondhatnánk, pont neked találták fel a digitális sugárzást :-)
Pontosan milyen forrásból vennéd a fullHD adást? Földfelszíni digitális?
- 16:9-es felbontás kezelése csak a szoftvertől függ, a tunertől nem.
- képminőség szintén nem függ a tunertől, hanem kodek, videokártya, monitor, csatlakozás, stb.
- hangminőség meg csak a hangkártyától.Összefoglalva, bármely DVB-T tuner jó lehet neked. Ha kell analóg vétel is, akkor már teljesen más a helyzet, de előbb tisztázzuk, mit is szeretnél.
-
nuendo
tag
üdv mindenkinek! olyan tunert keresek ami támogatja a fulhh hd felbontást, és értelemszerüen a 16:9es képfelbontást, valamint nagyon szép éles képet is ad jó hangminőséggel együtt....ha valakinek van hozzá hasonló képességü tunerje az légyszi rijon! előre is köszönöm!
-
DarthGerilla
csendes tag
köszönöm szépen mindenkinek,kis küzdelemmel de sikerült a digi adások megfogása...ország átállitás után a keresésben nem találta a tv,de manuálisan,frekik megadása után gyönyörüen jöttek az adók.
köszönöm szépen nektek -
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #5106 üzenetére
"Nem agyament ötlet. Így is lehet csinálni ..."
Sőt, valamilyen kombinációban így célszerű csinálni, és persze HDMI bemenetet használni.
A DVB-T / DVB-C tuneres tévék általában és önmagukban egyszerre csak az egyik féle digitális jelet tudják fogni, behangolni. A Sony az biztosan ilyen.
Ha egyszerre akarunk antennahúzkodás és hangolás nélkül távirányítóval váltogatni DVB-T és DVD-C adások között, akkor az egyiknek külső eszköznek, boxnak kell lennie szerintem..
Ha a tévé esetleg nem DVB-T képes, akkor egyértelműen adott a helyzet.Dual tuneres boxokban lehet külön DVB-C és DVB-T tuner, külön antennabemenettel. Vagy DVB-S.
-
zhagyma
őstag
válasz
DarthGerilla #5105 üzenetére
" ... van egy full HD-s samsung lcd tvm (32LF2510) ..."
Mondjuk az a Samsung LG: [link].
Állítsd az országot "Finnországra" vagy "Svédországra" és aktiválódik a DVB-C tuner. Digitális kereséssel megtalálod a DIGI kábel digitális HD adásokat ..." ... mivel tv tunert amugy is akarok venni,megvalósitható-e az,hogy a DVB-T tunerba bele a digi,majd azt hdmivel kitenni a tvre? ..."
Nem agyament ötlet. Így is lehet csinálni ...
-
DarthGerilla
csendes tag
sziasztok!
az alábbi lenne a gondom...DIGI kábel van bekötve,ami pár csatornát HD-ben sugároz..van egy full HD-s samsung lcd tvm (32LF2510),de ugye az dekóderen keresztül tudná csak fogadni a kábeles hd jelet.namost..mivel tv tunert amugy is akarok venni,megvalósitható-e az,hogy a DVB-T tunerba bele a digi,majd azt hdmivel kitenni a tvre? nem akarok 4-5 adóért venni/bérelni 30-40e,ill.havi 1-2e-ért dekódert....akkor inkább egy tuner és a gépen is tudok tvzni...
márha működik ez az agyament ötlet... -
nuendo
tag
Üdv mindenkinek! Van valaki aki Keszthelyről, vagy környékéről van?
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Mr. Teddy #5101 üzenetére
A Twin LNB elméletileg, 2 darab, egymástól független LNB, egybe építve.
Tekerd le a PC antennakábelét, és mérj rajta feszültséget, amikor az asztali vevő üzemel.
Ha mérhető feszültség van, bekavarhat a PC kártyának.
De a polárváltónak is bekavarhat. (V <14V, H >15.5V) (Ez esetben nagyjából a csatornák fele válik nézhetetlenné. Az azonos polaritáson lévő csatornákat, transpordertől függetlenül, egyszerre nyomja le az LNB, és a kártya hangolódik a kiválasztott frekvenciára. ) -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Egy asztali beltérit használok és egy SkyStar2-es kártyát. Mindketteőt egy Twin LNB-re kötve. Az a problémám volna, hogy a SkyStarral simán tudok váltani adókat, meg minden, ha az asztali vevő nincs bekapcsolva. Ha be van, akkor amin eddig állt a Skystar az megy tovább, de másikra nem tudok átváltani, hanem nincs jel. ProgDVB-t használok proginak, mi lehet a probléma? Ha twin fejet használok kell valami extra beállítás?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- LEGO klub
- Star Trek
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Music
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged