Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
learner
csendes tag
Szia!
Igen, igazad van, mert az m1, m2, ATV, HírTV, és a MR rádiók jönnek arról a MUX-ról (Budapest: 746MHz). Egy szoba antannával veszem (10. emelet, adó a Széchenyi-hegy felé irányítva) a jelet, a jelminőség most 90-100%, signal strengh: 172 a TSReader szerint. Amit észrevettem, hogy az 'Active PIDs' ablakban van olyan "csík", ami piros színű, esetleg lehet ez a titok nyitja? Ugyanis ha a 802MHz-et nézem, ahol a Duna I/II, euronews FR, GB, DE; TV2, RTL van, az összes "csík" zöld színű, itt a jel minősége 40-60%, signal strength:167.
Előre is köszönöm, ha bármilyen ötletetek van!
Üdv.
T -
zhagyma
őstag
válasz Sas madár #4898 üzenetére
" ... Mindig azt gondoltam a digitális pont ebben különbözik az analógtól,hogy vagy van jel szép a kép v. nincs jel és nincs kép sem. ..."
Pedig pontosan ez a különbség. Digitális esetben az "átvitel során keletkező" hibák a "beépített" hibajavítás révén elfedésre kerülnek, aztán hirtelen "összeomlik" minden. A kisugárzott tartalom (forrás) gyenge minőségért szintén nem a digitális műsorszórás technológiája felel.
-
Sas madár
őstag
Mindig azt gondoltam a digitális pont ebben különbözik az analógtól,hogy vagy van jel szép a kép v. nincs jel és nincs kép sem.
Túl leszünk a hangyás és már-már nézhetetlen képeken.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
lorenzen
aktív tag
Nekem van némi tapasztalatom a Terratec kártyákkal.
TerraTec Cinergy 1200 DVB-C PCI kártyát használtam hosszú időn keresztül.
Most használok egy TerraTec S7 (DVB-S/S2) USB eszközt.
Egyikkel sem volt bajom.
Egy plusz pont a gyártónak külön is jár, mert csináltak Remote Control Editor programot, amellyel bármely alkalmazás vezérelhető a kártyához adott távirányítóval.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
zhagyma
őstag
Sajnos nincs. Viszont akinek problémája volt a Hauppauge HVR 930C-vel az többnyire Terratec Cinergy HTC USB XS HD-re cserélte (a hardware ugyanaz).
-
lorenzen
aktív tag
-
GBogyó
tag
válasz learner #4885 üzenetére
Azzal lehetne inkább összefüggésben, hogy az m1, m2 másik mux-on, azaz másik frekvencián jön. Egy mux vétele konzisztens, tehát egy mux-ot vesz egyszerre a tuner, tehát az azon belüli csatornák ugyanúgy kell, hogy jöjjenek.
Az antennák, a kábelezés és egyéb csatlakozások sokat tudnak rontani a helyzeten.
Honnan, és milyen antennával veszed az adást?
Próbáld ki a TSReader programot az m1 mux-ának frekvenciáján. Addig állítgassd az antennál, amíg jó nem lesz a vételed. Utána jöhet a tv vevő szoftver.
-
szabog74
aktív tag
válasz learner #4889 üzenetére
ha nincs kép, akkor options/directx és valószínűleg h264 dekóder kell neki pl. coreavc, vagy amit feltettél már. mmaacd.ax feltételére találsz itt a fórumban is hsz-t, de a regsvr32 paranccsal kell, google a barátod regsvr32 c:\windows\system32\mmaacd.ax, előtte másold oda. radlight filter manager is segíthet benne. MONOGRAM AAC dekóder csak az AAC hangokban fog segíteni értelem szerűen.
http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=83&topicid=21235[ Szerkesztve ]
-
learner
csendes tag
válasz szabog74 #4888 üzenetére
Köszi!
Letöltöttem 3.3.0.0 (demo) verziót. Meg is találja az adókat, az m1, m2 hangja rendben van - még kép nincs, lehet az a mmaacd.ax még kell... a gondom egyelőre az, hogy hogyan mentem el a megtalált adókat? Egyébként ezt a mmaacd.ax hogyan/hova lehet feltenni?
Előre is köszi!
üdv. -
learner
csendes tag
Sziasztok!
Van egy PCTV nano stick tunerem, de a Magyar Televízió HD adásainak vételével (DVB-T vétel) gondjai vannak. A jelenség a következő:
- Jobb esetben előfordul, hogy megy pár percig a kép és a hang, majd a kép megáll, vagy fekete lesz, és a hang is pár másodperc után megáll...
- Az is előfordul, hogy már eleve nincs kép, csak hang, de hasonlóaz az elő esetben pár másodperc után az sincs többet...
Jelerősség: 70%
Jelminőség: 60%A többi adó vétele kifogástalan (Duna I/II; Euronews FR,DE,GB; TV2; RTL klub)
Lehet a jelenség összefüggésben azzal, hogy egyedül ezen két adó (m1 HD; m2 HD) esetén van lehetőség az audió üzemmód váltására (mpeg hang/AC3 hang)
a hangot a beállításokban mpeg-re állítottam, mert az AC3 esetén vmi codek-et kell(ene) vásárolni. Amennyiben AC3-ra van állítva, akkor eleve nincs hang, de audió üzemmódváltóval mpegre állítva a hang visszajön, azonban a fent vázolt események után se kép, se hang.....Előre is köszi, a segítséget!
üdv!
[ Szerkesztve ]
-
tomek8210
csendes tag
Valaki használ X3M HU2300 tipusú tv tunert? Elég jónak tünik. Minden benne van. Ráadásul mpeg4et is tudja. Akinek ilyen van kérem irjon véleményt róla.
-
BeLac
tag
Tatabányán a Digi kábelen átvariálták a digitális csatornákat.
Itt foghatok 354000, 362000, 370000, 378000, 770000, 778000, 786000, 794000 MHz -
lorenzen
aktív tag
A gyártó oldala.
Sokat innen sem tudsz meg.
Az analóg képességeiről nulla információ van.Jobb képminőséget kapsz, ha nem koaxal kötöd össze a 2 eszközt. Gondolom legalább egy SCART csatlakozó van azon a videomagnón, azt kellene használni.
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
Zirowe
nagyúr
válasz lorenzen #4877 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, de én fogalmaztam rosszul.
Laptop express card-ra gondoltamA vhs részt meg úgy gondoltam, én naiv, hogy az antenna helyett a videó coax-át dugom rá a tunerre, és az így fogott adás veszem fel.
Vagy ez nem járható megoldás?
Mert külön erre célhardverre nem ruháznék be.Viszont így neten olvasgatva mindenképpen express cardban gondolkodnék, mert állítólagg jobbak az usb-s társaikhoz képest.
Ez vajon milyen?
11ezerért is lehet kapni, de csak 720p van ráírva.Vagy bmi más,amit tudtok ajánlani..
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
lorenzen
aktív tag
Hauppauge WinTV HVR1700 MC Kit PCI-E*
AVerMedia AverTV Duo Hybrid PCIE II tuner
Ezek csak példák.Az USB hibrid vevők analóg része gyenge szokott lenni.
A VHS dilitagizásra létezik speciális USB eszköz, de nem érdemes csak a VHS miatt beruházni egyre. (Egy ilyen szoftver-hardver kombinációt kipróbáltam, jó, de annyival nem jobb, mint amennyiért adják.
Az USB olcsóbb, a PCIe megoldás viszont drágább, mert kevesen vásárolják őket.
*A saját szoftverével csak mpeg2 a DVB-T, de alternatív szoftverrel megy a h.264 is.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, hibrid mpeg-4 dvb-t vevőt (tehát ne csak dvb-t vételre legyen képes, hanem analóg adás vételére is) keresek a gépembe.
Lehet vagy usb vagy express card-os, nekem mindegy, amelyik jobb minőséget tud biztosítani, illetve amelyik megbízhatóbb (bár az express azért lenne favorizáltabb,mert teljesen kihasználatlanul van),illetve jobb képet ad.Ami szempont:
olcsó legyen, megbízható, szép képet adjon, illetve lehetőleg legyen rajta standard coax csatlakozó, mert alkalom adtán rákötném a videómat régi családi felvételek digitalizálása véget.Sokat akarnék?
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
lorenzen
aktív tag
válasz #65675776 #4871 üzenetére
Nem használom az analóg részét a USB rudacskámnak. De most ránéztem.
Valóban tömörítetlen adatfolyamot nyom át. Ráadásul 640*480 a felbontása az áttolt képnek.
Tehát nincs encoder a ezekben az eszközökben, csak digitalizálnak.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
törölt tag
válasz lorenzen #4870 üzenetére
Ehhez képest az USB-s tunereken nincs hw encoder. Régóta nem léteznek ilyen megoldások. Ezen még volt.
-
lorenzen
aktív tag
hw-es analog mpeg2-es + dvb-t -s usb-s-t nem ismersz véletlenül? Vagy ami usb-s, abba senki nem rak encodert?
Az összes hibrid megfelel az igényeidnek.
Analóg jelet nem lehet átpréselni USB csatlakozón, ezért mindben kell legyen encoder.
A DVB-T jelen meg nincs mit digitalizálni, A jel digitális. Közvetlenül DVD-t lehet készíteni belőle átkódolás nélkül, ha mpeg2. A h.264-ből akár BD-t is lehetne írni.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
sonykor
tag
Samsung 32" B550 LCD tévém van. Édesanyámnak 26"-os Philips. Egyik tv-nek sem fele meg a tv adások képaránya. Mindig lelóg a feliratokból egy kevés.
Magyarországon milyen képarányban készítik az adókat? Mert az idehaza kapható LCD tv-knek nem megfelelő.
-
lorenzen
aktív tag
Van egy viszonylag elterjedt USB vevő, Hauppauge WinTV-HRV-930c.
Ez tud DVB-C/-T és PAL adásokat venni és távkapcsolót is adnak hozzá.PCI kártyának a TerraTec Cinergy C PCI HD kártyát javaslom. Ennek is tartozéka a távkapcsoló. (CI modulfogadóval kiegészített változata is létezik.)
Ennek az elődjét használtam évekig megelégedéssel..Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
lorenzen
aktív tag
DVB-C és -T kártyák esetében nincs jelentősége az mpeg2 vs mpeg4 problémának. A kártya csak továbbítja az adatfolyamot, a szoftvernek kell tudnia, hogyan kell feldolgozni, megjeleníteni a képet. Ha a hozzáadott program nem boldogul a h.264 megjelenítésével, alternatív programmal kell használni.
A műholdas (DVB-S2) sugárzás esetében általában más modulációt használnak az adatfolyam továbbítására, ezért nem alkalmasak a régi DVB-S kártyák a HDTV vételre.Ha olyan kártyát veszel, ami nem mpeg4 kompatibilis, kicsit többet kell telepítgetned, hogy nézni tudd az mpeg4 (h.264) adásokat. Bár azt nem tudom, hogy kábelen van egyáltalán HD adás a szolgáltatódnál.
-
lorenzen
aktív tag
Az átállás elején volt példa erre kevert műsorszórásra.
Csak addig volt érdeke a szolgáltatónak átnyomni a -T jelet, amíg nem számottevő mennyiségű vevőeszköze az ügyfeleknek. Most már nincs érdeke benne, pénzt nem kérhet érte.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
zhagyma
őstag
Igen, volt és talán van is ilyen szolgáltató. Szerintem üzemszerűen, zsúfolt kábelhálózaton célszerűbb lenne a DVB-C (talán olcsóbb is), mivel a DVB-T a modulációs mód miatt nagyobb "zajt" termel, igaz hibatűrőbb is.
Zscca Egy régebbi csokor a DVB-C tunerekből: [link] (szigorúan a kérdező stílusához igazított szövegkörnyezetben). Nyilván azóta lehetnek újabbak is ...
-
nfsu17
veterán
válasz PikkPukk #4852 üzenetére
Akkor a VLC-t ajánlom, nem írtad, hogy azt próbáltad volna.
Viszont nekem kódolnom "kellene" a hangot, amit úgy olvastam külföldi fórumon, hogy először winamppal kell wav-ba, és azt már megeszi minden. Ez elég körülményes, de járható út lenne, csak először normális lejátszókkal kellene a hangot lejátszatnom, mert VLC nem az álmom. -
zhagyma
őstag
" ... nincs DVB-T adása ? ..."
Kire gondolsz? Magyarországon az AH Zrt-nek van engedélye az NHH-tól DVB-T rendszerű földfelszini sugárzásra. Értelemszerűen másnak nem is lehet. A kábelszolgáltatók DVB-C rendszervben műsorszórnak, ahogy a DIGI is ...
[ Szerkesztve ]
-
PikkPukk
csendes tag
Én a WinFast PVR2-t használom, de pont ugyanez a szitu. Ha nézem, van kép és hang is. Ha felvettem vinyóra a TS fájlt, már nincs hang MPC-vel, bármilyen beállítással (splitter, decoder) is próbálkozom. (RTL/TV2 AAC-ről van szó)
Azt hittem ez a PVR2 progi hibája. Ezek után passz... -
Zscca
tag
dvb-c re tud valaki valami olcsóbb tunert?
-
GBogyó
tag
Nem mondom, hogy tutti nem lehet tönkretenni szoftveresen, de szerintem iszonyatosan kicsi a valószínűsége.
A pendrive esetében sem megy tönkre, csak a fájl írás rossz pillanatban szakad meg, és nem lesz konzisztens a fájlrendszer. Formázással az is helyre jön.
Itt nincs ilyen probléma, ne aggódj ezen. -
nfsu17
veterán
Egy olyan "fura" kérdésem lenne, hogy ezeket az usb-s eszközöket mennyire lehet tönkre tenni program segítségével?
Párszor a SmartDVB összeomlik (hibaüzenet: megoldás keresése neten; kilépés), és ilyenkor kilépésre nyomok és ki is lép.
Ez nem számít nem "szakszerű" kilépésnek?
Mint pl pendrive esetén ha bizt. eltávolítás nélkül húzom ki?
Nem nagyon ismerem ezeknek a lelkét, ezért gondoltam még az elején megkérdezem, mint hogy később sok ilyen tönkre tegye a cuccot.
-
Rick4
félisten
Elvileg a programnak mindegy, hogy műholdvétel műholdvevő kártyával, vagy földi vétel ehhez passzoló kártyával, a DVB vétel egyéb paraméterei ugyanazok. Nem hinném, hogy pont ez ne menne AAC dekódolásra alkalmas audiokodekkel. AAC codec-re elég sok találatot dob a google.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
nrc
tag
Mivel némi keresés után csak ezt találtam, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem jártam sikerrel és mivel műholdban nagyon nem vagyok otthon, így köszönöm a felajánlott lehetőséget, de úgy tűnik egyelőre nem tudok élni vele.
Úgyis az lenne a lényeg, hogy dvb-t-n menjen, az meg kiderül, ha megnézem az Elcard dekóderrel.
-
nrc
tag
Nekem is a DvbDream v1.5 beta 7 van fent, azzal próbálkozok és hiába állítom be a MONOGRAM vagy a DivX AAC dekódert, nem szólal meg vele.
Az Elecard-ot eddig még nem próbáltam, ha lesz egy kis időm megnézem azzal is.
Egyébként ki tudtad próbálni valamelyik AAC hangot használó adón, hogy megszólal-e ténylegesen ezzel a beállítással?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Nekem HD műholdvevő kártyám van, ezzel használom, működik évek óta hibátlanul. Mosz X64-es W7-tel a legfrissebb 1.5i beta7-est használom, kb egy hónapja napi 10 órát hibátlanul megy. Olyan kodeket teszek be az AAC-hez, amilyet akarok. Ez már csak a felhasználón múlik.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
nrc
tag
Az m1HD és m2HD bitrátája valóban nem túl sok, ezért is van szükség a fullhd helyett a 1440x1080i felbontás használatára.
A Duna HD valamivel több sávszélességet kapott, így az már elég jól elmegy 1920x1080i-ben is.
A viszonylag alacsony bitsebességeknek elsősorban anyagi okai vannak, hiszen a csatornák sávszélesség után fizetnek az AH-nak a sugárzásért.
A másik ok, pedig az, hogy egy mux-on 24Mbit/s-ot lehet továbbítani, tehát az összes rendelkezésre álló sávszélesség jelenleg 48Mbit/s, aminek nagy részét így is a közszolgálati csatornák foglalják el.
A sávszélességek összehasonlításánál érdemes azt is figyelembe venni mpeg4 kódolást használva kb. feleakkora bitsebesség szükséges, mint mpeg2 használata esetén.
Egyébként a nagyobb bitsebességű adások nézéséhez nem feltétlenül szükséges külföldi csatornákat keresni, műholdon pl. az m2HD is jóval nagyobb - 16Mbit/s - sávszélességgel van fent, mert az a mérvadó, hogy az adott platformon mennyire drágán lehet a helyet megvásárolni.
Fontos még, hogy a MinDig TV-n az egyes adók által foglalt sávszélesség állandó, tehát pl. az m1HD akkor is pont ugyanannyi helyet foglal ha éppen 4:3 SD tartalmat lehet rajta látni, mint amikor valódi HD adás van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Akkor a VLC jól jelzi ki a felvett videóban az értéket, mert szerinte 48khz, 62 (64?)kbit/s, 2ch. Kicsit keveselltem, de akkor jó. Csak kár hogy semmibe nem tudom tömöríteni, de még egyelőre lejátszani sem playerekkel.
Ha már bitráta:
Egy hd műsor esetében (ott a logo, nem felkonvertált sd) egy 6500kbps-os overall bitrate (5500kbps-os kép) az a normál? Úgy értem, nekem jön csak ennyivel, vagy ez a max? Mert a hd azért külföldön 10mbit fölött mozog, nem?
[ Szerkesztve ]
-
nrc
tag
A hivatalosan elérhető változat a V1.4i ami még nem támogatja az AAC kódolást, ezen kívül elérhető még egy V1.5 fejlesztői változat, mit szintén próbáltam, de abból sem sikerült hangot kicsiholni az AAC-t használó csatornák esetében.
Egyébként a SmartDVB nálam is fura értékeket jelez ki AAC hang esetén, de fülre nemigen hallok különbséget a DvbViewerhez képest, ami pedig aránylag normálisan jelzi ki ezeket a paramétereket.
Elvileg ugye 64Kbit/s-os, két csatornás, sztereó AAC hangsávokról van szó, ehhez mérten érdemes az elvárásokat megfogalmazni a minőséggel szemben. -
lorenzen
aktív tag
nekem az arcsoft-ot adta be, hogy állítsam be azt, de az a kodek már nincs fent...a monogramot nem tudtam betallózni neki.
Ez egy gyenge pontja a DVBdream programnak.
Ha kézzel van beszerkesztve, akkor használni fog bármilyen kodeket.
Itt egy leírás. (Csak nagy kitartással szabad nekifogni.)A DVBDream programnak van még több gyenge pontja, de nem érinti a DVB-T vételt.
-
nfsu17
veterán
Az előbb töröltem le a dvbdream-et, mert egy csatornát nem volt képes megtalálni semmilyen módon...se auto keresés, se manual...lehet hatalmas user error, pedig nagy reménnyel vágtam bele.
Amúgy mintha láttam volna ott AAC decoder option lehetőséget, nekem az arcsoft-ot adta be, hogy állítsam be azt, de az a kodek már nincs fent...a monogramot nem tudtam betallózni neki.
[ Szerkesztve ]
-
nrc
tag
A DvbDream nem alternatíva a MinDig TV-hez, mert tudtommal nem támogatja az AAC hangot, amit az RTL, TV2, Euronews, ATV, HírTV és a rádiók használnak.
Ha esetleg neked sikerült ezt a problémát áthidalnod valamilyen módon, akkor hasznos lenne ha leírnád a tapasztalataidat ezzel kapcsolatban.
-
nfsu17
veterán
Én is vettem fel .ts-ben, és lejátsza minden. WMP, MPC-HC, KMPlayer, VLC.
Mondjuk nekem van fent ffdshow (klite pack).-----------------
Még mindig nem jutottam semmire az rtl-el és tv2-el.
Vagyis ennyire:
SmartDVB: m1, m2, duna tökéletes, felveszek ts-ben, hangot is vesz fel, bármivel lejátszom tökéletes, kódolni is tudom ide-oda.DE az rtl, meg a tv2-n ez a szitu: ha nézem az adást van hang, van kép. Fel is tudok venni. VLC-vel le is tudom játsztani, kép+hang is van. DE csak VLC-vel, semmi más playerrel nincs hang. Ha demuxolom a videót a képtől, akkor a hanggal sem tudok mit kezdeni, kifagy a km, mpc-hc, WMP, semmit nem tudnak vele kezdeni. MONOGRAM AAC 0.9.6.0. dekoder van beállítva a programban, hogy ez dekodolja, ezért nézés közben van hang. De ami furcsa, hogy míg a többi csatornán normálisan ki van írva, hogy 128kbps, 2ch, 48000hz, addig ezen a 2 csatornán ez mindig össze-vissza van, mindig mást mutat...néha 1ch, 0kbps, 0hz, néha 2ch, stb, ez mindig változik...a hangminőség is, de nem nagyon zavaró.
Szóval a gépen fent van a szükséges kodek, meg mégse, nem értem egyszerűen.
[ Szerkesztve ]
-
Vela
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segitséget szeretnék kérni a TotalMediaval (v3.5) kapcsolatban. Egy MSI Digivox II mini v3.0 USB-s tunerrel nézem és veszem fel a Téli Olimpiát az m1 és m2-ről. A problémám, hogy a felvett anyagokat semmi mással nem tudom lejátszani, csak a TM-val. Próbáltam VLC-től kezdve, WM Player-en keresztül Avidemux-ig mindennel. Egyedül ez utóbbival értem el némi eredményt. De ez is néhány másodperc után crash-el.
Nem értem a dolgot : milyen formátumban, vesz fel ez a cucc ? A kiterjesztés MPG de a Avidemux szerint H.264 . Ami ugye jogos, mert hogy ebben a formátumban sugározzák az adást, mintha mégsem teljesen az lenne, mert panaszkodik a B framekre. Vagy csak arról van szó, hogy vételi gyengeség miatt korrupt lesz a file ? Akkor a TM miért tudja kifogástalanul lejátszani az anyagot ?
Ja, egyébként tetőantennával próbálkozom, és a TM szerint 100 % -os a vételi minőség.
Ennek függvényében marhára nem értem a dolgot. Van valakinek ilyen problémája ?Köszi
Vela
-
GBogyó
tag
Köszönöm, de pont azzal nem ment. Nem tudta inicializálni a kártyát (U7200). Felismeri, látja a kártyát, de nem tudja inicializálni. Próbáltam 0-s, 166-os, 167-es ofszettel is, még ha nem is tudom, mire jó. Viszont ez volt az adott ablakban az összes variációs lehetőségem.
-
winkloyd
csendes tag
válasz Core2duo6600 #4807 üzenetére
Köszi a tippet!
300-as vagy 350-est használsz? A cpu a nézéshez is kevés lesz, vagy a rögzítésre gondolsz? -
-
nrc
tag
Most, hogy kiderült számomra a SmartDVB-ről, hogy tud akár AC3 hangot is lejátszani a megfelelő kodek használatával, szerintem igazán már csak egy működő EPG funkció hiányzik ahhoz, hogy egy nagyon jó kis dvb-t program váljon belőle. Ha még az is menne, akkor már egész jól helyettesíteni tudná az eddigi etalont, a fizetős DvbViewer-t is.
Egyébként nálad sincs EPG, vagy nálam van a hiba ami miatt nem jelenít meg semmit az elektronikus műsorújságban?
-
nfsu17
veterán
válasz Core2duo6600 #4820 üzenetére
Nem, mert azt néztem, hogy az demo.
Pedig tudom én is, hogy azt többen használják.---
lorenzen
Csíkosság is megoldva. Elállítottam másra mint eddig volt, most jó mindenhol.
Sőőt...még hangot is lejátszik a VLC a rtl, tv2-n, pedig se mpc-hc, se kmplayer, se a gyári media player nem játsza le.
Tiszta kesze kusza itt már minden, de legalább megy.
-
lorenzen
aktív tag
Most már csak deinterlace-elni kellene a képet, mert most "csíkos".
Melyik directshow video codec-et használod?
Elméletileg mindegyik DVB program megengedi a codec beállítópaneljének megnyitását. Ott kellen engedélyez a deinterlace funkciót.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
nfsu17
veterán
Most van hang is meg kép is.
És csak most vettem észre, hogy ez a MONOGRAM már fent volt a gépen, most kiválasztottam és jó.Viszont nem az igazi azért a hang, már stereo, de nem olyan jó, mint m1-en. De legalább megy a hang is kép is.
Most már csak deinterlace-elni kellene a képet, mert most "csíkos".
---
Az ffdshow 3130, 2009. novemberi, a klite full 544-el települt föl, nem én tettem fel külön.
[ Szerkesztve ]
-
nrc
tag
Megnéztem DivX 7 filterrel és megy azzal is. A DivX telepítésnél elég "DivX Plus DirectShows Filters"-nél az "ACC Decoder"-t kiválasztani, a többi komponensre nincs szükség az AAC hanghoz, de persze a teljes telepítés is megfelelő.
A telepítés után SmartDVB-ben választható lesz a MainConcept AAC Decoder (V7.0.1.10) is AAC decoder-nek. Nálam ezzel is van hang az rtl, tv2 és euronews csatornákon.
[ Szerkesztve ]
-
nrc
tag
Szerintem telepítsd fel a legújabb MONOGRAM AAC kodeket és állítsd be azt
"AAC Decoder"-nek a SmartDVB-ben. Így lennie kéne hangnak, hiszen nálam is megy ezzel a beállítással. Eddig nekem még csak a DivX filterrel és a MONOGRAM AAC-vel szólaltak meg ezek a csatornák DvbViewer-ben is.
Egyébként elvileg az Euronews-nak is némának kéne lennie nálad, ha a hangcodec a hiba oka, mert annak is AAC hangja van.Az általad H.264 dekódernek használt ffdshow pontos verizóját meg tudnád adni? Ez látszik azon a beállító képernyőn ahol a dekódereket lehet kiválasztani, a codec-ek neve mellett zárójelben van kiírva.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Nekem K-lite full van fent, mert szoktam konvertálni.
AC3 hangom az meg pont van, le is tudom menteni.
Azt vettem észre, hogy ha megy a tévé, akkor ugye az ffdshow dolgozik.
És itt lent az értesítési ikonon van az ikonja, hogy audio decoder. IN/OUT
Az in az az AAC, viszont az output NONE. És itt a baj. Ezért nincs gondolom kép se, hang se rtl-en, tv2-n. És nem tudom hogy lehetne ezt beállítani.Nekem most ffdsow audio decoder mindkettő, így ezen 2 csatornán kívül mindenhol jó minden.
-
nrc
tag
SmartDVB beállítások AAC hanghoz nálam:
Audio Decoder: Nero Digital Audio Decoder (V1,0,4,42)
AAC Decoder: MONOGRAM AAC Decoder (V0,9,6,0)Így van minden csatornán hang, viszont ha m1, m2-n átváltanék az AC3 hangsávra, akkor elszáll a program. Erre tehát nem jó ez a beállítás, de persze ezek a csatornák is nézhetők/hallhatók, csak épp a gyengébb minőségű mp2 hanggal.
A MONOGRAM AAC dekóder szabadon letölthető a fejlesztő weboldaláról, a telepítésről pedig ebben a topicban is volt már szó korábban.
Egyébként érdekelne, hogy nálad most mi van beállítva "Audio Decoder"-nek, hátha azzal megy az AC3 hang is. Valamint azt is jó lenne tudni, hogy milyen "H.264 decoder"-t használsz, mert nekem eddig csak a CoreAVC (V1.8.5) codec-el volt hajlandó működni a program.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz lorenzen #4813 üzenetére
Várom ezt a hd adást az m2-ön, kicsit belenézek. Eddig nincs vele gond.
Viszont valaki, aki használ SmartDVB-t, az nézze meg nekem, hogy van beállítva a video render, meg filter, meg audio kodek, mert csak a rtl-en és a tv2-ön nem megy sem a kép, sem a hang, míg a többin meg gyönyörűen. Hiába állítok be bármint, ezeken sose lesz kép. Persze MC-el van. Csak ott meg azt vettem észre, hogy a fekete nem az igazi és inkább szürke.
-
nfsu17
veterán
válasz Core2duo6600 #4811 üzenetére
Feltettem a SmartDVB progit.
L:100%
Q:100% (néha kicsit leesik)
Szerintem kamu értékek, kizárt hogy ez lenne a valóság.Jó kis program, csak nem jön össze a kép az rtl-en és a tv2-őn. Mikor rámegyek, bejön az adás 1 képkocka erejéig, majd nem megy továb, hang sincs.
Össze-vissza állítom már a filtereket, rendereket, semmi.
Meg interlace-es a kép, de ezt még előbb megtudnám oldani.Media Center meg nem .ts-ben vesz fel.
Szóval adott a MC, amivel tök jól lehet tévézni, de nem lehet felvenni rendesen, és adott a SmartDVB, amivel meg nem tudok még rendesen tévézni.
Eddig azért elégedett vagyok.
-
Core2duo6600
veterán
Ha bejöttek az adások, akkor nem mindegy mit mond a TS reader én sosem használtam.
Ha az m1 nem akad, és ha a Duna nem akad, hd filmnél sem fog, mert most is hd méretben adnak.
a progi, ha van olyan inteligens, akkor magától belezoomol.
Mert pl a nem hd adás alatt az m1 nél nálam a képernyő közepén van egy relative kis méretben a kép, minden oldaláról fekete csikkal.
És ha kiszámolom a képméreteket, valóban jó helyen van.Amúgy okosabb lenne, ha az adásban a nem hd tartalmakat is felkonvertálnák, mert nem kellene állandóan állítgatni.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
nfsu17
veterán
Megvettem a Leadtek Gold-ot.
Minden adás bejön, ha úgy állítom egész sokáig nem is akad a kép, bár hd még nem volt adásban, viszont a franckarikáért sem akar a tsreader lite működni. Annyi dll van ott az elején és nem tudom melyik kell nekem.
Persze egyre nyomok, vagy többre, de mindre hibát ír.
Ismerem azt a leírást, csak muszáj azokat a dll-eleket babrálni? Máshogy nem indul el?A wintv pvr2 program kb ment 3s-et, és fagyott, meg csúnya is, ezt most mellőzöm. A media center sokkal jobb, egyelőre azt használom. A kép szép. Csak még értelmes adás nem volt, amit néztem volna 1 percnél tovább tesztelés céljából.
[ Szerkesztve ]
-
szabog74
aktív tag
-
GBogyó
tag
Urak, segítséget szeretnék kérni. A szomszédom szomorúan fogadott, hogy vett egy Gigabyte U72000-at, de sok sebből vérzik. Megnyugtattam, hogy nem a vevővel van a probléma, hanem a hozzá adott szoftverrel. Formátumot nem kezel jól, nem is állítható, akad a kép SD adás esetén is, stb.
Adtam neki hirtelen egy VLC-t channels.conf állománnyal együtt, azzal elvileg van már folyamatos képe, és jó képaránya.
Probléma még, hogy nem tud felvenni vele, és nincs EPG, TXT, stb.Tudnátok ajánlani win alá jó DVB néző programot ami a fenti tételekre megfelel?
Én linux-on használom a sajátomat 99%-ban, illetve win alatt a WinFast PVR2-t, és a W7 MC-t. A PVR2 nem megy vele, W7-et egyelőre nem tenne fel.
A DVBDream nem tudta elindítani a kártyát, bár a DBA drivert felismerte.Kérnék pár jó tippet.
-
Core2duo6600
veterán
válasz Balage^ #4765 üzenetére
Nem tudtam megoldani, valamelyiket mindig zavarta a másik.
Elég paraszt megoldás, de muködhet.Szerezz be egy STB ét, Alcor HD 1500 -al próbáltam
Mixelt antenna (Sima közösítő) bedug az alcorba, majd onnan a tv be.
Amikor be van kapcsolva az Alcor, akkor a tv tunerén is jönnek a digitálisok, ha kikapcsolom az alcort, a digitális megszünik, de hibátlanok az analógok.Ha nem akarod cserélgetni a drótot, akkor ez lehet egy megoldás.
Mellesleg a készülék felvenni is tud usb hdd re is, WD passporttal megy.(#4771) Myth
A hama nak van az a parabola alakú erősítös antennája, szerintem azzal próbálkozz.
Beltérben megy a ház keleti részén, nyugati ablakból látszik az adótorony (Ferihegy közelében )(#4784) bruce20
Ezeket nincs értelme belinkelni, mert a youtube átalakítja, és szar lesz a minősége.(#4787) nfsu17
Jobb cuccokhoz van átalakító.(#4786) winkloyd
Nekem belső, compro típusú van.
A CPU a HD hoz kevés lehet(#4806) wwenigma
Valami a win el lehet.
Ha megy egyik progival mennie kellene a másikkal is,
esetleg egy ujrahangolást kéne megpróbálni.Egyben egy kérdés is :
Ki prübált más Alcor Hd 1500 as kütyüt, felvenni is tud usb és hdd re, digit adásból, + sok formátumot lejárszik, szintén usb ről.
20 000 körül van az ára.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
wwenigma
Jómunkásember
Egy gyors kérdés.
Miért van az, hogy ProgDVB-vel és a win Media Centerével nem 100as a DVB-T adás, főleg a 850-es mux (Tokaj) , VLC-vel pedig SEMMI hiba nincs a képben? Kodekeket mar cserelgettem, MC ugye a MS dekodert hasznalja, ProgDVB-ben pedig MS, FFDshow, FFDshowDXVA kodekekkel is ugyanaz a helyzet.
Vizszintes polarizacioval jo a vetel a gyari botantennaval, kb. 40km-re az adótól, "rálátással", ha nincs lehuzva a redőny.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
nfsu17
veterán
válasz lorenzen #4804 üzenetére
"Ha egyszer veszel full HD monitort, akkor fogod sajnálni a konvertálást."
Van benne igazság.
De ami kevésbé fontos, de azért jó, hogy megvan, azért az elég 720p-ben. Tudom nem drága a hdd és csak olcsóbb lesz, szóval ennyiból jó a helyzetünk és érdemes a nyers anyagot megtartani. Nekem ez a kódolás ilyen "fóbia" már rég óta , eddig mpeg2-ből csináltam xvid-eket. Most meg a hd. Ki kell próbálni mindent, hogy működik-e a kódolás. -
lorenzen
aktív tag
de azért ésszel át lehet tömöríteni 720p-be a dolgokat elfogadható bitráta mellett,
A 720p és 1080i bitsebessége teljesen egyforma, legalábbis a digitális adások esetében.
Ha egyszer veszel full HD monitort, akkor fogod sajnálni a konvertálást.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
nfsu17
veterán
válasz lorenzen #4802 üzenetére
Ja, hogy a program, az más.
Jó megtévesztő.----------
Én is gondoltam ezen az "átfűzésen", de eddig nem mélyedtem bele a dologba.
Most már sikerült a "hangcsúszós" videóknak is megtalálni azt a delay értéket, amit majd be kell állítani a programban. Eddig működik.--------
Nem a lejátszás a gond, van fent kismillió kodek, meg lejátszó, de azért ésszel át lehet tömöríteni 720p-be a dolgokat elfogadható bitráta mellett, hogy egy 17"-os monitoron ne legyen észrevehető a kül. Persze a tömörítés mindig veszteséggel jár, ez ok, de ezzel kell élni, nem lehet minden nyersanyagot eltárolni.
Most perpill a x264 lelkivilágát fogom tanulmányozni egy logoutos cikk segítségével, hogy a minőség ne legyen annyira leromboló egy 720p esetén.
-
lorenzen
aktív tag
mindkettőre az volt ráírva, hogy nem alkalmas a magyarországi ingyenes vételre
Alkalmas, csak nem a hozzáadott programmal.
Természetesen a vásárlók 90%-a nem tudná, hogy melyik programokkal alkalmas a magyar DVB-T adók vételére. (Maga DVB-T vevő csak egy adatfolyamot továbbit a számítógépbe.)Szedegetek össze netről h.264 ts streameket, és próbálgatom a kódolást.
Elméletileg, minden fajta konvertálás nélkül átfűzhető lenne MKV konténerbe a HD TS. A .ts is csak egy konténer. a bennük tárolt adatfolyamok csereszabatosak. De korrekt programmal még nem találkoztam.
Ebből is következik, hogy a konvertálásnak nincs sok értelme. Minőség vesztés nélkül sem a videó, sem az audit sáv nem lesz kisebb.
A .ts fájlokat jónéhány program lejátssza ez sem lehet gond.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
nfsu17
veterán
Ma voltam egy műszaki áruházban, ahol volt kb 2, azaz kettő darab usb-s dbv-t vevő, mindkettőre az volt ráírva, hogy nem alkalmas a magyarországi ingyenes vételre..pedig mindkettő tudja a h.264-et és akár a hd-t is.
Mindegy, úgyse kellenének azok, inkább ezt néztem ki és ezt veszem meg.
Tudtok itt a ph!-n olyan topikot, ahol videókódolással kapcsolatban lehet kérdezni?
Kicsit kapcsolódik amúgy ehhez a témához is.Szedegetek össze netről h.264 ts streameket, és próbálgatom a kódolást. Eddig a StaxRip jött be legjobban, mert ez megette az összes streamet és szépen át is kódolta 720p mkv-be, meg mindent tudott ami kellett nekem. DE az 5 videóból 2-nél mindig elcsúszik a kész mkv-n a hang. Mondjuk a maradék 3-on is be kell állítani delay-t, de azt kitudom olvasni a stat fájlból és csak beírom az audio fülhöz és a kész mkv-n már pontos az időzítés. De azon a 2-n nem bír összejönni. TS-Doctorral ellenőriztem mindet és nem láttam hibát rajtuk, 0 errors pár warning. Mondjuk bevallom nem is tudom mit kellene figyelni.
H264 filler data: 18,3% [Netto]
Cutted pakets at the beginning: 0
Cutted pakets at the end: 0
Discarded pakets (not needed): 12314
ERRORS : 0
WARNINGS : 45Az lenne a kérdésem, hogy még kódolás előtt hogy tudom kideríteni, hogy csúszni fog-e majd a kész videón a hang. Van valami érték, ami ezt elárulja?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest