Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajjaj. Volt már rá példa hogy a fali aljzat ette meg a jelet, és azt kiiktatva helyreált a világ rendje. Meg kellene mérni, hogy az antenna és a vételi pont között mekkora a csillapítás. (Ha kicsit felkészültebb antennás, van hozzá műszere.)
Csak találomra :
TASZNER ANTENNA KFT.
PÁLMA U. 7.
3534 MISKOLC , BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN
Telefon: (46) 50 68 66Tele Antenna Bolt, antenna, Miskolc, Széchenyi út 14
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
jucye
tag
Éreztem én, hogy gond lehet... A levezetés nem rossz, mivel a szerelő legalább azt megcsinálta. A falban meg lett csinálva felújításkor a kábelezés. Igaz nem a legjobb minőségű volt a kábel.
A lakásba bejövő résznél van egy toldás (2 F csati között), aztán már csak a fali dugó és a vevő egységnél alkalmazok sztenderd kábelt.
Yagi antennából melyiket lenne érdemes felszerelni? Asszem 35-40 km-re vagyok az adótól.
Itt Miskolcon még egy normális antenna boltot sem tudtam találni.
Mondtam hogy mondtam. Nemmegmondtam?!
-
A lepkét felejtsd ,el egy klasszikust idézve "puska kellett volna b+" Szóval egy normális méretezett sokelemes Yagi antenna, nagyot dob az ügyön. (A nyeresége soxrosa a lepkéhez viszonyitva, ami minimum 2-3xos jelszintet ad) A levezető coax minösége/állapota milyen? Erősítő max. akkor kell, ha levezetés hossza indokolja a veszteség kompenzálását.
Nomeg egy valódi szerelő sem árthat aki nem csak az árbócállításhoz ért.
-
jucye
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy lepke antennám (erősítő nélküli) Miskolc belvárosában. Tokajra nem lehet rálátni, mert betakar egy emeletes ház, viszont az antenna árbócon a tetőn van.
A vevő egységek egy Pinnacle 340e (USB-s) és egy nóném dvbt usb dongle (ITEch).
Erősítővel még az analóg jel sem jött le, minden zavaros volt. Az antenna szerelő elpöcsölt vele egy napot, de nem tudta életre kelteni a digi adást (fingom nincs, hogy értette-e hozzá egyáltalán).
A Pinnacle jó időben veszi a 63-as csatornát, de a 68-asnál csak ugrál a jelerősség. A noname cuccos 10%-nál többet nem vesz, semmilyen jel sincs akkor sem ha a 340e veszi a 63-as csatit. A jelszint szinte folyamatosan ugrál.
Szerintetek mi tévő legyek?
Mondtam hogy mondtam. Nemmegmondtam?!
-
válasz DarkByte #7092 üzenetére
A mindigtv oldaláról letölthető olyan fw, ami a szabadon fogható csatornákat engedi felvenni.
-
DarkByte
addikt
Nem szorosan kapcsolódik, de lőttem egy kis gyorsteszt videót a WayteQ HD90CX beltériről MindigTV Extra mellett: [link] Van 720p is Ez még az okosítás nélküli alap firmware. Ha valaki tudna segíteni csatorna felvételhez szükséges firmware-el akkor ne tartsa magában
A YouTube videó leírásában van egy-két részlet ha érdekel valakit.
[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
Tapasztalataim:
Winfast DTV Dongle Gold USB-és vevő.Előző állapot:A TSreader mindkét (A,C) mux 100% ot mutatott. A DVBviewer A mux 94%, C mux 88%.
Beállítottam az antennát a TSreader 2.8.46b -vel. 802MHz (Széchenyi hegy) kb.15km a toronytól, teljes rálátás
Signál Strength:-11200 Quality:100%
1 óra működés után az összes error:0 Ezután rögzítettem a TSreader-rel 30 percet a Duna Autonómiárol.Errorok ismét nulla!DVBviewer 4.2.1 szintén 802MHz,Duna,Duna Aut. minőség 88%!!!
A TSreader-rel rögzített TS-t megnézve, időnként igen durván kockásodik! Annyira, hogy a vágni sem lehet a H264TS_Cutter-rel. Ugyan ez a helyzet, ha a DVBviewer-rel rögzítek a 802Mhz-ről.Durván kockásodik.
A TSDoctor nem jelent megoldást, a szemmel látható durva kockásodás ellenére hibátlannak jelzi a TS-t.A TSreader-rel az antennát nem lehet 100%-nál jobban beállítani, a DVBviewer-el viszont sikerült további állítgatással 100% ra beállítanom a 802MHz-en! Ekkor 746Mhz-en a minőség 94%.Hát így jártam a TSreader-rel!
-
válasz vegyszer #7080 üzenetére
Elvileg a VLC már ATI kártyákra is támogatja a hardveres dekódolást Linux alatt 2010. július óta ATI Catalyst 10.7 driver-től kezdve (tehát a nyílt forráskódú driverrel nem). Egy próbát biztosan megér. A hardveres gyorsítást (nekem angol VLC van) a Tools/Preferences/Input & Codecs képernyőn a "Use GPU acceleration (experimental)"-t beikszelve lehet engedélyezni; utána mentés és a VLC újraindítása. VLC-vel DVB-T-t legegyszerűbben egy "channels.conf" állomány létrehozásával és utána "vlc channels.conf"-fal lehet nézni.
Itt egy leírás a hardveres gyorsítás helyzetéről Linux alatt (programok, driverek): [link]
Mplayer (FFmpeg) leírás: [link]
MythTV: [link][ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
válasz lorenzen #7087 üzenetére
Nem az USB fogja vissza a minőséget. Nézz meg egy PCIe tuner-t, semmivel sem ad jobb minőséget, feltételezve, hogy ugyanaz a tuner/digitalizáló van rajt, és csak a számítógép felőli interface más.
Az analóg adás sokkal érzékenyebb a külső zavarokra (zaj, interferencia, stb) amire a digitális stream érzéketlen, ráadásúl ebből maga a gép is termelhet jópárat. (cserébe annak meg másfajta hibái vannak)Persze előfordulnak difi-k a vevők között, de legalább ekkora mértékben, sőt talán jobban függ a kábelhálózattól a kapott kép/hang minőség. (fej/törzserősítők beállítása, stb...)
1etlen vevőtesztet nem ismerek, ahol a tv-knél használatos méréssorazattal derítenék ki mit tudnak. (érzékenység, jel/zaj viszony, szelektivitás stb...) Na nem mintha a TV-kre ez jellemző lenne. Ma már olyan paraméterek a mérvadóak, amik nem a képminőségről szólnak.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz lorenzen #7087 üzenetére
Az általad írt USB2 sebességek az USB port mögötti eszköz teljesítményétől függően változik (például: 33-35MB/s kb. egy USB2 7200RPM HDD-nek felel meg). Az általam írt 27 Mbyte/sec az em28xx USB bridge chipből jön ki (ez van a WinTV HVR 930c-ben is). Abban biztos lehetsz, hogy ez vidáman átballag az USB2-n. A számolt bitsream sebesség egyébként a stúdiószabványból jön ki (nem szükséges mesterségesen csökkenteni). Az ily módon rögzített felvételek kerülnek ki az analóg adásba is. Szerintem nem itt van a hibrid tunerek analóg részében a bibi ...
[ Szerkesztve ]
-
lorenzen
aktív tag
válasz zhagyma #7085 üzenetére
Az elméleti USB sebesség közelébe sem lehet kerülni az USB kommunikáció során.
A gyakorlatban 33-35 MB/s adatátviteli sebesség érhető el. Bár ebbe még beleférne az általad számolt bitsebesség Windows esetében. (A Mac esetében még a 20MB/s is csúcsnak számít, a wiki szerint) A tipikus USB eszközök is 20MB/s tempóval kommunikálnak.
Talán ezért van visszafogva az analóg jelforrásból származó adatfolyam bitsebessége.Nálam a kábeltévén hatalmas látványeltérés van a PAL és DVB-C adók képe között. A PAL egy mosott vacak a digitálishoz képest, a HVR930c saját programjával nézve.
más
A kábeltévén is kifognak halni az analóg csatornák. Egyedül a kis településeken van esélye megmaradjon, ahol a nagy szolgáltatóknak nem gazdaságos kitúrni a helyi szolgáltatót.
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
Scrym
tag
Köszi srácok, sokat segítetek.
Igen valóban, több helyen szeretném használni, albérletben DVB-C (DigiKábel), otthon analóg kábeltv, és mivel sokat császkálok az országban, ezért DVB-T.
Akkor majd megbarátkozok, hogy gyengébb az analóg minősége. Mondjuk szemmel észre vehető lesz? Tehát ránézek a CRT TV-re meg a Notebookra és látom a különbséget?
Na de most átnézem az árgép.hu-t!
Köszi mégegyszer, hogy ilyen segítőkészek vagytok! -
zhagyma
őstag
Egy hibrid demodulátor chip anológ demodulátora az FM demodulálás után CVBS jelet ad ki (mást nem is tud ). Ezt az ITU656 szabvány szerint YUV (4:2:2) súlyozással 8 bitesen kvantálással mintavételezik és így 27 Mbyte/sec sebességű adatfolyamot kapunk. Ez úgye 215 Mbps ami alatta van az USB2 480 Mbps-os limitjének. Szerintem az USB2 sebesség limit nem lehet oka a rossz képminőségnek ...
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
ahogy írta, azért gyenge az analóg része, mert kisebb felbontásban képes csak az adás képét átpréselni az usb csatolón keresztül. Digitálisnál nincs ilyen probléma, mivel az tömörített kép. Az analóg képet pci vagy pci express csatolós kártyákkal lehet teljes minőségében gépre vinni.
Szerk: lassan gépelek
(#7083) lorenzen: lehet hogy analóg kábeltv miatt kell neki... "mindenhol kéne működnie"[ Szerkesztve ]
-
lorenzen
aktív tag
Beszerzési helyek:
Felületes keresés után ezt találtam.Az analóg részről érkező adás képe érezhetően gyengébb a digitálisnál. Alacsonyabb a felbontás. (Mondjuk nem sokáig lesz probléma. Analóg adás hiányában mindegy lesz milyen a képe.)
-
Scrym
tag
Bocsi, és honnan tudok rendelni ezekből a termékekből?
-
Scrym
tag
válasz lorenzen #7079 üzenetére
Köszi szépen, villámgyors válaszodat!
Mit takar az, hogy gyengébb az analóg része? Gyengébb egy Hybrid (analóg+DVB-T) - hez képest, vagy úgy általában azoké is gyengébb? Rosszabb lesz a képe, mint egy TV-n?
Jó volna, ha az is jó volna, mert több helyen használnám a tunert és mindenhol kéne működnie.
Köszi, hogy listáztál modelleket is, mindjárt meg is vizsgálom őket!
Köszönöm szépen! -
vegyszer
addikt
MSI WIND BOX DE500
A második generációs atom processzora mellé rakott ati 4330-al, elvileg, és gyakorlatilag is meg kell hogy küzdjön a DVB-t, illetve x264 hardveres dekódolásával? ugye?Linux alá tudnátok oly alkalmazást ajánlani, ami a fenti elvárásokat tudja?
köszi!
(mikor régebben követtem, csak nvidia kártyával volt megoldva linux alatt a H264, x264 hardveres gyorsítás)
elvileg az elcseszett kódolású filmekhez is elégnek kellene ennek lennie? L5.1 x264 killer sample. stb"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
lorenzen
aktív tag
TERRATEC H5
Terratec Cinergy HTC USB XS HD
Hauppauge WinTV-HVR 930c
PCTV Quatro Stick DVB-C/T 510eAz utóbbi kettő olcsóbb.
Az analóg rész mindegyikben gyenge, az USB alacsony sávszélessége miatt. (Digitalizált, tömörítés nélküli adatfolyamot nagyjából 640*480 felbontásig lehet átzavarni USB2 porton.)Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
Scrym
tag
Üdv!
Egy olyan tunert szeretnék venni, ami képes az analóg, DVD-T és a DVD-C adások vételére.
Tudtuk valamit ajánlani?! Jah és az interface USB!Nézelődtem de nem nagyon elterjedt, vagy csak rossz helyen keresgéltem. Jó volna max. 25-nél megállni!
Nagyon szépen köszi!
-
azbest
félisten
Ahogy nézem a Pinnacle tuner DVB-T azaz földfelszíni antennás vevő. A kábeles digitláis adás DVB-C szokott lenni (de erre érdemes rákérdezni az ügyfélszolgálatnál, hogy pontosan milyen digitális formában adnak).
Arra is érdemes rákérdezni, hogy kötelező-e az ő box-ukat használni a digitális adáshoz, vagy kártyaolvasós tv vagy saját eszköz is használható.
Nem ismerem az általad felsorolt programokat, azok nem biztos hogy tudnak kártyát kezelni.
Ellenben ha olyan tunert használsz ami a digitális kábeles adáshoz kell (dvb-c) és felteszed a homesys programot, az képes dekódolni a kártyaolvasó és előfizetési kártya segítségével a kódolt adást is.A lehetséges programcsomag összeállításról a csatornakiosztásnál írnak, ott nézd hogy mely csatornák milyen díjszabással érhetők el. Nem derül ki számomra hogy az általad sorolt adásokat HD-ben adják-e, erre is az ügyfélszolgálatuk tud válaszolni.
Ha DVB-C az adás és lehetséges saját tunerrel is nézni, akkor be kellene szerezned egy ilyen tunert a gépedbe. Sajnos a dvb-c tunereket drágábban adják, mint a DVB-T-seket.
Itt a fórumon volt már szó ilyen tunerekről, azt hiszem például ez veszi a kábeles és földfelszíni adást is:
http://www.anysee.com/eng/product/anyseeE30ComboPlus.php[ Szerkesztve ]
-
válasz Hermina49 #7073 üzenetére
Ez DVB-T kártya földi sugárzás vételéhez, a MindigTV-hez jó Magyarországon. A műholdas DigiTV-hez DVB-S kártya (műholdas sugárzáshoz) kell, a beltérinek gondolom az átmenő antenna kimenetét kötötted (kötnéd) össze a kártyával.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
MaSzKa
senior tag
üdv
Elmagyaráznád ezt nekem?
Nekem Pinnacle NanoStick 73e Ultimate PC + Mac -om van
TV Center 6.x-el használom és Splash Lite-alKérdésem az hogy ha veszek egy Smart Card kártya olvasót akkor tudom nézni a kódolt adásokat?
A Bakonynet-nél gondolom elő kell fizetni a Digitális adásra.
Családi csomag 51+7 adás 3635Ft/hó
Ha előfizetek akkor, hogy fogom látni a többi csatornát amit a tuner addig nem talált meg?1. Smart kártya licensz díja: 250 Ft/hó
Hogy tudnám ezt olcsóbban megúszni?
National Geographics, Discovery, Sprektrum, Eurosport 1-2 - csak ezeket nézném igazából HD-be magyarul.[ Szerkesztve ]
-
Hermina49
csendes tag
Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni.Kaptam alányoméktól Németországból egy TEAC DVB-T101 USB DVB- T TV receiver nevü cucot hogy tudjak aszámitógéppel a z HBO-ról felvenni filmeket.Müholdas DIGITV -ém van beltérivel.Feltelepitettem a saját telepitő lemezével.,össze dugtam a beltérivel, de nem talál csatornát.Van hozzá saját antennája azzal is próbáltam de azzal sem talál csatornát.Kérdeztem alányomákat. ők ki próbálták kint nekik müködött. Hátha tud valaki segiteni?Nagyon megköszönném,A gépemen Win 7-van ,elégerős videókártyával.az uj játékok is elmennek rajta.Várom a tippeket. mindenkinek jó hétvégét Üdv Colos2 .
Avira Anti- Virus Free/ Malwarebytes' Anti-Malware 1.5 Pro/Windows 7 Ultimate 32 b/ Google Chrome / Mozilla Thundenbird/i
-
azbest
félisten
válasz z00mhead #7071 üzenetére
Ejha, még olcsóbb
Ahogy látom talán kevesebb féle protokollt támogat, mint az ebay-es.. ellenben attól még működhet. Valaki azt írta hozzá, hogy ment neki conax-os dvb-vel. De biztosan csak akkor tudhatjuk, ha valaki kipróbálja.Nem tudom segít-e valamit, Conax (0b00) -nak írja a homesys a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
wlantal
tag
Szuper.Közben előfizettem én is a mindigtv extrára.
A homesys-ben hiába kattintok a "kártyák" fülre nem találja meg.
A DVB Viewer TE meg mint már fentebb taglaltam szaggatva jeleníti meg az adást.De azzal simán megy a CAM modul kezelése.Az összes kódolt adás megy.
Viszont feltettem a DVB Viewer Pro-t,na ez lett az "isten király császár".Nincs szaggatás és mindet kezel "keze lába jár".A codec-ken viszont lehet még kell hangolnom, mert nem tetszik a kép minősége.A Homesys-sel jobb a kép. -
azbest
félisten
Megérkezett a $13-os kártyaolvasó
Hibátlanul működik, Win7 felismerte magától, Homesys progi is látja. Zölden világít ha nincs benne kártya, ha jól van betéve akkor pirosra vált. Az ne zavarjon hogy a windows azt írja ki kártya behelyezésekor, hogy nem tudja telepíteni a progi attól jól kezeli.
Azt viszont nem tudom kipróbálni, hogy következő hónapban is aktiválódik-e ilyen megoldás mellett, vagy asztali készülékbe kéne tenni.
A küldeményt az ottani posta nyomkövetőjével is látni, hogy mikor adták fel. Ezen kívül a Magyar Posta nyomkövető oldalán is látni, hogy itthon vámkezelték -e már.
-
-
Vki nem dobná fel vhova az Alcor DTV HS (fekete) USB vevő driverét? Az alcordigital oldalárol nem tölthető le, vmilyen megfontolásból
-
wlantal
tag
Nos helyzet az, hogy már nekem több éve van Digi kábel előfizetésem.
A digi-nél tudtommal nincs rá mód csak a "digitálist" előfizetni.Ugyan is van 3 csomag, de azt mind analógon és digitálisan is adják egyszerre. De gyere át a digi kábeles topicba ott többen infot kaphatsz, bár akik oda írnak azok ide is sűrűn benéznek. -
-
jumpi
csendes tag
Hát az a helyzet hogy fogalmam nincs hogy kell életre bírni ezt a "végtermék salak anyag" kínai pöcsömet
Tsreader nekem nagyon kínai, már az elején nekem kell vmit kiválasztani csak nem tudom hogy mit. Úgyhogy ez is kilőve. DVBDream, SmartDVB, halom progival prószáltam és NOOO Signal[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
ha xp-d van akkor mondjuk tsreader-rel lehet vétel minőséget nézni...
vagy például a http://www.dvbstreamexplorer.com/analyzer/download.aspx trial programnak is van ilyen része, amivel meg lehet nézni megfelelő e a vétel.
Ha sehogy nem megy, esetleg az antenna is lehet sérült.
-
jumpi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
A mi nap, a nemzetközi postai anyagáramlás nehézségeinek ellenére végre kézhez kaptam ezt a kínai csodát: [link]Az a problémám vele hogy nem igen akarja megtalálni a digitális adásokat.. Drivert felraktam, BlazeDTV 6.0 progival mellékelve, amúgy ezek a gyári cédén voltak, seriallal ellátva stb..
Az antenna az ablakban van. Kabhegytől kb 15 km lakok tehát jel erősséggel nem lehetnek problémák.. Kereséskor először Magyarországot adtam meg neki, majd Németországot, de megcsináltam még több országgal és semmi...Itt van egy teszt: [link]
DVB-T: AF9015 BDA Filter elvileg ez az!
Megköszönném az infókat!
Üdv: jumpi[ Szerkesztve ]
-
sundor16
csendes tag
Hali azt szeretném kérdezni,hogyan tudnék tévézni a számítógépen,ha van egy
GCR 300cx beltérim akkor ahhoz milyen tv-tuner kell? -
Első körben járj utánna, hogy nálatok is fogható-e digitális adás. Ha igen, nyert ügyed van.
-A számítógépbe egy dvb-c tumer kell
-A projektorhoz bérelsz a digi-től/vagy veszel egy HDMI-s dvb-c tunert. Ezt simán rádughatod a projektorra (ugye van digitális bemenete?!)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Az-X
őstag
Üdv!
Digikábel szolgáltatást készülök beköttetni, de sosem volt még se TV készülékem, se TV előfizetésem ezért kérném most a tanácsotokat.
2 vevőre lenne szűkségem:
- A párom számítógépéhez, ez gondolom valami PCI-os megoldás lenne. Egy 17"-os monitora van így olyan túl nagy igények nem merülnek fel. Gondolom bemegyek egy üzletbe és megveszem ami adatok alapján a legjobban beleillik az ár-érték kompromisszumba
- A másik történet viszont már picit bonyolultabb. TV-m ugyan nincs, viszont filmeket projektoron szoktam nézni. Tehát ezt kellene valahogy ráaplikálni (PC nélkül) a TV kábelre. Filmeket egy ASUS O!Play segítségével szoktam nézni. Erre esetleg van valami megoldás, hogy tudjam vele fogni a TV csatornákat is? Ha nem megoldható akkor létezik valami olyan kütyü ami a TV-t is fogadja és NAS-ról tud 1080p-ben lejátszani? Ja és max 50.000 a keret az eszközre.
:)
-
zhagyma
őstag
Csak hogy ne unatkozzunk: DVB-T2 teszt a cseheknél.
-
válasz qpakcovboy #7042 üzenetére
Lesz. Nem csak azért, mert elmarad egy D/A - A/D konverzió, hanem elve csak ezzel van lehetőség HD műsorok nézésére.
Elég sokfélét gyártanak, általában 12 egy tucat belőlük. A legnagyobb difi a rajtuk futó software. Ami azt jelenti, hogy egy készülék különböző verziói között is akad difi. Pl. a WayteQ HD-90CX attól függöen, hogy milyen fw fut rajt nem tud felvenni USB-re, csak lejátszani onnan. Van olyan verzió ami csak az ingyenes kódolatlan adásokat veszi fel, és talán van olyan is ami mindegyiket fel tudja venni. És ugyanettől függ, hogy milyen formátumokat játszik le, vagy mikor kapcsol be magától frissíteni. Szóval nem lehet egyértelmű favoritot mondani. Végig kell olvasnod a ketyerék topicjait, és magadnak kell leszűrni a következtetést. Én előnyben részesíteném a matricás termékeket. Ez ad némi garanciát a problémamentes működésre.
Nagyon hasonlítanak a divx játékosokra ezek a vevők.
Igen, ha van rajt kártyaolvasó, és hozzátartozó előfizetéses kártyád, akkor tudod nézni a kódolt csatornákat is.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
qpakcovboy
őstag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem, a gondom a következő: DigiTv előfizető vagyok, és a TV-t az általuk biztosított tuner segítségével kell néznem (ugyan van a TVben ilyen, de abban nincs kártyaolvasó, így se HBO se jó néhány csatorna, se HD minőség....)
Egyre több helyen látok külső tunereket, amikben van kártyaolvasó, HDMI kimenet, és néhány típus tud USB-re műsorokat rögzíteni.
A kérdésem az volna, hogy HDMI kábelen keresztül lesz e minőség javulás?
Mennyire megbízható készülékek ezek?
Ugyan úgy nézhetem vele a fizetős csatornákat, ha van hozzá kártyám?A válaszokat előre is köszönöm!
-
nevo
aktív tag
Nem tud valaki egy olyan boltot Bp-n ahol lehet is kapni egy Technisat CableStar HD2 tunert, mert sehol sincs és már három hete várok egy beszerzést, de még mindig nem hozzák
-
zhagyma
őstag
válasz zhagyma #7036 üzenetére
" ... UPC kábel alatt az "urban legend" szerint Nagravison3 kódolást alkalmaznak. Az általam lementett UPC kábel muxokban viszont a CA desciptorban a CA System ID = 1801 (Nagravision2)? ..."
Sejthettem volna: CA Sytem ID = 1801 lehet Nagravision3 is (Merlin)
-
zhagyma
őstag
Nem használok Windows Média Center-t így nem tudom. Ha vigasztal a VirtualBox Virtual USB drivere pontosan ugyanezt csinálja. Mindig le kell "lőnöm" a virtualbox bezárása után, ha használok USB-t a virtuális gép alatt.
Más: UPC kábel alatt az "urban legend" szerint Nagravison3 kódolást alkalmaznak. Az általam lementett UPC kábel muxokban viszont a CA desciptorban a CA System ID = 1801 (Nagravision2)?
-
válasz zhagyma #7034 üzenetére
Az elhiszem Per pillanat csak 1 2-höz létezik.
Viszont egy érdekes problémába futottam bele. a Médiacenter kisajátította magának a vevőt. Futva hagy egy "Windows Media Center vevőkészülék- szolgáltatása"-t, ezért a többi progi nem fér hozzá a vevőhöz. Ha kézzel lelövöm, akkor a többi progi is észreveszi a tuner-t, de amint elindul az MC, elindul ez is, és ez így nem jó. Ez vmi trükkös beállítás kérdése, vagy mitől van?
Mit tudok tenni?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz zhagyma #7032 üzenetére
Mondjuk van benne egy camulátor?!
Konkrétan a cnxcam-ra gondolok:
"CnxCAM is an emulator for original Conax Cas3 - Cas7 cards"A Mindítv meg Conax7-el megy, szóval akár még működhet is. Akinek van kártyaolvasója (és előfizetése) tehetne egy próbát, hogy mire jut vele.
-
zhagyma
őstag
válasz wlantal #7031 üzenetére
Ezek szerint jó vétel cucc: Technisat CableStar Combo CI.
Gabest. Amennyiben publikus, azért kíváncsi lennék milyen megoldás van a homesysben a CAM kiváltására?
[ Szerkesztve ]
-
wlantal
tag
Voila.Meg van oldva a problémám.Nincs szaggatás nincs csuszás se HD se SD adásnál.Csak a távirányító nem 100%-ban kompatibilis a homesys-el,de üsse kő.Hétvége fele meg ki lesz próbálva mit tud a a kódolt adásokkal kezdeni.
Még annyit hozzá tennék,hogy kellemeset csalódtam ebben az új tuner-ben.Történetesen a Technisat cablestar combo hd ci. Itt Pesten használom a régi tunerem botantennájával kb vízszintes állásban.4 emelt földszint, körbe lakópark plusz a fél város Széchenyi hegy és hármas határ hegy irányába és tökéletes a vétel.A régi tunerem csak ~20dB erősítés után volt hajlandó csak a 746Mhz-et befogni mm pontos antenna beállítással.
-
wlantal
tag
Már fent is van homesys.Nagyon frappáns program,csak nem tudom miért, de nincs hangja.T és C tunret is lazán felismerte és kezeli.
-
wlantal
tag
válasz zhagyma #7020 üzenetére
Ezt én is kipróbálom,mert a DVB viewer TE-vel nem vagyok megelégedve.MPEG2 adást simán viszi DVB-C.De DVB-T-n mindig csúszik a hang a képhez képest meg szaggat is.VLC-vel minden tökéletes csak az meg a tunerem C-s részét nem akarja kezelni.Meg az a CI modult sem kezeli.De azt csak a dvb viewer kezelné csak azzal mint mondom élvezhetetlen földit nézi.Hamarosan viszont elő szeretnék fizetni az extrára akkor viszont ez a funkció alapkövetelmény.
-
azbest
félisten
válasz zhagyma #7020 üzenetére
rendeltem egyet az általa linkelt olcsó ebay-es kártyaolvasóból, ha megjön időben karácsony előtt, akkor még ki tudom próbálni kártyával, hogy megy -e
-
vegyszer
addikt
-
azbest
félisten
Olcsó kínai usb tuner kapcsán egy újabb eladót tudok ajánlani: [link]
A kétféle közül a felső képen lévővel megegyező felépítésű, annyi különbséggel, hogy ennek pirosan világít működés közben a színtelen ledje [link]Ebay-en rendeltem már egy másik eladótól is, tőle a képen ([link]) alsó piros alapszínű ledes változat jött. Most saját webshopjából rendeltem (még úton van), mert elégedett voltam a minőségével. [link]
Nekem személy szerint a második fajta szimpatikusabb (abból a nyák formából minőségibb kidolgozású változatok voltak), de kívülről és működés szempontjából egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
Hoppá, hoppá! Conax kártyaolvasós USB-s TVtuner az Alcor-tól Sajna az ára elég magasra sikeredett, 20k.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
PCI-os vagy USB-s DVB-C tunert keresek T-Home HD-s adások vételére, milyen működő, megbízható megoldások vannak MediaPortal vagy XBMC integrációval?
Érdemes lecserélni egy IPTV-s szolgáltatást egy ilyen megoldásra?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
lorenzen
aktív tag
válasz wlantal #7011 üzenetére
Frissítened kellene a csatorna listádat.
Vagy csak átírod a NeoFM hang pidjét az infocsatorna hangpidjére, és vissza áll a rend.Egy muxon belül szabadon lehet variálni a hangpideket. Akár az összes tévécsatornához készíthetsz második/többedik hangsávot a NeoFM hangjával.
-
wlantal
tag
Az infócsatornára meg feldobták a NeoFM hangsávját.Bár a Neo ennek ellenére benne van a mux-ban különálló csatornaként hang nélkül.Valószínű a szűkös sávszél végett variálták meg így
[ Szerkesztve ]
-
válasz lorenzen #7004 üzenetére
Én nem AGP-re datatáltam a fullhd streamet, hanem a VGA-ra ;-)
Egyébként meg nem mindegy hogy a CPU végzi izomból, vagy a GPU?
(Ugyértem mind1 melyik része izmos a gépnek meg kell fizetni. Bár én a CPU-ba terelt ménest jobban kedvelem, mert az nem csak erre jó)És tényleg van AXN! Köszi AH!
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
"...A több mint 120 ezer MinDig TV háztartás számára, melyek már rendelkeznek
DVB-T vevőeszközzel, december hónapban minden este az AXN csatorna előfizetési díj nélkül érhető el az Euronews csatorna helyén..." -
lorenzen
aktív tag
válasz m_kovacs #7005 üzenetére
A codec két feladatot lát el.
Ha nincs megfelelő GPU támogatás, akkor a CPU segítségével előállítja a képet.
Ha van megfelelő GPU támogatás és engedélyezve van a DXVA, akkor áttolja az adatfolyamot a videokártyába..
Nvidia prezentáció a GPU támogatott videolejátszásról.Én egy HTPC szerű gépet használok, Atom-ION felállásban. Az alacsony CPU teljesítmény ellenére, minden videó lejátszás 6-8% processzor terhelést generál.
-
zhagyma
őstag
Olvasni való: Microsoft DXVA
-
lorenzen
aktív tag
Az USB-n, csak a transportstream megy át(32mbps), a VGA-n meg a dekódolt HD stream.
Lehet, tévedek, de a VGA-ba csak a dekódolatlan mpeg2/h.264 stream megy át. Ezt az adatfolyamot dekódolja és jeleníti meg a kártya.
Az ATI HD és Nvidia GF8X+ kártyái teljes értékű hardver támogatás nyújtanak a lejátszáshoz.A régebbi kártyák esetében valóban a processzor végzi a számítások többségét. Ez esetben talán kérdéses lehet az AGP sávszélessége.
-
Végiggondolva a dolgot, már nem kellene sok lépés, hogy a VGA-knak legyen antennabemenete. Nem is lenne drágább. 2-3k egy komplett vevő, egy HWdekóderes VGA meg kb 20k-tól indul.
Perverzió, vagy gyorsan szabadalmaztassam?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz lorenzen #7000 üzenetére
Nono. Az USB-n, csak a transportstream megy át(32mbps), a VGA-n meg a dekódolt HD stream. Ugyanakkor megkockáztatom, hogy még az 1x-es sebességű (266mbps)AGP is megbírkózik egy HDstream átvitelével (2.1*50mbps 50fps-el számolva)
Vagy rosszul számoltam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest