Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz sittes79 #7897 üzenetére
" ... melyik képleképezőt válasszam? ..."
Nálam "System Default" van beállítva és így a "Microsoft DTV-DVD Videio decoder"-t használom (semmilyen video codec-t nem installáltam).
Megjegyzés: A Windows7 SP1 még nincs fenn. Page file = 0 / Superfetch = Off / és minden automatikusan induló "biz-basz" kigyomlálva / letitlva. Így erősen kiherélve egészen használható WIndows kerekedett ...
" ... Azt vettem észre, hogy a viewernek stabilabb,erősebb jel kell, mint más progiknak. ..."
Ez érdekes megfigyelés. Ha hibátlan a vett stream, akkor a jel erőssége mindegy. A VGA driver DXVA kezelése is okozhat kockásodást / szaggatást. Amennyiben nem dedikált memóriával rendelekező IGP van érdemes az allokált memória méretét is megnövelni ...
-
sittes79
addikt
válasz zhagyma #7896 üzenetére
4.5 van, de erős problémám van win 7 alatt a dvbViewer-el, de most kezdek mindent előlről.
-melyik képleképezőt válasszam?
Azt vettem észre, hogy a viewernek stabilabb,erősebb jel kell, mint más progiknak.
A tuner gyári szoftverével semmi kockásodás, közben a Viewer-el erősen kockásodik.
Lehet kodek kérdés is? jelenleg arcsoft van beállítva+coreavc -
Fulmi
senior tag
Koszonom a linkeket. Meg egy olyan kerdesem lenne, hogy az RF IN bemenethez legtöbbnél csak az van odairva, hogy antenna bemenet. Most ezekhez a keszulekekhez kulon antennat is kell hasznalni a foldi jel fogasahoz, vagy mar be van epitve a keszulekekbe, s ez a bemenet a coax kabeles bemenetet jelenti?
-
sittes79
addikt
az usb hosszabítós dolog megoldani látszik a problémát...igaz újra telepítettem mindent
driver, progit stb. media center nagyon jó progi és kezeli a hozzá adott távirányító.dvbviewer szerintem a legjobb...de nálam nem valami stabil(win7)
-
sittes79
addikt
-
válasz sittes79 #7890 üzenetére
Könnyen meglehet, hogy az asztali gépből olyan jeleket kap ami összezavarja a vevőt.
Esetleg egy USB hosszabbító kábellel vidd messzebb a tunert. (Persze ilyenkor is előfordülhat, hogy a tápon keresztül kap vmi zavart, de egy próbát +ér)Esetleg a driver is lehet ludas. W7-hez való, vagy Vista/XP verzió ráerőszakolása történt?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sittes79
addikt
kérlek segítsetek kezdek megőrülni
adott egy laptop winxp-vel gigabyte u7300---tökéletes kép, jel minden, van csatorna,
szoba antenna ugyan azon a helyen hagytam végig......asztali gép win 7---semmi, nuku kép, dvbviewer-ben ugrál a jel mint állat.
na ez mitől lehet? asztali gép jobban árnyékol??? nem értem.
köszi
-
Dufresne
addikt
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy van egy LG tévém ami tudja a digitális (ha minden igaz DVB-t) jelet fogni. Vettem hozzá egy kis univerzális antennát amivel sikerült is 17 csatornát megtalálnia a tévének, ezeknek látom az infoját, meg a műsorújságot is, viszont se kép se hang nincs egyikhez sem csak azt írja ki a tv hogy HD szolgáltatás, ez miért lehet?
Ha minden igaz akkor vannak olyan adók amik kódolatlanok és így tudnom kéne venni őket minden további nélkül, vagy rosszul tudom? -
Fulmi
senior tag
Megneztem ezt a box-ot, de most is azt vettem eszre, hogy a beepitett HDD miatt eleg draga, ugyhogy olyat kezdtem el keresgelni, amihez lehet USB-vel kulso vinyot csatlakoztatni, mert abbol van itthon. (A tuner kartya a PC-be azert nem lenne az igazi, mert csak laptopom van. Egy kulon PC-t pedig nem szeretnek emiatt venni.)
Szoval, amit talaltam: Synaps THD-2800s FTA PVR. Ezzel annyi a baj, hogy csak DVB-T vetelere kepes, s a jovore nezve DVB-C-t is jó lenne ha fogni tudna. Tudsz esetleg ilyen modelt (vagy gyartot) ajanlani, ami minderre kepes? Errol a Synaps gyartorol sem hallottam meg sokat, hogy ertekelik a termekeit nagy atlagban?
Koszi: Fulmi
-
Kvazár
őstag
válasz zhagyma #7882 üzenetére
Thx. Az első jól nézet ki csak, sajna nem lehetett személyes átvétellel megrendelni.
Egyébként, igen azért kéne, mert az elosztók túl sokat csillapítanak. Digis szerelő volt már kint, és azt mondta megvan az előírt teljesítmény a bemeneten, és a gond az, hogy 4 készülék van rákötve.
Eladó cuccaim: -
-
azbest
félisten
Korábban már talán meséltem, hogy állítólag a 2.6.37-es kerneltől kezdve mindenféle fordítgatás nélkül is működni fognak az olcsó kínai dvb-t tunerek.
No most láttam hogy a jövő hónapban kijövő ubuntu 11.04 már ezt a kernelt használja, ki is próbáltam a tda18218 tuneres af9015 chipsetes kínai usb vevővel, és valóban azonnal felismeri, tényleg működik.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
OK! Korlátozottan használható (12dB erősítés 4 dB-s lépésekben): [link].
Megjegyzések:
1. Nem túl nagy a maximális kimenőjelszintje ~ 100 dBuV ezért az analóg adások túlvezérelhetik.2. Kábel TV esetén is igaz, hogy a DVB-C jelek szintje kisebb az analóg adások jelszintjénél úgy 10 dB-vel. Ennek oka, hogy kisebb jel/zaj viszony mellet is kiváló képminőséget biztosít. A sok nagy jelszintű jel meg csak zajt "termel" a kábelen ...
3. Ha elég a szolgáltatótól bejövő jelszinted (> 60 dBuV), akkor az otthoni osztók által okozott jelveszteség kompenzálható vele. Viszont a koax kábel frekvenciafüggő csillapítása nem korrigálható (nincs TILT funkció), így nem lesz minden adón azonos jelszint egy TV bemenetén, amit majd a TV AGC áramkörének kell korrigálnia. Normál esetben ezekkel nem is nagyon kell foglalkozni ...
Esetleg ezzel is lehet próbálkozni, igaz nem kábelre tervezték: [link]
-
Tuti szükséged van az erősítőre? Ha kicsi a jelszint szólj be a digiseknek, hogy az indulón tekerjenek picit. (elméletileg lakásonként szabályozható a jelszint)
5k alatt csak pénzkidobás, vagy ritka jó vétel, de inkább az elöbbi.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki, valami olcsó, de jó minőségű erősítőt ajánlani a digiTV-s kábel tv szolgáltatáshoz? A digitális DVB-C-s és a sima analóg adást is használjuk, ezért kéne olyan, ami mind a kettőre jó.
Thx. Sziasztok.
Eladó cuccaim: -
-
A hdmi felöl megtámadható a dolog, de a mezei dvb-t box-ok nem ismerik az analóg vételt, cserébe tudnak felvenni (model-től/fw-től függően mindent, vagy csak a free csatornákat)
Amit te is használtál box, ami a számítógép nélküli tv-zést valósítja meg. Létezik belőle analog/dvb-t tuneres, de felvenni azzal sem tudsz.
Sztem vagy HybridBox, vagy egy tuner kártya a pc-be.
-
Fefe0119
csendes tag
Köszönöm válaszod, én is így sejtettem sajnos.
Lehet még visszavihetem a tv-t, mert 3 nap pénz visszafizetési garancia van rá.
Csak azt nem tudom, hogy 3 nap vagy 3 munkanap.
Intersparban vettem, ezért sem tudom.
Csütörtökön vettem, elvileg holnap még csak a második munkanap lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
Fefe0119
csendes tag
Sziasztok!!!
Lenne egy kérdésem.
Vettem a napokban egy lcd tv-t. Van benne dvb-t, csak sajnos dvb-c nincs.
A digi tv-nél van előfizetésem. Sajnos nem tudom digitálisan nézni az adást, csak akkor ha bérelek hozzá egy boxot. De nem szeretnék külön távirányítót. Meg lehetne e valahogy oldani, hogy tudjam fogni a digitális adást box nélkül ezzel a tévével?
Előre is köszönöm a válaszokat.
További szép napot. -
-
Fulmi
senior tag
sziasztok!
tonkre ment sajnos az avermedia AVerTV Box7 keszulekem es szeretnek helyette venni egy ujat. a celom az, hogy az lcd monitoromon legyen tv. van koax kabeles tv forras, de jo lenne ha fogni tudna a most elterjedni kezdo digitalis foldfelszini jeleket is. ugye kulso tv tuner boxrol beszelunk, de nem tudom, hogy letezik-e olyan, ami felvenni is kepes?
tudnatok ajanlni par ilyen keszulekeket, ami nem romlik el 3.5 ev alatt? (az ar legyen egyelore nem szukitesi parameter)
koszi: fulmi
-
válasz scott_free #7869 üzenetére
Nem, és igen.
Valóban digitális műholdvevők, és kártyaolvasók, de ezekkel csak a kódolás nélküli, szabadon fogható csatornákat tudod venni/rögzíteni, ill. a megfelelő előfizetéssel/dekóderrel a kódolt adásokat. Pl. tipikusan ilyen a upc műholdas adása, ahol csak kódkártya van, és nincs párosítva a vételt biztosító eszközzel.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz scott_free #7867 üzenetére
A vételt biztosító kártya párosítva van a vevővel+a Nagra3 nem törhető. Szóval csak az analóg kimeneten megjelenő jelet tudod digitalizálni legálisan.
-
scott_free
senior tag
hali,
műholdas digitv-hez milyen eszközök kellenek, hogy digitálisan tudjak felvenni a számítógépen?
-
válasz gumikacs #7859 üzenetére
Ne a saját progiját használd, hanem pl. a MediaCenter-t.
Én W7-re csak az USBstick driverét tettem fel. A MediaCenter szépen felismeri mint digitális tuner. Lehet nézni az élő adást, működik az EPG, és fel is lehet programozni felvételre.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
BeLac
tag
válasz misike1955 #7861 üzenetére
1. A készüléked egy tuneres ezért felvétel közben nem lehet csatornát váltani.
2. Nekem nagyon hasonló készülékem van (Golden Media 9060) és ezért biztosan állíthatom hogy nem tud AVI-t és DIVX-et.Közben ezt találtam:
A rácsatlakoztatott USB eszközről - ről képes lejátszani:# Saját .dvr és mpg kiterjesztésű felvételi fájljait.
# Szabványos MPEG1-2 fájlokat .mpg kiterjesztéssel.
# MP3 zene fájlokat
# Ogg Vorbis hang fájlokat,.ogg kiterjesztéssel
# BMP/JPG képeket (diavetítés funkció van)[ Szerkesztve ]
-
misike1955
csendes tag
Sziasztok
Van egy OPTICUM HD XC403 CICX beltérim a DIGI HD adásokra használom Szuper
2 gondom van per pillanat1. / mindenhol azt olvasom hogy feltud venni külső winyóra ami megy is de,,!!!!
nem lehet ( pedig azt olvastam hogy igen ) elkapcsolni egy másik csatornára ?2./ azt is olvastam hogy a külső winyoról letudok játszani mindenféle ( AVI DIVX stb )
videókat na most ezt sem tudom..!!Tudna valaki segíteni rajtam előre is köszi
-
gumikacs
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Blaze HDTV usb dvbt-t-m. Akár mit akarok csinálni vele, mindíg regisztrálnom kell. Még kilépéskor is kéri. Egy műsort már sikerült felvennem, de lejátszani már nem tudom. Sem XP-n, sem WIN 7-en nem működik rendesen.Több gépre is feltelepítettem, de az eredmény ugyanaz. Minden műveletnél regisztráció. Tud valaki segíteni? Köszönöm! -
GBogyó
tag
Talán csak annyit tennék hozzá, hogy a darabolt fájlok összerakása inkább fájlműveletre hasonlít, mint kódolásra, tehát szerintem nem rontható el.
Egyszer olvastam olyat, hogy a trp és darabolt fájljait binárisan fűzték össze. Nálam is ment, amikor kipróbáltam, de nem használom rendszeresen. -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Létezik, DVB-C-és usb stick? laptophoz szeretném a digi kábelt összehozni valahogy!
Köszi
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Egy USB-s tuner vásárlásán gondolkozom. Két típus között vacillálok:
AVERMEDIA AverTV Volar HD A835 USB
AVERMEDIA AverTV Volar HD A850 USB.Addig eljutottam, hogy az A850-esen AF9015, míg A835-ön AF9035 chip van. De hogy mi a különbség, számít e, arra nem találtam választ.
Van e valakinek tapasztalata? Egyáltalán jó választás valamelyik típus? Mi lehet a kettő között a különbség?
-
nfsu17
veterán
Igen, a szgépre rakásnál jelent csak gondot, hogy ha meg akarok őrizni valamit, akkor egy film (HD) ne álljon 167 darabból (barokkos túlzás).
Most hirtelen 2 progim is van, ami a HD AVC-t tudja "merge"-elni, összefűzni, csak a végeredményben a kérdéses, hogy a kérdéses időpontnál lesz-e kockásosdás, hangcsúszás, akadás, stb, mivel ezt az AVC-t (mint már többen is panaszoltuk) elég nehéz pontosan vágni, gyakori a hangcsúszás, stb.
Nem egyszerűbb, ha nem kell ilyennel szórakozni? (Selteka, vagy olyan készülék, ami HD esetén is 3 óránál vág)
De ezekről a készülékekről meg nem nagyon tudok semmit, hogy a szolgáltatómmal mennének-e.A Golden Media-ról beszéltünk sokat ORCA58-al priviben(köszi) és neki sikerül szépen az összefűzés is, és gépen lejátszva se lehet látni a vágási pontot.
Ha ezt a készüléket választom, akkor se nyúlok nagyon mellé végülis, csak gondoltam, amíg még ingyen tudok kérdezni, akkor körbejárom a témát jobban, hátha akad mégjobb készülék.HD-t is tudsz ezzel felvenni? (AVC)
Azt mivel szoktad összefűzni?
Vagy ha csak mpeg2, akkor azt mivel?
A végeredmény mindig jó? -
GBogyó
tag
A set-top-box-ok legnagyobb része darabolja a felvételt valahogy. Az enyém 1,5GB-nál. Szerintem ez az általad felsorolt tényezők közül a legkevésbé fontos, legalábbis nekem nem volt szempont. Miért jelent gondot? Nem tudod valahogy kikerülni?
Nálam úgy jelentkezik ez a dolog, hogy darabol, és .trp fájlt ment. Ezt őmaga gond nélkül visszajátssza, mintha egyben lenne. Ha meg át akarom rakni valahova, akkor a formátumkonverziót egy összefűzéssel kezdem. -
nfsu17
veterán
Üdv.
Használ valaki Vidanet szolgáltatást olyan módon, hogy a Vidanet által adott STB-ból csak a kártyát használja valamilyen általa vett PVR-es mediabox-ban? Tehát nem Vidanet által adott CAM-et.
Ilyen kütyü pl: Golden Media, Selteka, Optibox, Synaps, stb.Ahány fórum, annyi féle vélemény, szerintem még az ÜF is egyszer ezt mondaná, másszor azt.
Vki szerint párosítva van a kártya a box-szal, vki szerint nem.
Vkinek megy a szolgáltatói CAM tévében, valakinek rossz.
Valaki szerint a box figyeli milyen kártyát tesznek bele, viszont a kártya nem, ezért bele lehet tenni idegen boxba (de így előfordulhat, hogy nem frissül a kártya).
Vkinek havonta be kell tenni a kártyát a gyári boxba, hogy frissüljön, vkinek nem kell.
Vkinél érzékeli a kártyát, nyit pár csatornát, de nem mindet.
Valamelyik box 4GB-nál darabol, valamelyik nem.
Egyik játszik mkv-t, avi-t, másik nem.
Egyikben van CI, másikban csak Conax olvasó.
Mindenhol csak félinfót olvastam, azaz XY beírja a gondját, hogy nem nyit minden csatornát, de hónapok múlva sem írja le, hogy végülis most kuka, vagy valahogy megoldotta.Mindenféle infót már átnéztem a neten, a fejem már zúg ettől a temérdek infótól, de mégse jutottam 5-ről a 6-ra.
Vagyis kedves ORCA58 társunknak köszönhetően mégiscsak kaptam hasznos infót, de a box hiányossága a 4GB fájlkorlát darabolás, amit próbálnék kikerülni, de emiatt nem haladok előre a témában. Ha ez nem zavarna, már meg is vettem volna a készüléket.
-
Rick4
félisten
válasz Stanchore #7849 üzenetére
Pedig ez így van, digitális vevő van a tévédben, digitális csatikat fogsz tudni nézni. Ott kell hogy legyen amiket szeretnél, kérdés, nincs-e pl bepipálva hogy HD adásokat vagy másokat keressen. Vagy ott lesz gond, vagy a fej nem okés arra a célra amire szeretnéd.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
GBogyó
tag
Az analóg csatornákat csak az analóg beltérivel fogod látni, a TV-d-ben 99.9%, hogy nincs analóg sat tuner. Viszont, amik analógban jönnek, azok jönnek digitálisan is, kódolatlanul.
Tényleg böngészd át ezt az oldalt:
http://hu.kingofsat.net/pos-19.2E.php
Ahova az van írva a blokk fejlécébe, hogy PAL, azt az analóg beltériddel kell, hogy lásd, ahova meg, hogy DVB-S vagy DVB-S2, azok közül a Kódolatlannak jelzetteket a digitálissal.
Az, hogy jó-e a fejed, abból derül ki, hogy a táblázat első feléből tudsz-e csak csatornákat nézni, vagy a második feléből is!
-
Stanchore
senior tag
Sziasztok
Szeretnék venni egy DVB-T USB vevőt, milyet lenne érdemes? Hybrid kellene mindenképp, hogy analógot is tudjak rákötni. Erre gondoltam így elsőre. Valakinek valamilyen tapasztalat?
Vagy melyik gyártó termékei a "legjobbak"?Köszi előre is. Üdv. Norbi
Origin / Steam: Stanchore
-
Acor
aktív tag
Na, de varjunk csak Attol meg latnom kellene az analog adasokat, miert torvenyszeru hogy ha egy ujabb belterim van es tok mindegy, hogy a tv-be van epitve akkor mar csak elofizetoi kartyaval latom.... szoval itt akkor sem stimmel valami...
Nem kell Hd adas nekem....I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)
-
mezis
félisten
válasz kkeeppeekk #7843 üzenetére
Itt utca hsz.-re kapsz információt a vételi lehetőségről:
A műholdas antennák 10 GHz környékén működnek, a földi digitális adások a 0.5 - 0.9 GHz-es tartományban vannak. Egészen más méretek, más konstrukció kell a műholdas vételhez és a földfelszíni adók vételéhez.
mezis
-
Rick4
félisten
válasz kkeeppeekk #7843 üzenetére
A műholdvevő nem fogja a földi digitálisat venni, nincsen közük egymáshoz, és attól függően, hogy merre van az a panelház, plusz az ablakod merre néz, még meg is történhet, hogy sikerül egy közepes jelszintet elérni. Az adó az újszegedi oldalon van a füvészkerttől nem messze, én meg az Algyői út legvégén lakom, a kertes ház padlásán kb 5 méret magasan egy speckón, erre a célra lecsupaszított koaxvég figyel nagyjából jól belőve, idelent 10 méternél egyszer leosztva, és 15 méretnél a másik tévén. Mindkettőn jól működik.
Jó lehet az usb-be dugós is, az antennán fog múlni a vétel.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
kkeeppeekk
csendes tag
szegeden panelházban ha nem látni rá az adóra szoba antennával fogható a mindigtv?
usb-s pc-be dugos ra gondolok.
milyen márkát ajánlotok?vagy amit a pc-be szerelek az jobb? nem kell elöfizetés.
kell venni plussz antennát vagy jo amit adnak.+1 kérdés(butácska tán)a digitv-s mühold vevöantanna a háztetön jo mindigtv antennának?
elöre is köszönöm a válaszokat
-
Rick4
félisten
A régi beltéri analóg SD adást fog, a tévé meg kódolt digitálisat lát, hiába HD, dekódolás nélkül fekete marad a kép, ennyi. Nincsen előfizetői kártyád a dekódoláshoz, nem nézed. Sajna ez van.
-
Acor
aktív tag
válasz Raucher #7838 üzenetére
Nem akarom mas holdra allitani, akkor inkabb masik antennat teszek fel, van boven hely hatul a teraszon
De most jo ahol van, csak meg mindig a szokasos a bajom, hogy DVB-S nem fogja a nemet adokat(rtl, sat1,pro7 kika..stb), csak az osregi Viper I. belteri...I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)
-
gtasystem
őstag
válasz zhagyma #7839 üzenetére
nem..mint mondtam egy kicsit konkrétabb infó kéne..mondjuk hogy mitől függ hogy működjön, mi kell hozzá, milyen funkciót kell tudnia a tv-nek meg ilyenek..azaz konkrétumok..érted..
használatit olvasni meg gombot nyomkodni én is tudok..http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
Raucher
tag
Ez egy rendes offset tükör. A jobb fajtából való.
A fejcserét csak akkor erőltesd, ha a magasabb frekvenciákon nem vesz jelet. (Nincs analóg és digitális fejegység, csak a vételi frekvencia tartományban térhetnek el egymástól.) A képen nem sok látszik, lehet, hogy ez csak védőtok a fejegységen, ami látható.Viszont szép móka lesz beállítani az antennát, ha más holdra kell fordítani.
Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
zhagyma
őstag
válasz gtasystem #7833 üzenetére
Jó!
Ha digitális adást nézel, és digitális kábellel kötöd össze az STB-t és TV-t (HDMI kábel), akkor az STB/TV eltérő gyártója miatt nem tudod kikapcsolni az STB távirányítójával a TV-t. Sajnos a HDMI csatlakozón 1 vezeték van az eszközök közötti információcserére (HDMI-CEC), amin ez egyes gyártók eltérő parancsokat definiálnak a készülékeikhez. Ezért ezek nem értik meg "egymást". Ha analóg módon kötöd össze az STB-t és a TV-t (SCART kábel), akkor a TV-nek automatikusan érzékelnie kell a SCART vezetékek jelein, hogy az STB kikapcsolt. Nálam a SCART megoldás működik DVD lejátszó -> SCART kábel -> TV esetén ...#7834 csendes Igazad lehet, bár Én kifogtam egy jól működő "500Ft-s" példányt.
[ Szerkesztve ]
-
Acor
aktív tag
Sikerult egy kepet csinalnom rola alig tudtam felemelni a cserepet, igy eppenhogy sikerult a foto.... ha fejet kell cserelnem akkor nem tudom hogy csinalom majd.
Remenykedem ez alapjan tudtok valamit mondani.
Ferden fotoztam azt is kalkulaljatok beleI7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)
-
válasz zhagyma #7832 üzenetére
Nálunk "all-in-one" kínai van. Működik, de a programozása nem egyszerű, szerencsére az egyik gyári kód pont jó volt. Időnként megbolondul, akkor ki kell belőle venni az elemet, esetleg újra kell programozni. Árulnak bevásárlóközpontban "márkás" all-in-one távirányítókat is (pl. Thomson), de az olyan 3.000 Ft körül szokott lenni.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
zhagyma
őstag
válasz gtasystem #7831 üzenetére
Az STB/TV digitális HDMI összekötése esetén a HDMI-CEC vezetéken gyártóföggő parancsokkal lehetséges a TV kikapcsolását megoldani: [link]. A gyártófüggés miatt ez nem nagyon szokott menni...
Az STB/TV analóg összekötése esetén (SCART) lehet alkalmazni a "jelszint" figyelést, amit a TV-nek kell érzékelni. Ha van ilyen opció a TV-ben, akkor aktiválni kell: [link]
Ha egyik módszerrel sem jutsz előre, akkor "all-in-one" kínai távirányító beszerzése javasolt ...
-
gtasystem
őstag
Sziasztok
sikeresen digitalizáltam a nagynénikémet egy ilyen csodával..
Amire nem bírtam rájönni hogy vezérelje a tv be és kikapcsolását, úgyhogy egyelőre két távval megy a dolog..
van erre valami megoldás vagy ez set top box függő?
(scarttal van csatlakoztatva a tv-hez)vagy esetleg ez valami extra fícsör? (nekem antenna-digital-os van és az vezérli a tv-met is)
[ Szerkesztve ]
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
Capella
senior tag
válasz datalife05 #7826 üzenetére
Meg lehet olcsóbban is. Van ez a smart kártya olvasó. [link]
Utána meg ehhez olyan tunert használsz, amilyet akarsz. A Homesys program tuti kezeli, de lehet hogy mással is összehozható.
Ráadásul A linkelt Alcor csak a SIM kártya méretű Conax kártyával megy. Lehet persze, hogy ahhoz ad adaptert is az AH, ha normál kártyaméret kellene. -
nfsu17
veterán
ORCA58 társunkkal (aki GOLDEN MEDIA 9060 2CR2CI HD PVR Kábel TV box tulaj) váltottam pár privit (köszönöm ismét ) és arra jutottunk, vagyis én arra jutottam, hogy a készülék a tesztjei alapján 4GB-nál elvágja a felvételt és nyit egy új fájlt és ott folytatja. Lejátszáskor megoldható, hogy az átmenet ne legyen látható, szóval vkinek nem akkora drasztikus negatívum ez. Én azért még gondolkozom a készülék vásárlásán és esetleg tovább keresek, hátha van olyan, ami nem vág semmit sehova.
Ismét olyan készüléket keresek, ami DVB-C képes (+ DVB-T előny, de nem kötelező, tudom + pénz is), van benne CI modulfogadó, azaz kódolt adásra is jó, HD képes, rögzít (PVR képes usb-n hdd-re, pendrive-ra, stb).
Meg hát a szokásos alap funkciók: mpeg2, mpeg4, aac, mp2, ac3 hang kezelés, de ez szerintem alap, ezt nem is kell említenem. -
nfsu17
veterán
válasz Sanya595 #7827 üzenetére
Pontosan ingyen ennyi mindent tudsz vele nézni.
Ha határszélen laksz, akkor esetleg szomszéd ország szintén ingyenes adóit.[ Szerkesztve ]
-
Sanya595
senior tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek erröl? [link]
Mennyi mindent tudok vele nézni és használtan mennyit érhet? -
datalife05
csendes tag
Valakinek van tapasztalat ezzel a készülékkel? [ALCOR_DTV_CONAX]
Érdemes megvenni vagy olcsóbban is meglehet oldani, ha igen mit tudtok ajánlani?
Előre is köszi. -
Rick4
félisten
válasz Raucher #7824 üzenetére
Várjál, igazad van, a forgatós rendszernél a fej fix, nekem a földi pozícióm miatt 1°-ot kell eltekernem az astránál, és ahogy tekerem, mindig dől a tükörrel is a fej. Tehát az összes hold a saját pozíciójához képest vízszintes, ugyanazon hosszúsági fokról, a földről nézve.
A címkés 0.1db-est meg úgy értettem, hogy jellemzően 0.3 körül vannak a fejek, a címkére meg 0.1 van írva...[ Szerkesztve ]
-
Raucher
tag
Egyszerűbb, hogy ha abból indulunk ki, hogy a fejnek a Greenwich-i vízszinteshez képest kell vízszintesnek lennie
Hibás kiindulási alap. Minden műhold a saját földrajzi pozíciójához képest áll vízszintesen.
Kivéve az Astra 19.2 hold csoportot, de ennél is csak fix antennánál vesszük figyelembe az eltérést. Ha Greenwich számítana, akkor nem nem lehetne forgatórendszert üzemeltetni, fejforgató motor nélkül. A satlex számolt értékei korrektek.Ez jellemzően ma már 0.3db körül mozog (címke szerint), a régiek meg még 1db körül voltak
A menő LNB-k (fejegység) 0.1 dB környékén vannak. Sajnos ez is csak olyan mint a monitoroknál a dinamikus kontraszt. Jól hangzik, csak kevés információt ad.(#7817) Acor:
Raadasul nem is all, hanem fekszik, ahogy irtam nem hasonlit egyik szomszed antennak fejegysegere sem.Az alakja nem számít. ma is gyártanak "tégla" fejegységeket.
Viszont tisztáznod kellene, hogy az antenna prímfokúszós, vagy újabb fajta. Ha látszólag a tányér "közepén" van a fejegység, nem vagy csak nagyon drágán tudod cserélni a fejet. Ezeket általában 3-4 pálcával rögzítették, az újabb fajták egyetlen vastag tartón vannak. (Dobhatnál egy képet a tányéról.)De mielőtt bármilyen cserébe belekezdesz, érdemes a mostanival próbálkoznod. Ha túl régi akkor csak magasabb frekvenciákon nem fog adókat találni. De kiindulásnak jó.
Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
Rick4
félisten
Ez egy dolog, épp egy képet készíthetnél róla, nekem is vannak ilyen régebbi fejeim, elvben nem zárja ki semmi, hogy ezek még ma is jól működjenek, egy dolog szokott bejátszani, a fejkonverter zajtényezője. Ez jellemzően ma már 0.3db körül mozog (címke szerint), a régiek meg még 1db körül voltak. ez ronthat a jelszinteden, még egyes TP-k vételén is. Egyébként se múlhat egy új fejen a dolog, 1500Ft körül vannak az egyszerűbbek.
Az új egység valahogy állását leginkább abból lehetne megmondani, hogy hol laksz, melyik műholdat nézed, illetve van-e forgatód a tükör mögött, vagy csak fixen van-e feltéve.
-
nfsu17
veterán
A szolgáltató által adott modul+kártyával simán megy a dvb-c, tévén, stb nélkül és automata keresésnek is meg kell találnia az adásokat. A MHz az változó, csak az alapján keresni elég nyűgös lenne.
Általában minden jó gyári állapotban.
Esetleg egy mégsem.
Ha Magyarország a területi beállítás, akkor azt változtasd meg finnre, svédre, valami északi országra.
Ne a nyelvet a tévén, hanem a területi beállítást.
Ja és konax kártya nélkül ne próbálkozz, ez nem digitv, ahol nem kell kártya, itt kötelező.[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
sziasztok!
remélem jó helyen kérdezek. Vidanetes kábeltv előfizetésnél szeretném az STB kihagyásával dbv-c tvn a csatornákat előhívni. Nyomtam egy automata keresést, de mindegyik adáshoz kódolt jel üzenetet ad (akkor is, ha bedugom a tévébe a kapott conax kártyát).
Milyen mhz, illetve további beállítások kellenek?
Köszi"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
Nekem az Alcor HS bevált, ha kódolt adásokra is előfizetnél, akkor a DTV Conax tűnik jó választásnak.
Általában 12 1 tucat belőlük, ugyanis az antenna lényegesebb a vétel szempontjából.Én a MédiaCenterrel használom.
-
GIhe
tag
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem .
Tudnátok valami információt,hogy milyen usb kütyüt kellene vennem ami fogná DVB.-T adását .(MIndig Tv)
Asztali számítógép -en milyen lejátszásra alkalmas és jó szoftver lenne jó .
a válaszokat előre is köszi . -
-
Acor
aktív tag
Raadasul nem is all, hanem fekszik, ahogy irtam nem hasonlit egyik szomszed antennak fejegysegere sem.
Hosszukas kocka alaku es kb ugy nez ki mint egy terfigyelo kamera, tan ez a legjobb pelda ra. az eleje is ugy nez ki mintha monitor lenne.Viszont gondolom az uj egysegnek valahogy allnia kell vizszinteshez kepest...
[ Szerkesztve ]
I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)
-
Rick4
félisten
megjegyzed, hogy áll (a fej a tartóban a függőlegestől kb. mennyire és milyen irányba van elforgatva)
Ennek sok értelme nincsen, ugyanis nem tudjuk, most jól áll-e az a fej. Egyszerűbb, hogy ha abból indulunk ki, hogy a fejnek a Greenwich-i vízszinteshez képest kell vízszintesnek lennie, ezt itt skew, vagy másképp lnb tilt értéknek hívják. Talán így szemléletesebb: [link]
Plusz az egész fej elforgatási elmélet borul, ha polarmountra lenne felrakva a tükör.[ Szerkesztve ]
-
GBogyó
tag
A beltérid analóg, azzal a következő adásokat látod a következő frekvenciákon:
http://www.flysat.com/analog.php
vagy itt
http://hu.kingofsat.net/find2.php?pos=19.2E&cl=&num_pays=&num_genre=&num_crypt=&num_standard=2&ordre=freq
(ezeket vélhetőleg kb. 1 év múlva le fogják kapcsolni)A TV-d DVB-S2, ezzel a DVB-S és DVB-S2 adásokat tudod venni, az analógokat nem. Mondjuk a felsorolt analóg adásokat DVB-S-ben is adják, tehát ez nem lehet probléma.
http://hu.kingofsat.net/find2.php?pos=19.2E&cl=&num_pays=&num_genre=&num_crypt=1&num_standard=Digital&ordre=freqCserélni a fejet úgy tudod, hogy megjegyzed, hogy áll (a fej a tartóban a függőlegestől kb. mennyire és milyen irányba van elforgatva), kicsavarod a kábelt a fejből, szétnyitod a fejtartó műanyagot a szétcsavarozásnál, és visszateszed az újat fordított sorrendben.
Fejet valóban csak ezért kell cserélni, amúgy nincs analóg és digitális fej, tehát ezzel menni fog az analóg vevőd is (még egy évig).
-
Acor
aktív tag
Ez stimmt, de ez akkor azt a megoldast jelenti hogy a fejet ki kell cserelni, azaz passzitani kell a tv digitalis tunerjahoz... es ha jol ertem a fejet csak azert kell cserelni, hogy mas frekvencia tartomanyt is lasson...
Ezzel a DVB-S latni fogja az analog adasokat is... ugye?I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)
-
Acor
aktív tag
Koszonom a segitseget! Ugy latom ez egy kulon tudomany amit kicsit meg kell ertenem
Szoval, ertem is meg nem is amiket irtatok. Fent voltam a teton hogy megnezzem az antenna fejet hatha az elorebb visz, de nincs rajta semmi... sima feher, kocka, nagy hosszukas es egyaltalan nem ugy nez ki mint amiket most lehet kapni a boltokban...
Nem is tudom ha ki kell cserelni hogy fogom.... na ez mar mas kerdes..
Ami biztos hogy ezeket latom ha bedugom az antennat egy kb 10eves Viper (samsung chipek vannak benne) STB-be 1eur volt az ebay.-en )
Sorrend szerint : Sat1, rtl, pro7, rtl2, kabel1, SWR,WDR, Phoenix, Vox, Eurosport, Teleshopping, ZDF, BR, HR, Mdr, n24, Nickelodeon, Kika, Art, Bayern-2, n-tv, 3sat, Dmax, RBB, WDR, RTL2, Channel21, Hse24, Qvc, Kika, ZDF, Tele5, Viva, Super RTl.
Na ezekbol semmit nem latok ha a Tv-DVB-S tunerjebe dugva talal egy muholdat es azon talalt csatornak egyike sem egyezik ezekkel max csak HD verzioban....Megnezem a TV-menujet hatha ott lehet valamit allitani meg..
Koszi a turelmet
-
mezis
félisten
válasz tomcsika12 #7805 üzenetére
Az én Telefunken STB-m gyalázatosan vesz föl. Ez alatt azt értem, hogy csak puff már nyomja is USB-RE a stream-et. PC-vel csak akkor tudom megnézni, ha előtte egy TSdoctor összeszedi a file elejére a "header"-eket.
mezis
-
Rick4
félisten
Elvileg a műholdas része S2-es vevő, tehát a kódolatlan HD csatikat is látnod kellene vele. Itt nézd meg, ezekből mit tudsz nézni: [link] fehér zínű az analóg sugárzású, azokat tuti nem látod, vajszínű, és az encryption system részben "F" betűbel láthatod azokat, amik dekóder nélkül foghatók. Ezeket tudnod kellene nézni, itt: [link] van az a pár csati világos színnel jelölve, ami HD-ben kódolatlanul nézhető.
-
GBogyó
tag
Nézd meg a linket, amit küldtem múltkor. Ha az első felében lévőket látod, és a második felében lévőket nem, akkor vagy beállítás, vagy LNB csere. Valahol a vevődben lehet állítani, hogy melyik műholdat milyen fejjel veszed. Ott nézz szét, univerzális fejet kell beállítani.
Ha nem jó, akkor venned kell 1-2 e Ft-ért egy fejet.
Az, hogy analógban látod, nem jelent semmit, mert az analógok az alsó tartományban vannak. A digitális vevőd meg 99%, hogy nem veszi az analógot. Tehát ott egy másik frekvencián veszed az adást. -
adnoctum18
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék laptopon nézni külföldi gazdasági/hír tévéket (CNN,BBC,Bloomberg stb.).
Nem találtam normális streamet a neten, így beruháznék valamilyen vevőre. Milyen eszközt vegyek erre a célra?
Köszönöm
Üdv!
Adnoctum
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
tomcsika12
csendes tag
Lehet nem ide illő kérdés, de hátha.
Adott egy set top box, rajta a felvett filmek, amiket egy felvevős dvd-vel szeretnék átmásolni. Milyen megoldás lehet erre?Más. Még mindig TV kártyát keresek, aki Digi - s az nem tudna ajánlani egy olyat ami beszerezhető? Mert amit kaptam itt szuper TV kártya ajánlatot azt sajnos senki sem tudja beszerezni már akiknek írtam.
Köszi előre is.
-
nfsu17
veterán
Nem tudja esetleg vki, hogy a Vidanetnél, a most ingyen fogható m1 hd, m2 hd, duna hd (ami amúgy a fizetős hd csomag része) meddig lesz elérhető ingyen? DVB-C-ről van szó, kábelen.
Csináltak már olyat, hogy 1-2 hétig, hónapig promóztak új csatornát, majd levették. Ilyen ászf szerűségben én semmi infót nem találok erről.
Természetesen az lenne a jó, ha sose vennék ki, mert az alap boxszal úgysem lehet nézni, csak hang van, a hd box meg fizetős, akinek van dvb-c képes készüléke, meg kártyája, csak az tudja nézni, az meg még gondolom nem akkora szám.
Viszont nekem kellene tudnom egy vásárlás miatt, amin tudnék spórolni.
Meg fogom kérdezni természetes az üf-et, csak itt hátha már tudja vki, vagy más fórumon már olvasta, rá tud kérdezni, stb.
Köszi. -
Acor
aktív tag
CNBC,Das erste HD,BBC,ZDF HD,Best shopping,Arte HD,ORF 1 HD,
ORF 2 HD, Servus HD,Cartoon Network,CNN,MTV Hits,MTV Dance,VH1,VH2 classic,Eurosport 2, Eurosport, Discovery,History
ezeket latom meg,(meg sok olyan ami nem erdekel) de nem latom ..Sehogy nem jon Rtl Sat1...... sima adas..., ami ha a sima analog belteribe dugom a kabelt bejon.... Ott kb 40csatorna bejon ami itt nem... a foberlo azt mondta hogy regi az antenna.... Orbit van rairva... ez talan segithet, regi marka esetleg
Egybekent van egy digitalis belterink is amibe bedugva ugyanez a kabel, ugyanezeket fogja mint a tv DVB-S tunerje, csak ott nem latom a kodoltakat mert az csak azt mutatja ami bejon.
Meg is fejcsere kell ....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest