Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Na most meglepődtem. Megpróbáltam, a DVB-T vételt egy botantennával a Széchenyi-hegyi adótól ~50 km-re Kulcs nevű falucskában (lakópark családi házakkal, sík terep némi dombokkal. A módszer a korábbi ~10 km-s kísérlet során alkalmazott antenna beállítás volt:
A botantenna vízszintesen eldöntve (vízszintes polarizáció miatt) és adóirányba fordítva. TSReader Lite segítségével "finomhangolás" a térerőmaximumok megkeresése és a "legerősebb" kiválasztása mindkét mux-n. A jelerősség hatásreset lett és milliméter pontos antenna pozicíó tartásra volt szükséges. Valószínűleg reflexiókkal terhelt jel volt, mert az antennát el kellett téríteni a víszintes szinttől lefelé ~5 fokkal UHF55-n és felfelé ~5 fokkal UHF62-n.
UHF55 (746 MHz) S: 52% Q: 92%
UHF62 (802 MHz) S: 51% Q: 90%Annyira jól sikerült, hogy megnéztem a Lost aktuális részét az RTL-KLUB-on.
[ Módosította: Atlantis ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest