- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fujifilm X
- Everest / AIDA64 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #6598 üzenetére
Elsőre nekem is tetszik ez a HomeSys.
Jó lenne találni hozzá egy leírást. Egy fórumot találtam csak, FAQ-val, stb. de olyat, hogy felhasználói dokumentáció nem találtam.
A csatornaváltást hogy kell csinálni? Nem tudtam rájönni. EPG-ből megy, persze, de azt keresném, amikor megy a tv adás, és lapoznék előre-hátra. -
zhagyma
őstag
" ... Hardveres h262 dekódolás intelen nincs engedélyezve, ..."
Ha H264-ről beszélünk akkor az intel GUID mizériáról tudtam, de az egyes felbontások hibás kezeléséről nem. Nálam a Windows 7 x64 "beépített" codec-je fut GMA X4500 MHD felett ( m1HD / m2HD, 1440x1080i, (H.264) DXVA, CPU load ~= 5% ). Az tény, hogy Nálam az MPC-HC beépített H.264 / DXVA codec-je sem kezeli rendesen ezt az intel vezérlőt.
" ... SQL szerver meg nem szerver, hanem SQL CE, ..."
Így megnyugodtam. Amikor a telepítés során megjelent az MS SQL installálás, akkor nem figyeltem eléggé a feltörő rosszérzéstől elvakulva ...
" ... A csatornaváltásban még vannak tartalélok, szerviz és a kliens program közti timeshiftelés és az első keyframe várás miatt ilyen lassú. ..."
Reméljük a tartalékokat sikerül kiaknázni, akkor biztosan sok embernek örömet fog okozni ... Ezeket nem lehet valahol beállítani? Homesys-ben felületes elsőbálozó vagyok ...
-
dane
senior tag
Sziasztok!
Hauppauge WinTV HVR-1200 MC-Kit-el tudom a magyarországi dvb-t adást fogni?
Elvileg ez a kártya mpge2-es.Köszi
-
gabest
csendes tag
Hopp egy homesys-es diskurzus
A csatornaváltásban még vannak tartalélok, szerviz és a kliens program közti timeshiftelés és az első keyframe várás miatt ilyen lassú. Hardveres h262 dekódolás intelen nincs engedélyezve, mert nem szabványosan oldották meg (eleve nem arra a GUID-ra rakták, ahová a többit) és nem is minden felbontásra működik rendesen (m1/m2 1440-es), legalább is nálunk. Normális core2-n vagy dxva-val 5% alatt van a két process hd adásnál is. SQL szerver meg nem szerver, hanem SQL CE, elsősorban mobilra csinálták, háttérben nem futtat semmit, olyat én se szeretnék a gépen. Hasonló az sqlite-hoz, ha ez mond valamit. Benne lehetne a telepítőben az a pár dll-je, de így a korrekt, ha magát telepíti. A .net 4 sajnos kikerülhetetlen volt, már csak ezt támogatja az új visual studio 2010 c++-hoz.
-
nyisti
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy minden USB-s DVB-T tuner stick tud HD-t is, vagy itt is vannak különbözők? Vagy ami ha tud DVB-T, akkor már csak szoftver függvénye a HD? Gondolok itt erre konkrétan: [link]. (Nem találtam normális leírást se angolul se magyarul.) Itt is lehet kódolt dolgokat "visszafejteni" mint a digit műholdas dolgoknál?
Köszi:
nyisti -
nfsu17
veterán
Köszi a tippeket.
Nem akarlak megsérteni, mert értékelem a segítséget, de sajnos nem tudom kivitelezni egyiket sem. Ha kiveszem az égőket, akkor ott maradnak üresen a lyukak? Ezek a plafonba vannak beépítve. Nem hinném, hogy trafóról mennek. 3 fázisunk van, de az átkötést ha lehet nem csinálnám meg, mert kb annyit értek hozzá, mint egy óvódás....nem, annyit se.
De tényleg mondom, köszönöm a segítséget, ne sértődj meg kérlek és fogadd el, ha azt mondom, hogy a megoldásod nem tudom kivitelezni. Megoldás híján maradt a "beletörődés", vagy szólni a többieknek, hogy felvétel alatt nincs lámpa.
Ami nem megy, ne erőltessük. Nincs mindenre megoldás. Peace. Köszönöm. -
mezis
félisten
Üdv.!
Mekkora az előszobád, aminek bevilágításához 500-700 Watt kell ?
Felezd az égők számát mindaddig, amíg a zavar meg nem szűnik. Aztán térj át energiatakarékos világításra. (Véleményem szerint a spotlámpákat kell a legnagyobb körültekintéssel alkalmazni: sokat fogyasztanak és sokszor erősebb a vakításuk, mint a világításuk.)
A spotlámpák trafóról mennek ?
Ha van 3 fázisod, próbáld meg valamelyikőjüket másik fázisra kötni.
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Most olyan gondom van, hogy ha az előszobában felkapcsolják a villanyt (beépített spot lámpák, 14db 35W (de lehet, hogy 50W), akkor a szobámban (előszoba mellett vagyok) kicsit szétesik a kép és tei error keletkezik (vagy 20-30). Kb 1-2-3s-ig rossz a kép. Lekapcsoláskor már csak 1-2 tei error lesz, ez kevésbé zavar be. Távolabbi lámpák nem befolyásolják, a szobámban lévő plafon égő sem, viszont az asztalomon lévő kis lámpa az megint bezavar.
Gondolom nincs megoldás túrás, fúrás, komolyabb bontás, beruházás nélkül.
A mobil bezavarást megoldottam, hogy arrébb tettem az antennát és így erősebb jelet tud venni a toronyról a dvb-t, vagy csak egyszerűen messzebb van a mobiltól, de ez már nem probléma többé.
A villanyokkal nem tudok semmit kezdeni, plusz nem is tudom mit lehetne.
-
ati2
őstag
Sajnos nem jött össze a mindig kártya próba, mert Helo HD volt (combo T/S beltéri
).
Valakinek működik a DVB-C az MCE, MPC, vagy MPCHC alatt?
Vagy hogy lehet ezeknél megadni a simbolrate-et? A tunerhez adott virtuális DVB-C illesztőt az istenért nem akarják használni
Az utolsó beta MPCHC legalább látja a jelszintet keresés közben, de semmi mást. -
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6578 üzenetére
Szerintem ne vegyél TechnoTrend cuccot. Nekem úgy tűnik felszívódott ennek a cégnek a tuner üzletága ... Tévedtem mégis megvan:
Szerintem ezek csak a megmaradt készletek árusították ki. Új terméket már nem állítanak elő.
A terméktámogatás végéig biztosítják a drivereket.
A legfrissebb driver is legalább 1 éves. A Windows 7 driverek is béta állapotban maradtak.Kár a gyártóért, jó termékeket készítettek (régebben). De ma már nem, vagy csak nagyon olcsón érdemes, TT cuccot venni.
-
IrsaiOlivér
tag
Sziasztok!
Biztos volt már szó róla, de nem nagyon van időm visszaolvasni. Jelenleg T-home digitális előfizetésem van STB-scart-TV. A kérdésem az lenne, hogy CI modullal problémamentesen (EPG működik-e rendesen)kiválthatom-e a STB-t? Ha igen tudtok ajánlani korrekt modult?
Előre is köszi! -
zhagyma
őstag
válasz
premete #6585 üzenetére
A .net 4 x64/x86 még elmegy mivel előbb-utóbb más is erre fog fejleszteni (egyébként nem szeretem, de a fejlesztésiu idő lerövidülése miatt költséghatákony). De amikor felinstallálta az MS SQL 3.5 SPx adatbázisszervert háttéradatbázisnak ... Szóval Windows alatt fejleszthették. Viszont a mai napig nem "vágom" miért kell adatokat tárolni ezeknek a programok egy SQL szerverben na meg a funkcionalítás egy részét egy windows service-be "gyömöszölni".
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
opera11 #6584 üzenetére
Elnézést, az F11-gyel igazad van. Én ikont kerestem, illetve ALT+ENTER kombóval próbálkoztam...
A lassú telepítést, csatornaváltást viszont fenntartom. A megjelenése meg olyan, mintha nem is Windows alá lenne fejlesztve (ez még akár igaz is lehet...)
Sajnos nem Leadtekem van, csak egy Gigabyte hibrid PCI, de annal a távvezérlő driverét simán viszi a MediaCenter a 64 bites Win7 alatt. Pedig a kártya vagy 3-4 éves típus (az én példányom egy éves, és a bolti hatezerpárszáz forintos ára miatt vettem csak meg, és azóta sem bántam meg, szeretem....
)
-
premete
veterán
válasz
zhagyma #6582 üzenetére
Én is letöltöttem, kíváncsiságból: Az egyetlen sw az eddig próbáltak között, ami ki tud fagyni, az ez. Mellette rém lassú, az ellenségeimnek sem kívánnám, hogy kipróbálják.
Mobilinternetről felment egy óra alatt, közben még lezabálta a keretemet is, mert újra letöltötte a gépen lévő .net 4 64 mellé a 32-est is.
Összehasonlításképpen a WMC 278 KB-ot töltött le új tunernél és megy, mint a parancsolat.
Tapasztalataim az aláírásban lévő hardverrel történtek, nem egy atomos netbookkal.
TV-nézés közben a cpu 2527 Mhz-en ment, 85 fokos cpu hőmérséklet mellett, ami a WMC esetén HD adásnál 1600 Mhz és 50 fok celsius. -
opera11
tag
válasz
Bogyó bá' #6581 üzenetére
Még szép, hogy a gyári programhoz képest kell reszelni, de:
Mi az, hogy nincs ablakos mód, akkor az alábbi kép, hogyan készült szerinted? Az F11 pedig mire való?
Távirányító: Leadtekhez direkt van egy távirányítós progi, amivel beállítható bármilyen program vezérlése, a legegyszerűbb a gyors gombokat megtanítani neki. -
Rick4
félisten
Persze, ha neked csak ez kell, fizess érte. De ennyiért nincsen értelme sem egy készülékben ezt a két dolgot használni, meg ennyi pénzt kifizetni érte. Akkor egy kábeltuneres stb és egy 2K-s usb-s tuner. egyszerre mennek két helyen, akár egy lakáson, akár 100 km-re is egymástól, árban meg lényegesen olcsóbb lenne...
-
zhagyma
őstag
válasz
Bogyó bá' #6581 üzenetére
Én is kipróbáltam, regisztráltam. Gondolom mivel a HybridBox front-end szoftverének készült, ezért van a teljes képernyős mód. A lassúság oka a csatornváltás esetén a csatornák előnézeti módjából ered (mindig hangolja a tunert). A DVBViewer-hez képest nagyon lassú ... Ennek ellenére "hülyeség álló" a program és szépen vezeti az elsőbálozó felhasználót.
Ui.: C2D T9400 2.53 GHz / 4 GByte DDR2 / Intel GMA X4500 MHD IGP / Win7_x64. Azt nem tudom egy HybridBox-n (Atom + ION) mennyire hasíthat.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
opera11 #6564 üzenetére
Na én letöltöttem, telepítettem, regisztráltam, de nekem nagyon nem tetszik.
Baromi lassú, körülményes, csatornaváltás nyomorúságos.
Még kilépni sem egyszerű belőle.....röhej az egész!
A Gygabyte hibrid-kártyám távvezérlőjét sem kezeli.
Ablakban nem hajlandó futni, csak teljes képernyőn.
Sőt, mintha a képe is csúnyább volna a Win7-64bit MediaCenterénél....
Másnak persze beválhat, csak egy konfigon tudom tesztelni....erről ennyit...
-
zhagyma
őstag
válasz
zhagyma #6578 üzenetére
Szóval specifikáció alapján jó a mindigtv-re / mindigtv extrára. Mivel CI interface van benne ezért a mindigtv extra vételéhez kell bele venni egy Conax CAM modult is. Pédául: Technisat Conax CAM, ~ 10 eFt.
-
Ooooo
csendes tag
Elmondom mi történt: én elolvastam a TT CT-3650CI specifikációit és a mindigtv oldalát és szerintem teljesen alkalmas lenne a vételére.
Már meg is rendeltem, de az eladó beparáztatott, hogy ez nem lesz jó. Ezért írtam most ide, hogy valaki erősítse meg, hogy jó-e vagy nem. Mert ha nem akkor sürgősen le kell mondanom, de mindenki csak másra akar rábeszélni, senki sem válaszol a kérdésemre.
-
nrc
tag
Elvileg lehet olcsóbban is kapni hasonlót: Anysee DVB-T-C USB.
Mondjuk azt nem tudom, hogy milyen a driver támogatottsága ennek a kütyünek, de ami még nagyobb probléma, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ha megrendeled, akkor kapni is fogsz ilyet, mert azt az oldalt amit linkeltem, csak az árgépen keresztül tudtam előhozni, a weboldalon navigálva nem találom ezt a terméket.
-
Ooooo
csendes tag
Hali!
Szerintetek a Technotrend CT-3650CI-vel menne a mindigtv? Van valakinek ilyen?
Nagyon megköszönném ha valaki gyorsan tudna válaszolni!
-
opera11
tag
válasz
Zippair #6567 üzenetére
A Leadtek tunerek gyári szoftverén, a Winfast pvr2-ön látszik a jel erősség, amivel frankón belehet lőni pl az antennát is. Azt nem tudom sajna, hogy más tunerrel is megy-e. Egyébként az előbb is említett Homesyst érdemes még kipróbálni.
Lásd a zöld pontokat:
-
Zippair
aktív tag
sziasztok! Beruháztam egy Ebay-es cuccra, de az m1 m2 duna csatornák képe szaggat mind xp alatt(Bladze progival), mind win 7 alatt ugyanezzel a progival. Bocs, ha már korábban volt válasz erre a kérdésre, de nem birtam kihámozni az előzményekből....
-
opera11
tag
Már van 4.27-es Homesys is, azt szedjétek inkább.
-
GBogyó
tag
Nagyon köszönöm a tippet, ez a homesys egyelőre ígéretesnek tűnik. Én is kipróbáltam, és elsőre jól muzsikált akár full HTPC alapnak is.
Még kell olvasgatnom vele kapcsolatban, de pár dolgot megkérdek, hátha belefutottál.
- lehet-e valahogy képarányt állítani benne, ami főleg a tv adásoknál érdekes?
- mi az a funkció, amivel forradalmasítják a htpc és tv világot, amire googletv szerű, vagy valamilyen online tv tartalom nézését ígérik? -
gr89
csendes tag
Sziasztok!
én is beszereztem egy ilyen Ebay-es USB vevőt. Itt Debrecenben tökéletes a kis antennájával is. Otthon viszont nem megy(Mátészalka). Igazából az nem is érdekel, de itt Debrecenben tökéletes, igazából ezért is vettem, mert olcsóbb, mint a kábeltv, meg úgyis csak keveset nézek tv-t. Kipróbáltam pár programot, egy eddig elég jó. konkrétan Homesys ami megy tökéletesen eddig, ki lehet választani benne a toronyt, amiről venni akarom és akkor nem nyálazza át az összes frekit, hanem csak azokat nézi. A Media Center a mux A-t nem is találta meg, csak a mux C-t. A többi jónak tartott program meg vagy nem indult el, vagy a free verziónak hála nem lehetett semmit csinálni benne.
A kis gyári antenna a radiátorra van rátapasztva, így tökéletes az adás. Szóval boldog vagyok, hogy nagyon megérte az az 1800Ft-ot ez a kis vevő.A HD adások is szépen jönnek.
-
zhagyma
őstag
-
Geree
senior tag
lejart a szerk. idom de kozben talaltam megegyet...
AVerTV Hybrid Volar HD
jobban tetszik a csatlakoztathato cuccok miatt...valakinek tapasztalat errol esetle?
regen mintha jokat hallottam volna az avertv volar hx-rol..ez gondolom annak az utodja. -
zhagyma
őstag
válasz
tigrian #6556 üzenetére
Valóban. Ezkeben a tunerekben alkalmazott demodulator chip firmware-t ("drx-k") a chipgyártó liszenszelési politikája miatt nem lehet használni linux alatt. Ennek ellenére a linuxtv repository-ban a fejlesztők bejegyzései szerint használják őket a fejlesztők linux alatt valószínűsíthetően a Sundtek-től származó információk / firmware segítségével ... Szóval működnek azok linux alatt csak nem nyilvános.
-
zhagyma
őstag
" ... kene analog meg dvb-t is - gondolom olyan meg nincs ami ezek mellett dvb-c-t is tud ..."
El kell szomorítsalak, de van Analóg / DVB-T / DVB-C tuner egyben, például:
Hauppauge HVR 930c
Terratec Cinergy HTC USB XS HD
TerraTec_H5Igaz kicsit drágák ...
-
GBogyó
tag
Nekem ilyenem van.
Egész jó, a hozzáadott sw sem rossz (rádióadásokat nem veszi, mármint a DVB-T-n lévőket).
Linux alatt csont nélkül megy.
Van hozzá 64 bites windows driver.
Megy windows 7 media centerrel is, és minden egyéb szoftverrel, mivel BDA kompatibilis drivere van.
7. kerület lehet jó a saját antennával, de erősen rálátás függő. Vagy igen, vagy nem. Sokkal rosszabb nem lesz, mint bármi más vevővel, legfeljebb kiteszel az ablakba egy lepkeantennát.
Kis, kb. 3x3 cm-es lapos antenna van hozzá, ha körülnézel az lhsite.hu-n, akkor találsz ott tesztet is, és képet a készletről.
Általában azt szokták mondani, hogy vegyél külön egy DVB-C tunert is, jobban jársz. -
Geree
senior tag
udv,
melyik hibrid usb-s tunert ajanljatok?
(kene analog meg dvb-t is - gondolom olyan meg nincs ami ezek mellett dvb-c-t is tud)
jo ha van hozza hasznalhato szoftver, illetve nem tudom milyen antennakat adnak ezekhez, de jo lenne ha mukodne Bp 7. ker. -ben a hozzaadott antennajaval lakasban..
en a winfast dtv dongle h-t neztem ki eloszor.. errol van valakinek velemenye? -
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6543 üzenetére
Oksa, akkor ugye már tudjuk, hogy a kivétel erősíti a szabályt, de nézzük meg, hogy 10ezer műholdról sugárzott csatornából mennyi is cbr? Mert ez a TP lehet fixált (pl mert egy bizonyos csatornatulaj előírt egy minimum minőséget, és ezt teljesíteni kell, de ez csak kivétel...
Itt egy upc-s TP:Meg itt a másik TP, bár én a digifilmet nem látom a listában:
-
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #6545 üzenetére
Értem.
És az nagy hülyeség lenne, ha én akkor amiatt hiszem "emelésnek", mert esetleg találtam egy jobb helyet az antennának és most stabilabb 100%-os jelem van? Mert eddig is 100% volt, csak most máshol van az antenna és így 100%.Ha már szóba jött, akkor vki(k) még megnézhetné, hogy nála mennyi is a ráta, mert ha fix, akkor mindenkinél ugyan annyi, nem?
-
zhagyma
őstag
" ...em emeltek véletlenül mostanában (elmúlt hónapok) a videó bitrátáján ... Csak a VBR kódolás szórakozik velem, vagy van valóságalapja? ..."
Szerintem biztosan nem. A MindigTV platformon a szerződések fix bitrate-re köttettek ... Ha egy multiplexen az egyes adók videókódolása VBR, akkor a fix mulitplex bitrate-n osztoznak dinamikusan az egyes VBR kódolású videók. Ehhez statisztikus multiplexálásra van szükség az adó oldalon. Ez meg nincs.
-
ati2
őstag
Az a baj, hogy az MPEG2 és MPEG4 csak egy szabvány. A kép minősége az alkalmazott codectől is függ nem csak a bitrate-től.
Az első DVD-k 6 Mbit-en kockásodtak, az mostaniak meg nem, és mindkettő MPEG2.
Az MPEG4 SP nél is írtó nagy különbség volt a tömörítők között, divx a legfosabb, a legjobb meg az XVID és a Nero Digital volt.Az MPEG4 AVC-nél is ugyanígy van különbség, a DVB-T-n M1-M2 HD 7 Mbit-en oktávokkal rosszabb minőségű, mint a Nat Geo HD 8 Mbit-el a Digi kábelen.
Meg van egy trükk az MPEG2-ben, hogy 0-255 helyett 16-235 -ig adja vissza az RGB fényerőt lejátszás közben. Emiatt pl. egy csillagos éjszakai égbolt képen nincs sok szemét a csillagok körül MPEG2-nél + jobbnak látszik a kontraszt
Az eredeti kérdésre visszatérve, ha feltételezzük, hogy a lehető legjobb minőségű tömörítőt használják mindkét mpeg fajtánál, akkor kb. azonos lehet a 2 Mbit MPEG4 AVC és a 6 Mbit MPEG2 minősége SD adás esetén.
-
lorenzen
aktív tag
Arról nem beszélve, hogy műholdon eleve nem létezhet cbr, mivel egy mpeg2 vagy mpeg4 adatfolyamba van bemultiplexelve 10-12 csatorna,..
Miért?
Nézz rá a:
Intelsat 10-02 (1.0W) - 12608.00 H DVB-S (QPSK) - 27500 3/4 (39.6 Mbps)
transporderre.
Az 1000 és az 1001-es PID a Digifilm1 és film2 csatornák videó pidjei.
Mindkettő, 3,66 Mbps sebességgel jön. Folyamatosan mert CBR.
Gyakorlatilag a teljes transporder CBR.
Feldobhatok egy képet a transporderről, ha akarod. De ez csak egy kép.Vagy megfordítva 5Mbit mpeg2 és 2mbit mpeg4 között milyen különbség lehet képileg.
Elvileg nem tudom.
Ha a gyakorlati tapasztalatot kérdezed, az 5mbit mpeg2 szebb. A német műholdas csatornákat összehasonlítva a MindigTV SD adásaival. De ez nem csak a bitsebességtől függhet, a háttértechnika is sokat számít. -
nfsu17
veterán
Azt vettem észre, de lehet hülyeség, hogy dvb-t-n (mindigtv) nem emeltek véletlenül mostanában (elmúlt hónapok) a videó bitrátáján?
Pl. Duna mintha 200kb/s-al több lenne (valami 7700 helyett, mintha most 7900 lenne), de főleg m1 szembetűnő nekem, pl. pár hónappal ezelőtti Magyarország története műsorban 5500kbit/s volt a ráta, most meg a 6000-et súrolja alulról.
Csak a VBR kódolás szórakozik velem, vagy van valóságalapja?
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6537 üzenetére
Tudom, hogy a h.264-nek mekkora a hardverigénye, de nem is erről beszéltünk, hanem arról, hogy ugyanolyan képminőségnél az mpeg2-ben sugárzott műsor és az mpeg4-ben sugárzott milyen bitrátával jön. Vagy megfordítva 5Mbit mpeg2 és 2mbit mpeg4 között milyen különbség lehet képileg. Ugye érted, hogy ehhez a hardvernek konkrétan nincsen köze.
Arról nem beszélve, hogy műholdon eleve nem létezhet cbr, mivel egy mpeg2 vagy mpeg4 adatfolyamba van bemultiplexelve 10-12 csatorna, ott minden csatinak kell valamennyi, meg ugye össze vissza, minden csatornánál jelenetfüggően amennyi még pluszban. Ha cbr lenne, akkor konstans módon közepes lenne, de mivel vbr, így az esetek 90%-ában jól mutat a kép. Főleg az álló.
-
-
lorenzen
aktív tag
válasz
beeeeerka #6538 üzenetére
Nézzd meg a következő linkeket.
MindigTV
DVB-TAz első link talán jobb, de a másodikon is vannak készülék információk.
Amit ott jónak írnak, az biztosan jó.
A MindigTV indulásakor voltak problémák a készülékekkel. A magyar adásnak van néhány specialitása. A komoly gyártók csak Magyarországra érvényes szoftverfrissítéseket adtak ki a gondok orvoslására.
Mára a kisugárzott jel is szabványosabb lett. De például a magyar karakterek miatt ( EPG), most is érdekes a teljes kompatibilitás. -
lorenzen
aktív tag
a műholdas sugárzás vbr kellene hogy legyen
Nem feltétlenül.
Az egykori kvázi FTA szolgáltató is szívesen alkalmazza prémium csatornáin, a CBR-t. Ezzel javítva látvány minőségét. (Gyors mozgásoknál amúgy is mosódik a kép, kevésbé érdekes a bitráta. Képváltásnál és robbanásnál meg megszokja a néző egy idő után.)
De a régi divx kódolós dolgokra visszaemlékezve mpeg4-ben 700MB voltaz, ami mpeg 2-ben 4GB.
Összesem lehet hasonlítani a régi Divx-et, a mai h.264-el. Agy egy cédés divx rippek, amúgy is gyalázatos minőségűek voltak. A 2CD-s változatok már elfogadható minőséget adtak. (Néz rá egy régi koncertfelvételre, aminek kék a háttere. Szörnyű.)
A h.264 hardverigénye sokkal nagyobb mint a Divx. Ezért is sokkal jobb a képminőség, hasonló sávszélesség mellett. -
zhagyma
őstag
Jó kérdés. A TS Analyzer a TransEdit részének tűnik ami a DVBViewer előfizetéssel érhető el. Itt van egy demó, hátha: TransEdit MMC
-
zhagyma
őstag
" ... a műholdas sugárzás vbr kellene hogy legyen, ..."
Gondoltam, mivel időtartamot és átlag bitrate-t írtál korábban. Nyilván a MPEG4 vbr videókódolással jobb minőség érhető el mint MPEG2 fix bitrate-l. Emlékszem a divx-s időkre, de a divx MPEG4 nem azonos az MPEG4/AVC kódolással (ez jobb). Azon kívűl bárhogy is kódolnak van egy minimális / maximális bitrate, ami esetén szinte mindegy. Gondolom a szolgáltatók többsége a minimumra hajaz. Na majd felhajtok valami normális írást a témában. Például valahol olvastam, hogy 30 Mbps környékén / fölött az MPEG2-t jobbnak tartják az MPEG4/AVC-t, de lehet csak urban legend ...
-
Rick4
félisten
válasz
zhagyma #6531 üzenetére
a műholdas sugárzás vbr kellene hogy legyen, az én értékeim is 30 sec alatt átlagolt mérések, mert hogy ugye a képtartalomtól függően változik a ráta. Mikor a Barátok köztben Imi beszélget a csajával, akkor lemegy, amikor meg Géza támad az udvaron, és szinte minden képpont folyamatosan változik, akkor aztán felszalad... :-))
De a régi divx kódolós dolgokra visszaemlékezve mpeg4-ben 700MB voltaz, ami mpeg 2-ben 4GB.. Persze ki lett egy csomó sallang szedve, de akkor is 700MB vs 3.5GB....
-
zhagyma
őstag
Azért a szubjektív összehasonlítás eléggé nehézkes eltérő tartalom, kódolás (MEPG2/MPEG4), bitrate ( SBR / VBR ) mellett. Valahol olvastam egy videó minőségre vonatkozó "ökölszabályt": MPEG2 bitrate ~= 1/2 MPEG4 bitrate. A felsorolt egyébb tényezőkre talán nincs is ilyen "szabály" Egy ideig "irogattam" ilyen adatokat, de az előbbiek alapján úgy gondolom nem sok értelme lehetett. Azért továbbra is érdekel hogyan lehetne összehasonlítani a szolgáltatók által nyújtott tartalom minőségét és vajon mit is kapunk a pénzünkért?
ati2 Mivel Digikábel DVB-C-re vagyok berendezkedve, erről tudok nyilatkozni. A HD az egyértelműen jó, de maradjunk az RTL-KLUB-nál az összehasonlíthatóság érdekében:
Mindkét szolgáltató ~5.2 Mbps MPEG2 fix videó bitrate és szubjektív megítélésem szerint "azonos" minőségben szórja az RTL-KLUB-t. Például a TV2-ről ezt már nem lehet elmondani. A DIGI olyan "műkoldas" agyontömörített minőségben adja, de hát jóval kisebb a bitrate. A fix alacsony bitrate miatt a gyors mozgások "kockaháborút" okoznak az élvezhetetlenség határát súrolva. Az is látszik, hogy a DIGI esetén MUX sávszélesség ~40%-a kihasználatlan (null packets). Mivel nincs VBR kódolás és statisztrikus multiplexing, ezért valószínűleg nem a kapacítással, hanem a forrással van a baj.
-
ati2
őstag
válasz
zhagyma #6527 üzenetére
A T-Home IP TV-vel tudom összehasonlítani, az is MPEG4, a bitrate meg passz.
Az IP TV-n annyira kicsi a bitrate, hogy a részletek teljesen elvesznek, mintha össze lenne mosva a kép. Pl egész képernyős emberi fejen nem látszanak a borosta pöttyök, csak egy bőrszínű folt az arc. A korhatáros karika meg rendszeresen kockásodok az alsó sarokban.A DIGI kábelen a tömörítés miatt nem tapasztaltam ilyet, és sokkal részletgazdagabb a kép.
A NAT Geo HD meg brutálul néz ki, ha éppen új készítésű filmet adnak -
lorenzen
aktív tag
A távirányítót teszi használhatatlanná a frissítés. (De csak az újabb készülékek estében.)
(#6526) Rick4
A potyázás csak rövid ideig lehetséges ezeknél a szolgáltatóknál. Ha 1 napig nyitottak a csatornák, az már örökkévalónak számít.Belenéztem én is az RTL Klubba. Nekem szebbnek tűnt mint a MindigTV csatornája.
Ha minden igaz, az év utolsó napjaiban, HelloHD karácsony lesz. Minden saját feladású csatornája, beleértve a prémium csatikat is nézhető lesz.
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6519 üzenetére
Már nem az sajnos, csináltam volna pár képet csati bitrátákról, a konkurencia ellenében.. Így most csak egy példa:
Most az rtl-en megy a barátok közt, ezt mindhárom szolgáltatónál megnéztem, 30 másodpercig figyelt és átlagolt a beltéri.
Digi: video: 30 sec átlaga: 2485kbps, audio 128kbps,
Upc: video: 30 sec átlaga:1897kbps, audio 127kbps,
T-home: video: 30 sec átlaga: 2348kbps, audio 96kbps, és ugye ez mpeg4-ben megy... -
válasz
lorenzen #6524 üzenetére
?? Milyen szoft update hiba? Ha valóban probléma lenne akkor hogy teszed fel a javított verziót
Sztem meg pont hogy dícséretes, hogy adnak ki frissítéseket, de hát mit vársz tőle? Kb ugyanaz a kategória mint a divx-es játékosok.
Menj be az Auchan-ba, és figyeld le kik veszik. Aki megvette, azt letámadod, elkéred a telószámát, és pár nap múlva meginterjúvolod mennyire jött be.
Vagy a bikfang nyelvre fordított teszt is segíthet dönteni.
-
zhagyma
őstag
válasz
olajoszoli #6521 üzenetére
Feltétetelezem, hogy a Vidanet hozzájárult az előfizetői kártya használatához a TV-ben és nem az STB-ből "kiemelt" párosított kártya / eszköz esetről van szó. Mert akkor tárgytalan amit írtam ... Három tippem van:
1. Feltételezem, hogy a kódolt adásokhoz a Vidanet-től kaptál a TV-be egy előfizetői kártyát (smartcard) valamint egy CAM-t (a CAM-t beszerezhetted magad is) s mindezket beledugtad a TV CI interface-be (5 percet ment). A kártya adminisztráción beállított jogosultságok nem azonnal lépnek "életbe", mivel a DVB-C adásba "jön" a kártyának az információ. Ez eltarthat egy darabig ... Ha egy-két óra múlva sem történik semmi, akkor ÜFSZ-t kell "zavarni".
2. Feltételezem, hogy a TV-ben CI interface van és a CAM / előfizetői kártya is CI kompatibilis. Nem keveredhet a "CI" a "CI+"-l bizonyos esetekben. Ezen kompatibilításról információt az eszközök gyári műszaki leírásaiban / kézikönyveiben találsz egy-egy mondat erejéig. Általában kisbetűs rész, vagy a műszaki specifikáció egy sora.
3. Amennyiben nem a szolgáltató adta a CAM-t hanem magad szerezted be, akkor lehet a CAM nem képes "rendesen" együttműködni az előfizetői kártyával (CAS számozás, inkompatibiítás, stb ...).
-
olajoszoli
csendes tag
Nos, üdv mindenkinek. Az elmúlt néhány órában igyekeztem mindent végigolvasni a gondommal kapcsolatban de csak nem találtam megoldást. Ezért most kérdezek és remélem tud v.ki segíteni. Csak ne ügyfélszolg. legyen a vége, mert azok biztos nem...
Nos a helyzet a köv.: Budapesten vagyok, II. kerület. Vidám vidanet ügyfél. Bő 3/4 éve van nálunk digitális tv-adás. két készüléken, STB-on keresztül. Most jött a lehetőség, hogy ha a tv tudja akkor le lehet cserélni DVB-C kártyára a boxokat. Mit ad isten az egyik tv tudja ezt (LG32lf2510). Örömmel el is cseréltem. Rutinosan a saját kártyámmal menve az ügyf.szolg.-on leteszteltettem az ő készülékükkel, hibátlanul működött. Hazajöttem, ma kb. fél napja szívok. Elolvastam itt minden trükköt, átállítottam Finnre és Svédre is, beállítottam kézzel a frekiket. Ezeknek köszönhetően megtalálja az össz. digit csatornát, meg analógot is, sőt még 3 rádiót is pedig az a szolgáltatásban nálunk nincs is. Viszont hangolás után az összes adóra kiírja hogy kódolt program. Az analógok és a 3 rádió jön, de digi egy sem... Telefonos ügyf.szolg. először frissítést küldött ami azt eredményezte hogy bekapcsolás után az adott csatorna ami épp bejön működik kb. 5 percig, majd "eltűnik" az is. Marad a feketeség. Minden megoldás érdekel! Köszi előre is a segítségeteket! -
Radványi
aktív tag
Köszi srácok a választ akkor asszem ki sem viszem magammal, hanem inkább kint veszek valamit.
-
Radványi
aktív tag
Sziasztok!
Ha végigolvasnám az egész fórumot biztos találnék választ a kérdésemre, ezért ne haragudjatok hogy mégis felteszem.
Van egy Avermedia usb-s tv tuner eszközöm. http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=501
Az lenne a kérdésem, hogy ezt tudom-e használni az USA-ban?
Illetve nekem azt mondták, hogy ez alkalmas mpeg-4 hez is, mert egy ujjabb videókártya az tudja kódolni.
Én sajnos nem értek hozzá, lehet átb@sztak? -
PeterPH
senior tag
válasz
gyuri86 #6511 üzenetére
Ha a beltérid eleve HDMI-vel van összekötve a TV-vel, akkor ne számíts javulásra. A Digi elég alacsony bitrátával dolgozik a műholdas adásnál.
Akkor lehetne a PC-be kötni a jelet, ha az előfizetői kártyádat is át tudnád tenni. Ehez kellene egy conax kártyaolvasó, és megfelelő szoftver. Ez is csak akkor járható ha az előfizetői kártya nics párosítva a beltérihez. -
z00mhead
tag
válasz
gyuri86 #6512 üzenetére
Valami ilyesmivel vagy ilyesmivel lehetséges.
-
gyuri86
tag
Illetve még egy kérdés.
Ha sikerül a műholdas digi-tvs adást pc-re átvinni,és onnan HDMI/DVI kábellel LCD tv-re javul a képminőség? jelenleg elég homályos a kép a fos digi adás miatt. -
gyuri86
tag
Hello.
Segítséget szeretnék kérni. Digi-s beltérit (Hyundai) szeretném a pc tv-tuner kártyájára kötni. A kártya típusa: [link]
Nem igazán értek hozzá hogy megfelelő-e a feladatra.
Driver fent van, Koax RF-out-ba dugva a másik vége a tunerbe.
Mégis azt írja ki a driver hogy NO-signal.
A vezeték jó mert ha tv-re dugom ott van kép.
Mit csinálok rosszul? Bocsi a kezdő kérdések miatt, most próbálkozom először ezzel. -
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Komádiban lakom,és hát 2 hete cserélték le a Komádi TV torony tetejéről az antennát, méghozzá helikopterrel,mindegyis a lényeg hogy a toronytól kb 2 kilóméterre lakom,itt nincsenek panelek tehát nagy árnyékolás sincs.Sőt semmi tetőről tisztán látni a tv tornyot,meg az utcáról is.Ehhez kellene nekem egy DVB-T dekóder,és egy antenna,a lehető legolcsóbb,legegyszerűbben szeretném,ugyanis nagyszülőknek lesz.
Mit tudtok ajánlani?
Erről mi a véleményetek? ugyanis már régóta szeretnének dvd lejátszót és igy két legyet egy csapásra.
Köszi.
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Egy kültéri DVB antennához az LCD-TV-vel való összekötésre megfelelő a kábelből "sima" 3-as szigetelésű hozzá v. spéci kell abból is?
- Alex -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- Tőzsde és gazdaság
- PayPal
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Trollok komolyan
- Házimozi belépő szinten
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest