- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
zhagyma #4530 üzenetére
Minden tuner / TV bemenetének egyenáramú szempontból "szakadásként" kell viselkednie.
Ez a másik hozzászólás, amin kicsit meg kellett lepődni, hiszen a tunerek bemeneténél egyáltalán nem követelmény a DC szakadt állapot. Sőt, általában a hagyományos tunerek (amely antennatápot nem biztosít) bemenetén zárlat mérhető. Ennek oka bemenetnél test felé menő tekercsek, rezgőkörök elhelyezkedése, ami DC szempontból zárlatot mutat, míg nagyfrekvenciás szempontból természetesen 75 ohm terhelőimpedanciát biztosít.
Ez valójában a sztatikus töltések levezetése szempontjából is jobb megoldás. "Tápos" tunernél persze nincs mit tenni, de a sztatikus levezetés ott is megoldott, csak ellenálláson keresztül.
Nem véletlen az a szakmai fogás, amikor gyorsan mérni akarunk valamilyen feszültséget egy TV-ben, ehhez a műszer egyik végét testelni kell. De hirtelen nincs hová dugni, ezért az ember bedugja a tuner bemenetébe. Ugyanis hagyományos tévéknél erre szinte biztosan lehet számítani, hogy testpotenciálon van, mert tuneren belül egy vastag tekercs rövid úton lezárja. (Régebbi, galvanikus leválasztós megoldásoktól eltekintve, amelyre az elavultabb tápegységek miatt volt szükség.)
Külső tápos antennára egy tunernek nem kell tekintettel lenni. Vagyis egyáltalán nem baj, ha a TV rövidzárat képez. Gondoljunk csak a lepkeantennákhoz is mellékelt tápfeladó csatlakozóra. A TV irányába magának a speciális csatlakozónak kell megoldania a kondenzátoros leválasztást. A tápfeladókat eleve így tervezik, hiszen a tervező tisztában van vele, hogy a legtöbb TV/videomagnó stb. úgyis rövidre zárná a tápot, ha nem így tennék.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4592 üzenetére
szvsz a PAL az a színrendszert határozza meg
Az igaz, hogy itt egyesek és nullák formájában jön az adat, de attól a felbontás, a képfrissités, még mindig a pal ból származnak.
És a színeket a digitalizálás elött valahogyan rejtjelezni kell, no ezt határozza meg a PAL szabvány, amúgy a DVD lemezeknek is van ilyen szabványuk, ami ugye a digitális nyilván a digitális tv adásnak is.Régi hozzászólás, talán már nem is olvassátok a topikot, de ha már odatévedtem a keresővel, nem tudom megállni, hogy legalább hobbiból ne írjam le.
A PAL, SECAM, NTSC szabványok eredetileg valóban csak színkódolási szabványok, amely azt írja le, hogy a kamerák által is biztosított analóg RGB színkomponenseket adóoldalon hogyan kell összegyúrni egy kompozit jellé, amely így sugárzásra alkalmassá válik, vételi oldalon pedig a már meglévő fekete-fehér tévékkel is kompatibilis, ugyanakkor a színes tévék megfelelő dekóderei is vissza tudják alakítani RGB-jelekké, ami a háromágyús képcső vezérlésére pont alkalmas.
Más kérdés, hogy például a PAL és SECAM eljárásokat az 50 Hz képeltérítési frekvenciával működő európai rendszerekhez, míg az NTSC-t az amerikai 60 Hz-es rendszerekhez igazították, a vízszintes sorok eltérő számát is természetesen beleszámítva, az interlaced módot is stb.
Csak talán utólag ez már összemosódik a fejekben, hogy mi miért történt. De azért az látható, hogy az egyik rendszer például legalább kétféle színkódolási szabvány alapjául is szolgál.
Az igaz, hogy szabvány Video-DVD készítésénél is figyelembe kell venni a megjelenítő, vagyis a TV-készülék képességeit, dekóderének fajtáját, de ez két részből tevődik össze. A lemezen nyilván nincs analóg kompozitjel tárolva, azt csak a lejátszó áramkörei állítják elő. De ehhez viszont a lemezen tárolt digitális videó formátumának is illeszkednie kell (képfrissítés, felbontás).
Digitális tévézésnél az analóg PAL/NTSC kódoló vagy dekódoló áramkörök kimaradnak a jelútból, az egész értelmét veszti, hiszen analóg kompozitjelre sincs szükség. Mellesleg szintén halálra vannak ítélve a sztereó kódolást leíró A2 (analóg sztereo) vagy NICAM szabványok és áramkörök is.
Asztali digitális vevők menüjében a PAL/NTSC beállítás már csak a kompozit-kimenet kódolását határozza meg, illetve az analóg RGB-kimenet formátumát is (frekvencia, sorok száma), hogy a rákötött hagyományos TV működni tudjon.
-
ati2
őstag
Köszi, majd megnézem, mert nem nálam van a moncsi, a leírásban már találtam a kézi hangolásnál DTV váltást, csak kipróbálni nem tudtam még. Szívás, ha csak T tuner van benne, mert digikábelhez kellett volna és akkor ugrott a jobb minőség + EPG
.
Csak tudnám minek koptattam a pofámat, hogy várjanak a vásárlással még egy picit
-
Kernel
nagyúr
Előfordulhat, hogy először is a forrásválasztónál (AV input stb.) választani kell, hogy TV vagy DTV üzemmódban akarod használni. Utána a beállítómenüben ettől függően jelenik meg, csak az analóg, vagy csak a digitális csatornák keresési lehetősége.
A honlapon én egyértelműen látom, hogy "A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére." Vagyis DVB-T.
Egyszer hívtak egy tévéhez, hogy állítsam be. A boltban DTV üzemmódra kapcsolta az eladó, innen kezdve otthon képtelenek voltak rajta bármit találni. Ami a vicc, hogy tévészerelő létemre én is alig találtam a bemenetváltót, pedig én még direkt kerestem is. Vannak ilyen hülye helyzetek, hogy szinte kiveri az ember szemét, mégis valahogy átsiklik rajta. Igaz, ennek a távszabályzója rá is játszott, kicsit furán tervezték. Továbbá, akkoriban még új dolgok voltak ezek.
(Analóg kábeltévéhez kellett nekik egyébként, csak előrelátóan megvették digitális tunerrel, amire az eladó is rábeszélte őket. Igaz, a tuner részét UPC-kábelhez azóta sem tudják használni, földi adót pedig nem lehet fogni abban a lakásban, illetve erre a lehetőségre ők nem is gondoltak.)
-
nfsu17
veterán
válasz
enginev3.0 #6794 üzenetére
Általában, amivel nézed, az fel is tud venni.
SmartDVB, VLC, DVBViewer, PVR2, stb.
A mérete nagy lesz, ha pl duna-ról veszel fel, annak majdnem 1MByte/s a streamje. -
enginev3.0
félisten
Helló
Mivel érdemes felvenni DVB-T Tunerrel? Windows media center igen jó minőségben felveszi de ugye így nagyon nagy a mérete, valami ötlet?
-
ati2
őstag
Valakinek van tapasztalata az [LG-lcd-monitor-tv-M197WDP], vagy más LG TV-s monitorral?
Elvileg EPG + CI Slot + "MPEG 4 tunerrel és antenna csatlakozóval rendelkezik" amit ír a lerás, de a kézi hangolás menüben csak analógot találok
A legjobb, hogy sehol se írja, a használati, hogy a tuner DVB-T vagy DVB-C
-
csendes
addikt
-
adodaniel
őstag
Sziasztok. Lehet nem ide tartozik, de TV-vel hogy lehet beállítani a DVB-T-t? A dobozon rajta a jel, de nem jön mégsem semmi. Köszi.
-
csendes
addikt
ha jól értettem az eddigieket, akkor ehhez nem kell semmilyen speciális szoftver, hanem a gép és a programok számára úgy teljesen átlagos tunerként látszik (úgy mintha minden adás kódolatlan lenne).
Nem, a kódolt csatornák csak speciális szoftverrel mennek. Mindenképpen érdemes vásárlás előtt kipróbálni, illetve tájékozódni. -
nfsu17
veterán
válasz
N-vidi-A #6780 üzenetére
Jó kérdések, egyikre sem tudok optimális választ adni.
Kinek mi mennyit ér, az tök szubjektív. Én 7500-ért vettem év elején és amennyi (hd) műsort már felvettem vele, és az mennyi örömet okozott nekem, annyit bőven megért. Persze minél olcsóbb, annál jobb, de nekem biztosra kellett mennem, hogy 64 bites támogatása legyen, ennek volt, nem tököltem tovább, megvettem. ebay, meg ilyen dolgok nálam nem játszanak, ezért magyar pénzben számolva megérte nekem.
Mivel nem pesti vagyok, így erre végképp nem tudom a választ. A gyári kekszantennával simán 100%-osan veszem a jelet 1,5km-re a toronytól, úgy, hogy nem is a toronyra néz az antenna.
Van hozzá cd, ami rögtön kuka, ha van neted, jó nagy teljes értékű távirányító, ami nekem nem szükséges, a készülék minőségi hatást kelt, de ennek sincs sok előnye, inkább legyen tartós, megbízható, mint szép. De formás alakja van, meg kell hagyni.
------
SmartDVB fejleszti a CI supportot a programjához, talán ez is lehet a továbbiakban egy alternatíva, bár nem értek a dologhoz, gondolom közzéteszem, hátha vkit érdekel.
-
azbest
félisten
válasz
csendes #6781 üzenetére
"Van olyan DVB-T tuner, ami alapból tartalmazza a kártyaolvasót, abba már csak kártya kell"
ha jól értettem az eddigieket, akkor ehhez nem kell semmilyen speciális szoftver, hanem a gép és a programok számára úgy teljesen átlagos tunerként látszik (úgy mintha minden adás kódolatlan lenne).
Valamelyik tunerhez kapható külön kártyaolvasó, de lehet hogy az csak az ő szoftverükkel megy.
Az olcsó soros/usb kártyaolvasó esetén is az a baj, hogy szoftveres emulátor kellene hozzá ami a dekódolást végezné, ezt nem tudom hogy lehet és honnan lehet szerezni... másrészt ez is korlátozza hogy mely programokkal lehet használni a tunert.
Ha tévednék valamiben, akkor javítsatok ki
-
csendes
addikt
Van olyan DVB-T tuner, ami alapból tartalmazza a kártyaolvasót, abba már csak kártya kell, például:[link], illetve itt a fórumon is szerepelt:[link].
Egyéb megoldások a fórumból: [5004].
A kettő közül a drágább, a CI (Common Interface) [link] modul + kártyaolvasó megoldáshoz CI modulok: [2658], illetve egy (elvileg) jelenleg is elérhető magyar ajánlat: [link]. Kártyaolvasók CI modulba, illetve maga a kártya: [5303], illetve egy jelenlegi akciós ajánlat: [link]. Vagyis csak a CI modul és a kártyaolvasó 25.620 Ft és ehhez jön még a MinDigTV kártya.
Az [5004] ben szereplő másik, olcsó megoldás (TVkártya + sorosport/USB kártyaolvasó + előfizetői kártya) engem is érdekelne, ha valaki kicsit részletesebben leírná. -
Atom Maki
tag
válasz
Sleeper987 #6776 üzenetére
Köszi. Ez jó lenne, de valami belső megoldás kellene, mert az összes usb-m foglalt már.
-
nuendo
tag
valamit nem értek....ha van egy dvb-t tunerem pc-be...ahhoz hogyan lehet kártyaolvasót szerezni? már mint hogy ne csak 7 adást nézhesek..ez hogy is van?
-
Atom Maki
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy jóféle DVB-C HD kártyát PC-be? DIGI kábeles vételhez kellene.
Amit kinéztem eddig a Technisat CableStar 2 HD. Esetleg ennél olcsóbb alternatíva létezik, ami megbízható és jó minőségű? Elöre is kösz. -
csendes
addikt
válasz
skyfive #6771 üzenetére
Itt [link] azt írják, hogy van HDMI kimenete is, ha ez igaz, akkor olyan LCD monitorra is rá lehet kötni, aminek van HDMI bemenete. A SCART számítógépre kötéséhez video capture kártya kell, és egy speciális kábel, például: [link]. A kábel nem tartozék, külön kell megvenni. Tekintettel az árára, egy USB-s DVB-T tuner gazdaságosabb megoldásnak tűnik, mint az STB számítógépre kötése és úgy HD minőségben nézhetők a csatornák. Ha Conax kártyaolvasó is kell, még akkor is olcsóbb lehet a DVB-T tuner + kártyaolvasó. A leírás alapján egyébként pendrive-ra vagy USB-s merevlemezre lehet felvételt készíteni az STB-n TS formátumban, ez is egy megoldás lehet, ha nem kell élő adás a számítógépen.
Elvileg lehet használni a [6769] hozzászólásban említett RF modulátort is egy analóg tunerrel, ez olcsóbb, de a minősége gyengébb lesz. -
azbest
félisten
válasz
N-vidi-A #6770 üzenetére
Ha megkapod hozzá a távirányítót is és teljes körítést akkor lehet hogy megéri... végülis kb kétszer annyiba kerül (3500), mint a kínai, de ha Windows MCE kompatibilis távirányítója van az lehet emgér ennyi pluszt.
Ugyanazt az af9015 chipsetet használja, mint a kínai... de más az rf tunerje, ezért elképzelhető hogy megy linux alól trükközés nélkül is (erősítsen meg valaki)i: [link]
Win alatt megy vele a leadtek saját pvr2 szoftvere (ami ha végre kijavítanak pár bugot akkor egész jó).
-
skyfive
csendes tag
hali,
van egy Alcor Hd 1800 beltéri egységem,mi kell ahhoz hogy rá tudjam kötni a gépre? milyen tv tuner stb? Csak scart csatlakozója van,valami átalakító meg jó tv tunerre lenne szükségem. Segítségeteket előre is köszönöm!!!! -
nrc
tag
válasz
lajszer #6765 üzenetére
Igen, a legtöbb videomagnó valóban alkalmas erre a feladatra, úgy ahogy írod, de ha a vételárnál fontosabb az alacsony fogyasztás és a kis méret, akkor vehetsz erre a célra kifejlesztett célkészüléket, RF modulátort is.
Mondjuk lehet, hogy nem kellene sokat hozzátenni, hogy venni tudj egy SCART bemenetes TV-t használtan..
-
Rick4
félisten
válasz
lajszer #6762 üzenetére
Vegyél ahhoz az orion tévéhez 1-2 ezresért olyan video-t aminek a tuner része jó. Scarton benyomod a dvb-t vevőt, és az rf csatlakozón meg beállítod egy neked tetsző frekire, a tévén behangolod, nézed. Kb 2 hónapja dobtam ki két ilyen video-t, működött rendben, de senki se használta, 4 éve a szekrény tetején pihentek.
-
azbest
félisten
válasz
N-vidi-A #6756 üzenetére
Amiket linkeltem, azok valószínűleg ugyanarra a chipsetre épülnek mint a korábbiak, legfeljebb kicsit más a műanyag, vagy az antenna alakja.
(#6762) lajszer:
A legtöbb dvb-t készülék nem adja ki a dvb-t képét az antenna kimeneten. csak azért van rajta ilyen, hogy az antenna eredeti jelét továbbítsa. -
lajszer
tag
Sziasztok!
Antenna Digitalos beltérit szeretnék egy régi Orion tv-re kötni, sajnos nincs SCART-bemenet a TV-n! Úgy tudom a bemenő jelet a LNB IN-be és a kimenőt (koax-xal) a MOD OUT-ból kell rákötni a tv-re és behangolni? -
zhagyma
őstag
válasz
zhagyma #6758 üzenetére
DVBViewer Pro 4.5.0.0. Szerintem ez űdítő kivétel lehet, ami igazából a program érdeme. Szerintem a készülék által előállított stream hibás (nem szabványos). Például a tsMuxer nem tudta azonosítani a stream-t: [link]. A ts-ben a videó és a hang stream packettek eltérő pid-khez van rendelve így elvileg elkülöníthetők (lejátszható), de úgy látszik ez nem minden programnak elég.
-
mezis
félisten
válasz
zhagyma #6758 üzenetére
Üdv.!
Próbálkoztam a DVBViewer free verziójával (Chip-éktől, v3.6), de sajnos előbb drivert kellene installálni, olyan meg nincs nekem, mivel nincs műholdas vezérlőm.
Találtam egy ProgDVB4.92-őt, amit sikerült installálnom, le is játszik majdnem mindent, akivétel természetesen a .ts file-om. Ez valami más program lehet, mert már a 4.92-es verziónál tart.
-
mezis
félisten
válasz
zhagyma #6716 üzenetére
Üdv.!
A Telefunken digibox-ommal sikerült felvennem egy rövid részt (25 MByte). Feltöltöttem a korábban megadott helyre, egy Telefunken alkönyvtárba.
(A PEN drive-omon a felvétel elkészítése után ezt az 5 file-t találtam. (Más esetben is 5 file keletkezett egyetlen felvétel alkalmával.)
Kíváncs vagyok, hogy nálad hogy hangzik, mert nálam néha ciripel egy rövidet és a kép lejátszása is ugrik néha.) -
azbest
félisten
vagy ez is jónak hangzik
-
azbest
félisten
válasz
N-vidi-A #6748 üzenetére
most ezt az ajánlatot látom jónak, a korábbi eladó a legtöbb árucikkénél letiltotta a magyarországi szállítást.. én még nem rendeltem tőle.
-
Fej1973
csendes tag
Hello
Most ismerkedem a rendszerrel. Vettem egy Technisat Airstar USB kütyüt. DVB Dreammal elviekben megtaláltam a csatornákat. Viszont amikor bármely csatornára kattintok akkor az alábbi kép fogad . Érdemes nagyobb antennát venni, vagy ha a lefeddettségi táblázatban nem vagyok benne akkor ne is erőltessem ? A poén, hogy a táblázatban a mellettem lévő ház benne van, de én nem.
Kösz a segítséget -
csendes
addikt
válasz
szbeluska #6740 üzenetére
Ez kábel- vagy műholdas szolgáltatótól függ, ezért ott érdemes érdeklődni, illetve érdemes elolvasni a szerződést. Ha párosítva van az STB és a kártya, akkor nem lehet kikerülni. Ha nincs párosítva, akkor műhold esetén egy DVB-S tunerkártyával, és egy Conax kártyaolvasóval helyettesíthető az STB. Például az olcso.tv így működik:[link]
-
hati
addikt
válasz
szbeluska #6738 üzenetére
Ha az stb-ből kijövő analog jelet akarod a TV-n megjeleníteni, akkor azt a tv tuner analog bemenetére kell kötni és a tv tunert a külső (AV IN) "csatornára" kell kapcsolni. A tunerem semmit nem kell állítgatnod, az csak azt jeleníti meg, amit az stb-től kap. Az stb-ben kell a csatornákat is váltanod. Ez a megoldás gyakorlatilag elég béna, de más választásod nincsen. Az stb-t nem tudod kikerülni, mert a szolgáltató tiltja.
-
zhagyma
őstag
válasz
N-vidi-A #6737 üzenetére
DVB-T vételére tökéletesen megfelel egy "kínai" DVB-T tuner. Korábban azbest és premete kolléga nyomult ilyennel: [link]. Szét is lett szedve: [link] [link] [link]. A tunerben lévő chipekre érdemes odafigyelni a későbbi driver támogatás miatt (linux, windows).
Amennyiben a szoba antenna "szabályozható erősítős", akkor a hangolásnál a szabályzógomb max. középállásban legyen (nagy analóg jelek túlvezérlehetik az erősítőt) és TSReader Lite programmal lehet "nézni" a hatást (Jelerősség, Minőség, TEI).
Ezen kívűl szükséged lesz egy TV programra. Én digitális esetben DVBViewer-t használok. Vissszaolvasva sok ingyenes program "kivesézésre" került a topicban ...
-
Hunter2
addikt
szerintetek a pécsi tv toronytól kb 1 km-re egy pinnacle 310i-vel miért nem találok egyetlen digitális adót sem? Egy szoba antennával próbálom fogni az adást.
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Van egy Leadtek belső tv tunerem, és egy beltéri szobaantennám, de sajnos 7.-en ablaktól pár méterre nagyon rossz a vétel.
Szeretnék egy vagy belső vagy külső DVB-T tunert, ami nem túl drága, és fogni a mindig TV ingyenes csatornáit.
Ehhez szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik a megfelelő típus ár érték arányban, legfőképpen egy jó használt érdekelne, akár innen az apróról.
Ja igen, még annyit, hogy akkor a PC-n és a DVB-T vevőn kívűl mire van szükségem?
-
LoSA
csendes tag
Igen, azt gondoltam, hogy ANALÓGról, nem a legjobb felvenni... :S De jelenleg csak onnan van lehetőségem.
Én ezt néztem ki magamnak, [link]
Ez milyen, valaki ismeri esetleg, hallott róla valamit? Mert ez már árban egy kicsit komolyabb, talán jobb is?
Köszi a segítséget!
Edit: Most látom, hogy ez valami Express card a csatlakozás? Nah az mi?!
Akkor már ez jobb lenne? [link]
-
csendes
addikt
A belső analóg TV tunerek képminősége jobb, mint az USB-seké. Ha mindenképpen DVB-T és analóg "hibrid" USB-s TV tuner kell, akkor például Leadtek Dongle TV Hybrid USB2.0: [link], GigaByte GT-U8300 USB TV Tuner: [link], ASUS My Cinema U3000 Hybrid USB2.0: [link]. Egyébként belső analóg tunert itt a prohardveren nagyon jó áron lehet venni, én is itt vettem.
-
LoSA
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni...
Szeretnék venni egy TV Tunert a gépembe, mellyel inkább ANALÓG (falban ott a koax kábel) módon szeretnék FELVENNI, nézni TV-t. Jó lenne, ha USB-s lenne ez a kártya, az csak könnyebb beüzemelni. Az lenne a legjobb, ha DIGITÁLIS jelet is ismerné, tehát, hogy mindkettőt tudja.
Tudnátok ebben segíteni, hogy milyet érdemes venni? Én tényleg NEM értek hozzá, kérlek titeket, hogy segítsetek.
Ár az max 20 000Ft! Köszönöm szépen!
-
szbeluska
csendes tag
válasz
csendes #6729 üzenetére
Helló! Köszi szépen
Scart van rajta, de nem is ez a lényeg.
Akkor ezek szerint nem kell még egy külön "kártyafogadó-modul" a gépbe, csak simán a STB-t kell a tunerra kötni? (nyilván ha az ez után következő részre nem találunk megoldást, akkor marad ez) Ezzel gondolom egy probléma van, hogy kapcsolgatni a STB-n kell? Ha igen, akkor ezt a box-ot nem lehet esetleg kikerülni? Olvasgattam itt-ott erről-arról, hogy a kártya párosítva van a STB-szal, és így nincs remény kikerülni. Akármilyen modult is rakunk a gépbe, nem olvassa be a STB-ba való kártyát. Erről tudtok valamit? Köszi a segítséget még egyszer. -
csendes
addikt
válasz
szbeluska #6728 üzenetére
A T-Home Sat TV Fórum szerint nem lehet külön csak kártyát kérni, csak a T-HOME STB-vel együtt: [link]. Innentől kezdve a kérdés, hogy milyen kimenet van az STB-n (lehet rendelni többfélét). Ha csak analóg antenna kimenet, akkor analóg TV kártya kell a számítógépbe, ha van pl. S-Video kimenet akkor olyan TV kártya vagy "Video Capture" kártya kell, ami ezt tudja fogadni, a SCART-hoz általában speciális kábel kell, mert a kártyán nincs rendes SCART csatlakozó, stb., részletek:[link]. Ezek sajnos csak SD minőségűek. Inkább érdekesség, hogy ha van HD minőségű (komponens vagy HDMI) kimenet, akkor elvileg már van olyan PCI-E vagy USB kártya 200 dollárért, ami ezt fogadni tudja: [link], a részletes specifikáció: [link]. Hogy ehhez milyen teljesítményű számítógép kell, azt nem tudom. Másolásvédett tartalmat viszont jogi okokból nem fogad.
-
szbeluska
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Most köttettük be a T-Home Sat-Tv-jét. 2db tv-re kértük, így két 'set top box'-ot kaptunk két kártyával.
Amit szeretnék: az egyik tv helyett számítógépen szeretném nézni az adást.
Megoldható ez? Ha igen, akkor milyen tv-tunert kell venni? És gondolom, valamilyen kártyaolvasó is kell? Segítségeteket előre is köszönöm. (Utánaolvasgattam a témának egyébként Google-barátom segítségével, de nem igen lettem okosabb)Üdv.:
szbela87 -
mandiner
csendes tag
válasz
motoman528 #6717 üzenetére
Nem vagyok szakértője a programnak, csak használója.
Ha nincs egyéb ötleted:
A TS Reader mellet nálam normálisan működik.
Ahogy mondtad egy idő óta nem működik a progi. Kérdés milyen telepítést követően romlott a helyzet?
Amennyiben ez előbbi megválaszolása nem lehetséges, úgy a felesleges kodek telepítéseket törölném, az ffdshow kivételével.
Végül is a változást neked kell megfejteni. -
nfsu17
veterán
Üdv.
Egyszerűen még mindig nem tudom megoldani, hogy hogyan kell egy csatornát felvenni dvb-t-ről. Muszáj nekem az 1, mert ha több, azt nem nagyon kezeli semmi, tsmuxer is kihal az aac hangok miatt.
Valami olyasmit írnak a vlc fórumon, hogy:
:program=100 (pl m1), ezt beírom az alá a sor alá, ahol kiírja, hogy melyik dvb-t frekiről akarok felvenni...majd mentés, célfájl. Ugyan úgy felvesz mindent.Én nem értek a linux nyelvhez, így lehet az sem jó, amit csinálok.
Azt meg már meg sem merem kérdezni, időzített felvételt hogy tudok csinálni, hogy ha nem megy a vlc, akkor is mondjuk 15:00-tól vegyen fel 10 percet, majd lépjen ki a programból.
-
csendes
addikt
válasz
katt777 #6724 üzenetére
Benne van a táblázatban, amire hivatkoztam [link], hogy milyen operációs rendszerekre érhetők el az egyes szerkesztők. A Kino Linux/BSD-re, a LiVES Mac/Linux/BSD-re. Viszonylag kis programok, nem generál nagy adatforgalmat a letöltésük. Ahogy írtam mencoder-rel (ez az MPlayer része, ami szintén Linux-ra elérhető) egyszerűen át lehet konvertálni a .ts állományt (igazából a két fenti szerkesztő is ezt csinálja első lépésként), és ezután már Avidemux-szal is lehet szerkeszteni (közvetlenül a .ts-t is kezeli az Avidemux, de nincs hang a két kereskedelmi adónál). Nem is ajánlottam ezeket elsőre, csak arra a kérdésre válaszoltam, hogy én mit probáltam már.
A kereső Windows-ra is ajánl fel ilyen konvertereket ("convert H.264 to ***"), ezeket én nem tudom kipróbálni. -
mezis
félisten
válasz
zhagyma #6716 üzenetére
Üdv.!
Letöltöttem, kép is, hang is tökéletes. Köszönöm a felvételt.
A digiboxomat a Metro áuházban vettem, típusa: Telefunken TTR-200C.
Telefunkenék a honlapjukon semmit sem tudnak róla. Törökországban készült. A firmware elég friss dátumú, időnként biztatom, hogy frissítsen, de nem talál frissebbet.
Nem emlékszem, hogy lenne bármilyen opció a felvételnél. -
csendes
addikt
válasz
katt777 #6709 üzenetére
Nekem a Kino GTK és a LiVES garantáltan kezeli az RTL Klub .ts-t közvetlenül hanggal együtt, de ez persze attól is függ, hogy valaki mennyire igényes, mit vár el. Mencoder-rel átkódolva a .ts állományt, Avidemux (hanggal) vagy más szerkesztő is tudja kezelni. Minden felsorolt programot természetesen nem próbáltam ki, mivel ott gyakorlatilag az összes létező videószerkesztőt összeszedték.
-
katt777
félisten
válasz
mandiner #6711 üzenetére
Megnéztem én mindent. A végeredmény: Media Center + Movie Maker. A MC szépen rögzít mindent wtv formátumban, TV2 és RTLK is megvan, MM-rel pedig szerkeszthető, és exportálható többféle formátumban full HD-ig. Sajna a 720x576-ot nem tudja, normál 4:3 adásra vagy a 720x480, v. a 640x480 felbontás marad.
-
katt777
félisten
válasz
mandiner #6711 üzenetére
Hát, a Live Movie Maker-t javasolták, ha más nincs, még arra kíváncsi vagyok, hogy boldogul-e a MS saját WTV formátumával.
Avidemux-ot, UVS X3-at töltöttem le, utóbbi nem free, ill. megint nem free a Nero Vision, az meg minden alkalommal aktiválni akarja a codecjét, hogy rohadna meg.
Holnap visszajelzek, addig esetleg próbáld meg a .WTV-t Media Centerrel és Movie Makerrel te is. -
mezis
félisten
válasz
zhagyma #6707 üzenetére
Kipróbáltam az ajánlott beállítást, sajnos így sincs hang, sőt kép sincs, ha nincs bogyó a "H264/AVC(DXVA)"-nál. (Az egy sorral lejjebbi ffmpeg-essel is van kép, de fakó színekkel.)
Egyik kísérletem alkalmával kaptam egy hibaüzenetet:"C:\Tmp\DVR\RECS\3308_0.ts::Video - AVC (H.264), High Profile, Level 3.0, 720x576, 25.000 fps (0439,e0,00)
Media Type 0:
--------------------------
Video: MPEG4 Video (H264) 720x576 25.00fpsAM_MEDIA_TYPE:
majortype: MEDIATYPE_Video {73646976-0000-0010-8000-00AA00389B71}
subtype: Unknown GUID Name {31435641-0000-0010-8000-00AA00389B71}
formattype: FORMAT_MPEG2_VIDEO {E06D80E3-DB46-11CF-B4D1-00805F6CBBEA}
bFixedSizeSamples: 1
bTemporalCompression: 0
lSampleSize: 1
cbFormat: 175VIDEOINFOHEADER:
rcSource: (0,0)-(0,0)
rcTarget: (0,0)-(0,0)
dwBitRate: 0
dwBitErrorRate: 0
AvgTimePerFrame: 400000VIDEOINFOHEADER2:
dwInterlaceFlags: 0x00000000
dwCopyProtectFlags: 0x00000000
dwPictAspectRatioX: 720
dwPictAspectRatioY: 576
dwControlFlags: 0x00000000
dwReserved2: 0x00000000MPEG2VIDEOINFO:
dwStartTimeCode: 0
cbSequenceHeader: 43
dwProfile: 0x00000064
dwLevel: 0x0000001e
dwFlags: 0x00000004BITMAPINFOHEADER:
biSize: 40
biWidth: 720
biHeight: 576
biPlanes: 0
biBitCount: 0
biCompression: AVC1
biSizeImage: 0
biXPelsPerMeter: 0
biYPelsPerMeter: 0
biClrUsed: 0
biClrImportant: 0pbFormat:
0000: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 80 1a 06 00 00 00 00 00 ........€.......
0030: 00 00 00 00 00 00 00 00 d0 02 00 00 40 02 00 00 ........Đ...@...
0040: 00 00 00 00 00 00 00 00 28 00 00 00 d0 02 00 00 ........(...Đ...
0050: 40 02 00 00 00 00 00 00 41 56 43 31 00 00 00 00 @.......AVC1....
0060: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0070: 00 00 00 00 2b 00 00 00 64 00 00 00 1e 00 00 00 ....+...d.......
0080: 04 00 00 00|00 1c 67 64 00 1e ac 72 94 0b 42 4d ......gd..¬r”.BM
0090: 81 7a 82 82 82 f8 00 00 03 00 08 00 00 03 01 94 �z‚‚‚ř.........”
00a0: a0 00 00 0b 68 fa 89 72 c0 00 00 00 00 00 00 ...hú‰rŔ......
" -
moland007
tag
kb 1 hónapja irtam h feltettem a leg ... leg ... leg ... antennát és h gyenge a kép duna (850mhz) en
azóta nem foglalkoztam a kérdéssel de a múlt héten szoftverfrissítés jelent meg a tv-hez ami megoldotta a problémát 770 mhz 10/10 a vétel 850 mhz pedig 7/10 lett
megébredt panasonic csapat -
katt777
félisten
Tegnap teszteltem, köszi, nem kérek belőle.
Totál fagyás mindennél.
Leginkább jó .ts-szerkesztő progi kéne, amely képes kezelni azt a szart, ami TV2-ről és RTL-klubról jön. Királyi és osztrák adók .ts formátumát simán tudom konvertálni MPEG-be, aztán szerkeszteni, de a kereskedelmi adók használhatatlanok. Media Center WTV felvételei megint, pedig az rendben felveszi ezt a kettőt is, csak WTV-ben.
Kaptam Leadtek topicban tippet, hogy Live Movie Maker állítólag kezeli, de ezt csak holnapra tudom megnézni.opera11: Nekem egy ilyesfajta, ANT100 Tesco-s antennám van, és szépen bejön vele minden, osztrák adók is, ill. érdekes módon Mo. felől 4 extra osztrák adó, amely Ausztria felől nem.
Csak azokhoz majd meg kell dupláznom az antennát, mert pont az ellenkező irányban vannak.
mandiner: Köszi, töltöm, csakhogy nekem össze kellene raknom valahogy. Vagy marad a teljes felvétel, aztán kivágom a reklámblokkokat, és egyben marad a többi? TV2 és RTL Klub esetében működik?
csendes: Igen, a VLC az egyetlen, amely lejátssza a TV2-t és az RTL Klubot hanggal. Egyébként kellemes meglepetés számomra a MS Media Centere, csak az meg WTV formátumban vesz fel, de amit felvesz, azt gond nélkül le is játssza.
Itt fel vannak sorolva olyan progik, amelyek garantáltan nem kezelik le a TV2 és az RTL Klub felvételeit. Próbáltad valamelyiket ezekkel?
-
nfsu17
veterán
Lejátszással van gondod?
Miért nem használod a vlc-t? Mindent tud amit kell. Még a feliratot is szépen lejátsza teletextből. RTL Klub-on is van hang. Most már DXVA is van. Feltétlenül kell a MPC-HC? Mert ott nekem mindig csúszik picit a hang a videóhoz képest, míg vlc-vel nem. -
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz
zhagyma #6693 üzenetére
Üdv.!
Letöltöttem, installáltam, MPC-HC filtereihez hozzáadtam (HAALI), de a hang az változatlanul néha egy kis nyekergés a hang csupán. A video rendben van, bár alól a csúszka időnként irreálisan nagyot ugrik előre. Naprakész WinXP-t használok. Ez előtt nem telepítettem semmilyen kodeket, csak a VLC medaplayer-t.
Valamit kellene még állítgatnom ? -
mandiner
csendes tag
válasz
katt777 #6697 üzenetére
Részeket vágok ki vele, esetleg összefűzök részeket.
[TS Cutter]
Szia -
esszsolt
csendes tag
Helosztok
Nekem van egy Skystar 2 es satkártyám, és ezzel szeretnék kezdeni valamit.
Eddig néztem a digit még nagra 2 volt. Most pedig semmiTudtok e valami megoldást (helo HD, UPC, Digi egyéb ami magyar) esetleg leirnátok hogyan tudom nézni, melyik műhold, milyen codec kell, melyik lejátszó. Nekem eddig a Prog DVB volt de nyitott vagyok bármelyik másikra csak menjen.
erre a cimre irjatok: esszsolt@nadlanu.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Edge
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GTA VI
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Banggood
- Androidos tablet topic
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest