Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Mondjuk ehhez képest az én műholdas- linuxos dreambox 800HD-m egyik usb-jébe dugok egy dvb-t sticket, a kártyaolvasójába egy kártyát, és nézem a földi csatikat. De csak ha nagyon akarom, inkább a műholdasakat nézem...
Én egyébként a gépen dvbdream-et használok, ebben alapból benne van a CI/CAM konzol, csak kipipálom, hogy aktív, pár dolgot kell beállítani, és megy is..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
-
-
zhagyma
őstag
Egyszerűen implemetálni kell a DVB-CI specifikáció szoftver kommunikációs rétegét a PCMCIA interface felhasználásával a TV szoftverben (Ezt a szoftver kommunikációs protokollt ismeri a CAM firmware). Gyakorlatilag a TV szoftver beküldi a teljes transport steam-t a PCMCIA interface-n kersztül a CAM-ba, majd a kikódololt stream-t kiolvassa ....
-
Nemtudok utánnanézni, mert még a weboldalukat se sikerült megtalálni ...
Jó, beleteszek egy conax7-es olvasót +kártyát honnan fogja tudnia vevő/ill. a hozzáadott program, hogy engedélyezve van kódolt csatornák vétele?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Rick4
félisten
Az általam linkelt eszközzel lehet kártyát olvastatni a pc-ben, persze van ami skystarhoz való, kapható minden féle.
Nézz utána, a twinhan ki és miket csinál... A noname-től eléggé messze vannak, pont a skála másik végén...
Mivel ezek szoftveresen vezérelt olvasók, tök mindegy, milyen kártyád van, olvassa mindet....[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Ez kifejezetten skystar kareszhoz való (amit utsónak linkeltél). (az meg dvb-s)
Amit másodiknak, az meg pcmci adapterek.
A kérdés nem az volt, hogy lehet-e pc-be pcmcia adaptert kapni (+ szinte mind1ik laptopon van).
Az első ígéretes() ha egy noname taiwani csoda az lehet), de tuti működik, ha rádugok egy Conax modul-t+kártyát? (+ notiban nem használható)[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz M_AND_Ms #5785 üzenetére
Írtam levelet az egyik saját márkával rendelkező dvb-t készülékforgalmazónak, kártyaolvasó ügyében. Íme a válsz:
jelen pillanatban nincs raktárkészleten nálunk PC-hez csatlakoztatható Conax 7.0 kártyaolvasó. Létezik ilyen termék, forgalmazása nálunk még kérdéses.Szóval létezik, de nem kapható
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz premete #5784 üzenetére
"...ez utóbbi nem szereti, ha flexelnek a környéken.
Az én tesco gazdagságosomat megzavarta az öreg An-2-es szúnyogirtó repülő.
Technológiák ha találkoznak! Mikor azt az An-2-est tervezték még nem gondoltak a digitális műsorszórásra[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
premete
veterán
Érdekes ez az érzékenység, amit Kínából rendeltem, 2000 forintért, érzékenyebb, mint az itthon 15.000-ért vett (azóta tönkrement) pinnacle 330e, amit tavaly nyáron használtam párszor, lejárt a gari, szerviz nincs, a bolt (office depot) széttárja a kezét és a google-höz küld.
Másik: vettem egy Hama dvb-t antennát, 7000 Ft.-ért, olyan vágódeszka-formájú, na, azzal csak direkt rálátásnál jön az adók fele, a tunerhez hozzáadott, százas szög méretű mágnestalpassal pedig talál 22 csatornát rálátás nélkül is, ugyanannyit, mint a tetőn lévő lepke, csak ez utóbbi nem szereti, ha flexelnek a környéken.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Hunter2
addikt
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, egy tv-tuner kártya vásárlása előtt! (Abból a topikból irányítottak ide)
Az lenne a kérdésem, hogy milyen vevővel rendelkező tv-tunert ajánlotok?!
Digi kábeles jel állna rendelkezésre, ami analóg is, meg egyre több csatorna, már DVB-C digitális vevőt igényel (vagyis van lehetőség)
Azért vagyok tanácstalan, mert nem vagyok tisztában azzal, hogy mikortól lesz csak digitális műsor szórás, így nem tudom, hogy milyen tv-tunert válasszak (nem nagyon van olyan hybrid kártya, ami tudja az analóg jelet is venni, meg a DVB-C-t)Segítségetek előre is köszönöm!
Bogyorisz
-
zhagyma
őstag
" ... A Balaton északi partján próbálkoztam DVB-t ..."
Megpróbálkozom a magyarázattal. Gondolom nincs közvetlen rálátás Kabhegy-re, ezért visszavert jeleket vehetsz, amelyek származhatnak más adótoronytól is (eltérő frekbevncián DunaTV). A frekvenciák alapján be lehet azonosítani a közeledben lévő adótornyokat, mint a jel forrásait.
Gondolom a Bakony miatt találkozhatsz a driffrakció jelenségével (elektromágneses hullámokra is igaz). Ez a frekvenciafüggő elektromágneses hullám elhajlást jelenti: egy völgyben a magasabb frekvenciák vehetők (hegytetőn elhajlik), de az alacsonyabb frekvenciákra kisebb mértékű a jelenség. Talán a Balatonon beljebb egy hajón az alacsonyabb frekvencia is bejönne ...
UI: Ha a domborzati viszonyok nem hasonlítanak a feltételezettre, akkor más magyarázatot kell keresni.
-
harry
veterán
Ja értem. Mondjuk ez az ingyenes csomagnál nem akkora probléma, legtöbb MUX A-n jön, a C-ben csak Duna TV van.
cigam:
"- HD adások vételéhez minimálisan az alábbi DXVA-képes videókártyák szükségesek "
Ez nem tudom, válasz-e a kérdésre - másfelől, ahogy nézem az alatta felsorot vga-kat, gyanítom manapság már mind képes erre.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Ez érdekes. Gondolom "csak" újabb chipset van benne, mégis 30%-al olcsóbb mint a régi.
Érdekes, hogy a gépigényt levitték P4-re. Ez azt jelenti, hogy vmi HW-es rásegítés van benne, vagy csak marketing, és ilyenkor dxva-s VGA kel hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
A Balaton északi partján próbálkoztam DVB-t vétellel egy erősítős nagylepke antennával (tudom, hogy ez pont nem a magas frekvenciákon muzsikál a legjobban, de ez van)
Az a fura, hogy az antennát forgatva a DunaTV-t sugárzó mux két különböző frekvenciánál is bejött viszonylag elfogadható minőségben, de a másik MUX-nak még csak nyoma sem volt (pedig az van alacsonyabb frekvencián)
Ez mitől lehet? Nem egyforma teljesítménnyel sugározzák a két MUX-ot? -
harry
veterán
Mit jelenthet ennél ez az extra érzékenység? Van ennek valami valóságalapja, tényleg elérhető vele jobb vétel? (Szoba antennával).
Mivel jobb az, amiben két tuner van, jó, PiP, és még [link]? Lehet felvenni és nézni is egyszerre különböző műsorokat? Vagy ezt az alap is tudja? Más előny?Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
GBogyó
tag
válasz vegyszer #5771 üzenetére
Sőt, én valami olyasmire is emlékszem, hogy a lakosság bizonyos %-ának eléréssel kell bírnia. Azért fogalmazom ilyen idiótán, mert egyértelmű, hogy nem lefedettségről beszéltek, hanem a vételi készségről is, tehát vevőd is legyen (ezt persze úgy méred, ahogy akarod ;-). Tehát van még olyan kitétel, ami alapján tolhatják a határidőt.
Másik irányból érv meg a három analóg adó lekapcsolása után felszabaduló 2 teljes MUX lesz. Ha erre szükség lesz, akkor szerintem lekapcsolják.
Még egy kérdés, hogy jellemzően a lekapcsolás körzetenként történik, tehát nem egy időpontban. A magyarországi menetrendről úgy tudom, az NHH (vagy utódszerver) fog dönteni kb. 1 év múlva.
-
zhagyma
őstag
válasz vegyszer #5771 üzenetére
Az analóg lekapcsolás jelenlegi állása Európában: [link]. Tehát a kontinens "gazdagabbik" fele már megszűntette az analóg földfelszíni sugárzást nem csak az USA. A jelenlegi magyar helyzetet és a várható "bizonytalanságokat" GBogyó leírta az #5770-es hozzászólásában.
Amúgy a GE06 a digitális frekvencia elosztás / adók / adóteljesítmények kijelölését szentesítő öszeröffenés volt. Az adóteljesítmény szempontjából biztosan túlhaladta az idő, mivel Magyarország számára a GE06 max 50 KW horizontális / 50 KW vertikális ERP adóteljesítményeket engedélyezett. Mint tudjuk Szentes jelenleg 100 KW horizontális ERP-vel sugároz. Nyilván közben megy az ITU / tagotszágok közötti egyeztetés és változtatás. Talán a maximális 200 KW adóteljesítmény limit sem él már ...
Az EU csak ajánlást tett a műsorszórásnál MPEG4 / DVB-T2 rendszerre, míg a frekvenciakészlet specifikus felosztása bukni látszik. Tudod a piac "technikai kitakarítása" (analóg lekapcsolás) és a digitális sugárzás többlet kapacítása új helyzetet teremt, amelyben sokan nagy business-t látnak. Ez néha nem mindenhol jön be: magyar DVB-H (mobiltv) megbukott, míg a korei megfelelője virágzik.
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
Itt van még valami érdekes kijelentés:
(feltéve, hogy a kijelentés valóban hiteltérdemlő)"Európai uniós követelmény a 2012-es átállás.
Ez tévedés! 2015 a végső dátum, a 2012 ajánlott. De tudomásom szerint a régi EU-országok nyolcvan százaléka nem fogja bevezetni eddig az időpontig. Az osztrákoknál elég sürgős a kikapcsolás, mert most zajlik az ORF monopóliumának a megtörése, ami nálunk már tíz éve megvolt. Valójában nagyon kevés ország kapcsol át a digitális sugárzásra 2012-ig. Még az angolok is elhalasztották az analóg kikapcsolását az olimpiai közvetítések miatt. "
Az USA is csúszott az átállással, és ígyis jópáran maradtak tv nélkül
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
GBogyó
tag
válasz vegyszer #5767 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az AH jelenleg 5 tv-s multiplexre pályázott csak (ennyi volt kiírva), ebből ugye 2 megy, 1 DVB-H, és kettő az analóg frekvenciák közül kettőn fog a lekapcsolás után megtörténni.
További 3-ra fognak majd később pályázatot kiírni, ezt nem tudjuk, ki fogja üzemeltetni (akár még az is előfordulhatna, mint mai nonszensz, hogy nem a jelenlegi tornyokról fogjuk látni azokat az adásokat).
Ezen felül az AH tervez beadni (vagy már be is adott) egy kérvényt az NHH felé, hogy a jelenlegi DVB-H (azaz B multiplex) helyett is DVB-T-t adhasson, mivel kb. megbukott minden oldalról ez a szolgáltatás. Ha ez bejön, akkor elvileg +50% kapacitás rendelkezésére állhat. -
ArGab
őstag
válasz vegyszer #5767 üzenetére
Igen, 2011. december 31 a végső dátum, nem csak magyar, hanem EU-s kötelezettségek miatt, tehát jó eséllyel be is fogják tartani. Ekkor áll le az analóg földfelszíni sugárzása az m1, tv2 és Rtl Klub-nak, m2-t már vagy 13 éve nem adnak földfelszíni sugárzásban. Mivel a környező országok is eddigre leállnak az analóg adással, így igénybe vehető akár az összes kiosztott frekvencia, amit eddig az analóg adások és környező országok adásai miatt nem lehetett használni, illetve - remélhetőleg - az adásteljesítmény is emelkedni fog minden adónál az elérhető maximális érték közelébe.
-
z00mhead
tag
válasz Hunter2 #5764 üzenetére
Helló!
A BDA: Broadcast Driver Architecture. Microsoft szabványa a TV/DVB kártyák kezelésére.
Mivel műholdvételre alkalmas kártyád van a drivere és a funkciója kettős:
- képes sima adatot fogadni műholdról (pl internet adatforgalom lefele - ezért hálókártya)
- DVB-S(2) jelek fogadása és azok TV alkalmas jelként (hang+videó) való továbbítása a rendszer felé (ehhez kell a BDA driver) - ha ez nincs meg addig nem fogja tunernek látni a rendszer a kártyát, és nem is fog vele tunerként foglalkozni, csak hálókártyaként.Így néz ki az eszközkezelőd?
Vicces idézet - birtkokolt kütyük (kívánságlista) - életigazságok (lehetőleg Coelho) - random link
-
vegyszer
addikt
Volt egyszer egy cikk, ami egyszer csak mostanában feljseljett bennem.
Nem is ugrott be, mi is volt az pontosan, majd turkálva az elveszettnekhitt infozmációmorzsákban beugrott a kulcsszó:
Genf, DVB-T, 2006. A cikket linkeltem.
ebben van egy mondat, amit értemnezni kellene:
"A Genfben elért eredmény összességében 8 televíziós és 3 rádiós multiplexet jelent, ami a korábbi legoptimistább várakozásoknak felel meg..."Ez azt jelenti, ha majd egyszer lelövik az analóg adókat, amostani 2 DVB-T multiplex mellett akár 5 felszabadulhat? (mert egy minimum marad a DVB-H részére )
A HTPC építéses topikban volt egy két vonatkozó (mára már többéves) komment.
(#3842) defi73, illetve (#3845) mr_ricsi.
És ebben elhangzik még egy kemény mondat, melynek sajnos a pontos forrás nincs meg:
Nos, értem én a kételyeket, de a szerződés szerint a közszolgálati analóg adókat "a földfelszíni digitális adók bekapcsolását követő legalább 183, legfeljebb 548 napon belül, de legkésőbb 2011. december 31-ig ki kell kapcsolni".Ehhez a MinDig TV hírét visszakeresve:
Az m1 és m2 műsora nagy felbontásban (HD) érhető el 2009. július 1-jétől a MinDig TV szolgáltatás szabadon fogható kínálatában.
Tehát 2009.07.01+548 nap, és már ki is jön a 2010.12.01-es dátum. A lefedettségnövelés újabb nagynapja...DE ez azt is jelenti, hogy analógban nem adnak tovább m1, illetve m2-t???
Mert nem kicsit lepne meg a dolog, ha most az egyszer betartanák a törvényeket...
Gondolok itt olyan dolgokra, min a közintézmények akadálymentesítése.
A körvényáltal adott határidőig nem hogy nem készült el, de csak fel sem mérték anno.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
válasz ps_feri #5765 üzenetére
WebVideoCap vagy Getasfstream
-
ps_feri
csendes tag
+ mennyivel egyszerübb felvenni magát a streamet:
mms://broadcast.line.hu/atvliveHoppá, ez nekem új :-) Leszedtem egy Tube Hunter nevű progit, ami felveszi a weblapon archivált videókat, de dög lassú, szerintem a 2 óra műsort 6 óráig menti. Ez egyébként a http://www.vidamvasarnap.hu/archivum oldal, ami valami folyam. Ezt nem lehet az "egyszerűbb" felvevőkkel lementeni sajnos.
Vasárnap meg az élő adás jelenik meg a weboldalon.Ezt az mms:// formátumot mivel lehet megnyitni, egyszerűen lementeni?
-
Hunter2
addikt
Ja igen, és mi az a BDA driver?
-
Hunter2
addikt
Két kérdésem lenne:
1. Az normális hogy a telepített skystar2 kártyám az eszközkezelőben csak egy hálózati vezérlőnek látszik?
2. hogyan kell beállítani MCE alatt a műholdas vételt skystar2 esetében?
Az oprendszer Win7 PRO 64bit
-
-
nfsu17
veterán
Úgy olvastam ebben a topikban korábban, hogy asztalihoz létezik. De lehet csak keverem valamivel, sorry.
[ Szerkesztve ]
-
Nade létezik laptophoz/PC-hez való kártyaolvasó?
(Nemrég felhítam a mindigtv hotline-t a hölgy eltanácsolt egy számítógépes üzletbe, hogy ott biztos megtudják mondani létezik-e laptophoz való kártyaolvasó. Azért ez gáz!.)
+ mennyivel egyszerübb felvenni magát a streamet:
mms://broadcast.line.hu/atvlive1 órás késleltetéssel ugyanz látható/hallható, igaz most pl. nem működik.
-
ps_feri
csendes tag
Üdv! Az ATV-ről szeretnék felvenni számítógéppel, laptoppal, de persze más TV adók is érdkelnek alkalomadtán. Viszonylag olcsó és normális minőségű megoldást keresek.
Több megoldás is szóba jöhet. Itthon van DigiTV, ami ugye műholdas vétellel jön. Sajnos ezen a régi kasznin még nincs USB port, tehát itt csak kábeles felvétel jöhet szóba. A SCART foglalt a TV felé, viszont van RGB "banánhüvely" :-), ha jól látom. Külön video és hangkimenet van. Ezt példul miképpen lehetne összehozni egy laptoppal?
Esetleg "asztali" USB tuner is szóba jöhetne, aminek van ilyen bemenete.
Másik megoldás az lenne, hogy USB DVB-T tunert vennék, amit bármelyik gépre rá lehet
dugni itthon. Ha valaki rögzít tévéadásokat számítógépen, szívesen vennék tanácsokat.
Idáig egy "gyógyított" műholdvevővel rögzítettük az ATV-t, de a legújabb Nagra kódolást már nem bírja. Ennek van USB csatija, így egy 2 órás műsor 2-3GB közötti .ts fájlba elfért.
Próbáltam internetről is rögzíteni, de ez katasztrófális volt, az .avi fájl 4GB volt 16 perc esetén!Tehát olyan működő megoldás érdekelne, amivel egy DVD-re ráférne legalább 3 óra TV adás.
Olcsó PCI kártyás tippek is jöhetnek, mivel van asztali gép is itthon. Arra is gondoltam, hogy
veszek (építek) egy barbone multimédia kockát, ami képes ilyesmire.
Tényleg, az ATV interneten nem sugároz? Mivel ez lenne a legegyszerűbb módja a felvételnek ADSL madzagon át, HA találnék olyan szoftvert, ami nem 16 percet rögzít DVD méretben. Előre is köszönöm, ha időt szakítotok rám.Franz
-
lorenzen
aktív tag
Ez a link visz a letöltésekhez.
Mivel Vista kompatibilisek a driverek, tökéletesen működnek Windows 7 alatt is.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
z00mhead
tag
Vicces idézet - birtkokolt kütyük (kívánságlista) - életigazságok (lehetőleg Coelho) - random link
-
jani26
csendes tag
Sziasztok.Technotrend S-3200-ra keresek win7 driver,de sehol nem találok!Tudnátok segíteni? Köszi.
-
Hunter2
addikt
Vettem egy Skystar2 DVB-s vevőt és arra lennék kíváncsi hogy a régebben analóg adásokra használt LNB-t fogom tudni használni ehhez?
-
nfsu17
veterán
válasz Agent87 #5750 üzenetére
Akkor nem tévedtem nagyot. Mivel az mp2 az első hangsáv, ezért persze, hogy arra ugranak.
Van előny az ac3 javára, de én pl nem hallom ki még 5.1-el sem, bár gondolom ezt valami jó kis film vagy koncert alatt lehetne észrevenni, eddig azt még nem néztem.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz Agent87 #5747 üzenetére
"Érzel" különbséget a 2 hangsáv között? Nekem az ac3 kicsit halkabb, de amúgy semmi extra. Ha demuxolod a .ts-t, akkor is lesz 2 hangsávod?
--
Ha feljebb tekerem nekem is hangosabb. De mióta nekem gépen van, legyen az akármilyen gép, más beállítással, eddig az ac3-ak mindig halkabbak voltak.
Össz-vissz ennek az ac3-nak 5.1-ben lenne értelme, így sok vizet nem zavar, csak jól néz ki a 384-es bitráta.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Bocs, hogy megkérdezem, de eddig nem írtad, az antennát (ezt sem tudjuk mid van) van lehetőséged forgatni, állítani? Néha milliméterek számítanak, meg vízszintes, függőleges polarizáció, stb, nem feltétlenül a tuner rossz egyből, persze az is lehet.
rapidshare?
Amúgy elhiszem neked ám, feltétlenül elküldeni sem kell, nem nézlek hülyének, csak furcsa.
Például ha VLC-vel nézem az egyhangsávost, akkor nekem is írja, hogy 2 hangsáv van, de hang ott nincs. Ha KMPlayerrel nézem a media infot (tulajdonságok), akkor ott már csak 1 audio sáv van.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz Agent87 #5743 üzenetére
Nekem nem veszi fel a fölösleget, csak azt amit kipipálok felvétel előtt. Próbáld meg mégegyszer, a beállításokban nem kell turkálni erre, max annyit, hogy a rec megnyomására feljöjjön a kérdező ablak, hogy mit akarsz felvenni...videó...mp2 hang..ac3 hang...
Ha van pl KMPlayer-ed, akkor a media infonál tutira megtudod nézni, hogy milyen adatfolyamok vannak. Ha nem, akkor vegyél fel pár sec-et és ránézek én.
-
Agent87
aktív tag
SmartDVB -ben egyáltalán be lehet azt állítani, hogy csak az AC3-as hangsávot vegye fel? Én már a csatorna beállításoknál letiltottam az mp2-est a felvételnél is csak az AC3 van bepipálva mégis a ts-ben ott az mp2 is.
Megoldás van?[ Szerkesztve ]
-
z00mhead
tag
válasz moland007 #5718 üzenetére
Szia!
Nagyon úgy néz ki, hogy a DVD lejátszód csak az mpeg-2-es adatfolyammal bírkózik meg (ami például az Osztrákoknál is van) az mpeg-4-essel nem (ezt használják nálunk).
Így a készülék sajnos nálunk nem használható digitális vételre.
Szóval ne vegyél inkább antennát.Vicces idézet - birtkokolt kütyük (kívánságlista) - életigazságok (lehetőleg Coelho) - random link
-
nfsu17
veterán
Pedig ha win7 lenne, akkor miután feltelepítetted a drivert, akkor a gyári Media Center onnantól szépen kezeli a cuccot és vagy talál csatornát vagy nem. Ha elsőre nem talál, akkor kicsit forgatsz az antennán és újból szkennelsz. Pedig xp alatt mintha egyszerűbben menne a tsreader, csak win7 alatt bosszantós.
-
nfsu17
veterán
TSreader-el lehet ellenőrizni a jelet, meg forgatni az antennát, de nekem win7 alatt a tunereddel semmire nem jutottam. Ellenben a SmartDVB-ben is van jelerősség mutató, ami nekem bevált, mert ha úgy fordítottam az antennát, akkor lement a jel, ha amúgy, meg 100% volt. Azóta is jó.
-
-
aeroxr
tag
Sziasztok!
Egy Leadtek DTV Dongle Golddal lenne problémám.
Sajnos nem találok vele jelet, saját sw fagyott, pvr2-vel nem talál adást és a jel erősségét/minőségét sem mutatja.
Próbáltam dvbdreammel is, szintén nem talál adást mikozben keres a jel erőssége/minősége folyamatosan 0%.2008ban ugyanitt ugyanezzel az antennával egy fusi tunerrel néztem a kísérleti HD adást, a fusi probléma nélkül működött, valamint ha elindítottam a gyári sw-ét akkor folyamatosan mutatta a jel erősségét/minőségét.
Nem tudom mi lehet a probléma, ha rossz helyen is van az antenna mininmális jelet akkor is kéne fognia, van erre vmi sw amivel tudnám ellenőrizni h lát-e egyáltalán bármiféle jelet?
The truth is out there.
-
nfsu17
veterán
Így kikapcsolt mobil mellett nincs error tsdoctor szerint az 1 óra 52 perces anyagban.
-
nfsu17
veterán
Okés. Nem egész nap tévézek/veszek, szóval most offlineba nyomom, ha veszek valamit és eddig úgy néz ki ez megoldás. Most telik le lassan egy 2 órás tesztfelvétel, ami alatt végig offline volt a teló, megnézem van-e error benne mindjárt. Holnap meg kitesztelem akkor hol lenne jó a mobolnak. Kb 1,5m van a mobil és a tuner között és kb 2m a mobil és antenna között.
Azért vagyok szerencsés talán, mert nincs 1,5km-re a torony, ráadásul dombon van, én meg alatta, házak is alig vannak, panel meg semmi.
-
GBogyó
tag
Egyrészt szerencsés vagy, mert keveseknek elég, másrészt javaslatom esetleg még jobb pozíciót keress az antennának, azzal nyerhetsz pici plusz jelszintet, másrészt a mobilodnak keress más helyet. Ha jobb térerő van a mobilon, akkor kisebb teljesítménnyel is ad.
Illetve ha távolabb van, kevésbé zavar be.
De ez mind csak játszadozás kérdése, lehet egy-egy centiméter elmozdulás is jó vagy rossz. Próbálkozz. -
zhagyma
őstag
" ... A mobil adás-vétel sajnos megzavarja a DVB-T-t ..."
Erre találták ki a GSM szűrőt. Hasonló gondot okozhat a WiFi (2.4 GHz) 3. alharmonikusa 800 MHz környékén: 3x800 MHz = 2.4 GHz.
-
GBogyó
tag
válasz moland007 #5718 üzenetére
Ez lenne tutti vétel, de 18 km-re az adótól lehet olcsóbb antenna is elég. A mai korábbi hozzászólásomban lévő lepke is elég lehet, ha van rálátásod a toronyra. De a biztos, ha ki tudsz próbálni egyet. (mondjuk ismerős, szomszéd régebbi tetőantennája).
A 18km vétel szempontjából nem sok! -
nfsu17
veterán
Lehet, hogy hülyeség, de mintha úgy tapasztaltam volna, hogy ha hívnak mobilon, akkor a kép bekockásodik 1-2 s-ra dvb-t esetén gyári botantennával. Ezt még meg is érteném, de ehhez kapcsolódik szerintem, hogy akkor is, mikor a teló az adótoronnyal kommunikál (idle állapotban), ez nem tudom hány óránként történik, de ilyenkor a tsdoctor error-t (tei) talál a felvett anyagban. Most ezzel szórakozok, hogy kikapcsolom a telót és így veszem fel az anyagot és ezt vizsgálom. Így meg nincs error, de még tovább tesztelek.
-
gmilan
csendes tag
kiprobáltam mind két scartot fekete fehér
van még egy video bemenet a tv-n Pr Pb Y rca bemenet
tudnál irni vmilyen linket a dvi-hdmi kábelre
vagy egy dvi-hdmi átalakító és egy hdmi kábel is megteszi
vagy esetleg dvi-3*rca
ezekhez kell külön audio kábel is?
találtam egy kábelt:
DVI RGB 3m DVI I dugó 3*RCA RGB dugó 3000,-[ Szerkesztve ]
-
-
gmilan
csendes tag
megnéztem hátul a videokártya kimeneteket és nem találtam hdmi kimenetet
sapphire a cég neve talán abba nincs is
van egy s-video amit eddig is használtam a régi tv-mel. svideo-scarttal volt összedugva a tv-mel.
van egy csatlakozó amit nem ismerek fel, talán az lehet a DVI-I (fehér a közepe 24+4 tüskés)van a tv-n 1 RGB IN (PC) bemenet 15 tüskés hüvelyes
rs-232c
2 hdmi 2scart
audio in (rgb/dvi)
optical digital outmegprobáltam összedugni a svideo-scart kábellel, vezérlőpultba beállitottam a méretet, meg is jelent a tv-n a háttérkép de csak fekete-fehér
-
moland007
tag
Sziasztok!
Sajnos nem találtam senkit aki tudna segíteni ismerőseim közt ezért fordulok hozzátok.
Szombathely mellett Táplánszentkereszten élek és a Vasvári adót (kb 18 km légvonalban)
szeretném fogni. Az antenna hungária térképe szerint ennek semmi akadálya.
a vevőm egy [lg dvt499h] . az osztrák adó bejönnek szépen egy 'darab dróttal'
Q: milyen antennát vásároljak ? amit néztem és a vevő támogatja azaz 5 voltot ki tudja adni [Q45085]szal mivel a 18 km nem kevés ezért egy jó antennát szeretnék, persze ha lehet nem túl drágán
Köszönöm előre is !
55A83J
-
Na ez a következő kérdés, hogy a TV-n milyen csatlakozók vannak?
A legtutibb a HDMI lenne a kártya elméletileg tudja a képet és a hangot is kiadni HDMI-n.
De: I had a Intel 915 based on MB , and connect with your HDMI support VGA card, why I cannot get the sound via HDMI audio output ? -For HDMI products
Intel 915/925 series MBs base on ICH6 southbridge chipset which cannot support HDMI audio due to the hardware limitation.(20090412)
Persze lehet VGA-n is átvinni a képet (ha tv-n van VGA bemenet), de akkor hangról külön kell gondoskodni.[ Szerkesztve ]
-
gmilan
csendes tag
ha leírom a tipusát a videokártyának meg tudnád mondani:
Sapphire x1550 Ati Radeon 512MB
van még ilyen irva a dobozára:
- PCI Express x16 Lane 32 bit bus
- 15-pin D-shell (female) VGA output
- DVI-I output
- TV-Out with S-Video connerter (TV-Out Version)
- VIVO with S-Video connerter (VIVO Version)
- HDTV Display Support (requires HDTV cable)Most lehet hogy hülyeséget kérdezek, ha kihúzom a monitoromból a 15 tüskés kábelt és bedugom a TV-be,az nem fog működni?
-
-
gmilan
csendes tag
ha össze akarom kötni a tv-t a pc-vel,akkor az RS-232C IN vagy az RBG IN csatlakozó aljzathoz vegyek kábelt?
[ Szerkesztve ]
-
-
Gabbana
aktív tag
(ekkor a tv nézéshez kell majd mindig tv is) Ezt nem értem. Az előfizetésre gondolsz?
Az nem baj, ha mennie kell a pc-nek is a tv nézéshez, mert valaki mindig netel, vagy letölt a családban.
STB-ből melyik a bestbuy?
USB-s cuccosból? Tetőantenna nem kell? A link alapján lenne nálunk adás, ki tudja valójában lesz-e. Ezzel tényleg fogok tudni olyan képet fogni mint. pl. a gépről tv-re küldött The.Shawshank.Redemption.1994.1080p.BD25.TrueHD.5.1.VC1.HuN?
Megdöbbennék!Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
válasz Gabbana #5709 üzenetére
[link]-en ellenőrizheted, hogy tetőantennával fogható-e nálatok.
Azt meg neked kell eldönteni, hogy mit veszel. Ésszerű külön BOX-ot venni a TV-hez. Elég macera mindég bekapcsolni a gépet ha TV-zni szeretnél. Pláne ha vki tévézne, te meg gépeznél.A készülék ára nem determinálja a feature listát.
-
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvastam egy csomót, de nem lettem okosabb.
Igal városból írok Somogy megyéből. Van egy PC-m (Intel E8500+Ati 4850) meg 117 cm-es Sharp Fullhd LCD, amik hdmi kábellel kötve vannak, minden működik tutin, kivéve a TV.
Elég rossz minőségű a dróton jövő kábeltv is, ezért gondolkodom az áttérésen erre a digitális technikára. Kérdésem annyi lenne, hogy mit tegyek? TV-ben mint kiderült nincs tuner (270.000 HUF volt.. )
A PC-hez kéne venni valamit, és innen áttolni mindig a képet, vagy ilyet settopboxot vegyek?
Segítene valaki, hogy mit érdemes? Linknek is örülnék, hogy hol vegyem meg.Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
GBogyó
tag
Ha egy ilyet fel tudsz tenni a tetőre, akkor nagy probléma nem lehet, szerintem ez az egyik legjobb ár-érték arányú antenna.
Ha egy ilyen lett volna, akkor lehet, hogy azt ajánlom, mert olcsóbb: http://www.ostelsat.hu/antenna_asp-8_a_valtozat_impedancia_transzformatorral__A0028.htm mindenesetre a fentinél sokkal jobban nem kapsz.A T-Sat digitálisan ad, HD-s adásai is vannak (szerintem elég kevés), és előfizetheted rá a HD csomagot is az alap mellé. De ezt csak a T-* által adott beltéri egységgel tudod venni, ezt kell rákötnöd HDMI kábellel a tv-re.
Csak HD adást SD alapcsomag nélkül a HelloHD-nél lehet előfizetni. -
Agent87
aktív tag
atesss: sikerült a fagyásra valami megoldást találni? az a vicces engem már a blokkosodás nem is zavarna (igaz már nem is jelentkezik olyan sűrűn) csak ne állna meg a kép 5 percenként. mondjuk nálam a felvétel megy de így nemtom nézni is meg felvenni is egyszerre a műsort. :S
-
premete
veterán
-
premete
veterán
Ja, hardveres gond eléggé valószínűtlen, mert 3 db. egyformát vettem (6000.- Ft-ba került a 3db. együtt) majd még próbálkozok, de mindhárom egyformán csak a hd adásoknál tud hangot. Mondjuk csak az m1-m2-duna-autonomiát és euronews nézem, a bulvárokat nem szoktam bekapcsolni sem.
Még arra gondoltam, hogy a windows szokás szerint valamit megváltoztatott, ahogy szokta időnként.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
gmilan
csendes tag
fel tudom tenni a tetőre az antennát. Képet most nem tudok róla feltenni, elég egyszerünek tünik, lerajzoltam.
Megkérdeztem egy kolegától, és ő ezt ajánlotta DIPOL 37/21 - 69 Tri Eco Digital, hogy igy nézzen ki.6300ért már találtam a neten.
Azt kérdezném hogy digitálisan sugároz a T-SAT, mert rákerestem a honlapjukon és a SAT-nál csak annyit ír hogy kiváló kép és hang minőség.
És ha digitális akkor tudok előfizetni HD csatornákra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest