Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #16002 üzenetére
Win 7 van és természetesen telepítettem a drivert a CD-ről, másikat meg nem találtam NET-en. Vagyis próbáltam a Realtek-es driverrel is, kézi telepeítéssel, de az se használt. Még DVB-T-n se talált semmit, pedig az biztos működik, hiszen az Alcor DTV Duo-val nézem a MindigTV-t. De már nem is érdekel, nem szenvedek vele tovább.
-
azbest
félisten
válasz
Mark023 #16003 üzenetére
Androiddal és raspberry pi-vel használtam már ilyeneket, ott nem volt gond. Ahogy írtam stb-vel nem próbáltam és most nincs is kéznél olyan.
1280x800-as monitorral (16:10) volt gond a képaránnyal ilyen átalakítókkal, de az lehetett a monitorom hibája is. Az 5:4 és a 4:3 közel áll egymáshoz, viszont a tévé adások jelentős része már 16:9-es, így alul és felül fekete sáv lesz azoknál.
-
azbest
félisten
válasz
Mark023 #16000 üzenetére
Ha a set-top-boxon van hdmi kimenet, akkor elképzelhető, hogy aktív hdmi-vga átalakítóval is működik. Ezt nem próbáltam még boxszal, de a leírás szerint ismeri a hdcp-t. Van amelyik olcsó, a hangot is leválasztja és tápbemenete is van [link].
Táp bemenet nélkülit nem ajánlok, mert az túlterhelheti a hdmi portot. Ha van a box hátulján usb, akkor onnan a tápot is kaphatja vagy esetleg külön tápról.(#15995) Bozek
A delock tunernél remélem telepítettél drivert és nem a windows update által felrakottal megy. Ha win8-ad van, akkor az külön móka lehet, mert korábban, amikor adtam neki egy esélyt, akkor a tunerem drivere telepítése után automatikusan visszacserélte a win update változatra. A win 2009-es drivert telepített, ami persze nem ismeri a tunerek újabb váltazatait és nagyon lassan keres valamint nem talál egy csatornát sem. -
Kernel
nagyúr
válasz
Mark023 #16000 üzenetére
Ha DVB-T tunerre gondolsz, eBay-ről olcsón rendelhető USB-tuner, amivel a MinDigTV nézhető.
Kártya és kártyafogadó nélkül az ingyenes adókat lehet fogni, jobb esetben szobaantennával vagy kell valami külső antenna, ez helyszínfüggő. Bővebben itt lehet olvasni róla:
http://prohardver.hu/tema/mindig_tv_mindenhol_digitalis_teve_www_mindigtv_hu/friss.html
Vagy DVB-C tuner is lehetséges, amiről ebben a topikban volt szó, ha olyan a szolgáltató, hogy jó hozzá.
-
Mark023
tag
válasz
Kernel #15999 üzenetére
Köszönöm, hogy felvilágosítottál.
Akkor csak egy aktív elektronikus átalakítóval működne ami nekem nincs, de szerintem ha lehet is vásárolni, akkor drága. A szobába szeretnék egy kis tv-zést, persze a legolcsóbban szeretném megoldani, ha meglehet házilag valahogy. Esetleg még a számítógép tv-tuner összekötésre gondolok, az hogyan működik pontosan? Mit lehet vele fogni?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Mark023 #15998 üzenetére
Az első átalakító olyan projektorokhoz való, ami SCART-kompatibilis, vagyis az SD PAL/NTSC jelek feldolgozására eleve felkészített, ami a szokványos monitorokról nem mondható el.
A SCART-RCA adapter kimenetei:
kompozit
hang bal
hang jobbTehát ez alkalmatlan.
A D-Sub <--> YUV komponens-kábel is csak azzal kompatibilis készülékek összekötésére alkalmas, projektor, vagy videokártya például, aminek gyári tartozéka.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Mark023 #15996 üzenetére
SCART-on PAL 576i jel jön ki, RGB és kompozit formában, ebből az RGB mehetne a D-Sub RGB-bemeneteire, valamint az átalakítónak a kompozitjelből kellene leválasztani a H és V szinkronjeleket a D-Sub részére. Vagy egyszerűbb esetben simán rákötni a kompozitjelet a H és V bemenetekre, a monitor meg majd leválasztja magának, ami kell belőle.
De ezt csak az elmélet kedvéért írtam, gyakorlatilag a monitorok nem működnek a SCART 50 Hz, 576i jeléről, próbáltam én is.
Hacsak nincs valami komolyabb, aktív (elektronikus) átalakítód, mert egyszerű, passzív darabbal szerintem nem fog menni, a te monitorod sem.
-
Mark023
tag
Üdv!
Mivel nem vagyok jártas a dolgokban szeretnék érdeklődni kivitelezhető e az ötlet. Van egy használaton kívüli monitor, ami 5:4-es és csak d-sub van rajta. A Felbontás asszem max 1280-as. nah most, ha szerzek, hozzá egy set-top boxot, összekötöm scart d-sub átalakítóval és a set top box-on lenne rca hang kimenet amit összekötnék egy hifivel, vagy bármivel ami hangot ad ki, Működhet a dolog? Ha igen, milyen lenne a kép minősége?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Bozek
nagyúr
Itt már írtak róla, ezért is mertem beruházni rá.
Tarr-os előfizetéssel akarom összehozni, a másik szobában a TV tökéletesen fogja a digitális jelet, szóval talán nem lesz gond. Bár a Delock után bármi lehet. Igaz, az még a DVB-T-t se találta meg, miközben a másik tunerrel meg ment tökéletesen a MindigTV.
-
realmadrid
aktív tag
Visszatalálós UP
-
Bogyi007
veterán
Hd képes Usb-s vagy a konfigomba illő kártyás (aláírásomban a konfigom leírása elérhető) Dvb-C tunert tudnátok ajánlani? Akár kínai webshopos is jöhet....
Köszi!
-
djnice
veterán
Létezik olyan CI+ -t is tudó DVB-C tuner ami működik a párosított UPC kábel CI+ CAM-el?
Itt olvastam, hogy a Technotrend CT-3650 CI működik vele, de már nem lehet kapni sehol. -
ToBeY
nagyúr
Hello
Tudnátok ajánlani megfizethető dvb-c tunert,amivel PC is tudom nézni a digitális adásokat?
-
drk88
senior tag
sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a házban többfelé szétvan osztva a koax kábel a tv-khez..és amióta bekötöttema dvb-c boxot azota elég rendesen leesett a digitális adásoknál a jelerősség 69%..és felvételnél a full hd adás sokszor beszürkül szétesik a kép stb...ha más tv is használva van.
Van digitális jelerősítésre valami olcsó kütyü? köszi előre is nem vagyok jártás a témában
-
Bozek
nagyúr
Na, ez a Delock végleg megérett a pusztulásra.
Kipróbáltam, hogy rádugom az antennát és megnézem, mit reagál DVB-T esetében... Az eredmény: 0... Pedig az Alcor DTV Duo-val az simán működik és fogom az összes csatornát. Úgyhogy maradok a kínai csodatunernél, hátha azzal több szerencsém lesz. Ez meg megy vissza a feladónak.
-
geccoblaze
aktív tag
Sziasztok!
Egy Alcor 2400 set-top boxot használok USB pendrive-os lejátszóként. Valamiért 2:03:00 környékénél leáll a lejátszás, nem játsza tovább a filmet. Ez a fájl méretétől független, mert 2 GB-os és 400 MB-os fájlnál iy ugyanez történik. Tudja valaki, mi áll a háttérben, és mi a megoldás?
-
zichie
senior tag
Ha csak dvb-c miatt kell tuner, akkor vehetsz olyat is, amiben nincs dvb-t csak dvb-c. Nekem pl. egy ilyen van, ezt próbáltam digikábellel, upc kábellel, winXP, win7, linux alatt, dvbviewer, altdvb, smartdvb, vlc, tsreader, tvheadend progikkal. Mindenhol kifogástalanul működik. Persze picivel drágább, de valamit valamiért.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kernel #15976 üzenetére
Ezeket már láttam, még az egyik hozzászólást elraktam későbbre e-mailben is.
De én Tarr-os vagyok, szóval ahhoz kellene, bár akárhogy állítom, semmi reakció. De mindegy is már, majd ha rendeltem másik tunert, akkor azzal talán jó lesz, mert ez így egyedül a TotalMedia-ban látja a DVB-C-t, meg ott se megy semmi.
-
Üdv!
Milyen USB-s DVB-T (esetleg T/C) tunert ajánlotok, amivel nincs sok gond? Köszi.
-
Van egy AVerMedia R889 DVB-S USB-s tunerem. CI interfészes. Ha esetleg valakit érdekel, infó az aláírásomban.
-
Bozek
nagyúr
-
korcsi
veterán
-
gigi21
csendes tag
Sziasztok!
Digitális kábeltévé szolgáltatáshoz akarok dvb-c vevőt venni. Ehhez röviden vázolnám, hogy is néz ki a rendszerem, mert technikai kérdéseim vannak.Szóval a szolágáltató a kábelt a padlásra húzta be, ott a kütyü azonnal csatlakozik egy jelerősítőhöz,amelynek egyik kimenetéről megy kábel az egyik szobába, a másik kimeneten pedig van egy 3-as splitter, a másik 3 szoba ezeken keresztül kapja a jelet. Tehát négy helyiségben van kábel. Csakhogy a nappaliba legalább egy két tuneres beltérit szeretnék, de még az is lehet, hogy tripla tuneres lesz. Az egyik kérdésem: Ahány tuner lesz benne, nyilván annyi szál kell. Elég közvetlenül a most lejövő vezetéket a beltéri előtt osztanom, vagy külön kábelt húzzak le a padlásról? Szerintem az előző megoldás is jó, hiszen tök mindegy hol osztom el azt az egy jelet, akkor inkább már a legvégén. Kell-e valahova újabb erősítőt kötni? Most a jel erőssége a nappaliban ( ahol az új beltéri lesz majd ) 90-100 között van, a minőség pedig szinte minden csatornán 100-as.
Újabb kérdés: a leváltásra kerülő tányéros UPC beltérije elég kafa és szépen is szól, míg az új szolgáltató adásai a lapos tv tunerén keresztül sokkal halkabbak. Ezen változtathat-e a leendő dvb-c tuner, vagy ez szolgáltatói beállítás? Nem ezért lesz a beltéri, hanem a rögzíthetőség miatt, mert sajna a tv-n keresztül nem megy valamiért és az csak egy tuneres amúgy is.
Újabb kérdés: a beltérire kötött külső vinyónak muszáj sterilnek lenni, vagy egy már használatban lévő is megteszi. Csak mert van három is, de mindegyiken vannak fontos adatok, nem akarok újra formázni ha nem muszáj. ( Amiko vagy Synaps készülékeket néztem eddig )
Végezetül tudtok ajánlani frankó két vagy három tuneres beltériket? ( a 40 ezres ár még ok, de ne legyen 70-80 ezer ) Köszönöm!
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #15946 üzenetére
Megjött, de a DVB-C része valahogy nem akar menni. DVBViewer is csak simán egy tuner-t lát, nem külön a kettőt, míg a gyári programban nincs kézi beállítás, így fogalmam sincs, hogy mivel tudnék rákeresni a 256QAM-os, 6875 symbol rate-es csatornákra... Szerintem megy vissza 14 napon belül, mert én nem szenvedek vele. DVB-T-re van tuner (egy USB-s és egy PCIe-s is), szóval csak azért megtartani felesleges.
Lehet, hogy rendelek inkább egy ilyent, aztán vagy megy, vagy nem...
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Akit érdekel esetleg, van egy hibátlan, minden tartozékával eladó DVBSky S950 PCIe DVB-S2 kártáym eladó. Kifogástalanul működik, Windows alatt (Media Portal, XBMC, DVBViewer, stb) és linux alatt is (pl. Openelec, VDR (én Archlinux alatt is használtam), XBMC/Kodi, stb).
Ami még nagyon fontos, a meghajtók elképesztően jók, nincs resume/standby bug Windows alatt sem, mint majdnem minden Tevii, Skystar, TBS kártyánál, és minden alapból működik (nem úgy, mint pl. a TBS, amivel csak szívás van, volt olyanom, brrr).
HTPC eladva, kártyát megtartottam, mondván, hogy jó lesz ez még és baromi nehéz beszerezni, de úgy néz ki, hogy nem fog kellene, így minek porosodjon a fiókban.
LINK
Privátot írjatok, ha kérdés van!
Tisztelet -
korcsi
veterán
Ez másnak is jól jöhet.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #15959 üzenetére
A linuxos oldal alján úgy írják, hogy az openelec repóban szerepelnek a firmware fájlok is hozzá. Az ígéretes, mert ezek szerint lehet alapból támogatja. Úgy írják, hogy a 3.17 kernel a régebbi és a 3.19 az újabb hw verziót alapból kezeli, ha helyén vannak a fw fájlok.
Ha jól gondolom, akkor ez lehet az ubuntu kernel repója. Úgy látom a 3.17 már benne van, a 3.19 még nagyon új, de biztos nem tart soká, hogy stabil verzióként bekerüljön.
-
Watt25
veterán
válasz
#67544576 #15956 üzenetére
Tudomásom szerint a Telekomos kártyák nincsenek párosítva, de hallottam olyat, hogy havonta vissza kell rakni az eredeti box-ba, hogy működjön. Lehet ez hülyeség. De a lényeg, hogy valószínűleg attól, hogy Invitel felirat van a CA modulon, még működhet. Ki kell próbálni, mert nem hiszem, hogy tuti választ fogsz kapni valakitől.
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Linuxhoz (Ubuntu 14.10 server) USB-s DVB-C vevőt, ami jól támogatott ezen a platformon szoftveresen, tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest