Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gigi21

csendes tag

Sziasztok!
    Digitális kábeltévé szolgáltatáshoz akarok dvb-c vevőt venni. Ehhez röviden vázolnám, hogy is néz ki a rendszerem, mert technikai kérdéseim vannak.

Szóval a szolágáltató a kábelt a padlásra húzta be, ott a kütyü azonnal csatlakozik egy jelerősítőhöz,amelynek egyik kimenetéről megy kábel az egyik szobába, a másik kimeneten pedig van egy 3-as splitter, a másik 3 szoba ezeken keresztül kapja a jelet. Tehát négy helyiségben van kábel. Csakhogy a nappaliba legalább egy két tuneres beltérit szeretnék, de még az is lehet, hogy tripla tuneres lesz. Az egyik kérdésem: Ahány tuner lesz benne, nyilván annyi szál kell. Elég közvetlenül a most lejövő vezetéket a beltéri előtt osztanom, vagy külön kábelt húzzak le a padlásról? Szerintem az előző megoldás is jó, hiszen tök mindegy hol osztom el azt az egy jelet, akkor inkább már a legvégén. Kell-e valahova újabb erősítőt kötni? Most a jel erőssége a nappaliban ( ahol az új beltéri lesz majd ) 90-100 között van, a minőség pedig szinte minden csatornán 100-as.

Újabb kérdés: a leváltásra kerülő tányéros UPC beltérije elég kafa és szépen is szól, míg az új szolgáltató adásai a lapos tv tunerén keresztül sokkal halkabbak. Ezen változtathat-e a leendő dvb-c tuner, vagy ez szolgáltatói beállítás? Nem ezért lesz a beltéri, hanem a rögzíthetőség miatt, mert sajna a tv-n keresztül nem megy valamiért és az csak egy tuneres amúgy is.

Újabb kérdés: a beltérire kötött külső vinyónak muszáj sterilnek lenni, vagy egy már használatban lévő is megteszi. Csak mert van három is, de mindegyiken vannak fontos adatok, nem akarok újra formázni ha nem muszáj. ( Amiko vagy Synaps készülékeket néztem eddig )

Végezetül tudtok ajánlani frankó két vagy három tuneres beltériket? ( a 40 ezres ár még ok, de ne legyen 70-80 ezer ) Köszönöm!

• gigi21

csendes tag

válasz azbest #15836 üzenetére

Köszi. Hozzászoktam a jóhoz. UPC tányéroshoz ikertuneres humax van és megszoktam. Viszont van egy új kábel szolgáltató nálunk, jók az árak, sok a HD és van 120 digitális adás, viszont nincs beltérijük. Pedig lemondanám a UPC-t, de amíg nincs a másikra jó megoldás, marad. A TV elvileg képes rögzíteni, azonban mégsem megy, pedig be is lehet állítani a program füzetben, de nem vesz fel. Úgy érzem visszalépés lenne, ha nem ikertuneres lenne. gyerek van, nemsokára jön a második, sokat veszünk fel, később nézzük vissza. Félek egy sima STB-val nem lenne az igazi.

• gigi21

csendes tag

Sziasztok! Iker tuner kellene, mert venni is akarok és közben mást nézni. De az iker tuner drága kb 40 ezer. DVB-C-ről van szó. Mi lenne, ha vennék két szimpla tuneres egységet ( a kettő 30 alatt kijönne ), a kábelt egy elosztóval megkapná mindkettő, a készülékek hdmi jeleit pedig közösítővel a Tv-re küldeném. Ez így működhet? köszi

Új hozzászólás Aktív témák