- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kecuhun #9940 üzenetére
MinDigTV, m1, 4 GB üres pendrive, 1óra 27 perc:
A kép egy asztali vevőboxról készült, annak kompozitjelét dugtam rá a számítógép analóg tunerjének bemenetére, azért ilyen minőségű. Az ne zavarjon meg, hogy pont akkor nem HD-műsor volt, hanem csak felkonvertált, mivel fix sávszélen megy az adás.
Készült akkoriban egy másik kép is:
-
Watt25
veterán
válasz
Kecuhun #9940 üzenetére
Számláshoz egy kis adathalmaz.
(Persze, ha ki tudod egészíteni gyakorlati tapasztalati adatokkal, azt megköszönném. Pl.: az is jó, ha elmondod, hogy felvettél x perc felvételt és az hány MB lett.) -
azbest
félisten
válasz
Kecuhun #9940 üzenetére
Ez attol fugg milyen savszelesseggel sugarozzak az adast. Ha megvan, hogy hany megabites, akkor elosztod nyolccal es megkapod hogy hany megabajtot foglal egy masodperc. Egy ora 3600 masodperc.
Szerk: (most már gépról. ékezettel) ha a mindigtv adás 8Mbit-es, akkor 3600MBájtot foglal egy órája. Kábelen mpeg2 formátumban nagyobb sávszélességet használnak, így az ennek többszöröse is lehet. -
-
zhagyma
őstag
válasz
Kecuhun #9254 üzenetére
Még meg lehet nézni az STB-t 576p beállítás mellett. Ekkor az STB csinálja a váltotott soros kép progresszívre konvertálását a TV meg a felskálázást. Ha így sem jobb, akkor vélhetően a PC-ről kitett 1080p 60 Hz-s képre a médialejátszó program jobban csinálja a felskálázást mint a TV. Például az MPCHC-ben egész jó a felskálázó algoritmus ...
Ui.: Azért okozhat különbséget az MPEG dekóder is, ami "legyártja" a deinterlace / felskálázás algorimusoknak a váltott soros "alapanyagot".
-
zhagyma
őstag
válasz
Kecuhun #9252 üzenetére
Samsung TV esetén a távirányító "info" gombját megnyomva kiírja az aktuálisan fogadott jel típusát (ami a HDMI-n jön): például 1080i, 1080p, 576i, 576p. Az STB által HDMI-n kiadott jelet fogadja a TV, amit meg is "beszélnek" a HDMI link felépülése során. Állítsd az STB-t 576i kimenőjelre, akkor a HDMI-n 576i megy ki és a TV fogja elvégezni (általában ez a jobb megoldás) a deinterlace-t.
-
-
azbest
félisten
válasz
Kecuhun #9240 üzenetére
Még régebben észrevettem, hogy a wayteq cx90 1080i módban mintha csak fele függőleges felbontást mutatna (cakkos a hd csatornákon a logók íve, pl: duna 2). Sokkal jobb és egyenletes ívet kaptam, ha 720p módra állítottam át. Én fullhd monitorhoz kötve tudtam ezt legjobban reprodukálni.
Egyik kínai média lejátszónál is láttam már hasonló hibát. [link]
-
GBogyó
tag
válasz
Kecuhun #8287 üzenetére
Ebben az esetben két válaszom van:
- bármilyen antenna,
- erősítő nélkül.Komolyra fordítva a szót, szerintem ilyen vételi körülményekhez nincs szükséged erősítőre, az csak rontani fog a dolgon. Ha kültérre felszereled, akkor fontos lehet a méret, ha nem szempont, akkor:
- olcsó megoldás a nagylepke (A0028) (ilyenem van)
- sokan szeretjük a háromágúakat (A2682, A2670) (A2680-asom van, és nagyon jó)
- és sok jót olvastam az A3380-ról.Az elsővel is szerintem kellően stabil lesz a képed, az utóbbi kettő nem annyira olcsó, de atomstabil megoldás. További kérdés, hogy osztod-e többfelé a házon belül a jelet? Ha igen, akkor az utóbbi megoldások javasoltak.
(még elfelejtettem, ott még a szlovák adások vételére is jó esélyed lehet, de hozzájuk függőleges polarizációra is szerelhető antenna kell). De az ráér második antennának később ;-)
-
GBogyó
tag
válasz
Kecuhun #8281 üzenetére
Azért így nagyon általános a kérdés. Mondhatnám azt is, hogy nézz körül az Ostelsatnál, és itt szinte bármelyik erősítős megtenné.
De, nagyon függ a vételi helyedtől, és az egyéb szempontoktól. Kültérre biztosan kell az erősítő neked?
Nyugodt szívvel tudom ajánlani a fentiek közül az A2675-öst, én ilyet használok erősítő nélkül. Ha nincs nagy távolság, és kicsi a hely, jó lehet a nagylepke is: A0024, A0029, A0034 is, de helyi vételre kollégám nagy megelégedéssel használja az A6040-est. De nagyon sokan osztjuk azt a véleményt, hogy ha lehet, ne erősíts. Megoldás lehet még egy passzív antenna, és hozzá külön erősítő vásárlása is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest