Aktív témák
-
laragirl83
őstag
sajnos én kétséggel fogadok minden ilyen dolgot...
tudod hányszor hittem azt, hogy juhé stabil a gép 1-1 OC után...? ment orthos 4-5 órát, memtest is... zsír, erre játék alatt paff, csontra fagy... szóval ez benne van, hogy bármikor elhasalhat (nem VGA miatt, mielőtt belém kötnél)
-
mfranky
őstag
A leírás szerint a Datasheet-ben:
667Mhz 5-5-5-15 1.8V erre van programozva a ram (JEDEC)
800Mhz 4-4-4-12 2.0V ezen tesztelték és megy
nálam most 825Mhz 4-4-4-12 és 2.1V-ot kapnak, ennél is többet adjak majd nekik?
Mondjuk ez a +25Mhz ez nem számít valami egetverően nagy tuningnak, másoknál 900-1000mhz-en mennek a ramok, mondjuk egy kicsit márkásabbak...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bruce24
tag
most történt 1 érdekes dolog , eddig cpu-z programmal néztem meg hogy mennyi fesz megy a cpu ra eddig a BIOSban auton volt a cpu-z 1,39 környékét mutatott így 2600 mhz-n most BIOSban belállítottam 1,3875-re és erre a cpu-z 1,440 et ír ki ez miért van? és 2-3 fokkal melegebb is a proci (37 C).
-
raskolnikoff
őstag
Hálás vagyok a segítségért, elvileg sem azér vettem ilyen jó ramot hogy ne használjam ki...
szóval:
c2d 6400as jelenleg 3.2 GHz (EIST és hasonlók kiiktatva) 8x400, FSB: DRAM 1:1 (és a cpu-z szt most a cl 4esen van, egyébként 5ös alapból)
ramok: corsair 2x1 GB Twinx 800MHz
lap: abit ab9 pro
az az igazság, hogy volt amikor 3.4-re felhúztam, akkor ugye már 425-ön (ha jól számolom) megy a ram, 533as módba. Itt a gép vmit gázolt, a proci 1.375V-ot kapott a ramnak adtam 2.00-ről 2.05-re, de ennél a beállításnál már ccmos volt a megoldás. Lehet hogy ha feszt adok akkor be kellene állítani 5re a cl-t?
Úgy érzem a ramjaimat nem tudom még elég jól kihasználni, szóval ebben valóban elkelne némi segítség.
Köszi.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Kéretik a flame-mel az Intel vagy AMD topikba fáradni.
Csak a RAM-ról volt szó, nem arról hogy melyik platform mire képes.
Egyébként értelmes ember magasról tesz arra hogy melyik benchmark mit hoz ki, tömörítésnél pl. ált. a HDD úgyis megfog, köze nem lesz az eredménynek az elméleti maximumhoz. Kis fájloknál édesmindegy mennyi idő alatt végez, a nagyok meg úgyis széttöredezve leledznek a tányérokon, főleg ha több fájlt akarsz egybecsomagolni.Nameg ha nem 2 HDD között tömörítesz, hanem ugyanarra az meg absz. katasztrófa, csak seekel szerencsétlen fej.
Az meg hogy ''mennyit csináltál'' nem csak nem tartozik ide, de marhára nem is érdekel senkit.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Most 2.1V-on megy CL3-ban 685-ön, 800-at CL4-ben 2.0V-on is megy. 2.2V-on 850-ig néztem CL4-ben, majd este megnézem megy-e CL3-ban 800-on.
Az meg hogy milyen chipset hova számít? Nekem K8-am van, szóval 1:1 nincs.Egyébként sem értem miért lenne baj ha pl. alap E4300-zal 1:2-ben hajtanám 800-on.
-
X@b3e
addikt
Nem láttad a screenshotot? Azóta csak a feszt pakolgattam visszafelé...Holnap azt teszek vele, amit csak akarsz.. Memtest lefutott rajta kétszer, SuperPi 4M is, holnap everest írás-olvasás, winrar teszt is jön. (Mármint ma
)
SuperPi amúgy gyengébb eredményt hoz, mint amit nagyobb prociórajellel és magasabb ram időzítéssel kaptam -
kormi0312
senior tag
jelenleg a Geil-ek 1000-en mennek 2.3V mellett valóban. Sztem ezen feszültségen az A-DATA is elmegyeget 1000 körül nem?
Te próbáltál már ilyet a gyakorlatban? (nekem volt régebben 2*512 és 2*256 kingston DDR400 ramom, de ott érthetően csak az egyik ment párban... és s939 volt) -
Larry303
addikt
csakhogy a másik oldalról is szóljon vki
spec ops urban elit 1000et ment 4-4-3-15ben
platinum rev 2es meg 900at 4-4-4-15 ben......
nem biztos, hogy a fórumokba érkező comentek alapján kéne megítélni egy márkát...más gyártók közel sem vállalnak ekkora terméktámogatást szvsz....
félreértés ne essék.....csak nem gondolom, hogy ha OCZ=szar ram...mert egy két commentből ez jön le szerintem......bár nagyon messze én sem látok 6 modulhoz volt eddig szerencsém...mind azt hozta amit kb vártam tőle......
4-4-3-15@1000Mhz szvsz nem egy rossz választás 35ezer Ft ért... -
-
Salvador20
őstag
Szeva! Képzelt, föltoltam az A-Data-át 2,4 V-ra és beosztottam 3-3-3-5-re 1T-vel, és ment! Kösazönöm a segítséget, viszont ahogy húzom a procit,akár 100mhz-et, azonnal bemondja az unalmast a gépem, ha visszaosztom 5-5-5-15-re 2T-vel, akkor a proci(1,45 V-on)2,4-ről bírja 3,04-ig, stabilan, koleszba van a gépem, lementem órára bekapcs. az everest stab. tesztjét, és bírta, viszont a játékok iszonyat lelassultak, de legalább elértem 9600mb/s körüli memory readot, el is mentettem
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én nem vennék mostanában Ultrát,mert többt is hallottam/láttam ami nem igazán ment jól. Valószinü valami gagyi ic-vel szerelik mostanában (GeIL-ék elég sűrűn váltogatják a beszállítókat egyébként is,ami sajnálatos).
A-DATA-kat dicsérik mostanában(is),lehet inkább azt vennék,kb. egy árban van úgy is. ha meg van kicsit több cash,akkor G.Skill HK(elfogult vagyok,na!)...
Természetesen a szorzója miatt a 6400 mellé 965-ös lap dukál,pl. ASUS P5B Deluxe
[Szerkesztve] -
Salvador20
őstag
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah megnéztem,nem megy 4-4-3-4-ben 2.45V-on sem,mert elindul,de memtest hibázik
Viszont 4-4-3-5-6-30-3-9-5-11 simán jó,és memtest is OK!
Amúgy van hűtés rajtuk(12-es venti,meg azért én nem féltem a G.Skilleket,bírjá azok a feszt)
szerk.: amikor 1200-at próbáltam akkor nb-nek is adtam feszt természetesen,de úgy sem szerette a dolgot,hát valószinü sajnos nem mennek 1200-őt
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
nem a 3-4-3-1 meg jobb. egyebkent a tuning ram tesztelo cikkben itt a prohardveren le van irva magyarul hogy melyik szam mi. az utolso alapvetoen az elozo harom osszege altalaban, de a memoriak sokszor birnak meg kevesebbet is.
szerk: igazabol csak bloffoltem, nem tudom az utolso szam 965p-ben mennyit szamit, azaz nincs-e ott is bug, hogy valojabanx-x-x-4 jobb volna mint az x-x-x-3, vagy x-x-x-1. csak nem, de ki tudja.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest