- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gamepad
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
Aktív témák
-
Mr.Skynet
senior tag
Köszi az infókat skacok
Még 1 kérdés: az Abit AW8-Max alapalpom tudomásom szerint mikor megjelent nem támogatta a 800Mhz ramokat, és utóbb az Abit csinált egy bios-t ami támogatta a 800-as memókat is, de aki próbálta frissíteni nem ment jól, a deszkám fórumja szerint.
Viszont nekem gyárilag az ''új'' bios van fenn, és ott a 800-as lehetőség, tehát szerintetek megy majd a 800-as ram ahogy kell? ugye nem 667-ről megy majd
Mod: [link] itt van az 1.5verziónál ''Support DDR2-800''
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
Urak Help Me
Szerintetek melyik a jobb választás, tuningban esetleg melyiket ajállanátok inkább:
A-data Vitesta Extreme Edition 800Mhz CL4 2*1G Dual Kit
Geil Ultra CL4 2*1Gb 800Mhz CL4 Dual Kit
Geil Value paraszti nyelven csak az időzítésekben tér el az Ultrától vagy valami komolyabbról is van szó...
A Geil Value kb azonos árban van az említett A-data-val, az Ultra viszont messze elhúz mindegyik mellett árban...
Tehát mit tanácsoltok?
Konfigom az adataimnál de memóm és vinyóm már átmenetileg változott... -
Mr.Skynet
senior tag
Köszi az infókat srácok, akkor megpróbálok a memóimba nem nagy kárt tenni. Pláne a 9V telepekkel
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Salvador20 #2968 üzenetére
THX
Még annyit, hogy meddig szabad hagyni melegedni a ddr2-es memókat kb. ?
Ne törődjek vele csak ne füstöljön, vagy még meg lehesen fogni, vagy kézmelegnél ne legyen melegebb...
Ha van borda a memón akkor nálam a max 2.3V amit tudok adni neki, az még elviselhető vagy amíg tudom hűteni és nem hibázik addig oké? -
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok! Lehet ezt nem itt kéne kérdeznem, de tuning miatt kérdezem inkább.
Van nekem egy Abit AW8-Max alaplapom, és hozzá A-data Vitesta 533Mhz 2*512Mb ramocskám (többi az adatlapon), nos ezek szépen mennek duálba és a tuning is egész jól megy.
Azzal képben vagyok, hogy a ram mondulok ''nagy'' mennyisége rontja a tuningpotenciált.
- Tehát várhatóan milyen hatással lenne a tuningra ha még vennék 2 pont ilyen ramot, és 4db lenne az alaplapban? (nekem így olcsóbb lenne a bővítés)
- milyen ''párosításban'' képesek menni a ramok? pl. 2*512Mb és 1*1Gb képes pl. dualba menni valahogy vagy hasonlók?
- lehet buta kérdés de ha 2db ram megy dualba akkor 4db nem mehetne pl. quad módban pl vagy ilyen nem létezik, vagy mégis milyen módokban mehet pl. 4 modul?
- alaplapom User Manual-jába van ilyen hogy symetrik / assymetrik módban hajtott ram... ez mégis mit jelent?
Valaki világosítson fel plííz mert ezeket sosem értettem.
Előre is nagy köszönet a válaszokért -
Mr.Skynet
senior tag
Csövi
Egy szóval se mondtam, hogy fontosde remélem azt az 1,8V 5letedet, nem a foglalatról olvastad le, és nem arra gondolsz, hogy a ddr2 ''mezei'' ramok mind 1,8V-al mennek...
Egyébként, csak azért lennék kíváncsi, mert van egy olyan beállítása a biosomnak, hogy valami: DDR2 ram volt----> auto, low, high és ha beterhelve (2*prime95) auto: 30C ha low: 23-25C high: ott felmegy 35C-re és csak kíváncsi lennék, mégis mennyire változtatja a feszültségeket, bár azt se tudom mi az a határ hőfokba ami már veszélyes, de mind a 3 modba ha semmit nem állítok (no tuning, default minden) és csak ezeket buzerálom, akkor is minden hogyan stabil a 2*prime95 ''ram+proci teszt'' ~6órán át....
És csak érdekel, mennyit kap a 3 féle modba, mert ha a hőfok változik, (a szobába a mérések idelyén 21-22C), 1óránként mértem és átlagoltam így jöttek ki a méréseim...
Egyébként nem túl hidegek a memóimazt hittem, hogy ddr2 meg, hogy borda gyárilag, meg sok-sok mhz majd melegebb lesz, mint a régi sima ddr memóim
vagy ennyit számítanak az időzítések, a melegedésbe
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
Figyuzzatok guruk, légyszi mondjatok / linkeljetek nekem olyan progit, ami kiírja, hogy jelen pillanatba, mennyi Voltot kap a meóriája a gépmnek:
Asrock 775dula 880pro, és A-data Vitesta 533Mhz 2x512Mb, dualba megy 4-4-4-12
Előre is köszi -
Mr.Skynet
senior tag
Áhhh akkor már értem
De én csak azt láttam, hogy FSB csak 18Mhz különbség, és a memód meg már nem is emléxem, de talán majdnem a duplája MHz-n ketyegett hasonló időzítéseken, a procid meg atomra meghúzva, meg faxa alaplap, nem az én Asrock 775DUAL 880pro-m ellenfele pont egy asusés ez mellett még neked kevesebb 200-al és én ezen akadtam fönn
De senki nem tudja egyébként azt, hogy mért van az, ha a procimat, vagy a memómat húznám, mért csökkennek drasztikus lépésben az eredményeim??? -
Mr.Skynet
senior tag
Szia!
Most akkor mi a fene történik a gépeddel? vagy az enyim lehet egy X-akta?
Mert neked húzva ''csúcs'' deszkába, naon jó procc mellett, odab@sz memókkal, kevesebb mint nekem a hitvány Asrockomba alap no tuning beállításoknál...
Itt a bizonyíték: [link]
Ne érts félre nem elkeseríteni akarlak meg túl licitálni, csak most akkor érdekelne mi a baja a gépemnek, mert ha meg húzom a gépem, csökkennek az eredményeim, most meg alapon jobb az eredménye mint egy erősebb gépnek ???
Valaki légyszi magyarázza meg ezt nekem... mert naon érdekel, mért csinál ilyeneket...
MOD: És nem csak az Everest, a Sandra is érdekes dolgokat ír néha...
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
Juppí köszi a linket, már le is mentettem...
Na akkor ki tudná nekem megmagyarázni, hogy mért csökken az olvasás/írás/késleltetés... értékei ezeknek az A-data memóknak, ha az FSB-t emelem, de akkor is ezt csinálja, mikor csak a ram szorzójával, felrakom 533-ról 667-re
Tudja valaki mi az oka??? Tudom ne várjak sokat egy Asrock deszkától, de ha a procit tudom húzni kb.3,7Ghz-ig, és stabil (nincs a deszkába feszemelés) akkor egy szorzóállítást szerintem tudnia kellene...
(ja modbios van fent)
Valakinek van 5lete mit rontottam el ???
mod: a via honlapján, a PT880Pro-hoz az van írva hogy DDR2 533Mhz és nemtom számít-e, de az Asrock, pedig úgy hírdeti, hogy DDR2 533Mhz & 667Mhz
Lehet a modbios a gond, esetleg visszategyem az eredeti 1.3 verziót ??? Csak mert az 1.3-ba nincs AGP/PCI freki fixálás, és a proccal szerettem volna próbálkozni...
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
Szia Fori23!
1-2hete vettem meg Slet27-től a ''régi'' ramjait, és talán ismerős lehet, mert a memó ugyan az mint ami neked van!!!
Az linkelt képedet nézve teljes mértékben egyforma, de elárulnád nekem, mégis honnan tudtad meg hogy milyen chipekkel van szerelve??? (mert nemtom, hogy lehet megnézni, a borda leszedése nélkül) Egyébként gratula az eredményeidhez, havernál teszteltük az enyimeket, és az is lazán vitte a 820Mhz-t... többre nem volt már időm.... tudom LOL
Sajnos saját gépemnél, nehéz a tuning, mert egy kicsit olcsóra sikerült...
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Autós topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Mobil flották
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest