Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BIOS topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- RAM topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
barnam_ #8998 üzenetére
lehet az az átlag, de én tudok még1ről, ami szintén hasonlot ment
-
barnam_
nagyúr
Mennyibe kerül 2x1GB CSX 1200-as ram? Ha nagyon olcsón kell ram, ami tuningra is jó, nézz CL5-s Kingmax 1066-os ramot. Nincs akkora e-pöcs értéke, de ugyanolyan jó
Az a gondom ezekkel az 1200+-os ramokkal, hogy igazán csak szinkronban hajtva lehet kihasználni, mert felszorozva az alacsony fsb lesz a korlátozó tényező.
-
-
barnam_
nagyúr
Max akkor fog javítani, ha 500 feletti fsb-t akarsz, mert gondolom a 800-as kingmaxok nem mennek 1ghz-en. De az E5400-hez a 800-as kingmax is jó, mert úgyse nagyon mennek 400-as fsb felett az E5xxx-ek.
2x1GB helyett inkább 2x2GB-t javaslok, mert a 2GB ram kevés, 4 modullal pedig kevésbé lehet a ramokat húzni. Pl. a kingmax 1066-os ramjaim kettesével simán mennek 1150Mhz körül CL5-ben, de a 4 darab együtt már csak 1100 körül. -
gooool
őstag
válasz
hackeeeee #8986 üzenetére
Hát ez a Kingmax nem vmi acélos,ezért mindenképp le kell váltanom.
lizakattila:
Igen,Giga lapom van,előbb raktam fel a legfrissebb(F13) BIOS-t,nagyon jó.
A DFI-ben az alapfesz 1,265V volt,ebben csupán 1,200-1,216V.
A ramok is remélem szépen fognak benne hasítani,Scythe Kama Wing bordák vannak rajtuk.Az 1200-at 5-5-5-15-el 2,2V-on viszik. -
gooool
őstag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik,de itt hozzáértők tudnak segíteni:
Egy jó RAM KIT mennyire lényeges az eredményes tuninghoz?Kösz a segítséget!
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #8973 üzenetére
[Itt elvileg MINDENNEK jönnie kell]
(#8975) Sziszifeca : Olcsóbbra, vagy jobb eredményekre. Lehet, hogy a proci marad, ha ..sikerülne a lapomnál jobb lapot találni alá..
(ha ram nem megy el, tárgytalan az egész asszem..)
johniee: Hát.. ha a hőcsövek nem melegek az nem feltétlen jó. Nem veszik-nem adják át a hőt rendesen. Nézz szét még ott picit!
hackeeeee: g31+3200..vagy ..vagy valami brutál. (utóbbi kizárva)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sziszifeca #8975 üzenetére
Jobb ha csak Ő tudja.
-
johniee
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
-
Erdei88
veterán
Zsubi és BMW hova tűntek? Megfagytak?
Hétfőn érkezik a blokkom és a radim, kedden vagy szerdán a ventik, remélem addig még 0 alatt lesz a kinti hőmérséklet
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
lista,eddig frissitve...
-
Jó reggelt!
majd ma felpakolom az eredményeket.
-
lipi67
nagyúr
Validolni rég validoltam, de ott mehet neki. Úhy értem, egy valid 1,48-as VTT (már ha beindul a lap alatta) messze nem terheli úhy mint egy prime 1,42v vagy egy 24/7-es 1,38.
Persze aze a hőtől is függ. Én zárt házban, fűtött szobában nem mennék 1,4 v felé, de egy 0°-os szoba, nyitott ház..1,46-1,48 is akár. Fura, hogy a vcore 1,4-1,44-gyel is beéri, s ha azt is emelem, már 1,6v alatt (hőtől függetlenül) nem nagyon bootol. Jó lenne a vcore-ral kiváltani a vtt-t, mert egy 1,7-es vcorral..hunn. Na ezt nem tudom megcsinálni.
-
kimi02
őstag
Na , lett egy kis valid nem nagy szám de ez van Q9550@VALID , akoska majd légyszi frissiteni
És valid után meg táltosodott a procika Q9550@1.248 , majd ezt is légyszi az 1.25v-os opcióba frissiteniJa és a Max FSB-t is
-
lipi67
nagyúr
2012 januar 1-ig garis.
Power AX HD 4870 512MB Corlor 2011 aug 31
darál0w
8xxx-nél 615-öt, q9400-nél 541-et (igaz ezt max szorzóval, nem néztem 7 ill. 6-os szorzón), itt meg 547-et. -
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #8952 üzenetére
bakker, az igaz. Elírás akkor. Se rá fütty, nekem toyone szólt, le is álltam. (addig sorra gyártottam 20-as eredményeket, de azt mondták, hagyjam, pontot úgy se kapok.
Holnap majd mén 20 alá, csak..már kvra unom a PI 32M 1M wPrime teszteket meg ilyesmi pifast. dmarkozni nem lehet ezzel a szarral (soha többé ATI), s úgy néz ki, a lap 550 felett képtelen futni q9550-nel. Más deszka kellene, ha ezt megfizetik.. Ha nem kitűzöm a kapura s csúzlival lövöldözgetem.
A lényeg: kell-e vkinek rev1-es UD3R. Dobozában, minden tartozékával(méh a pciE és a ramfoglalatokon lévő matrica is megvan. Több mint 32 év számlás papíros Ipon garancia. -
lipi67
nagyúr
Szép eredmények, beindult a topik. Amit akartam elértem, a wr megvan [link].Még 1-2 nap és eladó az UD3R Akoska! A Biostar megvan még?
-
kimi02
őstag
Na ablak már nyitva szépen hül a levegő.A proci 16 fok de úgy nézem ettől lejebb már nem mér a RealTemp, mert nem változik a proci hőfok
Everest Cpu 8fok
-
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca #8933 üzenetére
Hát nem tudom , de lehet mindjárt ablakot nyitok
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Sziszifeca #8944 üzenetére
de annyi...
win7et most visszatettem és nem stabil...
szal maradt a 440es FSB.lehet, h a laphoz is köze van és ennyit bír, de a win7 is hatással van rá ezekszerint.
no nembaj. akkor marad ennyin. ez se rossz
tehát ez a legjobb eredményem
krammerkának van értelme elküldeni vagy ki teszi be?
-
johniee
senior tag
válasz
barnam_ #8930 üzenetére
Nekem se akart menni nagyon 500 felett, de ma bíbelődtem vele és sikerült egy 560as FSB
A ram miatt is lehet, hogy nem akaródzik, nálam csak 1200, vagyis inkább 1300MHz feletti ramfreq esetén volt hajlandó menni a winA másik winyómra feldobok majd egy XP-t, megnézem az jobban bírja-e mint a Win7...
-
darál0w
Jómunkásember
-
blazsey2
senior tag
Ma ennyi jött össze 1.240V=4292MHz.
-
Erdei88
veterán
Mire készültök amihez -10fok kell?? 5Ghz-s prime, vagy Markolás?
-
lipi67
nagyúr
-
Sziszifeca
őstag
Kimi02: Na aludtál a VALID-ra egyet??
-
MPowerPH
félisten
Már most -10C van.
Alakul a dolog. Még telepítek egy XP -t 3DMark06 -ra, meg akkor azon fogok Prime -olni is, hátha azon könnyebben megy majd.
-
-
B4l!nt
aktív tag
Közben ezzel is megvagyok: 4500@1.36. Ezt kérném az 1.35-ös opcióba.
Köszi lipi -
darál0w
Jómunkásember
na de ezaz .
menne ez több fesszel többet, de nem akar. 440fsbnél nem tudok neki többet adni. mi lehet az oka?
már ezzel küzdök 1 napja.
'segíccsé'
-
lipi67
nagyúr
válasz
Erdei88 #8920 üzenetére
Mi is várjuk!
(#8921) Aggregátor: Alakul! tRD-vel..ne nagyon foglalkozz, memolváson kívül..nem sok jelentősége van.
darál0w: Ez bőven alulfeszelés, s annak igen is jó. Majd ha rászánod magad, és feszt is kap(#8923) B4l!nt: Szép!
Gr3GoRi: Egy olyan validhoz..itt 4,2-t is mehetne, kicsit finomítani kellene.Mai termésem wr listán: [pifast]
-
B4l!nt
aktív tag
Szeretném ha frissítenéd a max OC eredményem: 5187MHz.
Köszi -
barnam_
nagyúr
Megvan a 4Ghz prime stabilan, gyári hűtővel
Bios 1.28v-al.
A memóriákon még finomítani kell, mert a perf. enhanche csak standard turbo helyett, így a tRD csak 12.. -
Erdei88
veterán
Alig várom hogy összerakhassam a gépem.
Mutatnék én is valami finomságot. Persze szigorúan 4200+-t -
hackeeeee
Jómunkásember
Na itt vannak az igazi - fokok...
Hajrá... Nekem kicsit messze van az erkély...
-
lipi67
nagyúr
Fesztől valóban nem kell félni, csak..van, hogy a vcore a legkevesebb. Úgy értem, 4,6GHz-nél mind1, hogy 1,45v vagy 1,6, nem az a fontos. Ilyen fesszel prájmolni is lehet. Inkább az FSB-Ram-szorzó (mem visszaosztás) és a vtt. Igen a vTT a cpu Termination.
-
Erdei88
veterán
Mindenki várja a hideget meg a mínuszt.
Menjetek havat lapátolni ne tuningolniÉn jól érzem magam, a meleg szobában
-
Gr3GoRi
tag
Hello all!
Ha már a túlfeszelésnél tartunk: Valid
Az én videm mondjuk elég magas(1.25) és ezért picit több feszt adhatok neki sztm. Egy-egy valid erejéig sztm simán mehet a nagyobb fesz. -
barnam_
nagyúr
válasz
akoska07 #8900 üzenetére
Tulajdonképpen ha nem akarnám tuningolni, ez a gyári hűtés is tökéletes lenne. Idle 35 °C, load 55 °C, de a tápon kívül csak a proci venti megy, az is csak 800-1100 rpm között. És olyan halk mint a Zalman 9500 LED minimumon. És ez nem is a conroe-hoz való rézmagos, hanem csak egy 1.5cm vastag alu tömb.
Tartós használatra ezt is csak VID feszen fogom tuningolni, mert ha 1 kicsit is emelek a cpu feszen, már idle-ben nem veszi vissza a feszt, csak a szorzót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- BIOS topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest