Hirdetés
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BIOS topic
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
Bagira01 #9550 üzenetére
Hát nem is tudom mit mondjak erre a p45 és magasabb fsb-re. Nálam nem akar összejönni a magasabb fsb, max az 500 de az is csak sok fesszel.
Nagyban gondolkodom még, hogy csere p35-ds4-re, csak hát az a fránya pci-e 2.0. Annyit számít ez, vagy még nem ki se forrta magát teljesen? Max vid.kari 5850 lesz, ha annyira sokat számít a pci-e 2.0, akkor el is vetem a lapcsere lehetőségét. Szerinted? -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Oks.
Szóltam a srácnak, bár még sztem piheni az esti fáradalmakat, de szólok neki, hogy próbálja ki, aztán majd jelentkezem ezzel, hogy mi lehet...
Csak ugye az a fura, hogy akkor jött elő, amikor 7-re váltott, és bekötötte a G19-et..
Na meg a másik, hogy a sys neveket nem tudom, mert nem emléxek rá, de mondta havar, hogy mikre hivatkozott kékhalálkor, és rákeresett, és vmi USB Modem-re hivatkoztak, azokkal a hibákkal, amit ő kapott... Szal nem tudni, hogy mi lehet a gond, érdekes.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Proci az ki is lett zárva, az ki lett cserélve másik E8400-ra, nála ugyanúgy volt hiba, a másik srácnál, akivel cserélt, nála nem.
Táp meg, hát a fene tudja, ugye 4*18amper, de ugye sok cucc van, ezért gondoltuk, hogy előfordulhat, hogy elfogyott belőle a nafta.. Bár volt ebben a gépben 9800GX2, de akkor meg még nem volt ledes világítás, meg kevesebb vinyó volt.. Szal a fene sem érti, én is tudatlanul hallgattam így, ahogy haver mesélte, de tápra, ramra, és alaplapra gyanakodtunk, első körben többen is... Ezért javasoltuk azt, hogy minden olyan cuccot lehúzni, ami nélkül kibírja pár napig, mert ugye a jelenség random, van amikor 4-5 nap után jön elő, és akkor meg 10 percenként csinálja...
Meg ugye a másik "fura" dolog az, hogy OC nélkül is csinálja...
Jam a bill G19, nem G15, bocsesz.
-
kulerr
őstag
válasz
hackeeeee #9586 üzenetére
már nem egyszer találkoztam ilyennel és a végén mégiscsak ez volt....rakjátok át a másik két slottba, és nem lenne rossz másik rammal nézni...akkor ki lehetne zárni mindkettőt... (proci? majdnem tuti h nem...táp? azt meg ki lehet mérni)..Egy tipp: rakjátok fel az everestet és folyamatosan monitorozzátok a feszeséseket, naplózással , minél kisebb időre beállítva.
Ha beáll a fagyás a mentett file-ból látjátok hogyan változtak az értékek...mondjuk ha ezt nézitek nem szabad egy mérésre (fagyásra) támaszkodni, de ezt gondolom tudjátok. Ha láttok erős ingadozást akkor ki kell méretni vagy másikkal próba.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krammerka #9582 üzenetére
Főként win7 telepítés után jött elő, meg amióta G15-ös bill van, de utána visszarakta az XP-t, cserélt bill-t, próba erejére, de csinálja.
Proci csere már volt, az kizárva.
Ezért javasoltuk azt, hogy a táp hátáról levenni esetlegesen minden terhelést, hogy úgy lessz e hiba.. Mert mi vagy ramra, vagy alaplapra, vagy tápra gyanaxunk. Csak kíváncsi vagyok még egyéb hozzáértők véleményére.
-
johniee
senior tag
válasz
hackeeeee #9581 üzenetére
Előszöris BUÉK mindenkinek!
Nekem a P3-as korszakban volt kékhalálos gépem, szervizben is járt a gép, aztán nem találták a hiba okát...na, fogtam, elkezdtem bogarászni a BIOSt, és valami External Clock-ot vagy mit kellett kikapcsolniEz után nem is vacakolt.
A táp után érdemes külön-külön is megvizsgálni az alkatrészeket ha van rá szükség/lehetőség
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jövök az idei első talán komolyabb kérdéssel.
Szóval, adott haver gépe, egész pontosan az övé, és itt láthatjátok a config-ot is.
Szóval, olyat csinál a vas mostanában, akár tuningolva, akár tök alapon is, hogy megfagy az egész, ha van tuning, akkor kékhalál, ha nincs OC, akkor csak néha ha úgy tartja kedve, akkor befagy, mindezt akár idle-ben. Ti mit mondanátok erre, mint tünet, vagyis, mi okozhatja? Memtest ment egész éjjel, hiba nélkül, utána volt olyan is, hogy néha csak befagyott a mentest, de hiba nem volt.
Mi első körben javasoltunk neki egy olyat, hogy próbálja ki az egész rendszert egy vinyóval, meg neonok, ledek meg minden egyéb nélkül, hogy esetlegesen nem e táp kezdett el gyöngülni.
Várom a tippeket, javaslatokat, utána továbbítom a srácnak, bár javasoltam neki, hogy fáradjon be közénk.
-
tom_tol
addikt
B.U.É.K
-
krammerka
őstag
Jó reggelt!!
Buék!!!
Újévi fogadalom: i7 kell nekem
,remélem meglessz ..............
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, hát akkor mégegyszer:
Sikerekben, FSB-ben Gazdag Új Évet Kívánok Mindenkinek !!!
-
Erdei88
veterán
Megérkeztem
i7@4300Elég meleg van a szobámban, mivel fater eltüzelt egy erdőt
Holnap ha magamhoz tértem még megpróbálok faragni mindenből
BÚÉK!
-
gooool
őstag
Hali!
Javítottam kicsit az 1,2V-os eredményen,hogy szebben nézzen ki.
A mostani eredmény: 3325Mhza többi szükséges adat:
nick: gooool
proci: E5400
FPO: Q846A421
VID: 1,2625V
hűtő: Noctua NH-U12P
alaplap: Gigabyte P35-DS3R
memória: Kingmax 1x2Gb DDR2 800MhzRemélem felteszed akoska,Köszi!
-
johniee
senior tag
Hát lipi ez a 430-as cerka 9x370 ment BIOS 1,3875-ön, sikerült róla valid, csak visszadobja a CanardPC, mert nem a legfrissebb verzió volt fenn
Procicsere után visszarakta a BIOS a másik chipről magát nagynehezen
9x350 elindult az XP 1,3125 BIOS fesszel, csináltam is róla validot amit szintén nem tudok mutogatni...
Amúgy 1,3 a VIDje és 9x200 ment az XP 0,94V-on
380 FSB-nél (Adtam 1,425/felett, de nem akart menni) meg már a kép is szemetelt a BIOS képnél, nem sikerült még valid sem
Ki is vettem a gépből a kicsikét, meguntam hamarEléggé tekert szegényke míg ment az oprendszer
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bagira01 #9565 üzenetére
Nekem most ilyen van. Nem tom már hány éves lehet, de 4-5 biztos van, ha nem több. Még a régi s939-es configomat költöztettem bele.
Azóta csak az oldallap megfestve, airbrush-olva [link] meg az elejébe lett belevágva egy venti, de azt meg pont nemrég húztam ki, mert elkezdett szegény zörögni, de az is má vagy 2 éves.
Ennek meg lehet kivágom majd a tetejét, majd meglátom.
Szerszám van hozzá.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Bagira01
veterán
válasz
hackeeeee #9557 üzenetére
Max fsb én sose néztem. Már csak azért mert 100 éve ezek a kingmax ramjaim vannak(anno még Overlocker-ék első pot-ját vettem meg(kazáncső design) aztán azt cseréltem ezekre a ramokra) Igaz régebben p35-dq6-ba mentek 1200Mhz-et 450-es fsb melett 2,08v-al asszem
(annak a lapnak igazán jó a memkezelése, csak manapság igen sokat kérnek értük)
-
Bagira01
veterán
válasz
hackeeeee #9551 üzenetére
Ha már p45 akkor se mind1 h melyik, mert pld ep45-ds3r-be a q9550 sehogy se akart menni pedig az is p45 és nem is a legolcsóbb, ugyan azok a feszek vannak benne mint egy ud3r-be, ds3p-be meg szó nélkül ment a q9650. Mondjuk 4 magosnál más a helyzet, de sztem egy ds3 van olyan jó mint az ip35 szóval 550-ig el kéne mennie, nem beszélve arról, h abit memkezelése igen csak megnehezíti a magas fsb-t
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #9549 üzenetére
hát most én is beleszaladtam így egy kis + költségbe, dehát még így is mindig elég jol kijöttem a gépváltásbol (p31es lap, e5200,9600gt vga és helyette ez a p5q,q8200,hd5750 és ez így +23k és még most remélem bagirátol ez a lap az enyém beszámításával és még így is jo vagyok
)
-
barnam_
nagyúr
Szebb jövőt! BUÉK
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #9539 üzenetére
@Bagira: Ugye nekem EP35-DS3, annó asszem tán itt beszéltünk róla, hogy jobb lenne alá helyette egy p45... Szal nem tom, hogy 500-as FSB még hasít, csakhát ugye még kéne fesz a cuccnak, és nem akarom jobban feszelni, mert nem látom értelmét.. P45-ben meg lehet kicsivel még alacsonyabb feszen meglennének a mostani órajelek, bár a fene tudja.
-
darál0w
Jómunkásember
kellene kis help.
tesomék gépe beszart
de ugy ahogy van. bekapcsolod csak felvillan, pörögnek egyet benne a ventik és kész...
egy másfél éve hibátlanul működö, asus M3A és amd 5400+ x2 combo egy 8600gt és 2gb a-data rammal vegyítve cuccrol van szo.
tuningolva sosem volt
teh
t csináltam egy tápcserét, megnéztem a procit, majd uj memok, 1 memo, bios reset...semmi reakcio.mitcsináljak még vele, azonkívül, h minnyá kib*szom az ablakon
krammerka azon vagyok
ez a 3. lap amire lecsapnék, de mindig elhalászták az orrom elől -
tom_tol
addikt
szép napot mindenkinek
és persze eredményes Boldog Új Esztendőt kívánok minden fórum lakónak -
Bagira01
veterán
Annyira nem lesz az hamarosan
Régebben azért volt sok csere, mert mindíg jött valaki, vmi olcsó ajánlattal(proci, vga) aztán mivel akkor is voltak lefejlesztések, kellett vennem normális lapot meg stb. De most sztem lesz egy ideális célnak megfelelő gép és semmi nem csábíthat el(játékra meg xbox360)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ennyit droppol az enyém is... 1,24375V beállítva biosban, vagy valami hasonló, 1,24 az tuti, terhelve 1.164V-t kap..
Szal ez nem meglepő sajna...
@lipi: Ráérsz még azzal, ha most mész, mi lesz az éjszaka? Mondjuk ha fellőnek 1 rakétát annyit fox látni belőle, hogy azt hiszed h városi tüzijáték van...
A temetés az nem jó poén.
-
lipi67
nagyúr
hackeeeee: Beony! BUÉK! --- Lassan megyek berúgni
(#9523) hackeeeee: A temetésemet meg majd a nagy érdeklődésre való tekintettel megismétlik..mi?(#9524) johniee : Huhh..csak azt ne!!! Arra ot van Friderikusz-Xavér stb..
Inkább igyon!(#9529) Mankó : Giga lapokra jellemző, de azér' szeressük őket! Se rá fütty!
-
lipi67
nagyúr
Mit? Pl. 430-as, 5200-as, 5xxx-es brutal, de alacsony kötségvetésü procikat, hogy megnézzem, én mit tudok vele kezdeni. Kíváncsi vok. (hú..ha nőnek születek, én lennék a legkibírhatatlanabb vénasszony, mindíg mindent tudni akarnék. Pont úgy mint nagyanyám. Kár, hogy közben a nevemet felejtette csak el megkérdezni, úgy halt meg, azt hitte Lajos vagyok.
)
(#9514) kimi02: Ennél szebben még nem hülyézett le senki!
(#9515) Bagira01 : Ezt a hsz-edet elteszem talonba, s hamarosan majd a "képedbe" vágom!!!
(#9516) Aggregátor : Én rugalmas vagyok, megoldhatjuk! Szólhattál volna mikor Szhelyen voltam hetekig..
Ja! Most kben Debrecen lesz (ma)
krammerka: [OFF]"feleségek tömkelege"[/OFF]-Ne idegesíts már!
-
krammerka
őstag
Ezúton kívánok minden Kedves Fórumtársamnak,Barátomnak Békés,Boldog Új Esztendőt!!!
-
krammerka
őstag
válasz
Bagira01 #9515 üzenetére
Jó reggelt!
Dehogy untad meg,ezt már párszor hallottam többektől...........,átmeneti elmezavar,semmi több
Figyeld meg,egy-két hét,és már megint azt veszed észre,hogy itt jársz nállam,és viszed valamelyik procimat,vagy lapomat
Vagy épp fordítva,én jövök hozzád..........Lipi meg...............,mostanában belenyúl a jóba,rendesen.
Jó procik,feleségek tömkelege,pálesz........ -
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #9511 üzenetére
Egy jó kis proci kellene nekem, ami kimagasló. Az, hogy 1200-as cerka vagy 9650-es, teljesen mind1, csak ne átlagos legyen
Asszem lassan feküdni kéne (még kicsit kínzom a procit) mert holnap nem fogok aludni. Januárban meg..indul a suli és indulnak a tesztek is.
Jó éjt!
-
lipi67
nagyúr
Magázod magad? A Te i7-es procidra!!! Eszem..Az nem sok van, de mivel haverok vagyunk, ennyit beválalnék miattad!
(#9509) hackeeeee: Jaja!!Szépő bug! Ki kell használni
-asszem gyilkolászom kicsit a prtocit. Kben..az agyamra megy! 200-as FSB-n 4 es szorzóval se indul el. De ha 233-ra rakom, rögtön röffen.
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #9504 üzenetére
Nocsak..Érdekelne ez is engemet
(nem, nem gyüjtöm a procikat, csak keresek egy utódot)
(#9503) Lacpac: Persze, láttam én, de egy próbát és egy validot megérne!!
kulerr: Ha fényes elmém és a 3xxx-es topik információiból kikövetkeztetett"adat"nem csal, akkor Chaser 3200-es procija megy a gépedbe..Igaz?
-
Lacpac
őstag
Jé, tényleg
Mit mutat az ott! Lehet a frissítés miatt hülyült be a cpuZ
Core temp-et kell nézni.Fura egy párosítást nyomtál, de minden ok (965 -mushkin)
Mi a baj ezzel a párosítással? Erre gondolsz:
965 tényleg nem alkalmas a ramok max kihajtására.
1066-os kingmaxok (2*1) 960-at ment benne, előtte p31-ben 1200-at is.
(7500-ért vettem kb egy éve a lapot, a 965-öt) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Óra topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest